ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Multaşteptatul zbor cu balonul. La loc comanda!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De cum am primit e-mailul cu posibila incursiune în Cappadocia, primul lucru care mi-a venit în gând, de ce să nu recunosc, a fost zborul cu balonul. A fost beculețul care s-a aprins în mintea mea instantaneu și m-a făcut să-mi doresc cu ardoare, să ajung acolo și în ciuda unor temeri vechi, să zbor peste munții și văile sale așa cum văzusem la tv, sau internet. Cappadocia este asociată de ani buni, în mod clar, cu zborul cu balonul cu aer cald și cine ajunge în Cappadocia e musai să zboare, nu mai spun că mulți dintre turiști, practic, vin în Cappadocia numai pentru acest lucru.

De când mă știu am rău de înălțime și nu cred că o să mă vindec vreodată de tot. Cu trecerea anilor, pe ici, pe colo l-am mai învins, dar nu definitiv, motiv pentru care și cu avionul am călătorit foarte târziu, abia acum vreo doi ani. Dar, la zborul cu balonul nu m-am gândit nicio clipă ca la ceva „stai să mai vedem”, „poate”, ci am fost convinsă că vreau să zbor încă din prima secundă după ce hotărâserăm că vom merge în Cappadocia. Din când în când, mă mai treceau fiorii atunci când încercam să-mi închipui cum o fi în nacelă în aer, dar nu într-atât încât să mă facă să regret decizia.

Despre baloane și zborul cu baloanele cu aer cald în Cappadocia

Din informațiile pe care le-am primit de la unul dintre ghizii noștri, am aflat că în Cappadocia s-a zburat cu balonul prima dată în anul 1991 când doi nemți, Lars-Eric Möre și Kaili Kidner, cu experiență în domeniu s-au gândit că fumusețile Cappadociei pot fi puse mult mai bine în valoare dacă sunt privite, mai ales, de sus. Pe atunci lucrau pentru un operator german și au început cu un singur balon, în scurt timp, zborul a prins extraordinar la public, așa încât activitatea a luat amploare. Din câte spunea ghidul, din această chestiune s-au făcut bani frumoși încă de la început.

Între timp, observându-se potențialul financiar al afacerii, statul turc a luat hățurile problemei, controlând și guvernând întreaga operațiune cu baloanele. De pildă, la ora actuală, în Cappadocia există 25 de firme deținătoare de baloane, piloți și autorizații de zbor, iar numărul acestora este momentan plafonat, adică nu mai pot fi înființate ale societăți. Fiecare firmă are în proprietate mai multe baloane, are angajați mai mulți piloți și poate angrena în zbor în aceeași zi cel mult patru baloane. În nicio zi nu pot zbura în văzduhul Cappadociei mai mult de o sută de baloane, nefiind însă chiar o cifră de neglijat, iar înaintea fiecărui zbor se așteaptă „verde” de la Ankara, dacă se dă, bine, dacă nu se dă, chiar dacă din punct de vedere meteo, momentul e prielnic, nu se zboară nicicum. De asemenea, capacitatea de zbor este limitată la max. 2.000 de turiști pe zi.

Zborul cu baloanele are loc numai dimineața devreme când este mai rece, începând cu orele 05,00 și durează cam o oră. Tipul acesta de zbor se bazează pe faptul că aerul încălzit din interiorul balonului are o densitate mai mică decât cel din exteriorul balonului, mult mai rece, ceea ce face posibil ca balonul să se ridice de la sol. Însă, pentru ca zborul să aibă loc, mai întâi condițiile meteo trebuie să o permită, respectiv să nu plouă nicidecum și nici să fie pericol de a începe ploaia. Nu toate baloanele pornesc și se ridică chiar în același timp, dar în aer concomitent pot fi zeci de baloane, ceea ce dă ochiului o încântare maximă atunci când le privește. În spatele fiecărui zbor cu un balon, există o întreagă echipă care conlucrează, fiecare firmă are locul său de decolare, iar la aterizare, membrii vin, la indicațiile pilotului, cu remorca fix dedesubtul balonului astfel încât coborârea să se facă pe platforma camionetei care-l va căra dezumflat înapoi în garaj.

Balonul este dirijat de un pilot și, din ce am văzut, în nacelele mai mari există și co-pilot. Balonul se controlează prin intermediul unor frânghii existente de două părți ale nacelei și cu ajutorul flăcării de la arzătoarele alimentate cu gaz din butelii. Balonul are un volum de câteva mii de mc şi este format din nacelă, anvelopa rezistentă la temperaturi înalte din care e confecţionat balonul propriu-zis și o sursă de căldură care asigură încălzirea aerului din interiorul balonului pentru ca acesta să poată urca. Practic, balonul este purtat de curenții de aer și strunit cu frânghiile pentru direcție și jeturile de flăcări pentru înălțime. Atunci când pierdea înălțime din cauza propriei greutăți, pilotul dădea drumul la flacără care șuiera binișor (mie îmi plăcea să spun că-i „dădea foale”), după care balonul începea să urce. Pilotul și co-pilotul țin tot timpul legătura prin stație cu echipa de la sol privind toți parametrii de zbor. Înălțimea maximă la care se ridică este de 1.000 metri, după 500 metri, pilotul anunță dintr-o sută de metri într- alta unde se află balonul și ce se află dedesubt.

Despre nacele, vă pot spune că există mai multe tipuri, de la unele de trei-patru persoane, la cele mari chiar și de puțin peste 30 persoane. Nacelele sunt de formă paralelipipedică și sunt, de regulă, împărțite în patru compartimente pentru turiști în vederea păstrării echilibrului, miezul revenind pilotului, co-pilotului și spațiului de depozitare pentru arzătoare și butelii. Nacelele sunt construite din răchită groasă și în ele se stă în picioare, nu există riscul de a cădea din ea, deoarece marginea acesteia ajunge până la piept. Cel mai dificil mi s-a părut modul cum pătrunzi în nacelă, căci aceasta nu are vreo ușiță, ci, pur și simplu, are niște găuri în care-ți pui tălpile și urci ca și cum ai escalada un gard.

Referitor la gradul de siguranță pe care-l presupune acest tip de zbor, mulți prieteni aflând că intenționăm să zburăm cu balonul în Cappadocia m-au întrebat dacă e periculos și dacă știu de existența vreunui accident. Sincer, nici nu am vrut să știu cât risc implică, dacă e periculos și dacă au fost accidente, atât de încântată eram de idee, că mi-era că, dacă mă apuc de documentat, sigur mă sperii și-mi dispare curajul.

În altă ordine de idei, văzusem undeva întâmplător că în 1997 în Cappadocia a avut loc Campionatul Mondial al zborului cu balonul, iar cu privire la cât costă, se poate spune că, dacă în mod normal până acum un an, zborul cu balonul era undeva pe la 150 €/persoană, anul acesta prețurile au scăzut drastic fiind pe la 80 €/persoană, tocmai pentru a încuraja turismul care a pierdut mulți clienți în Turcia în ultima perioadă.

Închei acest capitol prin a vă spune că ghidul ne-a mai povestit că zborul cu baloanele cu aer cald se practică și în alte părți ale lumii, dar, în afara Cappadociei, mai are impact semnificativ în Kenya unde se zboară deasupra junglei și, implicit, deasupra animalelor, ceea ce lui nu i părea ok deloc pe motiv că le-ar induce acestora o stare de stres.

Cum a decurs experiența noastră

Așa cum conveniserăm cu Osman, proprietarul pensiunii în care am stat, aveam aranjat zborul în cea de-a doua dimineață în Göreme. În prima dimineață a șederii noastre în Cappadocia nu s-a zburat fiindcă vremea fusese furtunoasă și ploioasă în seara precedentă, dar fiindcă noi nu aveam de unde ști cum stă treaba pe-acolo, ne-am trezit și ne-am urcat la punctul de belvedere să admirăm baloanele în zbor. Am stat, am stat, dar baloane yok, așa că ne-am întors resemnați în cameră în așteptarea turului roșu ce-l aveam în program în acea zi.

Marți, 03 octombrie, la orele 04,00 alarma telefoanelor noastre începe să sune cam în același timp. Buimăcită, sar din pat ca arsă, știind că la 05,00 vin să ne ia din fața pensiunii pentru una dintre cele mai tari senzații din viața noastră. Ne înființăm la 04,55 în stradă în așteptarea microbuzului, și deși era noapte, ne uităm în sus spre cer în speranța că vom zări vreo stea. N-am văzut niciuna, semn că era înnorat. Microbuzul ne cară undeva în afara orașului și ne lasă în curtea unui complex luxos de unde suntem invitați într-un imens restaurant să ne șezăm la mese după ce trecuserăm prin fața unui automat de ceai/cafea și ni s-au repartizat câte un sendviș și o prăjiturică/persoană.

Restaurantul începe să se umple rând pe rând cu turiști de toate națiile și rasele și așteptăm, și așteptăm până când turcii din staff încep să se agite. Simțind că ceva e în neregulă, soțul meu iese în fața restaurantului unde deja era pelerinaj, vine înapoi și-mi spune că afară începuse să picure ușor. O japoneză care stătea alături de un coreean la masa din fața noastră (apropo, e foarte ciudat să vezi doi „galbeni” vorbind între ei în engleză) era foarte neliniștită căci ținea din tot sufletul să zboare fiindcă urma să plece în acea zi acasă. Avusese deja ghinionul de a nu fi zburat ziua precedentă și acum era disperată să zboare, fiindcă nu putea merge acasă unde s-o întrebe rudele și prietenii cum a fost zborul și ea să spună că nu a zburat.

După vreo jumătate de oră, vine un oficial și ne spune că în proporție de 90% nu se zboară din cauza vremii, dar vor afla în curând și ne vor comunica, până atunci să stăm la locurile noastre. Japoneza s-a întristat peste măsură și când a venit turcul din nou spunându-ne răspicat că zborul în acea zi s-a anulat, rămânând pe dimineața următoare, a izbucnit în plâns. Sincer, cu riscul de a părea cinică, eu am fost mai mulțumită cu o asemenea întorsătură, fiindcă zborul pe vreme închisă nu cred să fi fost prea agreabil.

Așadar, „La loc comanda! ”, ne-au îmbarcat iar în microbuze și la 07,00 eram în cameră.


Miercuri, 04 octombrie ritualul se reia în aceeași manieră: iar trezit cu noaptea în cap, iar transfer cu microbuzul, iar o mare de oameni în restaurant, iar gustare și ceai, numai că cerul era înstelat și frigul mai pătrunzător. Era clar, se zbura!

Organizarea a fost excelentă, peste câteva minute am fost chemați la microbuz, acesta ne-a dus undeva pe un teren mai plat, că nu pot să-i spun câmp, unde eram așteptați la balonul nostru, aproape umflat. În jur, peste tot numai baloane grupate parcă în “cuiburi” (de fapt, pe firme), unele erau deja în aer, altele pe cale să se ridice, altele la care se umfla de zor, iar îngânatul zilei cu noaptea nu ne dădea voie să observăm chiar tot. Emoţiile mele erau mari, îmi simţeam inima în gât, dar n-au avut timp să mă doboare, căci unul dintre oamenii pe care scria “Anatolian Balloons” (firma-mamă, deși noi am zburat cu subsidiara ei, „Discovery Balloons”) vine spre noi, ne salută şi ne arată nacela în care trebuie să ne cocoţăm, ba chiar şi compartimentul rezervat. În acesta mai erau deja patru persoane mici de statură (asiatici) şi ne-am bucurat că nu aveau să ne încurce la poze, celelalte trei erau ocupate la capacitate maximă. După două-trei minute, pilotul ne pune să ne lăsăm în jos, în aşa fel încât capetele să nu ni se vadă din nacelă şi gata, asta a fost, ne-am desprins de la sol! Totul aproape pe nesimţite. Peste câteva secunde, când ne-a spus că ne putem ridica, eram deja în aer plutind uşor. Nu pot să vă descriu exact senzaţia, fiindcă eram extaziată, dar nu am simţit teamă în niciun moment, totul a decurs de o naturaleţe inexplicabilă pentru un om fricos ca mine. Citisem din mai multe surse că înainte de zbor ne-ar pune să semnăm hârtii precum că ne asumăm toate consecinţele ce ar decurge din această acţiune, dar pe noi nu ne-a pus nimeni la nimic, probabil că după două zile consecutive în care nu s-a putut zbura, totul s-a precipitat cam mult şi le-a scăpat din vedere!

Sus, în aerul de deasupra văilor și munților din jurul Göreme, este minunat, o multitudine de baloane care de care mai frumos colorate, împânzea cerul oriunde aș fi privit. Efectiv, parcă pluteam: prima dată la propriu, căci balonul aluneca ușor în aer printre stâncile înalte, și mai apoi, printre zecile de baloane care zburau concomitent, a doua oară la figurat, căci de încântare nu eram în stare să scot un sunet. Doar admiram spectacolul ce mi se desfășura în fața ochilor care era o adevărată feerie și, din când în când mai făceam fotografii. Nu amețeam, nu-mi era rău, am îndrăznit chiar și să mă uit în jos unde erau multe alte baloane, semn că plecaseră în urma noastră. În compartiment ne mai schimbam locurile între noi, așa încât să putem fotografia toți din unghiurile dorite. Însă exista și o cameră mobilă a organizatorilor care ne fotografia și ne filma pe noi, aceasta era montată de-o parte a nacelei, apoi, a fost mutată pe cealaltă parte, când ne poza, pilotul ne făcea atenți să zâmbim și să facem cu mâna la cameră.

Intervalul de o oră a trecut imediat, doar pierderea lină a înălțimii m-a făcut să înțeleg că starea mea de beatitudine era pe sfârșite și urmează aterizarea. Așteptam cu ceva emoții momentul de revenire la sol a mașinăriei zburătoare, apoi am văzut camioneta cum se poziționa exact sub balon, iar pe pilot cum „ochise” să așeze mastodontul fix în remorcă. Cu un pic de ajutor de la membrii de la sol ai echipajului care trăgeau și ei de niște frânghii, așa s-a întâmplat: nacela a fost pusă exact în mașină, iar pe noi ne-au pus din nou să ne aplecăm capetele. Apoi am coborât așa cum urcaserăm, cățărându-ne pe un perete al nacelei.

Odată ce reveniserăm cu picioarele pe pământ, deși cu mintea aflată încă în extazul dat de eterul în care planaserăm vremelnic, începe o nouă sesiune foto, de data aceasta a turiștilor cu pilotul și co-pilotul, în timp ce oamenii din echipă dezumflau de zor namila zburătoare.

Luaserăm cu noi două stegulețe cu tricolorul pe care le aveam de la un meci de fotbal de pe arena națională și am ținut să ne fotografiem cu acestea, în semn de patriotism, deși nu aveam niciun merit deosebit că ajunseserăm acolo. Gestul a fost bine primit de ceilalți companioni care, nerecunoscând drapelul, ne-au întrebat de unde suntem.

Alți membri de echipaj au scos repede o masă pliantă pe care au pus pahare lungi, cu picior, personalizate, pentru toată lumea și repede-repede sticlele de șampanie (fără alcool) încep să pocnească în aplauzele noastre. Pilotul, Kemal Kaya, ne împarte cartea sa de vizită și fiecărui „curajos” îi înmânează câte o diplomă dinainte tipărită și frumos completată cu numele staffului companiei și al pilotului. Acesta a devenit un obicei care se desfășoară cu prilejul fiecărui zbor.

În jur, pe „câmpul” din imediata apropiere, alte baloane ale altor firme sunt dezumflate în aceeași manieră, alte ritualuri cu șampanie, alte ședințe foto în diverse faze.

Apoi, ne-am urcat în microbuzul special venit pentru noi care ne-a dus la hotelurile noastre pe fiecare în parte, așa încât la 07,30 eram în cameră în pat și dacă n-aș fi fost conștientă că totul fusese aievea, puteam să jur că visasem extrem de frumos, poate cel mai frumos vis din viața mea.

Concluzie

Acesta a fost experiența noastră în ceea ce privește zborul cu balonul și pot să spun cu mâna pe inimă că a fost regalul minivacanței. A zbura cu balonul cu aer cald în Cappadocia este, într-adevăr, un must-do fără de care o excursie în „Țara Cailor Frumoși” ar fi mai săracă. Baletul baloanelor în văzduh poate fi considerat un real spectacol atât de jos, de la sol, dar mai ales din aer, este o feerie care-ți desfată ochii și sufletul.

Însă, așa cum am mai spus, pentru a avea o certitudine cât mai mare în ceea ce privește efectuarea zborului, trebuie ca în Cappadocia să fie petrecute câteva zile pentru a nu avea surpriza neplăcută de a nu se zbura una-două-trei zile la rând. De aceea, îmi permit să vă sugerez o dimensionare optimă a vacanței, astfel încât să vă puteți bucura de toate minunile Cappadociei!

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=IYucuh-hons

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 19.10.17 06:22:01
Validat / Publicat: 19.10.17 08:14:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 10066 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

37 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Baloane colorate printre firele camerei mobile
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60500 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

37 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 37
cloverina [19.10.17 09:11:29] »

Poate Târgoviștea va mai fi reprezentată încă o dată în aer, la Cappadocia... cu puțin noroc, la anu'în mai. Atunci este ziua mea și îmi doresc de ani să zbor cu balonul.

Vânez de ceva vreme un zbor ieftin cu Pegasus, însă nu se arată.

Super experienţa și super povestită! M-au apucat palpitațiile doar citind

Carmen Ion [19.10.17 09:47:49] »

@irinad: Minunată experiență, superb descrisă și ilustrată. Felicitări din toată inima!

maryka [19.10.17 09:57:57] »

Am plutit și eu în aer așa de dimineață! Super experiență, minunat povestit! Îmi pun și eu acolo în ”punguța cu dorințe” visul acesta, poate odată îi va veni rândul...

Cât despre șampanie, vorba bancului ”bun cu bun”. Răsfățați pe deplin! dar să știi că o cunoștință de a mea a făcut un astfel de zbor anul acesta în septembrie la început de lună, cu 120 euro de persoană, poate prețurile au scăzut puțin acum. Chiar m-am mirat de diferență, ați avut mare noroc.

Încă o dată felicitări pentru curaj!

krisstinna [19.10.17 10:19:32] »

@irinad: Sincer?

S-a furnicat pielea pe mine! De plăcere, normal

Excelentă experiență, articol și poze.

Întrebări: de ce trebuie sa lași capul jos la “ridicare”? Și, de ce aveați căciulițe? Era frig sau curent?

Felicitări!

nrs † [19.10.17 10:21:59] »

superb! Cappadocia era de mult timp pe "lista dorintelor" dar acum, dupa excelentul tau serial, a urcat pe unul din primele locuri si poate la anul voi reusi sa o vad

nrs † [19.10.17 10:24:39] »

@maryka:

poate nu a stiut sa nenegocieze, mai exista niste impresii din august si pretul trecut este 60 euro/ persoana

traian.leuca † [19.10.17 12:36:54] »

Tare curajoasa mai esti, Irina! Eu nu cred ca m-as fi incumetat. Si chiar daca as fi incercat, nu cred ca la kilogramele mele sa se fi ridicat

balonul in aer! Felicitari!

ovidiuyepi [19.10.17 13:03:41] »

Magnific. Spun asta deoarece am trăit experiența în august când am avut un sejur dublu in Antalya, iar Capadoccia a fost inclusă la excursii opționale. La aterizare ne-au servit ceai (pentru nealcoolici) și șampanie slab alcoolizata. Mi-au dat diploma de excelenta, dar nu am cumpărat fotografia de grup deoarece turcul cerea 30 euro per bucata.

Felicitări pentru articol.

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:06:27] »

@cloverina: Îți doresc din toată inima să mergi în Cappadocia și mai ales să zbori în jur de ziua ta de naștere, așa ca un cadou! În plus, aș fi fericită ca o concitadină să meargă „în zbor” pe urmele mele!

Da, ar fi bine cu Pegasus sau am mai văzut la o doamnă acolo că își construise singură traseul: cu Tarom până la Istanbul, apoi până la Kayseri cu o companie low-cost, parcă Anadolu se numește.

Mulțumesc mult, mă bucur că ți-a plăcut experiența mea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:09:50] »

@Carmen Ion: Mulțumesc frumos, Carmen!

E, într-adevăr, un lucru care nu ți se întâmplă prea des, dar merită trăită o asemenea experiență măcar o dată în viață!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:17:27] »

@maryka: Mă bucur că te-am „plimbat” cu mine în aer. Acolo, sus, este minunat și nimeni nu trebuie să se teamă, totul decurge așa de lin, că nici nu-ți dai seama când se termină!

Până anul trecut era chiar 150 euro/persoană. Anul acesta au redus prețul pe la 80 euro/persoană, tocmai pentru promovare și încurajare. Eu am „negociat” la 70 euro/persoană și mi-a mers, nu am fost refuzată. Asta s-a întâmplat încă de la început, de când am făcut rezervarea cazării, fiindcă și proprietarii de hoteluri se ocupă de „plasare” la agențiile organizatoare de zboruri.

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:26:08] »

@krisstinna: Încep prin a-ți mulțumi pentru cuvintele frumoase, mă bucur că ți-am produs emoție și o trăire specială!

N-am prea înțeles de ce ne-a pus să ne aplecăm și la decolare și la aterizare, m-am gândit că, dacă nu legat de vreo chestie tehnică, sigur e pentru show! Dar, toată lumea n-a crâcnit, toți am respectat toate recomandările pilotului.

Aveam fes atât eu, cât și soțul, fiindcă era o dimineață foarte rece, circa 2-3 grade și ne-a fost teamă de curent, dar în afara frigului, nu era nimic, ar fi mers și fără!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:32:45] »

@nrs: Cappadocia merită din plin să fie destinație de vacanță pentru oricine, însă pentru noi, ortodocșii parcă un pic mai mult!

Dacă mai adaugi și zborul cu balonul la motive, atunci, mergi, nu-ți va părea rău nicio clipă!

Mulțumesc mult pentru aprecieri, mă bucur că ți-au plăcut povestirile mele din această minvacanță!

Cum te știu iubitor de Turcia, fă-i loc și Cappadociei în program când vei mai merge!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:39:51] »

@traian. leuca: Doar câteodată mă ia curajul, în rest sunt destul de fricoasă. Zborul cu balonul mi s-a părut din prima clipă ceva ce pot face, fiindcă mi l-am dorit cu adevărat!

Nu trebuie să vă faceți probleme în privința greutății: prima dată fiindcă nu sunteți atât de greu pe cât vreți să spuneți, iar a doua oară am văzut oameni realmente grași care erau frumos așezați de membrii echipajului astfel încât să nu fie probleme cu echilibrul nacelei.

Mulțumesc frumos de aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:46:29] »

@ovidiuyepi: Păi, ai zburat și nouă nu ne-ai spus nimic??!! Ai merita să fii urechiat un pic (glumesc, desigur, nu mă lua în serios!). Deci, tu știi despre ce e vorba!

Fotografiile de grup și filmulețul ni le dădea și nouă la final cu 100 TL (aprox. 25 euro), dar nu a vrut nimeni să cumpere, toată lumea își făcuse propriul material. Nu-i același lucru, dar asta e!

Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase, vizită, ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 13:58:02] »

@webmaster: Mulțumesc mult pentru atașarea videoclipului!

maryka [19.10.17 14:20:08] »

@irinad:

@nrs:

Da, aşa mă gândesc şi eu, că persoana n-a fost bună negociatoare.

ANILU [19.10.17 15:15:23] »

@irinad: Frumos vis aţi trăit.

Spectaculos... înălţime... zbor... balon... emoţie.

Am simţia emoţia pe care ai trăit-o zburând sau plutind cu balonul.

Mi-a plăcut tare mult.

Valea dragostei văzută de sus parcă erau nişte "oblio" comparativ cum se văd de la sol...

Mi-a plăcut poza de final cu steguleţele, dar pe tine te bătea soarele în ochi? sau erai încă sub influenţa zborului... sau nu mergea şampania la 7 dimineaţa... ... sau... nu mai contează... n-ai visat ai zburat.

Felicitări.

Toate cele bune

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nrs † [19.10.17 15:22:31] »

@irinad:

din clipa in care am vazut primul set de poze ma tot gandesc cum sa fac traseul la vara astfel incat sa ajung si in Cappadocia

crismis [19.10.17 16:25:22] »

@traian. leuca: Colega noastră @irinad are perfectă dreptate când spune că nu e mai periculos zborul cu balonul decât... să zicem, cel cu avionul! Nu există nici cea mai mică senzație de disconfort, nu are de ce (s-a explicat foarte bine în acest articol).

Într-adevăr, singura problemă reală ar putea fi urcatul și coborâtul din nacela, dar băieții din staff ajută pe toată lumea, au tot felul de scăunele și scărițe. În grupul nostru țin minte că erau două doamne mai în vârstă, una din ele cu reale probleme de mers și care au participat cu succes la operațiunea "Balonul".

Deci, acum când și prețul a devenit atât de accesibil, nimeni nu mai are nicio scuză!

@irinad: E de prisos să-ți spun cât de mult mi-au plăcut relatările tale despre Cappadocia! Chiar dacă vorbesc mai puțin, tu știi că eu țin aproape!

Vacanțe cel puțin la fel de frumoase în continuare, cât mai multe!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 18:09:16] »

@ANILU: Mulţumesc frumos, într-adevăr o trăire aparte, unică aş spune acest zbor cu balonul!

De la înălţime, din balon, totul se vede mai frumos cu condiţia să fie soare, chiar şi Valea Dragostei e mai şic!

Da, ai sesizat bine, eu am o problemă cu soarele şi alta cu ochii, de aceea ar trebui să port ochelari de soare mai mereu când este cazul, dar la poze am preferat să nu-i pun. Şampania era fără alcool sau slab alcoolizată, că n-am simţit nimic, iar sub influenţa baloanelor am fost multe zile după aceea, chiar şi acum o mai resimt, dar mult mai puţin.

Şi ţie, toate urările de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 18:14:01] »

@nrs: Vezi tu cum faci, am încredere!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.10.17 18:26:54] »

@crismis: Ştiu Cristina, uneori nici eu nu sunt prea "vorbăreaţă", dar citesc şi votez ceea ce-mi place, cu ecourile merge mai greu fiindcă nu am acea fluenţă la scris pe care mi-aş dori-o.

Mă bucur că seria Cappadocia ţi-e pe plac, nu mai am mult şi închei, după cum, probabil, ţi-ai dat seama, tu cunoscând zona.

Călătorii frumoase şi vacanţe pe măsură îţi doresc şi eu!

Mulţumesc mult pentru vizită, ecou, aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio [20.10.17 01:02:44] »

@irinad:

Ți-am citit articolul de dimineață în tramvai dar pozele nu am mai avut timp să le văd. Abia acum mă voi bucura de ele. Mi-a plăcut mult articolul tău plin de informații pentru care, dacă le vrei, muncești ceva să le cauți pe net bucățică cu bucățică. Așa tu ne-ai dat gratis că poate nici nu știam unde să căutăm. Să mă plictisesc citind, nici vorbă. Cred că nici alți colegi, dovadă că de dimineață de când am citit și până acum, deja am votul 41! Acum dacă ajung acolo, am un ghid bun și gratis.

Cred că a fost o experiență de care îți vei aminti mult timp, cu atât mai mult cu cât zici că ai probleme cu înălțimea.

Își doresc să mai ajungi acolo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [20.10.17 08:12:50] »

@elviramvio:În primul rând, îţi mulţumesc frumos de aprecieri, vizită, ecou. În al doilea, ţin să-ţi spun că informaţiile (foarte interesante, de altfel) cu privire la baloane şi zborul acestora peste Cappadocia le-am primit de la ghidul pe care l-am avut în excursia ce a urmat în acea zi (Turul Verde) la cererea expresă a unor turişti ruşi care urmau să zboare. Am tot căutat pe net pentru a afla ceva care să confirme spusele lui, dar nu am găsit, aşa că în această chestiune nu am o a doua sursă de documentare, a trebuit să mă încred în ceea ce a zis el. Oricum, era bine pregătit, volubil şi părea să cunoască multe dedesubturi de pe-acolo.

Sigur îmi va rămâne în minte toată viaţa zborul cu balonu, fiindcă nu e un lucru pe care să-l faci în fiecare vacanţă, e o experienţă inedită, o trăire minunată!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert [22.10.17 12:03:11] »

@irinad: absolut superb! Bravo! De când vreau și eu o așa experiență!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [22.10.17 17:26:36] »

@robert: Mulţumesc mult, mă bucur că ţi-a plăcut aventura mea şi sunt sigură că vei experimenta şi tu acest tip de zbor într-o bună zi!

mishu [23.10.17 20:16:10] »

@irinad: As vrea sa spun atat de multe si mi se invart atat de multe in cap incat nu prea am cuvinte. Articolul tau m-a dat peste cap cu adevarat, mi-au dat lacrimile la vederea pozelor si chiar daca as fi avut un gol in stomac la inceput, cred ca senzatia pe care o ai sus pe cer nu poate fi comparata cu nimic.

Ma bucur pentru tine si aceasta experienta nemaipomenita, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dana2008 [24.10.17 06:44:03] »

Minunate fotografii!

Frumos povestit, ... mi-ar place și mie să experimentez un zbor cu balonul, deși sunt fricoasă. Peisajele sunt superbe.

Felicitari!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [24.10.17 06:56:41] »

@mishu: Mulţumesc frumos şi mă bucur dacă te-am emoţionat, fiindcă este, într-adevăr, o senzaţie ce nu se compară cu nimic, este atât de lin şi de molcom totul, că nu-ţi dai seama când a început, iar de terminat, imediat trece ora aceea stând cu ochii în toate părţile!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, cloverina, crismis, elviramvio, garcia, irinad, maryka, minda, mishu, nrs, ovidiuyepi, robert
Alte impresii din această RUBRICĂCappadocia văzută din balon:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097171068191528 sec
    ecranul dvs: 1 x 1