89282 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind Marmarisul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.08.2018
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1200 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Marmaris, din nou o vacanță... de vis!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Când vine vorba de vacanță, deși ar fi fost bine să ne călăuzească principiul conform căruia în lume sunt atâtea locuri frumoase de văzut ca să te duci de mai multe ori în același loc, în realitate s-a întâmplat și lucrul acesta. Și nu o dată, ci de mai multe ori, cu mai multe destinații, fiindcă atât de tare le-am îndrăgit, că am revenit acolo unde ne lăsaserăm o parte din inimă.

Cam așa au stat lucrurile și cu frumoasa stațiune Marmaris pe care am cunoscut-o în anul 2009, petrecându-ne aici 12 zile minunate de vacanță - vezi impresii.

Pentru anul acesta am plănuit o ședere de două săptămâni în Turcia, cu o primă săptămână în Datça și o reîntâlnire cu Marmaris pentru a doua săptămână.

Nu voi relua nicidecum descrierea stațiunii Marmaris, renumită a fi una dintre cele mai fermecătoare din Turcia, beneficiind de un cadru natural fabulos, ci voi încerca să actualizez informațiile care mi se pare că ar avea nevoie de împrospătare și să vă aduc în atenție ceea ce nu am văzut/vizitat acum nouă ani sau ceea ce s-a mai schimbat.

De la început vă spun că, având avantajul de a fi călătorit cu auto propriu, am beneficiat de libertatea de mișcare dorită care, nu numai că ne-a permis să plecăm în două excursii, în locuri aflate la distanță apreciabilă de oraș, dar ne-a dat și ocazia să-l admirăm și „măsurăm” de sus, de la punctele de belvedere amenajate sau chiar din șoseaua de centură.

Marmarisul s-a mai dezvoltat și s-a mai extins în ultima perioadă, numărul populației stabile depășind astfel 100.000 de locuitori, număr ce include și destui vest-europeni care s-au retras la pensie, seduşi de peisaje și dornici de un climat blând și însorit peste 300 zile pe an. În sezonul estival, care durează cam din mai până în noiembrie, se adaugă și numărul turiștilor care face să se cvadrupleze totalul de suflete din urbe.

Văzut de sus, orașul pare o mare aglomerare de străzi și case, ceea ce se confirmă și de la sol, de unde se observă foarte bine faptul că orașul este extrem de dinamic, acesta vibrând sub antrenul turiștilor și ziua, dar mai cu seamă, seara și noaptea când devine chiar agitat. Este un oraș sinonim cu distracția, așa l-am cunoscut, așa s-a perpetuat.

Ocupând unul dintre cele mai ample golfuri cu care natura a înzestrat aceste ținuturi, Marmarisul a început să se extindă „urcând” pe munţii ce-l înconjoară de jur-împrejur, apărând în felul acesta multe cartiere noi de case dichisite, unele de vacanță. În Marmaris, față de alte stațiuni din Turcia de la mare, întotdeauna m-a impresionat plăcut vegetația bogată a coastelor înconjurătoare, adică pădurile dese de pini și brazi care impregnează culoarea verde întregului peisaj, opusul uscăciunii și aridității de care am avut parte în alte locuri la Egee sau Mediterană. Portul din Marmaris este recunoscut a fi unul dintre cele mai mari din Turcia, așa cum se știe că iahtingul este unul dintre sporturile nautice cu tradiție în Marmaris unde se organizează anual o regată la care participă sute de ambarcațiuni.

Ca și prima oară, am ales să ne cazăm în zona veche, relativ aproape de reperele centrale ale orașului: castelul, străduțele centrului vechi, inclusiv cea a barurilor, bazar, plaja publică, marina de iahturi, faleză. Am regăsit orașul care freamătă de turiști la orice oră, în care animația se accentuează seara în special când străzile din inima orașului sunt pline de cei ce doresc să guste Marmarisul când stă să-nceapă distracția. Desigur că centrul vechi este unul dintre cele mai căutate şi călcate locuri, străduţele sale strâmte şi întortocheate cu case albe şi ferestre albastre, îmbrăcate în floarea-de-hârtie (bougainvillea) atrag ca un magnet şi invită trecătorii să le străbată la picior.

Pașii te poartă fără să vrei în inima orașului vechi, acolo unde se află castelul din Marmaris, ridicat în 1522 pe bazele unei fortărețe din antichitate, reconstruită și în perioada bizantină. Atunci, în 1522 pe când Soliman Magnificul, aflat în plină campanie de cucerire, ataca Rodosul și celelalte insule mici, învecinate, a dat ordin ca cetatea să fie refăcută folosind-o ca și cartier general. Fiindcă în trecut nu l-am vizitat, am ținut morțiș ca de data asta să nu ne scape.

În decursul veacurilor, castelul a fost reconstruit de mai multe ori, cea mai recentă restaurare serioasă având loc în anii ‘90, transformându-l într-un edificiu robust și semeț. Constă într-o construcție cu bază rectangulară, cu ziduri groase, de piatră, cu patru bastioane în colțuri, o curte generoasă, de pe ale cărui metereze înalte orașul și marea erau atent scrutate în vremuri trecute, iar acum îndelung admirate de turiști din toată lumea.

Astăzi, castelul găzduiește muzeul de arheologie ce deține șapte camere acoperite, dintre care patru săli în care sunt expuse artefacte antice grupate pe perioade și tipuri, grădina interioară, frumos împodobită cu palmieri, flori și verdeață, fiind ea însăși alt loc de expoziție în aer liber pentru coloane și statui de marmură. Nouă, care veneam din Datça unde vizitaserăm ruinele de la Burgaz și situl antic de la Knidos, ne-a picat mănușă, fiindcă am reușit să înțelegem mai bine și să ne reîntregim imaginea despre fostele cetăți de odinioară prin exponatele și panourile aferente cu informații. Biletul de intrare a costat 8 lire turcești/persoană și am primit chiar și pliante în engleză.

Foarte aproape de castel, se află și un mic caravanserai construit pe când se refăcea castelul în 1522, din ordinul sultanei Ayșe Hafsa, mama lui Soliman.

De la castel, imediat se ajunge pe strada Barurilor, un loc foarte căutat de către cei ce vor să se distreze în cluburi, baruri și discoteci, fiindcă pe această străduță îngustă, acestea sunt ticsite, unul lângă celălalt, pe toată lungimea străzii care dă spre Netsel Marina, cel mai exclusivist port de iahturi din Marmaris, în care anul acesta nu am avut acces deloc, deși am vrut să admirăm în plimbare ambarcațiunile sofisticate acostate la cheiuri.

Revenind la strada Barurilor pe care am luat-o zilnic la picior, din cele mai renumite cluburi unde mixează și DJ-ei celebri, de cum se lasă seara, începe să se remarce forfota tinerilor turiști, dar nu numai, care frecventează localurile cu muzică asurzitoare, ale căror animatoare provocatoare reprezintă ispitele care ademenesc clienții. Ca să vă faceți idee, e un loc în care dezmățul alcoolic e la el acasă, de la care clienții nu pleacă decât pe la cinci dimineața când se închid barurile! Nici n-ai zice că te afli în Turcia!

Dincolo de Strada Barurilor, spre mare, se desfășoară la țărm faleza cu restaurante și terase dichisite și portul de vase mici și mijlocii, inclusiv gulet-uri, multe dintre ele aparținând firmelor organizatoare de excursii opționale. Majoritatea barurilor și cluburilor de pe strada Barurilor dau și către Kordon, așa cum se numește faleza aerisită, frumos amenajată, pe care acum am găsit-o garnisită cu scuaruri, fântâni și grupuri statuare din loc în loc. Apropos de statui, peste tot în centrul vechi am văzut pe alocuri grupuri statuare din bronz cu diverse teme, destul de reușite, cu care turiștii nu pregetau să se fotografieze.

De la statuia lui Atatürk, considerată punctul zero al orașului, spre centrul vechi, în stânga începe să se întindă bazarul acoperit, cea mai mare arie de magazine și prăvălii din oraș și nu numai, pe care l-am regăsit și mai bine organizat, în care vitrinele pline de mărfuri îți captează vrând-nevrând atenția, chiar dacă în majoritatea cazurilor este vorba de fake-uri ce imită marile branduri ale firmelor străine binecunoscute. Dacă vrei să cumperi diverse mărfuri, poți intra și poți obține prețuri bune târguindu-te cu negustorii care adoră să exerseze acest „sport”.

În afara bazarului, marile magazine ale renumitelor firme turcești de confecții care deveniseră raiul cumpăraturilor pentru turiști, erau asaltate zilnic de reprezentantele sexului frumos rus ce „devorau” toate mărfurile expuse. Febra cumpărăturilor este ea însăși o boală grea! E drept că la această acțiune a pus umărul și devalorizarea accentuată a lirei turcești față de majoritatea monedeleor străine care a făcut posibil un acces mai mare la produsele turcești de orice fel. Și, la fel, e drept că marea majoritate a turiștilor din Marmaris vorbea limba rusă!

O altă noutate pentru noi, a constituit-o fântâna muzicală, care, de fapt, nu-i așa de nouă, fiind construită în anul 2012 în Piaţa 19 Mai, pe locul unui supermarket Tansaș (MaxiTansaș). Este un loc unde oamenii, fie că sunt turiști sau localnici, se recreează mai cu seamă seara când jeturile colorate țâșnesc și „dansează” pe ritmuri diferite de muzică. Ba chiar se pun și filmulețe documentare despre Marmaris.

Ansamblul constă în fântâna propriu-zisă, mare, rotundă, câteva dreptunghiulare, mai mici situate pe peretele din spate, un părculeț cu bănci unde să stai și să admiri spectacolul de „sunet, apă și lumină” și chioșcuri de la care să te răcorești cu înghețată, sucuri, etc. În jur se află și terase, locante sau restaurante mai mari sau mai mici unde se poate mânca pe alese, de la mâncare tradițională, la diverse specialități din bucătăria internațională, oferta localurilor de luat masa fiind mai mult decât generoasă, iar prețurile foarte accesibile.

În spatele perimetrului fântânii muzicale și al clădirii firmei LC Waikiki, am găsit un mic sit arhelogic, pe nume Iyilik Kayalığı (Pietrele Bunăvoinţei în traducere), pe care nu l-am remarcat data trecută, fiind descoperit în anul 2000 şi introdus în circuitul turistic în 2005, semn că se alocă importanță și resurse pentru săpăturile arheologice, mai ales că am citit că în apropiere de Marmaris a fost descoperit mormântul sportivului grec din antichitate, Diagoras, despre care multă vreme s-a crezut că ar fi al unui sfânt. Pietrele Bunăvoinţei datează din secolul al IV-lea Î. C. şi constau în alăturara unor sculpturi de animale, statui, coloane, frize, aflate în stare nu prea grozavă.

De aici, luând-o pe străduțe, nu departe, se iese la promenada cu palmieri dincolo de care se desfășoară plaja publică a stațiunii, destul de lată cu apă mică la intrare și nisip grunjos, parcă industrial. La plaja publică, destul de curată și îngrijită, preferau să vină nu numai localnicii, ci și turiștii care vroiau să se bucure de facilitățile afişate cu mândrie pe panouri din loc în loc, dar şi de multe sporturi nautice disponibile a se practica.

Promenada cu palmieri, principalul bulevard al stațiunii, este artera pe care turiștii se plimbă nestingheriți seară de seară, însă nici pe timpul zilei nu e mai prejos de animată. Palmierii, la a căror toaletare (una dintre ele) am fost martori în 2009, sunt ceva mai înalți, semn că sunt mai „maturi”. În stradă se observă clar delimitată și vopsită în albastru, pista de biciclete pe care, la fel, nu am băgat-o în seamă acum nouă ani, și imediat mi-am amintit că Marmarisul este inclus în traseul turului Turciei, competiție aflată sub patronajul președintelui Turciei, care se desfășura anual, până în 2016, în luna mai, în anul 2017 având loc în octombrie. Anul acesta este programat în intervalul 9-14 octombrie.

Pentru cei ce vor să înlocuiască plaja și marea cu o altfel de distracție, dar tot pe bază de „apă”, cel mai potrivit ar fi să aleagă unul dintre cele trei aquaparcuri mari de care dispune stațiunea, pe care noi nu le-am încercat nici măcar de curiozitate, fiind îndrăgostiți de plajă și înot sau bălăceală în mare.

În concluzie, pot spune că am găsit un oraș de dimensiuni mai mari, mai dezvoltat, mai animat, o stațiune înfloritoare în care timpul îți scapă printre degete fiindcă nu știi când zboară cu atâtea locuri/lucruri de văzut/făcut. Nicăieri nu am găsit o ofertă mai bogată de excursii opționale ca în Marmaris!

Mi s-a părut a fi mai ocolit de conaționali, în tot sejurul neîntâlnind decât un autoturism înmatriculat la noi în țară și autocarul unei mari agenții de turism care duce/aduce turiștii, precum și câțiva români răzleți seara, în schimb totul pare a fi dedicat în stațiune poporului rus: de la meniurile restaurantelor, la panourile și pliantele agențiilor locale de turism, la afișele magazinelor și interpelările comercianților care au „prins” binişor şi limba rusă. Pentru a putea să vă faceţi o imagine cât mai completă asupra staţiunii, puteţi consulta marmaristown.com

Închei prin a spune că, deși am fost în Marmaris și a doua oară, nu sunt sigură că nu vom mai reveni și altădată, fiindcă e simplu: ne-a plăcut mult și ne-am simțit bine. Vă invit și pe voi să descoperiți Marmarisul, veți vedea că merită!

 

Vă rog, atașați următorul videoclip pentru care vă mulțumesc anticipat:

https://www.youtube.com/watch?v=FKXW_Uxom6E

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 30.08.2018 18:35:19

Validat / Publicat: 30.08.18 22:02:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2234


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  84500 PMA (din 64 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[30.08.18 21:39:57]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[31.08.18 08:04:34]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   =

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[31.08.18 08:10:37]
» mesaj pers

   @irinad: N-am fost încă acolo, explicația e simplă: nu îl pot duce pe domnul C intr-un loc “fără luxul din Antalya”:(

   Eu tot încerc, sper să reușesc intr-un final să îl conving că Turcia e superbă și fără “lux”.

   Acesta e și motivul pentru care mulți romani prefera hotelurile din Belek, iar eu nu pot decât să mă bucur că ei se duc acolo și nu aglomerează frumusețile acestei zone :)

   Felicitări și mulți pupici:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[31.08.18 08:14:15]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulţumesc foarte mult, onorată ca-ntotdeauna când primesc titulatura!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[31.08.18 09:04:00]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Iată de ce niciodată nu e prea mult să te duci într-un loc încântător! De fiecare dată mai descoperi ceva!

   Felicitări pentru articol, superbe pozele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[31.08.18 10:07:22]
» mesaj pers

   Nu am fost, inca, in Turcia, dar cand va veni vremea ordinea va fi Istanbul si apoi Marmaris si asta pentru ca tu stii sa prezinti locurile atat de frumos incat nu rezista nimeni sa dea curs indemnului tau:" Vă invit și pe voi să descoperiți Marmarisul, veți vedea că merită! "

   

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[31.08.18 16:02:22]
» mesaj pers

   @krisstinna: Draga mea, Turcia era multe locuri frumoase de oferit turiștilor, pentru toate gusturile. Chiar si din punctul de vedere al posibilităților de cazare, Marmarisul dispune de o paletă largă de astfel de locuri de cazare, de la cele pentru nepretențioşi, la hoteluri luxoase cu multe stele. Aşa că e posibil să găseşti ceva rezonabil şi pentru soțul tău. În plus, zona Marmaris este o destinație norocoasă, beneficiind de un cadru natural unic, aş spune de neegalat, în comparație cu alte meleaguri de la Egee sau Mediterană.

   Mulțumesc pentru vizită, aprecieri, Mă bucur dacă ți-a plăcut "plimbarea" alături de mine în Marmaris. Pupici!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[31.08.18 16:11:34]
» mesaj pers

   @maryka: Recunosc că Marmaris ne rămăsese la suflet încă de când am fost prima dată acolo, ca de altfel multe locuri unde am fost. Fiindcă, de regulă, alegem locuri care ne plac mult şi, oricum, dacă se intampla să nu se ridice la înălțimea asteptărilor noastre, ne asumam deciziile.

   Nu excludem şi in viitor o altă vacanță petrecută acolo.

   Mulțumesc frumos de lectură, vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[31.08.18 16:25:48]
» mesaj pers

   @DOINITA: Vai, m-ai "mişcat" de-dreptul cu acest ecou, fiindcă, dacă am reuşit să-ți transmit, prin articolele mele, o anumită prioritate a destinațiile turistice din Turcia, e chiar un lucru mare. Sunt încântată ca te-am purtat cu mine prin Marmaris şi ți-a plăcut.

   Mulțumesc de lectură, vizită, ecou şi, cine ştie, poate te mai iau cu mine la plimbare şi prin alte locuri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- nrs
[31.08.18 18:57:27]
» mesaj pers

   eu ti-am spus si direct, o repet: Cappadocia a ajuns pe primul loc pe lista tot datorita tie :) acum pot sa iti multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[31.08.18 20:12:26]
» mesaj pers

   @nrs: Cu mare plăcere! Aşa este, după cum am vorbit şi la Alba, şi pentru mine întâlnirea cu ţinuturile Cappadociei a însemnat ceva extraordinar. Dacă am reuşit să te inspir pentru vacanţa voastră să faceţi o "buclă" în Cappadacia de care văd că eşti încântat de-a dreptul, mă bucur tare mult. Cred că aceasta este satisfacţia cea mai mare pentru mine: atunci când un coleg "îmi calcă pe urme" şi se declară mulţumit! Aş împărtăşi oricând o nouă provocare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Tud-corina
[31.08.18 21:41:11]
» mesaj pers

   Foarte frumos peisajul plecam si noi saptamina viitoare am emotii. As vrea sa va intreb cu ce moneda te descurci mai bine in marmaris?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[31.08.18 23:08:18]
» mesaj pers

   peste tot in Turcia cel mai bine te descurci cu lire turcesti :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.09.18 06:28:43]
» mesaj pers

   @Tud-corina: Scuze pentru răspunsul meu întârziat, aşa este, şi în Marmaris, ca de altfel pe întreg teritoriul Turciei, se plăteşte cel mai bine cu moneda naţională: lira turcească. Indicat este să ai la tine euro pe care poţi să-i schimbi în Marmaris la casele de schimb care sunt la tot pasul în oraş. Cât despre paritate, aceasta ese destul de favorabilă turiştilor acum, lira fiind "în cădere liberă" de la începutul anului. În timpul vacanţei mele acolo 1 euro= 5,3 lire turceşti, acum pentru 1 euro primeşti sigur mai mult. Colegul @nrs îţi poate spune mai bine, fiindcă are informaţii calde.

   De asemenea, un aspect la fel de important este că aproape peste tot poţi achita cu cardul, inclusiv la restaurante, chiar şi locante mai mici, la un curs destul de bun. Eu am schimbat doar vreo 300 euro în lire turceşti, apoi m-am folosit de card aproape peste tot pentru că mi-a fost mult mai comod.

   Ştiu cum e să ai fluturi în stomac aproape de plecare, eu vă urez să aveţi o vacanţă minunată în Marmaris!

   Dacă vrei să mă mai întrebi ceva, îţi stau la dispoziţie cu mare plăcere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Tud-corina
[01.09.18 07:42:25]
» mesaj pers

   @irinad: va multumesc din tot sufletul pt informatie. As mai vrea sa va intreb despre excursie de o zi ce se fac din marmaris daca stiti cumva de unde se pot lua si un pret informativ. Noi mergem cu o agenție de turism si am primit oferta pt excursi la un pret zic eu mare de ex insula cleopatra 45 euro.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[01.09.18 08:15:57]
» mesaj pers

   paritatea e azi: 1 euro= 7.6 TLY, dupa ce saptamana trecuta am schimbat cu 7 TLY!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tud-corina
[01.09.18 08:56:54]
» mesaj pers

   @nrs: am văzut pe internet la cursul de schimb dar ma gândeam ca poate în marmaris dau mai puțin pe 1 euro. Va multumesc din suflet pt toate informatiile ca imi sunt tare de folos. Din pacate în Marmaris nu prea merg românii noștri mai mult rusii asa am auzit

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[01.09.18 09:37:16]
» mesaj pers

   cursul de schimb la banci nu difera de la o localitate la alta, exista chiar automate de schimb valutar ale bancilor un fel de ATM, se poate ca la casele de schimb sa dea ceva mai putin

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.09.18 10:17:42]
» mesaj pers

   @Tud-corina: Excursiile opţionale se pot cumpăra de la agenţiile locale situate, cele mai multe, în centru unde se pot negocia foarte bine la preţ, mai ales dacă luaţi două, spre exemplu. Mergeţi în centru în zona statuii lui Atatürk, acolo veţi găsi casele de schimb cu cursul cel mai bun şi foarte multe agenţii locale de excursii unde vă vor arăta cataloage, pliante, vi se vor da informaţii de tot felul.

   Excursiile oferite de agenţia de turism cu care mergeţi vor fi mult mai scumpe şi nu cred că merită doar pentru că vi se va asigura, poate, ghid în limba română.

   Luând exemplul tău cu excursia în Insula Cleopatrei, agenţiile locale o vindeau la jumătate faţă de preţul pe care l-ai menţionat tu, noi am preferat să mergem acolo pe cont propriu, fiind cu maşina, per total plătind mai puţin. E adevărat, în preţul excursiei era prinsă şi masa de prânz, dar noi am preferat să mâncăm la terasa din insulă care nu avea preţuri de speriat.

   Îţi recomand din tot sufletul şi croaziera în Delta Dalyan pe care o consider un must-do.

   În ceea ce priveşte cursul de la casele de schimb din Marmaris, nu trebuie să-ţi faci griji că ar fi mai mic, este unul absolut normal, iar între case nu prea există diferenţe, aproape toate afişează acelaşi curs, văzusem una pe Kordon cu un curs uşor mai bun, dar diferenţa nu merită pentru a fi căutată special.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Tud-corina
[01.09.18 10:28:49]
» mesaj pers

   @irinad: va multumesc din tot sufletul pt informatiile date imi sunt foarte utile. As vrea sa pot merge la Pamukkale Dalyan si Rodos daca ajuta Dumnezeu. Oferta de la agenție este scumpa pt excursii mi am dat seama de aia v am si intrebat. Va multumesc mult

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.09.18 10:39:14]
» mesaj pers

   @krisstinna:

N-am fost încă acolo, explicația e simplă: nu îl pot duce pe domnul C intr-un loc “fără luxul din Antalya”

   Eu îl înţeleg perfect pe Domnul C. :))

   Experienţele precedente te îndeamnă să compari mereu şi mereu, iar atunci când îţi dă cu minus apare şi dezamăgirea.

Eu tot încerc, sper să reușesc intr-un final să îl conving că Turcia e superbă și fără “lux”.

   De ce să nu încerci să le combini pe amândouă?

   În Bodrum ai găsit şi peisaje de vis şi climă extraordinară, dar şi hoteluri comparabile ca nivel al serviciilor cu unele foarte bune din Antalya, deci se poate :D

   În Marmaris eu nu am găsit încă în ofertele agenţiilor de la noi nimic comparabil cu ceea ce căutam, singura soluţie fiind o coborâre a ştachetei, un compromis pe care, probabil, îl voi face cândva. Însă, mergând în continuare pe coasta sudică spre Antalya, am ochit câteva variante interesante :p.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[01.09.18 12:39:19]
» mesaj pers

   @nicole33: Știu că niciun hotel din Marmaris nu e la fel de luxos ca hotelurile din zona Antalyei :), am studiat acest aspect câțiva ani.

   In Bodrum (locul meu preferat) am fost deja, nu vreau să mai merg acolo.

   Turcia e superbă oricum, am stat la hoteluri de două, trei și cinci stele, depinde de scopul excursiei de atunci. N-am murit la niciunul, turcii s-au comportat exemplar, am primit mereu exact ceea ce am plătit.

   Dacă va vrea Turcia, voi face combinații, normal e să îi satisfac și lui dorința, parțial :D, nu in totalitate, altele sunt prioritățile mele și printre ele nu se regăsește luxul din Belek.

   Aștept să mergi tu unde ți se pare interesant, te voi citi cu interes :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[01.09.18 22:49:00]
» mesaj pers

   @irinad: Minunat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[02.09.18 08:20:59]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc frumos, mă bucur că ţi-a plăcut! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[03.09.18 16:18:44]
» mesaj pers

   @irinad: Ce frumos ai scris despre Marmaris, dar mai ales l-ai „descris” în imagini edificatoare. Mulțumim pentru informațiile recente oferite cu generozitate.

   Când voi ajunge acolo nu voi rata castelul cu al său muzeu arheologic, portul și, bineînțeles, străduțele atât de pitorești. Alb și albastru, piatră și flori roz - seamănă izbitor cu peisajele grecești.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.09.18 20:20:21]
» mesaj pers

   @tata123: Da, aşa este, în timp ce cotrobăiam prin centrul vechi din Marmaris, aveam senzaţia că mă aflu undeva pe vreo insulă grecească, atât de tare seamănă ca şi aspect. Castelul este una dintre atracţiile majore ale oraşului, iar muzeul este bine organizat, exponatele sale fiind foarte valoroase.

   Mă bucur că ţi-a plăcut Marmarisul descris de mine, cu siguranţă îţi va plăcea şi când îl vei vedea tu cu proprii ochi.

   Mulţumesc pentru ecou, lectură, aprecieri! Vacanţe minunate îţi doresc pe mai departe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mariana07
[05.09.18 17:06:58]
» mesaj pers

   Foarte frumoasa descriere. Si eu am fost acum cativa ani intr-un circuit in Turcia si am fost foarte incantata de Marmaris. Sper sa reusesc sa revin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[05.09.18 20:19:50]
» mesaj pers

   @mariana07: Mulţumesc frumos, mă bucur că Marmarisul a fost şi pe gustul dvs. Eu sunt mai subiectivă, poate, de aceea îl consider unul dintre cele mai frumoase staţiuni la mare din Turcia, ce-i drept, fiind binecuvântat de divinitate cu o amplasare fabuloasă, beneficiind în acelaşi timp de unul dintre porturile naturale cele mai ample.

   Toate cele bune! Vacanţe minunate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Yolanda
[06.09.18 08:10:13]
» mesaj pers

   @irinad: ai reusit sa surprinzi frumusetea acestor locuri prin fotografii inspirate, iar prin descrierea facuta sa trezesti dorinta altora de a vizita Turcia, inclusiv mie care nu sunt fan Turcia, într-un viitor nedefinit... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[06.09.18 13:11:19]
» mesaj pers

   @Yolanda: Mă bucur mult că am reuşit să-ti trezesc curiozitatea pentru Turcia, țară încă nevizitata de tine. Când se întâmplă să sădesc în mintea colegilor dorința de a vedea şi a vizita locurile descrise de mine în articole, atunci îmi dau seama că ceea ce scriu nu trece neobservat şi îmi dă imboldul necesar de a recidiva cu alte reviewuri. Mulțumesc mult pentru cuvintele tale frumoase! Te pup! Vacanțe plăcute îți doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [19.02.19 07:50:55]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Marmaris de sus, văzut de la punctul de belvedere situat până la intrarea în oraş -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005021">Şterge vot</a></div><span id="v91005021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Marmaris de sus, văzut de la punctul de belvedere situat până la intrarea în oraş
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Marmaris văzut din şoseaua către Datça -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005022">Şterge vot</a></div><span id="v91005022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Marmaris văzut din şoseaua către Datça
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Netsel Marina din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005023">Şterge vot</a></div><span id="v91005023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Netsel Marina din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Kordon, faleza pe care ne plimbam serile, de data aceasta văzută din castel -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005024">Şterge vot</a></div><span id="v91005024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Kordon, faleza pe care ne plimbam serile, de data aceasta văzută din castel
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Stradă din centrul vechi din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005025">Şterge vot</a></div><span id="v91005025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Stradă din centrul vechi din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Case din centrul vechi din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005026">Şterge vot</a></div><span id="v91005026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Case din centrul vechi din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Strada Barurilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005027">Şterge vot</a></div><span id="v91005027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Strada Barurilor
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Vase în lumina apusului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005028">Şterge vot</a></div><span id="v91005028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Vase în lumina apusului
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Centrul vechi cu case albe şi ferestre albastre -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005029">Şterge vot</a></div><span id="v91005029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Centrul vechi cu case albe şi ferestre albastre
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Prin castelul din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005030">Şterge vot</a></div><span id="v91005030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Prin castelul din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Curtea interioară a castelului din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005031">Şterge vot</a></div><span id="v91005031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Curtea interioară a castelului din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Pe unul dintre canalele oraşului Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005032">Şterge vot</a></div><span id="v91005032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Pe unul dintre canalele oraşului Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Case din centrul vechi, văzute din castelul Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005033">Şterge vot</a></div><span id="v91005033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Case din centrul vechi, văzute din castelul Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Marmaris la apus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005034">Şterge vot</a></div><span id="v91005034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Marmaris la apus
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Străduţă din centrul vechi din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005035">Şterge vot</a></div><span id="v91005035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Străduţă din centrul vechi din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Scări albe ca şi casele acestei străduţe din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005036">Şterge vot</a></div><span id="v91005036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Scări albe ca şi casele acestei străduţe din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Din castel spre marina din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005037">Şterge vot</a></div><span id="v91005037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Din castel spre marina din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Strada Barurilor pe timp de zi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005038">Şterge vot</a></div><span id="v91005038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Strada Barurilor pe timp de zi
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Clădiri şi vase la asfinţit -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005039">Şterge vot</a></div><span id="v91005039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Clădiri şi vase la asfinţit
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] În grădina interioară a castelului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005040">Şterge vot</a></div><span id="v91005040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] În grădina interioară a castelului
foto irinad [30.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Promenada cu palmieri din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005041">Şterge vot</a></div><span id="v91005041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Promenada cu palmieri din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2018] Fântâna muzicală seara -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005042">Şterge vot</a></div><span id="v91005042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2018] Fântâna muzicală seara
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2018] Fântâna muzicală pe timp de zi nu era muzicală -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005043">Şterge vot</a></div><span id="v91005043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2018] Fântâna muzicală pe timp de zi nu era muzicală
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2018] Fântâna din spatele fântânii muzicale -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005044">Şterge vot</a></div><span id="v91005044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2018] Fântâna din spatele fântânii muzicale
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2018] 'Printre sute de catarge' -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005045">Şterge vot</a></div><span id="v91005045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2018] "Printre sute de catarge"
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2018] O caracatiţă pe Kordon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005047">Şterge vot</a></div><span id="v91005047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2018] O caracatiţă pe Kordon
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2018] Ambarcaţiuni aliniate în Netsel Marina -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005049">Şterge vot</a></div><span id="v91005049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2018] Ambarcaţiuni aliniate în Netsel Marina
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2018] Far mic în portul de vase de croazieră -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005050">Şterge vot</a></div><span id="v91005050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2018] Far mic în portul de vase de croazieră
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2018] Unul dintre canalele Marmarisului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005052">Şterge vot</a></div><span id="v91005052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2018] Unul dintre canalele Marmarisului
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2018] Prin centru, la pas -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005056">Şterge vot</a></div><span id="v91005056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2018] Prin centru, la pas
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2018] Marmaris la apus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005057">Şterge vot</a></div><span id="v91005057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2018] Marmaris la apus
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2018] Plaja din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005058">Şterge vot</a></div><span id="v91005058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2018] Plaja din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2018] Demonsraţie de acrobaţie pe plajă în Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005059">Şterge vot</a></div><span id="v91005059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2018] Demonsraţie de acrobaţie pe plajă în Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2018] Pentru cine doreşte să încerce ceva sport... -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005060">Şterge vot</a></div><span id="v91005060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2018] Pentru cine doreşte să încerce ceva sport...
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUN-2018] Din castel, un zoom pe plajă şi sediul poliţiei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005061">Şterge vot</a></div><span id="v91005061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUN-2018] Din castel, un zoom pe plajă şi sediul poliţiei
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUN-2018] Vas de croazieră plecând înţesat de turişti -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005062">Şterge vot</a></div><span id="v91005062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUN-2018] Vas de croazieră plecând înţesat de turişti
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUN-2018] Şi fratele său, abia plecat şi el plin-ochi de turişti -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005063">Şterge vot</a></div><span id="v91005063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUN-2018] Şi fratele său, abia plecat şi el plin-ochi de turişti
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUN-2018] La apus pe plajă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005064">Şterge vot</a></div><span id="v91005064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUN-2018] La apus pe plajă
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2018] Pe plaja publică din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005066">Şterge vot</a></div><span id="v91005066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2018] Pe plaja publică din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUN-2018] Pista de biciclete din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005067">Şterge vot</a></div><span id="v91005067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUN-2018] Pista de biciclete din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUN-2018] Pe Kordon la pas -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005068">Şterge vot</a></div><span id="v91005068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUN-2018] Pe Kordon la pas
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [JUN-2018] Prin bazarul acoperit din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005069">Şterge vot</a></div><span id="v91005069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [JUN-2018] Prin bazarul acoperit din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JUN-2018] Statui prin centrul vechi din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005071">Şterge vot</a></div><span id="v91005071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JUN-2018] Statui prin centrul vechi din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [JUN-2018] Fântână pe Kordon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005073">Şterge vot</a></div><span id="v91005073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [JUN-2018] Fântână pe Kordon
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [JUN-2018] Pe meterezele castelului din Marmaris -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005075">Şterge vot</a></div><span id="v91005075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [JUN-2018] Pe meterezele castelului din Marmaris
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [JUN-2018] Terase pe Kordon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005077">Şterge vot</a></div><span id="v91005077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [JUN-2018] Terase pe Kordon
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P47 [JUN-2018] La plimbare în zona comercială a Netsel Marina -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005079">Şterge vot</a></div><span id="v91005079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P47 [JUN-2018] La plimbare în zona comercială a Netsel Marina
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P48 [JUN-2018] Pe Strada Barurilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005080">Şterge vot</a></div><span id="v91005080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P48 [JUN-2018] Pe Strada Barurilor
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P49 [JUN-2018] În Marmaris, pe unul dintre canalele oraşului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005082">Şterge vot</a></div><span id="v91005082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P49 [JUN-2018] În Marmaris, pe unul dintre canalele oraşului
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P50 [JUN-2018] Marmaris, la ceas de seară -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005084">Şterge vot</a></div><span id="v91005084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P50 [JUN-2018] Marmaris, la ceas de seară
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P51 [JUN-2018] Par a fi nişte pescari -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1005086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1005086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1005086">Şterge vot</a></div><span id="v91005086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1005086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1005086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1005086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P51 [JUN-2018] Par a fi nişte pescari
foto irinad [30.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.607531070709 sec