Forum AmFostAcolo.ro: DISCUTII despre Impresii & fotografii; punctarea impresiilor si a pozelor - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

• 21 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

DISCUTII despre Impresii & fotografii; punctarea impresiilor si a pozelor ce e perm si ce nu; masuri & sanctiuni luate in cazurile nerespectarii

#41 User is offline   Admin 

• Administrator
  • Group: Administrators

Posted 03 December 2009 - 11:11 AM

View Postmolko, on 03 December 2009 - 01:01 PM, said:

absolut de acor cu 2 lucruri:

- daca nu intervii iti fac o parere mai clara despre "calitatea" impresiilor...
- corect nu trebuie sa ai diploma de filologie ca sa scrii pe site... dar ca sa scrii corect romaneste.. idem nu ai nevoie de acea diploma... se invata pana in clasa a 8-a..

vizavi de pasajul subliniat: ce e acolo, cu parere rau ti-o spun, e pura teorie -- realitatea e (cu totul) alta.
Si la fel de sincer ti-o spun, acest site nu poate lupta contra acestei realitati, nu are cum sa aiba aceasta menire - se vrea un site de turism, si nu unul destinat unei (din pacate) elite care vorbeste/scrie 100% corect romaneste...
0

#42 User is offline   molko 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members

Posted 03 December 2009 - 11:16 AM

hai sa inchidem acest subiect, a fost doar o gluma.
daca avem doar o "elita" care vorbeste corect romaneste e foarte grav!
0

#43 User is offline   Dragos 

• I'm a wonderer
  • PipPipPipPip
  • LocationBucureşti, Vitan

Posted 03 December 2009 - 11:30 AM

Nici eu nu am vrut sa devină "am fost acolo" un sait elitist prin aceasta regulă; dar de ce sa nu încercăm să facem măcar 'umpic' [ :rolleyes: ] de educaţie? În ceea ce priveşte depunctarea, era - evident - doar o sugestie. Sunt întru totul de acord cu avertizarea prealabilă. Oricum, mulţumesc pentru ca am fost măcar ascultat.

P şi S: Evident, corectarea unora care scriu "cu picioarele" ar depăşi cu mult scopul şi mijloacele acestei 'întreprinderi'.
0

#44 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 03 December 2009 - 02:12 PM

View Postmolko, on 03 December 2009 - 01:16 PM, said:

hai sa inchidem acest subiect, a fost doar o gluma.
daca avem doar o "elita" care vorbeste corect romaneste e foarte grav!

asa l-am si perceput, ca o gluma. Insa din pacate faptul ca doar o elita vorbeste 100% corect romaneste nu este... :( - zic 100% pentru ca din exemplele discutate unele sunt greseli minore, in perceptia mea de.. inginer :) -- precum a complecta in loc de a completa (daca nu ma insel, ambele forme sunt totusi tolerate oficial!) -- sau chestii de "reglaje fine", precum acel "nu se merita" sau "mi-ar place/a".
0

#45 User is offline   Miss Butterfly 

• Member
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Posted 03 December 2009 - 02:23 PM

Am sesizat si eu astfel de greseli: de exprimare, de ortografie, gramatica,etc. Este adevarat ca din respect pentru cititori cei care posteaza ar trebui sa acorde o mai mare importanta scrierii corecte in limba romana. Insa totusi sa nu uitam ca, potrivit/conform noului DOOM majoritatea cuvintelor au fost acceptate si cu formele lor "populare"/colcviale sau mai putin "corecte" ( care "zgarie" urechea); nu toti cei care scriu pe AmFostAColo sunt la curent cu noile modificari si sunt si oamenii care au ramas cu deprinderea de a scrie cu "â" in loc de "u" ( si aici ma refer si al verbul "a fi" care, din latina provenind se scria corect cu â respectiv (ei) sânt; explicatia vine si ea: acest verb este mostenit din lb. latina, iar dupa procesul de elidare si transformare a literelor, corecta era varianta indicata anterior) sau cu "î" in loc de "â" si asta datorita normelor limbii romane impuse la vremea in care respectivii au absolvit scoala/liceul/etc. Atata vreme cat limbajul este "decent", in sensul ca este inteligibil, nu exista dezacorduri pregnante,etc eu zic ca nu ar trebui sa fim atat de drastici si chiar absurzi.
0

#46 User is offline   Miss Butterfly 

• Member
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Posted 03 December 2009 - 02:27 PM

Problema nu cred ca este una majora, nivelul de lb. romana cerut pe sitew nu cred ca a ajuns inca la un nivel academic, asa ca ar trebui sa le multumim celor care in ciuda cunostiintelor limitate/insuficiente in materie de exprimare coerenta incearca totusi sa ne puna la curent cu diverse subiecte... Haideti sa nu ajungem la extreme si sa nu cautam nod in papura... greseli de exprimare/scriere/redactare avem cu totii, fie din nestiinta,graba sau le comitem chiar intr-o maniera inconstienta...asta nu inseamna neaparat ca parerile acelor persoane sunt de neglijat sau de catalogat drept "agramate".
Poate ca daca webmasterii ar avea ceva mai mult timp ar fi cazut pe capul lor o alta sarcina: aceea de a corecta greselile altora in materie de lb. romana, insa nu mai sunteti ( fiindca eu inca mai sunt) la scoala. Aici importanta este transmiterea unei idei, emotii, trairi si nu transpunerea cuvintelor din Dex pe o "hartie" virtuala.
0

#47 User is offline   crima 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 03 December 2009 - 07:49 PM

View PostMiss Butterfly, on 03 December 2009 - 04:27 PM, said:

...asta nu inseamna neaparat ca parerile acelor persoane sunt de neglijat sau de catalogat drept "agramate".

ce zici de "parerea" asta ???
0

#48 User is offline   Miss Butterfly 

• Member
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Posted 03 December 2009 - 07:54 PM

View Postcrima, on 03 December 2009 - 07:49 PM, said:

ce zici de "parerea" asta ???

"AM ALES ACEASTA DESTINATI, DEOARECE E LOCUL MEU NATAL SI IMI PLACE FOARTE MULT, MULTI SPUN CA DOAR VARA E FUMOS LA MARE, DAR EU NU SUNT DEACORD SI LA NOI E FRUMOS SI AI CE VIZITA IN TOT TIMPUL ANULUI, SI MAREA E DESTUL DE INTERESANTA SI IARNA, AM SA REVIN CU POZE DIN TOATA PERIOADA ANULUI SI CU DESCRIERI FRUMOASE. "

Eu zic sa fim totusi rezonabili.. stim cu totii ca este un caz izolat, acesta semnalat de tine. NU este cazul sa generalizam: eu ma refeream la cei care comit greseli "insesizabile" sau care nu sunt la curent cu noile forme introduse, schimbarea anumitor notiuni ce tin de fonetica, etc. Sa spunem ca acest set de "impresii" pe care mi l-ai dat drept exemplu.. face parte din categoria textelor prea putin inteligibile...in postul anterior vroiam sa spun doar ca nu este nevoie sa fim atat de "transanti" in ceea ce ii priveste pe utilizatorii care au invatat o forma a limbii romane care in prezent este considerata de voi/noi "arhaica". Sunt de acord.. aici intervine si respectul ( sau lipsa de respect) fata de cititor, mai ales ca userul se incadreaza ca avand o varsta sub 20 de ani ( ceea ce pentru un "tanar" mi se pare rusions, avand in vedere ca studiaza si intra in contanct cu aceste notiuni aproape inevitabil).

Cred ca si asta e un mod de stratificare a membrilor acestei comunitati: nu toti se ridica la un anumit nivel si trebuie sa constientizam ca nu toti romanii au un grad de cultura ridicat sau macar mediu, insa aici nu cred ca se incearca vreo alegerea a membrilor in functie de acest criteriu ;)
0

#49 User is offline   Miss Butterfly 

• Member
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Posted 03 December 2009 - 08:07 PM

Nu as vrea sa dau un nume, insa am observat cu regret ca s-au facut anumite sesizari rautacioase la adresa unui membru al site-ului (care ar merita un minimum de respect pentru sufletul pe care il pune si pentru atmosfera creata, inducerea emotiilor si trezirea anumitor parti sensibile din interiorul nostru), comentarii care nu isi aveau locul ( zic eu) pentru chestiuni minore, pentru folosirea unor termeni invechiti, sau pentru unele "neologisme" provenite din alte lb ( engleza, franceza ). Majoritatea covarsitoare a cuvintelor din limba engleza au patruns si in vocabularul nostru, al romanilor; le folosim si noi in mod inconstient, iar acele afirmatii mi s-au parut cu totul deplasate... avand in vedere ca vorbeam de o alta calitate a reviews-ului si anume cea de natura afectiva. Asta s-ar fi vrut a fi o paranteza, cu care m-am cam lungit.
La astfel de erori care se strecoara ma refeream eu... si nicidecum la texte a caror exprimare lasa de dorit intr-adevar. ( este un "risc" pe care autorul si-l asuma in momentul publicarii lui pe un site deschis unei comunitati largi). Asa cum am mai spus cred ca este singurul text de acest gen... si nu este cazul ( cred) sa ne mobilizam in asa fel incat sa incercam a elimina astfel de membri... printr-o astfel de atitudine multi ar fi descurajati.
Eu zic totusi sa ne oprim aici...what's enough it's enough.( nu suntem aici nici pentru a face morfo-sintaxa si nici pentru analiza frazei) :lol:
O seara frumoasa tuturor!

P.S. Imi cer scuze pentru miile de editari ale textului, insa datorita unor probleme declansate de computer sunt nevoita sa postez dupa care sa continuu textul cu ajutorul functiei "edit".
Ultima completare ( promit)
Avansand catre o scara mai larga as vrea sa va spun ca diferitele persoane( nu neaparat de pe site) carora le lipsesc anumite actualizari ale notiunilor de lb. romana se impart in n categorii: pot fi persoane ce provin din mediul rural, unde educatia nu are aceeasi conotatie ca si in mediul urban, sunt persoane care nu au avut acces la cultura, sau care au trait zeci de ani in strainatate si care au pierdut sensul limbii. Cu toate acestea, ei fac parte din societate si merita incurajati, pentru ca astfel ( asigurandu-se ca nu dau nastere celorlalti senzatia de respingere) vor avea o sansa catre progres. Cu toate ca lexicul le este limitat in anumite contexte, pararerile, emotiile, etc se contureaza chiar daca pe hartie nu se vede; eu va invit sa va eliberati de aceste "prejudecati" si sa priviti dincolo de aparente si de limbajul limitat; si parerile lor conteaza; si ei au un cuvant de spus...
Ma simt de praca as fi in campanie electorala si sustin un discurs al carui auditoriu sunt chiar eu.. fiindca vad ca nu prea sunt persoane care sa imi impartaseasca sentimentul acesta..
0

#50 User is offline   Alex_Macedo 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 04 December 2009 - 08:35 AM

Dragii mei !!....stiu sa citesc printre randuri si am inteles si eu la cat sunt de batut in cap ca aceasta mult respectata toaca se bate si spre directia mea!!! Prin postarile mele puteti urmarii si un soi de lingvistica nou-inventata (ex : am o "frunteala" de lesin !! = ma doare capu` de fac pe mine),desigur bogatia limbii romane si evident elasticitatea ei iti permite luxul sa faci intruziuni in lexicul obisnuit si sa scoti un limbaj colorat care sa duca la zambete !!Obsevatia mea se aplica la textele cu aplicare elastica de tip Farfuridi si Aghmita Dandanache pe care,nenea Iancu Caragiale le-a scris intr-o romana cu totul noua pentru acele timpuri,reflectand in scris SIMTIREA MOMENTULUI,fara texte drepte si plictisitoare !!Daca sintaxa incorecta sau lipsa diacriticelor va "jigneste" limba materna,trebuie sa mentionez un fapt intins in toata Europa: suedezii,germanii,danezii,norvegienii FOLOSESC englezisme( hopa!!....ca am gresit : folosesc expresii din limba engleza adaptate la limba lor materna.Cred ca asa pompos trebuia scris,nu?????). La rand vine si noua era a calculatoarelor cu tastaturi neadaptate la limba lu` Eminescu si de aici obisnuinta si lenea evidenta de a schimba din bara EN in RO!! Eu,personal am fost atentionat de WMester,ca in ecouri sa folosesc o romana corecta in scris,conforma DEX-ului si ....no problemo!!...are dreptate...foarte multa lume este enervata si inteleg, pe tz si sh
care poate da o forma de ilizibil ! Daca voi fi nevoit ca dupe ce scriu un text sa reiau acelasi lucru asezand ţ-urile,ş-urile,â-urile s.a.m.d.,ma apuca damblaua!!!
De multe ori nu am fost la obiect si am divagat ca o baba fara dinti si nu am postat exact ceea ce ati dori voi !!
Scuze!
Poate nici nu este nevoie de un nebun ca mine pe amfostacolo.ro !! Daca observati si site-ul este scris "gresit" : amfostacolo !! "Normal" se scrie asa cum stim cu totii-despartit ! Hai sa ne suparam pe americani ca ne obliga sa ne pocim limba si nu ne lasa sa ne cautam site-ul in felul urmator : www. am fost acolo.romania !!
Stiu ca vorbesc in dodii dar poate ca e mai bine sa nu mai partcip cu niciun review in comunitate,nu de alta dar eu am inteles cu totul altceva din amfostacolo : concediul inseamna distractie,relaxare,zambete,intamplari haioase si nu in ultimul rand aventuri de calatorie !!
Se pare ca m-am inselat !!
Ramaneti cu bine si....La Multi Ani !!
0

#51 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 04 December 2009 - 09:09 AM

ALEX!!! Nu te-ai inselat! Asta inseamna amfostacolo.ro, in primul rand - Povestiri de vacanta, pentru informare si relaxare. ACESTA e FONDUL, restul tine doar de forma!

PS: Hai ne traiesti, ca ne trebuiesti (aici)! :) Fara buna-dispozitie creata emanata din posturile tale si ale altora asemanatori tie, pe mine personal m-ar damblagi (de tot! adica si ultimii neuroni ramasie nefactati pana acum) combinatia letala de oboseala + eternul efort de lamurire a vanatorilor de vrajitoare ! (exagerez, bineinteles; sper sa nu se supere nimeni)
0

#52 User is offline   mirelab 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 04 December 2009 - 10:01 AM

@all (sau doar celor care vor sa citeasca :P ),
Am citit mai devreme omagiul lui MissB catre Mos Craciun si m-a lovit melancolia….imi este dor de atmosfera de alta data de pe AmFostAcolo cand citeam cu sufletul la gura astfel de scrieri fara ca nimeni sa judece pe nimeni cum si despre ce a scris….
Sunt de ceva vreme membra a comunitatii, au fost zile in care nu imi puteam stapani degetele sa nu scrie macar un ecou sub imboldul instictului la cele citite...daca simteam ca vreau sa spun doar WOW, asta spuneam, si sunt sigura ca facea cat o mie de cuvinte pentru cel care asternuse pe hartia virtuala impresiile lui de vacanta cum se pricepuse mai bine. Am "crescut" (oare?!?) in ale scrisului impreuna, sunt sigura ca 99% dintre noi am scris aici pentru prima data, iar daca ceilalti ne-au incurajat, ne-am luat inima in dinti si am recidivat, mai bine sau mai rau, dupa putinta dle.
Uitandu-ma in urma, pot spune ca “review-urile mele de suflet” nu dau prea multe detalii nici despre coodonatele hotelului, nici despre cat de proaspata este "lavabila" si nici cate feluri de mancare au fost la pranz...sunt despre spiritul turistului, daca imi pemiteti sa ma exprim asa, despre o zi petrecuta in cea mai banala statiune de pe Valea Prahovei sau cum este sa locuiesti 5 zile in mijlocul pustietii intre ape. Ma intreb oare unde ati fost la acel moment dragi vanatori de fantome de nu m-ati infierat pentru aceste scrieri? Aaaaa, corect, atunci nu erau PMA-uri...pai si acum daca sunt, de ce nu ne putem bucura in continuare de ce poate fiecare sa scrie???? Nu am mai scris de mult din cvasimotive, sper doar ca atunci cand ma va lovi inspiratia sau cheful de a posta ceva sa o fac cu aceeasi placere si nu cu frica ca cineva imi sulfa in ceafa nemultumirea lui. Cred ca toti ar tb sa ne bucuram de aceleasi drepturi pe AmFostAcolo atata timp cat nu deranjam pe ceilalti prin comportamentul nostru.
Nu mi-o luati in nume rau (si daca o faceti...treaba voastra :)), nu sunt nici pe departe de acord cu 'n-shpemii de review-uri dintr-un singur loc (consider ca poti face un user sa-si doreasca sa plece acum intr-acolo fara sa fie nevoie de “n” review-uri ale aceleiasi destinatii (si sunt ceva exemple notabile:) daca mai scotocim :D ), dar de aici si pana la analiza fiecarei miscari a celorlalti... Am vazut cum este urecheat seara de seara Cristian_h pentru ecourile sale care contin propuneri de melodii….de ce??? pentru aceleasi PMA-uri….eu zic ca isi merita cu varf si indesat cele 50 de puncte…se strang multe??? sa se stranga daca sunt meritate, nu?
Oare chiar merita, acea gratuitate sau reducere mult ravnita, atata vrajba????
Am citit pe aici propuneri sa ne putem asterne decat impresiile din ultimul an sau ca acestea tb musai insotite de fotografii personale...ca ar tb sa sa incadreze in anumite sabloane, sa aduci nu stiu ce dovezi, ca trebuie sa ne cenzuram ecourile, etc, va spun sincer ca m-am mai uitat o data la link daca sigur sunt pe acel forum de turism mult indragit sau am nimerit printre niscai “SRI-isti”....
Dupa umila mea parere turismul nu este matematica, din acest motiv da cu virgula uneori sejurul nostru in comparatie cu asteptarile, asa ca nici AmFostAcolo nu poate fi pus intr-o ecuatie si nici intr-o matrice indiferent de cate propuneri am avea noi. Mai mult decat atat, sarcina administratorului cred ca devine pe zi ce trece un calvar, cu atatea “capre si verze de impacat”!!! Incet, incet, noi am ajuns sa trecem de cateva mii, iar cei care trebuie sa ne impece sunt cativa…daca nu or fi dat bir cu fugitii si ei…
Ok, se va vota un regulament: din cate vad, va fi cartea de capatai al celui care doreste sa posteze ceva, dar odata cu el cred va fi necesar si un complet de judecata, altfel…cu tot cu regulament….Webmaster-ul va fi suspectat in continuare ca ii pune parte lui X sau lui Y, ca o “user-itza” ii este sotie :lol: )…sau mai stiu eu ce alta perla mai citim pe aici.
Haideti sa ne reamintim de ce am intrat pe acest site si sa lasam pe "covorasul de la intrare" atitudinile smulse din cotidian...ne este arhisuficienta doza zilnica de politichie sau….orele de trafic sau….sau…etc., nu cred ca ne foloseste la ceva hartuiala si pe un site de turism.
Propuneri??? Sa incercam sa ne respectam!!! Daca toti am face un minim de efort in acest sens, cu siguranta nu vom avea nevoie de niciun regulament si de niciun arbitru care sa daruiasca cartonase ;) .
Va doresc ca Mosii pe care ii asteptam in decembrie sa va aduca cate un pic din toate cele care vi le doriti!!
0

#53 User is offline   molko 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 04 December 2009 - 10:49 AM

sper totusi ca am fost bine inteles in povestea cu limba romana... am dat doar exemple clasice, ce se intalnesc in fiecare zi in jurul nostru, pe strada, la serviciu, la televizor si chiar in impresii.. nu am vrut sa jignesc pe nimeni, am spus de la inceput ca glumesc dar, eu consider ca limba romana merita mai multa atentie. Si nu m-am referit la diacritice sau la tz sau sh sau pls etc.. expresii pe care si eu le folosesc destul de des
0

#54 User is offline   crima 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 04 December 2009 - 01:53 PM

iar eu m-am referit STRICT la asa ceva
0

#55 User is offline   lizuk 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 04 December 2009 - 09:42 PM

Mirelab, 1) chiar ti-am simtit lipsa; 2) felicitari pentru randurile de mai sus, ai sintetizat foarte bine sentimentele pe care cred ca le avem multi dintre noi (sunt de acord cu tot ce ai scris, mai putin cu utilitatea review-urilor foarte detaliate si fragmentate despre o singura destinatie). Vad ca unii din cei care scriam pe aici acu cateva luni am lasat-o putin mai moale, poate fiecare are alte motive... Eu insa, desi mai am "pe lista" cateva destinatii despre care as vrea sa va povestesc (si intr-una din ele, fara lipsa de modestie, nu stiu daca a mai fost cineva din cei care scriu pe site), pur si simplu nu mai gasesc starea necesara sa ma pun pe scris. Si-mi dau seama acum, citind ce ai scris, ca poate cel mai important motiv e asta, ca nu am chef sa scriu stiind ca cineva abia asteapta sa-mi sufle in ceafa nemultumirea lui (desi pana acum eu nu prea am avut parte de de-astea...). Sunt chiar curioasa ce intalnire va mai avea loc in ianuarie, data fiind starea conflictuala si discutiile din ultima vreme...
0

#56 User is offline   mirelab 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 04 December 2009 - 10:17 PM

View Postlizuk, on 04 December 2009 - 09:42 PM, said:

sunt de acord cu tot ce ai scris, mai putin cu utilitatea review-urilor foarte detaliate si fragmentate despre o singura destinatie).

@lizuk, stii foooarte bine ca nu la review-uri ca cele din Iordania ma refeream....zeci sa fi fost ca acelea ca toti le-am fi citit pe nerasuflate :) ...si cand s-a vorbit de "nu mai mult de 3 review-uri" cu siguranta nu la astfel de impresii s-a/am facut referire!!! Exemple? Nu, in niciun caz, vreau sa cred ca fiecare are propria unitate de masura si stie cand trebuie sa treaca la urmatoarea destinatie despre care ne va povesti <_< .
Spor la scris tuturor!!!
0

#57 User is offline   lizuk 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 04 December 2009 - 11:11 PM

Nu, nu, ca nu pe mine ma aparam :) . Eu stiu ca ce am scris despre Iordania nu putea fi scris altfel, ca asta e cea mai logica forma si cea mai utila. Ideea e ca daca pui limita de 3 review-uri, poti sa pierzi, ca site ma refer, informatii. Ma opresc strict la Bangkok: un review despre hotel (puteau fi doua, ca am stat 10 zile, cu pauza intre), unul pe scurt despre oras (si foarte amestecat)si altul despre excursii cu plecare din Bangkok. Deja am atins limita maxima. Dar daca as fi avut mai mult timp (si inteligenta sa retin - notez informatii mai concrete in timpul concediului) cum sa mai scriu? Ca cel putin aici mergea un review separat despre temple, palate si alte obiective care trebuie vizitate, odata ajuns acolo. Ma rog, era doar o parere, ca 3 texte in care sa intre si hotelul sunt putine. Ca altfel, normal, nu trebuie sa asteptam sa ne spuna altii "ho" (adica "destul" pentru cei care nu-s din Ardeal)
0

#58 User is offline   Alex_Macedo 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 07 December 2009 - 06:28 AM

...am realizat ca trebuie sa revin, primind un pumn in plex de la Mirelab !....m-am gandit daca are dreptate si m-am trezit ca mi-a facut transfer al simtirii ei care,in mine circula latent dar,neacordand-ui acestui ...feeling o importanta prea mare,de-a lungul acestor saptamani de ...valtoare !!....dar...uite ca respectabila doamna,mai sus mentionata...m-a împuns cu o chestie ! Am ajuns cu totii la un punct sensibil pe muchie de cutit si parerea mea,umila, este sa facem cale intoarsa si sa revenim la ce AM FOST ODATA!!!!Aprecierea de a felicita pe cineva pentru ca ASA ITI VINE.Multumiri aduse cuiva pentru ca ASA SIMTI.Cerintele vis-a-vis de un loc pentru ca ESTI INTERESAT.Sau cum spune,in plexul meu,Mirelab : WOW !!Adica....doamna asta simtit ca-i vine din rarunchi sa posteze la ecou,doar atat !! NOI am uitat sa fim NOI !! Stam cu pistoalele pregatite si suflam in ceafa unul la celalalt ca nu cumva sa iesim dintr-o anumita “linie de partid”!!! Exista doua boli mari mioritice : invidia si suspiciunea si cred ca a treia a aparut de la revolutie incoace : teoria conspiratiei.
Eu,personal am punctat la ecouri exact,CUM AM SIMTIT SI CEEA CE CREDEAM CA ARE RELEVANTA !! ....si daca erau doua fraze!!
Am avut si mirarea,odata,cand nici nu apucasem sa postez un review si sa fac editing,ca din start am primit -100 !! Si am realizat clar ce era o rautate gratuita si ca timpul era efectiv prea scurt pentru a parcurge un text si mai ales pentru a forma o impresie de punctaj !! Parerea mea ( asa am facut si pe amfostacolo !),este ca daca vrem sa uzitam de liberul arbitru al notarilor sa venim si cu o explicatie,in momentul in care notam cu minus!! Altfel......e extrem de simplu.....ma loghez si incep sa dau cu minusuri in populatie fara a argumenta in niciun fel alegerea mea !! Consider ca trebuie gasita o formula.....nu stiu cum se poate realiza tehnic chestia asta!!
Suntem aici pentru placerea de a afla si comunica,nu de a taxa!!
0

#59 User is offline   mirelab 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 07 December 2009 - 12:37 PM

@Alex, imi cer scuze, nu am vrut sa te renesc asa tare, dar ma bucur foarte mult daca lovitura mea in plexul tau si-a atins scopul!! :P :lol:

@Admin, nu mai gasesc unde s-a luat "marea hotarare" de limitare a numarului reviews-urilor, dar pentru ca tot pe aceasta sectiune am mai discutat si cu lizuk despre aceasta problema...o sa continui:

introducere: nu inteleg de ce trebuie sa ajungem sa descurajam un om din scrierile lui daca impresiile sunt postate cu mult suflet?? Admin, sunt convinsa ca nu vei putea aplica sabloane in ceea ce priveste activitatea pe acest site oricat ai vrea sa ne impeci pe toti.
Nu imi place sa fac trimiteri spre anumite postari, dar chiar nu cred ca unele reviews-uri carora li s-au retras PMA-urile, la cerere, meritau un astfel de tratament (vezi un review de ieri parca), iar altele care ne buimacesc umbland prin toate cotloanele unui oras, cu o prezentare absolut impersonala, raman frumos impodobite cu cel putin 1000 de puncte!!! Da, o sa imi spui ca au fost retrase la cerere sau ca viata-i nedrepta asa cum ii spun eu cateodata lui fi-miu cand nu mai am argumente, dar daca acest regulament va fi legea in jurul careia va gravita acest sie...hai sa mai stam odata sa ne mai gandim daca facem bine ceea ce facem....(eu cel putin asa am incercat dupa atentionarea facuta de lizuk mai sus).
Stiu, vor sari multi cu argumentul ca pe acest site sunt cautate postarile la obiect despre hotel, dar despre o destinatie care ne-a ramas la suflet unde scriem??? Daca cineva are darul de a ne transpune acolo de ce sa nu il lasam sa o faca pe indelete, mai ales daca destinatia sau sejurul petrecut acolo ii ofera material cat pentru 5-10-100 de impresii?? Cu riscul de a ma repeta: nu sunt pentru spartul impresiilor, dar mi-as dori sa gasim o forma de mijloc unde sa aiba loc si exceptiile cand omul are ce ne spune de la fata locului. Ok, poate scrie dar fara sa fie punctat...dar de ce???? Uitati-va la unele reviews-uri din ultima vreme...cate puncte merita???? Vor merita pe viitor chiar si cele 500 de puncte automate?? Poate pentru intentie...prima data, la spartul ghetii...dar cand devin obisnuinta...asa ca prefer sa citesc si impresii scrise cu suflet si de cele mai multe ori "impanate" cu muuulte informatii foarte utile sau sa citesc patanaia unuia sau a altuia.
cuprins: Ca tot ati cazut voi de acord ca de la anu un review sa primeasca mai putine puncte din start si apoi acestora sa li se adauge un super bonus daca este votat, hai sa lasam numarul reviews-urilor per destinatie la latitudinea bunului simt al autorului, iar acolo unde acesta lasa de dorit, sa intervina Adminul. Eu zic ca o persoana care va sari calul in scrieri neinteresante va putea fi "faultata" elegant de catre noi toti si daca este de buna credinta cu siguranta va intelege.
De ce pentru cateva exceptii care le poti numara pe degete trebuie sa ne ingropam intr-un regulament stufos si plin de unitati de masura mai mult mai putin potrivite pentru o astfel de activitate????
incheiere: Nu stiu altii ce simt...dar aceste restrictii nu fac decat sa ma indeparteze de site, nicidecum sa ma atraga prin asa zisa protectie oferita. Cred ca foarte multi am facut pureci pe aici tocmai pentru libertatea pe care am gasit-o si pentru oamenii care i-am descoperit in spatele unor amintiri de vacanta. Ei, hai ca nu se prabuseste AmFostAcolo fara mine, dar parca simt eu ca un procent important din cei care scriau "altceva" stau ascunsi asteptand ca atmosfera sa se relaxeze cumva si sa ne regasim.

ps: Daca ai ajuns la sfarsitul acestor interminabile randuri, te rog Admin (pardon, Mos Craciun), sa ne bucuri si pe noi, copiii mai mari, cu un REGULAMENT mai uman....
0

#60 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 08 December 2009 - 08:08 AM

Ma tot gandesc cum de s-a ajuns aici? Cum de reusim atat de repede, cum de ne pricepem atat de bine sa "omoram" orice initiativa - continui sa cred cu tarie - bine intentionata, de a face ceva util pentru cat mai multi?

Nu scriu aici pentru a invinovati pe cineva. Nu pot insa sa nu remarc atmosfera din ultimul timp.

Tot asa cum voi nu mai aveti, dupa cum spuneti, acel entuziasm de la inceput, pur si simplu si eu - data fiind o suprapunere de situatii, pe plan personal + cel al site-ului - nu mai simt nici o tragere de inima de a merge mai departe, pur si simplu nu-mi pot continua munca, pentru ca nu mai sunt convins ca merita o atat de mare parte din atat de putinul meu timp disponibil.

Sper sa-mi treaca aceasta dezamagire - poate e doar oboseala accentuata - pentru ca sincer in exact acest moment nu sunt deloc optimist in ce priveste viitorul acestui site, in ce priveste implicarea mea pe mai departe, cel putin.
-1

Share this topic:

• 21 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic