79937 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Barcelonei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.07.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Palau de la Música Catalana din Barcelona, căminul sunetului catalan


Urmare de aici

Despre Renaixença ("Renaşterea catalană") nu am învățat la şcoală, dar vizita în Barcelona mi-a dat prilejul de a afla mai multe despre această mişcare culturală care a lăsat în istorie, dar şi în peisajul oraşului mărturii ale ataşamentului față de Catalunia. La răspântia dintre secolele XIX si XX, viața artistică a oraşului redeştepta sentimentele naționaliste ale barcelonezilor. Printre reprezentanții de seamă se afla Orfeó Català, o societate corală fondată în 1891 de oameni dăruiți cu pasiune şi talent. Dorința acestora de a avea un sediu unde să poată repeta, dar şi să prezinte recitaluri, a fost susținută de locuitorii oraşului, dovedind astfel popularitatea de care se bucura corul.

Pentru realizarea proiectului a fost desemnat Lluís Domènech i Montaner, arhitect catalan care a conceput multe din clădirile pe care le poate admira astăzi călătorul care străbate străzile Barcelonei. Şi mă gândesc doar la Hospital de Sant Pau, Castell dels Tres Dragons şi Casa Lleó Morera, cunoscute de toată lumea. Locul ales pentru sala de concerte a fost în vechiul cartier Barri Gotic, căci majoritatea acestor artişti amatori locuia în zonă. Construcția a demarat la mijlocul primului deceniu al secolului trecut şi a durat vreo trei ani.

Fațada în ansamblu este este o îmbinare a trei segmente, care au ca numitor comun varietatea de elemente stilistice. La parter coloanele groase precum trunchiurile unor arbori seculari se unesc prin arcade puternice, susținând terasa mărginită de şiruri de pilaştri supli, cu un aspect fantezist specific stilului modernist care caracterizează Barcelona. La baza ei sunt acoperiți cu plăci de faianță multicoloră, unde uniformitatea modelului este total ignorată, iar la partea superioară susțin busturile unor mari maeştri, Beethoven, Bach, Palestrina (pe care nu l-am recunoscut). Frontonul divizat în trei părti cuprinde o alegorie ilustrată de un mozaic în culori diluate, dar pentru a întelege ceea ce autorul a încercat să redea trebuie privit din clădirea de vizavi, din stradă tentativa fiind "mission impossible". Din nefericire acoperişul este deasemenea foarte greu de văzut, dar se distinge o explozie a imaginației, un amalgan de forme şi elemente, dovedind multitudinea de influențe.

Venind ora începerii turului am intrat la cafeneaua palatului. Eram un grup numeros de vizitatori, din foarte multe țări. Am început cu un filmuleț care ne-a prezentat mai puțin clădirea, cât semnificația sa pentru barcelonezi, pentru catalani. Aceasta s-a petrecut în încăperea în care de peste un secol se țin repetițiile corului. Piatra de temelie, aşezată în 1905 şi pe care este inscripționat "Orfeó Català", rezistă încă în podea.

Am urcat la etaj pe nişte scări largi, unde marmura se împletea cu ceramica şi sticla. "Obişnuit" cu teatrele clasice, unde barocul era suveran, am fost puțin surprins, deşi ambianța Barcelonei moderniste îmi era deja familiară. Pătrundem în Sala Lluís Millet, numită astfel în amintirea unuia dintre fondatorii societății corale. Simplă, ornată doar cu câteva busturi ale unor muzicieni care şi-au legat numele de "Orfeó Català", este desparțită printr-un perete de sticlă de terasa menționată mai sus. Prin crearea acestei terase clădirile de vizavi, văzute din interior, par mult mai departe, creându-se senzația de spațiu larg, în ciuda faptului că imobilele învecinate sunt foarte aproape.

Punctul culminant al turului organizat prin Palatul muzicii catalane l-a constituit bineînțeles marea sală de concerte. Intram în locul unde au dirijat Richard Strauss, Karajan, Celibidache şi Leonard Bernstein, unde şi-au prezentat compozitiile Ravel, Prokofiev, Stravinsky şi Enescu. Aici au cântat Ella Fitzgerald, Charles Aznavour şi Norah Jones, căci organizatorii se laudă cu o deschidere necondiționată în fața stilurilor muzicale, contând doar valoarea interpretării.

Păşind cu curiozitate în marea sală, cuvântul pe care efectul vizual mi-l şoptea era "modern", dar nu acel "modern contemporan" rece şi impersonal pe care-l întâlnim în mastodonții din sticlă şi beton în zilele noastre, ci modernul lui Klimt, lui Mucha, lui Gallé. Te încântă simbioza inedită între sticla viu colorată şi masiva piatră sculptată. Vitraliile pereților exteriori par a fi o cortină fragilă şi te întrebi cum de este susținut tavanul. Acesta la rândul său este tributar sticlei şi te lasă să crezi că lumina soarelui se scurge filtrată printr-o enormă pâlnie pastelată. Astfel sala nu mai are nevoie de glaciala lumină artificială a spoturilor şi neoanelor. Deasupra scenei, în forme răzvrătite tăiate în piatră, valkyriile lui Wagner sunt surprinse în plină cavalcadă iar puțin mai jos veghează încruntat ca de obicei Beethoven.

Am fost lăsați de capul nostru să hălăduim prin sală şi să fotografiem, dar cu grija, căci jos pe scenă un grup de tineri repeta pentru un spectacol dedicat flamenco-ului. În acest mod am putut aprecia şi fidelitatea acusticii, bătăile din palme, lovitul podelei cu putere şi sunetul sfâşietor al cântecelor răzbătand clar spre fiecare colțisor al incintei.

Poate îmi veți spune că după ce-ai văzut Opera Garnier din Paris, Scala din Milano sau Staatsopera din Viena este mai greu să fii impresionat de o altă sală de spectacole. Vă asigur de contrariu. Palau de la Música Catalana nu este doar o sală, ci reprezintă căminul sunetului catalan.

Să aveți un drum frumos în față.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 31.07.2017 14:43:17

Validat / Publicat: 31.07.17 16:04:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 680


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  54000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mirmicu
[31.07.17 16:27:12]
» mesaj pers

   Superb!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[31.07.17 16:39:54]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Acest muzeu era si in planurile mele de vizitare prin Barcelona insa nu mi-a reusit inca, astfel incat ma bucur de articolul tau.

   Cand am cautat date despre Barcelona acest loc m-a atras tocmai pentru spectaculozitatea lui. Este un loc impresionant si care te lasa fara rasuflare iar tu ai punctat perfect atat prin articol cat si prin poze.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Radu Tudoran
[31.07.17 17:14:46]
» mesaj pers

   @mirmicu: Multumesc pentru aprecieri. Nu se intampla des :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[31.07.17 17:25:53]
» mesaj pers

   @mishu: Ca sa fiu sincer am mers la opera (la Liceu) pentru muzica si la Palau pentru atmosfera. Aici era adevarata Catalunie. Am fost cu intr-adevar impresionat. Din Barcelona am scris doar despre locuri mai putin mediatizate la noi: Torre Bellersguard, Casa Amatler, Palau de musica catalana. Sagrada familia, Casa Batllo sau Milla, Park Guell sunt deja prea cunoscute. Stiu ca mai bine scriam despre Grecia sau Bulgaria, ca sunt mai "inedite", dar imi place sa merg impotriva curentului :) Oricum nu ma umplu de voturi :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- sunflower
[31.07.17 17:46:33]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Felicitări! Barca e printre orasele cele mai aproape de sufletul meu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mirmicu
[31.07.17 17:48:41]
» mesaj pers

   ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[31.07.17 19:25:06]
» mesaj pers

   @sunflower:Multumesc pentru cuvintele frumoase. Sa inteleg ca Torre Bellesguard si Casa Amatller nu te intereseaza sau numele autorului nu te lasa sa citesti review-urile respective? ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[31.07.17 19:30:53]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: tocmai am terminat de citit articolul despre capodopera uitata a lui Gaudi, Torre Bellesguard, despre care nu aveam habar in momentul in care am vizitat Barcelona... Dar asa cum am scris deja, acest oras mi-a ramas in suflet si am sa-l revizitez, mai ales ca fii mei sunt fani Barca, asa ca... next time!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[31.07.17 19:43:26]
» mesaj pers

   @sunflower: Multam pentru amabilitate. Mai am o "mica Barcelona" de prezentat.

   Vacante frumoase in continuare. Si sa revedeti Rambla cat mai curand.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[31.07.17 21:00:54]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Corect răspuns dat ecoului lui Mishu. Foarte interesant review cât despre poze pe multe dintre ele le-aş fi votat de două ori

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[31.07.17 21:38:44]
» mesaj pers

   @Michi: Va multumesc pentru amabilitate. Cat despre poze, stiti parerea mea. :)

   Excursii frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mariana.olaru
[31.07.17 22:01:50]
» mesaj pers

   S-a întâmplat ca dintre clădirile văzute la Barcelona, cel mai mult să-mi placă Palau de la Música Catalana. Am exprimat această preferință și în finalul articolului meu despre clădirile monumentale din Barcelona, oraș pe care l-am vizitat în 2012. La vremea respectivă n-am putut să văd palatul în interior pentru că n-am fost inspirați să facem rezervare din timp, mizînd pe șansa procurării biletelor la fața locului, de la casieria instituției, așa cum citisem că au realizat alții. Din păcate n-am avut o astfel de șansă. Ne-am mulțumit cu popasul la Botiga del Palau și cu vizita la toalete :).

   Tu cum ai făcut rezervarea de bilete? Și cum ai avut învoire să faci fotografii, căci la vremea vizitei noastre interdicția fotografierii în incintă era afișată peste tot!

   În orice caz, felicitări pentru frumoasa prezentare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- doinafil
[31.07.17 22:39:47]
» mesaj pers

   Foarte frumos scris și descris! Se vede că ați făcut-o cu suflet.

   Știam despre acest Palat al muzicii catalane dintr-un e-mail pe care l-am primit cu ceva vreme în urmă. M-a impresionat atunci văzându-i pozele, le-am admirat și atunci, dar mai ales acum, cu comentariile și descrierile Dvs. tră!

   Tot dintr-un e-mail am admirat și citit despre sala Operei Garnier, din Paris, și-aceea superbă!

   Aveți drepatate, fiecare merită vizitate și admirate, chiar dacă au stiluri asemănătoare sau diferite! Tocmai în asta stă frumusețea artelor, în general vorbind, CĂ NU SE REPETĂ, că fiecare poartă amprenta autorului și a timpului la care a fost făcut (pictat, sculpatat, zidit, manufacturat, etc.)

   Am votat cu drag și... felicitări pentru cum l-ați întocmit!

    (dacă am să ajung la Barcelona în mod sigur am să vreau să merg și în acest loc propus de Dvs. tră!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran
[31.07.17 23:42:58]
» mesaj pers

   @Michi: Va multumesc pentru amabilitate. Cat despre poze, stiti parerea mea. :)

   Excursii frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[01.08.17 09:47:38]
» mesaj pers

   @mariana. olaru: Am luat biletele de pe internet. Am ales ziua si ora. Simplu si eficient. Si am printat biletele.

   Fotografiatul este la liber, bineinteles fara blitz.

   Vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[01.08.17 09:51:49]
» mesaj pers

   @doinafil: Si Opera Garnier este extraordinara. Alt stil, alta epoca. Daca Teatrul Liceu mi-a placut, dar nu impresionat, Palau de musica catalana este mai mult decat o sala. Si nu se potrivea altundeva mai bine decat in Barcelona.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[01.08.17 10:16:08]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Am fost si eu foarte impresionata de aceasta cladire modernista. Nu am patruns decat in hol si cafenea si rau am facut, constat acum citindu-ti reviewul si vazand pozele...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[01.08.17 16:04:35]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Exista mereu o a doua sansa :)

   Dar nu lasa pentru a treia data, chiar daca toate lucrurile bune sunt trei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[01.08.17 20:46:55]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Millana
[11.12.17 20:10:11]
» mesaj pers

   O ce bucurie acest Peti Palau! Am fost dezamagita ca toti prietenii mei care au fost la Barcelona de multe ori nici nu au auzit de el! Ma bucur ca ai fost acolo! Pacat ca tutrul tine doar atat si pacat ca e greu sa gasesti un bilet la concert de muzica calalana.

   Multumesc ca m-ai luat cu tine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[12.12.17 12:24:36]
» mesaj pers

   @Millana: Am avut parte doar de o repetitie la un concert de flamenco. Tot a fost ceva :)

   Calatorii frumoase pe mai departe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Palau de la Música Catalana vazut din strada -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883055">Şterge vot</a></div><span id="v9883055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Palau de la Música Catalana vazut din strada
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Marea sala de spectacole vazuta de sus -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883056">Şterge vot</a></div><span id="v9883056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Marea sala de spectacole vazuta de sus
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Cafeneaua de la parter -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883057">Şterge vot</a></div><span id="v9883057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Cafeneaua de la parter
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]



P04 [MAY-2017] Holul de la intrare -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883058">Şterge vot</a></div><span id="v9883058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Holul de la intrare
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Sala de repetitii. In mijloc pe podea se vede 'piatra de temelie' -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883059">Şterge vot</a></div><span id="v9883059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Sala de repetitii. In mijloc pe podea se vede "piatra de temelie"
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Intrare in sala cea mare -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883060">Şterge vot</a></div><span id="v9883060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Intrare in sala cea mare
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Marea sala de spectacole si scena -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883061">Şterge vot</a></div><span id="v9883061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Marea sala de spectacole si scena
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Perete de sticla, un element comun in Barcelona -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883062">Şterge vot</a></div><span id="v9883062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Perete de sticla, un element comun in Barcelona
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Scarile de acces la etajele superioare -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883063">Şterge vot</a></div><span id="v9883063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Scarile de acces la etajele superioare
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Cafeneaua -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883064">Şterge vot</a></div><span id="v9883064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Cafeneaua
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [MAY-2017] Interior in Palau de la Música Catalana -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883065">Şterge vot</a></div><span id="v9883065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Interior in Palau de la Música Catalana
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Terasa din dreptul salii Lluís Millet -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883066">Şterge vot</a></div><span id="v9883066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Terasa din dreptul salii Lluís Millet
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Celebra palnie a tavanului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883067">Şterge vot</a></div><span id="v9883067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Celebra palnie a tavanului
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Cavalcada in Palat -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883068">Şterge vot</a></div><span id="v9883068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Cavalcada in Palat
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] 'Piatra de temelie' -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883069">Şterge vot</a></div><span id="v9883069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] "Piatra de temelie"
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Interior in Palau de la Música Catalana -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883070">Şterge vot</a></div><span id="v9883070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Interior in Palau de la Música Catalana
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Tavanul salii -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883071">Şterge vot</a></div><span id="v9883071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Tavanul salii
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [MAY-2017] Scarile din Palau de la Música Catalana -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883072">Şterge vot</a></div><span id="v9883072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Scarile din Palau de la Música Catalana
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Orga -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883073">Şterge vot</a></div><span id="v9883073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Orga
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [MAY-2017] Pilonii terasei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883074">Şterge vot</a></div><span id="v9883074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Pilonii terasei
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [MAY-2017] Terasa vazuta din afara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883075">Şterge vot</a></div><span id="v9883075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Terasa vazuta din afara
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2017] Scari in Palau de la Música Catalana -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av883076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883076">Şterge vot</a></div><span id="v9883076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Scari in Palau de la Música Catalana
foto Radu Tudoran [31.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.239105939865 sec