ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.01.2015
DE GYL*
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 04.05.12
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    JAN-2015
    DURATA: 4 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Shopping si hamam in stil turcesc.

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Din capul locului trebuie sa spun ca pentru unul ca mine care a luat contact cu Istanbulul inca din 1991, shoppingul de acum a fost o mare deceptie. Pe strada si in bazare preturile sunt similare cu cele de la tarabele din Obor sau chiar mai mari, textilele si pielaria de calitatea celei din complexul Europa sau Dragonul Rosu, tocmeala aproape inexistenta. In magazinele de firma cu marfa de calitate superioara, unde negocierea este exclusa, preturile sunt de mall Vitan sau chiar mai mari. Mici afaceri poti face, doar in perioada reducerilor substantiale de pret, respectiv sfarsitul lunii ianuarie - martie sau in perioada Festvalului de shopping.

    Am stat de vorba cu cativa comercianti si am aflat ca "misterul" schimbarii de atitudine se datoreaza in buna masura "gastelor" cum ii numesc negustorii locali pe turistii rusi si nemti, care nu prea au obiceiul de a se tocmi si dau cat li se cere. O alta cauza este clasica criza, care nu mai permite coborarea prea jos a stachetei preturilor.

    Fara sa gresesc Istanbulul este si una din capitala contrafacerilor de orice fel de la braduri de lux ca Hermes, Chanel sau Vuitton pana la cele mai populare ca Reebok, Nike sau Kappa. E adevarat ca exista fake-uri foarte bine executate - clona - care costa ceva mai mult, dar si copii ordinare de cateva lire turcesti.

    Pentru Turcia aderarea ( daca va fi ) vreodata la UE ar insemna si sfarsitul unei adevarate industrii si un procecent semnificativ de someri.

    * Grand Bazar - langa p-ta Beyazid, in dreptul statiei de tramvai T1, este locul istoric si consacrat comertului, cel mai popular si cunoscut el avand o vechime pe peste 55o de ani si cuprinde 60 de strazi acoperite si aproximativ 3000 de magazinase. Daca anii trecuti aici preturile erau mai mult decat convenabile si la articolul solicitat facea-i o oferta cu 70-80% mai mica erau sanse mari sa obtii pretul cerut initial cu 50-60% mai mic, ei bine acum abia daca poti negocia in jos 10-15% din pretul piperat cerut. Dupa parerea mea, incet dar sigur Marele Bazar se transforma in destinatie turistica si nu de shopping. Marfurile vandute aici se pot regasi la preturi mai mici pe stradutele adiacente bazarului.

    * Spice Bazar - bazarul egiptean sau bazarul cu mirodenii este langa statia de tramvaiului T1 - Eminonu, este al doilea bazar ca notorietate dupa Marele Bazar, este semnificativ mai mic, concentrat, dupa cum ii spune si numele pe mirodenii, fructe uscate si oleaginoase, dulciuri, alimente si flori. Valvataia mirosurilor iti incita, excita si incanta simturile, miesmele te ispitesc, solicitand la maxim simtul olfactiv si vizual. Alaturat bazarului este p-ta Eminonu cu a sa Yeni Camii sau Moscheea Noua, adica " noua " de prin anul 1500.

    * Strada Istiklal - care face legatura intre P-ta Taksim si Karakoy (vis-a-vis de Eminonu, legate fiind de podul Galata), furnicar de oameni si magazine de firma locala si internationala, cu preturi pe masura. Nu voi insista, deoarece subiectul este tratat mai pe larg in povestirea mea anterioara.

    * Zona comerciala Merter - este pe traseul liniei rosii de metrou M1, la numai 7 statii de aeroport. Pentru ca noi am cam bajbait dupa ea sa va spun ca de la iesirea din statie care este supraterana, se merge inapoi pe partea dreapta inspre sensul spre aeroport cam 2-300m, pe stanga este un hipermarket Mig Gros apoi se face la dreapta pe strada Nadide se merge numai drept, se urca abrupt panta strazii si dupa prima mare intersectie se mai avanseaza vreo 300m si ajungem in aceasta zona comerciala. Ea este delimitata de strazile Cinar, Nar, Gulsever si Guladali. Este o zona comerciala noua cu cladiri moderne etajate, pline cu deja traditionalele magazine si magazinase, care vand preponderent imbracaminte, tesaturi si incaltaminte aici marfurile sunt de calitate, adica clone de brand si vanzarea se face numai la serii, adica pachete cu 5-7 produse identice de marimi consecutive. Preturile sunt destul de bune, dar in conditiile date, asemanatoare en-gros-ului.

    * Vizita la hamamul Davutpasa. Aflandu-ne in explorarea stradutelor mai indepartate de zonele turistice si unde poti lua contact cu autentica bucarie turca reprezentata de "locantele" de cartier, ne-am pripasit prin cartierul Cerrahpasa, nu foarte departe de statia de tramvai T1 - Yusufpasa. Dupa ce ne-am pus burtile la cale cu cea mai fragede si delicioasa Iskender Kebab, adica fashii de carne de miel cu legume gatite pe plita, cuscus si iaurt, ce alt mod mai bun de siesta decat o sedinta de hamam. In cale ne iese hamamul cu pricina, ispititi de ideea relaxarii si de pretul mai domestic, ca pentru localnici, adica 30 lt, fara masaj sau 50 cu, fata de cele practicate de hamamurile cu vad turistic de 80 lt pana la 120. Obositi bine, era ceasul vreo 6 seara, "kilometrajul" de la picioare era dat peste cap, pasim increzatori inauntru.

    Hamamul sau baia turceasca a fost preluata de otomani de la romani, el derivand din termele romane, el este structurat in : - camekan - unde clientul este primit si indrumat spre o cabina de schimb si primeste traditionalul "pestemal" o panza cu care sa se inveleasca, in cabina gasim si papuci. Dupa ce am avut ceva dificultati cu legarea pestemalului in jurul taliei mele "zvelte" si burdusita cu kebab suntem indrumati spre "sogukluk" adica o incapere de tranzit cu dushuri si traditionalele toalete turcesti, tot aici exista si sauna uscata. Dupa ce esti lasat sa te acomodezi cu interiorul si colegii de hamam, care l-au intampinat pe amicul meu in sala de sauna uscata cu salutul, banuiesc, "traditional hamamurilor" - Hello baby! , esti preluat de maseur si condus in alta incapere, unde esti intins pe "gobektasi" adica masa de masaj din marmura si incepe procedura: initial esti spalat cu sapun, apoi cu o manusa aspra esti frecat pe corp pentru exfoliere (cred ca am "donat" vreo 2-3 randuri de piele), intre etape esti clatit de maseur cu galeti cu apa aruncate pe tine, iar la final urmeaza masajul propriu zis, o "framantare" zdravana, dar mai inainte esti acoperit cu spuma dintr-un vas si dupa aproximativ 15-20 min. in care mi-au troznit toate oasele, inclusiv scarita din urechi si am resimtit, fara placerea initiala, gustul Iskender Kebabului, mancat cu vreo 45 min. mai devreme, esti lasat in pace. Amicul meu cu toate ca nu a dorit masaj ne-a urmat in sala cu pricina, pentru ca dupa primirea ce i-a fost facuta s-a gandit ca e posibil sa se avanseze pe calea "dragaleseniilor traditionale". In fine, ultima incapere este "hararet" adica o sala mare in care sasaie aburul umed. Clientul poate apoi sa se plimbe intre toate aceste incaperi concepand la libera alegere modul de petrecere a timpului. La iesire "event-masterul" te "imbrobodeste" infasarundu-ti sub forma de turban un prosop pe cap, primesti prosoape uscate, poti cumpara racorioare sau un ceai, platesti serviciile la ghiseu sub atenta supravegere a maseurului, care astepta "traditionalul" pesches sau ciubuk. Am uitat sa zic ca alaturat exista si sectiunea pentru femei structurata la fel, dar din lipsa de cliente acolo era fumoarul. Cam asta a fost si experienta hamamului de cartier.

    La intoarcerea spre tara la imbarcare noi am avut locurile 27 E si F care s-au dovedit a fi pe ultimul rand de scaune, dar am avut surpriza sa urce la bord calatori care cautau febril locurile urmatoare pana la 32, care nu existau. Turkish Airlines a schimbat aeronava cu una mai mica si mai scurta, iar bietii calatori dupa discutii si emotii au fost asezati la Busssines Class. La sosire ne astepta ploaia si o temperatura de 3-5 grade in termometre, cu o ora in urma lasasem 16-18 grade si 4 zile superbe, neobisnuit de calde pentru aceasta perioada, chiar la Portile Orientului.


    [fb]
    ---
    Trimis de GYL* in 29.01.15 10:17:08
    Validat / Publicat: 29.01.15 14:40:58
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

    VIZUALIZĂRI: 15803 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GYL*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P13 Chemarea la rugaciune se face 5 ori pe zi din minarete.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 37 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    21 ecouri scrise, până acum

    Marian Preda
    [29.01.15 14:51:05]
    »

    @GYL:

    Am dat start vot!

    Un articol util comunităţii AFA-iste! Felicitări!

    GYL*AUTOR REVIEW
    [29.01.15 15:20:02]
    »

    @Marian Preda - Multumesc, apreciez lauda ta!

    alinaro
    [29.01.15 16:19:47]
    »

    @GYL - M-a interesat mai ales partea cu hammamul, pe care o sa-l "degust" si eu peste cateva luni, tot la una din mamele lui. Da, stiu, am fost de cateva ori in Morocco si n-am beneficiat pana acum, dar de-asta nu mai trece.

    Frumoasa povestire, finalul mai ales mi-a descretit fruntea.

    Numai bine!

    GYL*AUTOR REVIEW
    [29.01.15 18:10:12]
    »

    @alinaro - Multumesc, asta a fost si scopul, o "finalizare" fericita!

    Itzi doresc "hamamuiala" placuta!

    Aurici
    [29.01.15 22:32:40]
    »

    @GYL - Trebuie sa te contrazic cu tocmeala. Poate ca nu ai rabdarea necesara. Sau poate nu-ti place sa faci asta la modul serios, asa cum ii place sotului meu. Am invatat chiar de la ei (de la turci), ca a nu te tocmi, este o jignire pe care le-o aduci. Ne tocmim si la caserolele cu pepene pe care le luam de la tonetele de pe strada: ca luam 2 in loc de una, ca uite suntem 3 persoane, sau 4... ca nu mai avem decat o lira, etc, etc. La cumparaturile mai serioase putem sa stam si 2 ore. Cred ca asa am stat anul trecut cand am cumparat un cojoc si o scurta de piele. Am plecat de la 2000 de EUR pentru un cojoc si l-am luat cu 300. Am baut vreo 4-5 ceaiuri, s-a tavalit turcul pe jos ca asa ceva nu se poate, am spus bancuri, ne-au facut o gramada de complimente ca sunt experti cand vor sa te prinda de musteriu, am plecat, am venit... Daca se gandeste cineva ca este o pierdere de vreme, eu va spun ca este placerea pentru care ne intoarcem permanent. Excluzand cumparaturile serioase, la cumparaturile mici, nici nu conteaza banii economisiti, pur si simplu ne distram copios.

    GYL*AUTOR REVIEW
    [30.01.15 09:27:45]
    »

    @Aurici - Nu te contrazic, mai sunt si "vechi obiceiuri", dar incearca tocmeala ta in Marele Bazar, eu la el ma refeream. Am spus ca incet, dar sigur tocmeala, cu pornitul de la un pret fabulos de ordinul miilor ca sa se ajunga la cateva sute, devine istorie. Asa cam 10, poate maxim 20% din pretul cerut mai merge, dar cam atat. Iar in magazinele mari nici nu poate fi vorba de targuiala. Enjoy.

    Aurici
    [30.01.15 09:40:07]
    »

    @GYL - Nici eu nu vorbesc de marile magazine, n-am fost niciodata la mall sa ma tocmesc. Vorbesc de distractia de la bazarul de mirodenii, unde am negociat orice, de pe strada, chiar si de la Marele Bazar, de la magazinele de pielarie, la aur am negociat intotdeauna. Iti spun din nou ca este vorba de distractie, nu neaparat de o economie. Chiar daca nu "iese" intotdeauna, discutia cu ei face toti banii.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    alinaro
    [30.01.15 10:12:14]
    »

    @Aurici - Subscriu, Aurici. Si pentru mine e o placere sa ma targuiesc cu ei (in cazul meu cu maurii, dar e acelasi lucru, cam acelasi sange le curge prin vene), e un ritual care ma distreaza si pe care il repet ori de cate ori cam ocazia. In nordul Africii toti spaniolii sunt pentru ei Maria si Iosif, asa ii abordeaza in zouk, iar cand eu le spun ca nu sunt nici spanioloaica si nici Maria, imediat trec de la Raúl si Casillas la Hagi. Te saluta in toate limbile posibile si imposibile, pe mine ma fascineaza ca si comercianti.

    Weekend placut sa aveti.

    P. S. Vreau si eu in Turcia!

    Aurici
    [30.01.15 20:57:15]
    »

    @alinaro - Este foarte greu sa recomanzi Istanbulul cuiva. Eu am prieteni la care il recomand si altii carora le spun sa mearga in alta parte, in functie de cum ii stiu. Este o aglomeratie de nedescris, cel putin in orasul vechi, galagie, seara (si chiar ziua) este cam mizerie pe strazile adiacente bazarelor, poti sa stai in trafic pana innebunesti sa-i astepti pe ei sa-si ia un suc, sau o banana (opresc efectiv masina pe stradutele alea inguste, in panta si se duc sa-si ia ziarul, sau ceva si toata lumea din spate asteapta). Parca n-au nici o regula de circulatie prin orasul vechi. Dar d. p. m. d. v.compenseaza cu multe, multe altele. Si au o bucatarie nemaipomenita si extrem de variata. Nu poate sa-ti recomande cineva Turcia (si nu ma refer la litoral), pentru ca daca vorbesti cu 10 persoane poti sa auzi 10 pareri. Nu ai decat sa mergi la Istanbul si lucrurile se vor transa foarte clar: ori te indragostesti, ori il tai dupa lista. La cum te-am perceput eu, cred ca te vei indragosti. Sa-mi spui dupa ce ajungi.

    Week-end placut si tie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    amero
    [30.01.15 21:29:22]
    »

    Mi-a placut rew. dvs. si pentru ca amfost si eu acolo, trebuie sa va spun ca regret ca nu am fost la hamam, ar fi fost o experienta inedita. In privinta shoppingului si pe mine ma amuza "tocmeala" lor este o arta interesanta specifica pe care am intalnit-o si in nordul Africii. In croaziera pe Nil in Egipt dupa ancorarea vaporului au venit egiptenii sa isi vanda prosoapele si lenjeria de bumbac, era un adevarat spectacol ne intrebau de pe micile lor ambarcatiuni cum ne cheama, de unde suntem si apoi ne indemnau sa le cumparam marfa. Am si acum fete de masa cumparate de acolo, dar si la ei ca si in Maroc, Tunisia, la turci nu m-am amagit niciodata ca sunt in castig, stiu sa faca comert chiar daca dau senzatia ca scad pretul ei ies intotdeauna in castig. felicitari ptr. rew.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan&Ema
    [31.01.15 15:31:35]
    »

    Mie mi-a placut tocmeala la turci la nebuie. Am ajuns si la sfert de pret initial ba am negociat si cursul de schimb la banca.

    Turcia ma fascineaza si este de nevociat orice la ei.

    Si totusi hamam nu am incercat. Motiv sa revin

    alinaro
    [02.02.15 11:45:28]
    »

    @Aurici - Am fost in Turcia de doua ori in 1999, o data vara si o data spre iarna. Prima data la Festivalul Alunelor in Akcacoca, nord (sper ca am scris bine) si in Alanya, cu un scurt tur si oprire in Istanbul, si a doua oara direct Alanya, tot cu oprire in Istanbul. Mi-a placut foarte mult, de-aia zic ca vreau, pentru ca nu am mai fost de-atunci, a trecut o gramada de timp. Deocamdata ma multumesc cu Marocul, e mai aproape de mine, dar revin eu intr-o buna zi si-n Turcia. Si... da, m-ai perceput bine.

    O saptamana frumoasa si scuze de off topic autorului si web-ului de serviciu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sir_Ady
    [18.03.15 13:17:08]
    »

    @Aurici:

    Aveti idee pretul la aur? Am dori sa dam la schimb niste bijuterii mai vechi pe altele...

    Sunt safe magazinele de bijuterii sau exista si fake?

    Orice sfat/recomandare ne este de folos...

    Merci

    Aurici
    [20.03.15 17:21:09]
    »

    @Sir_Ady - Sper sa nu fie prea tarziu.

    Acum multi ani, schimbul/achizitia de aur era o afacere la Istanbul dar acum nu cred ca mai este. Ultima data noi am schimbat toate vechiturile din casa pe un set, (acum 2 ani), dar tragand linie am iesit la pretul aurului de pe la noi. Asta dupa ce ne-am tiganit, ne-a tot dat el (vorba vine), am tot schimbat modelele... etc. Asa, cand te uiti la vitrinele lor iti iau ochii, dar daca chiar vrei sa cumperi ceva o sa constati ca banii sunt in functie SI de model nu doar de gramaj (ca peste tot, de altfel). Anul trecut am fost cu niste prieteni care, la fel, au schimbat ceva si nu au avut senzatia ca au facut vreo afacere. Inaintea noastra un rus a cumparat un inel superb pe care a dat 10.000 EUR fara sa negocieze ceva. Vreau sa-ti spun ca aurul deosebit are un pret deosebit, restul parca e cam ca acasa, dupa ce treci dincolo de vitrina. Magazinele de bijuterii sunt foarte sigure, poti intra linistit macar sa te distrezi. Negocierea este ceva ce le place foarte mult si daca ai simtul umorului o sa te distrezi pe cinste. Nu trebuie sa cumperi neaparat, doar sa-ti faci o idee.

    De cand cu Erdogan toate au crescut. Pot sa-ti dau doar un exemplu: daca ani de zile am baut sucurile acelea pe care le fac in fata ta, pe strada, cu o lira, in ultimii 3-4 doar pe la Galata, ocazional mai gasesti asa. Chiar am vorbit la ultima vizita cu cineva si ne-a spus ca de cand cu acest regim toate preturile au crescut pentru ca au crescut taxele. Nici aurul nu a facut exceptie. Dar cum spuneam poti sa-ti faci o idee si sa te si distrezi la fata locului. Daca cumperi primesti garantie. D. p. a. d. v. nu trebuie sa-ti faci griji. Ei sunt negustori buni, nu impostori. Te pot face la bani dar cu acordul tau.

    Iti recomand sa te duci cu lectia invatata (pretul aurului de la noi) si daca gasesti un schimb bun sa negociezi pana iti convine. Daca nu cedeaza, nu cumperi, n-o sa fie nici o suparare. O sa vezi ca turcul ramane prietenos, oricat de mult l-ai sacai.

    Sper sa-ti fi fost de folos, vacanta placuta.

    Sir_Ady
    [21.03.15 11:39:13]
    »

    Nu e prea tarziu... Noi plecam de Paste la Istanbul, dar am zis sa-mi fac lectiile din timp

    Merci frumos

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [21.03.15 12:00:56]
    »

    @Sir_Ady -

    pt ca ieri dimineata m-am intors din Istanbul si pt ca la randu-mi am incercat sa schimb o bratara a fiului meu, pot sa-ti dau urmatoarele informatii:

    -la intrarea in Grand Bazar (cea din dreptul statiei de tramvai T1) si aici vorbesc de aleea principala, cea cu multe mag. de bijuterii, imediat cum intri se face dreapta pe un gang, unde sunt 4 magazine de gen...

    Aici am reusit sa fac schimbul si acum sa-ti spun care este procedura: ei iti cumpara tot ceea ce ai vechi din acest metal, la un pret de 20/E, dai 10gr, obtii 200/E, apoi alegi bijuteria dorita pe care ei o vand la un pret de 24-25/E/gr. In acest caz, la gramajul dat, obtii tot 10gr la un cost de 240-250/e, deci, diferenta consta in 40-50/e cu aprox. la 10gr.

    Sper ca am fost destul de explicita, iar pt mine a fost un pret bun atat timp cat la noi manopera pt o bijuterie data la schimb are un pret mult mai mare!

    Cursul era pt 1$-2,60tl si pt 1E-2,72tl... in consecinta, cade istoria cu "e mai bine cu dolari"!

    Daca mai ai intrebari, pot sa-ti raspund cu placere!

    Sir_Ady
    [24.03.15 21:12:25]
    »

    Chiar bun pretul la aur!

    Ma gandeam sa schimb cateva sute de lire (mai mici mai mari) si in rest sa avem EURO cash + card... Casele de schimb percep comision? se negociaza cursul?

    merci frumos maria55 pentru noutati... De mare ajutor

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [25.03.15 04:17:06]
    »

    @Sir_Ady - cu multa placere! Nu casele de schimb nu percep comision, or fi si din acelea, insa au afisate toate cursurile, au afisaj cu "no comision" asa ca e simplu sa te orientezi! Schimbul difera de la o casa la alta, insa sunt sume infime... max. 1-2e la 100/euro. Nu am incercat sa negociez cursul asa ca nu stiu daca se practica, banuiesc ca da, la ei fiind totul negociabil! Eu schimbam zilnic 100/e sau dolari, atat cat aveam nevoie pt ziua respectiva, insa la sume f mari cred ca e posibil!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sir_Ady
    [12.04.15 08:00:04]
    »

    @maria55:

    Hristos a inviat!

    Te refereai la intrarea dinnpre statia de tramvai cu numele Beyazit Kapalicatsi?

    Am fost ieri prin bazar si mi-au oferit niste preturi bomba... Gen 40-50 euro gramul

    Merci

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [12.04.15 08:52:38]
    »

    @Sir_Ady - Adevarat a Inviat, Ady! Exact, intrarea din fata statiei de tranvai! Imediat ce ai intrat, la mai putin de cativa metri, dreapta, se face un gang, o intrare, ceva de gen, este un spatiu ingust, dupa care se largeste si sunt multe bijuterii... acolo!

    Sau, inainte de intrarea in bazar, este o casa de3 schimb, un mag cu genti, intre ele este tot un gang, pe aici fiind ma pe direct... insa am sugerat varianta 1 pt ca-mi pare mai simpla! Totul este pe dreapta, dupa ce traversezi de la tranvai!

    Sejur placut!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    carmen-rodica
    [14.06.15 21:28:58]
    »

    @maria55 - Pentru ca discutia s-a purtat pe tema aurului... in toamna mergem intr-un circuit in Turcia si ne gandeam sa profitam de ocazie si sa ne cumparam verighetele de 25 de ani de acolo. Credeti ca este o alegere inteleapta?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, amero, Aurici, carmen-rodica, Dan&Ema, GYL*, maria55, Marian Preda, Sir_Ady
    Alte impresii din această RUBRICĂShopping la Istanbul:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077826976776123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1