79167 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Filozofări... turistice

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.07.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: ARTICOL OFFTOPIC

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Despre amiciția cu booking.com

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

Acest articol este adresat celor ce au teamă de a rezerva prin site-ul booking.com sau au făcut puține rezervări și au fost nemulțumiți de rezultate, articol promis de ceva timp, căci noi, eu și soțul, ne rezumăm în ultimii ani doar la această formă prin care ne găsim cazări în vacanțe. M-aș bucura dacă l-ar citi și cei ce folosesc frecvent acest mod de rezervare a cazărilor în vacanțe sau deplasări cu alte scopuri și dacă ar aduce completări, corectări, sfaturi, întâmplări legate de booking.com. Sunt convinsă că nu doar mie mi-ar folosi experiența voastră.

Prima dată am făcut rezervare pe booking.com cu destulă teamă, mi se părea că cea mai bună soluție este atunci când discuți direct cu cei care reprezintă locația respectivă, patronul sau angajatul responsabil de relațiile cu clienții. În urma unor dezamăgiri repetate, m-am hotărât să încerc și această variantă și cum eu și soțul am fost mulțumiți până acum în proporție de peste 95%, nu mă gândesc să schimb ceva. Nu-mi oferă garanția unei reușite 100% dar mă întreb dacă așa ceva există de-a lungul timpului.

Când ai doar una sau câteva rezervări, este greu să-ți faci o idee dacă merită sau nu să te bazezi pe booking.com. Eu am peste 60, cred ca sunt chiar 70 cazări rezervate prin ei - unele informații de pe site sunt arhivate fiind mai vechi de 2 ani - am avut de câteva ori probleme rezolvate tot prin ei, deci cred că pot spune câteva cuvinte fără a avea pretenția că dețin toate cheile unei rezervări perfecte prin booking.com.

Sunt desigur câțiva pași de urmat atunci când se face o rezervare pe un site de specialitate, pași valabili nu doar pe booking. Mai întâi, având traseul stabilit cu posibile opriri, datele calendaristice și un buget pentru vacanță, intru pe site și prima dată scriu localitatea unde doresc cazare (de cele mai multe ori trebuie trecută și țara, nu faceți ca mine când s-a deschis vama la Makaza, am dat căutare doar după numele localității și ghidul mă ducea în Africa de Sud), apoi trec intervalul în care vreau să stau acolo, numărul de persoane (adulți și copii dacă e cazul) și câte camere doresc. Acesta este primul pas.

După asta am posibilitatea să aplic și niște filtre, pentru a nu pierde timp prin toate ofertele unei localități: buget aproximativ pe noapte sau ce sumă îmi permit să las, anulare gratuită, parcare, wi-fi, mic dejun, obligatia rezervarii cu avans sau garantare cu card de credit/debit, transport de la aeroport dacă e cazul, tipul de pat dorit, camere pentru fumători sau nu, room service, dotarea camerei cu cele necesare copilului mic - nu e cazul meu dar e foarte important - etc, toate acestea apar de obicei în parte stângă a paginii.

Existența unei camere pentru bagaje este de asemeni foarte importantă dacă se călătorește cu avionul și/sau autocarul și orarul nu se pliază pe programul de check-in/-out al cazării. Atenție că sunt hoteluri /pensiuni care percep taxă separată pentru depozitarea bagajelor, mai ales pentru ziua plecării.

Odată aplicate filtrele, dau “căutare” și-mi apare o listă cu locații ce corespund celor aplicate de mine. Lista ce apare doar cu proprietățile ce se încadrează filtrelor, poate fi și ea ordonată după preț, notă, comentarii, etc., cum se dorește. Eu aleg prețul crescător. Și o altă țintă pe care o urmăresc eu, zona din localitatea respectivă pe care doresc cel mai mult să o colind, centrul istoric în cazul orașelor mari sau intrările unei rezervații ori parc natural. Sau o gară, autogară dacă vreau să folosesc și transportul în comun. Sau aproprierea de autostradă, așa cum am ales la Belgrad unde cazarea a atins două cerinte, vizitarea Zemunului si vecinătatea autostrăzii.

Pentru a-mi fi mai ușor cu căutarea, aleg o pensiune sau hotel care m-ar atrage și deschid harta acesteia, îi dau zoom și așa am o vedere bună asupra pozițiilor cazărilor din zonă, cu prețuri chiar pe hartă și pe care le verific apoi individual. Aleg câteva, le trec la dorințe că dacă lista e lungă să nu mă încurc și apoi încep verificarea facilităților scrise clar la camere dar și ceva mai jos, a condițiilor de plată, ore chech-in/-out (o condiție esențială pentru că fie programul recepției este scurt, fie unele hoteluri, deși au recepție deschisă noaptea, cer taxe pentru cazări după ora 22 sau 23). Importantă este și limba de comunicare dar de multe e falsă informația pe site, gazda nu cunoaște nici o limbă străină (la fața locului, pentru astfel de cazuri, recomand aplicații de traducător instant, funcție de telefonul/ tableta folosită, desigur să aibă internet activ).

Fiecare locație la care mă opresc în vederea unei rezervări, are mai multe puncte ce trebuiesc studiate. În primul rând pozele să văd dacă-mi place interiorul (aici este loterie curată, unii proprietari au poze fie vechi, fie din alte camere decât cea/cele pe care le rezerv sau incomplet prezentată locația așa cum am pățit anul acesta cu Apartment KT2 Zagreb de care v-am povestit); apoi condițiile de plată menționate în căsuța din dreapta fiecărei camere, acolo unde există iconul cu un semn de întrebare pe care e obligatoriu să-l deschideți.

Dacă acel semn nu există și scrie “condiții speciale” sau “ condiții flexibile” știu din start că se solicită plata în avans, în totalitate sau parțial și suma de obicei, nu mereu, este nerambursabilă. Este foarte important acest lucru căci de aici pot surveni anulări de care, dacă nu ești informat, riști o vacanță cu probleme odată ce ai ajuns la destinație, cel mai rău fiind să ajungi în crucea nopții cum zice românul și să-ți fie rezervarea anulată pentru că n-ai fost atent să trimiți bani sau să-i ai pe card la scurt timp după rezervare.

Comentariile clienților anteriori, în special cele ce se întind pe un an în urmă, sunt foarte importante și pot spune că până anul acesta au fost cele care m-au convins de cele mai multe ori să aleg o anumită cazare. Anul acesta am avut o primă surpriză neplăcută, cazări cu comentarii excelente s-au dovedit a fi nereale - Apartment KT2 Zagreb. Și de obicei citesc comentariile în mai multe limbi, mai puțin chineză (Mishu, tocmai mi-a venit o idee 🙋) sau eu știu ce mai este de nepătruns lingvistic pentru mine la câte o locație dar țin cont și de zona de unde vine turistul care-și spune părerea.

Uneori este mult timp consumat la citirea comentariilor dar dacă vezi că unele nemulțumiri se repetă, atunci e clar că ceva nu e bine. Din comentarii de multe ori afli dacă parcarea e bună, e rea sau e doar o fantomă, afli dacă poți comunica bine cu personalul și în ce limbă, dacă se respectă rezervarea (cameră cu anumită vedere, etaj, prize, etc.), în general afli mai mult decât de pe site-ul hotelului dar atenție, fiecare client vede realitatea altfel, deci o medie a informației obținute din comentarii este de făcut.

Nota, de fapt media notelor oferite de clienții care acceptă să comenteze cazările - eu comentez, consider că e foarte util - a fost și sper să rămână pentru mine un criteriu în alegerea unei cazări. Și iarăși revin la cazarea mea din Zagreb, încă este de neînțeles cum avea așa o notă - 9.4 - când sunt multe probleme ascunse la acea locație dar și multă minciună la prezentare pe site, fapt pe care nu l-am întâlnit așa evident până acum.

Odată hotărâtă pensiunea/hotelul/cabana, mă uit să văd ce dotări are camera pe care am ales-o. Baia privată este prima după care aleg camera, în general această informație apare de la început dar uneori proprietarul “omite” să spună că baia este comună. Oricât de tentantă este o astfel de cameră privind prețul, dotări sau poziția, dacă nu are baie proprie nu mă atrage.

Apoi aleg tipul de pat - matrimonial, single, etc. - frigider dacă este nevoie, mic dejun noi numai dacă e inclus în prețul camerei atunci când mergem cu mașina proprie, tv și întotdeauna wi-fi. O problemă cu care m-am întâlnit de, cred, trei ori de-a lungul anilor este lenjeria de pat și prosoapele care se plătesc separat. Am învățat lecția acum ceva timp când, neatentă la detalii, am primit o cameră fără cele necesare iar la întrebarea mea, răspunsul gazdei a fost corect, n-am solicitat deși era clar stipulat, contra unui cost nu tocmai mic. Greșeala mea, nu deschisesem căsuța despre dotările amănunțite ale camerei. Fiind cu mașina noastră n-a fost problemă, avem mereu cu noi un minim de prosoape și două cearșafuri dar dacă se întâmpla să călătorim cu avionul ar fi fost haios, camera nu avea nici draperii să ne învelim!! 🤔

Tot aici există specificat la unele locații că, la check-out trebuie să plătești separat pentru curățenie, sume care nu sunt chiar de neglijat! (anul acesta am dat iar peste așa oferte căutând cazare la Trieste, taxa de curățenie după două nopți era de 12 €). La “ preț detaliat”, alta casuta ce trebuie obligatoriu deschisa, aflu ce plătesc, adică dacă suma totală include doar cazarea sau și taxa de oraș care poate fi nesemnifiativă sau din contră poate fi cât două dejunuri.

Și tot aici aflu dacă proprietarul solicită o garanție pentru telecomanda tv, ac sau eventuale daune aduse proprietății. Ei aici sunt categorică, NU! Păi mie client cine-mi oferă garanție financiară că pot fi nemulțumită de cazare, că nu primesc aparatul de aer condiționat trecut pe rezervare, tv-ul pentru care am plătit (vezi cazarea mea la Split, Sone Wall apartments), apă caldă măcar 12 ore pe zi, lenjerie și pat bun sau eu știu ce este trecut pe contract?

Plata cazării este o altă problemă ce necesită multă atenție. Cele mai multe, în zona balcanică, sunt cu plata cash la check-in, de regulă în moneda țării respective și acest fapt este specificat clar pe confirmarea rezervării, foarte corect și legal pentru proprietar deși am văzut multe nemulțumiri ale turiștilor pe această temă, nemulțumiri care vă spun fără rezerve sunt total nejustificate din moment ce există o lege clară.

Când proprietarul acceptă totuși plata în altă monedă decât cea oficială, atenție la cursul de schimb, e bine de întrebat înainte, uneori e preferabil să schimbați banii la casa de schimb din oraș și apoi să plătiți cazarea. Modalitățile de plată - cash, transfer bancar sau card - sunt întotdeauna trecute pe pagina locației foarte clar dar si pe confirmarea rezervării. Atenție însă la tipul de card acceptat la locație. Deși Visa, Mastercard nu au probleme, alte carduri se poate să nu fie acceptate (aici poate că e bine de amintit că sunt carduri ce pot fi folosite doar pe teritoriul României sau aveți o restricție de a folosi respectivul plastic afară și dacă uitați să actualizați datele, nu e prea plăcut.

Am amintit asta pentru că o cunoștință, economist de meserie, tocmai a reușit să aibă o astfel de problemă în Europa). Și poate că nu e bine să vă folosiți cardurile de salariu pentru rezervări sau, dacă da, folosiți metodele bancare prin care nu aveți toată suma “la vedere” și plătiți un SMS lunar pentru a fi anunțați când, unde, cine, cât a retras de pe card. Merită să dați 1 euro pe lună decât să vă treziți cu un card plin că s-a revărsat spre un necunoscut.

Referitor la datele de blocare pe card a plății cazării, din experiență vă sfătuiesc să fiți atenți la condiții: pentru recentul concediu trebuia să am pe card o sumă pe care o încasa booking.com în numele proprietății la o dată fixă. M-am trezit exact în seara începutului vacanței de 1 mai că îmi lipsesc 2 €, am luat legătura cu booking și am explicat că în România sunt câteva zile nebancare, mi-au acceptat ușor o altă zi doar că în ziua respectivă, deși deblocasem online un depozit și aveam mult mai mult decât trebuia pe card, n-a funcționat sistemul între banca românească și cea croată, deci anulare rezervare din partea booking.com!!!

O neglijență care mi-a dat ceva de lucru pentru că îmi doream nespus acea cazare din Zadar, Lenny rooms despre care v-am povestit și care a rămas în agenda mea, în caz că ajung iar în Zadar. Ei dar când ai pile la zei, se rezolvă miraculos așa că nimeni n-a rezervat acea cameră în decurs de câteva ore și am reușit să o iau înapoi și cu o mică reducere. Dar altă dată știu că n-aș mai avea așa noroc.

Banii blocați pe card de diferite hoteluri/pensiuni, în mare parte din cazuri nu se deblocă de aceștia după check-out deși plățile s-au făcut în totalitate cu cash sau cu alt card așa că nu acuzați booking, este neglijența hotelului. Banii rămân blocați timp de 30 zile (la banca cu care lucrez) dacă nu solicitați băncii operația de deblocare.

Eu am ales o metodă mai puțin ortodoxă, anunț hotelul că doresc să fac o nouă rezervare la ei dar întru cât nu mi-au deblocat suma anterioară, nu am încredere să mă mai cazez acolo! Până acum a funcționat, cel mai rapid - 5 minute - a fost deblocată o sumă în Lisabona la un hotel unde nici nu am fost eu dar rezervasem pentru soțul meu, eu fiind client genius am avut o reducerea de 10%. În loc de rugăminți și poate ceartă, a mers așa, spuneții cum vreți micii mele șmecherii.

Anularea unei rezervări cu sau fără taxe este importantă atât pentru noi turiștii dar trebuie să vă gândiți că și pentru proprietarul locației. Eu caut mereu locații unde anularea se poate face cât mai aproape de ziua cazării și nu se percep costuri. Și desigur am grijă să nu uit (sunt atâtea aplicații pe telefon pentru cei care nu vor să-și țină neuronul treaz încât nu este o problemă). Știu că dacă am uitat și am trecut în ziua următoare a termenului, sunt bună de plată și vinovată sunt doar eu pentru că am fost neglijentă. Data anulării fără costuri a unei rezervări este trecută foarte vizibil chiar pe prima parte a confirmării primite pe mail.

Un fapt care mă nemulțumește este că se pot rezerva multe camere la aceleași date de același utilizator booking, fapt ce îi împiedică pe ceilalți amatori să aleagă dintr-o listă cât mai lungă dar încurcă și hotelul respectiv pentru că mulți clienți țin aceste camere blocate până în ultimul moment. De aici este de înțeles că se cer plăți în avans sau se blochează anumite sume pe card, hotelul respectiv trebuie să se protejeze cumva să nu rămână cu camere multe goale. În acest caz nu este vina patronului ci egoism din partea turistului, afectând așa cum am zis, atât hotelul cât și restul clienților ce caută uneori disperați o cazare. Eu rezerv maxim două pe moment, să nu pierd, dau un mesaj cu ce vreau să aflu și funcție de răspuns, anulez imediat una din camere.

Un alt fapt la care trebuie să fiți atenți, distanțele de la cazare până la plajă sau ce obiective vreți să vizitați. De obicei pe pagina proprietăților este o listă cu acestea, pentru plajă majoritatea dau distanța de mers pe jos sau cu mașina. Nu vă bazați pe ce este scris, de multe ori pot fi date distanțele în linie dreaptă, deci foarte scurte și la fața locului aflați, prea târziu, că trebuie să ocoliți, să urcați, să coborâți. Cam așa era și la KT2 Zagreb, aveam toate obiectivele cam la poartă după prezentarea pe booking.com, noroc că nu sunt așa naivă. Consultați o hartă serioasă și calculați singuri distanțe, plus utilizați street view, asta înainte de a rezerva, mai ales dacă este condiția că nu puteți anula nici măcar în următoarele 10 minute de la rezervare.

Am zis că dau un mesaj hotelului. Ei bine, eu și în România aleg, am această posibilitate, ca forma de comunicare între mine și hotel/pensiune să fie mail-ul și nu telefonul, chiar dacă am un număr afișat pe site la contul meu. De ce? Păi e foarte simplu, “verba volant, scripta manent”!

Astfel nu sunt nici probleme de înțelegere a limbii atunci când rezervăm dincolo de graniță (cea mai haioasă întâmplare a fost acum doi ani când din Bulgaria m-a sunat să mă întrebe cu câte mașini venim la două camere pentru a ne bloca locuri în garajul subteran. Totul bine și frumos dar ei vorbeau doar bulgara, așa că am dat mesaj la booking să aflu ce dorea hotelul și prin intermediul site-ului s-au rezolvat problemele favorabil ambelor părți). Deci nu uitați să bifați această opțiune, a modului cum doriți să fiți contactat de proprietate, este importantă.

Acum la oferta hotelului sunt multe de zis. Una din problemele spinoase este parcarea, mai ales în orașele unde mașinile parcate neregulamentar se ridică la greu. Proprietarii scriu de multe ori că asigură parcare dar uită să spună că aceasta este la oarecare distanță de cazare și de cele mai multe ori e contra cost, sume deloc de neglijat în orașele mari sau că este pur și simplu pe stradă și că acea stradă este fie în pantă, fie prea îngustă ori, pentru cei ce oferă la închiriat apartamente la bloc, parcarea este cea comună a blocului și fără un loc clar marcat.

La hoteluri, chiar mari, dacă nu se percepe taxă pentru parcare sau nu se acceptă rezervare, de cele mai multe ori aceasta este de tipul “primul venit, primul servit” și acest fapt l-am întâlnit mai nou la Kavala la hotel Esperia dar și anul acesta la Postojna Cave rooms care avea parcare în garaj pentru doar 6 locuri, restul au fost îndrumați spre parcarea publică unde hotelul avea acces gratuit.

Prețurile camerelor într-o pensiune sau hotel pot varia în funcție de ofertele zilnice și e bine să fiți atenți deoarece, dacă hotelul are 20 de camere identice ca dotare, 3 să zicem pot fi oferite azi la un preț mult mai mic decât restul, deci atenție la prețul trecut chiar în dreptul camerei pe care o rezervați. De obicei acestea sunt camere cu mici probleme dar nu este o regulă, se fac oferte tocmai pentru a atrage clienți. Dar e bine de reținut că acel preț pentru o cameră azi, după miezul nopții poate fi și cu 50% mai mare, o politică de altfel corectă.

Aici legat de ofertele bune pe care le vânează majoritatea clienților, pot spune că se leagă acea rezervare pe care o fac cu termen de anulare larg și gratuit căci, dacă găsesc o ofertă mai bună preț/condiții, schimb camera dar nu uit să o anulez imediat pe cea veche. Anul trecut s-a întâmplat să schimb mai multe cazări chiar cu câteva zile înainte de a pleca în vacanță și economia a fost substanțială, cred, nu-mi amintesc exact dar am scos benzina pe majoritatea concediului și gândiți-vă că am făcut destul peste 3000 km. Plus că am găsit și două locații cu mult mai bune. Dar a fost pură întâmplare să nimeresc fără efort mai multe locații cu oferte excelente.

Nu uitați și nu vă rușinați să cereți măcar o chitanță că ați plătit cazarea, în cazul când aceasta se face cash la check-in. Așa cum și noi clienții suntem corecți sau nu, tot așa sunt și patronii hotelurilor sau pensiunilor. În caz că vă refuză, faceți poze cu voi și bagajele voastre în cameră și la recepție, eventual în două zile diferite, ajută și vă spun că eu am avut o astfel de problemă cu o cazare în Grecia acum mai mulți ani, hotelul a susținut că nu m-am prezentat, dorind să nu plătească comisionul de 15 % cred către booking.com, nouă au refuzat să ne dea chitanță dar la cererea booking că am stat acolo le-am trimis poze făcute în mai multe zile, cu data respectivă.

Au fost luate în considerare, bănuiesc că a fost clar că ne-am cazat acolo și dacă nu plăteam hotelului, acesta nu ne lăsa să plecăm fără să cheme poliția. Am văzut că după scurt timp hotelul a dispărut de pe booking.com deci nu eram singurii pățiți. Plus că în anumite țări, dovada cazării este foarte importantă și pentru un eventual control al poliției sau o simplă razie pe stradă, fapt ce trebuie să acceptați că poate fi oricând posibil datorită situației europene dar și unor întâmplări banale.

Genius sunt acei clienți care au făcut minim 5 rezervări pe booking.com și care beneficiază de anumite facilități din partea unor hoteluri, cele care au acceptat să intre în program: reducere 10% din prețul cazării, check-in/-out la alte ore decât cele de pe site, o băutură de bun venit sau altceva. Deci la această facilitate doar anumite hoteluri participă, nu toate. E necesar să vă faceți un cont pe booking.com, cont care nu implică nimic neplăcut, doar că veți primi oferte zilnic sau săptămânal, după cum optați.

Nu bifez la filtre opțiunea să-mi apară primele locații cele care au reducerea genius dar dacă este una care-mi convine, desigur că nu o ratez. Am avut și aici o surpriză, la o cazare nu recunoșteau cei 10% reducere menționați și pe confirmarea rezervării, suma era undeva cam 15 €, atunci am zis că le plătesc dacă-mi dau factura și nu doar chitanță însă voi trimite o copie și la booking! În secunda următoare s-au răzgândit și au devenit corecți.

Comunicarea cu personalul hotelului este foarte importantă, mulți trimit mesaje de mulțumire imediat ce ați rezervat și oferă diferite sfaturi de călătorie sau hărți ale traseului spre locație sau vă roagă să le comunicați un interval orar de venire. Este bine să răspundeți, cu atât mai mult dacă plata se face cash la check-in, mesajul de mulțumire este o formă elegantă de a vă verifica și sincer, au dreptul să-și aleagă clienții în caz că cererea este mare. Dacă nu răspundeți, unii pot considera că este o rezervare falsă și o pot anula, mai elegant sau pur și simplu fără explicații.

Pentru fiecare țară booking.com are un serviciu telefonic la care puteți apela în caz de probleme. Uneori nu răspund la telefon - cred că un ecou bun la acest punct va fi de la Crismis - în alte locuri sunt foarte prompți și rezolvă situații neplăcute, bănuiesc că totul depinde de reprezentantul zonal, după cum e de harnic.

Comunicarea unei cazări necorespunzătoare pe mail de obicei necesită timp de răspuns din partea agenției locale, poate sunt chiar aglomerați, poate doar delăsători. Pe Bulgaria am avut în timp două cazuri neplăcute, s-au rezolvat rapid dar cred că am fost eu norocoasa. Și chiar dacă comunicați telefonic cu agentul local, dacă situația este mai neplăcută, nu ezitați să scrieți și un mesaj către ei, chiar în limba română, pe același principiu, scripta manent. Aveți dovada că ați respectat termenii contractuali ai rezervării.

Deci drept concluzii, dacă rezervați prin booking.com, după ce alegeți locația și datele sejurului, fiți foarte atenți la “politicile hotelului”: plata în avans sau blocarea unei sume pe card, anularea gratuită a rezervării, deblocarea sumei de pe card care în general se face la check-out după ce v-ați achitat obligațiile financiare, returnarea sumei primite de hotel ca avans în cazul în care renunțați la acea cazare în intervalul de timp gratuit și care se face de obicei în maxim 10 zile, tot la politici intră situația paturilor pentru copii, taxele pentru cazarea copiilor de diferite vârste sau chiar acceptarea copiilor sub 18 ani în anumite locații, la fel cu animalele de companie, de obicei se cere să se ia legătura cu hotelul pentru a primi acceptul și dacă e cazul, a afla cât este de plată.

La fel de atenți trebuie să fiți la “facilitățile camerei”, am zis bine ale camerei și nu ale hotelului. Această rubrică vă informează asupra existenței sau nu a lenjeriei de pat, prosoapelor, halat și papuci, wi-fi gratis sau nu, ac la fel, mic dejun gratis sau contra cost, parcare, servicii oferite camerei respective, etc. Dacă ați călătorit mai mult, veți constata că unele informații nu corespund.

Atenție la plăți cum am zis mai sus, pe fiecare pagină a proprietăților scrie clar dacă acceptă doar cash sau/și card și foarte important tipul de card cu sigla clară. Că acolo ajungeți și nu funcționează sistemul și trebuie plătit cash, asta e altă poveste care uneori nu ține de hotelul respectiv, fapt de care m-am lovit de câteva ori recent.

Așa cum am spus, călătorind des și făcând multe rezervări, pe orice site de acest fel, nu cred că toate cazările vor fi ideale, fără mari sau mai mici surprize neplăcute. Dar a avea cât mai puține astfel de situații depinde mult și de cel ce alege. Și cugetați puțin, fiecare vede altfel lucrurile, situațiile, nu toți avem aceleași păreri, însă o cazare, oricât de bună ar fi, nu va atinge niciodată absolut toate dorințele noastre, ca de altfel nici propria locuință, așa că alegeți cu grijă dar nu vă stricați un concediu doar pentru că patul a avut cu doi centimetri mai puțin decât în ofertă.

Alta este situația când este clar că patronul sau un angajat al locației încearcă să vă păcălească, să vă ofere cu totul altceva decât ce ați plătit. Încercați să nu comparați o locație din zone turistice diametral opuse, din culturi diferite, sigur veți fi dezamăgiți. Înainte de o rezervare într-o zonă pe care nu o cunoașteți, informați-vă despre obiceiurile locului și atunci veți ști ce posibilități aveți și cam ce să căutați.

La orice cazare pot exista inconveniente reale, majore dar multe țin și de orgoliile noastre. Și nu mereu sumele plătite reflectă realitatea. Vacanța este un vis care uneori poate dispărea voit sau fortuit dintr-un an, poate că nu este mereu acolo, în locurile unde ne dorim cel mai mult, este de regulă prea scurtă în inima noastră, așa că trăiți farmecul ei cu toată puterea, oriunde mergeți transformați-vă sufletul în firul de iarbă așa precum spune Nazarica, în stropul unui râu sau al mării, în lucirea din ochii de piatră ai unei statui vechi, în orice vă face să vă simțiți bine și nu uitați, pe site-ul “Viața pe Pământ” aveți dreptul doar la o singură cazare și nici o garanție că e cea ideală!

---
Impresii încărcate de elviramvio in 14.07.2017 01:47:38

Validat / Publicat: 14.07.17 09:27:58


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în zSTRATOSFERA.
VIZUALIZĂRI: 1755

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  56 PMA (din 56 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 27 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 57]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- Costi
[15.07.17 10:58:40]
» mesaj pers

   @crismis:

e frustrant pt mine ca nu stiu cum sa fac sa afle mai multa lume acest aspect!

   Păi, e foarte simplu: le scrii un e-mail sau, mai sigur, le dai un telefon, în care explici situația.

   Cu siguranță totul depinde de agentul local.

   Probleme cu nerespectarea rezervării prin booking.com se întâlnesc doar în partea... hmmm... mai puțin civilizată a Europei și a lumii, în general. În lumea civilizată, odată ce ai semnat un contract cu booking.com, lucrurile sunt bătute în cuie și rezervarea e un lucru cert.

   Nu ai să întâlnești niciodată o situație precum cea din Albania în țări din vestul Europei. Nicăieri acolo nu vei ajunge în situația în care cei care te cazează au rătăcit rezervarea sau se fac că au rătăcit-o, pentru că, între timp, au găsit ceva mai bun.

   Desigur, și în partea „mai veselă” a Europei majoritatea locurilor de cazare sunt serioase și demne de încredere, dar mai există și „uscături”, așa cum mai există și printre clienții care fac rezervare prin booking.com și încearcă să „trișeze”, de exemplu folosind un card cu contul gol pentru a face o rezervare de tip „nonrefundable”. Despre astfel de șmecherii am citit chiar pe aici, pe AFA, unii dintre useri lăudându-se cu procedeele mai puțin „ortodoxe” utilizate de ei și chiar recomandându-le cu căldură. Așa că, în această privință lucrurile sunt în echilibru în balanța turist-hotelier.

   Din păcate, aceste lucruri ne afectează, vrem - nu vrem și pe noi ceilalți. Îmi aduc aminte de rezervarea pe care am făcut-o la Nisa, la hotelul Comté de Nice, unde, văzând probabil că suntem din România, ne-au blocat pe card o sumă, probabil drept garanție, deși rezervarea era una de genul în care plata era la momentul sejurului, cu posibilitate de anulare până înainte cu șase zile de sosire. Le-am scris un e-mail, destul de dur, drept urmare am primit un telefon de la ei, în care nu au știut cum să se scuze mai bine și mi-au deblocat suma, spunând că a fost o eroare regretabilă.

   Am scris despre asta aici: vezi impresii.

   Așa se întâmplă, din păcate, uneori... :)

   Oricum, scrie-le celor de la booking.com (la sediul central), cu siguranță vor face verificări. Dacă le poți aduce și o dovadă la cele spuse este ideal!

   Călătorii plăcute în continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- crismis
[15.07.17 12:58:35]
» mesaj pers

   @Costi: Mulțumesc pt sfaturi! Voi face asta! Nu suport ideea că și-au bătut joc cu nonșalanță de noi și că ar putea să pățească și alții la fel.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina53
[16.07.17 21:34:21]
» mesaj pers

   Iată ce-am primit de la booking, acum câteva zile, după ce am postat un comentariu însoțit de câteva fotografii, cu privire la un hotel la care făcusem rezervare prin ei. Soțul meu este membru Genius, având la activ 79 de rezervări prin booking. Nu știu dacă acest lucru contează (numărul rezervărilor), dar pentru că nimeni dintre prietenii AFA nu l-au amintit, fac eu cunoscută această nouă înlesnire pe care o oferă Booking.com:

   

    ”Câștigați bani recomandându-ne unui prieten!

    Primiţi US$15 după ce prietenul dumneavoastră face o rezervare şi finalizează sejurul. Prietenul va primi un ramburs de 10%.

   Tot ce trebuie să faceţi este să partajaţi link-ul de mai jos (urmează link-ul) pentru ca prietenii dumneavoastră să îl folosească pentru a rezerva ”

    Si sunt invitată să partajez prin e-mail, Twitter sau Gmail. Asadar, un motiv în plus să rezervati prin booking sau să legați mai multe prietenii...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 4 PMA1 (din 4 voturi)]
- elviramvio
[16.07.17 22:09:09]
» mesaj pers

   @Alina53:

   Si eu am primit acest mesaj, ma gandesc sa-l incerc cumva sa vad daca sunt parolisti au ba. Poate fi o promotie, nu stiu bine insa imi place ideea.

   Calatorii frumoase Alina!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina53
[17.07.17 09:32:45]
» mesaj pers

   @elviramvio: Da, trebuie puși la încercare, dar eu cred că nu-și vor dezminți profesionalismul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- giuliani
[20.07.17 15:55:58]
» mesaj pers

   @elviramvio: Util articol! In legatura cu localizarea mai usoara a locatiilor de caazre eu am gasit o modalitate mai usoara.

   Daca deschizi un hotel din lista si apoi dai sa vezi localizarea pe harta, iti arata toate hotelurile din orasul respectiv. In schimb daca iti alegi criteriile si ai lista finala de locatii care ti se potrivesc, ai acolo sus in dreapta deasupra listei un loc unde poti da click si vezi locatiile tuturor hotelurilor din lista ta. Asadar nu mai apar puncte rosii (hoteluri ocupate) si puncte albe (care mai au camere libere), ci doar hotelurile care se potrivesc criteriilor tale de cautare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[24.07.17 07:46:16]
» mesaj pers

   @giuliani:

   Si eu procedez la fel, am scris in articol. Aleg apoi de pe harta pe cele care au preturi convenabile mie si sunt ca localizare fata de ce doresc eu foarte bune.

   Ma bucur ca ai citit si comentat, asta era dorinta mea si cred ca se incadreaza in politica site-ului, sa ne informam reciproc, corect si cu date cat mai actuale.

   Vacante frumoase sa ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- giuliani
[24.07.17 09:52:43]
» mesaj pers

   @elviramvio: Eu am inteles altceva din articol, sau poate nu am exprimat suficient de bine diferenta in ecoul meu.

Pentru a-mi fi mai ușor cu căutarea, aleg o pensiune sau hotel care m-ar atrage și deschid harta acesteia, îi dau zoom și așa am o vedere bună asupra pozițiilor cazărilor din zonă, cu prețuri chiar pe hartă și pe care le verific apoi individual.
Daca aleg un hotel din lista si apoi deschid harta imi apar toate hotelurile din oras/zona, indiferent ca ele corespund criteriilor mele sau nu, indiferent ca au camere libere sau nu.

   Exista insa chiar pe pagina listei de hoteluri, in coltul dreapta sus, optiunea de vizualizare harta. Folosind aceasta optiune apar pe harta doar hotelurile care corespund criteriilor mele de cautare. Asadar pot selecta din meniu si "Exclude proprietatile epuizate" si imi vor aparea pe harta doar ceea ce ma intereseaza, facand mai usoara gasirea unei locatii potrivite in functie de zona si pret (asa cum ati spus si dvs, pe harta se vede si pretul).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- RoxanaGRS
[24.07.17 10:41:22]
» mesaj pers

   Felicitări pentru articol. Excelent punctat și cred că e de ajutor pentru multă lume. Și eu sunt o utilizatoare "genială" și cu vechime a agenției booking. Am fost întotdeauna foarte mulțumită de serviciile lor.

   Intr-adevăr, așa cum remarca cineva mai devreme, booking merge ceas în hotelurile din vestul Europei și mai greu în România, Bulgaria sau alte țări din est. Aici nu cred că e vina agenției, ci a hotelierilor din zona de est care nu pricep cum funcționează booking. De multe ori în Romania pe booking găsești prețuri mai mari decât dacă te duci direct la recepție (pentru că includ acel comision al booking-ului în preț). De asemenea, mulți hotelieri români nu pricep că dacă ai spus pe booking că ai camera de 20 de metri pătrați, cu balcon și priveliște, nu poți să oferi o chichineață de 10 mp, cu balcon minuscul, abia cât să poți sta într-un picior să fumezi o țigară, cu priveliște spre cotețul de găini. În ultima vreme, au apărut însă și la noi patroni de hoteluri care se ghidează după ceea ce scriu clienții pe booking și încearcă să aibă recenzii cât mai bune pe site-ul acestora. La o adică comisionul de 15% este o sumă foarte mică pentru reclama care se face. Deci, dacă ai recenzii favorabile ai o reclamă ieftină, dar, evident, poți avea și reclamă negativă.

   Mai nou am constatat anul acesta că booking îți cere părerea în legătură cu recenziile altor useri, taman pentru a evita recenziile mincinoase.

   Vreau să atrag atenția asupra următorului aspect: există hotelieri care prevalidează cardul. Asta înseamnă de obicei că încearcă să tragă o sumă de pe el, sumă pe care apoi o pun la loc (anulează tranzacția). Suma poate varia de la 1 cent, valoarea primei nopți, jumătate din valoarea totală a sejurului sau chiar întreg sejurul. De aceea, eu am avut întotdeauna bani pe cardul cu care am făcut rezervarea și monitorizare pe telefon (SMS din partea băncii atunci când întră sau ies bani pe card ¬– costă foarte puțin acest serviciu bancar, în jur de 5 lei pe lună). Am pățit la o cazare la Lido di Jesolo, când în secunda 2 după efectuarea rezervării au tras din card 270 de euro (adică toată valoarea sejurului) și în secunda 3 au pus suma la loc. Nu știu cum ar fi reacționat dacă nu puteau face acest lucru. Probabil nu-mi acceptau rezervarea. Deci aviz celor care fac rezervări de pe carduri goale.

   De asemenea, atenție la rezervările unde la condiții speciale scrie că hotelierul poate să retragă oricând după efectuarea rezervării o anumită sumă (de exemplu 30% din suma totală), chiar dacă rezervarea poate fi anulată. Teoretic, dacă anulați în termenul legal, ar trebui să vă dea înapoi această sumă. Practic, unii hotelieri n-o returnează și atunci trebuie să apelați la booking pentru a vă recupera banii. Am pățit așa ceva cu un hotel austriac (nu mă așteptam la un hotel austriac la așa ceva, dar mai sunt și la ei cozi de topor), care nu vroia să-mi returneze suma încasată, deși anulasem rezervarea în termenul legal. M-au ajutat cei de la booking. Au vorbit ei cu hotelierul și acesta s-a conformat. Mi-au spus că în caz că hotelierul nu plătea, booking mi-ar fi dat banii, și îi trimiteau apoi factura hotelierului, pe care acesta trebuia s-o plătească dacă mai vroia să lucreze cu ei. După pățania cu pricina, caut doar rezervările unde scrie clar că nici un depozit nu va fi încasat.

   N-am sunat niciodată direct la booking. Am trimis doar email în caz de ceva și m-au sunat ei în maxim 24 de ore. De obicei te sună un operator de limbă engleză, dar poți cere să vorbești cu un operator de limbă română.

   Am observat că, în caz că ceva nu e așa cum trebuie la hotelier, simpla menționare a faptul că intenționez să sun la booking îi face să redevină brusc corecți și cooperanți. E un fel de bau bau.

   De asemenea, evit întotdeauna hotelurile sau apartamentele unde ți se cere la sosire un avans pentru eventuale daune (care incepe de la 100 de euro și poate merge până la 1000 de euro sau peste), care se va returna la check-out. Mi se pare o jignire, cumva mă tratează ca pe un vandal. Adică ce-aș putea strica atât de grav într-o cameră de hotel sau apartament? Cel mult sparg din greșeală o farfurie sau un pahar. Doar n-o să sparg televizorul sau o să scriu pe pereți.

   În legătură cu parcarea: întrucât noi mergem cu mașina personală, caut întotdeauna hoteluri cu parcare privată, pentru că găsirea unui loc de parcare poate fi o mare problemă în multe orașe. Dar evit întotdeauna hotelurile unde scrie că este posibilă parcarea privată la proprietate și se pot percepe taxe, fără să spună cât sunt acestea. Taxele pentru parcare pot fi foarte scumpe, încât poți ajunge să plătești 60 euro camera și 25 euro parcarea pe zi. De asemenea, evit hotelurile care scriu că au parcare privată, dar nu se poate face rezervare. Este posibil să aibă 3 locuri de parcare și 10 camere și nu vor să-și bată capul să facă rezervare. Dacă scriu ca nu e necesară rezervare pentru parcare, atunci probabil că au locuri suficiente. Întotdeauna menționez în căsuța cereri speciale „one parking place needed”, ca să nu zică că n-au știut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 4 PMA1 (din 4 voturi)]
- crismis
[24.07.17 12:27:25]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS: Excelent punctat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[17.08.17 21:27:10]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS:

   Scuze dar nu am primit atentionare de ceva timp ca am ecouri la acest articol, de aceea nu ti-am raspuns. Excelente completari, se vede ca dai atentie la tot ce trebuie cand rezervi. Sper ca articolul dar si toate ecourile sa le citeasca toti cei care iau ca pe ceva fara mare importanta o rezervare pe booking sau pe orice site specializat si isi inchipuie ca totul merge snur in favoarea lor.

   Multumesc mult pentru completari. Vacante cat mai reusite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[17.08.17 21:30:35]
» mesaj pers

   @giuliani:

   Exact asa fac si eu. Multumesc de completari, sper sa citeasca si colegii mai putin tehnici in ale rezervarilor si asa necazurile lor se imputineaza, nu dispar chiar de tot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[18.08.17 08:12:48]
» mesaj pers

   Eu anul acesta am avut două întâmplări care m-au făcut să-mi pierd încrederea atât în booking cât şi în unele agenţii de turism de renume. Mă înscrisesem din nov. 2016 pentru iulie 2017 prin booking.com pentru o cazare de 6 nopţi la Dublin. Aplicasem filtrele convenabile mie: locaţia să fie lângă o staţie de metrou sau autobuz, cameră la parter sau lift, frigider. Am acceptat o sumă foarte mare 660 eu pentru că hotelul era în centrul oraşului. Nu m-a mai preocupat problema până în aprilie când sotul avand o problemă de sanătate a fost internat în spital 24 de zile. Am luat legătura cu booking pentru anulare cu peste trei luni înainte de data sejurului dar hotelul nu numai că-mi consemnase banii de pe card dar chiar mi-i retrăsese din noiembrie. A vorbit cu ei funcţionara de la booking, am vorbit noi, mi-au pus în faţă o condiţie din contract că banii nu se returnează sub niciun motiv. Puteam proba cu acte oficiale traduse şi apostilate prin notariat, ei nici n-au vrut să audă. Fiind o reţinere individuală nu se practică storno. Sfatul meu este să nu reţineti cazari care nu au termene de retragere. Până la urmă am mers in Dublin şi nu am regretat.

   Al doilea caz este un sejur în Tenerife contractat tot în nov 2016 pentru sept. 2017. Am făcut asigurare la Mondial. Din acelaş motiv de sănătate am vrut să ne retragem. Am cerut aconto înapoi dar o neînţelegere dintre agentia de asigurare şi tur operatorul a făcut să nu-mi primească dosarul de daune. Atenţie, pt. ca sa fie complet, dosarul trebuie să conţină o factură storno de la tur operator pe care acesta nu vrea s-o dea. Protecţia Consumatorului nu se bagă în litigiile comerciale între societăţi aşa că ar fi trebuit să fac process. Cum acesta ar fi costat alţi bani, vom pleca în Tenerife.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- roth
[18.08.17 08:44:53]
» mesaj pers

   wow si mama Michi cam aceeasi poveste, ma refer la Septembrie/ Tenerife/ Retragere.

   Pacat ca nu au cuvant, felicitari pentru alegere, este minunat. In septembrie voi fi si eu acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.08.17 08:45:26]
» mesaj pers

   @Michi:

   Sunt enorm de multe chichițe la aceste rezervări, de aceea eu sunt foarte atentă și nu rezerv dacă este fără dreptul de a-mi primi înapoi banii reținuți, în cazul că o situație limită mă împiedică să ajung acolo și sunt corectă, adică anunț cu destul timp înainte astfel ca și hotelul să poată găsi alt client. Dar ca peste tot, nimic nu e perfect.

   Mulțumesc pentru vot și ecou. Multă sănătate vă doresc și plimbări frumoase cât mai multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[18.08.17 10:11:13]
» mesaj pers

   @elviramvio: Foarte util articol pentru cei care au reticențe sa rezerve pe booking.

   Eu de peste zece ani sunt clientul lor constant și mă pot lăuda că doar prin ei mi-am rezervat hotelurile. Am m-ai avut și mici necazuri, dar s-au rezolvat cu ajutorul booking.

   Este foarte util pentru că în afara de prezentarea hotelurilor și posibilitatea de sortare după preferințe legate de preț, distanță de obiective turistice, stele etc., mai există și comentariile turiștilor anteriori.

   Recomand pentru cei care își organizează singuri concediile!

   Felicitări pentru ideea acestui articol si pentru punerea lui în practică!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dana.S
[18.08.17 13:57:47]
» mesaj pers

   Excelent articolul, foarte util pentru cei care inca au retineri legate de booking.com.

   De ani buni folosesc acest site pentru rezervari si nu am dat gres pana acum, ba din contra, m-a ajutat acolo unde am intampinat probleme. Chiar daca s-a intamplat ca, ajunsa la hotel/pensiune sa observ ca preturile afisate sunt ceva mai mici decat cele practicate prin booking (uneori, nu intotdeauna), am continuat sa folosesc acest site. Este un fel de "plasa de siguranta" fata de eventuale neplaceri. Am constatat ca bookingul functioneaza ca un fel de bau bau pentru hotelieri, le este foarte teama de recenziile negative sau de eventualele plangeri pentru ca, dupa mai multe reclamatii, site-ul ii scoate de pe lista. Anul acesta, un patron de pensiune din Arad mi-a recunoscut ca 95 % dintre clienti ii vin de pe booking.com.

   De cate ori am ajuns la vreun hotel si am folosit cuvantul magic "booking", atitudinea hotelierilor s-a schimbat brusc, au devenit imediat foarte amabili. :)

   Sa va dau un exemplu de anul asta: pe la inceputul lui februarie am plecat intr-o mica vacanta in Olanda. Am facut toate rezervarile prin booking. In Amsterdam retinusem o camera la un hotel de 4 stele, bine cotat. La fata locului totul ok, exact ca pe site doar ca in camere era teribil de frig. Ne-au explicat ca setarile sunt in asa fel facute incat, atunci cand camera este goala, se mentine doar un minimum de 17 grade dar ca nu este nicio problema, se va incalzi imediat, ba chiar ne putem programa singuri temperatura dorita. Am setat pe 22 de grade si am plecat in oras. La intoarcere la fel de frig. Ne-am plans la receptie, a venit un mesterica care a zis ca instalatia nu are nicio problema si a plecat. Dimineata ne-am trezit tot in frig. M-am dus iarasi la receptie, au trimis iarasi un mesterica care, la fel, nu a rezolvat nimic. Deja nervoasa pentru ca nu puteam sa fac nici macar un dus am sunat la booking Romania. In fiecare zi, pana la ora 17 va raspunde un operator vorbitor de limba romana. Dupa aceasta ora puteti apela doar la booking international. I-am povestit operatorului roman problema mea, mi-a zis ca se va rezolva si... nimic, cand am revenit din oras era la fel de frig. Am sunat iarasi la booking, dar fiind trecut ora 17 am apelat la international. Mi-a raspuns o domnisoara, i-am povestit problema mea si mi-a spus sa astept la telefon. Cat timp am asteptat probabil ca a luat legatura direct cu conducerea hotelului pentru ca eram inca pe fir cand la usa s-a prezentat chiar managerul hotelului. Era toata numai un zambet, si-a cerut scuze si s-a oferit sa-mi faca o reducere la pretul camerei sau, daca voiam, micul dejun pentru noi 3, gratuit, la restaurantul hotelului. Am ales micul dejun care a fost fabulos, in valoare de 20 euro/ persoana, deci in total 60 euro pe care hotelul ni l-a oferit drept compensatie pentru noaptea petrecuta in frig. Imediat ce a plecat directoarea a aparut si un meserias care de data asta a luat lucrurile in serios si ne-a reparat incalzirea. Urmatoarele doua nopti am dormit in caldura.

   In concluzie booking (din RO) nu prea ne-a rezolvat problema, probabil nu au atata autoritate, in schimb booking international nu numai ca ne-a ajutat, dar ne-a obtinut si o compensatie pentru noaptea petrecuta in frig.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 5 PMA1 (din 5 voturi)]
- elviramvio
[18.08.17 14:24:00]
» mesaj pers

   @robert:

   Multumesc Robert, ma bucura ecoul tau pentru ca ai experienta bogata cu ei. Necazuri pot fi oricand, majoritatea se pot rezolva prin ei, mai ales cand esti un client fidel si corect, spun asta dupa unele patanii. Eu voi merge prin ei cu rezervarile, m-am obisnuit si am incredere... mai multa decat in guvern 🤣!

   Vacante cat mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[18.08.17 14:38:04]
» mesaj pers

   @Dana. S:

   Multumesc Dana. Ai dreptate, verificat fara sa vreau la o cazare cu mici probleme care nu ne lasau sa dormim, cei de la international sunt profesionsti, cei locali sunt mai usor după interese, ciubuc, prietenii, orice cred eu si de asta m-am convins anul acesta la Zagreb.

   Cat priveste preturile, este dupa cum ai noroc cu ofertele zilnice de reduceri. Eu am obiceiul, cand rezerv pentru concediul mare deci cu ceva timp inainte, sa urmaresc schimbarile de pret si sa-mi actualizez rezervarile chiar la acelasi hotel. A mers mereu, nimeni nu m-a certat pentru asta pentru ca de fapt nu incalc nici o regula. Se poate insa ca aunci cand ajung la receptie pretul lor sa fie mai mic dar nu pot conta pe asta si pe gasirea la fata locului a unei cazari in zona dorita. Stii cum e, balanta intre paguba si castig. Cel mai corect loc l-am gasit la Piatra Neamt anul trecut, patronul ne-a spus ca ofera acelasi tarif si pentru booking si direct la el, tocmai pentru a incuraja rezervarea prin boking care si lui ii aduce clienti dar si clientului ii ofera ceva protectie.

   Vacante cat mai reusite sa ai si cat mai multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- giuliani
[18.08.17 14:55:46]
» mesaj pers

   @Dana. S: Imi e foarte clar ca hotelierilor le e frica de booking si incearca sa teimbuneze cumva ca si client; in vestul europei multa lume face rezervari online sau prin agentie care are acelasi efect. Agentiile de prim rang nu lucreaza cu oricine.

   De asta, o nota buna pe booking poate insemna pentru un hotelier mentinerea in categoria 8+ a notelor sau retrogradarea la sectiunbea 7+. Deja, daca ai ajuns sa ai o nota sub 8 nu mai esti vizibil pentru cei care selecteaza criteriul mediei reviewurilor ca si criteriu de departajare.

   In Romania si chiar si in alte tari din est (Grecia, Bulgaria) probabil ca multa lume inca nu foloseste acest serviciu, de-asta isi permit anumiti proprietari de pensiuni sa se comporte absolut sub orice critica. Am citit si aici pe site niste review-uri de groaza, niste conditii absolut insalubre, rezervari neonorate, plus celebra replica "daca nu-ti convine, pleaca", cu gandul la faptul ca intr-o perioada de varf e greu sa gasesti altceva disponibil.

   Isi permit asta pentru ca, multa lume face rezervare telefonica fara sa primeasca nici macar un SMS de confirmare, ceea ce poate insemna pur si simplu "vorbe in vant". La o adica n-ai nicio dovada ca ai facut o rezervare si el poate sa cedeze camera unuia care vine ulterior si plateste cu 20de lei in plus. (nu o data am vazut in review-uri ca unui client sa i se ceara cu 10-20 de lei in plus decat scrie pe site sau decat a fost intelegerea)

   In schimb, daca ai o confirmare de la booking poti sa-i dai cu ea peste mutra iar hotelierul se va simti obligat sa te satisfaca fiindca are anumite clauze si el de respectat in intelegerea cu booking, nu doar cu tine ca client.

   Asadar, toate evenimentele astea neplacute se datoreaza si unei oarecare neglijente a clientului care se expune unor riscuri atunci cand face o rezervare doar telefonic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 5 PMA1 (din 5 voturi)]
- Dana.S
[18.08.17 15:47:04]
» mesaj pers

   As mai atrage atentia asupra unui aspect.

   In urma cu vreo doi ani am rezervat o camera pentru o noapte la o mica pensiune de familie din Annecy, Franta. Pe booking.com scria clar ca proprietarii pretind un avans de 20 %, iar confirmarea rezervarii se va face abia dupa ce le intra banii in cont. Am stat cu ceva emotii pana am primit confirmarea pentru ca Annecy este un orasel cu grad mare de ocupare pe timpul verii, greu gasesti o cazare decenta.

   Supriza a venit de la... banca sub forma comisioanelor percepute.

   M-am folosit de contul in valuta si am transferat in contul personal al proprietarului cei 20 % ceruti, asa cum imi indicase detinatorul pensiunii intr-un schimb de emailuri. Pentru 20 de euro trimisi banca mi-a luat drept comisioane alti 15 euro. Prin urmare camera m-a costat 115 euro/noapte in loc de 100 asa cum era trecut pe booking.

   De atunci cam evit hotelurile / pensiunile care cer avans prin transfer bancar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- voyager
[18.08.17 15:55:18]
» mesaj pers

   @Dana. S:

Pentru 20 de euro trimisi banca mi-a luat drept comisioane alti 15 euro

   Să știi că ai avut noroc - altele taxează mai mult! Inclusiv transferurile în valută către o altă bancă *tot din România*.

   Transferurile în valută *interbancare* (între bănci diferite) sunt evitat, clar.

    (în cazul transferurile intrabancare - spre aceeași bancă precum cea în care ai deschis contul, comisioanele sunt mult mai mici, la multe fiind chiar zero).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- RoxanaGRS
[18.08.17 16:10:01]
» mesaj pers

   @Dana. S: Foarte bine sesizată problema!

   Atenție mare la acest aspect: hoteluri care cer avans prin transfer bancar. Ordinele de plată internaționale se comisionează serios și sunt foarte dezavantajoase la sume mici.

   Adică, dacă transferi 1000 de euro e posibil să-ți ceară tot 15-20 euro și la 20 de euro, tot 15 euro.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 4 PMA1 (din 4 voturi)]
- elviramvio
[18.08.17 22:55:54]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS:

   Transferurile bancare costa mult, la fel si taxele WU, pe cand la card nu, depinde mult de banca emitenta.

   Transfer bancar n-am acceptat niciodata, prin WU am mai trimis cand mi-am dorit neaparat o cazare anume dar am ales sa primesc instiintare ca s-au ridicat banii de cine trebuie, nu de alta dar sa am eu dovada in caz de ceva litigiu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[20.08.17 09:35:54]
» mesaj pers

   @elviramvio: Să le dau totuși si o mică bila neagră: nu au relație de afaceri cu țara unde vreau neaparat, să ajung și anume Cuba!

   Apropo știe cineva cu ce alt website de cazări se pot face rezervări de încredere în CUBA?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[30.08.17 19:34:41]
» mesaj pers

   @robert:

   Eu niet.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[16.09.17 10:55:49]
» mesaj pers

   @elviramvio:

”Si eu am primit acest mesaj, ma gandesc sa-l incerc cumva sa vad daca sunt parolisti au ba. Poate fi o promotie, nu stiu bine insa imi place ideea. ”

   Am primit si eu linkul cu acesta promotie si l-am folosit.

   Am primt cei 15 USD (cam 60 lei) aproape după o luna de la finalizarea sejurului prietenului care a făcut rezervarea de pe linkul trimis de mine, deci se cam țin de cuvânt.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[5] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Drumurile noastre. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875492">Şterge vot</a></div><span id="v9875492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Drumurile noastre.
foto elviramvio [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875493">Şterge vot</a></div><span id="v9875493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017]
foto elviramvio [14.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875494">Şterge vot</a></div><span id="v9875494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017]
foto elviramvio [14.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875495">Şterge vot</a></div><span id="v9875495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017]
foto elviramvio [14.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875496">Şterge vot</a></div><span id="v9875496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017]
foto elviramvio [14.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[5] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.276778936386 sec