ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 20.08.11
    STATUS: JUNIOR
    DATE SEJUR
    AUG-2011
    DURATA: 7 nopți
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    70.00%
    Satisfăcător
    PLAJA şi MAREA:
    37.50%
    Mai degraba nemulțumit
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    78.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 17 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 8 MIN

    Nici bine, nici rau

    TIPĂREȘTE

    Am fost in august 2011 la acest hotel si nu cred ca voi mai merge vreodata. Nu neaparat la hotel, cat in statiunea Kusadasi.

    Sa povestesc putin si drumul. Plecarea din Piata Izvor cu autocarul, asteptat la pod la Giurgiu ca e in reparatii, desfacut bagajele la granita cu Turcia ca n-au primit vamesii spaga (cum faceau alte companii de turism, a noastra n-a vrut), oprire din trei in trei ore la bude ramolite bulgaresti (unde costa 1 leu) sau bude mai putin ramolite (dar la fel de urat mirositoare) turcesti. Cat am mers in Bulgaria mai bine opream prin boscheti ca erau destui si nu mai plateam. Ca si priveliste, Bulgaria e o tara foarte saraca, blocuri ramolite, sate pustii, oameni saraci, dar la fel de smecheri ca si romanii. Asta e parerea pe care ti-o faci dupa ce o vezi cu ochii tai de la nord la sud. Cine ma contrazice sa suie in masina si sa iasa pe la Giurgiu sa vada cum e. Drumul dureaza 20 de ore, e foarte obositor si in prima zi nu esti bun de nimic.

    Bun, si acum Turcia, Kusadasi. Tara mai dezvoltata decat a noastra, dar prostie mai mare decat la noi. Majoritatea tinerilor habar n-au o boaba de engleza (in statiunea Kusadasi) dar ei interactioneaza cu straini de prin toata Europa vanzandu-le produse. Atat de incapatanati sunt, incat doar prin semne iti pot explica cat costa un produs. De fapt prefera sa iti scrie pe telefon sau pe calculator cifra decat sa invete numerele in limba engleza. Nu sunt prietenosi, ci agasanti. In bazar stilul lor e sa iti ceara o suma formidabila pentru un produs si apoi sa o aduca la un nivel mai normal, iar daca te vede ca esti interesat dar dai sa pleci trag in jos la pret mult (de la 50 de euro pana la 10-15 pe niste slapi). Oricum la un moment dat te saturi de insistentele lor si de modul in care vor sa te traga in magazin doar doar sa le cumperi ceva. Marfa lor e produsa in Turcia, imitatii de calitate la firme mari, dar, daca te uiti mai atent sunt doar... imitatii. In schimb accepta euro si lire turcesti, dar cursul lor de schimb e 2 lire sau 1 euro la un produs, asa ca mai bine platesti in lire, ca altfel iei teapa. La casa de schimb valutar din kusadasi cursul e insa corect.

    Ceva foarte deranjant e ca preturile nu sunt nici macar orientativ afisate si pentru orice obiect marunt trebuie sa intrebi, ca sa ii ia istetului de turc mult timp pana te lamureste cat costa (scriind pe telefon cifra). In microbuze se face evaziune fiscala la greu, nu primesti bilet deloc. Unde mai pui ca exista 4 masini de 6,4 masini de 5 si asa mai departe. Uimitor a fost de faptul ca 6-le avea mai multe directii desi era aceeasi masina. Parca n-aveau destule numere. Repet, mare e prostia. (da, intr-adevar, toate masinile de 6 au cam aceeasi ruta pana la un punct, dar, turcii nu pot numara decat pana la 6??)

    Nu s-a mai scris aici de faptul ca in Kusadasi, dincolo de bazar si zona aia artificializata cu palmieri sunt multi tigani. Si sunt mai urati si mai periculosi decat ai nostri. De altfel am vrut sa urcam la statuia lui Ataturk (nu stiu daca se scrie asa) si ni s-a spus de catre o romanca ce lucra pe-acolo ca sunt multi tigani pe deal si ar fi bine sa nu ne ducem. Seara pe faleza erau si cersetori si boschetari, dar, ce-i drept, doar cativa.

    Daca veniti la hotelul Surtel si vreti sa faceti plaja, aveti optiunea unei plaje publice aflata nu departe langa o plaja privata. Doar romani pe plaja care nu vor sa dea 3 lire pe un sezlong, de altfel banii aia nu merita, ca oricum nu poti sta toata ziua cand ai all inclusive. Alte optiuni sunt plajele private (atentie cand luati masina 6 pentru long beach ca poate va lasa pe la Kipa si mai mergeti 1 km pana la apa), dar si la alea platesti mai mult decat face. Adica vreo 2,5 lire dus + 5 lire sezlongul pe zi + 2,5 lire intors (e o distanta foarte mare, n-ai cum pe jos si sa vrei). In total 10 lire doar sa stai la plaja. Pe plaja privata nu poti pune rogojina, nu te lasa.

    Trecutul strazii iti pune atentia la incercare. Pe trecere poti fi calcat usor, deoarece turcii nu acorda prioritate pietonilor (am auzit ca asa e regula la ei), asa ca atentie mare.

    N-am sa mai scriu acum toate excursiile optionale la care puteti merge, ci doar faptul ca daca va incredeti in agentia romana care va preia din autocar va luati teapa cu multi euro. Eu nu m-am increzut in ei si bine am facut. Pentru o excursie la Pamukkale (unde trebuie sa ajungeti, merita efortul) tipa de la agentia romaneasca ne cerea 45 de euro (drum, un pranz, intrare colo-colo), dar am gasit acelasi lucru (exact acelasi lucru, ca am mers pe langa microbuzul celor care au crezut-o si ne-am tot intalnit cu ei) cu 35 de euro. Deh, trebuie sa te smechereasca romanii oriunde ai fi. La Efes duceti-va dar nu singuri, ci fie mai multi, fie tineti-va de grup. Altfel, exista tigani care va fac poze (fara sa le-o cereti) si apoi va forteaza sa le dati 8 euro pe 2 poze. Noi n-am mai fost, dar romani colegi de hotel cu noi ne-au spus lucrul asta. Si recomand cand mergeti la Pamukkale sa aveti apa cu voi (2 litri/persoana) ca la restaurantul ala din cadrul hotelului de 5 stele (unde va cere 1 euro pentru prostia de pe cap, inutila, ca sa va balaciti in namolul lui peste adus de pe alte dealuri) 0,33 ml de suc costa 3 euro, iar 0,5 litri de apa costa 2,5 lire. Apa moca nu va vor da, asa ca veniti cu ea la voi in rucsac. Mai recomand o umbrela de culoare inchisa pentru Efes sau Pamukkale pentru ca la pranz cand veti fi acolo soarele poate fi toropitor (la propriu, aproximativ 50 de grade in soare). La casa Fecioarei Maria (care nu e casa Fecioarei Maria) nu prea aveti ce vedea, dar suveniruri de cumparat sunt cu tonele (se accepta lire, dolari, euro). Cladirea a fost construita prin secolul 6, Fecioara Maria a murit cu 500-600 de ani inainte...

    In sfarsit, hotelul Surtel. Amplasarea foarte buna, chiar in continuarea unei strazi din bazar, bot in bot cu navele de croaziera (foarte faine), dar noaptea dormi cu geamul inchis (erau termopane) ca altfel iti bubuie in cap terasele din zona. Daca dormi cu geamul inchis insa (si cu aparatul de aer conditionat oprit sa nu racesti) te vei trezi transpirat in 40 de grade... Nu prea sunt alternative. Camerele au fost restaurate de curand (eu am fost in august 2011), mobilier nou, saltele ortopedice, totul ok, apa calda mereu. Schimbat asternuturi zilnic, curat zilnic, nu am ce ma plange aici. Singurul post romanesc de la tv este tvr international, care prezinta... veti vedea. Pe scurt n-ai la ce te uita, majoritatea fiind in turceste, iar tv-ul nu are functie de search pe nicaieri (fiind unul turcesc cred). Internetul are parola (v-o zice de la receptie) dar e cel mai slab internet pe care l-am vazut. Abia ce se conecta si schimbam o vorba pe web messenger (pe telefon samsung chat special conceput pentru socializare) si pac pica conexiunea. Am incercat langa router (de deasupra receptiei la etajul 1) si tot asa. Semnal bun, pica repede. Solutia, in cele din urma, era sa nu misc telefonul sa il tin fix, dar... dura doar ceva mai mult pana iar se deconecta. In Romania mi-am folosit telefonul la multe wireless-uri si n-am avut asa problema.

    Personalul e amabil, doar tipul sef de sala de la restaurant e cam arogant. In rest, primitori si vorbareti (atat cat pot ei comunica cu tine, nestiind prea multa engleza).

    Ei bine, acum mancarea. Multe salate, icre, branza, branza vegetala, cascaval, macaroane, spaghete (cu un sos de rosii, dar servite, ca la turci, reci). Dupa 3 zile va saturati de aceste borsituri si veti manca doar ce va pune portionat bucatarul. Da, mancarea reala este portionata (un snitel de pui de persoana, sau un cartof de persoana etc.), restul borostinelor le poti servi pana la refuz ca oricum te plictisesti de ele. Mai multe feluri de prajituri, care n-au decat zahar in ele, sau cel putin, doar asta simti ca mananci: zahar. Pepene galben si pepene rosu in fiecare zi, schimband culoarea. Apa cata vrei (desi daca vrei sa iei juma de litru intr-o sticla iti comenteaza arogantul de sef de sala, dar, pacaliti-l ca nu e mereu acolo si nu e asa istet), bere cata vrei, vinuri (care cica nu-s bune, eu nu consum, nu stiu), suc pepsi (de fapt apa sifonata la dozator cu aroma) cat vrei toata ziua, fanta cat vrei (la barul de la piscina), iar daca ceri apa nu-ti da cata vrei (repet, prostia e mare, sucul pepsi tot cu apa se face). Au si ceai lipton la dozatorul de la piscina dar ala e cat vrei pe bani.

    Ideea e ca dupa 3-4 zile te saturi de boroştinele lor si de mancarea lor supercondimentata (piper non stop in orice) si simti nevoia sa mananci un cartof prajit. La hotelul Surtel nu exista notiunea de cartof prajit, nu stiu de ce, dar nu exista. Doar in excursia la Pamukkale am mancat cu multa pofta asa ceva. Supa este foarte condimentata, nu se poate manca, ceaiul e foarte prost (la fel, cat vrei, dar nu-l mai vrei).

    Totusi, te saturi macar si nu mai trebuie sa mergi la terase sa dai banii acolo (unde un blid de mancare nu e mai ieftin de 10 lire, indiferent ce cumperi).

    Dimineata mancarea e ok, gem, miere, unt cat vrei, cereale, salate, ou fiert tare, ceai, cafea, etc.

    Piscina este destul de mica, dar merge. Au si piscina de copilasi. Problema e ca in piscina e foarte mult clor (exagerat de mult) si te poti alege cu iritatie, dar poate nu toti sunt asa sensibili.

    Privelistea de la hotel este frumoasa, mai ales seara. Locatia, merita intr-adevar.

    Eu unul am vazut Kusadasi si mi-a ajuns. Sincer, m-as duce mai degraba in Albena, statiune care chiar are plaja sau la nisipuri, decat aici unde platesti destul pe o amarata de plaja si nu simti ca esti pe litoral.

    Revenind la hotel, cred ca merita sa mergeti, decat sa mergeti la altul bagat prin boscheti la enspe kilometri de bazar, doar ca va va fi dor de cartofi prajiti, carne (la ei e foarte scumpa) si ciorba ca lumea, nu lichidul ala numit supa. Pentru cumparaturi (mai ales mancare) suiti in microbuzul 6 pe care scrie Kipa, treceti strada si cumparati de-acolo. Va intoarceti apoi cu oricare care va lasa la marginea bazarului, doar sa intrebati de centrum.

    Per ansamblu, nici bine, nici rau.


    [fb]
    ---
    Trimis de mirceacristea in 20.08.11 19:00:05
    Validat / Publicat: 20.08.11 20:44:08
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2969 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirceacristea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 8 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 17.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    alex1968
    [20.08.11 20:57:30]
    »

    Mi-a plăcut foarte mult review-ul tău, felicitări!

    Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [20.08.11 23:42:03]
    »

    Si mie mi-a placut foarte mult review-ul. Excelent, cu multe informatii pentru un user new entry.

    Felicitari!

    maria55 †
    [21.08.11 03:34:05]
    »

    @mirceacristea,

    in concluzie"nici bine nici rau" in Kusadasi? ! Sau la hotel Surtel? !

    Cit a costat sejurul? Pt. ca depinde f mult si de acest lucru! Eu, de ex. merg pt a-5-a oara la acest hotel la 18/E/zi/pers. , iar la acest pret am fost si sunt cit se poate de multumita!

    Cartofi prajiti intr-adevar nu au, insa nici nu sunt sanatosi, iar flamind de la masa nu pleci, trebuie sa-mi dai dreptate.

    La plaja de vis-a-vis, platesti 3/tl/ insa chiar daca pleci la masa, ei tin cont de faptul ca ai platit odata si nu te taxeaza din nou! Acum nu cred ca este scump 1,5/E/ daca tii cont de faptul ca pina si la Eforie un sezlong te costa in aceasta perioada aprox. 15/ron. Diferenta e, ca daca pleci la masa pe plaja noastra te mai taxeaza odata!

    Felicitari pt review, iar data viitoare renunta la autocar!

    Am avut si eu o experienta similara, ulterior renuntind in favoarea auto personal! E mult mai comod si mai ieftin daca faci calatoria 4/pers/ masina.

    Este doar un sfat pe care ti-l dau din suflet1

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    aaaaa
    [23.08.11 20:26:27]
    »

    daca vrei calitate si servicii excelente te sfatuiesc ca pe viitor sa alegi un hotel de 5 stele in Turcia. fa rezervarea din timp si vei benefiacia de reducere. De asemenea perioada aleasa este una de varf, te sfatuiesc sa alegi luna iunie si vei vedea ca te va costa cam la fel dar beneficiezi de serviciile de 5 stele. Si exclus transportul cu autocarul.

    Referitor la evaziunea fiscala, sistemul fisacal turcesc e conceput pe un impozit forfetar in functie de activitatea desfasurata astfel incat statul isi incaseaza veniturile stabilite de la fiecare comerciant si nu il mai intereseaza inregistrarea veniturilor. Este un sistem pe care ar trebui sa-l adoptam si noi avand in vedere ca la noi se inregistreaza cheltuielile in detrimentul veniturilor si implicit societatea e pe pierdere, rezultatul fiind 0 impozite la stat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    aaaaa, alex1968, maria55
    Alte impresii din această RUBRICĂSurtel Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047981023788452 sec
    ecranul dvs: 1 x 1