28947 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sfaturi utile pentru vacanța la Istanbul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.05.2012
DE
Avatar TraianS
vârsta 30-40 ani
DIN Radauti
înscris/ă în 24.01.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2012
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
NA
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Istanbul - Aeroportul, Transport, Reduceri, Impartirea pe zile etc.


Am fost destul de recent in Istanbul si vreau sa scriu una alta, despre transport si ce s-a mai schimbat de la ultima mea vizita. Nu prea am timp sa fac acest review cum trebuie, dar sper sa iasa ceva pana la urma.

Ultimele mele drumuri la Istanbul, au fost in Septembrie 2010, Decembrie 2011 si Ianuarie 2012. De obicei au fost calatorii scurte, de aceea nu prea pot sa scriu un “maxi-ghid”. Am sa scriu mai mult despre lucrurile care le-am gasit diferite anul asta, comparativ cu anii precedenti si cateva idei in ceea ce priveste transportul si cateva trasee. Am sa ma concentrez mai mult pe lucrurile la care am reusit sa fac mai multe poze si la care pot sa le fac o descriere cat de cat mai amanuntita.

Sa le luam la rand.

Aeroporturi in Istanbul

In Istanbul – avem aeroportul principal - “Atatürk International Airport” (asta e un fel de Otopeni si e in partea europeana) si aeroportul “Sabiha Gökçen International Airport” (un fel de Baneasa – pe partea asiatica). Sabiha Gökçen e mai mic si e folosit de catre linii aeriene ca Pegasus. Ma indoiesc ca de la Sabiha sa aiba zboruri inspre Romania, de aceea am sa vorbesc despre:

Istanbul Atatürk Havalimanı

Pagina Oficiala: click aici

E un aeroport destul de marisor. E pe trei nivele – la subsol –este un market si statia Metroului, la partier sunt “Sosirile”, iar la etaj, plecarile. Lipita de cladirea principala a aeroportului este cladirea pentru zboruri interne (İç Hatlar = Zboruri Domestice; Dış Hatlar=Zboruri Internationale). Peste drum este parcarea acoperita– se trece prin niste pasaje deasupra strazii.

Am sa descriu putin in detaliu, pentru cei care sunt la primul zbor, sau care vin prima data pe acest aeroport. Cei “umblati”, sariti peste urmatoarele randuri :)

De obicei (dar nu intotdeauna) iesirea din avion, se face direct in aeroport. Adica -sunt aceste tunele mobile, care se lipesc de avion. Nu aveti de coborat din avion pe scari, luat autobuz, etc. Sunt niste colidoare lungi si au si benzi rulante, din loc in loc. Toti calatorii, ajung pe la jumatatea cladirii. Aici, cei care sunt doar in Tranzit (adica au conectii cu alte zboruri si nu intra-n Turcia), ajung la o serie de birouri de unde-si iau Boarding Pass-ul pentru urmatorul zbor, sau daca-l au deja il arata politistului care e langa scari. Apoi urca pe niste scari in zona de Plecari – de la etaj.

Ceilalti, care vor sa intre in Turcia – urmeaza indicatoarele inspre “Passports”. Ajunsi in fata ghiseelor cu Passports – trebuie mers la “Other Nationalities”. Au ghisee pentru cetatenii turci (apare si steagul) si ghisee pentru straini.

Pentru Romani, nu este nevoie de viza. Mergeti direct la ghiseul de pasapoarte, unde va pune viza de intrare.

Dupa ce ati trecut de pasapoarte, ajungeti in zona de unde va recuperati bagajul care l-ati dat la cala. Chiar cum iesiti de la pasapoarte, vedeti monitoarele – unde va scrie pe care banda, va vor veni bagajele. In functie de zborul cu care ati venit – pe aceste monitoare veti gasi numarul benzii. Ajunsi langa banda, veti gasi scris pe monitor, numele aeroportului din care ati venit si ora zborului.

Pentru carut de bagaje - trebuie sa aveti bani marunti de 1 lira, sau 50 de kurus. Cred ca merge si cu moneda de 1 Euro. In caz ca vreti sa luati un carut, e bine sa aveti monede la voi. Caruturile de carat bagaje, sunt pe langa benzi. Sistemul de folosire al monedelor e acelasi ca la unele supermarketuri.

Dupa ce ati recuperat bagajul, se iese pe centru. Aici, vamesii, va pot controla gentile, daca vor. Rar o fac.

Dupa ce iesiti de aici, sunteti in zona “Sosiri” a aeroportului, unde va intalniti cu cei care va asteapta (daca va asteapta cineva).

Daca aveti conectie cu alte zboruri domestice, se poate ajunge in terminalul pentru zboruri domestice, mergand la stanga. Pentru a merge cu metroul, se merge in dreapta iar apoi se coboara la subsol. Tot la Sosiri, gasiti si birourile celor de la Rent A Car si cateva case de schimb valutar.

Daca iesiti in fata aeroportului, puteti lua autobuzele Havaş, pentru a ajunge in centru. Pentru cei care stau in Taksim – autobuzele Havas sunt cele mai potrivite. Pentru cei care stau in zona SultanAhmet – o combinatie de metrou si tramvai, sunt cea mai buna optiune de a ajunge de la aeroport la hotel.

Desigur ca exista si varianta taxiului... dar eu vorbesc in special de mijoacele de transport in comun.

Autobuzele Havaş

Pagina Oficiala: click aici

Aceste autobuze, sunt speciale pentru a asigura transportul de si pana la aeroport. Pleca din jumatate in jumatate de ora (xx: 00 si xx: 30) atat din Taksim cat si de la Aeroport. Calatoria pana-n Taksim dureaza aproximativ 40 de minute si va lasa in fata restaurantului McDonalds, in imediata apropiere a Pietei Taksim.

In fata aeroportului, sunt trei stopuri – trebuie sa asteptati la stopul unde scrie: “HAVAŞ – TAKSIM OTOBÜS DURAĞI”. Aceste stopuri sunt foarte usor de gasit. Mai sunt stopuri si pentru alte rute.

De obicei pe langa aceste stopuri se plimba si cel care vinde biletul, si va intreaba –“Taksim? , Taksim? ”... ii bagati un “Evet” si cumparati bilet de la el cu 10 TL. Biletul il puteti cumpara si cand urcati in autobuz. Acelasi individ, va mai veni odata sa verifice ca toata lumea are bilet.

Eu de obicei, folosesc Havasul pentru a ajunge in Taksim si n-am avut niciodata probleme.

Important - La intoarcere, sa stiti ca autobuzul opreste intai la terminalul pentru zboruri domestice. Va anunta ca e Domestic Terminal. Asteptati pana autobuzul merge la Terminalul pentru zboruri Internationale, care e ultimul stop.

Pentru zona SultanAhmet – Hagia Sofia, se poate lua metroul (va trebui sa schimbati si sa luati tramvaiul mai apoi). Din zona de sosiri, inauntru, faceti dreapta si veti cobora la metrou. Sunt indicatoare si e foarte usor de gasit. Inainte sa vorbesc despre metrou, ar trebui sa vorbesc putin despre bilete.

La metrou si la tramvai se folosesc “Jetoane”. Costul unui jeton e de 2TL. Pentru fiecare calatorie aveti nevoie de un jeton. Pe langa jetoane, mai avem “Akbil” si “IstanbulKart”.

Ce este Akbilul?

Este ca un breloc de chei, pe care incarci contoare si cand urci in autobuz, sau intri la metrou, cand il lipesti iti trage costul calatoriei. Daca inainte se folosea doar Akbilul, acuma se incearca trecerea la noul sistem cu IstanbulKart.

Ce este IstanbulKArtul?

Este ca o carte de credit, pe care incarci o anumita suma si o folosesti lipind-o de cititoarele din autobuz, de la metrou, feriboturi si de la tramvai. Prima data cand o cumparati se plateste un depozit de 10 TL, si se pot incarca pana la 150TL credite pe ea.

Nu-mi este foarte clar, cum se calculeaza pretul unei calatorii, dar cred ca aveti 10% reducere din pretul normal de 2TL si puteti face pana la 5 transferuri intr-un timp de 2 ore.

Problema la aeroport este ca nu vand IstanbulKarturi (sau Akbiluri), au doar niste automate la care cei care au deja aceste cartele le pot reincarca. De aceea pentru calatoria cu metroul trebuie cumparate jetoane. Mai de mult, era un ghiseu de la care se puteau cumpara jetoane, dar acum am vazut ca sunt montate automate pe pereti. Va trebuie bani marunti pentru a putea cumpara aceste jetoane.

Pretul unui jeton este de 2TL. Aveti nevoie de unul pentru metrou si inca unul pentru tramvai. Cand schimbati lire, sa cereti as va dea si cateva lire marunte, sau mergeti sa schimbati la magazinul din aeroport.

Ce sunt Jetoanele?

Sunt niste fise de plastic rotunte, pe care le folositi de a trece de barierele de la metrou sau de la tramvai. Dupa ce le bagati, puteti inainta :) Nu-i mare filozofie.

Statia de metrou din aeroport e statie terminus. Nu conteaza care metrou luati, toate merg in aceeasi directie, inspre Aksaray. Pentru a ajunge in Sultanahmet, trebuie sa schimbati si sa luati tramvaiul care circula prin centrul istoric.

Se poate schimba in Zeytinburnu sau Aksaray, dar mai bine este de schimbat in Zeytinburnu, deoarece este mai putin de mers pana la tramvai. Din Zeytinburnu trebuie sa luati tramvaiul inspre Kabatas sau Eminonu. Sa nu luati tramvaiul inspre Bağcilar deoarece merge in directia opusa.

Tramvaiul

Tramvaiul este cel mai folosit de turisti si trece pe langa majoritatea punctelor turistice. Tramvaiul circula intre statiile Zeytinburnu si Kabataş. Cateva statii importante de pe linia tramvaiului:

*La statia SultanAhmet, se coboara pentru a ajunge la Moschee Albastra (SultanAhmet), Hagia Sofia, Batan Cistern, TopKapı etc.

*Statia Gülhane e cea mai aproape de Muzeul de Arhelogie.

*Beyazit si Çemberlitaş pentru a merge la Kapalı Çarşı – Marele Bazaar.

*Eminönu, pentru a merge la Mısır Çarşısı (Spice Bazaar), Podul Galata – pe langa ele sunt locurile de unde pleaca tururile pe Bosfor si vapoarele inspre Üskudar si partea asiatica. Tot aici este si cea mai importanta statie de autobuze (ma refer la rute inter-urbane). Am sa vorbesc putin mai pe larg despre Eminönu mai incolo.

Trecand podul Galata peste Cornul de Aur (Haliç in Turceşte), urmatoarea statie, in celalalt capat al podului este:

*Karaköy. De aici se poate lua funicularul (Tünel) pentru a urca dealul genovezilor si a ajunge pe Istiklal Caddesi (cea mai importanta strada de shopping). Pentru a ajunge la Tünel, trebuie trecut drumul, in partea stanga, stand cu spatele la Podul Galata. Exista si un pasaj subteran. Din statia de sus a Tünel, se poate ajunge foarte usor la Turnul Galata, sau se poate lua Tramvaiul Nostalgic pe Istiklal, pentru a ajunge pana-n piata Taksim. Nu recomand insa aceasta ruta, cand veniti de la aeroport, deoarece tramvaiul Nostalgic este foarte aglomerat si se misca foarte greu, deoarece strada e plina de oameni.

Ultima statie a tramvaiului, e *Kabataş. De aici se poate ajunge foarte usor pe jos pana la Palatul Dolmabahce. Tot in Kabataş gasiti si docurile vapoarelor inspre Insulele Printilor.

Metroul

Turistii au foarte putin de a face cu metroul, deoarece nu este o retea completa de metrou. Se lucreaza acum pentru a uni toate liniile, dar se pare ca lucrarile vor mai dura ceva timp deoarece au descoperit ceva siteuri arhelogice si lucrurile se misca greu.

Exista doua linii de metrou: cea din aeroport pana-n Aksaray, si din Taksim pana-n Levent. Cele doua linii de metrou nu sunt conectate intre ele. Prima linie va poate interesa pentru a ajunge la aeroport, iar cea din Taksim, in caz ca vreti sa mergeti la ceva Malluri din Levent. In rest nu aveti treaba cu metroul.

Autobuzele

Au inceput sa puna mai in toate autobuzele, monitoare care arata statiile care urmeaza si se incearca trecerea la IstanbulKart. Pe panourile laterale ale autobuzelor, sunt scrise statiile mai importante (sau cartierele) prin care trece autobuzul respectiv. Se urca, pe usa din fata si imediat in dreapta sunt masinile unde trebuie lipite Akbilul sau IstanbulKartul. Se lipeste IstanbulKartul si se aprind niste beculete si face un sunet specific cand trage costul unei calatorii. In caz ca nu mai sunt “contoare”, becurile vor fi rosii si va face un sunet diferit. De multe ori, veti vedea oameni care va roaga sa foloseasca cartela voastra:

“Sizin Akbilini kullanabilir miyim? ”

Va dau 2 lire si o folosesc pentru a trage o calatorie. E de datoria soferului sa verifice ca toti calatorii au lipit cartela la urcare. Mai de mult, erau multi soferi care aveau si ei cate o cartela si le dadeai lor banii si foloseai cartela lor. Ultimile dati am vazut insa ca nu mai folosesc si cei care nu au se roaga de ceilalti pasageri.

Mai sunt si autobuze private in care puteai plati calatoria cand urcai. La ultimele calatorii, nu am prins insa astfel de autobuze si se pare ca folosirea IstanbulKardului e un must.

De unde se pot cumpara IstanbulKarduri?

Sunt chioscuri prin statiile importante de autobuze, ca Eminönu, Taksim etc.

De obicei pe chioscuri scrie: “Akbil Dolum, Istanbul Kart, Satış ve Dolum Noktası”. Ceea ce s-ar traduce: ”Reincarcare Akbil, Cartela Istanbul, Punct de Vanzare si Reincarcare”. Reincarcarea se poate face si de la automate, dar acestear se gasesc in foarte putine locatii. E vorba ca vor aparea in mai multe locuri in curand. Eu am reincarcat Istanbul Kartul de la statia de jos a Tünel. Se pune Cartela pe un fel de citor iar comenzile la automat se dau de la un fel de butoane laterale. In viitor e vorba ca se vor monta astfel de automate in mai multe locatii iar IstanbulKArtul va avea mai multe aplicatii -se va putea plati si Taxiul cu ea, de ex.

In afara de ghiseele din statiile de autobuz, se poate sa mai gasiti IstanbulKArt si la unele chioscuri cu fel de fel de maruntisuri (ziare, dulciuri etc). De obicei au reclame cu “Jeton” sau “Akbil Dolum Bayii”. Recomand cumpararea unui IstanbulKart deoarece veti salva ceva banuti.

Autobuze care le-am folosit:

Autobuzul 32 sau 91O din Eminonu pentru a ajunge la EdirneKapı (si zidurile lui Theodosius) si Biserica Chora.

Din Taksim, orice Bus, inspre Eminonu, pentru a ajunge la tramvai si a va conecta cu orasul vechi. Majoritatea merg inspre Eminonu anyway. La o prima calatorie in Istanbul, autobuzele vor fi folosite mai putin. Principalul mod de transport va fi tramvaiul.

Ar mai fi Autobuzul 40, din Taksim care merge de-a lungul Bosforului. Mai este si un 50T (parca), pe care l-am folosit pentru a ma intoarce de la Patrarihia Ortodoxa, inapoi in Taksim.

Cu vapoarele

Siteul vapoarelor de stat e IDO – Istanbul Deniz Otobuzleri (click aici pentru detalii) dar poate fi putin greu de urmarit. Eu nu am fost cu vapoarele decat de la Kabataş pana la Insulele Printilor si de aceea nu am sa ma bag in subiect. Pe siteul lui Tom Brosnahan, gasiti mai multe informatii despre vapoare. Din nou cheia e Eminönu. De aici puteti lua vapoare inspre Eyup, pentru a vedea Cornul de Aur, sau puteti merge pe Bosfor. De asemenea se poate traversa pe partea asiatica. Important e sa mergeti la docul potrivit – iar costul unei calatorii este la fel ca peste tot adica 2TL. Se poate folosi Istanbul Kardul.

Pe langa firmele de stat si vapoarele pentru navetisti sunt vapoare pentru turisti. Aici preturile difera in functie de companie si de cat dureaza turul. Vedeti aceasta pagina click aici pentru a afla mai multe – in functie de ce va intereseaza.

Hubul Istanbulului e Eminönu. O data ce intelegeti Eminönu puteti spune ca ati gasit cheia Istanbulului. Am sa pun doua harti si va fi destul de usor de inteles. Sunt doua pasaje subterane in Eminönu si seamana unul cu celalalt, de aceea la o prima vizita multi se incurca. Nu se poate trece strada (sau ajunge la tramvai) altfel decat prin aceste pasaje. Primul pasaj subteran (cel care duce la statia de tramvai Eminönu) e aproape de Moschea Mamei Sultanului (Valide Sultan), veti trece pe langa zidurile moscheii cand veti veni inspre Bazarul de Mirodenii (Mısır Çarşısı).

Al doilea pasaj, e in fata bazarului, si duce la intrarea spre Podul Galata. Trecand prin Pasaj, veti ajunge langa barcile de unde se vinde peste. Daca veti face stanga, veti ajunge la statia de autobuze. In dreapta, pe sub pod se ajunge la docurile vapoarelor inspre partea asiatica.

Peste Cornul de Aur veti vedea Turnul Galata. Podul il puteti traversa pe sus pe langa pescari, sau jos pe unde sunt restaurantele. In capatul celalalt la podului, trecand din nou printr-un pasaj subteran puteti ajunge la Statia Tunelului. Podul in puteti traversa fie pe partea dreapta, fie pe stanga. Odata ce sunteti pe pod nu puteti trece de pe o parte pe alta. pe partea dreapta, veti vedea Bosforul, in departare Topkapı si Hagia Sofia, iar pe partea stanga, Cornul de Aur. E frumos de traversat podul pe ambele parti.

Cartele cu reduceri la muzee.

De curand Ministerul turismului (sau al culturii) a introdus un sistem de cartele (ca in alte mari orase) care fac reduceri la intrarile la muzee. Sistemul e gandit in special pentru cetatenii turci, dar au si cartele pentru cetatenii straini. Numele Cartelei e Museum Pass si pentru mai multe informatii click aici

E o cartela valabila pentru trei zile si puteti intra cu ea (fara a sta la coada) la un numar de obiective: Chora Museum, Hagia Sophia Museum, Topkapı Palace Museum and Harem Apartments, İstanbul Archaeological Museums, *İstanbul Mosaic Museum, Museum of Turkish and İslamic Arts. Pretul cartelei e de 72 TL.

Sa vedem cat ar fi costul, fara aceasta cartela:

Chora Museum – 15TL

Hagia Sophia Museum -25TL

Topkapı palace – 25TL

Harem Apartments – 15TL

İstanbul Archaeological Museums – 10TL

İstanbul Mosaic Museum – 8TL

Museum of Turkish and İslamic Arts – 10TL

15+25+25+15+10+8+10= 108TL Daca am calculat corect salvati 36TL, daca vizitati toate aceste muzee in trei zile. Trei zile sunt arhisuficiente pentru a vizita aceste obiective. Pe langa intrarea la aceste obiective mai au reduceri la alte muzee si ceva reduceri la cumparaturile din gift shopuri.

Cartela se poate cumpara din niste microbuze de langa Aya Sofya, Topkapı, Muzeul Arhelogic si Biserica Chora.

Sunt inca la inceput cu implemetarea acestei cartelei dar s-ar putea sa merite. Ceva cozi mai lungi sunt la intrarea la Hagia Sofia in rest nu prea am vazut cozi la intrare. Cozi sunt la Topkapı, dar nu atat de mult la bilete cat la unule obiective din interior - de ex. Diamantul Lingurarului.

La impartirea pe zile urmatorul tabel mi-a fost de folos (preluat din Rick Steves- Istanbul):

Obiective deschise in fiecare zi:

Palatul Scufundat, Turnul Galata, Baile turcesti (hamamuri), moscheele (care se inchid vizitatorilor in timpul orelor de rugaciune – de asemenea Vineri moscheele sunt aglomerate).

Luni: Majoritatea muzeelor sunt inchise. Hagia Sofia, Muzeul Arhelogic, Muzeul de Arta Islamica, Muzeul Arhelogic, Palatul Dolmabahce, Muzeul Militar, Muzeul de Arte Moderne, Muzeul Industrial Rahmi Koç sunt inchise. Topkapı e deschis dar aglomerat.

Marti: Topkapı, Muzeul Militar, Manastirea Dervisilor din Galata sunt inchise. La Aya Sofia e aglomerat.

Miercuri: Biserica Chora, Fortareata Rumeli sunt inchise. Topkapı e aglomerat dimineata.

Joi: Toate obiectivele sunt deschise in afara de Palatul Dolmabahce.

Vineri: Aglomeratie la moschei, fiind zi de rugaciune.

Sambata: Toate sunt deschise in afara de: Quincentennial Museum of Turkish Jews.

Duminica: Marele Bazar si Bazarul de Mirodenii sunt inchise.

Carti despre Istanbul:

In primul rand trebuie sa mentionez Caderea Constatinopolului de Vintila Corbul :) – un fel de Shogun romanesc.

De asemenea interesanta este si cartea Constantinople de Edmondo de Amicis.

Umberto Eco – ne duce in Baudolino in timpurile primei caderi a Constantinopolului – in mana latinilor.

Pe books. google.com se mai gasesc si alte carti in full view despre Istanbul, scrise pe la 1800. Interesante de vazut.

Cand vine vorba despre filme, primul care apare in liste e Hamam (click aici). Personal nu-mi pare acest film a fi reprezantativ pentru İstanbul.

Un film mai nou, cu mai multe cadre interesante prin İstanbul este “The İnternational” (click aici)

Jackie Chan a trecut si el pe aici in “The Accidental Spy” (click aici).

James Bond e pasionat si el de acest oras, chiar zilele astea se filmeaza prin Eminönu. Pasiunea lui e mai veche insa, marturie stand “From Russia with Love” 1963 (click aici), “The world is not enough” 1999 (click aici). etc.

Un film turcesc care mie mi-a placut e “Eskiya” (Haiducul) – (click aici).

Probabil ca mai sunt multe altele, dar personal nu cred ca spiritul acestui oras a fost prins inca in vreunul. Cel putin nu in vreunul care l-am vazut eu.

Din cinematografia turceasca ar trebui sa-l mentionez pe Kemal Sunal, foarte cunoscut in Turcia pentru rolul Şaban. Şaban e un fel de Nea Marin (sau Pacala) care vine de la tara la oras si face fel de fel de nazbatii.

Pe partea “filme istorice”, il avem pe actorul Cüneyt Arkın, cunoscut pentru roluri ca Battal Gazi, Kara Murat etc. Un fel de Sergiu Nicolaescu karatist, care sare pe trambuline si lupta impotriva ghiaurilor si a popilor – chiar m-am uitat pe youtube si vad ca are si o confruntare cu Vlad Tepes :). İn mai multe filme de ale lui se dau fel de fel de lupte pe ziduri de pe langa İstanbul.

Ar mai fi de mentionat si actorul Kartal Tibet, pentru rolurile lui din Tarkan si Karaoğlan. Aceelasi povesti cu Fat Frumos, crescut de lupi, lupta cu vrajmasii etc.

Moscheele

La fel cum Roma are bisericile cu intrare gratuita, asa si Istanbulul se lauda cu moscheele lui. La moschei intrarea este gratuita. Multe moschei sunt interesante de vazut deoarece sunt vechi biserici bizantine. Unele dintre aceste moschei (cum sunt Biserica Chora si Hagia Sofia) au fost renovate si transformate in muzee. Altele au ramas mai departe moschei si nu se poate sa nu te intrebi ce picturi sau mozaicuri ascund sub stratul de var.

La moscheele mari, turistii au intrare separata, pentru a nu-i deranja pe cei care se roaga. In moschee se intra descult, iar femeile trebuie sa aiba grija sa aiba capul acoperit. La moscheele mai mari gasiti saluri pentru a va acoperi. La unele, papucii se lasa in niste dulapioare afara, iar la altele se pun in niste pungi si-i luati cu voi.

Moscheele sunt inchise turistilor cu 20 de minute inainte de orele de rugaciune. Iar rugaciunea (namazul) dureaza in jur de 20-30 de minute. La moscheele mari sunt paznici, care au grija de acest lucru, dar la cele mici se poate intra chiar si-n timpul rugaciunii. Trebuie doar de avut grija cu aparatele foto si nu ai deranja pe cei care se roaga. Orele de rugaciune se schimba putin in functie de perioada anului – le calculeaza in functie de rasaritul si apusul soarelui. Pentru orele de rugaciune click aici

Despre Shopping

Multi straini cand vin li se pare ca fac mari afaceri daca se targuiesc. Ceea ce nu stiu ei, e ca la magazinele la care nu sunt afisate preturile, vanzatorul le face pe loc, dupa cumparator. Daca te vede strain, le umfla, ca sa aiba de unde taia, in caz ca vrei sa te targuiesti.

Nu toate magazinele sunt asa. De exemplu majoritatea magazinelor de pe Istiklal, au preturile afisate si nu se targuiesc.

Ca o regula generala magazinele de firma si cele “europene” le gasiti pe Istiklal Caddesi. Aici sunt si turcii mai instariti, laici si “west-looking”. In Eminonu, Kapalı Çarşı etc, sunt cei mai saraci si turistii. Multe chinezisme si fel de fel de suveniruri pentru turisti.

Mai sunt multe magazine bune, pe langa Kapalı Çarsı. Sunt cateva drumuri pline cu magazine – in special cu textile. Multi lucreaza direct cu fabrica si puteti face afaceri bune daca va targuiti. Daca stiti turceste aveti un avantaj in plus. Pretul flucteaza mult cu cantitatea care o cumparati.

O alta zona pentru textile e in capatul tramvaiului – ZeytinBurnu si zona Merter Tekstil Merkezi. In ZeytinBurnu sunt ceva magazine cu haine care au preturile afisate si nu se targuiesc – au afisat peste tot acest lucru. Datorita si faptului ca sunt mai la periferie –au preturi mai bune.

In zona Merter sunt multe fabrici de textile – dar majoritatea vand doar en-gros. Nu stiu daca intereseaza acest lucru pe un turist obisnuit, dar am zis sa mentionez. Textilaraie ieftina gasiti la Zeytinburnu, iar pentru ceva mai de firma Taksim si Istiklal Cadesi.

In zona Kapalı Çarşı – chestii pentru turisti si daca stiti sa negociati puteti gasi si ceva bun. Dar dupa cum am zis – vanzatorii isi citesc clientii. Daca-i vad ca-s turisti sau habar n-au ii incalta :) Sunt mesteri la asa ceva.

Un site foarte bun pentru cei care merg la Istanbul este acesta: Turkey Travel Planner by Tom Brosnahan (click aici). Gasiti cam tot ce aveti nevoie aici.

Reviewul asta l-am scris pe sarite, cu pauze mari, de aceea s-ar putea sa fie destul de incalcit. Daca am sa-mi mai aduc aminte de ceva am sa mai scriu pe la ecouri. Am sa mai adaug ceva poze cu mijloacele de transport poate vor fi de folos celor care merg la İstanbul.

Vacante frumoase.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de TraianS in 11.05.2012 13:34:13

Validat / Publicat: 11.05.12 16:28:21

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 29720

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 6 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  70600 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[11.05.12 16:45:06]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Floria
[11.05.12 16:51:44]
» mesaj pers

   Nu este incalcit, pentru mine este clar si extrem de util. Pe 3 octombrie voi pleca si eu pentru 5 zile la Istanbul, cu cateva zile inainte sigur voi reciti tot ce ati scris. Din Romania sunt curse Pegasus cu aterizare pe Sabiha, dar diferenta de pret nu era, cel putin cand am cumparat eu biletele de avion, atat de mare fata de Tarom incat sa merite aterizarea pe partea asiatica, mult mai departe de oras.

   Multumesc, parca v-as fi intrebat direct asa s-au potrivit explicatiile la intrebarile mele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- balasa violeta
[11.05.12 18:02:35]
» mesaj pers

   Felicitari!

   Datorita celor ca dumneavostra, care au scris impresii excelente, zilele acestea la Viena a fost ceva gen "punct ochit, punct lovit! "

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[11.05.12 18:41:50]
» mesaj pers

   Cind voi avea in plan sa vizitez Istanbulul, cred ca am sa printez acest review si sint sigura ca nu imi mai trebuie alte harti.

   Cind e perioada de vizitare mai putin aglomerata?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cozmin_t
[11.05.12 20:34:59]
» mesaj pers

   Daca acesta este un review facut in graba nu vreau sa ma gandesc ce inseamna unul facut pe indelete.

   Oricum felicitari, unele lucruri nu m-au prea interesat, insa unele aspecte au fost chiar binevenite.

   Probabil ca multi autori de ghiduri turistice ar trebui sa se inspire din modul succint si la obiect de prezentare a unei destinatii.

   FELICITARI!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- MCM
[11.05.12 22:32:14]
» mesaj pers

   vorba lui nikro, unde ziceai ca mergi in vara asta, ca sa stim cum ne planificam vacantele?

   foarte bun rw

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[12.05.12 20:57:29]
» mesaj pers

   buna seara si multumesc iar imi dai de lucru, citesc, printez, ma informez si ma minunez, chiar esti o enciclopedie teribil de folositoare.

   esti un ghid perfect.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[15.05.12 11:55:09]
» mesaj pers

   @Floria

   Nu stiam ca sunt curse Pegasus spre Bucuresti. Uneori au preturi foarte bune si la Pegasus. De la Sabiha tot este Havaş pana-n Taksim. Este putin mai departe, dar nu foarte mult. Si Taromul a inceput sa aiba preturi foarte bune :) E bine ca ai inceput documentarea de pe acuma. Uneori documentarea e mai frumoasa decat excursia in sine :)

   @balasa violeta

   Doamna Violeta, nu-mi place ca va adresati cu "dumneavoastra". Credeam ca suntem in familia AFA aici. :)

   @adri-nico

   Oricat de bun ar fi un review tot este nevoie de un ghid turistic bun si o harta sa o ai langa tine. Eu mi-am gandit reviewurile ca un bonus pe langa un ghid :)

   Istanbulul e tot timpul aglomerat. Dar probabil ca iarna e mai liber. Pentru hoteluri trebuie avut grija sa nu fie vreun meci de fotbal, vreun eveniment sau vreo conferinta, ca atunci urca preturile. E frumos de vizitat oricand.

   @cozmin_t

   Multumesc pentru felicitari, dar cred ca eu trebuie sa te felicit. :) Ai avut mare curaj sa mergi cu masina prin SultanAhmet. :)

   Reviewul l-am inceput in graba, nu l-am terminat, iar apoi l-am continuat dupa cateva luni. A iesit ce a iesit. Se putea si mai bine. Nu sunt multumit de capitolele "autobuze" si "vapoare" si mai sunt si alte chestii care le-as fi mentionat :) Maine merg din nou la Istanbul si poate mai descopar ceva.

   @MCM

   Mersi. :)

   Vedem unde prind vreun low cost :))

   @amero

   Si eu va urmaresc reviewurile cu interes. Urmeaza sa mai scriu cateva reviewuri despre Istanbul cu cateva rute - "Off Track". Sa vedem ce iese. :)

   Multumesc ca ma cititi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- TraianS
[18.05.12 09:05:17]
» mesaj pers

   Am fost alaltaieri pana la İstanbul si trebuie sa aduc cateva modificari minore la review.

   "Havaş" nu mai circula de la Aeroportul Atatürk.

   Din cate am inteles, Havaş e o companie care apartine de ministerul transportului. Mai exista o companie numita "Havataş", detinuta de Primaria İstanbulului. Aceste doua companii fiind in competitie, primaria a interzis Havaş-ului sa mai circule. Au inceput ceva procese prin tribunale... :)

   Acum circula doar "Havataş" - Pagina lor aici: [#}http://www.havatas.com/ [/#]

   Stopurile lor sunt in imediata apropiere a celor de la Havaş. Merg tot pana-n Taksim si opresc cu 5 metri mai la vale de vechile locuri de unde oprea Havaş.

   Aceeasi mancare de peste, aceleasi preturi, plecari din jumatate in jumatate de ora, doar ca alta firma.

   Despre Taxiuri:

   Pe primul drum, chiar in fata aeroportului vin Taxiurile Aeroportului. Acestia au preturi fixe. Pana-n Taksim de exemplu e 55 TL.

   Pe al doilea drum, trec taxiuri de la toate firmele, dar tot vine politia si nu-i lasa sa parcheze. Un site unde puteti vedea pretul aproximativ al unei calatorii in functie de locatii e asta: taksimetrik.com/?q=catego ... ucret-hesaplama

   Am sa mai adaug cateva poze cand le descarc de pe aparat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- nickro
[20.05.12 23:10:42]
» mesaj pers

   Teşekkür ederim, bre, maestre că ne luminaşi minţile rătăcite de ghiauri necredincioşi, ce credeam că Istabulu' ăsta e-ncurcat rău dă' tot! Da' cu ajutoru' lu' matale îl descurcăm acuşica! :)

   

   P. S. Scuze pt. aprecierile târzii dar nu am băgat de seamă când ai postat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[21.05.12 17:06:49]
» mesaj pers

    :)))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[28.05.12 15:02:46]
» mesaj pers

   Am mai adaugat cateva poze cu autobuzele Havataş si Piata Taksim. Tot din Taksim pleaca si autobuzele turistice. Poate pozele vor fi de folos.

   Am mai gasit si siteul IETT ("İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri" - RATB-ul lor) unde gasiti hartile tuturor rutelor de autobuz. Vedeti aici . Am sa folosesc acest site in viitor si sper sa gasesc cateva rute care sa fie de folos turistilor.

   Un lucru care nu l-am mentionat in review este si funicularul care leaga Taksim de Kabataş. Eu nu l-am folosit si de aceea nu am putut scrie mai multe. Nu intelesesem exact unde e intrarea la acest funicular, din Taksim. Cineva care a fost recent la Istanbul spune ca e aceeasi intrare ca la Metrou - dar nu stiu cat este de adevarat. Voi cauta sa descopar data viitoare.

   Aceasta varianta, Taksim, funicular pana-n Kabatas, apoi tramvai inspre Zeytinburnu (oras vechi) pare sa fie o solutie foarte buna pentru a uni zona Taksim cu Orasul Vechi. Eu de obicei luam autobuz inspre Eminönü, sau foloseam funicularul Tünel din celalalt capat al Istiklal Caddesi. Istanbulul e intr-o continua transformare :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- dora39
[13.12.12 09:23:36]
» mesaj pers

   Foarte folositoare informatiile. Vroiam sa stiu daca Istanbul Kartul poate fi folosit in acelasi timp de doua persoane sau este nevoie ca fiecare persoana sa detina unul şi daca poate fi folosit si pentru a ajunge in Insula Printilor.

   Va multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[13.12.12 09:47:47]
» mesaj pers

   @dora39:

   IstanbulKartul - nu se da pe nume si acelasi kart poate fi folosit de mai multe persoane. Nu exista limita la nr de persoane - important este sa fie bani pe el si la urcarea in autobuz, sau la tramvai sa fie apropiat de aparate pentru fiecare pasager in parte. Deci un singur istanbulkart pentru doua persoane e ok.

   Eu am fost pe Insulele Printilor inainte sa fie introdus IstanbulKartul, atunci platind 4 TL, - deci nu sunt sigur, dar din cate am vazut pe net, cred ca se poate folosi. Vad ca dau preturi pentru Akbil, dar de multe ori se refera si la IstanbulKart. Ramane sa verifici la fata locului :)

   Depinde insa cu care companie mergi.

   Pe pagina lui Tom Brosnahan (turkeytravelplanner.com/g ... alar/trans.html)... iti explica posibilitatile de a ajunge la Insulele Printilor si diferitele companii care merg acolo. Sunt si companii private, care pleaca din Karakoy, de langa Podul Galata, dar cel mai bine cred ca e din Kabataş cu Şehir Hatları.

   La companiile private nu se poate folosi IStanbul Kartul, dar la Şehir Hatlar merge folosit.

   Ai aici preturile (sehirhatlari.com.tr/en/ti ... arrifs-339.html). Un bilet normal costa acum 5Tl, dar daca folosesti IstanbulKart e 3.50TL, sau 2.50 daca vii in urma unui transfer. Adica ai venit cu tramvaiul... sau whatever in ultima ora.

   Aici (sehirhatlari.com.tr/en/ti ... adalar-369.html) ai si programul plecarilor de la Kabataş.

   Kabataş e ultima statie de tramvai, iar docurile de unde pleaca vapoarele inspre insule sunt aproape de statia de tramvai. O vizita pe insule merge unita cu o vizita la Dolmabahce dimineata. Dolmabahce nu e foarte departe. Se poate ajunge pe jos. Daca mergi la prima ora ai timp sa-l vizitezi si apoi sa prinzi vaporul de 10:40.

   Dintre Insulele Printilor, BüyükAda este cea mai mare si cea mai interesanta. Oricum o calatorie pana acolo este foarte frumoasa - vezi Aya Sofia si Moscheea albastra de pe mare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- dora39
[13.12.12 10:07:11]
» mesaj pers

   @TraianS:

   Va multumesc foarte mult pentru informatiile date. Cu siguranta vor fi foarte utile.

   Saptamana viitoare mergem la Istanbul, iar noi vom fi cazati foarte aproape de Palatul Dolmabahce (cel putin asa era trecut in recenziile hotelului unde am facut rezervarea).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[16.12.12 20:52:55]
» mesaj pers

   EDUARD1 a spus aici:

"Salut Traian! Vin cu cateva intrebari despre “Istanbulkart”? Spuneai ca poate fi folosit si de doua persoane consecutiv? Daca da, ai ideie cum vede reducerile la transferuri in urmatoarele 1,5 ore? le vede tot pentru cei doi? am inteles ca ele costa 10 lire si apoi incarci cat vrei? daca la plecarea din turcia iti mai raman bani pe el, poti sa-i retragi de la chioskurile care le vand? sau il predai si pe el si primesti cei 10YTL initiali? akbiluri nu se mai vand? am inteles ca acum jetoanele s-au facut 3 lire? noi folosim in istanbul numai mijloacele de transport in comun, dar am luat doar jetoane si nu prea este convenabil daca te misti mult! in ianuarie mergem din nou si as vrea sa luam acest card! multumesc! "

   Eduard iti raspund aici, deoarece aici am vorbit mai mult despre transport. Trebuie sa mai spun... ca nu-s cine stie ce specialist si s-ar putea sa mai gresesc. Am sa-i rog pe colegi sa corecteze orice cred ca-i gresit.

   Prima intrebare. Cum stie istanbulkartul ca se fac transferuri cand este folosit consecutiv de mai multe persoane?

   Momentan este foarte greu de a gasi informatii despre istanbulkart pe internet, chiar si pe siteurile turcesti. Stau destul de prost la acest capitol. Au si o pagina oficiala: www.istanbulkart.com. tr dar nu functioneaza.

   O intrebare similara primisem la un review despre Barcelona si banuiesc ca la Istanbul e acelasi sistem. Nu am gasit scris nicaieri dar cred ca fiecare cititor are un numar. Odata sunt numerotate carturile si odata cititoarele.

   Cand doua persoane urca intr-un autobuz si folosesc consecutiv cartela... informatia este transmisa de pe cititor pe cartela si invers. Adica informatia este pusa pe cart: 2 calatorii la citirorul cu nr. XXX... la ora YY: 00 si YY: 11. E clar ca asta nu e un transfer, deoarece e acelasi cititor.

   Cand se merge la alt mijloc de transport... se verifica ora, marcata la cititorul XXX si urmatorul cititor... si ia pret de transfer. Sper ca m-am facut inteles :) Asta e doar speculatia mea.

   Intrebarea 2 - Persoanele care folosesc aceeasi cartela consecutiv, profita de reduceri?

   Parerea mea este ca da, deoarece la primul transfer aparatul stie sa ia in calcul ca e alt cititor si ambele calatorii se incadreaza in segmentul de 2 ore.

   Intrebare 3 am inteles ca ele costa 10 lire si apoi incarci cat vrei?

   Da pretul cartelei e 10 TL, iar cand daca dai cartela inapoi, iti dau cei 10 Tl inapoi. Nu stiu insa cine ti-o primeste inapoi. S-ar putea sa fie doar cei de la punctele de vanzare oficiale.

   Normal ar trebui sa-ti dea banii care sunt pe pe kart inapoi, dar cel mai bine ar fi sa fie gol. In alte tari iau un comision pentru returnarea banilor de pe cartela. Ma indoiesc ca vei putea lua bani inapoi de la tarabele cu ziare, deoarece ei sunt doar 'bayi'... Probabil trebuie vorbit la punctele de vanzare oficiale ale IETT, cum sunt cele din statiile de autobuze. De obicei la astia este destul de mare coada, si vanzatorii nu stiu engleza si stau ascunsi in spatele unui geam... nu prea poti discuta cu ei. Cel mai bine e sa nu incarci foarte multi bani pe istanbulkart, ci doar cat crezi ca ai nevoie.

   Intrebarea 4 am inteles ca acum jetoanele s-au facut 3 lire?

   Da au avut loc scumpiri. Am vazut si intr-un articol de la Sabah (sabah.com.tr/Ekonomi/2012 ... slere-zam-geldi). Un jeton e 3 TL acum, dar atentie, jetoanele nu le poti folosi pe autobuze, doar la tramvai si metrou.

   Pe pagina IETT (iett.gov.tr/metin.php?no=237) se dau urmatoarele preturi pentru autobuze si tramvaie atunci cand folosesti IStanbulkart. Preturile sunt bagate din 1 Septembrie 2012:

   Se pot face 5 transferuri in 2 ore. Prima data cand folosesti cartela la autobuze, tramvai etc. iti ia 1.95 TL.

   Apoi la:

   Primul transfer: 1.25TL

   Al doilea transfer: 1.00TL

   Al treilea transfer pana la al cincelea: 0.75TL

   Pe acea pagina se mai dau preturile si la vapoare. Sunt putin mai mari.

   Daca vrei sa folosesti autobuzele, vrei nu vrei... iti trebuie aceasta cartela, deoarece nu poti cumpara bilete si din cate am vazut, nu-i mai lasa pe soferi sa foloseasca akbilul lor.

   Akbilul inca functioneaza, dar localnicii mi-au recomandat istanbulkart. Am vazut ca tot mai multi il folosesc. Macar stai fara grija si cu el stii ca vei iesi cel mai ieftin.

   Pe aparate iti va scrie cati bani mai ai pe kart.

   Doar cu jetoane e destul de greu si te leaga doar de tramvai, deci cred ca istanbulkart e o afacere buna atat si d. p. d. v al costurilor cat si al libertatii de miscare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- EDUARD1
[16.12.12 21:55:18]
» mesaj pers

   @TraianS: da, asa da, multumesc mult de raspuns! akbilurile inainte le cumparai cu 6 lire depozit, incarcai o suma, daca nu o terminai mergeai inapoi la cei care le vindeau si primeai si depozitul si suma ramasa! acum am inteles ca noile carduri le poti folosi doi ani! oricum daca folosesti mult mijloacele de transport in comun te scoti cu acest card! anul trecut am luat un autobuz din eminonu pentru a ajunge la piere loti si la moscheia eyup si pretul era 3 lire o calatorie, 5 doua si tot asa crestea tariful, mi-au dat de la o casierie oficiala iett un card cu 4 calatorii! de fiecare data ma cazez la un hotel la statia de tramvai gulhane si daca merg la un mall, iau tramvaiul pana la capat, apoi urc cu funicularul si apoi metroul si tot asa la intors! deci 2 persoaneX3 + 2x3 +2x3 toate de 2 ori! aproape 18 euro! cam asa ar veni acum! pe cand cu cardul e altceva! trebuia sa stau cu buzunarul plin de jetoane! multumesc din nou de raspuns!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- TraianS
[16.12.12 22:03:38]
» mesaj pers

   @EDUARD1: Cu placere.

   Teoretic, cum e la Akbil, in mare asa trebuie sa fie si la Istanbulkard.

   Eu inca-l mai am, ca-l folosesc cand merg la Istanbul si nu prea stiu exact cum e cu returnatul si reprimirea banilor. Mai ales daca ai fost... stii cum e la Istanbul, cu ei nimic nu e sigur. :)

   Astept sa citesc impresiile tale cand te intorci si sa mai clarifici ce a ramas neclarificat :)

   Vacanta frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- EDUARD1
[16.12.12 22:36:16]
» mesaj pers

   @TraianS: multumesc, inca odata! am crezut ca la akbil tarifele sunt mai mici! cand o sa ajung in ianuarie o sa intreb si de akbil si de Istanbulkart! merg in fiecare an de 2 sau 3 ori in turcia, doar odata in istanbul in ianuarie si restul in antalya! si inca nu am reusit sa vad tot in istanbul! problema cea mare este ca totul este foarte scump, intrarile in muzee te exaspereaza cu preturile! la fel si in hypermarketuri! probabil ca salariile la ei sunt duble fata de noi! o sa te mai intreb cate ceva inainte sa plec sunt cateva locuri pe care tu le-ai vazut! eu nu am mai scris de ceva vreme pe acest site! mai acum ceva ani in urma, era o batalie acerba pentru primele locuri iar webmasterii schimbau regulamentele din noapte in zi si invers! era si normal sa fie asa! dar era normal ca ele sa fie schimbate pentru cei care copiau de pe net si care puneau aici! nu pentru noi care relatam de la fata locului ce vedeam! iar bogatia acestui site o reprezinta fotografiile! consider ca cel care pune cele mai multe fotografii legate clar de ce se scrie ar trebui punctat cel mai mult! oricum nu are sens! este ok! tot ce ai povestit! corespunde cu realitatea din istanbul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- simona2015
[05.05.15 22:59:42]
» mesaj pers

   Ati mai fost in ultimul timp in Istanbul? S-a schimbat ceva in ce priveste transportul de la Sebiha airport la Sf Sofia?

   Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[06.05.15 16:13:34]
» mesaj pers

   @simona2015 - Salut Simona.

   Am mai fost de atunci. Articolul asta e cam vechi. S-au scris alte articole mai noi.

   De la Sabiha sunt in special doua variante.

   1. Havatas pana-n Taksim, dupa care intri la metrou, iei o statie funicularul pana-n Kabatas, dupa care tramvai pana-n SultanAhmed.

   2. Cealalta varianta e Havatas pana-n Kadıkoy, dupa care iei vapor pana-n Eminonu si din nou tramvai pana-n SultanAhmed.

   --

   Ambele variante au plusurile si minusurile lor. Am folosit ambele metode si amandoua sunt de recomandat.

   Pentru un nou venit la Itanbul, inca imi pare prima varianta mai usoara.

   In rest e optiune de cum vrei sa treci de pe un continent pe altul - pe pod sau cu vaporul? :)

   Vei gasi mai multe informatii in reviewurile scrise mai recent.

   Bafta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- simona2015
[06.05.15 16:33:47]
» mesaj pers

   Multumesc, Traian!!

   Nu sunt noua in Istanbul, am mai fost in 2013, numai ca atunci am fost cu masina, iar acum cu avionul si sincer m-a cam speriat distanta mare de la aeroport la hotel, si mai ales ca acum "mergem ca fetele":-)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- merisa
[23.07.15 11:14:46]
» mesaj pers

   Buna Traian,

   Daca ai timp si nu te deranjeaza, desi stiu ca ai mai povestit unde este metroul in Aerop. Ataturk (apreciez!), mie nu mi-este clar daca trebuie luat mai intai un tren pana undeva, dupa care este un transfer destul de lung de mers pe jos (din ce am inteles) pana la metrou?

   Eu trebuie sa ajung destul de departe (zona Maslak).

   Multumesc anticipat pentru un sfat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- TraianS
[23.07.15 15:01:50]
» mesaj pers

   @merisa - Metroul in Aeroportul Ataturk e chiar la partierul aeroportului.

   Nu trebuie sa iesi din cladire pentru a ajunge la el. Doar trebuie sa cobori pe scari rulante, la subsol.

   Transferul... era de la metrou la tramvai. E mai lung pe jos, in statia Aksaray.

   ... totusi aceste lucruri nu-ti sunt folositoare. Tramvaiul e bun in special pentru zona SultanAhmed.

   -

   Pentru zona Maslak, eu as lua autobuzul Havatas din fata aeroportului pana-n Taksim. E lnie express, merge direct, biletele le cumperi dupa ce urci - e bine sa ai lire turcesti.

   Din Piata Taksim, intri la Metrou si iei linia M2 in directia, HaciOsman.

   Pentru Maslak, sunt doua statii la care poti cobori: ITU Ayazaga, si Ataturk Oto Sanayı. Vezi pe google maps, care statie e mai apropiata de locul care te intereseaza. Daca mergi la Universitate, atunci statia mai potrivita e ITU.

   --

   Mai sunt si alte metode (trasee), dar Havatas plus metrou din Taksim mi se pare cel mai simplu si eficient.

   Bafta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- merisa
[23.07.15 15:48:44]
» mesaj pers

   @TraianS: mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[27.07.15 13:26:05]
» mesaj pers

   @merisa - Articolul amicului @NickRo care s-a reintors recent de la Istanbul, mi-a deschis ochii catre un nou traseu mai simplu spre Maslak.

   Adica: Metrou din Aeroportul Ataturk, pana la capat de linie la statia Yenikapı, unde schimbi pe M2 si mergi inspre HaciOsman.

   Legatura intre Taksim si Yenikapı, a fost terminata recent si eu inca nu am fost pe acest traseu.

   In ultima mea vizita la Istanbul, am vazut ca podul de peste Cornul de Aur functioneaza, dar nu stiu ce este pe la Yenikapı.

   Teoretic, aceasta este cea mai simpla metoda/ruta, dar deoarece nu am testat-o personal, nu pot scrie mai multe. Havatas pana-n Taksim, dupa care metrou, era metoda "clasica".

   Aici gasesti ultima harta a transportului din Istanbul. vezi foto

   Bucatica de metrou dintre Aksaray si Yenikapı, a fost si ea finalizata recent. Faptul ca NickRo, a ajuns pana acolo, dupa care a luat Marmaray, ne arata ca ruta e viabila. :)

   Bafta si sa ne povestesti si noua cum a fost cand te intorci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- merisa
[27.07.15 18:55:48]
» mesaj pers

   Buna,

   

   Mulțumesc frumos de info!

   Ma bate foarte tare gândul sa iau un transfer privat pentru ca am văzut ca se cam agita spiritele pe acolo. Și am văzut pe MAE ca recomanda evitarea zonelor Taksim, Akasaray și zonele bulevardelor centrale.

   Eu plec pe 18 aug și vedem ce va mai fi pana atunci :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iancusabin
[30.10.16 17:13:24]
» mesaj pers

   @TraianS: salut, ai idee daca este vreun mijloc de transport in afara de taxi care face legatura intre cele 2 aeroporturi?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[30.10.16 17:59:29]
» mesaj pers

   @iancusabin: Pai cel mai ieftin si mai simplu ar fi sa iei autobuzul Havatas pana-n Taksim, acolo cobori si iei din nou Havatas spre celalalt aeroport.

   Autobuzele pleaca din jumatate in jumate de ora spre ambele aeroporturi.

   Ca timp trebuie insa sa ai o fereastra de vreo 3 ore... cred.

   Ar mai fi si cu metroul, feribot, din nou Havatas dar e complicat.

   Cel mai simplu e Havatas-Taksim-Havatas. Eu asa as face.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iancusabin
[30.10.16 18:01:02]
» mesaj pers

   @TraianS: iti multumesc mult

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[30.10.16 19:02:46]
» mesaj pers

   @iancusabin: cel mai simplu este asa um a recomandat @TraianS.

   Havatas Ataturk-Taksim... Taksim-SabihaG. sau

    Ataturk-Sultanahmet... Sultanahmet-Sabiha G.

   Prmul segment, adica 1/2 in drum stiu ca ar costa aprox 11euro... fa-ti calculele si hotarasti, plus timpii!!! Trafic al naibi de ingreunat!

   O alta varianta, care pare complicata, dar nu e :)) ar fi urmatoarea; ah, da si ieftna pe deasupra... 12 tl maxim!

   1. M1 (metro) Ataturk-Yenikapi-4 lire... 20 min

    2. Marmaray- Yenikapi-Aynlik Cesmesi... 4lire... 15min... 4-5 statii (ultima)

    3. M4 (metro) Aynlik Cesmesi-Kartal. 4lire... ultima statie... max 30min...

    4. Kartal- Sabiha... cu autobuz, icrobuz, dolmus... 2,25 lire!

    Ca si timp te incadrezi in 1h30min. Ca bani in 5-6 euro...

    Fac mentiunea ca nu este complicat, asa pare, dar nu e! Nu parasest statiile nicaieri, doar la ultimul transfer din M4 la autobuz sau microbuz...

    Sper sa nu-l fi suparat pe colgul TraianS cu interventa mea, dar din Yenikapi la Sabiha am fost, nu a fost complicat si nici greu... fara bagaje!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- TraianS
[30.10.16 21:04:16]
» mesaj pers

   @maria55: 'Prmul segment, adica 1/2 in drum stiu ca ar costa aprox 11euro'.

   De la Ataturk pana-n Taksim costa 12 TL. Iar Din Taksim pana la Sabiha 15 TL. Cost total 27TL.

   Aproximativ 40 minute Ataturk-Taksim, si o ora si 50 minute Taksim-Sabiha. Informatiile sunt luate de pe siteul http://www.havatas.com

   Dupa cum bine zice Dna. Maria, traficul e o problema care trebuie luata in calcul.

   Uitasem de Marmaray. Am fost si eu cu Marmaray, prin Yenikapi si prin partea asiatica dar nu am ajuns pana prin Kartal. Nu-mi mai aduc aminte cum era cu transferurile prin Yenikapi si pe partea asiatica... dar sigur sunt de urcat si coborat ceva scari, cautat jetoane etc.

   Ambele trasee sunt viabile. Nici o suparare din partea mea, chiar va multumesc pentru interventie.

   Istanbulul s-a schimbat mult, de cand a fost scris acest review.

   Daca factorul de timp nu-i o problema, tot cu Havatas m-as duce. Vad orasul, trec podul peste Bosfor, biletele le platesc in autobuz, fac doi pasi si schimb autobuzul, nu am prea mult grija gentilor etc. Mi-au ramas placut in amintire aceste trasee.

   Daca timpul de transfer si costurile sunt o problema probabil cu metroul e mai bine. Cum insa nu am facut acest traseu, cap coada, nu ma pot pronunta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iancusabin
[30.10.16 21:28:25]
» mesaj pers

   @TraianS: Va multumesc amândurora. Din ce mi spuneți pare mai convenabil cu Taxi ul care ar fi 50 euro pt 2 persoane

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[30.10.16 21:39:53]
» mesaj pers

   @iancusabin: nu-i mai convenabil! @Traian vorbeste de 27 lire/pers. Adica 54 lire pt ambii, nu sunt 50 euro! 50euro=150lire aproximativ! In loc de 18 euro sa dai 50 este suficient de mult incat sa aleg Havatas! Iar daca esti dispus totusi sa dai acesti bani, atunci rezolva cu un transfer privat, macar stii o treaba😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[26.05.17 16:04:53]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța la Istanbul, ISTANBUL" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- milusimona
[15.07.17 15:06:30]
» mesaj pers

   Buna ziua, o sa incep cu cuvinte de lauda si de multumire pentru acest review foarte complex si util! In septembrie urmeaza sa-mi petrec cateva zile in Istanbul si cum nu am mai fost acolo din 2009 informatiile dvs mai recente sunt f binevenite! Va deranjez si eu cu o intrebare, transportul in comun functioneaza si pe timp de noapte? Daca vrem sa petrecem o seara pe partea Asiatica, avem legarura, in afara de taxiuri, pentru partea Europeana? Mentionez ca avem cazarea in zona Sirkeci, deci destul de aproape de Eminonu! As mai avea nevoie de o recomandare din partea dvs cu privire la ce mijloc de transport ne recomandati sa-l folosim mai frecvent? Multumesc anticipat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[15.07.17 15:56:13]
» mesaj pers

   @milusimona: am sa-ti raspund eu desi nu eu am fost cea intrebată, sper sa nu supar colegul😀!

   Pentru ca aveti o cazare care vă "ajută" din acest pdv, zona Sirkeçi, aveti multe variante de miscare!

   1. Tramvai T1 care are o ruta de 18km va ajuta sa strabateti Istanbulul la un cost mic si totodata ruta va arata un oras si cartiere in care ajungi mai greu sau mai scump!

   Programul tramvaielor este de la 6 la 00 in noapte. Cost 4lire/pers daca nu aveti Istanbulkart, pe care-l recomand pentru ca se reduce costul unei calatorii pana la 2,25lire si poate fi utilizat de mai multe persoane.

   2. Ferry-boat-ul are program de la 6 la 23, timp arhi suficient pentru o plimbare/traversare a Bosforului, din Eminonu in Kadikőy, partea asiatica.

   Cartierul este unul fain, cu terase unde la un ceai/cafea admiri vapoarele!

   Traversarea dureaza max 25min si treceti pe langa monumentala gară Haydarpasha!

   3. Tot din Sirkeçi aveti oportunitatea ca intr-o alta zi, sa mergeti cu Marmarayu' (metrou pe sub apa) pana la Uskudar! Cost 4lire fara Istanbulkart.

   Din Uskudar cu un taxi-boat, cost 4lire, traversati pe apa si in toata splendoarea vi se arata Dolmabahçe Palace pe care-l puteti vizita.

   4. De la Dolmabahce aveti cap de linie al tramvaiului T1 cu care va intoarceti la Surkeçi trecand pe Podul Galata!

   Iata, deci cateva trasee, diferite, ieftine si cu tintă!

    Sper ca v-am fost de ajutor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- milusimona
[15.07.17 16:10:12]
» mesaj pers

   @maria55: Va multumesc din suflet mi-ati fost de un real ajutor, in vizitele precedente (doua) nu am folosit deloc mijloacele de transport in comun, decat taxi-uri, dar de data aceasta ne-am hotarat sa ne achizitionam istanbulkard-ul si sa folosim de mijloacele de transport in comun, mai ales ca suntem un un grup de 7 persoane si e mai indicat! As mai avea o intrebare, daca nu va deranjez si daca aveti idee: am dori sa facem un tur al Istanbulului cu Big Bus-ul! Stiti cumva se poate tot cu istanbulkard-ul? Pana te aduce inapoi la locul de pornire mai fac vreo statie ceva? Multumesc inca o data!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[15.07.17 16:28:20]
» mesaj pers

   @milusimona: cu Big Bus-ul nu se poate cu Istanbulkart! Este util pentru tramvai, metrou, ferry-boat si Marmaray!

   Eu una nu recomand Big Bus! Este foarte util acelora care nu sunt cazati intr-o zona buna, propice de vizitat, cum ar fi zona Sultanahmet care este la 10min maxim de mers pe jos, de zona unde sunteti cazati! Este scump, chiar daca este hop on-hop off, intre 35-50euro/pers si are cap de linie la Moscheia Albastra (langa parc, sunt vizibile de la distanta).

   Sunt doua linii, rosie si albastra, insa pana pe 31august podul peste Bosfor pe unde are ruta busu' are circulatia restrictionata! Deci chiar nu-l recomand! Mai ales ca poti accesa trasee si cu tramvaiul! Cred ca au cea mai buna oferta de transport public, dupa parerea mea!

   Spune-mi ce-ti doresti sa vezi (nu ma refer la zona adiacenta, istorica din apropierea voastra) ci la alte zone! In functie de asta, pot sa-ti dau solutii de transport rapid si ieftin! In plus tramvaiele lor sunt curate si cu AC, deci ok din toate pdv.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- milusimona
[15.07.17 17:08:01]
» mesaj pers

   @maria55: In primul rand, nu am cuvinte de multumire fata de dvs, pentru amabilitate si pentru ajutor! Ca si zile am 4 1/2 zile la dispozitie pentru vizite si as incepe cu Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Basilica Cisterna, Moscheea Noua de langa Bazarul Egiptean si Bazarul totodata, acestea in prima zi, in a doua as vrea Turnul Galata, Miniaturkul, Piata Eyup Sultan si dupa aceea sa urcam la pierre loti, Moscheea Eyup (nu neaparat in aceasta ordine cronologica :)), in a treia zi as dori sa ajung la Palatul Dolmabahee, Madein"s Towers si o croaziera, as vrea sa ajungem si la Biserica izv, Tamaduirii (Balikli Holy Spring and Church, care din cate m-am documentat se afla in cartierul Zeitinburnu! Colina Camlica Hill nu as vrea sa o ratez, Uskudar-ul si Beylerneyi-ul... cam acestea ar fi, dar cum "socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din targ"... vedem la fata locului! O seara placuta va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[15.07.17 20:00:21]
» mesaj pers

   @milusimona: as zice asa:

   Ziua 1.

   Obositi fiind de pe drum, o mica relaxare nu va strica si in cazul acesta incepeti cu o croaziera!

   Eminőnu-Kadikoy si retur! Maxim 2h cu cafea cu tot! Gara maritima pentru Kadikoy este in drapta Podului Galata cum privesti spre Bosfor! Intorsi din Kadikoy, treceti pe sub Podul Galata, daca vreti faceti o pauza la una din terasele de acolo, daca nu, atunci la una din cele trei barcute cu peste"in pâine", atat de minunat! Treceti de aceste barcute, pe langa o parcare imensa si ajungeti la gara maritima pentru Eyup! Luati ferry-boat-ul (circula din ora in ora) vorbesc de cel de stat nu de ambarcatiunile private😂 si coborati in Gara maritima Eyup!! 40min drumul pe Cornul de Aur! Peiveliste exceptionala, plimbare de vis la un cost de 4lire, daca mai este si vremea buna, norocul vostru!

   Ajunsi in Eyup, vizitati moscheea, piateta, si va indreptati spre telefericul care se afla in apropiere si via Pierre Loti... Cafe😂😂!

   Merge Istanbulkartul si pt ferry si pt teleferic!

   De aici, cu o barcuta, cost 5lire traversati Cornulspre Miniaturk!!!

   Retur Eyup-ferry spre Eminonu si gata ziua no1!!!

   Ziua2.

   Pe langa casa! Moscheea Albastra, Cisternele, Topkapi Palace, Ayasophia si Bazar! Grand Bazar Si Bazarul Egiptean!

   Ziua3.

   Sirkeçi (gara) luati Marmaray spre Uskudar! Uskudar-Dolmabahce Palace, vizita, iar de acolo cu T1 spre casa adica coborati in Sirkeci! Puteti cobora cu 2 statii mai devreme pentru a vizita si Turnul Galata! Puteti sa treceti podul apoi si pe jos agale spre casa!

   Ziua 4.

   Greu pentru Izvorul Tamaduirii, dar daca asta va doriti atunci merita!

   Cu T1 pana in Zeytinburnu! Parasiti peronul tramvaiului, mergeti aprox 309m pana la terminalul de autobuze si luati autibuzul M93 in directia Ayvansaray! De aici pana la Vlaherne mai aveti aprox 1km pe jos! Posibil sa fie si microbuz (acele dolmusuri) dar nu sunt sigura! Biserica Izvorul Tamaduirii la ei o cunosc sub numele de Vlaherne!

   Gata!

   Sa stiti ca eu de la Pierre Loti am coborat prin cimitir pe jos pana in Eyup! A fost o experienta!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- milusimona
[15.07.17 23:12:16]
» mesaj pers

   @maria55: Vai sunteti senzationala, mi-ati sugerat un program super organizat si detaliat pentru putinele zile petrecute in Istanbul, dar mi-ati omis Colina Camlica, banuiesc ca dupa palatul Dolmabahce, trebuie urcat pe colina, gresesc cumva?? Iar in privinta Izv Tamaduirii poate ne ajuta Dumnezeu sa ajungem, tinanad cont ca pe 14 septembrie suntem in Istanbul si in ziua aceea este pelerinaj mare acolo, fiind sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[16.07.17 00:27:21]
» mesaj pers

   @milusimona: nu! Pentru Colina Camlica este un autobuz pe langa statia Marmarayului din Uskudar! Asadar daca alegeti variantele sugerate de mine, adica ziua no. 3, cand ajungeti in Uskudar, iesiti de la Marmaray si in drapta aveti taxi boat-urile si o statie de autobuze. Nu stiu ce numar are autobuzul pt Camlica dat intrebati acolo, vizitati colina, coborati din nou in statia de unde ati plecat si luati acel taxi boat pentru Kabatas/Dolmabahçe! In rest continuati programul...

   Ziua no. 3 chiar era libera😂😂😂prea libera! Noroc cu Colina, asa sa mai obositi! Peisajul insa dupa parerea mea este mult peste... de la Pierre Loti!

   Eu nu m-as obosi cu Camlica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- milusimona
[16.07.17 09:52:30]
» mesaj pers

   @maria55: Da, am aflat intre timp :), din Uskudar se ia autobuzul 15 C pana pe colina, acum ramane de vazut cum ne incadram cu timpul, daca ne permite sa o includem in programul nostru! O duminica minunata va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[68] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2012] Am sosit pe aeroportul Istanbul. Prin astfel de 'tunele mobile', care se lipesc de avion, se face de obicei iesirea.Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315878">Şterge vot</a></div><span id="v9315878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2012] Am sosit pe aeroportul Istanbul. Prin astfel de "tunele mobile", care se lipesc de avion, se face de obicei iesirea.Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI.
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2012] Toate portile dau in acest coridor si se merge spre mijlocul cladirii pentru a iesi. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315879">Şterge vot</a></div><span id="v9315879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2012] Toate portile dau in acest coridor si se merge spre mijlocul cladirii pentru a iesi. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2012] Deoarece este mult de mers, avem mai multe benzi rulante. Sa nu obosim. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315880">Şterge vot</a></div><span id="v9315880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2012] Deoarece este mult de mers, avem mai multe benzi rulante. Sa nu obosim. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2012] Urmarim indicatoarele inspre 'Passport'. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315881">Şterge vot</a></div><span id="v9315881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2012] Urmarim indicatoarele inspre "Passport". Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2012] Ajunsi la mijlocul cladirii, 'International Transit Passangers' vor face stanga, sus pe scari, dupa ce-si vor lua Boarding Passul. Cei care intra in Turcia merg drept inainte. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315882">Şterge vot</a></div><span id="v9315882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2012] Ajunsi la mijlocul cladirii, "International Transit Passangers" vor face stanga, sus pe scari, dupa ce-si vor lua Boarding Passul. Cei care intra in Turcia merg drept inainte. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2012] La Pasapoarte, mergem la ghiseele 'Other Nationalities' - Alte Nationalitati. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315883">Şterge vot</a></div><span id="v9315883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2012] La Pasapoarte, mergem la ghiseele "Other Nationalities" - Alte Nationalitati. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2012] Dupa ce am trecut de Pasapoarte, trebuie sa recuperam bagajul ce l-am dat la cala. Ne uitam la monitoare sa vedem pe care banda va veni. Benzile sunt numerotate. Cele de la 1-4, sunt la stanga, restul la dreapta. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315884">Şterge vot</a></div><span id="v9315884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2012] Dupa ce am trecut de Pasapoarte, trebuie sa recuperam bagajul ce l-am dat la cala. Ne uitam la monitoare sa vedem pe care banda va veni. Benzile sunt numerotate. Cele de la 1-4, sunt la stanga, restul la dreapta. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2012] Pe monitor apare numele aeroportului de unde ati venit, ora zborului, compania si numarul benzii de unde va puteti recupera bagajul de cala. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315885">Şterge vot</a></div><span id="v9315885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2012] Pe monitor apare numele aeroportului de unde ati venit, ora zborului, compania si numarul benzii de unde va puteti recupera bagajul de cala. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2012] Fiecare banda de bagaje e numerotata. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315886">Şterge vot</a></div><span id="v9315886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2012] Fiecare banda de bagaje e numerotata. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2012] Pentru a putea lua un carut, trebuie sa aveti bani marunti. Le gasiti pe langa benzi. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315887">Şterge vot</a></div><span id="v9315887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2012] Pentru a putea lua un carut, trebuie sa aveti bani marunti. Le gasiti pe langa benzi. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2012] Banda de bageje cu nr.2. La banda, pe monitor, va scrie numele aeroportului de la care ati venit. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315888">Şterge vot</a></div><span id="v9315888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2012] Banda de bageje cu nr.2. La banda, pe monitor, va scrie numele aeroportului de la care ati venit. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2012] Am iesit in fata aeroportului. Chiar langa usa sunt statiile autobuzelor Havaş. Peste drum, se vede parcarea acoperita. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315889">Şterge vot</a></div><span id="v9315889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2012] Am iesit in fata aeroportului. Chiar langa usa sunt statiile autobuzelor Havaş. Peste drum, se vede parcarea acoperita. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2012] Autobuzele Havas. O calatorie placuta pana-n Taksim :)Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315890">Şterge vot</a></div><span id="v9315890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2012] Autobuzele Havas. O calatorie placuta pana-n Taksim :)Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2012] Sunt mai multe stopuri, in functie de directia in care merge autobuzul. In poza asta e stopul 'KOZYATAGI'. Stopul Taksim e in imediata apropiere. Asteptati in dreptul stopului si autobuzul va veni. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315891">Şterge vot</a></div><span id="v9315891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2012] Sunt mai multe stopuri, in functie de directia in care merge autobuzul. In poza asta e stopul "KOZYATAGI". Stopul Taksim e in imediata apropiere. Asteptati in dreptul stopului si autobuzul va veni. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2012] Statia pentru autobuzele care merg spre Taksim. 'Durağı' inseamna statie. Pe aici se plimba si cel care vinde bilete. Costul biletului e de 10TL, calatoria dureaza aproximativ 40 de minute. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315892">Şterge vot</a></div><span id="v9315892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2012] Statia pentru autobuzele care merg spre Taksim. "Durağı" inseamna statie. Pe aici se plimba si cel care vinde bilete. Costul biletului e de 10TL, calatoria dureaza aproximativ 40 de minute. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2012] Ruta Autobuzuli Havas de la Aeroport pana in Taksim. Va trece pe podul Atatürk, nu pe Galata. Poza luata de pe net. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315893">Şterge vot</a></div><span id="v9315893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2012] Ruta Autobuzuli Havas de la Aeroport pana in Taksim. Va trece pe podul Atatürk, nu pe Galata. Poza luata de pe net.
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2012] Harta mijloacelor de transport in comun. De la aeroport se poate lua METROUL si trebuie schimbat la Zeytinburnu sau Aksaray si apoi de luat TRAMVAIUL pentru a ajunge in zona SultanAhmet. Harta luata de pe net. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315894">Şterge vot</a></div><span id="v9315894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2012] Harta mijloacelor de transport in comun. De la aeroport se poate lua METROUL si trebuie schimbat la Zeytinburnu sau Aksaray si apoi de luat TRAMVAIUL pentru a ajunge in zona SultanAhmet. Harta luata de pe net.
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2012] Pentru a lua METROUL din aeroport, se coboara la subsol. Desi se gasesc automate pentru reincarcare Akbil, nu veti putea cumpara ISTANBULKART din aeroport. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315895">Şterge vot</a></div><span id="v9315895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2012] Pentru a lua METROUL din aeroport, se coboara la subsol. Desi se gasesc automate pentru reincarcare Akbil, nu veti putea cumpara ISTANBULKART din aeroport. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2012] Automatele pentru Jetoane din statia de metrou din aeroport. In imaginile de deasupra lor se explica cum se folosesc.Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315896">Şterge vot</a></div><span id="v9315896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2012] Automatele pentru Jetoane din statia de metrou din aeroport. In imaginile de deasupra lor se explica cum se folosesc.Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2012] Automat pentru Jetoane, in Aeroport. Pretul unei calatorii (si al unui Jeton) e de 2TL. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315897">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315897"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315897">Şterge vot</a></div><span id="v9315897" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315897)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315897Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315897MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2012] Automat pentru Jetoane, in Aeroport. Pretul unei calatorii (si al unui Jeton) e de 2TL. Aeroportul İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI
foto TraianS [11.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2012] Ghiseu din Eminönü de unde se poate cumpara sau reincarca Istanbul Kart, Akbil etc. De obicei este ceva coada la ele. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315898">Şterge vot</a></div><span id="v9315898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2012] Ghiseu din Eminönü de unde se poate cumpara sau reincarca Istanbul Kart, Akbil etc. De obicei este ceva coada la ele.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JAN-2012] Tramvaiul - Zeytinburnu-Kabataş, principalul mijloc de transport prin orasul vechi. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315899">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315899"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315899">Şterge vot</a></div><span id="v9315899" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315899)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315899Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315899MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2012] Tramvaiul - Zeytinburnu-Kabataş, principalul mijloc de transport prin orasul vechi.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JAN-2012] Intrare la statia de Tramvai. Aici e statia Karaköy (in capatul celalalt al Podului Galata). De aici se puate lua si funicularul Tünel pana pe Istiklal Caddesi. Pentru a intra in statie se pot folosi, Jetoane, Istanbul Kart, sau Akbil. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315900">Şterge vot</a></div><span id="v9315900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JAN-2012] Intrare la statia de Tramvai. Aici e statia Karaköy (in capatul celalalt al Podului Galata). De aici se puate lua si funicularul Tünel pana pe Istiklal Caddesi. Pentru a intra in statie se pot folosi, Jetoane, Istanbul Kart, sau Akbil.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JAN-2012] In statie asteptam Tramvaiul. E important sa stam pe peronul corect pentru a merge in directia dorita. tramvaiele circula pe dreapta. Tramvaiul din imagine tocmai trecea Podul Galata si venea in directia Kabataş. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315901">Şterge vot</a></div><span id="v9315901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JAN-2012] In statie asteptam Tramvaiul. E important sa stam pe peronul corect pentru a merge in directia dorita. tramvaiele circula pe dreapta. Tramvaiul din imagine tocmai trecea Podul Galata si venea in directia Kabataş.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JAN-2012] Harta Eminönü, cu Podul Galata - in dreapta lui Docurile pentru vapoare in diferite directii, in stanga, cei care vand Peste si vapoarele pe Cornul de aur si inspre Eyup. Statia de autobuze e in stanga podului. Poza din Rick Steves Istanbul, de pe net. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315902">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315902"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315902">Şterge vot</a></div><span id="v9315902" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315902)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315902Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315902MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JAN-2012] Harta Eminönü, cu Podul Galata - in dreapta lui Docurile pentru vapoare in diferite directii, in stanga, cei care vand Peste si vapoarele pe Cornul de aur si inspre Eyup. Statia de autobuze e in stanga podului. Poza din Rick Steves Istanbul, de pe net.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JAN-2012] Am incercuit cu rosu pasajele subterane din Eminönü. Cel din dreapta va duce la statia de tramvai iar cel din stanga la Podul Galata si la Statia de Autobuze, in stanga. Puteti lua Bazarul de Mirodenii si Moscheea drept repere. Harta din Rick Steves Istanbul, luata de pe net. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315904">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315904"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315904">Şterge vot</a></div><span id="v9315904" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315904)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315904Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315904MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JAN-2012] Am incercuit cu rosu pasajele subterane din Eminönü. Cel din dreapta va duce la statia de tramvai iar cel din stanga la Podul Galata si la Statia de Autobuze, in stanga. Puteti lua Bazarul de Mirodenii si Moscheea drept repere. Harta din Rick Steves Istanbul, luata de pe net.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JAN-2012] Barcile de unde se vand Kebap de peste. In spate se vede Turnul Galata si Pera. In dreapta e Podul Galata, daca treceti pe sub el, ajungeti la cheiurile de unde pleaca vapoarele inspre partea asiatica si Bosfor. Daca faceti stanga ajungeti la statia de autobuze. Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315905">Şterge vot</a></div><span id="v9315905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JAN-2012] Barcile de unde se vand Kebap de peste. In spate se vede Turnul Galata si Pera. In dreapta e Podul Galata, daca treceti pe sub el, ajungeti la cheiurile de unde pleaca vapoarele inspre partea asiatica si Bosfor. Daca faceti stanga ajungeti la statia de autobuze. Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JAN-2012] Statia de autobuze Eminönü. In functie de directia in care merg, autobuzele opresc intr-o anume statie. Pe geamul statie, sunt afisate numerele autobuzelor care pleaca de acolo. Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315906">Şterge vot</a></div><span id="v9315906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JAN-2012] Statia de autobuze Eminönü. In functie de directia in care merg, autobuzele opresc intr-o anume statie. Pe geamul statie, sunt afisate numerele autobuzelor care pleaca de acolo. Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JAN-2012] Peronul 3 si, numarul autobuzelor care pleaca de la acel peron si directia in care pleaca. Un turist nu are nevoie sa stie multe autobuze. Tramvaiul e baza. Eu am luat autobuz inspre Edirnekapı, dar de la alt peron. Statia de autobuze Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315907">Şterge vot</a></div><span id="v9315907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JAN-2012] Peronul 3 si, numarul autobuzelor care pleaca de la acel peron si directia in care pleaca. Un turist nu are nevoie sa stie multe autobuze. Tramvaiul e baza. Eu am luat autobuz inspre Edirnekapı, dar de la alt peron. Statia de autobuze Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JAN-2012] Numarul autobuzului e pe o placuta in fata. Majoritatea care vin in centru merg la Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315908">Şterge vot</a></div><span id="v9315908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JAN-2012] Numarul autobuzului e pe o placuta in fata. Majoritatea care vin in centru merg la Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JAN-2012] Cateva din statiile importante prin care va trece autobuzul, sunt scrise si pe o placuta laterala. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315909">Şterge vot</a></div><span id="v9315909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JAN-2012] Cateva din statiile importante prin care va trece autobuzul, sunt scrise si pe o placuta laterala.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JAN-2012] Se urca pe langa sofer si imediat in dreapta aveti cititorul. Akbilul se lipeste la cercul verde iar Istanbul Kart acolo unde e desenata mana. Trebuie asteptat putin si se vor aprinde luminile si va face un sunet specific. Pe ecran va scrie cate contoare mai aveti. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315910">Şterge vot</a></div><span id="v9315910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JAN-2012] Se urca pe langa sofer si imediat in dreapta aveti cititorul. Akbilul se lipeste la cercul verde iar Istanbul Kart acolo unde e desenata mana. Trebuie asteptat putin si se vor aprinde luminile si va face un sunet specific. Pe ecran va scrie cate contoare mai aveti.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JAN-2012] Cititorul pentru Istanbul Kart. Cartela trebuie doar apropiata si vi se va deduce pretul unei calatorii. Poza luaat de pe net. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315911">Şterge vot</a></div><span id="v9315911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JAN-2012] Cititorul pentru Istanbul Kart. Cartela trebuie doar apropiata si vi se va deduce pretul unei calatorii. Poza luaat de pe net.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JAN-2012] Istanbulkart - fata si spate. Se incearca trecerea la acest nou sistem. Sunt cele mai potrivite pentru transportul in Istanbul. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315912">Şterge vot</a></div><span id="v9315912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JAN-2012] Istanbulkart - fata si spate. Se incearca trecerea la acest nou sistem. Sunt cele mai potrivite pentru transportul in Istanbul.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JAN-2012] In autobuz..De obicei sunt foarte aglomerate. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315913">Şterge vot</a></div><span id="v9315913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JAN-2012] In autobuz..De obicei sunt foarte aglomerate.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JAN-2012] O noua aparitie in mai toate autobuzele din Istanbul, sunt monitoarele care indica urmatoarea statie si cate statii sunt in total. Autobuz. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315914">Şterge vot</a></div><span id="v9315914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JAN-2012] O noua aparitie in mai toate autobuzele din Istanbul, sunt monitoarele care indica urmatoarea statie si cate statii sunt in total. Autobuz.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JAN-2012] Monitoarele care va indica urmatoarea statie, sunt de mare ajutor. Trebuie de apasat pe butoanele stop (montate pe stalpi), pentru ca autobuzul sa opreasca in urmatoarea statie. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315915">Şterge vot</a></div><span id="v9315915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JAN-2012] Monitoarele care va indica urmatoarea statie, sunt de mare ajutor. Trebuie de apasat pe butoanele stop (montate pe stalpi), pentru ca autobuzul sa opreasca in urmatoarea statie.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JAN-2012] Podul Galata (cu restaurante la primul nivel) vazut de langa barcile celor care vand Balık Kebap. Treceti pe sub pod, in dreapta pentru a ajunge la 'Iskele' - docurile vapoarelor care pleaca pe Bosfor si-nspre partea asiatica. Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315916">Şterge vot</a></div><span id="v9315916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JAN-2012] Podul Galata (cu restaurante la primul nivel) vazut de langa barcile celor care vand Balık Kebap. Treceti pe sub pod, in dreapta pentru a ajunge la "Iskele" - docurile vapoarelor care pleaca pe Bosfor si-nspre partea asiatica. Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JAN-2012] Trecand pe sub pod, se ajunge in zona peroanelor vapoarelor. Nu am mers in cruise pe Bosfor si nu am mai multe amanunte. Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315917">Şterge vot</a></div><span id="v9315917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JAN-2012] Trecand pe sub pod, se ajunge in zona peroanelor vapoarelor. Nu am mers in cruise pe Bosfor si nu am mai multe amanunte. Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JAN-2012] Un dock (Iskelesi) de unde se pot lua croaziere pe Bosfor. Eminönü. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315918">Şterge vot</a></div><span id="v9315918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JAN-2012] Un dock (Iskelesi) de unde se pot lua croaziere pe Bosfor. Eminönü.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [JAN-2012] Unul din cheiurile mai mici de pe Cornul de Aur. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315919">Şterge vot</a></div><span id="v9315919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [JAN-2012] Unul din cheiurile mai mici de pe Cornul de Aur.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JAN-2012] Cheiul Ayvansaray. Unul din cheiurile mici de pe Cornul de Aur (Haliç). -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315920">Şterge vot</a></div><span id="v9315920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JAN-2012] Cheiul Ayvansaray. Unul din cheiurile mici de pe Cornul de Aur (Haliç).
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [JAN-2012] Imi place sa trec Podul Galata pe jos si apoi sa iau funicularul Tünel, pana pe Istiklal. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315921">Şterge vot</a></div><span id="v9315921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [JAN-2012] Imi place sa trec Podul Galata pe jos si apoi sa iau funicularul Tünel, pana pe Istiklal.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [JAN-2012] Pescarii de pe Podul Galata. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315922">Şterge vot</a></div><span id="v9315922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [JAN-2012] Pescarii de pe Podul Galata.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [JAN-2012] In pasajul subteran din celalalt capat al Podului Galata, in Karaköy. Se poate merge inspre tramvai, podul galata, Tünel, si Cheiul Karaköy. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315923">Şterge vot</a></div><span id="v9315923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [JAN-2012] In pasajul subteran din celalalt capat al Podului Galata, in Karaköy. Se poate merge inspre tramvai, podul galata, Tünel, si Cheiul Karaköy.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P47 [JAN-2012] Pasajul subteran din Karaköy. E destul de greu de trecut la nivelul strazii deoarece nu sunt treceri pentru pietoni. Karaköy. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315925">Şterge vot</a></div><span id="v9315925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P47 [JAN-2012] Pasajul subteran din Karaköy. E destul de greu de trecut la nivelul strazii deoarece nu sunt treceri pentru pietoni. Karaköy.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P48 [JAN-2012] Sus la nivelul strazii, intrarea la Tünel. Un funicular foarte vechi, care urca dealul pana pe Istiklal. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315928">Şterge vot</a></div><span id="v9315928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P48 [JAN-2012] Sus la nivelul strazii, intrarea la Tünel. Un funicular foarte vechi, care urca dealul pana pe Istiklal.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P49 [JAN-2012] Statia Tünel. Se pot cumpara bilete si de la ghiseu dar e mai indicat de folosit Istanbul Kart. Tünel. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315929">Şterge vot</a></div><span id="v9315929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P49 [JAN-2012] Statia Tünel. Se pot cumpara bilete si de la ghiseu dar e mai indicat de folosit Istanbul Kart. Tünel.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P50 [JAN-2012] In statia de jos a Tünel am gasit si un automat unde se pot baga contoare pe Istanbul Kart. Nu am avut timp sa fac mai multe poze. Se pune cartela pe un cititor in partea dreapta si apoi se folosesc butoanele laterale de langa monitorul din stanga. Tünel. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315932">Şterge vot</a></div><span id="v9315932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P50 [JAN-2012] In statia de jos a Tünel am gasit si un automat unde se pot baga contoare pe Istanbul Kart. Nu am avut timp sa fac mai multe poze. Se pune cartela pe un cititor in partea dreapta si apoi se folosesc butoanele laterale de langa monitorul din stanga. Tünel.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P51 [JAN-2012] Funicularul Tünel, in statia de sus. De aici, chiar in fata puteti lua Tramvaiul Nostalgic pe Istiklal Cadesi pana-n Piata Taksim. Tünel. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315934">Şterge vot</a></div><span id="v9315934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P51 [JAN-2012] Funicularul Tünel, in statia de sus. De aici, chiar in fata puteti lua Tramvaiul Nostalgic pe Istiklal Cadesi pana-n Piata Taksim. Tünel.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P52 [JAN-2012] Tramvaiul Nostalgic, care leaga statia Tünel cu Piata Taksim, mergand pe Istiklal Cadesi. Mai opreste in fata liceului Galatasaray. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315937">Şterge vot</a></div><span id="v9315937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P52 [JAN-2012] Tramvaiul Nostalgic, care leaga statia Tünel cu Piata Taksim, mergand pe Istiklal Cadesi. Mai opreste in fata liceului Galatasaray.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P53 [JAN-2012] Tramvaiul Nostalgic pe Istiklal Cadesi. Merge foarte incet din cauza multimii. Eu am ajuns mai repede pe jos ..dintr-un capat in altul :)Gata cu transportul. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 11.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av315940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv315940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=315940">Şterge vot</a></div><span id="v9315940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(315940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f315940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e315940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P53 [JAN-2012] Tramvaiul Nostalgic pe Istiklal Cadesi. Merge foarte incet din cauza multimii. Eu am ajuns mai repede pe jos ..dintr-un capat in altul :)Gata cu transportul.
foto TraianS [11.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P54 [JAN-2012] Intrarea la Muzeul Arheologic din Istanbul. In stanga pozei se poate observa microbuzul de unde se vinde Museum Pass. Un astfel de microbuz s-ar sa fie si la Hagia Sofia. Sunt la inceputuri cu implementarea acestui sistem. Daca aveti Museum Pass nu mai trebuie stat la coada pentru bilete. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321280">Şterge vot</a></div><span id="v9321280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P54 [JAN-2012] Intrarea la Muzeul Arheologic din Istanbul. In stanga pozei se poate observa microbuzul de unde se vinde Museum Pass. Un astfel de microbuz s-ar sa fie si la Hagia Sofia. Sunt la inceputuri cu implementarea acestui sistem. Daca aveti Museum Pass nu mai trebuie stat la coada pentru bilete.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P55 [JAN-2012] Havaş nu mai circula (pana-n Octombrie cica). In locul lor se pot lua autobuzele Havataş, apatinand de Primaria Istanbulului. Autobuz Havataş, parcat in fata aeroportului Ataturk. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321281">Şterge vot</a></div><span id="v9321281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P55 [JAN-2012] Havaş nu mai circula (pana-n Octombrie cica). In locul lor se pot lua autobuzele Havataş, apatinand de Primaria Istanbulului. Autobuz Havataş, parcat in fata aeroportului Ataturk.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P56 [JAN-2012] Stopurile autobuzelor Havataş sunt in imediata apropiere a celor de la Havaş. Aeroportul Ataturk. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321282">Şterge vot</a></div><span id="v9321282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P56 [JAN-2012] Stopurile autobuzelor Havataş sunt in imediata apropiere a celor de la Havaş. Aeroportul Ataturk.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P57 [JAN-2012] Stopurile autobuzelor Havataş, in piata Taksim. Unul pleaca inspre Aeroportul Ataturk celalalt inspre aeroportul Sabiha. Plecarile sunt din jumatate in jumatate de ora. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321283">Şterge vot</a></div><span id="v9321283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P57 [JAN-2012] Stopurile autobuzelor Havataş, in piata Taksim. Unul pleaca inspre Aeroportul Ataturk celalalt inspre aeroportul Sabiha. Plecarile sunt din jumatate in jumatate de ora.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P58 [JAN-2012] Stopurile autobuzelor Havataş, in piata Taksim. Unul pleaca inspre Aeroportul Ataturk celalalt inspre aeroportul Sabiha. Plecarile sunt din jumatate in jumatate de ora. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321284">Şterge vot</a></div><span id="v9321284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P58 [JAN-2012] Stopurile autobuzelor Havataş, in piata Taksim. Unul pleaca inspre Aeroportul Ataturk celalalt inspre aeroportul Sabiha. Plecarile sunt din jumatate in jumatate de ora.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P59 [JAN-2012] Stopul autobuzelor Havataş, in fata la Pizza Hut. Poza facuta din autobuz. Taksim.
Stopurile Havaş, sunt putin mai sus inspre McDonalds. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321285">Şterge vot</a></div><span id="v9321285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P59 [JAN-2012] Stopul autobuzelor Havataş, in fata la Pizza Hut. Poza facuta din autobuz. Taksim. Stopurile Havaş, sunt putin mai sus inspre McDonalds.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P60 [JAN-2012] Autobuz Havataş. Pe ecran scriu orele si plecarile avioanelor. Cand dati bagajul, va intreaba daca mergeti la terminalulu Domestic (Iç) sau International (Dış). -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321286">Şterge vot</a></div><span id="v9321286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P60 [JAN-2012] Autobuz Havataş. Pe ecran scriu orele si plecarile avioanelor. Cand dati bagajul, va intreaba daca mergeti la terminalulu Domestic (Iç) sau International (Dış).
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P61 [JAN-2012] Statia de autobuze din Taksim. Nu prea aveti treaba pe aici. Autobuzele care merg spre Eminönü, nu trec prin aceasta statie. Trec pe drumul vis-a-vis de magazinele cu flori. Undeva in stanga pozei e Istiklal Caddesi. Taksim. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321287">Şterge vot</a></div><span id="v9321287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P61 [JAN-2012] Statia de autobuze din Taksim. Nu prea aveti treaba pe aici. Autobuzele care merg spre Eminönü, nu trec prin aceasta statie. Trec pe drumul vis-a-vis de magazinele cu flori. Undeva in stanga pozei e Istiklal Caddesi. Taksim.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P62 [JAN-2012] Ghiseul de bilete din statia de autobuze din Taksim. Mai tot timpul e coada aici. Cred ca se poate cumpara sau reincarca Istanbul Kardul aici. Taksim. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321288">Şterge vot</a></div><span id="v9321288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P62 [JAN-2012] Ghiseul de bilete din statia de autobuze din Taksim. Mai tot timpul e coada aici. Cred ca se poate cumpara sau reincarca Istanbul Kardul aici. Taksim.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P63 [JAN-2012] Statie pentru autobuzul 87, inspre EdirneKapı. Eu am folosit cele din Eminönü, dar si asta s-ar putea sa fie o solutie buna pentru Chora si zidurile lui Theodosius. Statia de autobuze Taksim. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321289">Şterge vot</a></div><span id="v9321289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P63 [JAN-2012] Statie pentru autobuzul 87, inspre EdirneKapı. Eu am folosit cele din Eminönü, dar si asta s-ar putea sa fie o solutie buna pentru Chora si zidurile lui Theodosius. Statia de autobuze Taksim.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P64 [JAN-2012] Partea strazii cu restaurante (MCDonalds, PizzaHut etc). De aici putin mai la vale vor pleca autobuzele Havaş si Havataş inspre aeroport. Taksim. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321290">Şterge vot</a></div><span id="v9321290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P64 [JAN-2012] Partea strazii cu restaurante (MCDonalds, PizzaHut etc). De aici putin mai la vale vor pleca autobuzele Havaş si Havataş inspre aeroport. Taksim.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P65 [JAN-2012] Pentru a merge cu autobuzul la Eminönü, trebuie trecut drumul vis-a-vis de partea cu restaurante, sau magazinele cu flori. Taksim. -- foto by <b>TraianS</b> [uploaded 28.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av321291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv321291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=321291">Şterge vot</a></div><span id="v9321291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(321291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f321291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e321291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P65 [JAN-2012] Pentru a merge cu autobuzul la Eminönü, trebuie trecut drumul vis-a-vis de partea cu restaurante, sau magazinele cu flori. Taksim.
foto TraianS [28.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[68] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.663072109222 sec