82547 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Keszthely-Heviz

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.10.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Festetics - Keszthely


Urmare de aici

Unul dintre cele mai importante și frumoase obiective turistice din Keszthely este palatul Festetics. Ca să ajungeți la palat este foarte ușor. Din centrul localității, porniți pe strada pietonală Kossuth Lajos, vreo 500 de metri, apoi pe strada Kastely, care nu mai e doar pietonală, până la porțile castelului. Dacă doriți să mergeți cu mașina până la porțile castelului vă spun și coordonatele GPS: N – 46.769693 și E – 17.242377.

Înainte de a trece poarta castelului să vă spun cine a fost familia Festetics. Familia Festetics este una dintre cele mai importante familii ducale din Ungaria. Familia, care era de origine croată, s-a mutat în Ungaria în secolul al XVII-lea. În 1739, Christopher Festetics (1696-1768) a cumpărat proprietatea Keszthely și accesoriile sale, și a ales-o să fie centrul proprietăților sale. El a construit palatul. Fiul acestuia, Paul, a fost consilierul reginei Maria Thereza. Datorită meritelor sale, regina i-a oferit titlul de conte în anul 1772. În afara activităților sale politica, Paul Festetics a ridicat în Keszthely prime școli primare și secundare. Cel mai important mebru al familiei a fost fiul lui Paul, George Festetics. El a înfințat în anul 1797 primul Colegiu agricol din Europa, a construit primul vapor de dimensiuni mari care a navigat pe lacul Balaton, pe care l-a botezat, Phoenix. A fost un mare iubitor de cultură, publicând mai multe cărți, dar și construind o aripă a castelului în care a înfințat o bibliotecă. El a oraganizat primele festivități Helikon în 1817 la care au participat cei mai mari poeți și scriitori ai epocii. Familia Festetics a locui în castel până în anul 1944.

Castelul Festetics este vizitat de un număr mare de turiștii, fiind situat în primele trei castele după numărul de vizitatori. Acum în castel funcționează muzeul Helikon și un centru de evelimente.

După cum v-am spus castelul a fost construit de către Christopher Festetics, începând cu anul 1745. Castelul este construit în stil baroc, are două etaje și 34 camere. Forma castelului este în formă de U. De-a lungul timpului costrucția inițială a suferit mai multe modificări. Între 1769 și 1770, Paul Festetics al III-lea, fiul lui Christopher, a reconstruit clădirea. Aripile au fost mărite, în timp ce fațadele au rămas neschimbate. Fiul lui Paul, George Festetics I, a început următoarea reconstrucție majoră în 1792. A adăugat aripa bibliotecii din sud în palat. Între anii 1883 și 1887, Tassilo Festetics al II-lea a demolat aripa nordică și a construit o nouă aripă care a fost alăturată celei vechi printr-o parte centrală turtită. Astfel, el aproape a dublat dimensiunea palatului. El a introdus în castel un sistem de încălzire centrală și instalații sanitare. După modificarea fațadelor și a interioarelor, în special a scărilor, palatul a dobândit forma sa actuală

Am pătruns în curtea castelui trecând pe sub o superbă poartă din piatră. Apoi am ajuns într-un imens parc amenajat în stil englezesc. În parc găsim un gazon tuns la milimetru, diferite flori multicolore, copaci seculari dar și mai tineri, chiar și câțiva exotici (palmieri), fântâni artizanale și statui. Una dintre staui, din bronz, în înfățișează pe George Festetics (cel care a înfințat biblioteca Helikon). Grădina palatului este declarată rezervație naturală. Într-o parte a curții, unde au fost vechile grajduri, acum există o expoziție de trăsuri vechi.

Colecția de cărți din biblioteca castelului este singura bibliotecă aristocratică intactă, din toată Ungaria. Familia Festetics a strâns cărțile din bibliotecă pe parcursul a 200 de ani. Printre acestea se numără cărți valoaroase în limbă maghiară, precum și comorile culturale din importante tipărire în Europa. În timpul reconstrucției palatului, George Festetics avea o aripă întreagă construită pentru biblioteca sa, unde cărțile erau ținute pe rafturi din stejar slavonian. George Festetics a extins colecția cu lucrări despre literatura și știința maghiară, literatura filosofică a epocii, cele mai noi lucrări despre economie și o sumă remarcabilă de ziare și reviste. Cărțile, care erau de neprețuit în sine, erau legate în legăturile de piele decorate artistic. Familia a angajat bibliotecari și a avut grijă de întreținerea și creșterea bibliotecii. Biblioteca, împreună cu colecțiile speciale care se extind în permanență, constă din peste 86.000 de articole. În palat există și o biblioteca mică, adiacentă, care găzduiește cărți despre eonomie și sport. Sălile de lectură ale bibliotecii, sunt deschise de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00. Cărțile nu pot fi împrumutate, ele pot fi citite doar în interior.

Camerele muzeului, fiecare într-o altă schemă de culori, sunt pline de portrete și mobilier. O mare parte din mobilier a fost adus din Anglia pentru că o ducesă din Anglia s-a căsătorit cu unul dintre bărbații Festetics în anul 1860. Biblioteca este cunoscută pentru colecția sa enormă de cărți, dar la fel de impresionante sunt rafturile și mobilierul de stejar auriu sculptat în 1801 de meseriașul local János Kerbl. De remarcat sunt Salonul Louis XIV cu sala de mese cu oglindă, galeria lungă cu picturi, scări de stejar și capelă privată.

Dacă ajungeți în Keszthely nu ratați o vizită la castelul Festetics.

---
Impresii încărcate de zlatna in 09.10.2017 08:49:52

Validat / Publicat: 09.10.17 09:40:28


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în UNGARIA
VIZUALIZĂRI: 962


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[09.10.17 10:40:57]
» mesaj pers

   @zlatna: Inteleg din pozele atasate ca nu ai avut voie sa faci si poze in interior, insa ai povestit atat de frumos ca am incercat sa imi imaginez cum era.

   Si cred ca cel mai mult m-a atras biblioteca, cred ca este impresionant sa te afli acolo.

   Ai vazut si persoane care citeau carti acolo? Cred ca atmosfera dintr-o biblioteca (sala de lectura) este cu totul alta decat acasa in fotoliu sau ceva de genul.

   Mie imi placea sa merg la Biblioteca Pedagogica sa citesc iar biblioteca fiind langa Cismigiu se auzeau in sala pasarelele si era minunat.

   Am sa retin idea si daca voi calatori pe acolo nu voi ezita sa vizitez acest loc, felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] în drum spre palat (se poate ajunge si cu trenuletul) -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909768">Şterge vot</a></div><span id="v9909768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] în drum spre palat (se poate ajunge si cu trenuletul)
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] am ajusn la poarta Paltului Festetics -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909769">Şterge vot</a></div><span id="v9909769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] am ajusn la poarta Paltului Festetics
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Palatul Festetics din Keszthely -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909770">Şterge vot</a></div><span id="v9909770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Palatul Festetics din Keszthely
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] poarta Palatului Festetics -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909771">Şterge vot</a></div><span id="v9909771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] poarta Palatului Festetics
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] în curtea palatului Festetics -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909772">Şterge vot</a></div><span id="v9909772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] în curtea palatului Festetics
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] harta domeniului este amplasată la intrare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909773">Şterge vot</a></div><span id="v9909773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] harta domeniului este amplasată la intrare
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909774">Şterge vot</a></div><span id="v9909774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909775">Şterge vot</a></div><span id="v9909775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909776">Şterge vot</a></div><span id="v9909776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] statuia grofului George Festetics -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909777">Şterge vot</a></div><span id="v9909777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] statuia grofului George Festetics
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] turnul castelului Festetics -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909778">Şterge vot</a></div><span id="v9909778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] turnul castelului Festetics
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] turnul castelului Festetics -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909779">Şterge vot</a></div><span id="v9909779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] turnul castelului Festetics
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] castelul Festetics - partea centrală -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909780">Şterge vot</a></div><span id="v9909780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] castelul Festetics - partea centrală
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909781">Şterge vot</a></div><span id="v9909781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] palatul Festetics din Keszthely
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] florile sunt prezente peste tot -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909782">Şterge vot</a></div><span id="v9909782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] florile sunt prezente peste tot
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] groful George Festetics are statuie și în centru orașului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909783">Şterge vot</a></div><span id="v9909783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] groful George Festetics are statuie și în centru orașului
foto zlatna [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.113334178925 sec