MSC Musica transformă Portul Constanța în “home port”

Pe 27 septembrie s-a înregistrat o premieră pentru turismul din portul Constanța. După 70 de ani, Constanța a redevenit home port (port de imbarcare/debarcare) pentru turiștii români sau străini.

Este o zi istorică, care va marca începutul unui nou capitol în turismul românesc, sosirea navei MSC Musica, aparținând MSC Cruises, pentru prima dată în portul Constanța, a constituit și îmbarcarea primilor turiști români care au ales Constanța ca punct de plecare și de sosire în/din croazieră.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nava va efectua un voiaj de 12 zile pe itinerariul Constanța – Ghytion – Veneția – Katakolon – Istanbul – Yalta – Odessa, cu revenire în Constanța pe 08.octombrie, ciclu care se va repeta încă de 2 ori în acest an, prima croazieră urmând să fie identică ca circuit și număr de zile, a doua, mai scurtă, doar 5 zile, pe itinerariul Constanța – Ghytion – Veneția.

Pentru anul viitor sunt programate 8  sosiri ale navelor MSC Sinfonia și MSC Orchestra în aprilie-mai, respectiv septembrie-octombrie, croaziere care se vor desfășura pe 5 mări ale lumii. Din 2015 se preconizează ca navele MSC să ajungă în portul Constanța săptămânal, cu un număr important de turiști.

Am avut șansa de a vizita  nava și pe a-l cunoaște pe căpitanul ei, domnul Rafael Russo, este o bijuterie plutitoare, având o lungime de 294 metri, 32 metri lățime, atinge o viteză de 23 noduri, aproximativ 43 km/h, poate îmbarca 2550 de pasageri și aproape 1000 de marinari, personal brevetat și nebrevetat. A fost construită în 2006, iar după ea au mai urmat alte trei nave care fac parte din aceeași clasă, de fapt Musica este denumirea proiectului acestor tipuri de nave, 4 în total. (MSC Musica, Orchestra, Poesia și Magnifica).

 

Nava are 1268 de cabine pentru pasageri, majoritatea dintre ele exterioare, cu balcon, dispune de restaurante, cazinou, săli de fitness, piscine, teatru,  bibliotecă, magazine, baruri, teren de minigolf și spital.

Dacă segmentul destinat croazierelor a înregistrat anul trecut o creștere de aproximativ 43% față de 2011, pentru acest an se estimează o creștere asemănătoare față de anul trecut, peste 5000 de turiști români achiziționând croaziere prin agențiile de turism. La acest fapt va contribui într-un mod important și opțiunea alegerii portului Constanța ca home port, ceea ce va reduce cheltuielile financiare și de timp, celor care aleg vacanțele de acest gen.

Prețul pentru o astfel de croazieră variază în funcție de cabina pe care alegeți să o achiziționați, se situează între 800 și 1600 de euro pentru o cabină de 2 persoane, cu toate mesele incluse, pentru un sejur de 11 nopți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.