90556 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Izmir sau împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.10.2018
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 3 zile
TIP: COLEGI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Crampeie de Izmir


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Turcia, Izmir, Octombrie 2018. Despre Izmir este pretentios sa urc un articol complet. Din doua motive foarte mari si foarte late. Unu, Izmir insusi este un oras “foarte mare si foarte lat” si sunt necesare cateva zile ca “sa il acoperi ceva mai acoperitor” si, doi, eu nu am avut acest timp. Desi abia al treilea oras turc ca populatie este de peste doua ori mai mare ca Bucuresti-ul si de peste 10 ori mai mare decat alte orase din tara noastra.

Izmir conform wiki

Regiunea a fost populata inca din perioada preistorica. Vestigii arheologice dovedesc existenta oamenilor aici inca din mileniul VII iH. Pe aceste locuri a existat cetatea greaca Smyrna (sec XI iH). A trecut mai apoi sub ocupatie romana si a fost reconstruita de Alexandru cel Mare. Din secolul al XV-lea Imperiul Otoman a administrat aceste meleaguri. Pot fi vizitate vestigii istorice in acest sens.

In istoria moderna, Republica Turcia fondata de Atatuerk, acum aproape 100 de ani, s-a deschis catre lumea vestica, a renuntat la unele canoane si restrictii religioase, femeile au obtinut drepturi si au un statut egal cu barbatii, turcii au sau pot avea orizonturi largi. Dublarea populatiei tarii nu a dus la saracirea turcilor, chiar daca exista si la ei extreme, pentru ca Turcia s-a dezvoltat fantastic in ultimii 30 de ani si nu numai in industria turismului. Ataturk este indiscutabil simbolul Turciei moderne.

Cele mai populate orase turcesti sunt megalopolisul Istanbul – orasul de pe doua continente, cu o populatie mai mare decat a intregii Romanii, apoi capitala Ankara si pe locul trei Izmir. Populatia Izmir-ului numara peste 4 milioane locuitori in zona metropolitana si peste 3 milioane in cea urbana.

Administrativ orasul Izmir face parte din Provincia Izmir. Aria metropolitana acopera peste 7.000 kmp, iar strict orasul ca. 900 kmp.

Izmir-ul este un port la Marea Egee. Metropola este intinsa in special de-a lungul coastei Golfului İzmir si a deltei raului Gediz.

Centrul Izmirul si polul densitatii turistice este districtul Konak, din care voi povesti in cele ce urmeaza impresiile mele.

Izmirul este un oras cu trafic aglmoerat, in stil turcesc, anume haotic, cu dificultati in a gasi locuri de parcare. Pe placile de identificare auto veti citi indicativul 35 pentru Izmir (Istanbul are 34). Pentru soferii turci, acest 35 spune ceva despre tupeu, despre nerespectarea regulilor de niciun fel, ca si 34 de altfel.

Atractiile turistice ale Izmirului

Sa incep cu locurile prin care am avut placerea a ma plimba. La pas, caci acesta este un amanunt important. Mai ales ca am fost cazat in centru, accesul la obiectivele centrale se recomanda a fi facut per pedes.

Prima seara am urmat traseul Hotel Renaissance – Bd. Gazi Osman Pasa – Ataturk Aniti – Cumhuriyet Myd. (str. Republicii) – (aleea) Park Ici Yolu – Alsancak Gundogdu – Ataturk Cd. – Izmir Merkez – Ataturk Aniti – hotel.

La Ataturk Aniti este un rond in care converg mai multe artere de circulatie, dar si aleile de pe malul marii. Rondul este dominat de palmieri inalti, luminati seara. Am inspirat mirosul marii. Batea vantul, se formau valuri, nu foarte mari, dar care se spargeau in malul amenajat. De aici am intrat pe aleile parcului care se intindea in lungul tarmului. Loc clasic de promenada. Tineri liberi stateau pe iarba si socializau. Chitarile asigurau fondul sonor in grupulete. Mult verde, seara, marea, Izmirul luminat. Intrucat Izmirul este un golf, “peste mare” se vedea alta parte a orasului. Am remarcat mai multe blocuri turn cu zeci de etaje, unele cu arhitectura futurista. Nu erau cu vreo 20 ani in urma cand mai trecusem pe aici. O prima impresie excelenta de libertate si modern.

Punctul terminus al primei parti de mers seara pe malul marii a fost in dreptul unei noi piatete, Alsnacak Gundogdu. Aici fluturau multe drapeluri turcesti, inca un semn cat de mandri dunt turcii de tara lor, Si au de ce!

Nu v-am spus ca pe tot drumul de-a lungul tarmului pe aleea parcului, se putea la fel de bine merge pe strada de pe extermitatea exterioara a parcului, pe care erau insirate una langa alta terase, care spre seara se umpleau de clienti turci si straini. O zona in care multa lume se plimba, o zona de vizitat. A urmat cina la una din terasele cu specific pescaresc, Baryum Baik.

In a doua seara de la hotel am luat-o spre stanga, se poate incerca orice strada perpendiculara pe bulevardul pe care am pornit cu o seara inainte. Dupa ce am traversata Bd. Fevzi Pasa, am intrat in bazar (kemeralti) . Am urmat mai multe ulite ale bazarului dar am pastrat directia generala stanga luata la inceput de la hotel. Astfel m-am apropiat de tarm, dar fara a traversa Bd. Mustafa Kemal Sahil care este o artera foarte circulata insiruita in lungul tarmului. Tinand directia buna si cu o harat primita la hotel, am ajuns fix in centru in Piata Konak (Meydani) . Piata este numita dupa Vali Konagı (Conacul guvernatorului) al provinciei İzmir, care este situat aici. Piata este centrul absolut al Izmirului. Are o forma patrata, pe o latura fiind conacul amintit, dar si Primaria. Piata este populata cu porumbei care vin in numar mare sa fie hraniti de trecatori. Pe o latura a pietei este o foarte frumoasa fantana.

Tot aici mai gasim doua obiective. Chiar la intrarea in piata este Moscheea Konak (Yali) . Am vizitat-o repede fiind un lacas mic si simplu. A fost ridicata in anul 1748 de Ayse Hanim. Este construita intr-un plan octogonal si are o singura incapere. La intrare trebuie sa te descalti.

In centrul pietei se află simbolul Izmirului, Turnul cu ceas (Saat Kulesi) construit in anul 1901. Monumentul a fost proiectat de francezul Raymond Charles Père si a comemorat la inaugurare 25 de ani de la urcarea pe tron a lui Abdulhamid II. Ceasul a fost primit in dar de la Imparatul German Wilhelm II. Constrcutia este ridicata si decorata in stil otoman. Turnul este inalt de 25 metri si este inconjurat de patru fantani in forma de cerc. Coloana turnului este de inspiratie maura. Turnul cu ceas de la Izmir a aparut si pe bancnota de 500 lire care a circulat timp de 6 ani in secolul trecut. Si acelasi simbol al orasului era pe peretele de la capul patului in camera mea de hotel.

Dupa pauza cuvenita la obiectivele centrale ale orasului am traversat Bd. Mustafa Kemal Sahil. prin statia de tramvai, unde soseaua intra in pasaj subteran si am ajuns pe malul Marii Egee in statia de vapor urban Konak Vapur Iskelesi. A fost extremitatea traseului din ziua a doua. Am urmat malul marii catre dreapta printr-un parc pe aleile Kent Tarihi Park Ici Yolu. Am depasit inca o statie de vapor. Am vazut si o amnbarcatiune pe post de nava-gunoiera care strangea mizeriile aruncate in apa marii. Mai incolo am intalnit si un post de pompieri cu nave dotate pentru asemenea operatiuni de stingere a incendiilor pe apa.

De aici aleea se numeste Ataturk Cd. Pana la urmatoarea statie in dreptul Ataturk Aniti unde fusesem si cu o seara in urma. Si aceasta faleza, care este de fapt in prelungirea celei battue in prima zi, este la fel de circulate. Mie mi-a plavut mai mult prima insa. Catre Ataturk Aniti au inceput sa apara si terasele aliniate una dupa alta. Eu am cautat una dupa rondul amintit, in zona unde mancasem si cu o seara in urma.

Aici am cautat din nou un loc de cina apoi am revenit la hotel.

Seara a treia am prestat plimbarea cea mai lunga. Am urmat Bd. Gazmin Osman Pasa putin in sens invers fata de zilele anterioare. Apoi am traversat catre stanga si am urmat cat de cat strazile paralele cu tarmul dar la circa 200 metri de acesta. La inceput am mers pe o ulita in caldaramul careia erau incastrate numele unor stele turcesti, dupa modelul de la Hollywood, raspandit de acum in mai multe locuri ale lumii. Terase, magazine, tarabe, strazile laterale stanga ajung toate la tarm, iar strada urmata de mine converge incet catre tarm si ea, pentru ca tarmul face o bucla catre port. Strada m-a condus pana in apropierea portului. Ajuns la tarm, am facut stanga pe aleile Park Ici Yolu. Repede am ajuns la prima statie de vapor la Alsancak Iskelesi pe unde trecusem si in prima seara. In acest sector vizitat, am remarcat putin altfel de lume. In primul rand procentul turcilor era mai mare. Strada a fost subimpartita pe sectoare. A fost o zona de talcioc practicat sub niste lampioane chinezesti, apoi mai multe fast fooduri. Strazile erau flancate de palmieri foarte inalti, care se gaseau in numar mare si in curtile proprietatilor pe langa care am trecut. Mai apoi am intalnit ceva magazine si mai catre capat terase. Terasele aratau bine si m-a batut gandul sa ma opresc la una din ele, dar am continuat plimbarea. Intamplator nu avea sa fie o decizie buna.

Revenind la malul marii, pe drumul urmat spre Ataturk Aniti, am ales din nou o terasa pescareasca, Ayvalik Balikcisi, unde am ramas flamand, o alta poveste.

Mi-a placut si tura asta a atreia si recomand acest traseu.

Izmirul mai numara si alte obiective turistice decat zona Konak cu Turnul cu Ceas, faleza si parcurile si terasele de la tarmul Marii Egee. Unul din acestea este (Tarihi) Asansor, adica ascensorul. Se gaseste in cartierul Karatas. A fost construit in anul 1907 ca o lucrare de serviciu public de catre un bogat bancher evreu si comerciant al acelei perioade, Nesim Levi Bayraklıoğlu, pentru a usura trecerea de la baza Karatasului catre partea de sus a bunurilor si oamenilor.

Kadifekale inseamna castelul de catifea si este alt obiectiv. Este denumirea dealului din zona urbana dar si al vechii cetati de aici. De aici exista o perspectiva frumoasa asupra orasului si a golfului.

Parcul natural Sasali - Cigli a fost deschis in anul 2008 si este gradina zoo a orasului, dar si cel mai mare parc natural din Europa. Aici vietuiesc peste 100 de animale din 128 de specii.

Acestea au fost crampeiele Izmirului. Sper ca va placut, Mie cu siguranta si as vrea sa ma mai intorc aici. Izmirul o dovada vie a Turciei moderne, un oras vizitat de turisti, nu neaparat o destinatie estivala de stat la plaja, dar una unde ai ce vizita si unde poti simti pulsul unui mare oras al Turciei.

Numai de bine!

Va invit sa ascultati putina muzica turceasca linistita, placuta, ca Ege Deniz (Marea Egee).

@webmaster: Rog inserare videoclip youtube.

Multumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 21.10.2018 08:27:05

Validat / Publicat: 21.10.18 09:26:49

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 777


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  68800 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Dan&Ema? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[21.10.18 09:12:34]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[21.10.18 10:05:20]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[21.10.18 10:14:33]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[21.10.18 10:37:41]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[21.10.18 10:52:47]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Interesant oraș, felicitări pentru review!

   Turnul cu ceas mi-a amintit de cel văzut anul trecut la Jaffa, în Israel.

   A fost, ca și acesta din Izmir, unul din cele peste o sută ridicate în întreg Imperiul Otoman pentru a marca jubileul de argint al sultanului Abdul Hamid II.

   Peste mai puțin de 20 de ani Imperiul Otoman avea să se destrame... Istoria e necruțătoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[21.10.18 10:56:57]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Din acelasi volum de istorie turca am citit ca aceste turnuri cu ceas se regasesc in mai multe locuri dominate atunci de turci inclusiv prin tari balcanice vecine cu noi. Pe internet era insirata si lista lor dar nu am mai incarcat articolul si asa amplu.

   Mi-a placut Turnul cu ceas. Uite ca nu am precizat! Acesta nu se viziteaza la interior! Este admirat si pozat din Piata Konak de turisti si trecatori.

   Carmen, multumesc pentru lectura si completare! Sa ne revedemcu bine, sanatosi! ☀️

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[21.10.18 20:38:59]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Am apucat sa citesc putin "crampeie din crampeie" in timpul zilei si mi-as fi lasat treburile neterminate ca sa citesc tot, dar desi curiozitatea imi dadea ghes am zis ca mai am timp, asa ca citind articolele de pe AFA imi voi incheia asa cum trebuie weekendul.

   Minunat articolul si la fel si pozele. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[21.10.18 20:52:19]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Săptămâna trecută am fost la 50 km de Izmir. Şi chiar ne-am propus să ajungem cândva şi în acest oraş. Sper să nu rămânem doar cu dorinţa, din vina noastră sau... a lor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[21.10.18 21:06:25]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Ce mica e lumea! 😃

   Eu am fost cu treaba la Manisa, o ora cu masina de la Izmir. Am avut cazare la Izmir.

   Numai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[21.10.18 21:13:34]
» mesaj pers

   @mishu:

"crampeie din crampeie"

   Ce tare suna! Multumesc ca acorzi atentie articolelor mele si ca nu te-ai lasat!

   M-am muncit ceva sa strang si sa asez informatiile. Am vrut sa fie util cui mai ajunge pe acolo. Mai ales ca zona batuta de mine este cea in care se plimba cei mai multi dintre turisti.

   Iti urez plimbari multe in Austria, la vecinii nemti si oriunde iti doresti si poti!

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[22.10.18 09:21:08]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: De doua ori am fost acolo, îmi place tare mult orașul, cu toată aglomerația lui pe mine m-a încântat de fiecare dată.

   Mulțumesc pentru aduceri aminte!

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[22.10.18 09:43:17]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Ma bucur ca ti-am amintit de momente dragi.

   Eu care am fost la 20 ed ani diferenta intre vizite, am perceput orasul mult mai modern decat il stiam. Cred ca acele blocuri turn genereaza automat aceasta impresie. O alta diferenta daca retin bine este ca la vizita me aanterioara nu tin minte sa fi fost obiceiul de a sta pe iarba grupuri grupuri.

   Mi-a placut, imi place atmosfera Izmirului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [19.04.19 18:17:23]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Apus de soare de pe pasajul care traberseaza BD> Ataturk in apropierea Pietei Konak -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022609">Şterge vot</a></div><span id="v91022609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Apus de soare de pe pasajul care traberseaza BD> Ataturk in apropierea Pietei Konak
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Ataturk Aniti - Romdul cu plamieri luminati seara -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022610">Şterge vot</a></div><span id="v91022610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Ataturk Aniti - Romdul cu plamieri luminati seara
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] In fiecare seara, apusul de soare era zgarcit si pacla invaluia soarele inainte sa se scalde seara in mare -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022612">Şterge vot</a></div><span id="v91022612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] In fiecare seara, apusul de soare era zgarcit si pacla invaluia soarele inainte sa se scalde seara in mare
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Simbolul Izmirului - Turnul cu Ceas -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022614">Şterge vot</a></div><span id="v91022614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Simbolul Izmirului - Turnul cu Ceas
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Marea era agitata la mal in fiecare seara -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022615">Şterge vot</a></div><span id="v91022615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Marea era agitata la mal in fiecare seara
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Park Ici Yolu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022617">Şterge vot</a></div><span id="v91022617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Park Ici Yolu
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2018] Vapoarele ca acesta asigurau transportul public urban traversand Golful Izmir -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022618">Şterge vot</a></div><span id="v91022618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Vapoarele ca acesta asigurau transportul public urban traversand Golful Izmir
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Tot Aleea Park Ici Yolu si in zare noile conmstructii ale Izmirului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022621">Şterge vot</a></div><span id="v91022621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Tot Aleea Park Ici Yolu si in zare noile conmstructii ale Izmirului
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Un monument amplasat inAlsancak Gundogdu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022623">Şterge vot</a></div><span id="v91022623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Un monument amplasat inAlsancak Gundogdu
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] In zona Park Ici era permisa stationarea pe iarba -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022625">Şterge vot</a></div><span id="v91022625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] In zona Park Ici era permisa stationarea pe iarba
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] statia de vapor de la Alsancak Gundogdu si un vapor urban in statie -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022629">Şterge vot</a></div><span id="v91022629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] statia de vapor de la Alsancak Gundogdu si un vapor urban in statie
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Bazarul (kemeralti) situat in apropiere de Konak -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022631">Şterge vot</a></div><span id="v91022631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Bazarul (kemeralti) situat in apropiere de Konak
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Konak Camii sau moscheea din Piata Konak -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022632">Şterge vot</a></div><span id="v91022632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Konak Camii sau moscheea din Piata Konak
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Turnul cu Ceas, porumbeii, palmierii - Piata Konak seara -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022634">Şterge vot</a></div><span id="v91022634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Turnul cu Ceas, porumbeii, palmierii - Piata Konak seara
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Interiorul simplu al Moscheei Konak (Yali) -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022636">Şterge vot</a></div><span id="v91022636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Interiorul simplu al Moscheei Konak (Yali)
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Detalii ale Turnului cu Ceas -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022639">Şterge vot</a></div><span id="v91022639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Detalii ale Turnului cu Ceas
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Si porumbeii se inghesiue in Piata Konak -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022640">Şterge vot</a></div><span id="v91022640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Si porumbeii se inghesiue in Piata Konak
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Monumentul din Piata Konak -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022642">Şterge vot</a></div><span id="v91022642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Monumentul din Piata Konak
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Superba fantana din Piata Konak este indragita si de porumbei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022643">Şterge vot</a></div><span id="v91022643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Superba fantana din Piata Konak este indragita si de porumbei
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Izmir va transmite prin gura mea<p> - Hosgeldiniz? Bine ati venit! -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022645">Şterge vot</a></div><span id="v91022645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Izmir va transmite prin gura mea

- Hosgeldiniz? Bine ati venit!

foto Dan&Ema [21.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Vaporul asta facea curat la malul marii -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022646">Şterge vot</a></div><span id="v91022646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Vaporul asta facea curat la malul marii
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2018] O zona cu pietre la mal in dreptul Kent Tarihi Park Ici Yolu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022648">Şterge vot</a></div><span id="v91022648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] O zona cu pietre la mal in dreptul Kent Tarihi Park Ici Yolu
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2018] Izmirul fotografiat din masina -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022649">Şterge vot</a></div><span id="v91022649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2018] Izmirul fotografiat din masina
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2018] In dreptul garii ferovoiare este expusa o locomotiva cu abur -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022650">Şterge vot</a></div><span id="v91022650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2018] In dreptul garii ferovoiare este expusa o locomotiva cu abur
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2018] Blocuri turn sunt deja o certitudine in Izmir -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 21.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022651">Şterge vot</a></div><span id="v91022651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2018] Blocuri turn sunt deja o certitudine in Izmir
foto Dan&Ema [21.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.129214048386 sec