27213 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Filozofări... turistice

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.02.2012
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2012

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: SECȚIUNE OFFTOPIC [DE LA LUME ADUNATE]

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Apel pentru acoperirea unor pete albe …

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Platforma AFA a fost şi este încă pentru mine o experienţă utilă care m-a făcut să redescopăr, nesperat, satisfacţii intelectuale nebănuite greu de găsit într-o lume aflată în viteză spre nicăieri… În acelaşi timp a constituit un uimitor imbold pentru a mă smulge din rutina vieţii de zi cu zi, surpriza pe care am avut-o la sfârşitul anului trecut când am calculat câte weekenduri din 2011 am fost plecat la hălăduială (cam 64 %) fiind pentru mine una mare, în condiţiile în care cu 2 ani înainte imensa majoritate a sfîrşiturilor de săptămînă le petreceam “patriotic” la locul de muncă …

A venit şi sfîrşitul lui 2011 cînd o discuţie cu cineva a pus pe tapet următoarea problemă: căutarea de informaţii sistematizate despre siturile geografice recte turistice din România, întoarce deseori ca rezultat fie pete albe fie grupe de date aranjate neprofesionist, cu multe lipsuri şi fără coerenţa necesară unei bune informări. Am fost întrebat de ce dacă tot adun de pe teren informaţii şi scriu articole de genul celor pe care le-am făcut pe AFA, de ce nu trec în revistă aceleaşi subiecte pe Wikipedia!? A fost un moment de reflecţie în urma căruia am reuşit în ultima lună să înţeleg faptul că întrebarea respectivă avea un substrat real. Această înţelegere a venit în urma conceperii sau ameliorării unor articole (pentru cei curioşi ele se pot accesa prin pagina de aici, concluzia fiind aceea că experienţa căpătată scriind pe AFA poate fi folosită suplimentar pentru a acoperi măcar o mică parte din marea de pete albe, pe care din păcate România o reprezintă mai ales pentru români (că de restul ce să mai vorbim…).

Stilurile de scriere sunt diferite, tonul neutru, căutarea cu atenţie şi compilarea informaţiilor obţinute personal pe teren cu cele găsite prin diversele surse, grija faţă de informarea corectă prin folosire unor surse veridice şi verificabile, responsabilitatea pentru o corectă informare fiind dominante.

Mă adresez de aceea în primul rând userilor mai vechi cu experienţa atît a optimizării prezentării informaţiilor, cît şi a polemicii şi mai ales aceea a culegerii lor în mod coerent, de pe teren, pentru a veni în ajutor la colorarea petelor albe… Dacă puteţi, lîngă un articol scris aici despre un sit turistic adăugaţi şi unul scris pe Wikipedia sau amelioraţi-l pe altul deja scris despre acest subiect. Apelez la voi fiindcă sunt convins că veţi putea face aceasta într-un mod profesionist, mai ales în primul rînd pentru că AŢI FOST ACOLO şi dat fiind că aveţi experienţă, v-aţi format deja spiritul critic şi fiind trecuţi prin polemici veţi reuşi să cîntăriţi pe cît posibil imparţial datele. La Note sau poate chiar şi la Bibliografia veţi putea folosi cu siguranţă propriile informaţii puse aici pe site, pentru că în mod evident, ele sunt direct de pe teren.

Prezentarea informaţiei accesibile electronic despre obiectivele turistice din România suferă mult de lipsă de profesionism iar entuzismul dublat de lipsa de experienţă nu este de ajuns pentru a surcalsa o muncă enormă. Fiecare dintre voi poate îmbunătăţi semnificativ o mică părticică şi asta va fi de ajuns.

Unii dintre voi, poate fermecaţi de un areal geografic anume sau cunoscîndu-l foarte bine, veţi reuşi să completaţi despre acea zonă mai multe articole acoperind subiecte complementare sau, ideal ar fi să puteţi acoperi informaţional întregul areal. Va fi cu atît mai bine şi mai eficient.

Vă garantez că veţi descoperi noi satisfacţii şi veţi avea poate surprize plăcute aflînd lucruri pe care nu le-aţi ştiut despre acel loc, motiv pentru a merge din nou acolo.

Cu stimă

Qvadratvus

P.S. @Webmaster, dacă se va putea http://www.youtube.com/watch?v=-OVHnWyDmdw&feature=related

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 04.02.2012 20:08:42

Validat / Publicat: 04.02.12 22:23:03

VIZUALIZĂRI: 1588


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  18198 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- TEOANCA
[05.02.12 10:14:53]
» mesaj pers

   Salut @Qvadratvus

   Salut ideea.

   Intai si intai cred ca mai sunt cei ca mine care nu stiu prea bine raspunsul la intrebarea "si cum se face asta? ". Si ne-ar folosi ceva date suplimentare.

   Apoi, vorbind despre mine, firesc, mi-as dori sa contribui la acoperirea macar a unui punct alb, cat de mic.

   Stiu insa (si aici m-au ajutat foarte mult in aceasta descoperire de sine colegii de pe AFA si chiar le-as multumi cu aceasta ocazie) ca retin greu amanunte, cifre, date. Si nu am timpul necesar sa caut.

   Retin in schimb mult mai usor emotii, trairi, senzatii, gusturi, mirosuri asociate. Nu cred ca Wikipedia e interesata de asta.

   Asa ca, din cauza acestei structuri personale nu sunt candidatul ideal pentru o asemenea activitate. Dar sunt pe aproape daca cineva considera ca pot ajuta cumva.

   Dar, asa cum ai spus, aici pe AFA sunt multi colegi care s-ar potrivi de minune profilului. Doar vointa si timp sa fie.

   Sper sa citeasca cat mai multi ce ai scris mai sus sa sa se recunoasca si sa isi doreasca sa fie alaturi de tine in acest demers.

   

   Salut ideea

   Salut @Qvadratvus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Qvadratvus
[08.02.12 22:51:21]
» mesaj pers

   Aloha!

   De făcut lucrurile se fac simplu, pe fiecare pagină de pe Wikipedia există un buton numit "Modificare" accesibil oricui. O nouă pagină se crează de exemplu căutînd noţiunea respectivă prin fereastra/butonul de search. Dacă noţiunea lipseşte, pur şi simplu dînd click pe linkul asociat ţi se deschide un editor şi după aceea nu ai decît să dai ''Salvare''

   La formatarea paginilor la început nu ai decît să te iei după alte pagini, în timp vei învăţa procedurile.

   De principiu este bine să-ţi faci un cont de utilizator, dar nu este obligatoriu. Unul dintre avantajele contului de utilizator este acela de a ţi se crea o pagină dedicată cu linkuri, spre alte pagini de informare despre micile "şmecherii" care fac din crearea paginilor ceva destul de uşor.

   În timp, pas cu pas vei învăţa să operezi cu informaţia într-un mod relativ standardizat.

   Există diverse niveluri de supervizare, astfel că ai şanse destul de mari de a ţi se îndrepta eventualele greşeli.

   

   P. S. Dacă nu ai un cont, mai înainte de a salva pagina va trebui obligatoriu să o previzualizezi altfel nu te lasă să faci acea operaţiune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- vasilica
[17.09.12 07:53:45]
» mesaj pers

   salutare! ce s-a mai ales de ideea asta grozavă?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[17.09.12 23:20:53]
» mesaj pers

   Păi... nu ştiu. Eu am activat vreo 6 luni şi ceva pe Wikipedia, după care când problema m-a "prins" prea tare am lăsat-o moartă, pe principiul ca trebuie să știi când să te mai și oprești. Printre altele am avut parte odată cu cunoaşterea "desdesubturilor" şi de lucruri mai puţin plăcute, care m-au demobilizat.

   Despre alţii care după ce au scris pe aici pe AFA s-au dus pe Wiki, nu am ştiinţă.

   A fost o experiență utilă, plăcută, instructivă și mobilizatoare, dar ca orice lucru plăcut a avut și un final. Ce am scris am scris de fun (dar am făcut-o cu toată seriozitatea). Când nu a mai fost fun, a ocupat prea mult timp şi "m-a prins" cam tare... am tras pe dreapta, deşi din când în când mai fac câte o corectură sau mai coafez lucruri pe care nu am apucat să le termin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- vasilica
[18.09.12 07:24:56]
» mesaj pers

   @Qvadratvus: lăudabil, domnule! sincer, m-a bucurat mult articolul citit (e-adevărat că târziu, adică probabil după ce te lăsasei deja...) pentru că şi eu avusesem idei asemănătoare întrucâtva. anume, să completez cu foto lista de monumente istorice din bucureşti, tot de pe wiki. din păcate, ideea mea a rămas la faza de proiect...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[19.09.12 21:31:00]
» mesaj pers

   Eu nu am rămas la stadiul de proiect şi chiar am muncit ceva, numai că... nu a fost să fie dincolo de un anumit nivel.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0817639827728 sec