79600 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Malmo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.07.2017
DE
Avatar georgiana27
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.07.17
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Malmo – o oază de liniște suedeză


Urmare de aici

Danemarca și Suedia sunt legate de un pod, Öresund, ce oferă o priveliște incredibilă a mării Nordului, ce poate să conducă orice călător în mai puțin de 45 de minute dintr-o țara într-altă. Deși eram cazată la Copenhaga, nu puteam rata o scurtă vizită în cel mai apropiat oraș din țara alăturată, nu puteam să nu bifez și Suedia pe harta călătoriilor mele din Europa.

Malmo este un orășel cochet, foarte curat, aproape gol în timpul unei zile însorite de sâmbătă, cu clădiri și parcuri exact ca din ghidurile de călătorie. A fost clasat în 2016 pe locul 3 în topul celor mai fericite orașe din Suedia și pe locul 7 în topul celor din Europa.

Să vedem deci cam ce se poate face într-o zi în Malmo și cum poți cunoaște cât mai mult din spiritul suedez în doar câteva ore 🙂. Aici poți găsi cel mai înalt turn din Suedia dar și cel mai vechi parc public din lume, numeroase muzee, o superbă catedrală și străduțe rupte parcă din poveștile scandinave.

1. Bucură-te de parcurile din centrul orașului

Malmö este cunoscut ca orașul parcurilor. Cu mii de acri de spațiu verde atât pentru plimbări, pentru mers cu bicileta sau, pur și simplu, pentru făcut un grătar. Parcul cel mai cunoscut este Folkets (sau parcul poporului) în care se organizează uneori concerte sau diferite jocuri pentru copii. Pe perimetrul său se găsește și o mini grădină zoologică, celebră pentru un anumit papagal care știe să spună „la revedere” tuturor vizitatorilor.

Parcul Folkets ște similar cu Tivoli din Copenhaga și este locul preferat al familiilor cu copii datorită locurilor de joacă sau a animăluțelor ce umblă libere printre flori și fântâni arteziene. Fiind o zi superbă de primăvară, m –am putut bucură de curcubeul de flori și de păsările incantataore care populau parcul.

2. Îmbină istoria orașului cu cea naturală la castelul Malmohus

Am început scurta mea vizită în Malmo, cu o mult așteptata oprire la cel mai vechi castel renascentist din Suedia, cunoscut atât datorită expoziției de artă fotografică dar și pentru micul muzeu natural ce este găzduit printre zidurile sale.

Malmohus a fost inițial contruit ca o mică citadelă în 1436 dar a fost distrust un secol mai târziu în timpul rebeliunii Skane. Forma originală a castelului a fost modificată de câteva ori de-a lungul istoriei, el fiind afectat profund de razboiele dintre suedezi și danezi (singurele părți care nu au fost distruse sunt clădirea principală și cele 2 turnuri cu arme).

Când am ajuns în fața castelului m-am simțit puțin dezamăgită deoarece așteptam ceva puțin mai măreț însă, acest sentiment a dispărut odată ce am început să explorez colecțiile permanenete.

Este un mix foarte interesant între nou și vechi, între camerele ce adăpostesc costume și arme și tapițerii din secolele trecute sau cele în care se poate găsi o expoziție de fotografie ce reprezintă ipostaze amuzante ale taților suedezi împreună cu princhindeii lor.

Cea mai mare bucurie o reprezintă însă expoziția de vietăți exotice, de la pești multicolori (inclusiv celebru Nemo :)) și iguane camuflate printre liane. A fost o plăcere să încerc să găsesc animăluțele descrise printre frunze și crengi, toate ascunse însă spatele unor geamuri, ce uneori m-au împiedicat să fotografiez :).

În prețul de intrare de 40 de coroane suedeze intră și biletul la Muzeul tehnic dar și o plimbare la vechea moară de vânt olandeză.

Odată ajuns în zonă muzeului tehnic, nu uita să faci câțiva păși pe jos, undeva în stânga castelului, și să admiri una dintre cele mai vechi mori de vânt din Suedia, păstrată aproape în formă perfectă.

Slottsmöllan reprezintă atracția principală a parcului Mölleplatsen, cunoscut pentru evenimentele pe care le găzduiește, dar și pentru clubul de canotaj, unde se fac antrenamente zilnic. Frumoasa moară de vânt olandeză a fost construită în 1851 și reprezintă un simbol al prieteniei între Suedia și Olanda.

Pe mine m-a impresionat extraordinar de mult cât de mică și elegantă părea în imensitatea verde a parcului, pentru „tabloul” pe care îl crea și, cumva, pentru modul în care mi-a adus aminte de o perioadă frumoasă a vieții mele din Olanda :).

3. Descoperă străduțe vechi și colorate

Orașul e micuț și este ușor să îl parcurgi pe jos de la un obiectiv turistic la altul, însă, ceea ce mi-a plăcut, nu a fost doar ceea ce am vizitat, ci străduțele cochete, colorate, cu o arhitectură tipică satelor scandinave.

Cea mai populară zonă pentru o astfel de plimbare este „Micul Bulevard”, Lilla Torg, construit în ultima parte a secolului al 16-lea de către micii comercianți. În această zonă poți găsi cele mai multe restaurante, baruri sau cafenele, dar și magazine ce te fac să înțelegi, încă o data, dacă mai e nevoie, de nivelul de trai din țările nordice (cu prețuri destul de piperate însă locația merită toți banii :).

În imediata apropiere a acestul bulevard se află și cartierul Gamla Väster, cunoscut datorită clădirilor din cărămidă roșie.

Mie mi-a plăcut mult centrul vechi, cu ghivece imense de flori colorate, cu o o atmosferă relaxantă, cu oameni ieșiți să se bucure de soare dar și de muzica unei viori „ mângâiate” de către un conațional al nostru.

Acest ultim muzician rămas în vechea piață din Malmo, a reușit să îi impresioneze puternic și pe oamenii „reci” ai Nordului cu suavul sunet al „Valurilor Dunării” :))

Din piață centrală este imposibil să nu te oprești să admiri biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea.

Turnul din cărămidă roșie are peste 105 metri de înălțime iar frescele medievale care îi împodobesc pereții au fost distruse în timpul războaielor religioase din secolul al 16-lea.

Din păcate nu am putut să mă plimb în voie în interiorul bisericii deorece la acel moment găzduia un botez :) dar am reușit să fur câteva cadre cu vitraliile și picturile de la intrare.

4. Admiră apusul pe malul mării și lasă-te uimit de măreția podului Øresund

Podul Øresund leagă Suedia de Danemarca și a fost ridicat în 1999, măsurând cam 8 kilometri lungime și peste 4 kilometri de tuneluri. Tunelul a fost contruit pentru ca traficul intens între cele 2 țări să nu afecteze aterizarea avioanelor pe aeroportul din Copenhaga.

Dincolo de detaliile tehnice, văzut de la deparatare, podul Øresund oferă o imagine cu adevărat superbă, simbolul conexiunii a două țări ce au fost rivale de-a lungul istoriei dar care, în ziua de azi, sunt ușor asemuite una cu cealaltă.

Pe partea opusă a imaginii cu podul Øresund se poate observa și turnul Apoteket Lejonet, o altă clădire simbol a orașului Malmo, Turnul Torso, cea mai înaltă din Suedia cu peste 190 de metri înălțime, proiectat de către cunoscutul arhitect Santiago Calatrava.

Lângă turn se află și cel mai mare parc de skateborading și cățărare din Europa, Stapelbäddsparken. Parcul ce înconjoară zona este o oază de liniște, o altă zonă plină de păsări sălbatice, numeroase oportunități pentru sportivi dar și pentru romaticii incurabili, ce vor să găsească un loc doar al lor, aproape de mare :).

Tot ceea ce pot spune e că în Malmo am avut un sentiment continuu de relaxare și de liniște; bucurându-mă de tot acel verde intens, de o viață la care aș putea să mă întorc oricând :).

Trebuie să recunosc că doar prin scurta vizită în Malmo m-am comvins să Suedia merită descoperită mai mult așa că, trebuie să organizez neapărat o nouă excursie să cunosc mai multe despre această țara :).

---
Impresii încărcate de georgiana27 in 24.07.2017 12:07:31

Validat / Publicat: 24.07.17 12:42:38


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1788


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (georgiana27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22000 PMA (din 18 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- sunflower
[24.07.17 14:05:21]
» mesaj pers

   Foarte frumos, totul, cuvânt si imagine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.07.17 14:14:31]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   =====

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2016] Malmo centru -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879968">Şterge vot</a></div><span id="v9879968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2016] Malmo centru
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [APR-2016] Malmo centru -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879987">Şterge vot</a></div><span id="v9879987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2016] Malmo centru
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [APR-2016] castelul Malmohus -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879988">Şterge vot</a></div><span id="v9879988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2016] castelul Malmohus
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2016] castelul Malmohus -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879990">Şterge vot</a></div><span id="v9879990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2016] castelul Malmohus
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2016] castelul Malmohus -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879991">Şterge vot</a></div><span id="v9879991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2016] castelul Malmohus
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2016] Malmo Centru -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879993">Şterge vot</a></div><span id="v9879993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2016] Malmo Centru
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2016] Malmo Centru -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879994">Şterge vot</a></div><span id="v9879994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2016] Malmo Centru
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2016] biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea. -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879996">Şterge vot</a></div><span id="v9879996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2016] biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea.
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2016] biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea. -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879997">Şterge vot</a></div><span id="v9879997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2016] biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea.
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2016] biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea. -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879998">Şterge vot</a></div><span id="v9879998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2016] biserica Sfântul Petru (Peter), cea mai veche clădire existentă în Malmo, ce datează de la începuturile secolului al 14-lea.
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2016] Apoteket Lejonet, o altă clădire simbol a orașului Malmo, Turnul Torso, cea mai înaltă din Suedia cu peste 190 de metri înălțime, proiectat de către cunoscutul arhitect Santiago Calatrava. -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av880000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv880000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=880000">Şterge vot</a></div><span id="v9880000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(880000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f880000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e880000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2016] Apoteket Lejonet, o altă clădire simbol a orașului Malmo, Turnul Torso, cea mai înaltă din Suedia cu peste 190 de metri înălțime, proiectat de către cunoscutul arhitect Santiago Calatrava.
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2016] Podul Øresund leagă Suedia de Danemarca și a fost ridicat în 1999, măsurând cam 8 kilometri lungime și peste 4 kilometri de tuneluri. -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av880001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv880001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=880001">Şterge vot</a></div><span id="v9880001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(880001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f880001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e880001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2016] Podul Øresund leagă Suedia de Danemarca și a fost ridicat în 1999, măsurând cam 8 kilometri lungime și peste 4 kilometri de tuneluri.
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2016] Parcuri Malmo -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av880002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv880002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=880002">Şterge vot</a></div><span id="v9880002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(880002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f880002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e880002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2016] Parcuri Malmo
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [APR-2016] Parcuri Malmo -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av880003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv880003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=880003">Şterge vot</a></div><span id="v9880003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(880003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f880003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e880003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2016] Parcuri Malmo
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [APR-2016] Slottsmöllan reprezintă atracția principală a parcului Mölleplatsen -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av880004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv880004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=880004">Şterge vot</a></div><span id="v9880004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(880004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f880004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e880004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2016] Slottsmöllan reprezintă atracția principală a parcului Mölleplatsen
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2016] Malmo- marea -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 24.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av880005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv880005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=880005">Şterge vot</a></div><span id="v9880005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(880005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f880005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e880005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2016] Malmo- marea
foto georgiana27 [24.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.141985177994 sec