Forum AmFostAcolo.ro: Oportunitatea acordarii premii de tip GRATUITATE SEJUR - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Oportunitatea acordarii premii de tip GRATUITATE SEJUR

#1 User is offline   Admin 

• Administrator
  • Group: Administrators

Posted 28 September 2010 - 01:57 PM

Ca urmare a recentelor discutii de pe site mea referitoare la

- "obiectivitatea" unor reveiws-uri scrise despre mini-sejururile castigate ca premii inc adrul Concursului Top-Hot-Users

- "jocuri, scopuri si interese" pe care le-as avea prin acordarea acestor premii

subiecte care m-au deranjat foarte mult, am hotarit sa suspend acordarea acestui tip de premii (cel mai probabil ele vor fi eliminate definitiv din lista premiilor)

Raman la parerea mea ferma ca natura gratuita (cadou) a prmeiilro NU afecteaza gradul de obiectivitate al reveiws-urilor din respectivele destinatii -- in orice caz, cu nimic mai mult (sau chiar cu mai putin) decat alti factori ce tin de "natura intima" a autorului - dispozitia generala dinacele zile, "presiunea" ocazionala din familie sau de la serviciu etc.

Cu toate acestea, pentru ca tin foarte mult la increderea pe care acest site si-a castigat-o in randul vostru, am decis sa nu ma "leg la cap daca nu ma doare" - nemaioferind premii de acest tip, "suspciosii de serviciu" raman cu un "obiectul al pasiunii" in mod cert mai mic, mai restrans. :-)

Regret aceasta decizie, pentru ca inca o consider o initiativa corecta, pentru ca am muncit mult la implementarea ei si pentru ca numai eu stiu cat am "alergat" ca sa fac rost de aceste premii.

E posibil insa sa nu fim suficient de pregatiti (nici voi si posibi nici eu) pentru a o accepta sau a o prezenta asa cum trebuie.

==

Referitor la "scopuri, jocuri, interese ascunse" pe care vezi doamen le-as avea oferind aceste premii - mi se par atat de murdare si dezgustatoare, incat o sa ma rezum la doua 'liniute"

- intelegerile incheiate cu sponsorii au avut frept unic scop obtinerea unor beneficii pentru membrii comunitatii - si au constat doar in prevedrile standard "sunt oferite X sejururi pe saptamana in schimbul prezentarii pensiunii pe site". Nu a existat (nu a fost macar discutat si oricum nu as fi acceptat niciodata) vreo conditionare asupra celor scrise de catre castigatori despre sejururile lor acolo.

- personal nu am incasat niciun ban, nu am beneficiat de niciun sejur gratuit si in general de niciun avantaj material in urma premiilor oferite; ba chiar dimpotriva, am ramas cu cheltuieli - taxe si impozite catre stat, pentru ca aceste premii mi-au fost considerate "venituri"!! Singurul castig este de ordin moral - "multumirea comunitatii", cum o prezenta cineva pe site - recunosc, insa, ca imi este un castig important si de care am fost foarte multumit.

===

Amdeschis acest fir de discutie din respectul pentru transparenta - pentru a va prezenta hotarirea mea si pentru a va da posibilitatea sa va exprimati - cei care doriti - parerea.

Retineti insa ca nu este vorba despre o parere sau de o consultare pe care sa vi le solicit - hotarirea mea este deja luata.

Consider insa ca-i posibil ca din eventualele discutii initiate aici sa avem, cu totiii si incluzandu-ma pe mine aici, ceva de invatat.
0

#2 User is offline   piti 

• Member
  • PipPip
  • Group: Members

Posted 29 September 2010 - 06:58 AM

Am inteles , hotararea e definitiva , dar totusi indraznesc si vin cu o propunere . Daca premiile vine din partea altei persoane credeti ca ar fi o problema ?
Concret : o saptamana as suporta eu premiile ( sa zicem la Ranca sau alta destinatie , evident daca e de acord Webmaster si proprietarul pensiunii ) 3 premii . Astfel nu ar mai fi acuzati Webmaster pentru nu stiu ce interese sau d-nul Adelin ca isi face reclama la afacerea domniei sale . Nici eu nu pot fi acuzat ca astfel as urmari ceva interese , cu cele 3 impresii scrise intr-un an nu " pun in pericol " oaresce locuri in clasament , eventual ma retrag din concurs .
Poate exemplul meu va fi urmat si de altii si am putea continua rasplatirea eforturilor celor mai meritosi dintre useri .
0

#3 User is offline   molko 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 05 October 2010 - 09:07 PM

View PostAdmin, on 28 September 2010 - 03:57 PM, said:

- "obiectivitatea" unor reveiws-uri scrise despre mini-sejururile castigate ca premii inc adrul Concursului Top-Hot-Users

- "jocuri, scopuri si interese" pe care le-as avea prin acordarea acestor premii

subiecte care m-au deranjat foarte mult, am hotarit sa suspend acordarea acestui tip de premii (cel mai probabil ele vor fi eliminate definitiv din lista premiilor)

Raman la parerea mea ferma ca natura gratuita (cadou) a prmeiilro NU afecteaza gradul de obiectivitate al reveiws-urilor din respectivele destinatii -- in orice caz, cu nimic mai mult (sau chiar cu mai putin) decat alti factori ce tin de "natura intima" a autorului - dispozitia generala dinacele zile, "presiunea" ocazionala din familie sau de la serviciu etc.

Cu toate acestea, pentru ca tin foarte mult la increderea pe care acest site si-a castigat-o in randul vostru, am decis sa nu ma "leg la cap daca nu ma doare" - nemaioferind premii de acest tip, "suspciosii de serviciu" raman cu un "obiectul al pasiunii" in mod cert mai mic, mai restrans. :-)

Regret aceasta decizie, pentru ca inca o consider o initiativa corecta, pentru ca am muncit mult la implementarea ei si pentru ca numai eu stiu cat am "alergat" ca sa fac rost de aceste premii.

E posibil insa sa nu fim suficient de pregatiti (nici voi si posibi nici eu) pentru a o accepta sau a o prezenta asa cum trebuie.

==

Referitor la "scopuri, jocuri, interese ascunse" pe care vezi doamen le-as avea oferind aceste premii - mi se par atat de murdare si dezgustatoare, incat o sa ma rezum la doua 'liniute"

- intelegerile incheiate cu sponsorii au avut frept unic scop obtinerea unor beneficii pentru membrii comunitatii - si au constat doar in prevedrile standard "sunt oferite X sejururi pe saptamana in schimbul prezentarii pensiunii pe site". Nu a existat (nu a fost macar discutat si oricum nu as fi acceptat niciodata) vreo conditionare asupra celor scrise de catre castigatori despre sejururile lor acolo.

- personal nu am incasat niciun ban, nu am beneficiat de niciun sejur gratuit si in general de niciun avantaj material in urma premiilor oferite; ba chiar dimpotriva, am ramas cu cheltuieli - taxe si impozite catre stat, pentru ca aceste premii mi-au fost considerate "venituri"!! Singurul castig este de ordin moral - "multumirea comunitatii", cum o prezenta cineva pe site - recunosc, insa, ca imi este un castig important si de care am fost foarte multumit.

===

Amdeschis acest fir de discutie din respectul pentru transparenta - pentru a va prezenta hotarirea mea si pentru a va da posibilitatea sa va exprimati - cei care doriti - parerea.

Retineti insa ca nu este vorba despre o parere sau de o consultare pe care sa vi le solicit - hotarirea mea este deja luata.

Consider insa ca-i posibil ca din eventualele discutii initiate aici sa avem, cu totiii si incluzandu-ma pe mine aici, ceva de invatat.

Am observat azi threadul si trebuie sa recunosc ca am ramas neplacut surprins. Are legatura cu review-ul lui valimi despre Pojorata? Sunt doar curios. In caz afirmativ inseamna ca fac parte din cercul restrans al suspiciosilor de serviciu. Nu am facut altceva decat sa reactionez, in cunostinta de cauza la o discutie aparuta la acel review. Si inca doua lucruri:
- Obiectivitatea review-ului a fost in mod evident distorsionata de gratuitatea oferita (dar asta nu pt ca cineva ar fi cerut lucrul asta si pt simplul motiv ca persoana respectiva a evaluat "euforic" dupa cum el insusi a recunoscut)
- Nu imi aduc aminte sa fi vazut in cadrul acelor discutii aprinse nici un fel de acuzatie de "scopuri, jocuri, interese ascunse", cel putin NU din partea mea. ba chiar crede-ma ca am apreciat si apreciez in continuare initiativele tale. Iar faptul ca de 1 an si jumatate sunt aproape zilnic macar juma de ora pe site cred ca demonstreaza lucrul asta. Nu sunt un internaut.. dar site-ul asta m-a prins..pe mine si pe multi altii si asta e meritul tau!
Umila mea parere este ca ai facut o greseala, ca nimeni nu are nimic cu tine, nimeni nu te suspecteaza de ceva necurat. Eu unul (si multi altii... sunt convins) in schimb am si voi avea o problema cu review-urile scrise sa iasa la numar, sa voteze prietenii, gasca etc despre nimic, sau despre subiecte penibile..oricum din 10000 de utilizatori se gasesc 7-8-10-20 sa voteze. Chiar m-am uitat pe clasamentul din 2010 si din punctul meu de vedere nu reflecta realitatea din teren (cu exceptii bineinteles). Asta nu inseamna ca tu ai fi vinovat de chestia asta, dimpotriva mi se pare ca regulamentul a fost mult imbunatatit si mai mult nu poate fi facut.
Dar probabil asta mi se pare mie, pt ca fac parte dintr-un "cerc restrans", si ar trebui sa stau deoparte si sa comentez mai putin.
1

#4 User is offline   presario 

• Member
  • PipPip

Posted 06 October 2010 - 11:52 AM

"review-urile scrise despre nimic, sau despre subiecte penibile" - excelenta formulare Molko.
Ai pus foarte bine punctul pe i.
1

#5 User is offline   valimi 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 11 October 2010 - 05:01 PM

Dupa cum am mai spus si in ecourile sterse de catre WM de pe site, dar si in discutiile cu el pe privat, nu am afirmat nimic care sa duca la gandul ca l-as suspiciona de interese de alt fel decat cele care il identifica cu AFA: membrii sa fie multumiti, site-ul sa aiba cati mai multi membri, iar consecintele acestor stari de fapt il intereseaza.
Eu nu am insinuat nimic, am spus clar si in gura mare, fara a dori sa jignesc pe nimeni, poate doar cu lipsa de diplomatie de moment, ca intuiesc ca exista in acest sistem de premiere o recompensa pentru fiecare: membrul AFA beneficiaza de sejur gratis, sponsorul-gazda, beneficiaza de promovare gratis pe site, iar AFA, pe care de multe ori cu totii o confundam cu Cornel Bociort, are satisfactia de a atrage membri in comunitate si de a-i mentine multumiti.
Daca, in stilul caracteristic multor voci de pe site, care se vede de departe ca si-au "facut mana" pe forumuri, s-a interpretat si reinterpretat ce am zis in alt fel, nu este problema mea, ci a celui care rastalmaceste.
Despre faptul ca am notat cu 100% sejurul meu la Pojorata nu poate nimeni, nici macar eu peste cinci minute, dupa cum am mai spus, sa ma traga la raspundere, oricat de "euforic" am gandit cand am evaluat. Si aici sa ma contrazica cineva... Eu am notat astfel pentru ca mi-a placut, atat pensiunea, cat si gratuitatea, dar in primul rand am notat ospitalitatea omului care si-a pus "casa" la dispozitia mea si m-a omenit cum se cuvine. Si nu cred ca de dragul meu, ca nici nu ma cunoaste, dupa cum nu ma cunoaste nici Cornel, ci pentru ca eram membru AFA.
Daca pentru asta s-a ajuns la concluzia ca nu este oportun sa se mai acorde asemenea sejururi gratuite drept recompensa pentru membrii AFA, este un mod de a rezolva problema, dar suspiciunile, daca exista, nu de asta pleaca si nici nu se vor stinge.
Mai aveam un premiu saptamanal castigat, la Sucevita, Pensiunea Montana, am fost la Manastire la Sucevita si am intrat de curiozitate sa vad si eu pensiunea, era acolo chiar proprietarul, Dan. Am stat de vorba si i-am spus ca am un week-end castigat pe AFA si mi-a spus ca nu mai primeste castigatori AFA, pentru ca a avut pe unii care i-au postat pe site impresii si fotografii care l-au deranjat. I-am spus ca are dreptate sa nu ne mai primeasca, impresia omului era ca suntem niste carcotasi si ca nu vrea sa isi faca pe banii lui antireclama.
Concluzia si propunerea mea in legatura cu oportunitatea acordarii de astfel de premii: ar fi trebuit interzisa postarea de impresii si fotografii despre locatiile vizitate ca premiu, astfel s-ar fi eliminat orice suspiciune, dar s-ar fi eliminat si interesul sponsorului-gazda
0

#6 User is offline   georgiana 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Locationsannicolau-mare,timis

Posted 12 October 2010 - 08:40 AM

Acum am descoperit si eu dialogul vostru!
Nu stiu ce probleme ati avut,cat eu am lipsit de pe site,fiind 18 zile plecata in vacanta,dar m-a intristat ce am citit.
Referitor la ce a ,scris @Valimi,da are drepatate,eu fiind oaspetele pensiunii ''Pietrele Doamanei'' din Pojorata,in Bucovina,in aceeasi perioada cat a fost si el acolo.Si da,e un lucru mare sa ti se puna casa la dispozitia ta ,gratuit .Unor necunoscuti !Si pe langa asta sa-ti mai faca oaspetii si cheltuieli,pentru ca centrala consuma lemne din septembrie,aragazul gaz si apa ....nu era pe gratis!Si nici curentul electric consumat de noi nu era gratis pentru proprietari.
Si ma intreb eu atunci,care am stat la cald si bine,am fost zilnic intampinata cu zambete si m-am simtit ca la mama acasa,cum sa scriu ca nu a fost bine?Daca nu mi-a lipsit nimic?????
Nu ,nu e euforie,e chiar adevar!
-2

#7 User is offline   mirelutza 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 13 October 2010 - 09:25 AM

Si pe mine m-au intristat atat dialogul cat si decizia luata .... Asa se intampla cand invidia si rautatea dublate de o frustrare a neputintei personale ....fac pe unii sa loveasca in oameni care desi si-au pus sufletul in acea afacere , au riscat investind bani grei , timp si energie pentru Un Vis ...., dar au avut naivitatea sa creada ca Toata Lumea o sa le Aprecieze Corect Munca , sa intinda tuturor o mana prieteneasca , sa le zimbeasca sincer si sa le ofere gratis ospitalitatea.
Pe acei nemultumiti i-as intreba un singur lucru : Daca ei ar investi o suma imensa de bani in ceva , ar alerga zile dupa acte , ar indura amanari si uneori amenzi , nopti nedormite pentru nerealizarea intr-o luna a profitului dorit si asta sa puna in pericol plata taxelor la stat sau a salariilor, daca si-ar fi pus casa ipoteca pentru un credit necesar afacerii lor si ....ar veni cineva ca ei sa spuna ca nu le convine nu stiu ce " traznaie " cum ar reactiona ?
Din proprie experienta va spun ca secretul unei afaceri de succes dar si a stabilirii unor relatii sociale sanatoase il reprezinta EMPATIA . Sa poti sa intelegi ce vrea cu adevarat celalalt , ce simte cel din fata ta fie el partener de afaceri , coleg de birou , client sau prieten....sa nu-i faci lui ce nu ti-ai dori tie ..... Orice abatere de la aceasta regula te exclude din randul Oamenilor de Succes si de aici apar frustrarile , aroganta prosteasca dublata de sentimentul neputintei , urii ...toate la un loc facand apoi usor-usor loc Rautatii , Invidiei, Barfei , Tendintelor de Parvenire , Perfidiei .... Suntem un Intreg conectat ancestral cu legaturi ascunse intre toate trairile si gandurile noastre . Zilnic avem cca 50 mii de ganduri si proportia lor vizavi de Bine sau Rau ne dau Succesul sau Insuccesul , Boala sau Vitalitate , Dragoste sau Ura , Pace interioara sau Zbucium .
0

#8 User is offline   molko 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 13 October 2010 - 11:41 AM

View Postmirelutza, on 13 October 2010 - 11:25 AM, said:

Si pe mine m-au intristat atat dialogul cat si decizia luata .... Asa se intampla cand invidia si rautatea dublate de o frustrare a neputintei personale ....fac pe unii sa loveasca in oameni care desi si-au pus sufletul in acea afacere , au riscat investind bani grei , timp si energie pentru Un Vis ...., dar au avut naivitatea sa creada ca Toata Lumea o sa le Aprecieze Corect Munca , sa intinda tuturor o mana prieteneasca , sa le zimbeasca sincer si sa le ofere gratis ospitalitatea.
Pe acei nemultumiti i-as intreba un singur lucru : Daca ei ar investi o suma imensa de bani in ceva , ar alerga zile dupa acte , ar indura amanari si uneori amenzi , nopti nedormite pentru nerealizarea intr-o luna a profitului dorit si asta sa puna in pericol plata taxelor la stat sau a salariilor, daca si-ar fi pus casa ipoteca pentru un credit necesar afacerii lor si ....ar veni cineva ca ei sa spuna ca nu le convine nu stiu ce " traznaie " cum ar reactiona ?
Din proprie experienta va spun ca secretul unei afaceri de succes dar si a stabilirii unor relatii sociale sanatoase il reprezinta EMPATIA . Sa poti sa intelegi ce vrea cu adevarat celalalt , ce simte cel din fata ta fie el partener de afaceri , coleg de birou , client sau prieten....sa nu-i faci lui ce nu ti-ai dori tie ..... Orice abatere de la aceasta regula te exclude din randul Oamenilor de Succes si de aici apar frustrarile , aroganta prosteasca dublata de sentimentul neputintei , urii ...toate la un loc facand apoi usor-usor loc Rautatii , Invidiei, Barfei , Tendintelor de Parvenire , Perfidiei .... Suntem un Intreg conectat ancestral cu legaturi ascunse intre toate trairile si gandurile noastre . Zilnic avem cca 50 mii de ganduri si proportia lor vizavi de Bine sau Rau ne dau Succesul sau Insuccesul , Boala sau Vitalitate , Dragoste sau Ura , Pace interioara sau Zbucium .

:lol: :lol: :lol: :o Sunt stupefiat!
0

#9 User is offline   Dragos 

• I'm a wonderer
  • PipPipPipPip
  • LocationBucureşti, Vitan

Posted 13 October 2010 - 06:50 PM

View Postvalimi, on 11 October 2010 - 07:01 PM, said:

Mai aveam un premiu saptamanal castigat, la Sucevita, Pensiunea Montana, am fost la Manastire la Sucevita si am intrat de curiozitate sa vad si eu pensiunea, era acolo chiar proprietarul, Dan. Am stat de vorba si i-am spus ca am un week-end castigat pe AFA si mi-a spus ca nu mai primeste castigatori AFA, pentru ca a avut pe unii care i-au postat pe site impresii si fotografii care l-au deranjat. I-am spus ca are dreptate sa nu ne mai primeasca, impresia omului era ca suntem niste carcotasi si ca nu vrea sa isi faca pe banii lui antireclama.

asta chiar mi se pare aiurea. relatarea ta m-a facut sa caut pensiunea si review-urile postate despre ea. doar unul este sub 95% (dar si acela are 90%!)!!! iar din cate am vazut citind la repezeala si pe diagonala, un singur premiant a descris-o. iar acesta chiar nu a avut reprosuri, doar o obiectie (intemeiata, in opinia mea, nu carcotasa!) si o nedumerire, mai degraba. ei, de la atat sa declari o comunitate drept "carcotasa"... imi cer scuze, dar eu nu pot sa fiu de acord cu o astfel de atitudine.
pai daca asta e carcoteala, cititi fratilor (ofertanti/proprietari/etc.) la Bulgari, de pilda, cum critica unii chiar hoteluri bune! (dar nu numai). aia ce mai o fi?! zau....
0

#10 User is offline   cosminp 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Locationbucuresti

Posted 13 October 2010 - 09:36 PM

in ultima vreme am intrat din ce in ce mai rar pe site iar pe forum si mai rar.
acum am citit cele scrise de voi si imi dau seama ca in afara hotararii luata de cornel, nu exista nimic concret.
autorul rw-ului care a incitat si agitat spiritele AFA a scris mai sus
"Eu am notat astfel pentru ca mi-a placut, atat pensiunea, cat si gratuitatea, ..."
concluzia, cel putin pentru mine, este ca notele acordate au fost influentate de gratuitatea premiului castigat.
totusi, totul este relativ.
este normal si corect ca intre AFA, indiferent de cine este reprezentata, si o pensiune sa apara o relatie de afaceri, indiferent cine o initiaza. este normal pentru ca AFA promoveaza impresiile de calatorie si vacantele noastre, deci este un site de vacanta. cum sa nu apara reclamele celor care ofera cazare?
fiecare isi ofera serviciile unul altuia, intr-o afacere legala, prin care fiecare isi promoveaza sau castiga ceva. (chiar daca proprietarul site-ului a primit doar impozite. imi pare rau, dar avem o legislatie de inchizitie).
unul isi promoveaza pensiunea si altul site-ul. este normal sa faci asa ceva daca vrei sa-ti dezvolti afacerea.
pe site este atractia premiilor si, in consecinta, atragerea de noi useri, adica noi impresii samd.
pensiunea este promovata prin intermediul castigatorilor de premii si prin impresiile scrise.
daca eu as fi proprietar de pensiune si s-ar scrie de rau intr-o situatie similara celor de aici, nu mi-ar conveni.
dar sa nu uitam ca indiferent de afacerea pe care o are (sau nu) fiecare, dupa ce intri in hora nu mai poti sa iesi.
adica trebuie sa te astepti si la bune dar si la rele, mai ales daca exista o comunitate, ca AFA, care se mareste pe zi ce trece. mai multa lume, mai multi nebuni, mai multe pareri.
indiferent de situatie, trebuie sa 'facem fata' tuturor situatiilor, dar sa pastram sub control bunul simt. pe de alta parte trebuie sa ne protejam afacerea. este greu sa dezvolti si sa protejezi in acelasi timp, dar pentru asta trebuie sa tinem bine haturile.
fara sa acuz, pentru ca nu cunosc situatiile de la fata locului, dar s-a gandit cineva ca proprietarii pensiunilor sunt atat de amabili pentru ca suntem membrii AFA si nu vor sa se publice impresii proaste? daca ar merge un simplu turist s-ar comporta la fel?
poate da, poate nu. raspunsul il aflam doar in timp, din impresiile scrise de cele doua categorii de turisti: cei care au ajuns cu premii AFA si cei care au mers acolo pe bani.
in mod normal, in ambele situatii, proprietari ar trebui sa se comporte la fel.
majoritatea impresiilor postate despre pensiunile la care s-au castigat premii sunt ale celor premiati.
cunoscand cat de cat activitatea membrilor AFA citind impresiile postate imi dau seama ca majoritatea a scris fara sa fie influentat de premiu, dar ce ne facem cu minoritatea?
sa ne gandim ca unul dintre noi gaseste acest site si citeste impresiile scrise de cineva influentat de gratuitate sau citeste comentarii despre o asa zisa afacere AFA facuta cu proprietarii de pensiuni.
ce parere isi face? tu ce parere ti-ai face?
din acest punct de vedere il inteleg pe cornel sa renunte la premiile gratuite.
poate 'coplata' (ca la doctor) ii face mai obiectivi pe minoritari.
asa ca haideti sa ne vedem fiecare de impresiile de calatorie, 'bagaciuni' si carcoteli. cui ii este ciuda pe afacerea altuia? bine a zis mirelutza mai sus "invidia si rautatea dublate de o frustrare a neputintei personale ....fac pe unii sa loveasca ..."
nu-i asa ca ce am scris este relativ? poate doar subiecte noi de discutie.
haideti sa nu mai aplicam proverbele romanesti gen "sa moara si capra vecinului" sau "sa i-o trag si lu' asta" si sa facem mai mult ca sa avem si noi ca celalalt. e greu? si sa mancam este greu. ganditi-va in cat timp invata un copil sa manance singur? si la noi este greu la inceput, dar dupa aceea, reusim, chiar daca uneori ne mai patam hainele.
2

#11 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 14 October 2010 - 05:52 AM

Realist si pertinent, in opinia mea, postul lui cosminp de mai sus; exprima in mare si pozitia-mi proprie, pe care din lipsa cronica de timp tot aman sa o postez.

In esenta, faptul ca imi doresc cat mai putine astfel de suspiciuni si nemultumiri a fost principalul motiv pentru care NU consider ca mai este oportun sa acordam premii sub forma de gratuitati.

In e privesc "suspiciunile si nemultumirile" in opinia mea sunt departe de a fi justificate sau realiste insa asta e ALTA discutie. Nu vreau sa o initiez sau sa o continui, pentru ca sunt sceptic ca se poate ajunge la un rezultat concret si util.
0

#12 User is offline   valimi 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 14 October 2010 - 06:54 AM

autorul rw-ului care a incitat si agitat spiritele AFA a scris mai sus
"Eu am notat astfel pentru ca mi-a placut, atat pensiunea, cat si gratuitatea, ..."
concluzia, cel putin pentru mine, este ca notele acordate au fost influentate de gratuitatea premiului castigat.
totusi, totul este relativ.
este normal si corect ca intre AFA, indiferent de cine este reprezentata, si o pensiune sa apara o relatie de afaceri, indiferent cine o initiaza. este normal pentru ca AFA promoveaza impresiile de calatorie si vacantele noastre, deci este un site de vacanta. cum sa nu apara reclamele celor care ofera cazare?
fiecare isi ofera serviciile unul altuia, intr-o afacere legala, prin care fiecare isi promoveaza sau castiga ceva. (chiar daca proprietarul site-ului a primit doar impozite. imi pare rau, dar avem o legislatie de inchizitie).
unul isi promoveaza pensiunea si altul site-ul. este normal sa faci asa ceva daca vrei sa-ti dezvolti afacerea.
pe site este atractia premiilor si, in consecinta, atragerea de noi useri, adica noi impresii samd.
pensiunea este promovata prin intermediul castigatorilor de premii si prin impresiile scrise.
daca eu as fi proprietar de pensiune si s-ar scrie de rau intr-o situatie similara celor de aici, nu mi-ar conveni.
dar sa nu uitam ca indiferent de afacerea pe care o are (sau nu) fiecare, dupa ce intri in hora nu mai poti sa iesi.
adica trebuie sa te astepti si la bune dar si la rele, mai ales daca exista o comunitate, ca AFA, care se mareste pe zi ce trece. mai multa lume, mai multi nebuni, mai multe pareri.
indiferent de situatie, trebuie sa 'facem fata' tuturor situatiilor, dar sa pastram sub control bunul simt. pe de alta parte trebuie sa ne protejam afacerea. este greu sa dezvolti si sa protejezi in acelasi timp, dar pentru asta trebuie sa tinem bine haturile.
fara sa acuz, pentru ca nu cunosc situatiile de la fata locului, dar s-a gandit cineva ca proprietarii pensiunilor sunt atat de amabili pentru ca suntem membrii AFA si nu vor sa se publice impresii proaste? daca ar merge un simplu turist s-ar comporta la fel?
poate da, poate nu. raspunsul il aflam doar in timp, din impresiile scrise de cele doua categorii de turisti: cei care au ajuns cu premii AFA si cei care au mers acolo pe bani.
in mod normal, in ambele situatii, proprietari ar trebui sa se comporte la fel.

Multumesc, cosminp, ai dezvoltat foarte bine ce am spus eu in post-ul meu despre situatia creeata.
Ce ma mira este ca si Admin este de aceeasi parere, de unde oare marea controversa?

0

#13 User is offline   kyandra 

• Member
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Posted 12 December 2010 - 08:27 PM

Hi hi...asta sa insemne ca nici la premiile 2010 nu se vor mai acorda gratuitati de sejururi?? Sa vezi tragedie pe capul celor care au scris "la norma", despre panselutele din parcul central sau culoarea indicatoarelor din orase, visand doar la vacanta gratuita data de un loc cat mai sus in clasament... :lol: :lol:
1

#14 User is offline   petrus95 

• Newbie
  • Pip
  • Locationarad

Posted 14 December 2010 - 02:10 PM

Nu pot decat sa exclam HALLLELLLUIA!!!!
Am revenit la origini. Felicitari Cornel pentru curajul avut in luarea deciziei! Doar asa, poate, nu voi mai citi reviewuri despre vizita la spital sau ultimul drum al lui bunicu :lol:
2

#15 User is offline   rodik 

• Member
  • PipPip
  • LocationTimisoara

Posted 16 February 2011 - 07:46 PM

Am ajuns cu ceva intarziere aici si citind cele de mai sus, nu pot decat sa spun ca eliminarea premiilor gratuite sunt mai mult decat binevenite ( pentru unii ; sper ca pentru "marea-majoritate"). Ar fi cazul sa incepem sa scriem cu (atat cat se poate ) obiectivitate despre locatiile vizitate ! Si asta nu pentru "goana dupa aur" si puncte ...
O singura remarca as mai face : ideal ar fi ca aceste review-uri sa fie scrise atunci cand impresiile sunt proaspete in memoria noastra, atunci cand inca pot ajuta ceilalti membri... Din punctul meu de vedere , o impresie postata dupa 3-4-5 ani nu-si mai are rostul ... se pot schimba ( si se schimba ) multe in decursul acelor ani ... iar in cazul fericit in care toate raman la locul lor , cei care cauta informatia despre acea locatie, sunt privati de ea ( pe parcursul acelor 3-4-5 ani ) pentru ca cuiva i-a fost "lene" sa posteze o impresie la timpul potrivit ...
-1

#16 User is offline   rodik 

• Member
  • PipPip
  • LocationTimisoara

Posted 16 February 2011 - 07:58 PM

Recitind cele scrise de dl Cornel , mi-a "sarit" urmatorul pasaj in ochi :

"Ca urmare a recentelor discutii de pe site referitoare la
- "obiectivitatea" unor reveiws-uri scrise despre mini-sejururile castigate ca premii in cadrul Concursului Top-Hot-Users
( ......... ) "

Impresia mea este ca cei acuzati ( sau cei care ar trebui acuzati ) de "jocuri,scopuri si interese" sunt anumiti useri , care au transformat AFA intr-o oportunitate de castig , o "goana dupa aur" ... daca dl Cornel poate fi acuzat de ceva, atunci poate fi acuzat doar de faptul ca nu a "taiat" raul de la radacina ... dar mai bine mai tarziu, decat niciodata ...
0

#17 User is offline   popescu.borsa 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBorşa Maramureş

Posted 17 February 2011 - 06:47 AM

Mă bucur de această decizie luată de Administrator, atât pentru că acum vor dispărea de pe site impresiile despre "floarea din gradină" dar mai ales pentru că asta va pune capăt ciondănelilor la care am fost nevoiţi să asistăm uneori.
Am înţeles că decizia este "definitivă şi irevocabilă", aşadar opiniile voastre(noastre) nu au rol consultativ, ci doar acela de a va oferi posibilitatea să "vă daţi arama pe faţă".
Ca o observaţie în atenţia Admin: în noile condiţii, unele dintre măsurile restrictive anterioare nu mai au nici o justificare, mă refer la limitarea numărului de review-uri punctabile dintr-o destinaţie(vacanţă, lună) şi la restricţiile impuse de curând în sistemul de vot.
"Vânătorilor de recompense" le urez vacanţe minunate şi... "Călătorie sprâncenată".
1

#18 User is offline   popescu.borsa 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBorşa Maramureş

Posted 17 February 2011 - 07:02 AM

View Postrodik, on 16 February 2011 - 07:46 PM, said:

Din punctul meu de vedere , o impresie postata dupa 3-4-5 ani nu-si mai are rostul ... se pot schimba ( si se schimba ) multe in decursul acelor ani ... iar in cazul fericit in care toate raman la locul lor , cei care cauta informatia despre acea locatie, sunt privati de ea ( pe parcursul acelor 3-4-5 ani ) pentru ca cuiva i-a fost "lene" sa posteze o impresie la timpul potrivit ...

Peste 3, 4, 5,...,n ani chiar şi cele mai calde impresii vor deveni prăfuite... utilizatorii au însă posibilitatea să vadă vechimea informaţiilor si să le separe pe cele perene de cele perisabile.
1

#19 User is offline   mirelutza 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 17 February 2011 - 07:07 AM

Eu cred ca psihologia romanului functioneaza pe principiul " sa moara si capra vecinului " ; la peste 10 mii utilizatoti AFA se acordau doar cateva premii gratuite saptamanal iar imposibilitatea de a mai lua un alt premiu o buna bucata de vreme oferea totusi ocazia si altora de un asa castig dar ....nu la toti , evident !
Era un concurs frumos , animat , se scria mult si bine ( in general ) ,gratuitatile ofereau posibilitatea unor miniintalniri AFA de care toti cei implicati erau tare incantati....prietenii noi , bucurie ...
Cum multi insa dintre cei inscrisi ,din vari motive , nu reuseau sa ia un asemenea premiu ( posibil din lipsa de subiecte la scris ) ne-am trezit brusc cu critici pe tema premiilor , rautati , invidii , acuzatii exagerate ....
Peste aceste elemente pestrite s-au mai adaugat 2-3 "destepti" care s-au apucat si ei sa dea "cu bata in balta" vizavi de anumite locatii oferite ca premiu si de care au beneficiat inclusiv ei .... si , ca sa se faca "liniste in sat" s-a luat decizia actuala - Eliminarea Sejururilor Gratuite ca Premii Saptamnale .
Cei care am simtit frumusetea miniintalnirilor AFA acum oftam dupa ele, criza actuala ne tine departe de eventuale alte miniintalniri organizate intre noi ... dezbinarea tacita si singuratatea din fata calculatorului (cand ne vine cheful de scris pe AFA )s-a reinstalat....noroc cu tel mobibile , mess , amintirile si forumul AFA !
Nu sustin excluderea gratuitatilor care oricum erau oferite in totalitate de sponsori ....pentru ca viata comunitatii in mod indirect are de suferit la capitolul relationare ...dar asa suntem noi romanii , murim de ciuda la orice micuta realizare a celui de linga noi , suntem rai , un popor de frustrati care daca e sa extind ideeea....ne meritam asa un Parlament - oglinda a poporului roman !
P.S. Inainte de a pune tunurile pe mine rog verificati de cate gratuitati am befeficiat eu pe AFA . Ce am scris este o opinie personala , la general , si credeti-ma... rod a multe discutii pe aceasta tema cu mai multi colegi AFA in decursul a cateva luni ! Luati review-urile despre premiile AFA si o sa vedeti cum scriu colegii nostri : " locatie unde m-am intalnit cu cutare...si cutare...si cutare... colegi AFA si ne-am simtit asa bine... " ( o parafrazare tot ca idee generala ).
In concluzie - Sustin Reintroducerea Premiilor Gratuite oferite de sponsori si Exccelenta ideea cu Biletele de Avion tur-retur gratuite .
Mirela.
1

#20 User is offline   WebMaster6 

• Advanced Member
  • LocationAcasă

Posted 17 February 2011 - 08:07 AM

View Postrodik, on 16 February 2011 - 07:46 PM, said:

... Din punctul meu de vedere , o impresie postata dupa 3-4-5 ani nu-si mai are rostul ... se pot schimba ( si se schimba ) multe in decursul acelor ani ... iar in cazul fericit in care toate raman la locul lor , cei care cauta informatia despre acea locatie, sunt privati de ea ( pe parcursul acelor 3-4-5 ani ) pentru ca cuiva i-a fost "lene" sa posteze o impresie la timpul potrivit ...

ai f. mare dreptate in ceea  ce priveste unitatile de cazare, dar aceleasi lucruri sunt cu totul altfel cand vine vorba despre excursii, muzee, alte obiective turistice de genul. parerea mea...

View Postpopescu.borsa, on 17 February 2011 - 06:47 AM, said:

Mă bucur de această decizie luată de Administrator, atât pentru că acum vor dispărea de pe site impresiile despre "floarea din gradină" dar mai ales pentru că asta va pune capăt ciondănelilor la care am fost nevoiţi să asistăm uneori.
Am înţeles că decizia este "definitivă şi irevocabilă", aşadar opiniile voastre (noastre) nu au rol consultativ, ci doar acela de a va oferi posibilitatea să "vă daţi arama pe faţă".
Ca o observaţie în atenţia Admin:  în noile condiţii, unele dintre măsurile restrictive anterioare nu mai au nici o justificare, mă refer la limitarea numărului de review-uri punctabile dintr-o destinaţie(vacanţă, lună) şi la restricţiile impuse de curând în sistemul de vot.
"Vânătorilor de recompense" le urez vacanţe minunate şi "Călătorie sprâncenată".

Te bucuri cu extrem de mare intarziere... S-a vazut ca impresii de tipul mentionat mai sus au fost chiar mai multe DUPA instaurarea acestei restrictii. La fel si restrictiile in privinta voturilor - a trebuit sa fie implementate DUPA renuntarea la premiile tip "MOKA".

Azi i-am propus lui Cornel un amendament la reglement, asemeni celor din regulamentele de disciplina de la locurile de munca: celor care au "abateri", sa li se ia dreptul in acel an sa beneficieze de astfel de premii!
-1

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users