O româncă este plătită să călătorească în jurul lumii

Jobul Ancăi este de fapt un proiect, “Round the World”, inițiat de grupul Eurolines Romania, din care fac parte 20 de companii și agențiile TUI TravelCenter, în colaborare cu gigantul german TUI. Proiectul, lansat în premiera pe piața românească de o companie de turism, costă 100.000 de euro, din care suma de 50.000 euro va fi asigurată de Eurolines și restul de World of TUI.

Anca Duse lucrează de șapte ani ca advertising manager în grupul Eurolines, iar de la sfârșitul lunii martie va avea cel mai râvnit loc de munca din tara. Cea mai invidiata angajata din România va începe ceea ce pentru multi romani va rămâne doar un vis: o călătorie în jurul lumii, prin 25 de tari, care va străbate globul pamântesc de la un capăt la altul, din America de Sud pana în Noua Zeelanda.

162359_articol

Astfel, Anca va strabate intr-un an de zile 60.000 km pentru a vizita si analiza 200 de locuri unice de pe planeta. Calatoria ei presupune documentarea in scris, fotografii si imagini video despre experienta in destinatiile vazute, care va aparea pe o platforma dedicata proiectului “Round the World” si pe retelele sociale ale companiei, prin care clientii companiei sa cunoasca cat mai bine locurile in care vor sa ajunga.

Angajata Eurolines a povestit, pentru WALL-STREET.RO, ca va petrece in medie cate doua saptamani si jumatate in fiecare din cele 25 de tari. “In realitate, el variaza de la 1 saptamana la o luna, in functie de interesul nostru pentru acea destinatie, suprafata tarii si atractiile sale. Nu am limita experienta la un numar clar de orase, mai ales ca multe dintre atractiile vizate sunt in afara lor. Sigur ca vom vizita destinatiile turistice, insa vom explora si rute mai putin batute, pentru a genera continut nou”, a explicat Anca Duse.

Anca Duse va povesti despre destinatiile vizitate pentru diferite categorii de public, de la oameni care vor sa cheltuiasca cat mai putin pe o vacanta pana la oameni care ar da oricat pe o vacanta si sunt interesati mai degraba de ce mai bune conditii din acele destinatii. “Avem marele noroc sa traim intr-o perioada in care calatoriile devin din ce in ce mai accesibile. Cred ca niciodata nu a fost mai simplu, mai facil, sa ajungem dintr-un loc in altul. Acest lucru a incurajat mobilitatea si a sustinut dorinta de aventura si de explorare a oamenilor. Sigur ca sunt costuri, eu nu cred in acele articole care promit sa ne invete cum sa calatorim fara sa scoatem bani din buzunar. Insa pot spune ca o calatorie poate fi valorizata si traita din plin atat in varianta cu rucsacul in spate si cazare in sistem couchsurfing sau hostel, cat si la hoteluri de 5 stele. Sunt experiente diferite si acest proiect va povesti despre toate”, ne-a spus angajata Eurolines.

Astfel, Anca Duse spune ca va experimenta toate nivelurile de cazare, insa cel mai mult hotelurile de 3 stele sau 4 stele, mai ales ca cei mai multi clienti ai grupului prefera acest tip de cazare. Pana in martie 2015, romanca isi va spune parerile despre experientele in destinatiile vizitate, inclusiv despre lucrurile mai putin placute, din Europa, America, Africa si Asia.
Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/162359/cel-mai-invidiat-job-o-romanca-este-platita-sa-calatoreasca-in-jurul-lumii-un-an-de-zile.html

2 thoughts on “O româncă este plătită să călătorească în jurul lumii

  1. Interesant si cinzte eide a face aceasta calatorie pentru documentare in ce priveste turismul,la nivel global. Dar intrebareamea este: Cu ce va ajuta aceasta deplasare, ce va face Anca Duse pentru a atrage turistii straini care o data tepuiti de pretul mare in raport cu calitatea serviciilor, nu vor mai calca pe aceste meleaguri, dar si fac o reclama proasta turismului nostru, in tarile de unde provin acestia. Turism de lux, noi nu avem decat in Poiana Brasov si Mamia, zone unde predomina kitch-ul ca de turism cultural…nu poate fi vorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.