Înfiinţarea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turimului Gorj – “Acasă la Brâncuşi”

Pe 04 iulie s-au pus bazele Asociatiei pentru Promovare si Dezvoltare Gorj – Acasa la Brancusi, dupa modelul si actul constitutiv al Asociatiei pentru Promovare si Dezvoltare a Turismului Litoral – Delta Dunarii.

Dupa o perioada de discutii si dezbateri de mai multe luni, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica  din Romania (F.A.P.T)  anunta constituirea Asociatiei Gorj – Acasa la Brancusi, cu sprijinul direct al Consiliului Judetean Gorj si al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

hobita romania

Scopul Asociatiei Gorj – Acasa la Brancusi va fi crearea brand-ului turistic al regiunii Gorj, a strategiilor de dezvoltare si promovare a turismului gorjean.

Federatia  Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania saluta constituirea celei de-a 11-a asociatii si asteapta constituirea celei de a 12-a, Asociatia Bucuresti, care este foarte aproape de lansare.

Tot astazi la Targu Jiu  are loc conferinta de lansare a programului  “Clusterele in turism – dezvoltarea sustenabila a identitatii locale” initiat de Domnul Ministru Florin Nicolae Jianu pentru a sprijini constituirea de clustere in parteneriat public – privat in turismul romanesc.

Dupa conferinta, Presedintele Federatiei FAPT, Doamna Corina Martin si Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Domnul Ion Calinoiu vor parcurge Transalpina. Pentru a promova vacantele in Gorj, Federatia FAPT si ANAT vor lansa un nou program special in completarea campaniei noastre nationale“ Vacanta in tara mea” si anume “Vacanta pe Transalpina – Drumul Regelui”, prin care se urmareste promovarea statiunii Ranca catre turistii romani.

Declaratia Presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Domnul Ion Calinoiu: Ma bucur de faptul ca Presedintele FAPT, Doamna Corina Martin, ne sustine in demersul nostru de promovare a potentialului turistic gorjean, in special prin constituirea Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Gorj – Acasa la Brancusi. Acest lucru inseamna un pas extreme de important in constituirea unei strategii de promovare a destinatiei turistice Gorj.

Declaratia Presedintelui Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania, Doamna Corina Martin: Am lucrat personal si sustin eforturile de constituire a Asociatiei Gorj si ma bucur ca au ajuns la stadiul de lansare a asociatiei. Salut campania demarata de Domnul Ministru Florin Nicolae Jianu pentru sustinerea organizarii clasterelor in turism, ca forma de asociere in parteneriat public – privat pentru organizarea si promovarea turismului romanesc, pentru ca Federatia noastra reuneste exact asociatii regionale de tip cluster.

Sursa: Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.