Forum AmFostAcolo.ro: De ce scrieţi pe saitul AmFostAcolo? - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

De ce scrieţi pe saitul AmFostAcolo? concurenţă neloială :-)

Poll: De ce scrieţi pe saitul AmFostAcolo? (45 member(s) have cast votes)

De ce scrieţi pe site?

1. De pomană (3 votes [4.29%] - View)

Percentage of vote: 4.29%

2. Pentru puncte (4 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

3. Pentru premii (2 votes [2.86%] - View)

Percentage of vote: 2.86%

4. Pentru patrie (3 votes [4.29%] - View)

5. Pentru glorie (3 votes [4.29%] - View)

6. Pentru că îmi place (28 votes [40.00%] - View)

Percentage of vote: 40.00%

7. Pentru a ajuta pe alţii (26 votes [37.14%] - View)

Percentage of vote: 37.14%

8. Din alte motive (enumeraţi în topic) (1 votes [1.43%] - View)

Percentage of vote: 1.43%

De ce citiţi articolele de pe AFA?

1. De plăcere (18 votes [26.09%] - View)

Percentage of vote: 26.09%

2. Pentru informare cu scop precis (20 votes [28.99%] - View)

Percentage of vote: 28.99%

3. Pentru informare generală (fără un scop bine definit) (20 votes [28.99%] - View)

Percentage of vote: 28.99%

4. Ca să treacă vremea / din lipsă de altceva mai bun de făcut (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

5. Sunt dependent/ă (8 votes [11.59%] - View)

Percentage of vote: 11.59%

6. Ca să acord voturi (3 votes [4.35%] - View)

Percentage of vote: 4.35%

7. Alte motive (detalii la topic) (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 User is offline   WebMaster6 

• Advanced Member
  • Group: Administrators
  • LocationAcasă

Posted 01 November 2010 - 09:29 PM

Am dorit să transform întrebarea Diaurei în sondaj. Să vedem ce iese.

later edit: am preluat si ideea Anei-Maria si am completat chestionarul cu intrebarea adresată cititorilor.
0

#2 User is offline   Nicu 

• Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • LocationTimisoara

Posted 01 November 2010 - 10:07 PM

View PostWebMaster6, on 01 November 2010 - 09:29 PM, said:

Am dorit să transform întrebarea Diaurei în sondaj. Să vedem ce iese.

În nici un caz pentru puncte !
Totuș intreb si eu de ce e asa de greu de crezut ?
1

#3 User is offline   anadragusin 

• Member
  • PipPip
  • Locationpitesti

Posted 02 November 2010 - 06:27 AM

Pentru placerea de scrie, pt. informatie,si nu in ultimul rand pt. puncte. Sa- mi spuna mie ala care nu se uita la punctaj cand pune un review si nu rade in barba cand primeste puncte de apreciere, sau din contra,sa-mi spuna ca nu se intristeaza cel care nu primeste puncte pentru munca lui. Poate ar trebui sa se faca si un sondaj: De ce cititi pe AFA? Sa raspund tot eu: de placere, din curiozitate, pt. cultura mea generala, si mai putin pt. faptul ca voi pleca in locatia respectiva.
6

#4 User is offline   Flaviu 

• Member
  • PipPip
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 November 2010 - 03:44 PM

Începusem,nu de azi sau de ieri,să-mi pun şi eu aceste întrebări:de ce scriu şi de ce citesc pe acest site?Mi-am adus aminte cum a început "dependenţa" mea faţă de site,de fapt "dependenţa" faţă de voi,colegii mei(dacă-mi permiteţi să vă numesc astfel).
Am nimerit întâmplător aici,căutând informaţii despre posibile destinaţii de vacanţă.În cele din urmă am ales,în special datorită impresiilor şi ecourilor voastre şi nu am regretat acest lucru.Întors din concediu,m-am gândit că ar fi interesant să "interacţionez" cu voi,să intru şi eu în "discuţia" voastră,mai ales că tema site-ului,una turistică,era cu adevărat generoasă şi dragă mie.Am postat astfel primele mele impresii.Au sosit apoi primele ecouri din partea voastră,răspunsurile mele la aceste ecouri."Interacţiunea" reuşise!Eram de-al vostru,eram MEMBRU!
De ce am vrut să fiu parte a familiei AFA?Poate n-o să mă credeţi dar am făcut-o doar pentru a SOCIALIZA,de a mă simţi bine cu voi,de a aduce un zâmbet,o informaţie utilă,un sfat,o vorbă bună,o încurajare.Ei bine,din păcate,tocmai EU NU AM FĂCUT ACEST LUCRU!Am început să contest dreptul unora dintre colegi de a fi parte a acestei familii,de a primi o încurajare sau o vorbă bună.Pe site sau pe forum,am început să cârcotesc la adresa unora dintre colegi,din motive care,aveam să-mi dau seama mai târziu,nu aveau nici o legătură cu tema şi scopul acestui site.Am greşit enorm iar regretele mele sunt ,probabil,tardive.
Nu m-au interesat nici punctele şi nici premiile.Sunt tânăr(încă),sănătos,îmi permit din când în când să ies la restaurant sau să mă întâlnesc cu prietenii,am un loc de muncă(deocamdată,cel puţin)care-mi asigură un trai decent,pot să mă duc în concedii şi,de un timp,v-am "cunoscut" pe VOI,fie şi numai virtual.Pentru mine,acestea sunt premiile care contează.
Nu am dreptul să judec pe alţii,nu am dreptul de a judeca motivaţia prezenţei pe acest site a unuia sau altuia dintre voi.Am făcut-o,din păcate,şi prin aceasta cred că am şi eu partea mea de vină pentru problemele care au apărut în ultimul timp.
Cu regret trebuie să vă spun că, în acest moment, îmi stăruie-n minte alte două întrebări:voi mai scrie pe acest site? mai merit eu să fac parte din această comunitate?
5

#5 User is offline   WebMaster6 

• Advanced Member
  • Group: Administrators
  • LocationAcasă

Posted 02 November 2010 - 04:37 PM

View PostFlaviu, on 02 November 2010 - 05:44 PM, said:

... mai merit eu să fac parte din această comunitate?

Cu destulă cenuşă în cap, probabil că da. Noi, ca buni creştini, nu dorim "moartea" păcătoşilor, ci îndreptarea lor. :P
La prima întrebare, doar tu poţi răspunde. Noi doar să sperăm că da.
2

#6 User is offline   crima 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 02 November 2010 - 05:25 PM

De ce scrieţi pe site?
La inceput, eu am scris pentru a ajuta pe altii :rolleyes: , adica pentru patrie, unii ar zice ca de pomana... :(
Ulterior, am scris de placere, cred ca tot pentru a ajuta pe altii B) , sau, pentru glorie, ar zice unii, si mai putin pentru puncte (sunt undeva, in top... 200 ;) ), sau pentru premii (am castigat, totusi, ce-i drept, un tricou, dar si un sejur gratuit la Ranca) B) .

De ce citiţi articolele de pe AFA?
La inceput, pentru informare cu scop precis, apoi, pentru informare generala, ajungand sa spun ca de placere, pentru a nu recunoaste ca sunt dependent... :blink:
3

#7 User is offline   sanziana m 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationRadauti

Posted 03 November 2010 - 10:06 AM

View PostFlaviu, on 02 November 2010 - 03:44 PM, said:

Începusem,nu de azi sau de ieri,să-mi pun şi eu aceste întrebări:de ce scriu şi de ce citesc pe acest site?Mi-am adus aminte cum a început "dependenţa" mea faţă de site,de fapt "dependenţa" faţă de voi,colegii mei(dacă-mi permiteţi să vă numesc astfel).
Am nimerit întâmplător aici,căutând informaţii despre posibile destinaţii de vacanţă.În cele din urmă am ales,în special datorită impresiilor şi ecourilor voastre şi nu am regretat acest lucru.Întors din concediu,m-am gândit că ar fi interesant să "interacţionez" cu voi,să intru şi eu în "discuţia" voastră,mai ales că tema site-ului,una turistică,era cu adevărat generoasă şi dragă mie.Am postat astfel primele mele impresii.Au sosit apoi primele ecouri din partea voastră,răspunsurile mele la aceste ecouri."Interacţiunea" reuşise!Eram de-al vostru,eram MEMBRU!
De ce am vrut să fiu parte a familiei AFA?Poate n-o să mă credeţi dar am făcut-o doar pentru a SOCIALIZA,de a mă simţi bine cu voi,de a aduce un zâmbet,o informaţie utilă,un sfat,o vorbă bună,o încurajare.Ei bine,din păcate,tocmai EU NU AM FĂCUT ACEST LUCRU!Am început să contest dreptul unora dintre colegi de a fi parte a acestei familii,de a primi o încurajare sau o vorbă bună.Pe site sau pe forum,am început să cârcotesc la adresa unora dintre colegi,din motive care,aveam să-mi dau seama mai târziu,nu aveau nici o legătură cu tema şi scopul acestui site.Am greşit enorm iar regretele mele sunt ,probabil,tardive.
Nu m-au interesat nici punctele şi nici premiile.Sunt tânăr(încă),sănătos,îmi permit din când în când să ies la restaurant sau să mă întâlnesc cu prietenii,am un loc de muncă(deocamdată,cel puţin)care-mi asigură un trai decent,pot să mă duc în concedii şi,de un timp,v-am "cunoscut" pe VOI,fie şi numai virtual.Pentru mine,acestea sunt premiile care contează.
Nu am dreptul să judec pe alţii,nu am dreptul de a judeca motivaţia prezenţei pe acest site a unuia sau altuia dintre voi.Am făcut-o,din păcate,şi prin aceasta cred că am şi eu partea mea de vină pentru problemele care au apărut în ultimul timp.
Cu regret trebuie să vă spun că, în acest moment, îmi stăruie-n minte alte două întrebări:voi mai scrie pe acest site? mai merit eu să fac parte din această comunitate?

Ei uite ca a surprins si cineva in sfarsit aspectul pe care ne-a facut pe toti sa fim dependenti de AFA: SOCIALIZARE!!!!!!!!
Cu totii radem, glumim, aflam lucruri noi si interesante , ne ciondanim, ne tachinam(daca tin minte bine Flaviu eu am fost printre primii care te-au luat in balon dar nu te-ai suparat) ,invatam, castigam.....
Haideti sa revenim la acea stare superba de acum cateva luni. Vrea cineva premii?
Uite va dau eu, ma ofer gazda cu norma intreaga in Bucovina, gratis si fara obligatii de orice natura:))) Va mai dau si o multime de voie buna ca imi prisoseste de cand sunteti cu totii asa de incruntati.
Eu pe AFA scriu din placere, pentru ca m-ati corupt voi toti sa fac parte dintr-un colectiv atat de puternic colorat ,din pasiune pentru calatorii.
Mai scriu pentru prietenii mei dragi pe care i-am bagat la suflet taman pe AFA si care ma ajuta moraliceste in viata si de care mi-e dor....Mai scriu pentru viitori prieteni pe care vreau sa ii primesc in amintirile mele si mai scriu pentru ca asta e viata: o nesfarsita poveste.
4

#8 User is offline   cristi_an3000 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationTimisoara

Posted 04 November 2010 - 08:29 AM

cred ca si la intrebarea "De ce scrieţi pe saitul AmFostAcolo?" ar fi trebuit mentionat ca o varianta de raspuns: "din dependentza". mie mi-e foarte clar ca unii scriu pt ca pur si simplu nu pot sa se opreasca/abtina si chiar si atunci cand nu au mare lucru de impartasit scobesc prin memorie doar-doar or gasi material pt un review, fie el si de calitate/utilitate indoielnica.
4

#9 User is offline   cosminp 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Locationbucuresti

Posted 08 November 2010 - 12:03 PM

cand m-am inscris pe site, a fost din placere.
cautasem destul de mult sa aflu informatii despre cateva locatii de vacanta si intamplator am gasit siteul AFA.
dupa ce am citit cateva impresii, am dorit sa fiu si eu de ajutor altora care cauta informatii, asa ca am scris in direct de la mare.
apoi am aflat de concurs, in care la inceput nu am crezut, pentru ca niciodata nu am castigat la concursuri.
catre sfarsitul anului am primit un mail in scria ca se apropie finalul concursului cu premii si nici atunci nu am crezut, asa ca nu am tras tare sa scriu.
am fost sceptic chiar si dupa ce mi s-a comunicat ca am castigat si pot participa la alocarea premiilor.
mi-am ales premiul si apoi am primit diploma la intalnirea AFA. chiar si la organizarea intalnirii am avut cateva procente de scepticism, pe care mi le-am spulberat la Poiana Brasov.
anul acesta am scris din placere, pentru ca ma simteam dator fata de voi cei care scriati si eu va citeam rw-urile, dar si pentru clasament. am scris si scriu pentru mine si pentru voi si imi face placere sa vad ca informatiile mele sunt de folos, cel putin unui user.
ar fi necinstit sa nu recunosc ca nu am scris si pentru premii. primul premiu saptamanal mi l-am dorit foarte mult, dar din pacate nu am putut sa-l valorific. al doilea premiu l-am ridicat de la posta saptamana trecuta: un CD, pe care l-am cerut de fapt pentru baiatul meu cel mare.
am citit pe forum ca unii useri nu scriu pentru premiu, doar din placere, dar in alt topic au scris ca urmareau punctajul din clasament.
da, si eu urmaresc punctajul din clasament si ma uit cum 'cad' de cateva saptamani, de cand nu am mai scris. si asta nu pentru ca nu mai am ce scrie, dar timpul si mai ales cheful nu m-au lasat.
in fiecare zi imi spun sa-mi aloc nitel timp si sa-mi fac chef de scris, dar degeaba. uneori incep sa scriu si apoi abandonez.
sper totusi sa-mi vina cheful pentru ca timp imi voi face si sa mai scriu cate ceva, pentru ca si placerea concursului este frumoasa.
insa, chiar daca am scris 'in valuri', am urmarit zilnic cele scrise, cu mici exceptii, cand ori nu aveam net ori ceva treburi m-au oprit sa intru pe site.
de citit impresiile postate le citesc pentru ca sunt oarecum dependent de AFA si nu pot sa nu intru macar cateva minute, pentru ca imi place cum scriu unii dintre voi, pentru ca sunt unele impresii foarte interesante despre locuri in care sper ca voi ajunge sau din contra, locuri in care stiu ca nu voi ajunge vreodata. alteori citesc pentru cultura mea generala sau chiar sa compar modul in care altcineva a vazut aceleasi locuri pe care le-am vazut si eu.
totodata, citesc unele impresii si ma gandesc daca acolo imi va placea, si eventual le adaug in locatiile favorite.
recunosc, ca daca citesc ceva scris de un 'greu' al siteului, iau de bun ce scrie acolo, iar daca rw este scris de un incepator mai caut si alte referinte.
concluzia este ca folosim siteul din placere: placerea de a scrie, de a citi, de a ne informa, de a concura, de a ajuta pe altii prin scrierile noastre, de a afla noutati despre o locatie.
0

#10 User is offline   creivean 

• Senior
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Posted 09 November 2010 - 07:22 AM

1. De ce scrieţi pe saitul AmFostAcolo?
Am inceput să scriu în 17.07.2009 ( primul meu review despre Hotel Modern - Mamaia, poate fi citit aici http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/mamaia,90,1135/modern,2817/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__2805.htm ), deoarece mă consideram un veteran al acestui hotel şi pe sait nu erau suficiente informaţii despre acest hotel.
Am continuat mai apoi să scriu pentru că aveam destule de spus/scris, despre locaţii ce nu fuseseră abordate pe sait.
Mai apoi, am continuat să scriu deoarece mi-am configurat câteva repere citind recomandări pe sait şi am considerat că-i de datoria mea de a-mi scrie propriile trăiri, spre ajutorul celorlalţi.
Am descoperit oraşul adoptiv ( Oradea ), căutându-i şi descoperindu-i partea turistică, pentru a o împărtăşi cu voi şi sunt convins că am descoperit-o aşa cum, mulţi fii ai urbei, nu o ştiu încă ( sunt curios câţi orădeni au fost prin toate muzeele oraşului, etc. )
Ultimele review-uri ( de la Central Cellar Restaurant & Wine Bar - Budapesta http://amfostacolo.ro/ungaria-pareri,9/budapesta,53,432/restaurante-baruri-si-terase,7866/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__15928.htm şi Duna Corso - Budapesta http://amfostacolo.ro/ungaria-pareri,9/budapesta,53,432/restaurante-baruri-si-terase,7866/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__15937.htm ), le-am scris în perioada în care review-urile nu puteau fi votate, iar pe sait era o linişte supărătoare. Le-am scris, pentru a anima puţin spiritele.
Oricum, mi s-a demonstrat faptul că, imediat după remedierea defecţiunii, au început să apară review-uri, într-un ritm mult mai accelerat.
Deci, da, pe sait se scrie pentru puncte/locuri în clasament/premii.
Pentru mine contează clasamentul, pentru că mă motivează.
În schimb nu contează premiile, deoarece am dovedit că, la decernarea premiilor pentru 2009, am ales o carte şi nu o gratuitate ori reducere cum aş fi putut, iar sejurul de la Valea Mariei încă sunt în tratative cu un user, căruia am fost de acord să îl cedez. Am primit în schimb albumul foto digital de la extrafoto.ro.
2. De ce cititi pe AmFostAcolo
Pentru că descopăr locuri/lucruri noi şi-mi îmbogăţesc inclusiv partea de cultură generală.
Pentru că multe review-uri m-au ajutat să-mi configurez concediile în cel mai bun mod posibil.
Pentru că unii useri/unele review-uri chiar mă încântă.
Pentru că sunt convins că, voi mai găsi şi în continuare lucruri interesante de aflat, bine de ştiut pentru viitor.
Pentru că, în fiecare zi, mai apare câte un user ( cel puţin ) în a cărui potenţial cred.
Pentru că, am deja ( zic eu ) prieteni de nădejde.
Pentru că, eu cred în spiritul acestei comunităţi. El există, a trecut peste destule şi sunt sigur că va supravieţui.
Pentru că,...... ar fi prea multe motive ca să le pot prezenta aici pe toate.
3

#11 User is offline   creivean 

• Senior
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Posted 07 December 2010 - 05:03 PM

Dacă mai sus am dat, cred eu, suficiente motive pentru care mai scriu pe AmFostAcolo, cei ce vor da click pe link-ul din final, vor înţelege de ce fac eu parte din această comunitate.Initiative AmFostAcolo
2

#12 User is offline   valimi 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 09 December 2010 - 09:21 AM

Sunt user relativ nou pe site, inscris in martie 2010, nu cunosc atmosfera dinainte si imediat de dupa Intalnirea din februarie trecut, care inteleg ca a insemnat foarte mult pentru comunitate. Raspund la aceasta intrebare pentru ca atmosfera de pe site s-a stricat mult in ultima vreme, mai ales cu prilejul unui review bine intentionat al unei colege pe care o respect mult (http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/de-la-lume-adunate,407,3607/din-viata-comunitatii-amfostacolo,8126/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__16637.htm#100945). Aici s-au scris multe in ecouri, am scris si eu, dar cred ca discutia problemelor ridicate acolo trebuie discutate pe forum.

Pentru prima data am intrat pe site cautand amanunte despre un hotel din Sunny Beach apoi despre pensiuni la munte in zona Bran. Simplu, cautand pe google, am descoperit (pe langa pensiunea Valea Mariei a lui Adelin, cu care am glumit ulterior, cand ne-am intalnit si mi-a explicat cum a reusit) Amfostacolo, un site de unde ulterior, chiar pana a deveni user, l-am scotocit temeinic in cautarea celor mai bune hoteluri, popasuri, restaurante, pensiuni sau altfel de destinatii sau obiective turistice din tara, ori din Bulgaria sau Spania.
Pentru prima data m-am hotarat sa scriu un review despre un hotel la care mersesem si la care ne-am simtit excelent, fiind pentru prima data in Bulgaria si am scris pentru ca mi s-a parut exagerata grija, romaneasca de altfel, de a transforma acest hotel in bau-bau, desi serviciile si facilitatile de care se beneficia aici la jumatate de pret fata de altele, erau mai mult decat rezonabile. Am scris aminat de dorinta de a aduce acest hotel in lumina pe care o merita, din puctul meu de vedere, de hotel care ofera ce are de oferit la un bun raport calitate-pret.
Apoi, citind din curiozitate cum au vazut altii locurile prin care trecusem si eu, am inceput sa adaug review-uri.
Despre puncte si concurs nu m-a interesat, dar intelesesem cam cum merge treaba cu postatul si votatul. Trebuia sa scrii ori despre o destinatie care interesa pe membrii comunitatii si sa vii cu amanunte interesante, ori intr-un stil care sa placa, pentru a primi voturi de apreciere. Am realizat ca aceste voturi si ecourile de apreciere reprezinta de fapt motorul site-ului, sunt "zaharelul", recompensa celui ce posteaza. Cred ca cea mai mare ipocrizie ar fi sa admitem ca am fi scris pe AFA mai mult de doua review-uri daca nu exista sistemul de ecouri. Si mai mult de 10 daca nu exista sistemul de puncte si premiile, mai ales cele saptamanale, din care s-au infruptat mai toti cei care scriu in mod curent pe site. Eu insumi am fost incurajat sa scriu in continuare de premiul constand in sejur gratuit la Ranca (si de discutiile cu Adelin despre userii pe care ii cunoscuse si despre AFA) si mi-am dat seama ca pot avea si ceva avantaje de pe urma noii mele pasiuni, astfel, tot strangand puncte pentru premii saptamanale am acumulat si un punctaj destul de mare pentru a putea emite pretentii la premiile anuale mai atractive, rezervate pentru cei din topuul clasamentului. Si nu degeaba spun rezervate, cat de curand am vazut cum fiecare (care avea de gand sa se aleaga si cu ceva aventaje de pe urma scrisului pe AFA) isi facuse deja la jumatatea anului o strategie clara pentru acumularea de puncte, iar cel mai grav mi s-a parut ca exista un grup bine stabilit al carui membri se intreceau in voturi si laude reciproce. Initial am avut o reactie critica la aceasta noua constatare a mea si chiar am semnalat acest fapt, civilizat, pe forum (http://amfostacolo.ro/cafenea/index.php?/topic/2-sistemul-de-acordare-a-punctelor-de-multumire-apreciere/page__st__220). Apoi am incercat sa ma dau sarcastic pe site si sa "demasc" cooperativa formata in top care se vota la orice review, zicand asta in gura mare, in ecouri. Atunci nu existau nici carcotasi, nici haiduci, nici ecouri la ecouri, nici responsabili cu "shubu-du-uap - shubu-du-uap", ca acum, asa ca am fost luat cam pe sus de administratorii site-ului si de mai-marii clasamentului anual si mi s-a explicat sa-mi vad de treba ca lucrurile decurg conform regulamentului si in top primeaza "munca si inspiratia". Pai, de asta nu duc lipsa, putere de munca si de inspiratie se gaseste, asa ca mi-am propus sa incerc, de ce nu, sa tulbur un pic clasamentele, animat de dorinta de demonstra ca se poate, chiar daca nu aveam glume cu primii 10-15, si de admiratia declarata a din ce in ce mai multor useri. Si cum altfel daca nu prin munca inspirata in spiritul Regulamentului?
E, uite ca aceasta nu a fost pe placul altor useri, cei care stateu cu ochii pe clasament (desi declarau clar ca nu-i intereseaza acesta in vre-un fel) si care brusc isi aduceau aminte ca ei scriu pe AFA din credinta nezdruncinata in Spiritul AFA si pentru a fi utili omenirii, exact ca fetele de la cancursul de Miss care spun ca de mici si-au dorit sa fie Miss pentru a putea salva balenele si padurile tropicale, nicidecum pentru contractele banoase care insotesc functia de cea mai misto gagica.
Asta e, sunt o mana de om, nu-i pot impaca pe toti.
De ce scriu eu pe AFA? Pentru ca m-a muscat si pe mine virusul acesta numit Amfostacolo, atat de bine gandit si dezvoltat de Cornel Bociort pentru care am toata admiratia ca om de afaceri si srateg desavarsit. Si nu doar m-a muscat, mi-a inoculat un viermisor care creste, se dezvolta, imi ocupa din ce in ce mai mult timp. Stiu asta, totusi cu buna stiinta il hranesc si eu zilnic, de cate ori am ocazia. Ca incerc sa obtin si o recompensa pentru timpul petrecut aici, in comunitate, mie mi se pare firesc. Sa nu mai fim ipocriti si sa recunoastem ca toti ne-am gandit macar odata ce bine ne-ar sta in Antalya, in locul celui care a castigat anul trecut un sejur acolo. Multi ar putea merge si prin forte proprii, insa e mai dulce o vacanta nu primita, ci castigata. Asta raportat la premiile de anul trecut. Anul acesta nu stim ce premii vor fi, dar insusi faptul ca esti in topul unui clasament pe care l-ai urmarit tot anul, ca ti-ai castigat foarte multe simpatii si prieteni, al caror numar si valoare creste cu cat esti mai sus in clasament, este o recompensa generoasa.
Spiritul AFA, o expresie destul de des intalnita prin ecouri pe site, emana de la nimeni alta decat comunitatea AFA, iar comunitatea aceasta este formata din mai multi indivizi cu pareri, viziuni, gusturi si credinte diferite. Fara numarul mare de useri atrasi de premiile saptamanale sau anuale, fara sistemul de recompensare prin voturi si ecouri flatante, numarul celor care ar fi mentinut viu acest spirit ar fi fost insignifiant fata de ce reprezinta acum. Astfel, eu cred ca Admin-ul a enumerat clar conditiile pentru a exista acest spirit: un regulament de respectat, munca si inspiratie. Nu veniti cu completarea cu utilitatea turistica pentru ca asta o gasiti definita in regulament, care tine loc de obiectivitate pe AFA. Userii sunt poftiti sa scrie impresii care sa se incadreze in prevederile regulamentului si pentru asta sunt recompensati cu puncte. De ce? pentru a-si stabili locul in cadrul unui clasament stabilit pe baza punctelor obtinute. La ce ajuta clasamentul? la stabilirea castigatorilor unui concurs sau al unor concursuri. E greu de priceput? Scrie pe Home-page, amfostacolo.ro. Vrea cineva sa stabileasca alte conditii, reguli, valori? Sa discute cu Admin.
Au si discutat unii si l-au facut sa-si incalce regulamentul si sa stabileasca reguli noi cu aplicare retroactiva (culmea regulamentului), poate-poate ii mai scade punctajul lui X sau lui Y, ca parca prea urcase in clasament, pe baza vechiului regulament...
La intrebarea Diaurei as mai avea o completare, pentru o noua categorie de useri aparuta de curand si formata in mare majoritate din recruti sau din useri mai vechi reactivati ca prin minune spre sfarsit de sezon: de ce scrieti doar ecouri pe site? nu este un site de ecouri, ci unul de impresii turistice. Este foarte usor sa pandesti sa apara un review, sa-l citesti doar atat cat sa prinzi o idee, daca nu cumva o prinzi din titlu si sa faci glume si afirmatii deplasate, inscand discutii care nu au nici o treaba cu Spiritul AFA si care adesea degenereaza in balacareli si, mai nou, in amenintari si prezentare de muschi. Atata timp cat astfel de manifestari sunt tolerate pe site imaginea de forum va domina pe cea de site de impresii, dealtfel am observat ca destul useri noi adera la comunitate doar pentru a asista la astfel de "meciuri" si chiar spun: m-am inscris pe acest forum...
-5

#13 User is offline   petrus95 

• Newbie
  • Pip
  • Locationarad

Posted 15 December 2010 - 01:38 PM

Nu voi dezvolta asa de mult subiectul precum predecesorii mei.
Voi mentiona, doar, ca va scriu din placere si doar despre subiecte mai putin cunoscute sau despre locuri unde simt ca mai pot aduce informatie suplimentara. nu am dorit sa ma avant in descrieri poetice sau cu pretentii literare. pentru mine nu sunt importante nici punctele nici ecourile. cele mai important mi se pare a fi numarul de vizualizari ale review-ului. Asa stiu ca informatia transmisa de mine a ajuns la dumneavoastra. Am fost printre putinii care am continuat sa scriu review-uri in timpul marelui "crash" al serverului, in timp ce marii povestitori au amutit :o
As putea povesti in zeci de review-uri, scotocind prin cotloanele mintii, concediile petrecute in toata tara incepand cu Delta si continuand cu Bucovina, Maramures si nemumaratele drumetii la munte. Am urcat pe primele zece varfuri din Romania, am dormit in cort in decembrie si pe priciuri in refugii montane, asa ca pot sa fac diferenta intre o povestire cu miez de una scrisa de un fitzos doar din plictiseala.
Ma bucur ca s-a terminat cu goana dupa pomeni si cu povestile despre nimic. de curand am inceput un curs de specializare in domeniu turistic, administrator pensiune turistica si tehnician hotelier, pentru a-mi oferi o alternativa profesionala viabila si pentru ca, cred, viitorul Romaniei este strans legat de cel al turismului corect facut cu profesionalism. Voi continua sa va scriu despre locurile care , cred ca merita un review dintr-o perspectiva mai obiectiva si mai fundamentata profesional.
Totodata saitul imi e de mare folos cand imi intocmesc itinerarele pentru viitoarele drumetii. Carnetelul meu e plin cu planuri mari pentru iesirile de anul viitor, iar datorita voua stiu exact ce merita vazut si unde trebuie sa ajung. Aceasta este esenta "fenomenului" AFA in viziunea mea, si am fost foarte mahnit cand vedeam cum ne departam de la aceasta idee. Unde sunt atatea personalitati, inevitabil apar si conflictele si vanitatile inutile, dar acestea nu trebuie hranite si vor disparea asa cum au aparut. Sper ca lucrurile sa reintre in normalitate in anul care vine. Aici nu ma refer doar la activitatea AFA ;)
Va urez Craciun Fericit! si un An Nou (mai) Fericit! si astept sa ne reintalnim, poate, cu ocazia unei intalniri AFA :D
3

#14 User is offline   Mama Michi 

• Newbie
  • Pip

Posted 13 January 2011 - 03:06 PM

Chiar, de ce am scris peste 80 de review-uri in cele noua luni de cand sunt in Afa? Regulamentul concursului l-am citit tarziu dupa ce am facut cateva gafe, cu problema premiilor si a punctajului m-am lamurit abia prin decembrie cand s-a scris ce si cum negru pe alb; am fost incurajata inca de la inceput (am optat chiar pentru o excursie la Ranca pe care n-am putut-o onora, plus alte doua premiulete), m-am simtit destul de flatata de aprecieri si am continuat sa scriu saptamanal de cateva ori scanand poze din "antichitate", scotocind dupa itinerariile excursiilor facute,rasfoind pliante si albume, ce mai, am muncit nu gluma. De ce,cand stiam de la inceput ca la un asemenea ritm sacul cu povesti se va termina curand si mai chibzuit si prudent ar fi fost sa scriu mai rar, cu picatura? A fost ca o foame care trebuia potolita si care inca e neostoita desi la bucatarie mancarea e pe terminate. Sigur ca fiindu-mi rusine de aceasta pasiune tarzie m-am autojustificat cum ca mi-am ordonat amintirile, ca am selectat pozele uitate in albume sau sertare, ca am retrait cutare sau cutare excursie. E o justificare pragmatica dar motivatia reala a fost neastamparul de a scrie, de a comunica; sansa mea a fost ca am gasit AFA.
Scriam binisor in scoala dar viata m-a aruncat spre o cariera pozitiva, circula chiar gluma " din trei romani,doi sunt ingineri". Inainte de '89 nu am iesit din tara decat o singura data in URSS,intr-o excursie cu pasaport colectiv in care nu ma puteam abate nici 50 m de la privirea supraveghetorului-ghid. Apoi,dupa '90 a aparut oportunitatea si marea sansa de a putea calatori. Prima excursie, Parisul, a fost un soc; a doua Egiptul, un altul. Urmatoarele, s-au rostogolit cascada si pot spune ca ultimii douazaeci de ani i-am trait pentru excursii. Cea de la Berlin de saptamanile trecute, consumata pe un timp siberian ne-a umplut din nou de bucurie. Nu puteti intelege sentimentul de deplinatate pe care-l traiesti, gandindu-te ca poate e ultima. Nu varsta- in fond unii calatoresc si dupa 80 de ani- ci niste probleme de sanatate pe care le avem eu si sotul, ne va obliga sa tragem linie. Sunt foarte bucuroasa ca v-am intalnit,- si aici e meritul lui Dragos ca a tras de mine, eu neavand curaj- va apreciez si va admir mobilitatea, desinvoltura pe care cei din generatia mea n-au cunoscut-o. Va citesc cu placere, vizitez din nou cu voi Grecia sau Italia, trag la un hotel dragut sau din contra mizer, mananc cu ochii portiile fotografiate, va admir copiii... simt ca fac parte din familia AFA si asta imi umple sufletul si da sens zilelor care se scurg in rutina.
13

#15 User is offline   cosminp 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Locationbucuresti

Posted 04 February 2011 - 07:07 AM

"@creivean
O să ai o surpriză din partea mea!!!
Chiar sunt un om de cuvânt."
#creivean, nu m-am indoit ncio o clipa de tine.

"@santana
Cosminp,
Amice, iti dau un test, daca-mi permit, evidenti: spune pentru ce a scris si va scrie subsemnatul pe AFA?"

fratilor, eu nu v-am comentat cele spuse, doar am selectat afirmatiile facute, in care m-am inclus si pe mine.
pacat ca nu am facut aceasta selectie si din ecourile sau rw-urile postate de cei care nu au raspuns la intrebare pe forum.
@santana, imi pare daca te dezamagesc, dar nu fac astfel de teste. cel mai frumos ar fi ca fiecare sa fie corect fata de el si fata de ceilalti. pe tine te cred pe cuvant.

ce ziceti de un test surpriza la decernarea premiilor: fiecare premiant sa fie intrebat "de ce ati scris pe AFA?". daca raspunsul va fi "din placere", premiul sa fie alocat altui user.
2

#16 User is offline   filip radu1972 

• Newbie
  • Pip

Posted 04 February 2011 - 09:34 PM

O sa vedem la decernarea premiilor cine a scris din placere si cine nu!!!toti vorbesc desprea "marea familie AFA"dar sa nu uitam ca nu cu mult timp in urma unii vorbeau " daca nu esti de aceeasi parte a baricadei ...de o lupta ....!!!nu au suportat gustul infrangerii in marea familie!!!Am scris din placere si recunosc cu o oarecare ambitie pentru clasamentul saptamanal ,pentru ca premiile 2 la numar castigate nu le-am putut onora.Si da aici am gasit multi oameni adevarati cu unii pot spune ca sunt prieten .
2

#17 User is offline   sirbuvio 

• Newbie
  • Pip

Posted 07 February 2011 - 07:32 PM

Din lipsa cronica de timp nu am citit ce s-a scris pina acum, doar pe sarite, dar daca cineva a mai avut ideea mea ma bucur sa o intaresc. Bucuria mea cea mai mare e sa cred ca am fost de folos cuiva, ca in link-ul urmator:
http://amfostacolo.r...ta-cana&id=7710
si sa ti se recunoasca asta, chiar daca nu punctual
"In primul rand vreau sa-i multumesc acestui site pentru ca mi-a fost de mare ajutor, am cunoscut oameni care m-au sfatuit foarte bine si le multumesc si lor pe aceasta cale. Am sa....."
Bafta la toti, in toate
3

#18 User is offline   mcosmin 

• Member
  • PipPip

Posted 04 April 2011 - 03:39 PM

Scriu impresii si astept impresii de la voi pentru ca fara voi mi-ar foarte greu, faceti parte din familia mea, ma bucur si simt alaturi de fiecare din voi fiecare hoinareala, sunteti aparte. Poate cu copiii, nepotii si impresiile de calatorie ramanem.
3

#19 User is offline   Dragos 

• I'm a wonderer
  • PipPipPipPip
  • LocationBucureşti, Vitan

Posted 15 October 2011 - 07:40 AM

... am jurat că nu-i mai votez decît pe nou-intraţi, începători şi pe cei retraşi din concurs..

E dreptul tău constituţional.
Dar cred că nu e şi o reacţie prea matură; practic, oferi laudele tale unor articole nu foarte bine scrise (sau fără multă informaţie turistică utilă), în detrimentul unor autori care oferă adevărate ghiduri turistice pentru folosinţa tuturor membrilor comunităţii...
1

#20 User is offline   santana 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 16 October 2011 - 06:18 AM

Hai că-i bună asta! Dar cine ţi-a zis ţie că voi vota postarile fără informaţie turistică? De fapt, dacă mă gîndesc bine poţi lăuda un review bun şi prin viu grai (ecou în cazul acesta) nu prin vot. Hai să-şi spun ţie secretul (dar să rămînă între noi :rolleyes:) prevăd şi în acest an finalul concursului model 2010 şi chiar vreau să stau relaxat în faţa computerului, dacă tot văd că microbul ăsta, amfostacolo.ro, nu ucide dar nici nu te lasă în pace.
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users