IMPORTANT: Schimbări (minore, totuşi) în politica AmFostAcolo referitoare la “goşti” = vizitatori nelogaţi

90-95% din vizitatori zilnici consultă AmFostAcolo în mod “guest” = musafir, sau goşti cum le zicem noi în Ardeal :)

Desigur, AmFostAcolo înseamnă în mod primordial a dărui din preaplinul sufletului şi… timpului fiecăruia, fără a cere neapărat ceva în schimb. Dar… 95% de oameni care doar primesc, fără să dăruiască NIMIC la rândul lor  comunităţii, este parcă totuşi prea mult…

Începând din 01.05.2015, voi implementa unele restricţii în folosirea conţinutului AFA de către musafiri (vizitatorii nelogaţi). Minore ca impact — goştii se vor “lovi” de ele în cel mult 1% din conţinutul AFA — restricţiile au ca scop tentativa de a-i încuraja pe aceştia să-şi creeze un cont valid, ca prim pas spre o integrare mai bună în comunitate.

Aceste restricţii vor consta în:

– limitarea accesului goştilor la prima pagină a impresiilor paginate (multipagină)

– acces doar la prima pagină la CMR-urile şi Întrebările multipagină

fotografiile ataşate impresiilor nu vor putea fi “mărite” = afişate la “rezoluţie mare” – această “restricţie” a fost dintotdeauna valabilă, din 2008, adică :)

– alte eventuale restricţii, minore ca impact, în folosirea conţinutului — vor fi comunicate pe măsură ce-mi “pică ideile” :)

53 thoughts on “IMPORTANT: Schimbări (minore, totuşi) în politica AmFostAcolo referitoare la “goşti” = vizitatori nelogaţi

  1. Eu nu prea sunt de acord! Nu ajunge ca de la 1.05 2015 se scumpeste gazul, mai vin acum si restrictiile de pe AFA? Pai cum sa nu-ti iei lumea in cap si sa emigrezi? I’m sorry, dar eu recunosteam in lumea informaticii doar 3 giganti, pe care-i stimez, Facebook (socializare), Google (informare) si AFA (turism), (glumitza). Primii doi dau totul si nu-ti cer nimic, nu impun nici o restrictie (asta nu e glumitza). Cifra de 95% de “ghosts” (prezentze fantomatice) de pe AFA, e optimista…din cei 50.000 de utilizatori, doar 1% compun review-uri utile si comenteaza (vezi clasamentele anuale, TOP 500) iar “gostii” sunt in realitate 99%. Ei si? Incepem sa ne feisbucu-gugalizam si noi, ca americanii. Altruism 100%.Cei 1% de non-gosti activi de pe AFA, care asuda din greu, ofera info-turistice celor 99% de uzeri pasivi. Asa a fost si pana acum. Nu poti pretinde unui student iubitor de turism, sa scrie sau sa cometeze, cand el n-a calatorit inca nicaieri caci n-are bani nici macar de cantina sau unui somer, sa nu viseze si el frumos, citind un review. despre un loc unde nu va ajunge niciodata… Daca strangem surubul si punem lacate, gostii vor migra spre blogosfera turistica, spre alte saituri de profil, spre forumurile si review-urile agentiilor turistice, etc. Exista alternative. (Eu spre exemplu cand cautam pe saituri de profil, una sau mai multe persoana de companie pentru o excusie prin lume, intram numai pe saituri gratuite, fara restrictii, daca saitul imi impunea vreo conditie, nu mai intram deloc). Astazi, daca vrei, spre exemplu sa pleci in Corfu, ajunge sa introduci acest cuvant pe “google” si vei obtine “instant” cateva zeci de referate turistice, (plus cateva sute de imagini), despre tot ce e legat de Corfu. Un sait util, in orice domeniu, e cel care se acceseaza rapid, e gratuit si-ti ofera informatia necesara din mai multe surse. Super-saiturile de informare gen Wiki sau Google, cu miliarde de utilizatori, si care pot oricand sa scufunde orice sait mai micut (daca nu cumva au si facut-o), s-au dezvoltat si sunt utile tocmai pentru ca nu-ti impun, aproape deloc, restrictii.

  2. Draga Administratorule sunt perfect de acord cu calin dorgo.
    Chiar daca sunt un nou venit, am citit dea lungul timpului multe review-uri de pe acest site, care mi-au fost foarte folositoare. Nu toata lumea are talentul scrisului si cred ca nu este bine sa limitezi accesul unora la informatiile pe care cu truda le posteaza cei care vor sa impartaseasca celorlalti din experientele lor.

  3. Hei! Nu vă cere nimeni să scrieţi, nici măcar un cuvânt – ci doar să vă înregistraţi, prezentându-vă cum ar veni…
    E un pas simplu şi uşor înspre o integrare minimală în comunitate – veţi putea de acum înainte, de exemplu, să vă exprimaţi aprecierea pentru contributori (autorii articolelor şi informaţiilor încărcate) – de exemplu prin voturi (nu trebuie să scrieţi nimic, ci doar să faceţi clikc pe UTIL / F. UTIL!!), mulţumindu-le astfel pentru efortul şi timpul lor – dăruit vouă. Sau poate în timp veţi scrie ecouri – de mulţumire sau ca să întrebaţi ceva suplimentar, ce VĂ interesează!
    Sau, alt exemplu, veţi putea răspunde întrebărilor puse de alţi membri, ajutând, la rândul vostru, cu RĂSPUNSURI — oricât de simple!
    Etc şamd.
    Toate cele de mai sus NU sunt posibile dacă nu aveţi cont pe AFA!

  4. Hei ! Nu va mai certati! Vrem sa aflam lucruri utile de aici si nu frustrari!

  5. Buna ziua.
    De cateva zile nu reusesc sa mai intru pe saitul am fost acolo. Se datoreaz[ cumva acestor mici schimb[ri? In momentul cand incerc sa descid, imi apare pagina nu este criptata. Nu stiu prea multe despre calculatoare. Doar scriu. Am gasit ca aceasta este singura cale de a comunica cu dv. transmit acest mesaj de pe o tableta.
    cu stima. Ioan raita

  6. În mod cert schimbările prezentate mai sus NU SUNT cauza problemelor întâmpinate.
    Cel mai probabil cauza este undeva pe dispozitivul dvs. (nu cumva tableta s-a resetat / descărcat complet şi nu are data setată corect?)
    Încercaţi să mă sunaţi — poate aveţi pe undeva nr meu de telefon, într-unul din mailuri etc – încerc să vă ajut, dar am nevoie de (MULT) mai multe detalii despre problema pe care o întâmpinaţi…

  7. In principiu, persoanele care scriu pe site-ul D-voastra, o fac ca sa ajute pe cei care calatoresc. Si eu scriu pe Trip Advisor, din acelasi motiv, fara nici un alt interes, si credeti-ma ca nu ma intereseaza daca cei care imi citesc comentariile au cont sau nu pe site, si nici nu ma gandesc la ei ca la “gosti”. Ma rog, asta e cuvantul D-voastra ardelenesc!! Nu toata lumea are timp sa scrie.
    Sa restrictionati anumite informatii e absolut fara rost. V-ati gandit ca poate si cei care au postat pot fi suparati ca le ciuntiti din din ceea ce ce au scris sau fotografiat ?
    Lasati la latitudinea fiecaruia sa decida daca vrea sa dea click pe util sau sa puna intrebari.
    calin dorgo a spus mai multe si subscriu. De altfel, dupa cum vedeti din comentarii nimeni nu apreciaza aceasta initiativa, si cred ca urmatorul pas logic ar fi sa reveniti.
    Asta daca totusi va pasa de oamenii care intra pe site.

  8. Mă amuză superficialitatea comentariilor de mai sus.
    Repet încă o dată – (1) nimeni nu este obligat – pe mai departe – să scrie ceva pe AmFostAcolo! (2) Nimeni nu are “acces interzis” la NICIUN review, la NICIO fotografie, la nicio Întrebare, la niciun CMR etc.
    Restricţiile se referă la accesarea unor facilităţi suplimentare: vizualizarea foto la rezoluţie mare, accesarea ECOURILOR sau RĂSPUNSURILOR multipagină – toate se pot accesa doar logat.
    În rest, totul e ca şi până acum.
    Valentine, dacă ai fi scris (reviews-uri), dacă ai fi încărcat poze sau dacă măcar te-ai fi “obosit” să-ți verifici afirmaţiile, înainte de a le scrie — ai fi văzut că toate “obiecţiile” şi “argumentele” de mai sus sunt fără niciun obiect :) — ai fi descoperit că, surpriză! = că nu ţi-a fost “ciuntit” nimic, că ORICINE are acces la impresiile sau fotografiile virtual încărcate de tine.
    În plus, din experienţa acestor prime zile: oamenii care şi-au creat conturi ca urmare a “restricţiilor” au descoperit că pot solicita sau oferi info [suplimentare] (scriind ecouri, întrebări sau CMR-uri, respectiv răspunsuri), că pot să-şi exprime aprecierea pentru cei care scriu impresii şi oferă informaţii (prin voturi şi ecouri); că pot, de-acum, sesiza inadvertenţe etc şamd. Iar dacă au scris măcar un rând util (votat, de alţii) — pot participa la concursul săptămânal, de unde se pot pot alege, LEJER, cu un minipremiu simbolic…
    E adevărat, nu au scris “cârcoteli” sau “anti-cârcoteli” pe aici, pentru că ei… sunt altfel :)
    Aşa că: nu numai că nu voi reveni la măsurile anunţate, ci restricţiile vor fi, cel mai probabil, extinse treptat la alte facilităţi SUPLIMENTARE oferite de AmFostAcolo. Repet şi subliniez: facilităţile de bază ale saitului vor fi şi pe mai departe liber şi complet disponibile tuturor — inclusiv, evident, goştilor.
    Sau — mă rog — guest-ilor, pentru cei care preferă simandicozitatea :)

  9. Pur si simplu ne iei de prosti, si nu cred ca am cu cine sa discut.
    Cum adica nimic nu este ciuntit daca nu pot sa vad o poza decat foarte mica si absolut nefolositoare ?
    Sunt convins ca o sa introduceti alte restrictii! Probabil ca o sa sfarsiti cerand si bani ca sa accesam site-ul.
    Pacat ca nu puteti sa invatati de la Trip Advisor,unde se pot da like-uri pentru comentarii sau se pot adresa intrebari celor care scriu acolo fara sa ai cont .
    Nici o problema, nu exista numai AFA.
    Si apropos de “simandicozitate”, cred ca ai folosit termenul “gosti” in sens peiorativ, si ne-ai jignit pe toti.

  10. Valentine, Valentine… — tu poţi crede, desigur, ce vrei, dar eu te-asigur, de exemplu, că la mine-n Ardeal (şi-n plus, aici în Banat) “goşti” e folosit cu şi ca onoare, nicidecum peiorativ!
    :)

  11. O mare porcarie, se pare ca raman doar cu Trip Advisor.
    Felicitari si “succesuri” in continuare.

    Din Banat

  12. Pacat de decizia luata, zic eu in pripa. Eu sunt de parere ca orice ingradire va dauna blogului. Si e pacat pentru ca de ani de zile, atunci cand vroiam o parere despre o anumita locatie, accesam AFA.
    Probabil voi accesa alt plog, alta pagina. Pacat, si personal cred ca o sa intrati in anonimat.
    Si cu toate acestea, va urez succes.

  13. Este un lucru de bun simt. Daca dorim informatii bune si serioase , atunci ele pot veni doar de la o comunitate buna si serioasa, care nu se ascunde in spatele anonimatului.

  14. Eu cred că adminul are dreptate în acest demers. Nici eu nu am cont, dar îmi voi face cont, pentru că vreau să mă informez și pentru că vreau să ofer și altora din informațiile pe care le am. Mi se pare de bun simț să faci un minim de efort pentru a fi luat în seamă atunci când faci review-uri. Altfel, sub anonimat, poți denigra aiurea orice vrei…

  15. E drept si eu am incercat sa maresc niste fotografii insa nu mi s-a permis pentru ca nu sunt logat. Atunci am citit despre noile conditii. Nu subscriu acestora in nici un fel. Asadar, domnule administrator, va adresez felicitari absolut sincere pentru site-ul dvs si regulile sale de pana acum,insa noile conditii cu siguranta ca vor conduce catre o migrare a vizitatorilor, ceea ce in mod evident, nu mai este de felicitat. Argumentele in legatura cu cunoasterea membrilor, cu o comunitate serioasa etc. nu sunt unele demne de a fi retinute. A rationa in maniera dvs este ca si cum am retine ca o persoana care doreste sa-si pastreze anonimatul, in mod obligatoriu, nu este o persoana serioasa, meritorie, demna de a va vizita site-ul, ca doar disparitia posibilitatii de a savura in intimitate anumite informatii de vacanta (care ea insasi se asociaza de cele mai multe ori cu intimitatea)creeaza la randu-i posibilitatea accesarii unui mediu virtual corect,complex,serios s.a.m.d. s.a.m.d. Cu tot respectul, cred ca, macar la nivel formal (si nu doar atat) argumentatia trebuie revizuita.
    Cu toata consideratia – un admirator “anonim”.
    P.S. Dat fiind caracterul site-ului dvs care se adreseaza unei mase ce se doreste a fi cat mai numeroasa, poate ca ar trebui sa aveti in vedere ceva mai mult parerile, de asemenea numeroase, de genul celei de mai sus. Astfel respectul atrage respect si in cazul dvs – vizitatori.

  16. Stimate domn sau doamnă
    Poate că dvs nu folosiţi, de exemplu, Facebook – care nu vă permite să vizualizaţi NIMIC fără a avea cont la ei – ceea ce înseamnă că probabil nu veţi mai folosi nici AmFostAcolo.
    Este alegerea dvs. Totuşi, Facebook continuă să existe.
    Şi v-aş invita să mai reflectaţi la un lucru: orice raţionament “decade” dacă premiza aflată la fundamentul lui se dovedeşte a fi greşită, sunteţi de acord?
    Ei bine, în cazul dvs această premiză care vă face lipsit de fundament întregul “raţionament” este cel prin care afirmaţi că dacă v-aţi crea un cont vi-aţi pierde anonimatul. Este o supoziţie evident falsă.

  17. Pacat, era un site util si chiar placut….Sper sa va bucurati in continuare de cei 1-2% persoane inregistrate si restul de “goști” o să încercăm să gasim alte surse de informare. Țineti-o tot așa…

  18. Succes şi ţie în găsirea unei alte surse de profitare… ăsstaaa… informare, vroiai să zici :)
    De fapt ce să mai = caută-ţi alţi “fraieri” de pe urma cărora să profiţi, fără să dai nimic în schimb
    Şi nu mă refer aici la mine, ci la cei care şi-au creat conturi şi au împărtăşit informaţii ca să-ţi facă ţie saitul “plăcut şi util”…

  19. Nu pot sa vad pozele la dimensiune mare pt ca n-am cont???!!! :) :) :) Pa,Pa!!!!!

  20. In primul rand este o diferenta intre a te informa si a profita. Noi anonimii ne informam iar tu profiti. Toti cei care au facut publice informatii sau experiente traite in vacante nu au asteptat nici un profit ci au dorit sa-si faca cunoscute opiniile si in mediul virtual si intr-un mod cat mai usor. Ca sa restrictionezi accesul la o fotografie trebuie sa obtii dreptul de proprietate sau utilizare. Si cum toti cei care le publica aici o fac gratuit,iata ca este cineva care s-a gandit sa profite.
    Poate ca aparent nu este restrictionat nici un drept insa asta este inceputul unei gandiri de profitor.
    Anonimii fac calatorii, scriu experientele traite, unii se bucura ca pot afla noi locuri care pot fi vizitate iar cineva sta la birou si asteapta “sa-i pice ideile” unei profitarii.

  21. Pfff.. Deşi aţâţia îmi toot comunică că “nu mai citesc pe aici”, mă bucură că… măcar scriu. “În orb”, poate, lol, dar… substanțial și repetat. Pfoai, eu speram doar să-şi facă un amărât de cont, să poată, de exemplu, vota ce le place şi ce nu – habar nu am aveam ce “prolificitate” va declanşa această măsură a mea. Poate-ar trebui repetate, măsurile astea, măcar de 2-3 ori pe an :)))

    Da, la teoria chibritului suntem buni, mulţi.
    Cum stau lucrurile “în real”, dacă măsură luată de mine a fost potrivită ori deplasată — ne va spune, ca de obicei timpul.
    Un gând, unul singur mă terorizează, însă: pffff, acela că dacă mâine aş vrea să închid, de exemplu, saitul — să-l citesc, eu ştiu, doar eu, în linişte la un pahar cu vin — atunci… pfoai CLAR nu o să pot, că am aflat, de mai sus, că nu drepturile potrivite. =)))))))

  22. Se spune ca un om cu cat inainteaza in varsta devine mai intelept, invatand din greseli. Insa aici…
    Doar rememoreaza intentia cu care ai facut acest site si compara cu intentiile tale prezente.
    Sait-ul este sustinut de vizitatorii sai anonimi care care lasa sau nu impresii, fara ei vei avea un site cu regulile tale
    Esti liber sa faci ce doresti, la fel cum noi suntem liberi sa ne exprimam. Da, am inteles in conditiile impuse de administrator
    Oricum iti multumesc pentru ideea site-ului.
    Am vrut doar sa las o umila parere asupra noilor regului. Atat. Nu arunca cu “noroi” in cei care nu iti impartasesc viziunea.
    Succes in continuare

  23. Bai fratilor, hai sa ne-ntelegem…acest sait a fost initiat de un om, care se pricepe cat de cat la informatica. El are brevet (banuiesc), am trecut prin asa ceva si eu, stiu cat e de greu, costa ca sa obtii in spatiu pe net sau drept de autor, poate ca un sait e usor sa-l creezi, dar e foarte greu sa-l intretii. E normal ca daca ai succes, sa fii rasplatit pe masura…regula asta e valabila “all over the world”. Au aparut programe si elemente noi pe saitul AFA, e OK, caci e greu de mentinut mereu treaza atentia publicului, concurenta nu doarme, mereu trebuie sa vii cu ceva nou (chiar inovatii)…nimeni nu zice ca AFA e iunutil, indiferent de micile animozitai inerente dintre unii membrii acestui megagrup de zeci de mii de oameni, care sunt insiignifiante vis-a- vis de ideea in sine…aceea de a informa si economisi bani in excursii…oare ar fi mai interesanta si mai usoara viata noastra si mai ales cea a unui turist, fara astfel de saituri, fie AFA sau TripAdvisor sau altele? Nu!…Eu am vazut de-a lungul anilor niste progrese, (facilitati) in postarea reviurilor pe AFA…e ceva munca sa coordonezi zi de zi, week-end de week-end saitul, sa-l urmaresti si din concediu, sa fii atent ca uzerii sa nu se paruiasca sau sa nu scape cineva niste cuvinte denigratoare, etc…daca ai creat un sait cu 50.000 de uzeri, esti in priza 24 de ore din 24….daca ne logam sau nu ne logam, eu cred ca nu prea schimba flagrant datele problemei si revin la ideea mea…saitul merge asa cum e si fara prea multa logare…important e ca e citit si apar mereu alti “new-entry”, egal cu cei ce parasesc saitul…important e ca roata sa se-nvarta, adica cei ce se-ntorc din concedii cu informatii noi (pareri+fotografii), sa le posteze pe sait si sa nu le tina in pod unde vor putrezi sau vor naste in cel mai bun caz, molii. Exista deja un fel de “pur si muove”, aproape ca nici nu mai e nevoie de prea multa administratie, saitul merge de la sine (unii webi pot fii inlocuiti cu ordinatoare corectoare si 2-3 supervaizeri ce pot sa verifice mai multe revuri deodata, oricum deja informatia turistica acumulata e imensa)…romanii au prins gustul excursiilor si numarul celor ce scriu, creste de la o zi la alta…intru pa Google si vad in primele 10 informatii importante, reviuri scrise pe “amfostacolo”, semn ca saitul e util…cred ca pe orice sait exista totusi o masa critica de uzeri care nu poate fi depasita…sau macar de uzeri activi…ar depasi capacitatea actuala de postare si reviurile s-ar derula prea repede…oricum, orice patron de sait de orice profil, in final, doreste un singur lucru (sau doua)… sa creasca valoarea saitului si apoi sa-l vanda la un pret convenabil lui…sau sa repete figura acelui chimist suedez care a inventat cutia de chibrituri si a facut un contract beton cu restul lumii…100 de ani de la data patentului, fiecare chibrit aprins in orice alta tara, va aduce Suediei si lui personal, un mic beneficiu.

  24. cum nu scriu decât despre ceea ce cunosc, pot să confirm că deschiderea unui cont îți asigură anonimatul cu…avantaje.

    Deși m-am înscris relativ recent, la începutul verii 2015, n-am sesizat să fiu agresată cu spam-uri pe email-ul oferit la crearea contului.
    Deci am rămas și anonimă și…confidențializată :)

  25. Dar ce mi se pare amuzant e că și până acum, daca erai vizitator nelogat și încercai să mărești o fotografie îți apărea mesajul că e nevoie de cont/logare pentru asta.
    Deci, să înțelegem că cei care se revoltă acum n-au încercat nici înainte să vadă o poză mărită, de a fost nevoie de anunțul adminului ca să sesizeze acest fapt?

    :)

  26. de acord cu izabiza..chiar si cu cont creat acelasi mesaj..m-am plictist domnule administrator..soryy..cautam informatii in alta parte

  27. Eu vreau doar da ma uit la poze, nu inteleg ce se intampla, doar am cont creat

  28. Aveţi într-adevăr cont, dar nu v-aţi mai conectat (autentificat) din 2014 :)
    Conectaţi-vă şi veţi avea accesul nelimitat la sait, inclusiv la poze.
    Autentificarea se face din pagina 1 a saitului, pe coloana din dreapta sus – introduceţi numele utilizator, apoi parola, apoi apăsaţi butonul LOGIN.

  29. Nu era necesar chestia de logare…urmaresc site-ul de vreo 4 ani si nu a fost nevoie de logare…etc. eea foarte util din punct de vedere informativ..dar asa sunt convins ca v-a avea mult de pierdut. Tot romanul e
    comod..da de o piedica…si da ‘back’ la pagina…e simplu.Site-ul va pierde..asta
    e clar!prefer sa ma uit pe alte site-uri
    decat sa pkerd vremea cu creare de
    cont si tinut minte inka o parola in plus!
    Asta doar pt faptul de a imbunatati cu
    pareri…idei si fotografii site-ul am fost
    acolo!

  30. Dacă-l urmăreşti de mult, realizezi atunci că de fapt nu s-a introdus nicio restricţie suplimentară – accesarea NELOGATĂ e la fel ca în 2008 :) (nu poţi vizualiza pozele “mărite”, dacă nu eşti logat – nici în 2008 nu le puteai etc şamd)
    Modificările menţionate mai sus sunt de fapt facilităţi noi care sunt disponibile doar userilor logaţi.
    Cine nu doreşte să-şi creeze cont îl poate accesa EXACT la fel ca înainte!

  31. Parerea mea e ca nu deranjeaza pe nimeni daca pot vedea si ”gostii” poze la dimensiune marite.O spune un membru cu state vechi pe aici.O zi buna Admine!

  32. ”website” sau ”site, pagină web” (pe AmFostAcolo milităm pentru adoptarea în limba română a termenului ”sait”) este o pagină (domeniu) de internet
    De exmeplu: google.com, yahoo.com, amfostacolo.ro etc.

  33. Mi se par niste tampenii chestiile astea cu tot felul de conditii! Probabil n-aveti ce face si tot mai cautati “chichite”! Sa fim seriosi! De ani de zile ma uit la poze marite si acum imi spuneti ca…ce?!
    Am facut si comentarii in unele situatii! Care e problema dvs!?

  34. Am cont pe AFA!!!! Cine e desteptul care n u ma lasa sa vad pozele? Ce informatii vrei, ca orice spun zici ca nu e ce trebuie!

  35. După cum observat un citititor mai sus (izabiza), accesarea pozelor nu s-a schimbat din 2008 încoace – încă de la crearea saitului, puteați accesa pozele mărite (doar) logându-vă.
    Stroea Daniela: tot ce trebuie să faceți este să vă logați. De exemplu în prima pagină, sau în paginile în care apare acel header albastru (sus de tot) etc șamd.
    Trebuie să vă reamintiți numele contului sau adresa de mail folosită la creare.
    Adresa de mail indicată în posturile de mai sus nu corespunde însă niciunui cont pe AFA.
    Poate ați creat contul pe altă adresă de mail.

  36. Toate pozele de pe AmFostAcolo sunt liber accesibile – nicio poză nu este ”ascunsă”. Așa că nu văd de ce nu le poți accesa!??
    Dacă vrei să vizualizezi, poate, de poze LA O REZOLUȚIE ÎNALTĂ: tot ce trebuie să faci este să te autentifici (loghezi) pe sait :)
    Văd că ai deja un cont; dacă nu mai ții minte parola: folosește ”Recuperare date cont”: http://amfostacolo.ro/pass_retrieve.php

  37. Nu va suparati dar prostie mai mare rar mi-a fost dat sa vad, pe al carei agentii de turism ati mai vazut sa nu poti accesa pozele la rezolutie normala ale unei locatii/hotel in momentul cand cauti un sejur sau vrei sa faci o rezervare. Daca nu doriti sa accesam pozele utilizatorilor incarcati cateva poze proprietare locatiilor respective pe care sa le putem vizualiza in conditii normale si am terminat circul asta ieftin. Sau daca doriti sa vindeti sejururile doar membrilor inregistrati faceti-o vizibila doar lor ca sa nu mai pierdem timpul pe-aici.

  38. Dacă dorești doar să cumperi vreun sejur, atunci poate că într-adevăr ”nu are rost să pierzi timpul pe aici” – consultă pozele pe saitul agențiilor, ele sunt direct interesate să-ți vândă — să sperăm că sunt și oneste în privința acelor poze :)
    Dacă dorești în schimb să contribui, fie chiar minimal, la ajutorarea altor turiști asemănători ție, atunci poate îți vei crea un cont și – posibil – vei ajuta, cu un rând-două, cu vreun răspuns, cu un set de impresii, cuu – cine știe – o poză proprie, din vacanțele tale…
    Dacă vei alege această a doua variantă, vei avea acces, evident, automat la pozele de rezoluție înaltă, originale, autentice, ale turiștilor altor turiști, încărcate pe AmFostAcolo.

  39. Excelent, pai cum sau cu ce sa “contribui” cand imi puneti piedici in a pleca in sejurul respectiv? Din moment ce sunt pozele turistilor de ce nu le dati optiunea cand le incarca sa aleaga daca sa fie publice sau vizibile doar userilor inregistrati?

  40. La așa logică, mă dau bătut, evident nu am ce să continui….
    Din moment ce pe AmFostAcolo s-au publicat deja aproape 100.000 de impresii, e EVIDENT că există, totuși, o altă gândire / o altă atitudine (mult mai normală, în opinia mea) – cea a zecilor de mii de oameni care au publicat acele impresii și recomandări.

  41. Cate din cele 100.000 impresii au fost publicate inainte de noua regula?
    Vad ca sunt si useri inregistrati care sunt de aceeasi parere cu mine:
    “Cerber – Parerea mea e ca nu deranjeaza pe nimeni daca pot vedea si ”gostii” poze la dimensiune marite.O spune un membru cu state vechi pe aici.O zi buna Admine!”
    Nu este nevoie sa mai raspundeti, am primit toate informatiile necesare si va multumesc.
    O zi buna

  42. TOATE cele 100.000 de impresii au fost publicate cu ”noua regulă” :)
    „Regula” nu este deloc nouă, nu s-a schimbat nimic din 2008 încoace (când s-a ăscut saitul), în ACEASTĂ privință – dintotdeauna pozele la rezoluție mare au fost accesibile doar utilizatorilor autentificați
    Superficialitatea, răutatea – și câteodată prostia = sunt singurele schimbări.

  43. TripAvisor e mult mai util, de departe. Recomandările de acolo chiar merită luate în considerare, mulți care postează sunt profesioniști în turism, spre deosebire de AFA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.