90768 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cu maşina sau autocarul spre / prin Istanbul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.11.2018
DE
Avatar black_mamba
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 08.10.12
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 5 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2 -- varsta: 0-8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O placere sa conduci din Bucuresti pana la Istanbul. Nu si in Istanbul :)


Urmare de aici

Desi am cateva sute de mii bune de km condusi, review-ul care urmeaza se adreseaza, in egala masura, si incepatorilor in ale soferiei sau celor care, din diverse motive, au fost reticenti sa iasa cu masina din tara sau sa conduca o portiune mai mare de drum.

In ciuda faptului ca pana la Edirne am facut drumul de cateva ori dus-intors, pregatirea tot a insemnat cautarea catorva informatii despre eventualele portiuni de drum inchise sau cu carosabil mai prost din Bulgaria pe roads-bg.eu si niste tips&tricks pentru haosul care ma astepta in Istanbul.

Am pornit din Bucuresti sambata, pe la 7.00 dimineata, dintr-un cartier din NV Bucurestiului si, satul de gurile de canal de pe Sos. Giurgiului, transeele de la iesirea din Bucuresti si portiunea pe care de 3 ani se tot lucreaza de la intrarea in Jilava, de data aceasta am iesit pe Drumul Sarii - Antiaeriana - Sos. Magurele, am supratraversat centura pe str. Atomistilor, am facut dreapta si apoi iar dreapta si am intrat pe centura Bucuresti iar la Jilava am facut bucla la dreapta si am intrat pe DN5 spre Giurgiu. Traseul a fost mult mai bun pentru suspensiile masinii si un pic mai rapid decat iesirea obisnuita prin Sos. Giurgiului.

Drumul prin Jilava tot nu este terminat, probabil ca in 2029 se va circula cat de cat normal; la podul peste Sabar inca se lucreaza si se simte cand dai in rosturile de dilatatie iar podul peste Arges este pericol public, de-a dreptul, asa ca nu aventurati cu mai mult de 20km/h. In rest, aveti la dispozitie 2 benzi pe sens dar tineti cont ca pe portiunea in lucru marcajele temporare de culoare galbena s-au sters, asa ca e mai dificil de condus noaptea.

Pana la Giurgiu, in afara de sensurile giratorii in care nu prea incap 2 masini simultan si de radare, nu trebuie sa va faceti prea multe probleme.

Dupa aproximativ 1 km de la intrarea in Giurgiu, se face stanga la sensul giratoriu si se intra pe drumul valurit care duce in vama; la capat iar stanga, apoi dreapta, atentie la transee, iar dreapta si se vede vama; se intra in sensul giratoriu si se face stanga, pe langa Petrom si se intra la plata taxei de pod (14 lei). Mai exista o varianta, pana in mun. Giurgiu se face stanga la Oinacu (exista indicatoare) si drumul te scoate tot in vama, dar nu am incercat acest traseu.

In functie de noroc (a se citi coada), puteti trece in 2 minute sau 2 ore; personal, le-am trait pe ambele. Dupa plata taxei, se intra pe Podul Prieteniei, controlul documentelor de iesire facandu-se pe partea bulgara. De retinut este faptul ca in jurul orei 7.00 se face schimbul de tura si nu poti trage pe nimeni la raspundere pentru ca ai pierdut 2 ore in vama pentru o verificare de 2 minute. N-ar fi rau ca, inainte de plecare, sa dati o geana pe politiadefrontiera.ro/ro/traficonline.

Dupa controlul documentelor, urmeaza procurarea vignetei pentru BG (15 leva / 8 euro). Spre deosebire de datile trecute, in care, din cauza cozilor interminabile, am preferat sa achizitionez vigneta din benzinarii, furnizand nr. de inmatriculare si platind cu cardul, acum am achizitionat vigneta de la ghiseul din vama DAR nu mi-au mai cerut talonul, sa imi inscrie pe bon nr. de inmatriculare. Ca si idee generala, daca este aglomerat in vama, mergeti in benzinariile mari (Shell, OMV, Lukoil, Ekto) ca sa cumparati vigneta, dar fara a depasi camerele de la iesirea din Ruse.

Odata ce ati procurat vigneta, lipiti-o de 2-3 ori pe imbracaminte si abia apoi pe parbriz, pentru a se putea dezlipi ulterior usor; pastrati matca si chitanta, pentru un eventual control, pe intreaga perioada de valabilitate, pana la iesirea din BG.

Pana la Edirne, eu am ales varianta Ruse - Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli. Mai exista si alte variante de drum (prin Veliko Tarnovo, Stara Zagora - Dimitrovgrad / Nova Zagora), care va vor scoate Svilengrad si apoi in vama Kapitan Andreevo - Kapikule.

Reiau, se iese din vama, se trece prin stropitoarea anti pesta porcina (nu plecati cu masina spalata, e inutil) se intra in sensul giratoriu si se iese la a 2-a iesire, mergem inainte pe soseaua ocolitoare a orasului Ruse pana la pasaj si facem dreapta pe bretea, urmand indicatorul de Varna; facem dreapta si intram pe bd. Bulgaria, mai avem 3 benzinarii din care putem procura vigneta (Eko, OMV, Petrol) si mergem inainte. Drumul este liber, foarte bun, cu 2 benzi pe sens la urcare care va vor ajuta in depasiri. Localitatile sunt relativ putine si libere, mare atentie la depasirile pe linie continua.

Trecem de Bazan, Pisanet, Tar Kaloian, Osenet si puteti face dreapa spre Razgrad la Ghetovo sau, mult mai bine, dupa ce ocoliti orasul; in acest fel, intrati aproape imediat pe drumul nou modernizat spre Targoviste. Daca totusi v-ati luat cu vorba si ati ratat iesirea (asa cum mi s-a intaplat si mie), mergeti inainte si faceti dreapta dupa Beli Lom, ajungand la Trapiste.

Revenind, dupa Razgrad urmeaza Manastirsko - Trapiste - Targoviste, drum foarte bun si foarte bine semnalizat, inclusiv pe timp de noapte. La intrare pe centura Targoviste faceti dreapta si apoi numai inainte - centura Omurtag - serpentinele pana in Tisa/Ticea si dupa - limitatoarele de viteza nesemnalizate si gropile din Kotel - Gradet - Mokren - centura Yambol. Pe aceasta portiune si mai departe, trebuie sa aveti grija la denivelarile de la trecerile de pietoni, unele semnalizate si marcate, altele nu. Dupa Yambol urmeaza Okop cu ceva gauri in asfalt - denivelari - Elhovo - Lesovo - vama.

La iesire, in vama din BG se merge foarte repede cu controlul pasapoartelor, se intra in TR - control pasapoarte - control auto; apoi soferul se duce la ghiseul cu pasaportul, talonul, asigurarea RCA si procura (daca este cazul) iar la ultimul ghiseu se face doar confirmarea ca masina a intrat in TR. Din Bucuresti pana in vama sunt aproximativ 385km.

Se intra pe drumul spre Edirne, e putin valurit si mai sunt si denivelari, de la tiruri, aproximativ 37km. Cine nu doreste sa intre in oras, pentru alimentare la statii de renume (Shell, Total, Opet, BP, PO) sau schimb valutar, la nodul rutier va intra direct pe autostrada, urmand indicatorul verde de Istanbul.

In ceea ce priveste alimentarea, nu mai are rost sa plecati cu plin din RO sau sa faceti plin la iesirea din BG; in Turcia, combustibilul este mult mai ieftin decat in RO (6,42 TL motorina V-Power la Shell); in functie de consum si distanta, va puteti calcula singuri cantitatea de carburant, plus o rezerva, pana in Edirne fiind undeva la 430km din Bucuresti. Pe autostrada, benzinariile nu sunt atat de dese precum pe drumurile express, prima benzinarie fiind un Opet si apoi Shell - care sambata trecuta nu avea niciun fel de combustibil, de era sa fac pana prostului prin TR. Am ajuns, totusi, 35km mai departe, la un PO si am facut plin. Oriunde alimentati, sa aveti grija sa specificati ca doriti combustibil EURO - de obicei, cel mai scump.

Din Edirne pana la Istanbul, aveti 2 variante: una mai rapida si cu cost suplimentar - autostrada E80 / O3 - 12,5 lire/sens cu card HGS si una gratuita, un drum expres - D100.

Autostrada am parcurs-o pana in Istanbul, este foarte buna din punct de vedere al carosabilului, cu mici exceptii; se circula pe 2 si 3 benzi. Drumul expres l-am parcurs pana la Havsa, cu alta ocazie, carosabilul este foarte bun, atat ca sunt intersectii si semafoare.

La iesirea de pe autostrada la Istanbul nu exista porti de taxare ci doar camere; autostrada urbana este foarte aglomerata si nici nu simti cand intri in oras. Soferii turci mie mi se par total inconstienti si tupeisti, practic traficul din TR in general si din Istanbul, in special, este o jungla in care cine are cel mai mare tupeu castiga. In mod similar, pietonii nu au niciun stress sa traverseze pe culoarea rosie, printre masini. Cel putin pe stradutele mici, fiecare opreste unde il taie capul, trece cand vrea iar indicatoarele de prioritate sau semaforul electric sunt mai mult orientative.

In sens invers, singurele deosebiri sunt ca la Edirne exista porti de taxare HGS la iesirea de pe autostrada iar controlul la frontiera dureaza mai mult pe partea din BG, platindu-se si 3 euro / 6 leva taxa de dezinfectie. Similar, taxa de pod se plateste la Ruse (4 leva / 2 euro - fara subdiviziuni) iar controlul paspoartelor se efectueaza la Giurgiu.

Cateva tips&tricks:

- planificati-va cu atentie ruta si urmariti eventualele restrictii de trafic;

- cumparati combustibil si vigneta cu un card in euro, daca nu aveti moneda nationala;

- nu plecati cu rezervorul plin din RO, in TR combustibilii sunt mult mai ieftini;

- nu alimentati de la statii de carburant no-name;

- in TR exista sensuri giratorii in care prioritatea se da in interior dar si sensuri giratorii clasice;

- integrati-va in spiritul soferilor turci si circulati ca ei, astfel e putin probabil sa aveti probleme; de exemplu, o frana brusca la trecerea de pietoni sau o intrare timida in intersectie (desi ambele sunt normale) va pot aduce neplaceri;

- soferii turci nu semnalizeaza si folosesc orice spatiu liber sa se bage;

- pietonii turci si carausii de marfuri considera strada un al doilea trotuar;

- atentie la radare, politistii turci sunt intransigenti chiar si cu turistii;

- evitati sa opriti/stationati in zonele interzise, mai ales daca sunt marcate cu EDS - exista ori camere de supraveghere ori autovehicule ale politiei care filmeaza;

- controalele in trafic se executa doar de politie POLIS / TRAFIK POLIS (oriunde) sau de jandarmerie JANDARMA (in zonele rurale). Politia locala ZABITA nu are astfel de atributii. In afara de inscriptionare, ZABITA are stroboscoape de culoare albastra/portocalie, spre deosebire de Politie si Jandarmerie care au stroboscoape albastre/rosii;

- in general, veti gasi intelegere de la participantii de trafic cand veti dori sa schimbati banda sau directia de mers, chiar si daca o faceti de pe banda 1 pe banda 3;

- la intoarcere, faceti plinul pe autostrada la Shell sau Opet sau in Edirne;

- cardul HGS se achizitioneaza de la oficiile postale PTT;

- evitati, pe cat posibil, sa conduceti noaptea prin BG - drumurile sunt pustii, neiluminate si prost marcate.

Drumuri bune va doreste black_mamba!

---
Impresii încărcate de black_mamba in 01.11.2018 21:32:14

Validat / Publicat: 01.11.18 22:15:23

VIZUALIZĂRI: 3266

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  23599 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 13 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 43]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- black_mamba
[03.11.18 20:11:22]
» mesaj pers

   @Pus:

   Stimate forumist, da, in momentul de fata, este mai convenabil sa pleci in Turcia cu combustibil care sa iti ajunga pana la prima statie de firma. Cum faci asta? Iti programezi traseul, stii nr de km pana la prima statie de combustibili serioasa (Shell, BP, PO, Opet, Total, cam astea sunt), stii consumul masinii/km, inmultesti, mai pui un 10% pt situatii neprevazute si asta e; unde e contradictia? PE autostrada, statiile sunt mai rare dar pe drumurile expres te impiedici de ele.

   In alta ordine de idei, in TR sunt intersectii - sensuri giratorii in care prioritatea se da si la intrare (clasic) si in intersectie (cum era si la noi pana sa se modifice Codul Rutier). Din nou, unde este neintelegerea?

   Iti doresc multi km la volan, ca asa vine si experienta! Cu stima.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Nasshu
[03.11.18 20:13:23]
» mesaj pers

   @red dog:

Iti propun sa treci vama pe jos sa achizitionezi vigneta, te intorci si apoi treci si cu masina. Asa esti 100% sigur ca totul este in regula.

   Un sfat ''a la gâgă'' (care a rămas fără replică, dar trebuie să zică ceva) fără argumente!

   Stai liniștit, aleg foarte inspirat! În plus nu acuz pe nimeni că dezinformează, cum faci tu ''cu bună știință''!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Pus
[03.11.18 20:24:43]
» mesaj pers

   @black_mamba:

   Din vama pana la intrarea pe autostrada de Istanbul nu găsești niviun Shell.

   Pe drumuri expres merg mai mult cei care nu au HGS. Eu am.

   Cu giratoriile dezinformezi si este periculos pentru cine te crede. Da un singur exemplu.

   Nu sunt șofer profesionist, am alta meserie, iar momentan sunt o mămică fericită.

   Sunt cu cel puțin 10 ani mai tânără ca tine, nu aveam când sa acumulez jdemii de kilometri cum te lauzi tu si nici nu mi-am propus acest lucru.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- red dog
[03.11.18 20:25:10]
» mesaj pers

   @Nasshu: ti-am zis ca am avut o proprietate in Bg si cunosc f bine sistemul de taxe si amenzi.

   Eu sunt linistit pentru alegerile mele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Nasshu
[03.11.18 20:35:02]
» mesaj pers

   @red dog:

ti-am zis ca am avut o proprietate in Bg si cunosc f bine sistemul de taxe si amenzi.

   nu mi-ai zis și nici nu mă interesează!

si cunosc f bine sistemul de taxe si amenzi.

   Bine că le cunoști pe cele din BG, pe cele din RO se pare că nu! (bănuiesc că ai o proprietate și în RO, lucru care iar nu mă înteresează!)

   Hai să terminăm! pe această temă/fir de discuție!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- red dog
[03.11.18 20:44:25]
» mesaj pers

   @Nasshu: cand ti-am urat "alegeri inspirate" iti sugeram terminarea discutiei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- black_mamba
[03.11.18 20:45:19]
» mesaj pers

   @Pus:

   Eu, care nu obisnuiesc sa plec cu varsta a III-a in concediu, va spun doar atat - sper ca ati observat pers. a II-a plural, da?

   1. Primul Shell este in Edirne, spre iesirea din oras, la 3-4km de intrarea pe autostrada; ulterior, exista si nod rutier pentru intrarea pe O3; chiar mai in fata sunt PO si Total. Pe autostrada este un Opet, cred ca undeva la vreo 60km de la intrare, si apoi si Shell (cei 10% pt situatii neprevazute, remember???);

   2. Exemple de giratorii cu "cedeaza trecerea" in sens: la iesirea din Edirne spre Istanbul/Havsa, pe drumul expres, imediat dupa Kipa, pana la nodul rutier cu autostrada; in Oludeniz, din partea inalta spre partea joasa (plaja). Ambele sunt nesemaforizate, prioritatea stabilidu-se doar prin indicatoare. Le-am retinut pe acestea pentru ca le-am parcurs de foarte multe ori. Eu zic sa lasati soferia pentru altii si sa va apecati mai mult pe ingrijirea copilasului. Sa va traiasca!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -2 PMA1 (din 2 voturi)]
- Nasshu
[03.11.18 20:59:33]
» mesaj pers

   @red dog:

cand ti-am urat "alegeri inspirate" iti sugeram terminarea discutiei.

   era suficient să nu continui/susții/afirmi tâmpenii!

   ''Alegeri inspirate și INFORMATE! ''

    :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- black_mamba
[03.11.18 21:21:47]
» mesaj pers

   @Pus:

   LE: Am atasat la articol 2 poze de pe google maps cu giratoriile amintite mai sus. Daca nici astea nu va edifica, nu mai ramane decat poligraful (la nevoie, nu spargeti geamul, ci cautati in DEX ce inseamna)...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Pus
[03.11.18 23:45:13]
» mesaj pers

   @black_mamba:

   "Eu, care nu obisnuiesc sa plec cu varsta a III-a in concediu, va spun doar atat - sper ca ati observat pers. a II-a plural, da? "

   Nu trebuie să mă justific în faţa nimănui şi cu atât mai puţin în faţa TA cu cine am plecat eu în urmă cu 6 ani în concediu.

   Regulamentul acestui site nu-mi interzice adresarea la persoana a doua singular. Dacă ai vreo problemă cu asta scrie-i lui Admin.

   "Primul Shell este in Edirne, spre iesirea din oras, la 3-4km de intrarea pe autostrada; ulterior, exista si nod rutier pentru intrarea pe O3; chiar mai in fata sunt PO si Total. Pe autostrada este un Opet, cred ca undeva la vreo 60km de la intrare, si apoi si Shell (cei 10% pt situatii neprevazute, remember???); "

   Leneșul mai mult aleargă şi scumpul mai mult păgubeşte.

   Nu văd rostul devierii de la traseul pentru a bântui fără rost prin Edirne în căutarea unei staţii de benzină.

   De la ieșirea din vamă noi intrăm cât mai repede pe autostradă. Timpul pierdut prin Edirne implică prinderea unei aglomeraţii sporite în Istanbul, timp, nervi şi consum crescut de carburant, deci un alt sfat prost.

   Dacă îmi permit un sejur la un hotel elegant din Antalya consider că nu merită să stau să fac tot felul de calcule meschine pentru a economisi te miri ce şi mai nimic din diferenţa de preţ la carburant.

   Nu pot estima niciodată timpul petrecut în vama dintre Bulgaria şi Turcia cu clima pornită. La 4-5 ore de aşteptare sau mai mult, cum li s-a întâmplat unor colegi de site în septembrie anul acesta, toate calculele sunt date peste cap.

   "Exemple de giratorii cu "cedeaza trecerea" in sens: la iesirea din Edirne spre Istanbul/Havsa, pe drumul expres, imediat dupa Kipa, pana la nodul rutier cu autostrada; in Oludeniz, din partea inalta spre partea joasa (plaja). Ambele sunt nesemaforizate, prioritatea stabilidu-se doar prin indicatoare. Le-am retinut pe acestea pentru ca le-am parcurs de foarte multe ori. "

   Dacă tăceai, filosof rămâneai.

   Așa cum ţi-a sugerat mai devreme, extrem de elegant, dar prea subtil pentru tine, userul @tm67bru, prin asumarea greșelilor comise ai fi câştigat măcar respect, dar tu nu şi nu.

   La Oludeniz nu am ajuns încă, dar intersecţia din Edirne la care faci referire o cunosc foarte bine. Nu eşti singurul care s-a plimbat prin Edirne, doar scopurile or fi fost diferite.

   Mă distrează cei care își dau singuri cu stângul în dreptul. Chiar sunt amuzanţi.

   Din prima poză postată se vede clar că o maşină care intră în intersecţie venind dinspre KIPA şi își continuă drumul pe D100 pe direcţia înainte are prioritate ŞI LA INTRARE ŞI LA IEŞIRE. Prioritatea se pierde doar în cazul în care schimbi direcţia de mers, vii de pe un drum secundar fără prioritate sau te învârţi ca blonda în intersecţie. Apropos eu sunt brunetă.

   Se pare că am intuit corect locul de obţinere a permisului auto, iar pe cei din Piteşti îi rog să mă scuze. Nu generalizez, doar constat.

   "Eu zic sa lasati soferia pentru altii si sa va apecati mai mult pe ingrijirea copilasului."

   Încă o remarcă şi misogină şi lipsită de bun simţ.

   Cât timp Poliţia Română este de părere că am dreptul să circul cu maşina pe drumurile publice din ţară şi străinătate, observaţia ta este deplasată.

   A trecut ceva timp de când nu mă mai trimisese nimeni "la cratiţă". Noroc cu tine. Mai nou văd că te preocupă şi creșterea şi îngrijirea bebelușului meu.

   "Sa va traiasca!"

   Mulțumesc. La fel şi ţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 599 PMA1 (din 3 voturi)]
- black_mamba
[04.11.18 00:14:23]
» mesaj pers

   @Pus:

   Poate ne impartasiti si noua ceva impresii de la hotelurile alea de lux din Antalya, la care ati ajuns conducand doar pe directia inainte, in sensurile giratorii, sa nu cumva sa pierdeti prioritatea... :)) )

   Eu nu am avut norocul asta, a mai trebuit sa fac si stanga si sa acord prioritate, asta e, cum zicea anterior o alta clasica in viata, "ghinion".

   La poza din Edirne e un DUR mare cat toate zilele in intersectie, pe stanga, pentru cei care merg inainte pe 100 sau fac stanga, asa ca revin si va implor, pentru binele nostru, al tuturor, fie ei conducatori auto sau pietoni: mai bine aveti grija de copilas! Multumim!

   P.S. Nu Politia Romana v-a dat permisul, ci DRPCIV, prin structurile subordonate. Vedeti cum aflati ceva nou, zi de zi?????

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -1 PMA1 (din 1 voturi)]
- RossoNerro
[04.11.18 07:43:37]
» mesaj pers

   @ black-mamba,

   scuza- ma stimate coleg ca intervin, observ ca nu vrei sa înțelegi cu cine porți dialogul. Impresiile au fost de mult postate pe secțiunea de specialitate, de un user care are acces la “butoane”. Te sfătuiesc, dacă îmi permiți, sa te informezi in prealabil dacă nu vrei sa fi tras pe dreapta DEFINITIV.

   @ Pus, ma scuzați pentru votul negativ. A fost doar un test, pentru a acumula informații folositoare (tuturor). Evit sa arunc cu piatra așa de dragul artei, scuze dar nu a fost cu intenție/razbunare.....pentru un banal punct consider ca informatile acumulate .....a meritat efortul.

   @ All, (cei cu acces la “butoane”) nu opriți discuția, e distractiv și mai aflam noutăți despre noi (și unii dar și ceilati observatori).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -1 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[04.11.18 09:16:09]
» mesaj pers

   Discuțiile în contradicțictriu sunt bune - au de obicei darul de a clarifica.

   În alte dăți - funcție de cei implicați - au tendința de a se îndrepta înspre ”plătit polițe”, ”circ” etc

   -

   Fir de discuție închis o perioadă, pentru ”răcire”.

   va fi deschis ulterior cândva, pentru a da posibilitatea discuțiilor constructive, la subiect (de exemplu solicitări info de la acei care sunt și vor fi interesați despre drum)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [24.04.19 01:54:42]  
.

THREAD CLOSED - nu se mai pot scrie ECOURI.
[pentru solicitari de redeschidere, scrieti-mi pe Feedback]

Daca ai fost acolo si doreşti sa ne povesteşti experienţa dvs, foloseşte linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI


---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[2] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Giratoriu Edirne, in care se prioritatea s pierde in intersectie -- foto by <b>black_mamba</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027614">Şterge vot</a></div><span id="v91027614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e1027614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Giratoriu Edirne, in care se prioritatea s pierde in intersectie
foto black_mamba [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Giratoriu Edirne, in care prioritatea se pierde in intersectie -- foto by <b>black_mamba</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027615">Şterge vot</a></div><span id="v91027615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e1027615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Giratoriu Edirne, in care prioritatea se pierde in intersectie
foto black_mamba [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.11102604866 sec