ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 3 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Budapesta partea istorica

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am revenit la concediul petrecut in Ungaria in 2014 unde m-am oprit la cazare, vezi aici sper ca finalizez pana la urma ca daca tot iau pauza poate termin in cativa ani. Acum insa iar am o perioada buna astfel incat am sa trag tare poate termin. Deci, a trecut prima noapte, si dupa un mic dejun supergustos am pornit la drum. Sa va spun cum procedez eu in calatorii cand merg pe cont propriu, in primul rand stabilesc cam ce obiective turistice vreau sa vad si imi scot informatii de pe toate site-urile posibile despre ele. Apoi le grupez pe zone “geografice” incat sa castig timp. Dupa care vad cam ce pot parcurge intr-o zi, pentru Viena de exemplu am avut un tabel in Excell in care scriam data si obiectivul de vazut, cu ce ajung acolo si cam in cat timp, unde mancam (si daca ne trebuie sau nu rezervare) plus 2-3 tips-uri daca era cazul. Am asezat lucrurile in asa fel incat sa alternam zile grele cu zile mai usoare sau daca stiam ca va ploua sa avem activitati de interior. Mama mea a zis ca am fost mai rea ca teroristii, insa a prins bine, am vazut aproape tot ce trecusem pe lista. Acestea fiind zise, prima destinatie, statia de metrou de unde am luat intai acele abonamente de 72 ore, validat, intrat la metrou, iesit in centru. Ganditi-va ca era o zi superba, doar era august si noi in concediu alaturi de cei dragi. Acum ca o paranteza, uneori plecam in weekend doar ca sa fim cu familia, altfel acasa fiecare are programul lui si ne vedem de cele mai multe ori seara. Fara a le povesti in ordine cronologica sau exact cat am vazut din ele (pozele vor prezenta mai exact cele vizitate) incep cu:

Podul cu lanturi care a reprezentat prima legatura permanenta dintre Buda si Pesta peste Dunare. Este un obiectiv dintre cele mai cunoscute si peste care am trecut cu masina, sau la pas (l-am parcurs la ora 2 noaptea fara sa imi fie teama, in urma cu mai multi ani – in 1996 - cand am fost la un curs si mi s-a parut feeric) si eventual si pe sub el prin plimbarile cu vaporasul. Lungimea podului este de 375 metri si latimea de 16 metri si sta sprijinit pe doua picioare masive din piatra intre care distanta este de 202 metri. Interesanta si povestea leilor care strajuiesc podul si despre care se spune ca la inaugurarea podului un copil ar fi strigat ca leii nu au limba (se vede acest lucru in poze), drept care sculptorul s-ar fi sinucis aruncandu-se de pe pod. De aici se poate urca la Castel cu funicularul (sau se poate cobori asa cum am facut noi). Podul in sine poate reprezenta un obiectiv touristic, este foarte placut sa-l parcurgi in toate felurile posibile, cand treci cu masina peste el il poti admira (mai in fuga), mai mult il poti admira cand esti la pas, de asemenea daca il privesti de sus ai alte amanunte pe care le sesizezi si ai impresia ca il vezi pentru prima data. Cand mergi cu vaporasul pe sub pod ai iarasi o alta senzatie.

Parlamentul din Budapesta - aceasta cladire este locul unde se intalneste Adunarea Nationala, este una dinte cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si se pare ca este cea de-a 3-a cladire ca marime din lume care gazduieste un Parlament National (nu am verificat care sunt celelalte doua). De fapt am incercat sa caut insa nu am gasit nimic oficial. Unele site-uri spun ca cea mai mare ar fi Casa Poporului, care se pare ca ar mai detine inca alte 2 recorduri ca fiind cea mai grea si cea mai scumpa cladire. Nu stiu daca ma impresioneaza placut acest record, mi-ar fi placut mai degraba sa o regasesc fruntasa in top 10 cele mai frumoase cladiri administrative unde am vazut niste constructii minunate. In fine revenind la Parlamentul din Budapesta decizia de construire a acestei cladiri dateaza din 1880 cand Adunarea Nationala a Ungariei a decis construirea acesteia constructie inceputa in 1885 dupa planurile de constructie ale profesorului Imre Steindl. Cladirea a fost inaugurata in 1896 dar a fost finalizata in 1904. La aceasta cladire au lucrat mai mult de 1000 de oameni, fiind folosite mai mult de 40 milioane caramizi si peste 40 kg aur. Cladirea are stil architectonic gotic, asemanator cu Westminster Palace din Londra (acestea amandoua sunt fruntase in topul despre care vorbeam mai devreme). Aparte fata de stilul gotic insa este domul foarte mare care face parte din aceasta constructie simetrica. Ca si date tehnice, lungimea Parlamentului din Budapesta este de 268 metri cu o latime de 123 metri. Aici gasim 691 camere dintre care mai mult de 200 sunt birouri. Inaltimea este de 96 metri si se pare ca este corelata cu anul 896 cand ungurii s-au stabilit in aceasta zona (cel putin acestea au fost reperele marcate de ghidul de pe Hop on, Hop off la fiecare trecere pe langa Parlament). Cladirea mai este inzestrata cu 90 de statui in exterior si 152 de statui in exterior si poate fi vizitata cu rezervare prealabila (sa aveti cartea de identitate la voi deoarece cetatenii Uniunii Europene au alt tarif fata de celelalte tari).

Palatul Regal din Budapesta (sau Castelul Buda), despre care am aflat ca a fost distrus si reconstruit de mai multe ori. Cel care a inceput constructia palatului a fost regele Bela al IV-lea in secolul XIII dupa invazia mongolilor. Palatul construit in stil gotic a continuat sa fie extins vreme de 300 de ani, insa a fost distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor. La inceputul secolului XVIII habsburgii au construit un palat nou mai mic care a fost afectat insa in timpul Razboiului de independenta de la 1848. Cum insa am ajuns intr-o perioada a grandorii, urmatoarea reconstructie a marit (putem spune aproape a dublat) dimensiunile palatului, a mai fost adaugata o aripa noua. Acum regasim aici 3 muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana. In 1987 a fost declarat ca facand parte din Patrimoniul UNESCO. In aceasta zona ne-am plimbat mai mult in exterior admirand si pozand tot ce se putea. Era o zi foarte aglomerata cu foarte multe grupuri de turisti incat nu pot spune ca m-am simtit foarte confortabil avand in vedere ca de obicei grupurile sunt foarte galagioase, mai ales cand eventual langa tine un ghid vorbeste (tare) in engleza, altul in germana si tu nu mai intelegi nimic.

Bastionul Pescarilor a fost construit in 1905 si una dintre explicatiile privind originea numelui ar fi ca in Evul Mediu in zona s-ar fi aflat o piata de peste iar o a doua explicatie pleaca de la presupunerea ca breasla pescarilor ar fi aparat aceasta parte a castelului din Budapesta. Desi numele ne poate induce in eroare avem de fapt o terasa de unde avem o priveliste minunata inspre Dunare si oras (o sa vedeti asta si in poze).

Bastionul pecarilor are sapte turnuri cate unul pentru fiecare trib al ungurilor. Este deschis se pare 24 de ore din 24, nu am verificat, am fost dimineata acolo, insa am fost si in urma cu cativa ani seara si tot era deschis, asa incat informatia o iau ca atare.

Biserica Matthias un alt obiectiv de nescapat din destinatia Budapesta si care se afla in Buda. Aceasta biserica se afla pe locul unei alte biserici construite in timpul regelui Bela al IV-lea in perioada 1255-1269. Aceasta a fost reconstruita de mai multe ori, parti ale ei au fost extinse si li s-a dat forma de poligon la sfarsitul secolului al XIV-lea. Tot din aceeasi perioada provine si poarta de la intrarea din sud, o poarta deosebita ce are un basorelief care infatiseaza moartea Fecioarei Maria. De o parte si de alta a intrarilor se gasesc statuile Regelui Stefan I (cel Sfant) si Regelui Ladislau I. Tot in aceasta biserica, in anul 1309 a fost incoronat Carol Robert de Anjou care a devenit Regele Carol I al Ungariei. Biserica a fost numita astfel in timpul domniei Regelui Matthias, cand au fost adaugate capetele laterale dar si un oratoriu pentru familia regala, precum si un turn nou al bisericii in partea de sud. Aici erau adapostite armele ale lui Matei Corvin si care dateaza din 1470. In prezent aceste arme se gasesc in interiorul bisericii.

In 1526 biserica este distrusa de foc iar 15 ani mai tarziu transformata in moschee. Ulterior dupa ce turcii au fost alungati de habsburgi iezuitii au renovat biserica in stil Baroc. Aici au fost incoronati in 1867 Imparatul Franz Iosef I de Austria si Imparateasa Sissi, muzica pentru ceremonia de incoronare fiind compusa de Franz List.

Reconstructia bisericii cum este ea in forma actuala a fost facuta in perioada 1874-1896 si a fost ales stilul gotic.

Biserica este din nou avariata, de data aceasta la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial restaurarea durand ani de zile. Decoratiunile din interior marcheata etapele prin care a trecut aceasta biserica astfel incat intalnim forme si ornamentatii florale ce amintesc de moschee, fresce si vitralii din anii 1890 de cand dateaza de altfel si altarul neo-gotic.

Catedrala(sau basilica) Sfantul Stefan a fost dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan (de altfel aici se gaseste mana lui dreapta mumificata, fiind considerate cea mai mare comoara a Ungariei) si este totodata cea mai mare biserica din Budapestea ea putand gazdui aproximativ 8500 persoane. Constructia ei a fost inceputa in jurul anului 1850 si pana la finalizarea in 1905 a avut parte de o multime de ghinioane (domul s-a daramant si a trebuit sa fie refacut). Aici se desfasoara periodic diverse programe muzicale dat fiind excelenta acustica. In perioada iulie-octombrie in fiecare zi de luni sunt organizate concerte de orga. Tot in perioada verii este un loc bun de popas deoarece inauntru temperatura este constanta si racoritoare. Un alt lucru interesant despre acest loc este ca cel mai greu clopot de aici cantareste aproximativ 9,5 tone (turnul de sud), fiind astfel cel mai greu clopot din Ungaria.

Mana mumificata a fost returnata de catre Imparateasa Maria Tereza in 1771 dupa ce a fost descoperita intr-o Manastire din Bosnia. Ulterior mana mumificata si corona Sf Stefan au fost furate in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial ulterior redate proprietarilor de drept. Aici a fost incoronat Franz Joseph in 1867.

Daca cadrala poate fi vizitata gratis nu acelasi lucru il putem spune despre puntea observatorului unde puteti urca sportiv scarile (364 trepte) sau sa luati liftul pentru care veti achita o taxa.

Piata Eroilor. Pe aici din pacate nu ne-am plimbat decat intre opririle facute de Hop on, Hop off, insa cum aveam temele facute stiam deja cate ceva despre ea astfel incat a fost mai usor. Si daca nu ma spuneti familiei va si spun si un alt motiv, dupa ce am mancat de pranz (stiti deja unde nu va mai repet) am zis sa ne facem siesta printr-o plimbare cu aceste autobuze turistice cat sa ne si “hodinim” nitel. Eu sunt o mare amatoare de mers pe jos insa se pare ca mai mult pe mine ma pasioneaza asta, pe restul (pe mama o scot de aici intra la alte categorie) ii cam termina. Numai ca cei patru barbati ai casei cu care eram au luat ad literam aceasta afirmatie astfel incat au intrat in tangaj aproape instantaneu si au vazut acele locuri din poze. Aceasta piata este unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate in Budapesta (free of charge) si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy care este una dintre cele mai importante strazi din Budapesta. Piata Eroilor este inclusa in Patrimoniul Universal Unesco. Acest monument (numit si Monumentul Milenium) a fost construit in 1896 comemorand astfel 1000 de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic. El se compune din doua semicercuri deasupra carora sunt asezate simbolurile pacii si razboiului, al muncii si bunastarii, al cunoasterii si gloriei. Laturile Pietei Eroilor veti vedea ca sunt decorate cu statui de regi, guvernatori si alte personaje celebre din istoria Ungariei si pentru a stine ce si cum la picioarele fiecarei statui exista o mica placa care descrie cel mai important moment din viata personalitatii respective. Maiestuos in centrul acestei piete se inalta o coloana de 36 metri in varful careia se gaseste statuia Arhanghelului Gabriel care tine coroana sfanta si crucea dubla a crestinatatii, simbolizand astfel credinta Romano-Catolica. Pe piedestal sunt statui ecvestre care il comemoreaza pe Arpad si cele sapte capetenii ale triburilor maghiarilor.

Arpad a fost primul conducator al Ungariei, el a fost liderul triburilor maghiare (a fost ales in aceasta functie in jurul anilor 890) si fondatorul dinastiei arpadiene (a decedat in 907).

Tot in aceasta piata se gaseste mormantul soldatului necunoscut. In zona (de o parte si de alta a pietei) puteti vedea 2 muzee, Muzeul de Arta si Galeria de Arta, pentru noi au ramas pe data viitoare.

Un alt eveniment important a fost ceremonia de reinmormantare a lui Imre Nagy, lider al revolutiei de la 1956, ceremonie care a avut loc in 1989.

Cand a fost construit monumentul, Ungaria era parte a Imperiului Austro-Ungar si ultimele cinci spatii pentru statui din stanga colonadei erau rezervate pentru membrii dinastiei habsburgice conducatoare la acel moment. Habsburgii au fost inlocuiti cu luptatori ai libertatii Ungariei cand monumentul a fost reconstruit, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

In 1989 o multime de 250,000 de oameni s-au adunat in Piata Eroilor pentru reinmormantarea lui Imre Nagy, fostul Prim Ministru executat in 1958. Cum mi s-a parut cam seaca aceasta propozitie am fost curioasa sa stiu ce a insemnat Imre Nagy pentru unguri din moment ce l-au omagiat astfel si dupa ce am citit cate ceva despre el va redau mai jos in cateva cuvinte.

Imre Nagy a fost un politician comunist, Prim Ministru in doua mandate cu o provenienta sanatoasa pentru acele vremuri (o familie de tarani) care a participat la la cele 2 Razboaie Mondiale, a fost membru al Parttidului Comunist Sovietic si pe care in final il gasim ca si participant la revolutia anti-sovietica din 1956, inabusita insa de regimul sovietic iar Imre Nagy fiind judecat si condamnat la spanzuratoare, sentinta fiind executata in 1958 (acestea au fost prezentate ca o lectie pentru liderii tarilor socialiste).

Merita mentionata si Marea Sinagoga, pe care nu am vizitat-o, dar pe langa care am trecut de nenumarate ori (am facut toate traseele posibile cu autobuzul turistic care pleaca din aceasta zona) si mereu am vazut acolo foarte multa lume stransa. Este socotita ca fiind cea mai mare sinagoga din Europa si a doua din lume si poate adaposti aproximativ 3000 de persoane. A fost construita intre anii 1854 -1859 I stil Maur si Neo-Maur la inceputurile Romantismului. Aici putem vedea:

-Muzeul Evreiesc construit pe locul unde a existat casa lui Theodor Hertzl si unde sunt prezentate traditii evreiesti, costume si momente de istorie

-Templul Eroilor dedicate eroilor evreiu care si-au dat viata in timpul Primului Razboi Mondial

-Cimitirul Evreiesc unde sunt inmormanate peste 2000 de persoane care au murit in ghetoul evreiesc in iarna 1944-1945

-Parcul Memorial Raoul Wallenberg- dedicate lui Raoul Wallenberg, un diplomat suedez care a salvat viata a mii de evrei pregatindu-le pasapoarte de protective sub autoritatea Ambasadei Suedeze.

Despre Wallenberg recunosc cinstit auzisem din filme si pot spune ca m-a fascinat, foarte greu iti vine sa crezi ca exista oameni care isi pun viata lor in pericol pentru a o salva pe a altora dezinteresat. Ca si date despre Wallenberg este precisa data nasterii – 4 august 1912 in schimb in loc de data decesului este inregistrata data disparitiei 17 ianuarie 1945 (atacul efectuat de Armata Rosie asupra Budapestei cand Wallenberg a fost retinut si acuzat de spionaj). In data de 8 martie 1945 radioul magiar (aflat sub control sovietic) a anuntat ca Wallenberg si soferul ar fi decedat intr-un atac ordonat de Gestapo fiind in drum spre Debretin. S-ar fi raportat ulterior (un document din data de 6 februarie 1945 al guvernului sovietic) ca Wllenberg a decedat in 17 iulie 1947 in inchisoare, insa toate raman speculatii, certe sunt doar actiunile sale motiv pentru care nenumarate tari din lume i-au dedicate monumente, strazi, si chiar zile nationale numindu-l si cetatean de onoare al tarii.

Trecand mai departe, nu poate scapa neobservata Statuia libertatii de la Citadela din Budapesta, in varful dealului Gellert, o statuie feminine imensa care se gaseste in fata citadelei. Statuia a fost facuta de Zsigmond Kisfaludi Strobl in 1947 si poate fi vazuta aproape din orice parte a orasului iar cu timpul a devenit simbolul capitalei Ungariei. Statuia comemoreaza eliberarea Ungariei de sub opresiunea nazista. Initial statuia trebuia sa aiba in mana o sabie insa pana sa apuce sa fie gata regimul comunist l-a inlocuit pec el hortist astfel incat sabia a fost inlocuita cu o frunza de palmier iar la baza a fost amplasata statuia unui soldat sovietic. Spre norocul ei desi toate statuile comuniste au fost mutate la marginea orasului in Parcul Statuilor aceasta a ramas pe locul ei fiind indepartat doar soldatul sovietic de la baza statuii si numele soldatilor din Armata Rosie care au murit in timpul asedierii Budapestei. La ora actuala ea reprezinta un simbol al Budapestei. Iar am lungit povestea astfel incat cred ca ar fi cazul sa ma opresc cu acest articol, sa iau o pauza si sa trec mai departe, asa ca in curand episodul urmator.

Si pentru ca marea majoritate a pozelor prezinta Budapesta ziua am sa rog webmaster-ul sa puna acest filmulet care prezinta Budapesta noaptea https://www.youtube.com/watch?v=4C28cebLkAg si multumesc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 22.02.16 16:43:10
Validat / Publicat: 22.02.16 18:24:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 3263 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX [22.02.16 18:23:47] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

alinaro [22.02.16 18:44:26] »

@mishu -

am avut un tabel in Excell in care scriam data si obiectivul de vazut, cu ce ajung acolo si cam in cat timp, unde mancam (si daca ne trebuie sau nu rezervare) plus 2-3 tips-uri daca era cazul

Vă admir pe cei care vă organizați așa de minuțios. Eu în vecii vecilor n-o să fiu în stare. Citesc și eu înainte, fac și eu o listuță, dar cu așa detalii never. Ah, și am mai observat ceva în ultimul timp: tot încerc și eu să păstrez biletele de intrare la obiective, sau câte o hartă de pe unde merg, în speranța că le voi folosi măcar la scrisul pe Afa. Știți unde termină? Răvășite prin genți, și dau de ele după luni de zile... Nu am vindecare, cum ar spune spaniolii mei.

Cât despre vizita din Budapesta, foarte completă, ați văzut cam tot. Mi-ar plăcea și mie să revin, eu am poposit de două ori acolo, dar am avut la dispoziție numai o seară și o dimineață.

Radu Tudoran [22.02.16 19:23:52] »

Am vizitat de multe ori Budapesta. Am inceput in 1991, cand eram tanar , iar ultima data in 2014.

In plus, fata de ce ai povestit tu, am fost la Opera, intr-un tur organizat, terminat cu un mini-recital. Este o cladire pentru care maghiarii au luptat, dar cu care se pot mandri. Din pacate n-am prins si un spectacol. In schimb am vizitat loja pentru VIP-uri. Si ma refer la loja presedintelui, unde Madonna a fost oaspete de onoare. Scena din Evita, cu "Don't cry for me Argentina" a fost filmata in balconul cladirii.

webmaster [22.02.16 19:35:31] »

Articolul - și eventualele continuări - a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu [22.02.16 20:16:43] »

@webmaster: multumesc frumos pentru aprecieri si o sa mai adaug zilele acestea si alte articole chiar daca o sa stau sa scriu pana mai tarziu.

mishu [22.02.16 20:19:48] »

@Radu Tudoran: minunata completare, asa se aduna informatia de care ne bucuram toti in final

mishu [22.02.16 20:24:18] »

@alinaro: ce pot sa spun, familia se bazeaza pe mine si nu pot sa-i dezamagesc. Sa ma fi vazut insa cand am avut nevoie sa caut hotelurile pentru China, trenuri, avioane. Nu spun ca agentia nu m-a ajutat dar cea mai mare parte a fost decisa de mine si au fost cam 7 hoteluri in tot atatea orase in 2013 si 10 in 2014. Despre cele care mi-au ramas cel mai bine in minte am tot scris aici pe forum si asa cum am mai spus as pleca si maine din nou in China. O seara frumoasa.

zlatna [23.02.16 09:26:14] »

@mishu - Felicitari pentru articol, este foarte bun. In Budapesta am oprit 2 ore la intoarcera de la Viena si am vizitat Parlamentul si cate cladiri din zona, am trecut si pe langa Podul cu lei si am vazut de peste Dunare, Cetatea din Buda. Ne-a placut ce am vazut si am hotarat sa facem o vizita separata in Budapesta.

Va doresc calatorii placute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu [23.02.16 09:36:38] »

@zlatna - multumesc frumos, mai am cateva povesti deoarece le-am structurat oarecum pe teme sau zone si sper sa fie placute si acestea ca si lectura si as mai merge la Budapesta deoarece nu am vazut tot.

zlatna [23.02.16 10:00:17] »

@mishu - astept si continuarea

alina1104 [23.02.16 10:24:15] »

Imi doresc si eu foarte mult sa ajung in Budapesta, sper ca acest lucru sa se realizeze vara aceasta. Voi tine cont de review-ul tau care mi se pare foarte ok.

Spor la scris in continuare si vacante placute!

mishu [23.02.16 19:29:51] »

@alina1104: multumesc frumos daca ai nevoie si de alte informatii oricand cu placere. Iar hotelul la care am stat si despre care am scris era foarte aproape de metrou, nu este cel mai grozav dar m-as duce tot acolo.

AZE [26.02.16 18:05:42] »

@mishu - Felicitari pentru articol, eu cred ca nu este un minighid este un ghid din toate punctele de vedere. Alti turisti poate gasesc mai multe informatii asa. Am fost exclusiv pentru vizita acestei capitale in 1983 si 2007. In rest doar tranzit dar in 1991,1992,1993,1994 respectiv 1995 (drum in/din Austria si Germania am trecut prin oras dar nu am folosit centura sau autostrada. Imi aduc aminte de ^valul verde^daca circulai cu o anumita viteza de ex 50 km/h prindeai tot timpul verde la semafoare. Dar efectiv de vizitat a fost doar in 1983 (excursie de 3 zile cam scurta) si 2007 (5 zile si am reusit sa vad cam tot ce mi-am propus) Oare este tarziu sa scriu ceva despre ultima excursie???

mishu [26.02.16 19:31:39] »

@AZE - despre calatorie te poate lamuri webmaster-ul. In rest multumesc pentru aprecieri

webmaster26 [26.02.16 19:40:14] »

@AZE - pentru review-urile de călătorie nu există limită de ''vârstă''. Doar cele de cazare se publică fără PMA dacă sunt mai vechi de 3 ani , dar și aici mai avem excepții!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alina1104, alinaro, AZE, mishu, Radu Tudoran, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Budapesta și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072180032730103 sec
    ecranul dvs: 1 x 1