DISCUTII despre Impresii & fotografii; punctarea impresiilor si a pozelor ce e perm si ce nu; masuri & sanctiuni luate in cazurile nerespectarii
Posted 21 February 2011 - 04:54 PM
1) a fost eliminata limita voturilor care se puteau acorda aceluiasi autor in cazul utilizatorilor cu statut GOLD sau superior
2) limita de maxim 5 impresii punctabile / luna de vacanta a devenit optionala, aplicarea ei ramanand la latitudinea echipei de moderare;
Retragerea din concurs a reviews-urilor care depasesc aceasta limita se poate face de catre echipa administrativa in urmatoarele cazuri
a] daca subiectul (sau subiectele) a (au) mai fost prezentat de autor intr-un alt se de recomandari, publicat in trecut
b] daca se considera acel review este rezultatul unei fragmentari excesive, nejustificate a impresiilor din acea vacanta
c] daca se apreciaza ca prin continutul sau review-ul nu respecta asteptarile cantitative ori calitative ale comunitatii
Rog remarcati optionalul "se poate face" - eventualele voastre sesizari sunt binevenite, insa decizia finala va apartine moderatorului responsabil de acea zona.
Posted 21 February 2011 - 05:04 PM
un bilet de avion, un weekend gratuit, etc.
regret ca am citit astazi, dar nu aveam sa stiu dinainte, un rw punctat 'la greu' despre nimic.
sa-i fie saptamana usoara si premiul pe masura.
imi cer scuze Cornel daca sunt off topic, dar nu m-a rabdat ficatul sa nu refulez.
Posted 21 February 2011 - 05:14 PM
in plus: te rog remarca ca pentru premiile saptamanale poti "trage" doar o data la 2 luni! (lucru ce NU se va intampla in cazul celor care scriu mai mult de 5 impresii / luna de vacanta, vei vedea)
Posted 21 February 2011 - 05:41 PM
Posted 25 October 2011 - 09:58 AM
Pragul de la care se acorda (automat) SB in 2011 este de 14 voturi (pozitive; indiferent de valoarea lor).
===
Note:
1) SB se aloca si in cazul reviews-urilor retrase din concurs (ce pot fi votate cu voturi simbolice, in valoare de +1 PMA)
2) Reviews-urile incarcate in perioada 1.01 - 25.10.2011 si care intrunesc conditiile de acordare vor primi si ele SB, prin rularea (in urmatoarele zile) a unui program special de actualizare
Posted 30 October 2011 - 06:42 AM
Din cate vad (si asa cum ma asteptam), nu au rezultat modificari majore in configuratia clasamentului 2011 (sau in cel general) http://amfostacolo.r...=1&tx=500#u7336
Posted 19 November 2011 - 10:07 AM
Daca, de exemplu, pensiunea la care vreau sa merg *este* recomandata de un astfel de membru "greu" si *nu este* recomandata de un membru nou-inscris (ori fara alta activitate pe site), in calitate de simplu consumator de servicii turitice personal intotdeauna *aleg* acea destinatie, avand incredere (mai multa) in recomandarile unui membru "cunoscut" si apreciat.
Avand cele de mai sus in minte, m-am gandit ca recomandarile (impresii, ecouri, raspunsuri la intrebari) sa fie "amplificate" prin afisarea unor informatii referitoare la *statutul* pe care acel membru si l-a castigat in comunitatea AmFostAcolo.ro.
Aceste informatii sunt afisate fie explicat ("membru GOLD AFA" samd), fie prin afisarea "colorata" a nickului acelui autor (au fost alocate un fond si o culoare-text ptr fiecare grup - JUNIOR, SILVER, GOLD, PREMIUM, PARTENER etc) - puteti vedea deja modificarile in cadrul impresiilor, intrebarilor sau solicitarilor CMR scrise pe site.
--
Odata cu introducerea acestor facilitati - sper eu utile fiecarui cititor in a-si forma o apreciere mai in cunostiinta de cauza asupra recomandarilor citite - si avand in vedere evolutia rapida a numarului de membri si a contributiilor incarcate, am considerat oportuna si o reorganizare partiala a fundamentelor Sistemului de Privilegii pe care AmFostAcolo le ofera membrilor.
- rangul SENIOR (alocat la atingerea pragului de 5000 PMA) a fost redenumit AVANSAT
- au fost introduse doua ranguri noi - SENATOR (acordat prin atingerea pragului de 2.000.000 PMA) si PRAETOR (la 4.000.000 PMA)
Odata cu cresterea constanta a comunitatii, familiarizarea tot mai multor membri cu sistemul de votare, precum si preconizata introducere a unor noi faciitati de votare (ultimele doua au ca efect acumularea unui numar din ce in ce mai mare de PMA), in 01.01.2012, reorganizarea va continua prin cresterea pragurilor la care se acorda anumite ranguri:
- 200.000 PMA ptr statutul de membru PREMIUM (va fi probabil redenumit "PLATINUM")
- 500.000 ptr membru PLATINUM (va fi redenumt "SENIOR")
- 1.000.000 PMA ptr statutl "PARTENER"
Posted 19 November 2011 - 10:47 AM
Glumesc. Cornel, ştiu că e greu ca cineva să fie de acord. De useri zic, dar ar fi interesant, pe lîngă statutul afişat, să se ştie şi dacă cel care recomandă ceva ori ba, este mascul ori femeie. Ca să ştim şi noi la ce ne aşteptăm cînd citim.
Posted 19 November 2011 - 10:52 AM
Nu va pot promite insa o data certa, lucrez cam de multisor la program - si cam... fara spor :-(.
Posted 19 November 2011 - 02:04 PM
santana, on 19 November 2011 - 10:47 AM, said:
Glumesc. Cornel, ştiu că e greu ca cineva să fie de acord. De useri zic, dar ar fi interesant, pe lîngă statutul afişat, să se ştie şi dacă cel care recomandă ceva ori ba, este mascul ori femeie. Ca să ştim şi noi la ce ne aşteptăm cînd citim.
Si statutul de hostess la cate PMA se acorda? :))
Posted 19 November 2011 - 10:03 PM
Posted 28 July 2012 - 03:32 PM
- ptr membru SILVER e necesara obtinerea unui numar minim de 20.000 PMA (fata de 10.000 anterior)
- statutul de membru PREMIUM se acorda la atingerea pragului de 200.000 PMA (fata de 100.000 anterior)
- statutul de membru SENIOR (fost PLATINUM) se acorda la pragul de 500.000 PMA (era 250.000 inainte)
- membru PARTENER se devine cand se acumuleaza minimum 1.000.000 PMA (fata de 500.000 anterior)
Posted 01 August 2012 - 03:08 PM
Admin, on 28 July 2012 - 03:32 PM, said:
- ptr membru SILVER e necesara obtinerea unui numar minim de 20.000 PMA (fata de 10.000 anterior)
- statutul de membru PREMIUM se acorda la atingerea pragului de 200.000 PMA (fata de 100.000 anterior)
- statutul de membru SENIOR (fost PLATINUM) se acorda la pragul de 500.000 PMA (era 250.000 inainte)
- membru PARTENER se devine cand se acumuleaza minimum 1.000.000 PMA (fata de 500.000 anterior)
Urmeaza o super intrebare: de ce? Nu ca ne-ar influenta cu ceva scrierile, dar asa..... de curiozitate. Si da, stiu ce-a facut curiozitatea pisicii :D
Posted 01 August 2012 - 06:10 PM
MCM, on 01 August 2012 - 03:08 PM, said:
Pentru că putem! :rolleyes:
Ei nu, acum serios, dar dacă n-am ajusta periodic aceste praguri, ar fi cam prea mulţi utilizatori cu statuturi superioare, în detrimentul celor 'mărunţi'.
Posted 02 August 2012 - 03:34 PM
WebMaster6, on 01 August 2012 - 06:10 PM, said:
Ei nu, acum serios, dar dacă n-am ajusta periodic aceste praguri, ar fi cam prea mulţi utilizatori cu statuturi superioare, în detrimentul celor 'mărunţi'.
Maaaiii!!!Care-i emoticonu' ala cu scosul limbii? Pentru ca si eu pot :lol:
Si ce era asa rau ca erau mai multi "seniori" in detrimentul "juniorilor"? Asta demonstreaza ca AFA este un loc apreciat, unde sunt oameni "fidei" :D
Parerea mea.
Dar pana la urma este jocul vostru, regulile voastre.
Posted 04 July 2014 - 09:45 PM
1. când total PMA acumulate atinge pragul de 7.000.000 PMA, un utilizator primeşte
- rangul (statutul) de CONSUL
- un set de 3 vacanţe (una pe an) în valoare de maxim 400 de euro fiecare :-)
2. Pentru a deveni AUGUSTUS, un utilizator trebuie să adune 10.000.000 PMA
- din acel moment, primeşte o rentă de vacanţă de 500 euro / an, timp de 5 ani :) = câte o vacanţă de maxim 500 euro în fiecare an.
Sistemul complet de "rank"/uri îl puteţi consulta aici
Posted 01 March 2016 - 06:40 PM
Limitările sunt absolut similare celor dela votarea IMPRESIILOR (articolelor, reviews-urilor) şi vizează contracararea punctării artificiale a unor concurenţi, prin votarea masivă, anomală cantitativ, de pe conturi noi sau de pe unele "adormite" = create mai demult, dar activate doar cu anumite "prilejuri" (am avut exemple concrete, recent)
Astfel numărul voturilor pe care utilizatorii cu statut CHIBIŢ, UCENIC, JUNIOR sau SILVER le pot acorda unor ECOURI sau RĂSPUNSURI ale aceluiaşi autor va fi limitat 2 + 2*NrR, unde NrR = numărul reviews-urilor publicate de "votant" în anul respectiv
Cu alte cuvinte, un utilizator CHIBIŢ, UCENIC etc care nu a scris niciun review în 2016 va putea vota maxim 2 ecouri ale unui autor + maxim 2 voturi ale unor răspunsuri ale acelui candidat.
Un utilizator care a scris 3 reviews-uri în 2016, va putea vota de maxim 2 + 2*3 = 8 ori ecouri ale unui aceluiaşi auor (şi maxim 8 răspunsuri ale fiecărui autor)
-
Restricțiile de mai sus nu se aplică utilizatorilor cu statut GOLD sau supperior.
[adăugat azi, 3.4.16] Restricţiile de mai sus nu se aplică, totuşi, în cazul voturilor simbolice (+/-1PMA)
Posted 01 April 2016 - 01:20 PM
Această categorie nu era supusă niciunei restricţii, dar odată depistate excese regretabile din partea UNORA dintre ei, a trebuit să "iau atitudine" :(
Limita costă în maxim 20 voturi "normale" (întregi FB/FU sau pe jumătate B/U) acordate aceluiaşi autor, în aceeaşi săptămână, pentru aceeaşi categorie de text (ecou, răspuns, articol)
Dacă programul detectează voturi care exced această limită (20), transformă votul în unul simbolic (+1 PMA)
Posted 30 April 2016 - 08:26 AM