Un centralizator al modificărilor deja anunţate a intra în vigoare în 2017

În ultimele luni am comunicat, pe diverse fire de discuţie, mai multe modificări preconizate a fi efectuate în Regulamentul de desfăşurare a concursului şi în Sistemul PMA începând cu 1.1.2017. M-am gândit să le centralizez în acest post pe blog, pentru a fi cât mai uşor accesibile

1. Pragul pentru Superbonus (SB) şi Zuperbonus (ZB) creşte la 20, respectiv 75 de voturi (anterior erau 14, respectiv 50).

2. La articolele “hors concurs” (fără PMA_std; cele din categoria off-topic de exemplu) programul nu mai acordă  SB, ZB

3. Se publică cu PMA_STD doar maxim 10 revs/an despre obiective din localitatea de domiciliu şi împrejurimile sale (în plus maxim 2 / săptămână)

3a. Recomandările despre restaurantele din localitatea de domiciliu NU sunt incluse în limita definită la pct 3.

3b. Reviews-urile despre  restaurante (i) din localitatea de domiciliu sau (ii) din acelaşi sejur SUNT supuse limitei “maxim 2 (cu PMA_STD) / săptămână”.

4. Se vor aplica mai strict prevederile din Regulament referitoare la (i) fragmentarea considerată nejustificată şi la (ii) subiecte considerate de “interes turistic restrâns”

4a. Etichetarea  unui articol ca fiind “fragmentare nejustificată” sau “de interes turistic restrâns” se stabileşte de echipa tehnică, prin norme interne ce ţin de politica saitului – de exemplu funcţie de  modul interesat sau dezinteresat în care o posibila fragmentare a apărut.

5. Pragul de la care programul aplică limitări mai relaxate în analiza votului va creşte de la GOLD la SENIOR. Cu alte cuvinte, membrii GOLD şi PREMIUM vor fi supuşi şi ei unor restricţiilor cantitative în privinţa voturilor acordate unui acelaşi concurent (mai relaxate totuşi faţă de utilizatorii SILVER sau inferior).

6. Bursele voiagere NU se cumulează – dacă se trece de la CONSUL la AUGUSTUS, rămân valabile doar cele 5 rente voiagere conferite de AUGUSTUS, indiferent de câte dintre cele 3 rente voiagere CONSUL au fost “consumate”.

7. Începând cu 2018 nu se vor mai acorda burse voiagere noi. Cele acordate până la finalul anului 2017 inclusiv se vor onora însă integral.

8. Articolele despre destinaţii apreciate inedite (sau din care nu mai avem impresii recente), din punct de vedere al politicii saitului , vor fi punctate suplimentar – prin voturi FB/FU de câte 1300 PMA, respectiv B/U = 600 PMA.
[20.1.2017] Prin “destinaţii inedite” se vor înţelege atât zone geografice (ţări, regiuni, oraşe, zone noi), cât şi obiective turistice inedite. (de exemplu un muzeu sau alt obiectiv deosebit din oraşul X, despre care nu s-a mai scris până acum).
Subliniez deasemenea că pot fi marcate DI IS+ şi impresii din zone sau obiective despre care s-a mai scris pe AFA, dar de la care nu avem impresii recente.

8a. Setarea unui articol ca fiind din categoria descrisă la pct 8 se face,  echitabil, de moderatori, prin norme şi proceduri interne ce ţin de politica saitului.

8b. [10.01.2017] În cazul articolelor de călătorie de tip “serial”, doar un singur episod din acea serie poate beneficia, de regulă, de bonusul descris la punctul 8 .

[actualizare 16.5.2017]: Pentru o mai bună înțelegere / claritate, termenii ”destinație inedită” și  ”interes turistic crescut – din punct de vedere al politicii saitului” au fost schimbați în „interes editorial crescut («interesul saitului»)”.
În consecință, abrevierea  afișată la articolele astfel selectate (bonificate) se schimbă din „DI” sau „IT+” în IS+

[precizare suplimentară, 17.5.2017] Art. 8.b se aplică doar reviews-urilor „DE CĂLĂTORIE” și NU se aplică reviews-urilor „DE CAZARE”.
Dintre articolele de tip „DE CAZARE” ale „serialului” respectiv, pot beneficia de bonus toate acelea care trec condițiile tehnice din procesul de selecție.

 

[LE[ Prevederile au fost adăugate Regulamentului  sub forma unui capitol distinct – Capitolul 7

3 thoughts on “Un centralizator al modificărilor deja anunţate a intra în vigoare în 2017

  1. referitor la selectarea articolelor ca fiind “din destinaţii inedite sau din care nu avem impresii recente” (Art. 8), consider oportună adăugarea punctului 8b:
    În cazul articolor de călătorie de tip “serial”, poate beneficia de selectarea drept “din destinaţii inedite sau din care nu avem impresii recente” doar un singur episod din acea serie.
    Prevederea va fi adăugată textului iniţial de pe blog şi în Capitolul 7 din regulament şi va intra în vigoare de mâine, 10 ianuarie

  2. Buna ziua. Eu nu tin neaparat sa particip la concursuri, eu vreau doar ca in momentele in care vreau sa ma relaxez sa ma uit la poze din “imagini vacante…” din oricare tara vreau. pana vineri , 27 ianuarie 2017 am putut sa fac asta dar astazi constat ca nu mai pot.
    Ati putea sa-mi spuneti care e motivul restrictionarii accesului la poze?
    Multumesc pentru amabilitate.

  3. Nu s-a schimbat nimic pe sait de vineri până acum :)

    Cel mai probabil vineri eraţi logată pe sait, acuma probabil nu v-aţi autentificat

    Dacă problema persistă – rog indicaţi un exemplu de pagină în care “nu puteţi vizualiza pozele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.