Albena: Noi reguli de trafic si parcare

Inspirată de ideea de a oferi tuturor oaspeților săi aer proaspăt, Albena susține în continuare dezvoltarea și protecția valorilor naturale. O mare parte a acestei acțiuni constă în sistemul de limitare a emisiilor de CO2, cauzate de vehicule.

Albena va introduce noi reguli de trafic și parcare, pentru a asigura atât curațenie și zone sigure pentru pietoni, cât și alternative pentru transportul intern.

Harta (disponibilă via link) ilustrează zonele de parcare și condițiile valabile pentru sezonul 2018.

Zona albastră oferă turiștilor mai mult de 1200 de locuri de parcare, în timp ce stațiile pentru autocare vor crește capacitatea până la 800 de locuri de parcare, cu shuttle autobuz electric gratuit pe doua rute.

Binecunoscutele atracții turistice – trenulețele electrice – vor fi puse la dispoziția oaspeților resortului la un preț special de 3 Leva /~1,5 euro.

O a doua scară rulantă catre zona de shopping și plajă va fi funcțională începând cu luna mai pentru confortul turiștilor cazați în zona parcului. Aceste facilități vor fi de folos oaspeților care au parcat în zona Lazur.

Costuri parcare:
– Parcare pentru autocare: 2,5 euro/ autocar/ zi, în limita locurilor disponibile
– Zona Lazur: gratuit, în limita locurilor disponibile
– Zona Albastră: 5 euro/ mașina/ zi, în limita locurilor disponibile
– Zona Verde: 10 euro/ mașina/ zi, în limita locurilor disponibile

Aceste noi reglementari vor intra în vigoare la data de 05.05.2018 iar zona verde va fi activă în perioada 25.05 – 30.09.2018.

SURSA: newsletter primit de la partenerul nostru / BULGARIA.

5 thoughts on “Albena: Noi reguli de trafic si parcare

  1. Bună ziua
    Până astăzi 24.06 zona verde de parcare(cea mai scumpă ) încă nu este activă.
    Mai exact barierele care se află în aceste zone stau ridicate.
    Hotelierii încă nu știe exact când vor deveni active aceste zone,pănă atunci se va plăti tariful din zona albastră adică 5 euro sau 10 leva/zi.

  2. Buna,
    In 14.07.2018 erau active, in zona albastra se plateste 10Leva pe zi, in zona verde se achita 20leva/zi. In statia de autobuz e cel mai rentabil 5Leva pe zi.

    Important de precizat e ca ai la dispozitie 30minute pentru manevre. Odata intrat pe prima bariera, te poti duce la hotel in orice zona, lasi bagajele apoi iesi afara fara costuri.
    Faci rondul din fata statiunii si intri din nou in partea dreapta – in parcarea statiei de autobuz unde ai 800locuri de parcare.
    De acolo faci cam 12minute pana la plaja

  3. Buna ziua ! . Eu am luat sejurul la inceputul anului cu taxa de parcare inclusa , acum trebuie sa platesc din nou alta taxa ?

  4. În mod normal da, probabil că da.
    Luați eventual legătura cu agenția de la care ați achiționat sejurul și clarificați cu ei acest aspect

  5. Buna Ziua! As dori sa stiu unde se plateste taxa de parcare, in hotel sau in alt loc? Daca am parcat in zona albastra dar am hotelul in zona verde cum dovedesc ca am de platit doar 10 leva? Daca in timpul sejurului doresc sa ies si sa intru din nou statiune, o pot face gratis? Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.