DISCUTII despre Impresii & fotografii; punctarea impresiilor si a pozelor ce e perm si ce nu; masuri & sanctiuni luate in cazurile nerespectarii
Posted 19 November 2009 - 09:08 AM
Evident nascut din practica de pana acum, va suferi probabil modificari si amendamente care sa-l perfectioneze, pe masura ce observ/observam necesitatea lor.
I) REGULI REFERITOARE LA CONTINUTUL REVIEW-URILOR.
1) Asa cum ii spune si numele, un review contine o trecere in revista a unui obiectiv turistic, fie ca acesta este un obiectiv care ofera cazare si servicii adiacente (hotel, vila, pensiune etc) fie ca este vorba despre un obiectiv mai general, referindu-se la o anumita zona (tara, regiune, oras, cartier, un obiectiv particular demn de interes - un muzeu, parc zoo sau botanic etc) sau o calatorie complexa, care include vizitarea mai multor astfel de obiective (circuite turistice, croziere etc) Termenii folositi pe acest site pentru cele doua categorii de reviews-uri sunt reviews-uri de sejur (care pun accentul pe cazare si serviciile adiacente), respectiv review de calatorie (care se concentreaza, pe descrierea excursiei / a zonei [adaugat ulterior, by Admin] sau a unor intamplari, trairi sau experiente din acea excursie [sf fragment adaugat] si mai putin pe variantele de cazare)
[adaugat ulterior] In plus, sunt acceptate pe site texte conexe legate de calatorii sau de acele locuri - eseuri, intamplari hazlii din vacanta etc - in general ORICE CONSIDERATI VOI CA MERITA SCRIS PE UN SITE CU PROFIL TURISTIC. Cum am mai spus - scrieti despre orice subiect despre care v-ar face VOUA placere sa cititi.
Rog nu luati prevederile de mai sus ca limitative sau restrictive refertor la subiect. Exista un set de restrictii referitoare la continutul review-ului, dar acestea sunt prezentate intr-o sectiune ulterioara.
2) Un review contine, prin excelenta, un set de impresii personale (genuine) despre acel obiectiv, precum si diverse informatii pe care autorul le considera potential utile vizitatorilor, care pot fi citate din alte surse. In mod evident, impresiile personale, genuine ale autorului sunt cele mai relevante si au importanta covarsitor mai mare.
3) Sunt acceptate in cadrul review-ului si informatii generale despre acel obiectiv turistic preluate de la alti autori, cu urmatoarele precizari:
-3a sa fie delimitate distinct si sa fie precizata sursa din care au fost preluate
-3b sa nu depaseasca 50% din continutul review-ului.
II) MASURI ADMINISTRATIVE luate in cazul reviews-urilor care nu respecta Regulile 3a si 3b
In cazul reviews-urilor neconforme cu prezenta Regula vor fi luate urmatoarele masuri administrative:
4) daca includ continut neoriginal, dovedit copiat de la alti autori, cu nerespectarea unuia sau ambelor restrictii mentionate la punctul 3.
4a0) daca nu s-a specificat sursa informatiilor citate pentru fragmente nesemnificative din text:
- avertisment public adresat autorului, la prima abatere; cartonas galben la recidiva
- stergerea punctelor primite automat - la recidiva
4a1) daca nu s-a specificat sursa fragmentului citat pentru fragmente semnificative din text (dar nu mai mult de 50%)
- se sterg PMA alocate automat acelui review;
- se acorda cartonas galben (la prima abatere), sau albastru in caz de recidiva.
- la recidiva se aplica o sanctiune procentuala de -10% la total PMA in userCadrul acelui utilizator
4a2) daca nu s-a specificat sursa fragmentului citat pentru portiuni masive (50-100%) din review, SUPLIMENTAR masurilor de la 4a1) se vor aplica urmatoarele sanctiuni:
- diminuarea cu un procent de 25% din total PMA acumulate sau acumulabile de acel utilizator. Sanctiunea va fi valabila pentru intreg sezonul curent.
- acordarea unui cartonas galben (la prima abatere) sau albastru (la recidiva)
- recidivele repetate pot conduce la eliminarea definitiva a autorului din clasament si/sau la banarea acelui cont.
4b1) daca continutul citat de pe alte site-uri depaseste procentul maxim admis (dar nu constituie mai mult de 90% din review) si au fost respectate prevederile pct 3a) (a fost citata sursa) - se sterg PMA acordate automat acelui review.
4b2) in cazul in care continutul citat (cu precizarea sursei) depaseste un procent de 90%, pe langa stergerea punctajului PMA se vor aplica suplimentar urmatoarele masuri:
- cartonas galben (la prima abatere) sau albastru, la recidiva
- pentru fiecare recidiva se aplica un procent de 10% penalizare la total PMA acumulate de autor.
Posted 19 November 2009 - 09:16 AM
Posted 19 November 2009 - 09:37 AM
In cazul acesta propun o sectiune noua dedicata acestor scrieri care ne fac sa zambim si implicit ne fac si ziua mai frumoasa. Referitor la acordarea de puncte pentru aceste review-uri faci cum consideri ca e mai bine...dar fa in asa fel incat sa nu deranjeze marea majoritate.:)) Atata timp cat nu ma intereseaza punctele ci numai impresia cititorilor despre acel review...se poate sa nu fie punctate. O apreciere (fie ea pozitiva sau negativa) din partea unor oameni care isi pierd timpul citind acele randuri valoreaza mai mult decat 1000 pma.
Posted 19 November 2009 - 09:50 AM
mili1983, on 19 November 2009 - 11:37 AM, said:
In cazul acesta propun o sectiune noua dedicata acestor scrieri care ne fac sa zambim si implicit ne fac si ziua mai frumoasa. Referitor la acordarea de puncte pentru aceste review-uri faci cum consideri ca e mai bine...dar fa in asa fel incat sa nu deranjeze marea majoritate.:)) Atata timp cat nu ma intereseaza punctele ci numai impresia cititorilor despre acel review...se poate sa nu fie punctate. O apreciere (fie ea pozitiva sau negativa) din partea unor oameni care isi pierd timpul citind acele randuri valoreaza mai mult decat 1000 pma.
NU , NU de O MIE DE ORI NU SUNT INTERZISE.
Nu am fost eu suficient de explicit/inspirat in prima parte a Regulii, motiv pentru care o sa o completez IMEDIAT.
In opinia mea, pe acest site este permis ORICE vreti voi sa scrieti, orice considerati ca poate fi util din punct de vedere turistic, atat timp cat se respecta anumite reguli ce tin de bun simt, morala si - daca mai e cazul s-o amintesc, oricum fiind deja incluse in opinia mea in celelalte doua categorii - de aspecte legale (referitoare la copyright).
In plus, nu consider deloc necesar sa fac o rubrica separata pentru acest tip de texte - ele fac parte integranta din descrierile acelor locuri, ale atmosferei de acolo, ale oamenilor, obiceiurilor si traditiilor lor etc.
Ref. la puncte (daca se acorda sau nu acestor tipuri conexe de reviews-uri): aceste reveiws-uri pot fi votate (deci pot aduna bonsuuri). Din ianuarie 2010 vor avea si ele acelasi regim cu reveiws-urile "comune" - daca vor fi gasite utile de un numar de X utilizatori, vor primi cele 1000 PMA; in caz contrar, nu.
#5 Guest_divio_*
Posted 19 November 2009 - 10:27 AM
Admin, on 19 November 2009 - 09:08 AM, said:
Evident nascut din practica de pana acum, va suferi probabil modificari si amendamente care sa-l perfectioneze, pe masura ce observ/observam necesitatea lor.
I) CE TREBUIE SA CONTINA UN REVIEW POSTAT PE SITE.
1) Asa cum ii spune si numele, un review contine o trecere in revista a unui obiectiv turistic, fie ca acesta este un obiectiv care ofera cazare si servicii adiacente (hotel, vila, pensiune etc) fie ca este vorba despre un obiectiv mai general, referindu-se la o anumita zona (tara, regiune, oras, cartier, un obiectiv particular demn de interes - un muzeu, parc zoo sau botanic etc) sau o calatorie complexa, care include vizitarea mai multor astfel de obiective (circuite turistice, croziere etc) Termenii folositi pe acest site pentru cele doua categorii de reviews-uri sunt reviews-uri de sejur (care pun accentul pe cazare si serviciile adiacente), respectiv review de calatorie (care se cooncentreaza pe descrierea excursiei / a zonei si mai putin pe variantele de cazare)
[adaugat ulterior] In plus, sunt acceptate pe site texte conexe legate de calatorii sau de acele locuri - eseuri, intamplari hazlii din vacanta etc - in general ORICE CONSIDERATI VOI CA MERITA SCRIS PE UN SITE CU PROFIL TURISTIC. Cum am mai spus - scrieti despre orice subiect despre care v-ar face VOUA placere sa cititi.
Rog nu luati prevederile de mai sus ca limitative sau restrictive refertor la subiect. Exista un set de restrictii referitoare la continutul review-ului, dar acestea sunt prezentate intr-o sectiune ulterioara.
2) Un review contine, prin excelenta, un set de impresii personale (genuine) despre acel obiectiv, precum si diverse informatii pe care autorul le considera potential utile vizitatorilor, care pot fi citate din alte surse. In mod evident, impresiile personale, genuine ale autorului sunt cele mai relevante si au importanta covarsitor mai mare.
3) Sunt acceptate in cadrul review-ului si informatii generale despre acel obiectiv turistic preluate de la alti autori, cu urmatoarele precizari:
-3a sa fie delimitate distinct si sa fie precizata sursa din care au fost preluate
-3b sa nu depaseasca 50% din continutul review-ului.
II) MASURI ADMINISTRATIVE luate in cazul reviews-urilor care nu respecta Regula mai sus descrisa
In cazul reviews-urilor neconforme cu prezenta Regula vor fi luate urmatoarele masuri administrative:
4) daca includ continut neoriginal, dovedit copiat de la alti autori, cu nerespectarea unuia sau ambelor restrictii mentionate la punctul 3.
4a0) daca nu s-a specificat sursa informatiilor citate pentru fragmente nesemnificative din text (sub 20% din total):
- avertisment public adresat autorului, la prima abatere; cartonas galben la recidiva
- stergerea punctelor primite automat - la recidiva
4a1) daca nu s-a specificat sursa fragmentului citat pentru fragmente semnificative din text (intre 20% si 50%)
- se sterg PMA alocate automat acelui review;
- se acorda cartonas galben (la prima abatere), sau albastru in caz de recidiva.
- la recidiva se aplica o sanctiune procentuala de -10% la total PMA in userCadrul acelui utilizator
4a2) daca nu s-a specificat sursa fragmentului citat pentru portiuni masive (50-100%) din review, SUPLIMENTAR masurilor de la 4a1) se vor aplica urmatoarele sanctiuni:
- diminuarea cu un procent de 25% din total PMA acumulate sau acumulabile de acel utilizator. Sanctiunea va fi valabila pentru intreg sezonul curent.
- acordarea unui cartonas galben (la prima abatere) sau albastru (la recidiva)
- recidivele repetate pot conduce la eliminarea definitiva a autorului din clasament si/sau la banarea acelui cont.
4b1) daca continutul citat de pe alte site-uri depaseste procentul maxim admis (dar nu constituie mai mult de 90% din review) si au fost respectate prevederile pct 3a) (a fost citata sursa) - se sterg PMA acordate automat acelui review.
4b2) in cazul in care continutul citat (cu precizarea sursei) depaseste un procent de 90%, pe langa stergerea punctajului PMA se vor aplica suplimentar urmatoarele masuri:
- cartonas galben (la prima abatere) sau albastru, la recidiva
- pentru fiecare recidiva se aplica un procent de 10% penalizare la total PMA acumulate de autor.
WM, cine va masura respectivele procente dintr-un review ca fiind copy/paste, o sa ajungem sa stam cu textul original in fata si sa numaram caracterele cu puncte si virgule?
Oricine se poate "juca" cu un text si-l poate modifica putin din condei, asa cum deja multi au facut-o, dand o forma- sa-i zicem proprie, originala- vechiului text.
Din punctul meu de vedere exista o singura solutie: nu a facut mentiunea preluarii partiale sau integrale a textului si a fost depistat, review-ul si toate punctele aferente acestuia (1000PMA, bonusurile primite de la cititori, punctele acumulate in urma ecourilor scrise ca raspuns sa fie anulate fara alte comentarii), urmand ca la recidiva sa se intre in reduceri graduale ale PMA total acumulate anterior.
Inteleg ca sprijini postarea de review-uri utile tuturor celor ce doresc informatii pertinente despre anumite hoteluri/zone/atractii turistice, insa nu inteleg de ce oferi in continuare unora lejeritate in a "trisa" aceasta competitie.
Posted 19 November 2009 - 11:07 AM
divio, on 19 November 2009 - 12:27 PM, said:
Oricine se poate "juca" cu un text si-l poate modifica putin din condei, asa cum deja multi au facut-o, dand o forma- sa-i zicem proprie, originala- vechiului text.
Din punctul meu de vedere exista o singura solutie: nu a facut mentiunea preluarii partiale sau integrale a textului si a fost depistat, review-ul si toate punctele aferente acestuia (1000PMA, bonusurile primite de la cititori, punctele acumulate in urma ecourilor scrise ca raspuns sa fie anulate fara alte comentarii), urmand ca la recidiva sa se intre in reduceri graduale ale PMA total acumulate anterior.
Inteleg ca sprijini postarea de review-uri utile tuturor celor ce doresc informatii pertinente despre anumite hoteluri/zone/atractii turistice, insa nu inteleg de ce oferi in continuare unora lejeritate in a "trisa" aceasta competitie.
E o idee, dar una care lasa loc la abuzuri si ambiguitati. Uite, vine de exmeplu userul X si zice: ai copiat aceasta propozitie de pe site-ul Y. Ce faci, anulezi un intreg review (poate de mai multe pagini) doar pe baza acestei afirmatii (dovedite, in fapt, chiar daca respectiva propozitie poate fi doar intamplator identica? :)
In varianta propusa de mine: EU o sa apreciez incadrarea in cele trei cazuri. Impreuna cu moderatorii, bineinteles. Iar procentul se poate determina foarte riguros, de un program automatizat :-) Desi nu-i absolut nici o filozofie sa vezi si ochiometric...
Si NU consider ca las nici o lejeritate unora in a trisa. Consecintele care si le asuma nu sunt deloc neglijabile. Defalcarea propusa este in scopul de a lua masuri potrivite cu gravitatea faptelor si cu nivelul de contriubutie propriu
LATER: tu de ce scrii de pe "Guest_divio"? Ai cumva probleme la autentificare?
Posted 19 November 2009 - 01:05 PM
Posted 19 November 2009 - 02:53 PM
Totusi eu nu inteleg (sau inteleg mai incet) de ce este necesara evaluarea prin puncte de multumire a unor impresii?? De ce este necesar tinerea unor clasamente ?? Avem nevoie de turisti campioni , vicecampioni , buni , mai putini buni sau retrogradabili?? Eu zic ca NU.
Un simplu raspuns cu DA sau NU la intrebarea "Ti-a fost folositoare aceasta impresie ?" cred ca ar fi de ajuns .
Poate exista de exemplu un user X cu o singura impresie pe site dar care sa fi ajutat cu ea mult mai multi utilizatori decat 10-20 de impresii ale altui user Y .Este in acest caz userul X mai putin important ca are doar o singura impresie??
Aminteste-ti asta primavara - vara cand prin impresile unor turisti de buna credinta , prin impresii simple si la obiect au ajutat alti viitori turisti in locurile sau hotelurile respective , sa aleaga in cunostiinta de cauza . Unii chiar si-au schimbat hotelul ales initial si altfel au evitat sa-si distruga o vacanta cu familia planuita un an intreg.
Cred cu tarie ca este nevoie de impresii personale despre locul , obiectivul , hotelul , localitatea respectiva, nu de citate , date tehnice sau statistice.
Cam asta este parerea mea , incerc sa revin spre seara cu niscava completari .
Posted 19 November 2009 - 04:07 PM
ANDOX: este nevoie de acest sistem pentru ca... asa cred eu ca e bine :-). Si cred CU TARIE acest lucru. Oamenii sunt mai stimulati sa scrie. Scriindu-se mai mult, postandu-se mai multe reviews-uri, creste si numarul posibililor beneficiari, creste si site-ul. Fii SIGUR ca la vara si aia multi oameni vor scrie impresiile din diverse hoteluri. Doar stii prea bine (sunt sigur ca ai obseravt si tu) ca multi nu aveau suficienta motivatie sa o faca, doar intrebau cate ceva, promiteau ca vor scrie si dup-aia... liniste :-). Sunt sigur ca le ofer o motivatie in plus; macar pe un sfert din ei sa-i "conving" si tot e bine :-).
Tie ti se par mai importante dezavantajele/neplacerile care le introduce (desi unele din argumentele tale pur si simplu nu stau in picioare, la o analiza cat de cat atenta - daca vrei iti explic, de exmeplu, cazul cu un review mai util de alte 10); eu vad ca atarnand MULT mai greu avantajele. Personal sunt optimist ca in timp iti vei schimba perceptia (vezi si mai jos)
Introducerea PMA si a clasamentului, ca orice sistem NOU, are nevoie de o perioada de rodaj, in care aproape firesc se constata anumite deficiente, care se pot rezolva insa fara probleme din mers. Sunt SIGUR ca in editia viitoare dezavantajele se vor reduce cu cel putin 75%! SI ca in timp vor fi cvasi-exterminate.
Sunt insa si alte motive care au concurat la definirea lui pe site. Unul dintre acestea este ca VREAU neaparat sa ma revansez fata de utilizatorii cei mai valorosi pentru comunitate si, in consecinta pentru site si pentru mine, acordand acele premii. Nu pot sa-i rasplatesc pe toti, trebuie sa selectez "primii cativa", conform unui criteriu clar si transparent -- si-asa, inevitabil, sunt acuzat de subiectivism :). Cum as putea face aceasta selectie fara sa cuantific, intr-un fel sau altul, contributia si meritele fiecaruia? Acest sistem aproximeaza in mod clar destul de bine contributia fiecarui utilizator la dezvoltarea comunitati. Iar de la anul o sa o aproximeze SI MAI BINE (si mai corect, daca vreti, reducand/eliminand sau macar sanctionand drastic "oportunistii")!
Okey, sper ca am explicat, odata pentru totdeauna, pentru ce este necesar sistemul PMA si clasamentul utilizatorilor si ca nu va mai fi nevoie sa revenim asupra lui. Pentru cei care nu au rabdare sa citeasca tot - sistemul exista pentru ca asa consider eu ca este bine. Aveti incredere in mine!
---
Hai sa revenim pe subiectul Regulament. O sa incep chiar eu, dar intr-un post separat, pentru o mai usoara urmarire a ideilor.
Posted 19 November 2009 - 04:34 PM
Un alt aspect care trebuie NEAPARAT DISCUTAT.
Se aplica acest regulament retroactiv?
Nu vreau sa va... influentez, dar va spun pozitia mea referitor la acest lucru:
1. Nu este corect ca reviews-urile depistate ca fiind plagiate (in diverse proportii de continut, de la 1 la 100%) sa figureze in clasament alaturi de cele 100% genuine.
2. Pe de alta parte, aplicarea retroactiva si ad-literam a acestui regulament ar fi nu doar o masura incorecta moral (ca orice aplicare retroactiva, de fapt) ci si o masura prea dura (in opinia mea)
3. Nu in ultimul rand, am aplicat deja retroactiv una dintre prevederile dure (25% penalizare) intr-un caz descoperit anterior zilei de ieri.
Tinand cont de cele de mai sus, inclin sa adopt urmatoarele masuri:
A] aplicarea partial-retroactiva a Regulamentului - mai precis a urmatoarelor masuri prevazute de el:
- stergerea punctelor primite de acele reveiws-uri
B] neaplicarea retroactiva a urmatoarelor prevederi:
- cele referitoare la recidive, suspendari si penalizari total PMA
C] anularea penalizarii de tip "procent din total PMA" aplicata deja anterior userului ghecamelia
Astept punctele voastre de vedere asupra celor de mai sus.
Posted 19 November 2009 - 05:20 PM
Posted 19 November 2009 - 05:33 PM
Poti te rog sa fii mai clar? vrei sa propui ceva constructiv, ori - ca de obicei - vrei doar sa (ma) critici dopar de dfragul criticii? :)
Spune pe romaneste, tu ce ai face, ce decizie ai lua?
#13 Guest_Guest_*
Posted 19 November 2009 - 06:07 PM
Posted 19 November 2009 - 06:13 PM
Guest, on 19 November 2009 - 08:07 PM, said:
NU consider ca e cazul sa te "blochez". Ba dimpotriva, ma bucur ca devine astfel explicit faptul ca oricine poate posta aici, chiar daca nu are un cont deja creat pe forum. As vrea si eu sa aflu alte pareri, nu conteaza ca aveti cont aici sau nu.
Later: bogdane, tu erai? (bogdan2677) :)))))))))
bine ca macar nu ai scris ca sa-ti auto-aprobi/sustii postul de oleaca mai sus :)))
nu fi copil, raspunde mai bine la intrebarea mea anterioara.
Posted 19 November 2009 - 06:30 PM
plec catre casa si urmatoarele 2-3 ore ii vor fi dedicate in exclusivitate copilului. Nu o sa va pot deci raspunde decat bine dupa ora 23 [sa nu credeti cumav ca ma fofilez :)] dar o sa tin cont de parerile voastre in decizia mea. Ma rog, de cele pe care le voi gasi rezonabile, bine-intentioante si constructive.
Posted 19 November 2009 - 06:41 PM
Admin, on 19 November 2009 - 08:13 PM, said:
Later: bogdane, tu erai? (bogdan2677) :)))))))))
bine ca macar nu ai scris ca sa-ti auto-aprobi/sustii postul de oleaca mai sus :)))
nu fi copil, raspunde mai bine la intrebarea mea anterioara.
doar nu am vazut ca nu sint logat...e ok ca merge si asa....! parerea mea o cunosti...lasa regulile asa pina in 2010...asa cum ai inceput....si apoi le schimbi daca vrei! dar vreau sa vad si alte pareri...intrebarea a fost pusa fara nici un fel de substrat...!
#17 Guest_pepsi70ro_*
Posted 19 November 2009 - 07:25 PM
Parerea mea este ca n-ar fi trebuit sa se publice/face cunoscut recompensele pentru cei care posteaza. Acest lucru va naste ambitii neintelese si inutile. Premiile ar fi trebuit sa vina, daca asa considera proprietarul site-ului, ca o surpriza pentru cei care au postat permanent. Cred, ca acest sistem de premii, foarte valoros ca idee pentru webmaster, va denatura scopul pentru care a fost creat site-ul, in sensul ca aici isi va face aparitia non-valoarea si ambitia de a posta orice numai pentru a castiga puncte. Eu macar am dat copy/paste,dar pozele sunt facute de mine, cu mine, dar sunt destui care fac acelasi lucru, insa schimba cuvintele intre ele, si nici macar nu se arata in poze sa dovedeasca ca au fost acolo. Nu condamn acest lucru, daca este in scop informativ. Uneori habar nu avem despre locurile unde am vrea sa mergem, citind mai multe ne edificam.Si ne hotaram.
Indiferent de locul pe care ma voi clasa la sfarsitul perioadei care v-a desemna premiile, eu sunt hotarat sa renunt la premiu, nu pentru ca mi-as permite sa merg oriunde ( nu este cazul ), ci pentru faptul ca recunosc ca am gresit cand nu am trecut sursa informatiilor mele.
Felicit pe cei care pun suflet pentru acest site, sunt demni de tot respectul nostru si merita toata aprecierea.
Nu prea am timp sa stau foarte mult, de aceea vreau sa le multumesc pentru tot ceea ce fac pentru noi!
Posted 19 November 2009 - 08:00 PM
pepsi70ro, on 19 November 2009 - 09:25 PM, said:
:blink:
Touche! :lol:
Posted 19 November 2009 - 09:19 PM
Admin, on 19 November 2009 - 06:30 PM, said:
plec catre casa si urmatoarele 2-3 ore ii vor fi dedicate in exclusivitate copilului. Nu o sa va pot deci raspunde decat bine dupa ora 23 [sa nu credeti cumav ca ma fofilez :)] dar o sa tin cont de parerile voastre in decizia mea. Ma rog, de cele pe care le voi gasi rezonabile, bine-intentioante si constructive.
@WM/Admin:
Observ ca se incearca incet-incet gasirea unei solutii care sa impace si capra si varza; daca in prima faza ai "lovit" puternic in ghecamelia, depunctand-o serios ca urmare a acelor review-uri "scoase din burta", acum, cand s-au mai ivit si alte "mici inspiratii", deja se fac pasi inapoi, tocmai pentru a nu inrosi urechile celor prinsi cu "rata-n gura". Am vazut raspunsul pe care i l-ai dat lui pepsi, probabil ca un raspuns asemanator vei da si celei de-a doua persoane.
In final, ca sa fie toata lumea multumita si sa poata rasufla usurata, lasa-le review-urile asa cum au fost "prelucrate manual", viata merge inainte, acest concurs cladit pe un tsunami se va incheia cu bine, lumea va ciocni un pahar cu sampanie la final, si din ianuarie 2010 o luam de la capat sub aceleasi auspicii.
Sa fie pe intelesul tuturor (inclusiv a celor ce au fost "pusi sub lupa" aseara): personal, nu am nimic cu nimeni, indiferent de varsta, sex, culoare politica, amator/oare de plagiat (recunoscut sau nu) etc.
Singurul lucru care ma deranjeaza (la o parte dintre cei urcati pe val) e ca, in anumite momente, ii iau pe ceilalti drept fraieri, ceea ce nu e corect deloc. Daca s-au creat anumite afinitati/simpatii/bisericute in cadrul acestui site, foarte bine, insa nu e cazul ca acest aspect sa incline balanta in defavoarea altora.
WM, am mai spus-o de atatea ori, deciziile (bune sau rele) iti apartin; fiind propria-ti creatie, faci cu ea ceea ce-ti doreste inima, insa incearca sa utilizezi ambele maini in aceleasi scopuri, fara a urechea cu una si a mangaia cu cealalta.
In aceast caz, parte dintre membrii site-ului vor privi precum copilul nedumerit, cand, pentru o greseala comisa unul dintre parinti il pedepseste iar celalalt ii ia apararea...
Posted 19 November 2009 - 10:04 PM