ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
DEC-2023
Familie
PREȚ 94,4
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bistro și/sau cafenea-cofetărie - o oprire obligatorie în Tirol!

TIPĂREȘTE URM de aici

Odată cu înmânarea cardurilor magnetice pentru camere, doamna Klingler (înclin să cred că dânsa era) ne-a invitat la cină, în restaurantul administrat de familia dumisale, aflat peste drum de hotel. Nu ne era chiar foame, dar citisem lucruri faine despre acest loc pe care n-am sperat să-l găsim deschis în prima zi de Crăciun, așa că ne-am decis repejor: mergem.  

Facilitatea cuprinde de fapt 2 secțiuni ce comunică între ele: zona de bistro și cofetăria-cafenea. Dealtfel, dacă nu găsești masă liberă în zona care te interesează, ești îndrumat „dincolo” , așa cum ni s-a întâmplat și nouă. Atmosfera aduce un pic cu cea a pub-urilor americane, poate „de vină” sunt mesele cu băncuțe de-o parte și de alta. Altfel, drăguț. Mi-au plăcut mult corpurile de iluminat – niște conuri uriașe atârnând din tavan, fix peste centrul fiecărei mese.

Ne-am instalat deci și imediat am primit meniuri scrise în limba engleză. Oferta nu-i extrem de vastă, dar nici limitată: ceva antreuri, supe, salate, feluri principale și deserturi. Mai pe stilul bistro, desigur, adică nu chestii foarte elaborate. Mai bine, că tot voiam „ceva ușor, de seară” 😊...

Prima dată, așa cum se obișnuiește, am ales băuturile: câte o bere draft (5 euro), mai puțin Milena care a dorit vin (3,3 euro); am zis să fie și o sticlă mare cu apă (3,5 euro), de completare. În timpul în care ni s-au pregătit lichidele, ne-am decis asupra solidelor (mai mult sau mai puțin solide; în fine, asupra mâncării). S-au comandat așa: supă gulaș și supă tiroleză cu dumpling (6,1 euro bucata), burger cu pulled pork și șnițel vienez (ambele 15,5 euro), o salată cu carpaccio de vițel și brânză (10,9 euro) și o porție de dumplings cu brânză și spanac (13,5 euro; astea au fost ale mele).  

N-aș fi scris separat despre acest restaurant, ci aș fi înșirat 2-3 vorbe în articolul de cazare, dacă n-am fi fost atât de impresionați de gust și calitate! Pur și simplu, totul a fost perfect echilibrat, minunat, una dintre cele mai bune mese din vacanța noastră! Despre burger, șnițel și gulaș nu vă povestesc, că știți „de-astea” . Supa tiroleză a fost de fapt o supă clară de vită, iar dumpling-ul o perișoară uriașă (ceva asemănător ni se servise cu o seară înainte la cina de Crăciun de la allgäu resort) . În schimb, dumpling-ii cu brânză și spanac au fost mai degrabă niște chifteluțe sau găluște, pentru că aveau și ceva făină. Foarte, foarte gustoase, mai ales combinate cu untul topit și parmezanul ras cu care au fost servite.  

Porțiile au fost destul de mari, prețurile medii (față de alte locații). Nota finală a adunat aproape 95 de euro, ceea ce e foarte bine raportat la numărul de persoane (5). Dacă n-am fi avut micul dejun asigurat la hotel, cu siguranță ne-am fi întors a doua zi dimineață cu mare încredere și bucurie!

PS. Cât pe ce să nu mai scriu acest articol... Tocmai mă apucasem cu elan, când zic: hai să dau o căutare pe GoogleMaps, să văd adresa exactă (Dorfstraße 41, Maurach, Eben am Achensee). Când... ce văd?! „Închis definitiv.” Nuuu, nu creeed!... Caut pe site-ul hotelului (https://www.hotel-klingler. at/) și mi se elucidă misterul. Se pare că domnul și doamna Klingler, oameni aflați la a treia tinerețe, au decis să slăbească un pic hățurile în ceea ce privește viața lor profesională. Adică să administreze în continuare hotelul, iar partea de mâncătorie s-o cedeze altcuiva. Astfel, din vara acestui an, Café-Restaurant Klingler va deveni Bistro-Café MG (inițialele noilor proprietari, 2 frați gemeni din zonă, școliți și pasionați în ale gastronomiei; deci „viitor de aur” se întrevede). „Chiar dacă am condus întotdeauna cafeneaua-restaurant cu dăruire și dragoste pentru meseria noastră, știm că a face acest pas este decizia corectă. În același timp, dorim să vă spunem încă o dată un mare MULȚUMESC tuturor celor care ne-ați susținut și ne-ați vizitat cu loialitate de-a lungul anilor. A fost o onoare!”

Nu, Frau&Herr Klingler, onoarea a fost de partea noastră! Săru’ mâna pentru masă!  

Deci... nu ocoliți locul, ba chiar aș zice că merită să vă abateți pentru el! Povestea merge mai departe! Iar zona este absolut minunată și plină-ochi de provocări turistice!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 11.05.24 19:57:42
Validat / Publicat: 12.05.24 09:57:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 217 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Cafe-Restaurant Klingler; interior
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39700 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[12.05.24 09:57:24]
»

Mutat în rubrica "Unde măncam în zona Achensee, ACHENSEE (lacul)" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmaster
[13.05.24 14:27:45]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040408849716187 sec
    ecranul dvs: 1 x 1