Abuzuri și fraude. Conturi închise

Aseară mi-a căzut sub ochi, absolut întâmplător, un caz unic până acuma, în istoria acestor “evenimente”.  Am intrat întâmplător în usercardul lui vega06 şi am observat ceva cu totul uluitor: toate articolele lui din usercard (erau afișate “cele mai recente 20”) aveau ZUPERBONUS. Absolut toate.

Drept e că e un autor destul de popular, dar totuși – nimeni, până acum, în toată istoria AFA nu reușise această performanţă.

După care observ o “coincidenţă” destul de ciudată: destul de multe dintre ele (ulterior s-au dovedit foarte multe) au prins ZB chiar la “mustaţă”   aveau/au fie FIX 50, fie 51-53/54 voturi). Măi să fie….

De curiozitate, m-am uitat peste analizele / statisticile pe care le am la dispoziţie, în fiecare usercard – pe primele locuri între votanţii săi cei mai sârguincioși  (cu sute de voturi) erau… 3 conturi CHIBIŢ! Pfff… hopa, îmi zic, ceva pare putred în Danemarca.

După alte 2-3 clickuri mă lămuresc  – conturile respective l-au votat doar pe vega06 și  încă un alt user. (dintre prietenii lui “intimi”; nu-l nominalizez aici pentru că nuam dovezi c-ar avea de-a face  cu această poveste; cel mai probabil nici nu a avut / nu are habar…).

În plus, cel puţin unul dintre acele conturi a intrat de pe aceleași IP-uri ca vega06.

stop_sign_64Long story short“:  conturile eduardo, dianasteffi, adriananico au fost banate, cf Regulamentului (clonă și/sau voturi acordate “la foc automat”; tentativă de fraudare);  în plus, voturile acordate de pe aceste conturi au fost anulate.  (le regăsiţi în statistice voturilor fiecărui review, de exemplu, însă cu valoare 0).

În mod evident, acele voturi S-AU SCĂZUT, automat, de la fiecare review  (de exemplu); nu au mai fost luate în calcul la determinarea ZB, astfel că un număr semnificativ dintre reviews-urile lui vega06 și-au pierdut atributul ZB (la ZB se contabilizează doar voturile pozitive (>0)).

important_albastru_64Aceste analize vor continua, pe tot parcursul anului. Atât pentru voturile din trecut, cât și pentru voturile care vor fi acordate de acum încolo.

 

 

1 thought on “Abuzuri și fraude. Conturi închise

  1. Poate ca ar trebui sanctionati mai drastic cei ce fac astfel de fapte, de exemplu sa li se ia si din punctajul corect un procent, functie de gravitate sau de nr. conturilor false folosite. Sunt inca destui, probabil nume grele sa zic asa, care fac asta. Eu observasem intamplator anul trecut ce ai observat tu acum dar stiindu-l user vechi am crezut ca este votat corect, nici nu mi-a dat prin cap sa fac studii amanuntite asupra votantilor lui , nici de acum nu voi pierde timp cu altii .
    Puteam sa am cam 100 de conturi false prin diverse tari europene, cu IP-uri diferite [informatician in familie cu posibilitatea asta], fara posibilitatea ca voi sa le identificati drept necinstite, pentru mine insa e mai interesant asa, sa CRED ca toti joaca corect !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.