ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
82.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 34 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Cuibul Bufniței – chiar lângă Budapesta

TIPĂREȘTE

A doua parte a lunii septembrie mă poartă din nou în Ungaria. După un drum un pic obositor pe șoselele României intrăm pe M43 la Nădlac, apoi pe M5 spre Budapesta. Am decis să ne cazăm în apropierea capitalei maghiare într-un loc pe care acum trei ani l-am ocolit datorită tarifului practicat; de data aceasta am fost hotărâți să stăm acolo oricât ar costa. Și dacă în 2015 am ales Motelul Dabas (vezi impresii), acum ne-am cazat la câțiva kilometri distanță, și anume la Bagolyvár Étterem & Vendégház & Wellness. Mai jos puteți citi impresiile, atât bune, cât și mai puțin bune.

Poziționare

După ce am parcurs 180 km de la graniță spre Budapesta, la km 35 de pe autostrada M5 ajungem în dreptul localității Inárcs. Aici se află popasul Venusz I (având corespondent pe partea opusă Venusz II), un restaurant-pensiune unde am mâncat de două ori anii trecuți (vezi impresii). Ieșirea spre Inárcs se face pe lângă cele două Venusz (indiferent de sens), traversându-se autostrada pe un pod; există indicatoare clare spre pensiunea Bagolyvár.

Adresa exactă a pensiunii Bagolyvár este: 2365 Inárcs, Honvéd utca 73. Informații suplimentare despre așezare, coordonate gps și numere de telefon găsiți pe site-ul web oficial: bagolyvaretterem.hu/kapcsolat.

Există suficiente locuri de parcare, cel puțin 20 marcate și pietruite cu „biscuiți”, plus un spațiu suplimentar în lateral pentru cel puțin încă 30 de autovehicule.

Scurtă descriere

Traducerea în limba română a termenului maghiar „Bagolyvár” este „bufniță”, astfel că leit-motivul decorațiunilor prezente în spațiul pensiunii îl reprezintă această pasăre nocturnă - bufnița.

Pensiunea-restaurant a fost înființată cu circa 20 de ani în urmă și îmbină într-un mod plăcut serviciile de cazare cu ofertele gastronomice (bucătărie națională și internațională) și activitățile de relaxare. Unitatea este clasificată cu 4 stele/margarete.

Spațiile de cazare se impart în două clădiri, cea principală și un corp secundar lângă restaurant. Există camere cu 2-6 paturi și un apartament.

Experiența noastră la Bagolyvár

Am ajuns după-amiază târziu la pensiune, am parcat în curte și am mers la Recepție. Este un spațiu mic, situat sub scara de acces la etaj; în fața desck-ului se află o canapeluță în miniatură și o vitrină cu suveniruri (magneți cu pensiunea, figurine de ceramică, felurite decorațiuni). Tipul aflat la birou ne-a comunicat într-o engleză bunicică, inteligibilă, prețul unei camere duble și facilitățile oferite în acel preț. Este vorba de 36 Euro/persoană = cazare și demipensiune (cină + mic dejun) , plus 1 Euro taxă de … (nu știu pentru ce, poate o taxă locală). Am acceptat, am cerut detalii despre cină, am oferit datele de identificare și am cerut factură. Ni s-a mai solicitat 1000 forinți garanție pentru telecomanda tv-ului. Am primit cheia la cameră, am mers în corpul B să vedem încăperea unde urma să dormim o noapte apoi am plecat rapid spre Budapesta pentru a vizita câte ceva și a ne întoarce la timp și pentru cină.

Camera. Camera repartizată se află în corpul secundar, lipit de restaurant, la etajul 1. De la început am observat că baia era comună la două camere, adică se descuia o ușă, intrai într-un hol unde erau 3 uși – două camere și o baie. În acea seară nu a fost nimeni cazat în cea de-a doua încăpere. Nu am fost mulțumiți de condițiile de cazare, dar le-am acceptat așa cum au fost. Părerea mea este că cele câteva camere din corpul B sunt utilizate pentru cei aflați în tranzit, care se cazează doar pentru o singură noapte.

Încăperea era destul de mică, cu tavan lăsat într-o parte datorită înclinației acoperișului, cu tapet pe pereți, ciobit în multe locuri. Am avut două paturi de câte o persoană, două perne, lenjerie uzată, dar curată. Drept mobilier exista o singură noptieră cu sertare, un scaun, un birou pe care se afla un tv lcd cu diagonală mică, un șifonier încăpător cu câteva umerașe, frigider (scos din priză), coș de gunoi, un ventilator cu picior, telefon fix. Podeaua era acoperită cu mochetă, cele două ferestre aveau jaluzele. Pe birou se afla o mică mapă cu câteva informații și prețuri de utilizare a facilităților oferite de pensiune. Două corpuri de iluminat luminau încăperea; vreo 2-3 prize erau disponibile pentru încărcat aparatura electronică/telefoanele.

Baia, comună celor două camere, era placată cu gresie și dotată cu un duș zidit – un perete în semicerc. Accesul la chiuvetă și vasul de wc se efectuaurcând două trepte mici – cam periculos dacă se udă pe jos. Prosoapele puse la dispoziție (2 mari, 2 mici, 1 picioare) erau curate, dar au fost albe „cândva”, uzate foarte mult. Am avut drept consumabile: hârtie igienică și 2 plicuri de șampon. Alte dotări: două pahare, feon, coș de gunoi. Problema a fost alta: vasul de toaletă nu era tocmai curat, se observau diverse urme.

De fapt, trecând peste uzura mobilierului și a textilelor, curățenia este lucrul care a cam lipsit în camera/baia în care am fost cazați. De aceea cred că superficialitatea operațiunilor de curățenie se datorează utilizării acestui corp de cazare pentru cei aflați doar în tranzit – alături de pensiune se află o mare parcare de tir-uri.

Cină + Mic dejun. Am fost informați că cina se poate lua între orele 19.00-21.00 (ultima comandă) în corpul de clădire dedicat restaurantului. Ne-am întors de la Budapesta în timp util și ne-am așezat la o masă în interior, afară fiind deja răcoare bine. Chelnerul „rupea” câteva cuvinte în limba română, ne-a adus un meniu format A4 din care trebuia să comandăm. Am înțeles că atunci când capacitatea de cazare este ocupată aproape în totalitate se oferă cina și în sistem bufet suedez – nu a fost cazul în acea seară de septembrie din cursul săptămânii.

Meniul de cină conținea 4 feluri de supă/ciorbă, 5 feluri de salate, 9 feluri principale și 3 feluri desert (vezi foto atașată articolului). Băuturile de orice fel, alcoolice și răcoritoare, inclusiv apa erau contra cost. Am înțeles de la chelner că cina noastră se încadra în suma de 9 euro de persoană. Am comandat supă gulaș, șnițel vienez gigant cu cartofi și salată de crudități, cordon bleu cu cartofi, iar la desert clătite și găluște somlói. Preparatele au fost gustoase, aduse fierbinți, porțiile generoase. Doar timpul de așteptare între feluri a fost cam măricel (circa 30 de minute între fiecare preparat), deși restaurantul nu avea foarte mulți clienți.

Micul dejun se desfășura începând cu ora 07.00 în sistem bufet suedez; s-au oferit produsele de bază în cazul acestei gustări matinale: omletă, crenvurști, mezeluri (trei sortimente), cașcaval, legume (roșii, castraveți, ardei, ceapă verde), unt și gem (ambalate), pâine de mai multe feluri, ceva prăjiturele, lapte, cereale, pliculețe de ceai, suc la dozator, cafea la automat.

Spații exterioare și facilități la Bagolyvár Étterem & Vendégház & Wellness

Ceea ce surprinde în mod plăcut la această pensiune-restaurant este amenajarea spațiilor exterioare și multitudinea de posibilități de recreere oferite oaspeților. Mi-au plăcut de la bun început spațiile verzi, construcțiile, florile, lacul etc. Poate fi o opțiune bună de cazare celor care vor să viziteze Budapesta, iar seara să se întoarcă într-o oază de răsfăț.

Ceea ce atrage privirea prima oară în curte este capela micuță, albă, cu hramul „Sf. Petru”. A fost construită anul acesta pentru a oferi posibilitatea tinerilor să se căsătorească chiar în locul de desfășurare a petrecerii de nuntă – există un spațiu mare, acoperit, dedicat acestor evenimente. În preajma capelei se află două foișoare, gazon impecabil, tufe de flori.

Alt punct de atracție este lacul, o oglindă de apă amenajată foarte drăguț: un pod de lemn îl traversează (nu lipsesc lacătele), alei cu bănci înconjoară lacul, un ponton cu rațe, o amenajare cu două cascade. Podul de lemn te conduce într-o alveolă amenajată cu arcadă, palmieri și bănci – loc ideal pentru fotografii de nuntă.

Piscina exterioară, îmbrăcată în mozaic albastru, nu este foarte mare, dar oferă clipe de relaxare; în jurul bazinului există șezlonguri, o perdea de arbuști oferă intimitate celor care se bălăcesc ori fac plajă.

În domeniul sportiv vă puteți distra pe terenul de fotbal, cele două terenuri de tenis (unul prevăzut cu nocturnă), masă ping-pong, placă de darts. Se pot face plimbări cu ponei ori se pot închiria biciclete cu 4 locuri. În interior se află o sală de jocuri, și anume: biliard, fotbal de masă, darts, cărți de joc etc. Se pare că locul este căutat și pentru activități de team-building.

Pentru copii există loc de joacă special (tobogan, căsuțe, groapă de nisip), dedicat mai ales prichindeilor foarte mici. De asemenea, în curte este amenajat un labirint, pretabil și pentru adulți, un foișor de lemn pe piloni, dar și o simpatică căsuță a vrăjitoarei.

Facilitățile de wellness constau în: piscină interioară cu apă caldă (același mozaic albastru cu impact vizual plăcut), saună finlandeză, saună cu infraroșu,

În ceea ce privește secțiunea gastronomică, există numeroase spații de luat masa: restaurantul principal (împărțit în mai multe încăperi: o sală cu separeuri, sală de mic dejun, terasă acoperită), o terasă exterioară înconjurată de flori și o „tavernă” – un spațiu care se vrea în stil grecesc (picturi cu specific grecesc pe un perete, mobilier din paleți, leandri, fântână arteziană).

Concluzii. Mi-au plăcut spațiile și amenajările exterioare ale pensiunii, mâncarea a fost de asemenea gustoasă, doar condițiile de cazare lasă de dorit. Făcând cumva abstracție de vechimea mobilierului și uzura textilelor, pentru curățenie nu găsesc nici o scuză viabilă – e primul lucru pe care îl doresc oaspeții. Am observat că acest aspect este indicat în numeroase comentarii de pe site-uri de specialitate. Păcat!

Cu jumătate de „gură”, mai ales pentru facilități și aspect exterior, recomand o cazare aici fie și pentru o noapte (mai ales dacă cereți cameră în corpul principal).

Nu uitați să schimbați câteva vorbe cu Paco – papagalul pensiunii.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 25.09.18 15:50:19
Validat / Publicat: 25.09.18 16:35:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 957 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Amenajări pe lac - Bagolyvár Étterem, Inárcs.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 34.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [25.09.18 16:33:27] »

    Bună recomandarea

    Mutat în rubrica "Bagolyvar Etterem & Vendeghaz [Inarcs], BUDAPESTA" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Dan&Ema [25.09.18 16:41:46] »

    @tata123:

    Si eu sunt unul care tine sa gaseasca locul de cazare curat si sa se faca curat si oe parcursul sederii daca aceasta se prelungeste mai mult de doua zile.

    Iar pentru Ema lipsa curateniei descalifica un hotel sau o pensiune.

    Acum inteleg ca ai dat un DA. Fie si cu jumatate de “gura”.

    Numai de bine si cazari curate! ????

    Si start vot! ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AncaGO [25.09.18 16:53:18] »

    Frumos! Poza P09 e superba!

    webmaster [25.09.18 19:20:50] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    doinafil [25.09.18 23:06:48] »

    @tata123: Păcat de cazarea cu baia la comun și cu lipsa curățeniei, atât de importantă pentru confortul fizic și psihic!

    În rest, se pare că totul este mai mult decât mulțumitor, iar preparatele cred că au fost gustoase!

    Pozele toate sunt frumoase, dar P09, parcă, le întrece pe toate, prin originalitatea ei! (eu aș premia-o, dacă aș fi într-un juriu de concurs foto).

    Felicitări pentru tot!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    tata123 🔱 [26.09.18 08:36:38] »

    @webmasterX: Mulțumesc pentru aprecieri. Poziționarea pe hartă este corectă.

    @webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului în categoria „interes editorial crescut”.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tata123 🔱 [26.09.18 08:40:08] »

    @Dan&Ema: Mulțumesc pentru ecou. Curățenia este un punct forte în derularea activității unei unități hoteliere/pensiuni. Este lucrul pe care îl observă oaspeții la primul contact cu camera/baia. Dacă nu găsești curat în cameră deja simți un disconfort și nota pe care o acorzi unității în cauză scade corespunzător.

    @AncaGO: Mulțumesc, am prins un răsărit frumos cu o pătură de nori fotogenică.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tata123 🔱 [26.09.18 09:00:23] »

    @doinafil: Mulțumesc pentru aprecieri și ecou. Am făcut câteva fotografii frumoase în curtea pensiunii „Bufnița”, atât după-amiază, cât și dimineața când soarele și norii m-au ajutat enorm.

    Nu ar fi fost o problemă baia comună celor două camere (în condițiile în care una din încăperi nu era ocupată) dacă ar fi fost curățată cum trebuie. Acest aspect, sper temporar (am observat că angajează personal), strică buna dispoziție a clientului și conduce la aprecieri negative pe Internet.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AncaGO, Dan&Ema, doinafil, tata123 🔱

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0571608543396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1