ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.05.2017
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 19 MIN

The Land of Legends - relaxare și multă distracție

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ce poate fi mai potrivit după 2 zile de stat la soare, lenevind pe șezlong, decât să petreci o după-amiază plină de surprize, distracție, relaxare și multă, multă adrenalină? Cred că așa au gândit și organizatorii evenimentului la care am participat în minivacanța de 1 mai atunci când au organizat, duminică după-amiaza, o vizită la parcul tematic The Land of Legends din Belek. Așa că la ora 14 ne-am îmbarcat în autocarul care ne aștepta în fața hotelului la care eram cazați (Delphin BE Grand din Lara) și am pornit spre Belek, Kadriye mai exact, unde urma să petrecem câteva ore în aquaparkul Aqua World al lui Rixos.

The Land of Legends este cel mai mare parc tematic din Turcia (cel puțin așa am citit) și este construit pe o suprafață de aproximativ 670.000 mp (deschis acum doar pe jumătate). Parcul este compus dintr-un luxos hotel de 5 stele, The Land of Legends, aparținând lanțului Rixos, un aquapark Aqua World, ce include și o zonă Animals World și un parc tematic, a cărui deschidere se preconizează a fi în 2017 (în 30 aprilie nu era deschis).

Câteva date utile

Parcul este deschis zilnic între 10 și 18, iar intrarea costă 150 de lire (aproximativ 40 euro) pentru adulți și 105 lire pentru copii. Copiii micuți (dar nu știu până la ce vârstă) beneficiază de gratuitate. La intrarea în parc există două case de bilete, una pentru individual și una pentru grupuri, dar biletele se pot achiziționa și online, direct de pe site-ul parcului. Când am fost eu, pe 30 aprilie, la casa pentru turiștii individuali erau în jur de 15 persoane, deși era trecut de ora 14, însă în plin sezon este posibil să scutiți mult timp alegând să achiziționați biletele online. Partea bună este că biletele nu trebuiesc achiziționate pentru o anume dată, după cumpărare puteți intra oricând doriți, până în octombrie.

Tot pe site găsiți și tot felul de oferte cu reducere pentru 3 și 5 intrări, pentru familii cu copii sau pentru familii sau grupuri mai mari.

Cum parcul The Land of Legends aparține lanțului Rixos, turiștii care sunt cazați la oricare dintre hotelurile Rixos din Antalya beneficiază atât de transport gratuit cât și intrare gratuită în parc. Am citit pe site-ul oficial că și intrarea la concertele ce se vor ține aici începând cu luna mai este gratuită pentru clienții lanțului Rixos, pentru pentru restul turiștilor aceasta costând 100 lire.

După ce plătești biletul primești o brățară pe care trebuie să o porți tot timpul pe mână. Brățara este asemănătoare celor de la hotelurile cu all inclusive, însă mai groasă și este de culoare roșie pentru cei care vin în grup organizat (cu siguranță se vor face excursii opționale din toate stațiunile din Antalya) și mov pentru turiștii individuali. Utilitatea diferenței de culoare am descoperit-o doar la WFK Stadium, la spectacol, unde grupurile erau dirijate spre altă intrare, pentru a sta toți la un loc.

După ce plătești biletul și primești brățara intri într-un hol mare, unde se găsesc porțile de intrare în parc. Dar înainte de a trece de porți, cei care doresc să facă cumpărături în interiorul parcului, trebuie să meargă în partea stângă a holului, pentru a-și pune bani pe brățară. Poți pune pe brățară ce sumă dorești și peste tot în interiorul parcului (magazine, restaurante, baruri sau tot felul de lucruri contra cost) se plătește cu brățara, banii nu sunt acceptați. La ieșirea din parc ți se returnează suma rămasă neconsumată. Este un concept tare bun, care te scutește de grija banilor cât timp stai în parc.

Intrarea în parc se face tot prin intermediul brățării, trebuie să o apropii de scaner și poți intra pe poartă. Oricum la fiecare poartă este câte un angajat pentru a-i îndruma pe cei care nu sțiu cum se procedează și pentru a se asigura că totul este în ordine.

Am ajuns întâi într-o zonă largă, care are în mijloc o piscină în care tronează Poseidon, zeul mării. De jur-împrejurul piscinei, într-o zonă delimitată de coloane înalte, albe, sunt măsuțe cu scaune și câteva chioșcuri, de unde puteți cumpăra înghețată, sucuri reci și freshuri, ciocolată caldă, expreso sau capuccino (9 lire), cafea simplă sau cu lapte (8 lire), gogoși (10 lire) sau mini gogoși (3 buc/8 lire), vată de zahăr cu 7 lire.

După această zonă de intrare începe cu adevărat parcul, care deși este foarte bine organizat, peste tot existând hărți și indicatoare frumos colorate, are un singur ,,defect”: este imens și nu este plat, ca să îl vezi ca pe hartă. Sunt stânci, grădini, palmieri așa că, la fața locului, m-am cam rătăcit la un moment dat și am fost nevoită să întreb pe cineva, pentru a ajunge mai repede unde doresc. Aici a intervenit problema: am întrebat 3 persoane angajate acolo și toate, văzând că mă îndrept spre ele ca să întreb ceva, se apropiau de mine zâmbind, amabile și dornice să mă ajute. Asta până când aflau că vorbesc engleza, limbă pe care nu o cunoșteau deloc. Am găsit în sfârșit un salvamar (sunt îmbrăcați cu șorturi roșii și tricouri galbene) care a înțeles ce caut și m-a îndrumat cu multă amabilitate.

Dacă urmați aleea care duce spre Water Front Kingdom, o să vedeți un indicator care vă îndrumă spre o clădire mare, albă (de fapt toate sunt albe), în care veți găsi vestiare, dușuri, toalete și cabine de schimb. Tot de aici cred că puteți lua prosoape de plajă, bănuiesc că tot pe baza brățării (eu nu am luat, dar pe multe șezlonguri erau prosoape de plajă identice).

The Land of Legends este împărțit pe 3 secțiuni: Aqua World, Animal World și Kingdom (partea în care este hotelul de 5 stele și toate facilitățile acestuia).

Animals World

Zona destinată animalelor este mai mică și o găsiți mergând drept înainte spre WFK Stadium, pe care îl veți vedea încă de la intrare și continuând pe lângă acesta, pe partea dreaptă, până în capăt.

Penguin Colony sau piscina pinguinilor este prima la care am ajuns. Frumos amenajată, cu stâncă în spate și piscină cu geam de sticlă până jos, ne-a oferit posibilitatea de a vedea pinguinii de aproape, atât în apă cât și pe uscat. Sus pe stâncă stă permanent îngrijitoarea pinguinilor, pe care aceștia o urmează mereu. Ca să îi facă să se plimbe ea mergea dintr-o parte în alta, ei urmând-o înotând, iar noi după ei. Când ajungeau în partea cealaltă, îngrijitoarea pornea iar și noi, oameni și pinguini, după ea. :) După ce au făcut câteva ture pinguinii s-au săturat și au ieșit din apă, așa că am putut să îi vedem și pe uscat. Erau mulți copilași care îi urmăreau, aș spune că erau încântați, dar cred că nu are rost să mai spun asta, atâta timp cât și noi, oameni în toată firea, eram cu zâmbete largi pe față. Drăgălașe făpturi. :)

Tiger Pool, piscina tigrului, se află nu departe de piscina pinguinilor. De fapt, la piscina pinguinilor este o răscruce, pentru WFK Stadium o iei la stânga, pentru tigru mergi înainte. Eu am ratat-o pentru că începea spectacolul, iar când acesta s-a terminat, atrasă de multitudinea de tobogane pe care le vedeam de la înălțime, am uitat să mă întorc pentru piscina tigrului. Mi-am adus aminte târziu, aproape de ora închiderii, dar când am ajuns tigrul era deja în cușcă. Și nu era foarte bucuros că stă închis, pentru că răgea de se înfiora pielea pe mine. :)

Chiar dacă nu am putut vedea tigrul, i-am văzut măcar piscina. Zona amenajată pentru el este mult mai mare decât cea a pinguinilor și nu are, desigur, perete de sticlă. În spate este un adevărat munte stâncos, cu ceva zonă verde și foișoare pentru umbră, iar în partea dinspre public este amenajat un râu destul de lat, oferind astfel posibilitatea de a vedea tigrul înotând foarte aproape de tine.

WFK Stadium este locul în care se țin spectacole de 4 ori pe zi, la ore fixe: 11,12,14.30 și 15.30. Deși intrarea este gratuită, la poartă există totuși persoane care verifică ca toată lumea să aibă brățară. Știu asta pentru că m-am rătăcit de grup, admirând pinguinii, așa că văzând pe unde merg toți (era destul de multă lume), m-am luat după ei. Pe mine cel de la pază m-a scos din rând și mi-a arătat cu mâna undeva în spatele lui (iarăși engleză lipsă :). Neștiind ce vrea de la mine, am crezut că spectacolul nu este inclus în costul biletului de intrare în parc, m-am uitat în partea în care îmi arăta el, gândindu-mă că e o casă de bilete și, negăsind și neînțelegând nimic, am vrut să plec. Noroc că pe drum am întâlnit 2-3 întârziați din grupul nostru care nu m-au lăsat să plec și, poate trecând și aglomerația de la intrare, am avut noroc ca același om de la ordine să ne conducă la următoarea intrare, care nu se vedea din locul în care eram atunci când îmi arăta el cu mâna. Totul e bine când se termină cu bine, pentru că după ce am văzut spectacolul, știu ce aș fi pierdut. :)

După ce ne-am găsit toți locuri în tribună, spectacolul a început cu o morsă uriașă, extrem de bine dresată, care împreună cu dresorul ei ne-a făcut să aplaudăm până nu ne mai simțeam palmele. A dansat pe o melodie a lui Michael Jackson, a făcut abdomene cu aripioarele la ceafă, a dansat în apă, a cântat la saxofon, s-a înclinat și s-a rușinat, a aplaudat împreună cu noi și ne-a făcut cu mâna (aripioara, mai bine spus), și-a tinut dresorul pe cap deasupra apei, pe scurt, a fost extraordinară. Am fost atât de încântată de prestația ei, am râs atât de mult, încât am spus cu mâna pe inimă că și fără să văd celălalte ,,jucării” din parc ar merita biletul de intrare. Ce mai, am cunoscut o adevărată vedetă. :)

După morsă au intrat în bazin doi delfini jucăuși, împreună cu cei doi dresori ai lor. Delfinii au făcut tot felul de acrobați, au dansat împreună cu dresorii, au venit în fața noastră și ne-au salutat, ieșind cu burticile pe marginea bazinului, l-au ajutat pe dresor să facă acrobații aruncându-l în aer. Iar partea foarte amuzantă pentru mine, care stăteam undeva sus, la îndemnul dresorilor i-au udat bine pe cei din primele rânduri. :)

Pe tot parcursul spectacolului, pe ecranul din spatele bazinului era proiectată imaginea amfiteatrului în care stătea publicul, dar ne vedeam din spate. Cum au ieșit din scenă delfinii, pe ecran a apărut poza unei fetițe, lângă care scria: who is this lucky girl? Fețita, emoționată, a coborât din tribună și cel de la microfon i-a spus că a câștigat posibilitatea de a interacționa cu morsa și delfinii, iar un fotograf aștepta să imortalizeze momentul. Era o fetiță de 12-13 ani, turcoaică probabil, judecând după cum era îmbrăcată mama ei, care a însoțit-o până la locul în care a devenit vedetă pentru câteva minute. Era atât de emoționată, râdea într-una, ignorând mulțimea de aparate foto îndreptate asupra ei (cred că absolut toți spectatorii au fotografiat-o ca niște paparazzi). S-a apropiat de morsa care era încă o dată cât ea, dresorul a învățat-o unde să stea și cum să se apropie și a urmat o ședință foto adevărată, urmărită de zeci de oameni. Mi s-a umplut sufletul de bucurie când am văzut că a câștigat un copil, fetița era atât de fericită, cred că nu va uita niciodată acest moment frumos.

Dacă după ce ieși din WFK Stadium te întorci la piscinele pinguinilor și tigrilor și mergi în continuare pe alee, ajungi într-un loc fermecat, de poveste, cum eu nu am mai văzut până acum. Ai în fața ochilor un castel parcă desprins din poveștile lui Disney, cu turnuri multe și ferestre micuțe. Am înțeles că sus există balcoane la mare înălțime, de unde poți avea o imagine de ansamblu asupra parcului. Nu am încercat să văd dacă se poate intra, din câte știu eu turiștiiau acces și în zona hotelului, dar timpul a fost mult prea scurt. Oricum și admirat doar pe dinafară castelul este superb. Așa că, fiind cu ochii la el, ne-am trezit... în paradis. Plajă cu nisip alb și fin ca făina, șezlonguri și umbreluțe frumos aliniate, cabane din lemn cu hamace în fața lor și toate acestea în jurul unei piscine amenajate în așa fel încât aveai impresia că ești la mare. Dar nu este orice piscină, ci una în care cei care doresc pot înota cu delfinii, îi pot atinge de la distanță sau pot interacționa cu ei mai de aproape. Bineînțeles, toate acestea sunt contra cost.

Nu pot să închei capitolul despre Animals World o să vă povestesc câte ceva despre toate activitățile contra cost pe care le oferă The Land of Legends. Dacă vă plimbați dinspre Tiger Pool înspre piscina cu delfini (piscina este situată în spatele zonei în care se țin spectacolele, fiind de fapt în continuarea piscinei de la WFK Stadium) veți avea o porține în care treceți doar pe lângă clădiri mari, elegante, pe care veți vedea diferite afișe din care reiese ce activități se desfășoară în interior.

Într-una din aceste clădiri am găsit și biroul de relații cu publicul și, cum visul meu este ca o dată în viața asta să pot înota cu delfinii, am intrat să cer informații pentru o vizită ulterioară, desigur. Dar tot îmi voi îndeplini odată acest vis. :)

Fata de acolo mi-a prezentat toate activitățile și prețul acestora, din păcate prețurile le-am uitat, dar nu și pe cel important. :)

Puteai să înoți cu delfinii o jumătate de oră, contra sumei de 450 lire (aprox. 120 de euro), iar prețul mi s-a părut ok față de Portugalia, unde văzusem că o astfel de experiență costă peste 160 euro. Alte prețuri nu am reținut, dar parcă următoarea sumă era de 250 lire și de aici în scădere.

Deci, așa cum spuneam, pe lângă înotatul alături de delfini, poți avea parte de tot felul de experiențe: poți interacționa cu delfinii, beluga (balena albă) sau pinguinii, poți face snorkelling într-o piscină adâncă de 4 metri, descoperind mediul acvatic al mărilor Mediterană și Egee, te poți scufunda în piscină, purtând mască de scafandru, respirând prin tub și să hrănești peștii colorați care te înconjoară.

În pliantul pe care l-am luat de la biroul de relații cu clienții sunt trecute și câteva tururi ce conțin 3 experiențe combinate: Adventurer Tour (înot cu delphinii, înot cu rechinii și scufundare în piscină pt a hrăni peștii) – 950 lire/255 $), Explorer Tour (înot cu delfinii, snorkelling și scufundare în piscina cu pești) – 685 lire/180 $ și Fisher Tour (snorkelling și interacționarea cu delfinii) – 300 lire/80 $.

Aqua World

Aqua World este zona destinată distracției, relaxării, locul care îți oferă adrenalină mai multă sau mai puțină, în funcție de cum alegi. Și ai, categoric, de unde alege.

Typhoon Coaster este atracția cea mai înaltă din parc, nu aveți cum să îl ratați pentru că se vede din orice punct, chiar și din afara parcului. Typhoon Coaster este un water coaster, adică un roller coaster a cărui șină trece și printr-un bazin cu apă. Mașinile au o capacitate de 10 persoane, plimbarea începe întâi printr-o grotă în care ai parte de tot felul de efecte speciale înfricoșătoare și ajunge la baza unui stâlp. De aici mașina este urcată cu viteză până în vârful stâlpului, adică la o înălțime de 43 m, iar de aici coboară, trece cu viteză prin bazinul cu apă, urcă din nou și se pregătește de aterizarea finală, tot într-un bazin cu apă. Cum toată lumea e în costume de baie, nimeni nu se supără că iese de acolo ud bine.

Cinema 5D: cinematograful se află într-o clădire foarte mare, amplasată chiar în fața Typhoon-ului și nu îl puteți rata, este foarte bine semnalizat. Nu am fost la film, dar am vorbit cu persoane care au intrat și erau foarte încântate, au avut parte de o grămadă de efecte speciale (vânt, ceață, apă), care au făcut ca filmul să pară și mai realist.

Wave Shock, piscina cu valuri, a fost locul meu preferat din parc și are toate ingredientele pentru a te face să simți că ești undeva pe o insulă tropicală, la marginea oceanului. Am găsit aici un golf cu o plajă exotică, cu nisip alb și foarte fin, un bar tropical rotund, cu acoperiș de stuf, șezlonguri și umbreluțe, iar în fața plajei oceanul, de un albastru electrizant. Lume multă care făcea baie admirând masivul stâncos din spate, copilași alergând fericiți pe mal. Nici nu am apucat să intru în apă până la genunchi, că am auzit în megafoane vocile salvamarilor, care anunțau părinții că în câteva minute vor porni valurile și îi rugau să aibă grijă la copii. Copiii pot intra în piscină, dar primesc obligatoriu veste de salvare. Dintr-o dată apa devine tot mai agitată și valurile tot mai mari, ajungând până la 2 metri. Iar ca să fie tacâmul complet, de sus de pe stânci porneau și stropitorile cu apă, având grijă ca nimeni să nu iasă neudat bine din piscină. A fost mare, mare veselie acolo. :)

În partea dreaptă a piscinei cu valuri este amenajată și o piscină cu apă mică și liniștită, având aceeași culoare electrizantă a apei și același decor stâncos. Iar după aceasta este și o zonă în care sunt tobogane de tot felul.

La Plancha este o zonă liniștită, de relaxare, situată în apropierea piscinei cu valuri. Amenajată la fel, într-un decor stâncos, zona La Plancha are câteva piscine cu jacuzzi situate pe munte, o piscină mare și frumoasă, deasupra căreia este amenajată o infinity pool. Această piscină infinity nu este foarte mare dar este foarte frumos realizată, plus că are apa mai caldă decât în restul piscinelor. Partea interesantă este că, fiind o piscină de suprafață, are un perete de sticlă, ca un acvariu. Dacă te scufunzi în apropierea peretului transparent, cineva care este în piscina mare, îți poate face poză atunci când înoți pe sub apă.

Lângă piscina mare este zona care, la un anumit interval de timp se umple de spumă ce iese din pardoseală și crește atât de mult încât ajunge la peste 1 m înălțime. Evident distracția este garantată, mici și mari la un loc se îngrămădesc pentru a fi acoperiți de spumă și pentru a se juca cu ea. Mult timp locul rămâne înțesat de copilașii care se joacă și se tăvălesc prin spumă și nu pleacă decât atunci când aceasta dispare complet. După un anumit timp, spuma revine și distracția reîncepe.

Și aici sunt mulți salvamari, veste pentru cei mici, șezlonguri, umbrele, muzică și un dj care întreține atmosfera, iar terasa unui restaurant se întinde până la marginea piscinei.

Piscina pentru surf, situată în apropiere de La Plancha este locul în care poți face surf în bazin, spre deliciul spectatorilor. Apa curge repede, surferul încearcă să se mențină pe placa pusă contra curentului și bineînțeles, nici unul dintre cei care au încercat cât m-am uitat eu nu au reușit să își țină echilibrul mai mult de câteva secunde. Unii renunțau și căutau alte distracții, alții perseverau, sperând că data viitoare vor reuși să stea mai mult pe placă. Dar toți se distrau foarte tare, mai ales dacă erau grupuri de 2-3 persoane.

Crazy River este varianta ,,nebună” a lui Lazy River. Dacă pe Lazy River te relaxezi plutind pe un colac, pe Crazy River nu ai timp de odihnă. Râul are o lungime de 390 m și o adâncime de 1,10 m, înconjoară zona La Plancha și îți oferă posibilitatea de a face rafting. Pe mine m-a încântat imediat ce l-am văzut, așa că nu a durat mult până m-am prezentat la locul de îmbarcare. Am fost ajutată de un salvamar să urc într-un caiac gonflabil și până să îmi dau seama am ajuns pe apele învolburate ale râului. Am mers când cu fața, când cu spatele, eram când pe o parte când pe cealaltă a râului, iar câteodată ne nimeream două caiace unul lângă altul și ne ciocneam, împingându-ne în stâncile de pe margine. La un moment dat am mers alături de o barcă în care se afla un tătic împreună cu un copil micuț, iar cel mic râdea în hohote, atât era de încântat. De fapt, ce să mai zic de copil, când și eu râdeam la fel.

Din loc în loc trebuie să treci printr-un tunel, care are la intrare și ieșire câte o cascadă. Există un mic loc, la margine, lângă stâncă, prin care poți trece fără ca perdeaua de apă să îți cadă în cap. Asta teoretic, pentru că practic barca te duce unde vrea ea, nu pe unde ți-ai dori tu. Iar când intri sub perdeaua de apă aceasta curge pe caiac și îl ține pe loc, fiind destul de greu să scapi de acolo.

Când ajungi la sfârșitul turei cu greu poți ajunge la margine, pentru că apa este involburată și curge destul de repede, de cele mai multe ori trebuie să faci semn salvamarului că vrei să ieși, pentru a veni să îți prindă barca. A fost o experiență care m-a încântat foarte tare. :)

Toboganele reprezintă, evident, atracția cea mai mare a parcului. Înalte sau foarte înalte, abrupte sau încolăcite, cu tuburi sau fără, cu pâlnii, conuri sau capsule, oferindu-ți posibilitatea de a aluneca în jos sau în sus (există un tobogan care are, după porțiuni de coborâre, altele de urcare), exterioare sau ieșind din stâncă, toboganele oferă o doză mai mare sau mai mică de adrenalină. Vă puteti da pe colace de 1,2, 3 sau 4 persoane, pe salteluțe sau în bărci rotunde.

Am fost la Magicone, urcaseră 4 tineri și s-au dat cu o barcă rotundă de 4 persoane. Au coborât de la mare înălțime, pe un tobogan încolăcit, cu tub și descoperit, pe porțiuni, iar când s-a terminat tubul au fost vărsați într-un con imens, în care barca părea de jucărie, fiind aruncată în stânga și în dreapta pe pereții conului, ajungând, într-un final, să cadă în piscină. Țipau cât îi țineau puterile, dar când au ajuns jos erau cu gura până la urechi.

Un alt loc interesant pentru cei tari de inimă este Space Rocket, unde sus intri într-o capsulă, iar salvamarul, deschizând trapa pe care stai în picioare, te catapultează cu viteză pe tobogan foarte abrupt.

Deși nu le-am încercat, le-am văzut și vă asigur că aveți de unde alege ceva pentru gustul vostru.

Distracție pentru pici. Faptul că la tobogane limita minimă de înălțime este 1,20 m, nu înseamnă că cei mici nu au unde să se distreze. Există un loc special amenajat pentru ei, chiar în față la WFK Stadium, unde micuții au tobogane mai mici, o zonă Spray Action frumos amenajată și o piscină măricică, în care vor găsi o corabie scufundată, broscuțe și ciupercuțe din pălăriile cărora curge apă.

Ce mai, veselie mare în zonă, mai ales la Spray Action. Pentru părinți există, desigur, șezlonguri și umbrele pe marginea piscinei.

Mai este o zonă, Secret Lagoon, care în descrieri și poze pare super frumoasă, dar , din păcate, atunci când am fost eu nu era încă deschisă.

Restaurante și baruri

La capitolul mâncare și băutură nu pot da multe informații, am stat în parc doar 4 ore, între masa de prânz și cea de seară, așa că nu am consumat nimic. Există însă mai multe restaurante și baruri, în general pe lângă fiecare piscină veți găsi măcar un bar. Un restaurant este la La Plancha iar altul, mai mare, undeva în apropierea cinematografului 5D. Am fost nevoită să traversez terasa acestuia și, din ce am văzut pe meselor oamenilor, aș zice că mâncarea era mai mult de tip fast-food, nimic pretențios, cam toți aveau în farfurie cartofi prăjiți cu ceva.

În rest, așa cum am spus și la început, mai sunt din loc în loc prin parc chioșcuri, la care găsiți înghețată, suc, cafea, gogoși și diverse mărunțișuri dulci.

Kingdom

Partea hotelului nu am apucat să o vizitez, doar ce am văzut de la distanță, dar am studiat site-ul oficial și am văzut câteva filmulețe care m-au făcut să înțeleg că cei de la Rixos au creat acolo un mic orășel, unde există Shopping Avenue, o zonă cu magazine și cafenele dispuse de-a lungul canalului pe care are loc în fiecare zi parada bărcilor, turnul cu apă al unui castel din povești și nenumărate concerte ce se anunță a fi incendiare.

Concluzie

Chiar dacă am trecut cu mult de vârsta copilăriei, orele petrecute în parc m-au făcut să uit complet acest lucru și să mă bucur în totalitate de tot ceea ce am găsit aici. Pe lângă multitudinea de posibilități de distracție și a nenumăratelor experințe noi pentru mine, The Land of Legends este un loc care îți poate oferi plăcere chiar și numai plimbându-te pe aleile frumoase, mărginite de zone verzi frumos aranjate, cu multe flori și palmieri înalți, cu coșuri de gunoi colorate și vesele și cu stânci înalte pe care trebuie să urci câteodată. Pe alei răsună muzica și mare mi-a fost mirarea când l-am auzit pe Pepe, cântând o melodie antrenantă, potrivită pentru un loc ca cel în care mă aflam. Am petrecut câteva ore în care orice grijă a dispărut, m-am simțit ca în Caraibe lenevind pe plajele cu nisip alb și fin, am avut parte atât de relaxare cât și de adrenalină și m-am bucurat de fiecare moment petrecut acolo.

Rog atașarea următorului videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Cris in 13.05.17 18:13:38
Validat / Publicat: 13.05.17 22:49:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 29983 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 The Land of Legends - piscina în care poți înota sau interacționa cu delfinii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 93000 PMA (din 70 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

32 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 32
webmaster39
[13.05.17 20:02:18]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

=

Mutat în rubrica "The Land of Legends Theme Park [Kadriye], BELEK" (nou-creată pe sait)

webmaster
[13.05.17 22:49:59]
»

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

--

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 05:49:03]
»

@webmaster39, @webmaster: Mulțumesc mult!

mireille
[14.05.17 06:57:24]
»

@Cris: superbe pozele... chiar tărâm de legende... nu am fost niciodată în Antalya... fug de căldură, dar cred că trebuie să dau pe acolo o probă după articolul tău... câte grade erau afară?

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 07:08:37]
»

@mireille: Dacă nu ai fost niciodată în Antalya trebuie să încerci, eu am fost surprinsă de cât de mult mi-a plăcut, deși înainte eram foarte categorică spunând că genul ăsta de vacanță nu e pentru mine.

Temperatura a fost numai bună pentru mine (nici eu nu suport căldura excesivă), au fost 27-29 de grade, a fost deja cald dar suportabil. Cred că lunile mai, iunie și septembrie sunt foarte potrivite pentru o vizită în Antalya, cu un plus pentru septembrie, când apa este foarte caldă.

Parcul tematic este superb, nu am avut eu timp să îl văd așa cum mi-aș fi dorit, ai nevoie de cel puțin o zi, poate chiar două, pentru a-l savura.

Dana2008
[14.05.17 07:15:59]
»

Ce frumos este la The Land of legends!

Experiențe inedite, interacțiuni cu animale, plajă că în Caraibe, valuri de doi metri​...

Fotografiile sunt superbe!

Felicitări pentru articol și fotografii!

Călătorii plăcute!

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 07:35:54]
»

@Dana2008: Mulțumesc frumos!

Așa este, am avut parte de experiențe inedite și, cel mai important, pe care nu le voi uita niciodata.

Vacanțe cât mai multe şi cât mai frumoase să ai!

mireille
[14.05.17 07:39:04]
»

@Cris: super... si cu ce statiune ma sfatuiesti sa incep... nu ma omor cu plaja, doar cu peisajele si ceva excursii locale. ?

Dana2008
[14.05.17 07:39:42]
»

@Cris: Mulțumesc frumos!

Aceleași urări și pentru tine.

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 07:46:05]
»

@mireille: Eu nu am fost decât în Lara, care are avantajul că este aproape de aeroport și are o superbă plajă cu nisip. Însă, dacă te hotărăști, nu mă îndoiesc că vei primi sfaturi avizate de la cei care cunosc foarte bine zona Antalya.

Pentru mine (și intuiesc că ți-ar plăcea și ție) eu aș alege Kemer, o stațiune pe care am văzut-o doar în poze, dar care beneficiază de un peisaj superb, acea combinație de munte și mare care mie îmi place foarte mult.

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 07:46:44]
»

@Dana2008: Mulțumesc frumos, Dana!

gettyy
[14.05.17 08:47:05]
»

@Cris:

Foarte frumos la Land of legends!

Pozele sunt extraordinare!

Chiar mă tentează locul ăsta şi am început deja să mă uit la oferte pentru luna septembrie...

Este genul de vacanță agreat mult de soțul meu dar, după cum spui tu (și te cred!) s-ar putea sa-mi placă și mie.

Atât de frumos ai scris... în stilul tău caracteristic...

Felicitări!

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 09:18:42]
»

@gettyy: Mulțumesc frumos!

Parcul este superb, este locul în care lași grijile și vârsta la poartă și îți reamintești cum e să fii copil.

La tine este aceeași situație ca la mine: soțului meu i se potrivea perfect genul ăsta de vacanță, eu eram 100% convinsă că nu e de mine. M-am înșelat, evident. Nu mă îndoiesc că îți va plăcea, te vei întoarce mai relaxată decât din orice alt loc.

P. S. Și eu studiez oferte de când am venit și mi-aș dori să merg abia la anul, în luna mai, mi-ar plăcea să îmi sărbătoresc ziua de naștere acolo.

sebigeanina
[14.05.17 10:57:58]
»

Salut Cris am citit şi votat cu mare plăcere ce ai văzut şi detaliat aici mai ales că la sfârşit de iunie o să merg alături de un grup de prieteni la Rixos Sungate în Kemer şi mai mult ca sigur o să mergem şi aici unde ai fost tu.

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 11:06:20]
»

@sebigeanina: Super, mai ales că voi, în calitate de clienți ai lanțului Rixos, veți avea atât transport gratuit cât și intrare gratuită în parc.

Păcat că Kemerul nu este atît de aproape ca să mergeți două zile, dar, dacă ajungeți la prima oră, vă puteți bucura de tot ce găsiți în parc și într-o singură zi.

Vacanță plăcută și distracție maximă!

mireille
[14.05.17 11:44:20]
»

@Cris: merci, am sa consult un specialist de pe Afa... nu am rabdare si timp sa citesc toata Antalya.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[14.05.17 21:07:04]
»

@mireille:

Pe scurt, zona Kemerului ar fi perfecta pentru ceea ce ți-ai puteadori. Muntele este foarte aproape, peisajul este superb, este mai răcoare și canicula mai suportabila ca in restul zonelor.

Singurul dezavantaj îl constituie plajele cu pietriș și chiar pietrele intrarea in mare. Hotelurile foarte scumpe au mai strâns pietrele și aduc ANRE annisip pe plaja, dar acestea sunt foarte putine. La restul se folosesc papuci de apa. Senzația când înoți înapoi spre mal privind in fata muntele aflat foarte aproape este extraordinara.

Eu abia aștept sa revin in Kemer.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[14.05.17 21:15:31]
»

@sebigeanina:

mai ales că la sfârşit de iunie o să merg alături de un grup de prieteni la Rixos Sungate în Kemer şi mai mult ca sigur o să mergem şi aici unde ai fost tu.

Ajung și eu la un alt Rixos, cel din Tekirova, înaintea ta acum la sfârșit de mai și am aceleași gânduri de a vizita gratuit Legends in calitate de turist Rixos. Ne-am planificat doua zile pentru parc, chiar dacă distanță este mare și vom merge cu mașina personală.

Articolul Cristinei, plin de informații utile, avenit chiar la momentul oportun mai ales pentru mine????

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 21:34:47]
»

@nicole33: Vacanță plăcută, relaxantă și multă distracție în parc! E mai bine că ați ales să mergeți două zile, veți savura mai pe îndelete toate ,,jucăriile" de acolo.

Ce am uitat să spun este că sunt două intrări în parc: cea principală, în sud, unde nu există parcare și alta în nord. Acolo am văzut pe harta parcului că este amenajată o parcare mare. Să studiezi puțin harta, o găsești pe site-ul oficial. Deși, la cum te cunosc, m-aș mira dacă nu ai făcut-o deja de mult.

Vacanță frumoasă!

sebigeanina
[15.05.17 20:39:29]
»

@nicole33: Salut Nicole ard de nerăbdare să ajung împreună cu prieteni în Turcia că nu mai pot m-am săturat de frig şi de făcut focul, aşa ne place să ne relaxăm în piscine şi în mare după un sezon friguros şi în special după ce am citit articolul scris de tine.

Acum după ce a scris şi Cris mai mult ca sigur o să mergem şi în Belek le cel mai cel Rixos să-l vedem. Aştept de la tine veşti noi la sfârşit de mai.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[16.05.17 17:34:36]
»

@Cris: Am citit cu mare placer articolul tau, aproape ca un copil care descopera jucariile si ma gandeam in acelasi timp la baietii mei ca tare mult le-ar placea acolo.

Sunt convinsa ca a fost minunat si asta se citeste din articolul tau si ce-mi place si mai mult este descoperirea frumusetii unui loc nou.

Minunate pozele si nu ma mai saturam privindu-le.

Felicitari, votat cu mare drag.

CrisAUTOR REVIEW
[16.05.17 18:29:36]
»

@mishu: Mulțumesc frumos!

Cu siguranță le-ar plăcea băieților tăi, nu cred să existe copil (mai mare sau mai mic) care să nu plece încântat de acolo.

Am fost eu încântată și am depășit de mult vârsta copilăriei.

Muri_tm
[06.08.18 18:06:40]
»

@Cris: Ai cumva idee in ce zi a saptamanii se desfasoara parada parcului? Am auzit variante de marti sau miercuri, dar nimik clar! Merci

CrisAUTOR REVIEW
[06.08.18 19:21:29]
»

@Muri_tm: Din păcate nu știu să îți răspund, noi nu am ajuns seara în parc.

Dar dacă te referi la parada bărcilor, pe site-ul lor scrie că aceasta are loc zilnic de la 9 seara.

anamaria_2010
[16.06.19 14:42:56]
»

Bună. Merge acest parc și pt 6-7 ani? Unele tobogane par super tari, dar pt copii ceva mai mari sau mi se pare mie?

Concret ce ar putea face un copil de 7 ani aici? În afară de spectacole.

Pt adulți/copiii mai măricei pare super distractiv.

CrisAUTOR REVIEW
[16.06.19 14:48:39]
»

@anamaria_2010: Exista zona și pt copilași mai micuți, cu tobogane și piscine pentru vârstă lor, tot felul de stropitori etc.

Chiar și la piscina cu valuri erau copii micuți, lor le dădeau veste de salvare.

Eu spun ca cei mici nu au cum sa se plictisească, erau foarte mulți copii.

habib
[16.08.19 20:57:16]
»

@Cris: Buna, o sa ajung si eu cat de curand si sunt ft interesata de acvariul Acela unde sunt pestisorii aceia colorati... ma poti ajuta te rog cu informatii? e nevoie de programare? cat costa? orice informative iimii va fi de folos...

multumesc anticipat!

CrisAUTOR REVIEW
[18.08.19 10:36:40]
»

@habib: Din păcate nu îți pot da informații despre activitatea care te interesează - bănuiesc că prin acvariu cu peștișori colorați te referi la acea experiență care îți permite să te scufunzi în bazin și să hrănești peștișorii. Tot ce pot să fac este să îți spun cum am procedat eu anul trecut, când am ales o altfel de experiență în interiorul parcului - înotul cu delfinii.

În interiorul parcului nu poți plăti nimic direct cu bani, din acest motiv trebuie să îți pui pe brățară suma pe care crezi că e vei cheltui în acea zi. Dacă pui mai mulți bani decât cheltuiești, diferența rămasă ți se va returna la plecare (atenție, suma rămasă ți se va restitui în lire turcești). Locul în care pui banii pe brățară se află în partea stângă, imediat după intrarea in parc.

Însă, înainte de a pune banii pe brățară, trebuie să mergi și să obții informații despre experiența care te interesează. Pentru asta trebuie să mergi drept în față, să treci de piscina care îl are în mijloc pe Poseidon și vei vedea două tarabe în spatele cărora sunt niște tineri care te vor ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie. Ei îți vor spune în ce constă experința, care sunt orele la care poți face programare, cât costă și cum trebuie să procedezi. După ce ai toate aceste informații, mergi și pui banii pe brățară și te întorci la acei tineri pentru a-ți face programare și pentru a plăti (îți citesc brățara cu un aparat și îți iau de pe ea contravaloarea experienței).

Pe site-ul parcului am văzut că experieța care te interesează pe tine costă 100 de dolari, însă cele mai sigure informații le vei obține la fața locului. Cel puțin la mine, anul trecut, prețul la fața locului a fost mai mic decât citisem la ei pe site că ar fi. Însă, trebuie să iei în calcul și fotografiile, dacă te înteresează, pentru că și ele costă aproape cât experiența în sine. Fotografii parcului sunt singurii care au voie să intre cu tine în bazin și îți vor face fotografii spectaculoase, care, deși sunt scumpe, merită fiecare bănuț. La mine experiența plus fotografiile au costat cam cât citisem pe site-ul lor că ar fi prețul.

Îți doresc să ai o experiență minunată în parc și îmi pare rău că nu te pot ajuta mai mult!

Vacanță frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
habib
[18.08.19 11:33:52]
»

@Cris: multumesc pt informatie

Sti cumva si programul de functionare? Eu ajung in 23 septembrie si imi e putin teama ca nu voi mai prinde deschis parcul, nu reusesc sa gasec programul de functionare a parcului... poate sti tu ceva...

Iti multumesc pt raspunsuri

CrisAUTOR REVIEW
[18.08.19 11:44:10]
»

@habib: Nu știu care este programul parcului, însă, dacă aș fi în locul tău, nu mi-aș face probleme de genul ăsta. În septembrie, chiar dacă în ultima parte a lunii, hotelurile din Antalya sunt încă pline, deci nu cred că ar fi nici un motiv ca parcul să fie închis.

Eu am fost de două ori, o dată în extrasezon (30 aprilie) și o dată la început de sezon (28 mai) și parcul a funcționat normal.

Am făcut acum și o simulare pe site-ul lor și poți cumpăra bilete online și pentru 23 septembrie și pt 18 octombrie, deci eu spun șigur parcul va fi deschis.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anamaria_2010, gettyy, habib, mireille, mishu, Muri_tm, sebigeanina
Alte impresii din această RUBRICĂThe Land of Legends Theme Park [Kadriye]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087637901306152 sec
    ecranul dvs: 1 x 1