79301 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Barcelonei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.07.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Torre Bellesguard din Barcelona, capodopera uitată a lui Gaudi


Urmare de aici

Elogiată sau blamată opera lui Gaudi iese in evidență în orice context. Chiar şi sobrul Palat Gűell, îngrămădit între alte două clădiri de acelaşi gen, îți atrage atenția. Poate mai uitat de turişti este Torre Bellesguard, situat undeva în nordul Barcelonei, ridicându-se cu măreție peste liniştitul cartier Sarrià -Sant Gervasi, la poalele muntelui Tibidado. Cunoscut şi sub numele de Casa Figueres, acest conac a fost construit de celebrul arhitect între anii 1900 si 1909.

Am vizitat "Turnul frumoasei privelişti" într-o zi însorită de mai, poate prea însorită. Am pătruns în curte printr-o poartă masivă, demnă de un castel. În realitate este un bastion stilizat cu un zid de cetate adiacent. La baza are un mic patio unde albastrul şi galbenul plăcilor de azulejos se îmbină cu roşul florilor care se cațăra pe zid. Colindăm prin curte, fotografiem o micuță capelă, apoi ne aşteptăm rândul la umbra unor copaci, stând pe bănci lungi, acoperite cu mozaic cum am văzut şi în Parcul Gűell.

Zilnic aici sunt organizate tururi, chiar şi în limba engleză, căci vizitatori există mereu, în ciuda lipsei unei reclame agresive. De la casa de bilete ți se dă un audioghid la care asculți cuminte prin diferite locuri din casă, apoi ghidul stă la dispoziție pentru întrebări. Bineînțeles începutul conversatiei a fost mai rigid, dar discuțiile în jurul personalității lui Gaudi şi a operei sale au pornit şi au atras majoritatea grupului nostru.

Pe locul unde găsim astăzi Casa Figueres s-a aflat la începutul veacului al 15-lea un vechi castel a lui Martí el Humano, rege de Aragon şi conte de Barcelona, ultimul monarh din dinastia catalană Trastámara. Timpul şi timpurile nu au avut însă milă de acest castel şi la sfârşitul sec. al XIX mai stăteau în picioare doar nişte ziduri dărăpănate adăpostind un patio. Proprietarul, episcopul Joan Grau i Vallespinós, ceruse în testamentul său ca toate bunurile să-i fie vândute pentru a se construi o şcoală. Domeniul şi ruinele încărcate de istorie vor ajunge la Jaume Figueres, un bogat negustor de făină. Soția sa, María Sagues Molíns, fiind o mare admiratoare a lui Gaudi, l-a angajat pe acesta să ridice o casă în maniera modernistă, foarte apreciată în epocă. Iar ataşamentul lui Gaudi pentru tot ce era catalan a făcut ca noua clădire să păstreze aerul medieval de cetățuie, chiar dacă a integrat elementele stilul său original. Moartea lui Jaume, perioada îndelungată a construcției şi costurile mari au făcut ca familia să nu apuce să locuiască aici, mai mult să trebuiască să vândă casa pentru a evita falimentul.

Proprietarii s-au schimbat de câteva ori, în timpul războiului civil clădirea a servit drept orfelinat, însa în 1944, doctorul Lluis Guilera Molas a cumpărat-o cu gândul de a o transforma într-un spital - opera de artă, la fel cum este Sant Pau. Şi aşa a rămas trei decenii, când s-a hotărât găsirea unei zone mai accesibile pentru spital. Din 1974 s-a revenit la utilizarea inițială, aceea de locuință.

Torre Bellesguard a fost zidit la exterior din piatră şi terminat în partea de sus cu creneluri. Fațada neogotică, de culoarea nisipului, este tăiată de multe ferestre lungi şi înguste, asemănătoare cu ambrazurile unei fortărețe. Trimiterea la imaginea castelului de odinioară, de la care a preluat fundația, este mai mult decât sugestivă. Dar stilul epocii modernismului îşi face loc prin balcoanele lucrate delicat din fier forjat şi mai ales prin băncile de lângă intrare, cu desene din mozaic, ce amintesc de arta romană. Ce-i drept, acest mozaic aparține lui Domènec Sugrañes i Gras, elev şi colaborator al maestrului, cel care a devenit arhitect-şef după plecarea lui Gaudi. Deasupra intrării este scris " Maria Purrisima sens pecat fou concebuda" (" (Slavă ție) Marie cea neprihănită"), legătura lui Gaudi cu credința catolică fiind mai mult decât strânsă. De altfel, după nouă ani de lucru aici el a plecat să creeze capodopera sa, Sagrada Familia, operă care i-a adus nemurirea şi probabil îi va aduce şi sanctificarea.

Interiorul ne-a surprins, fiind scăldat în lumină. Pereții combină varul de un alb pur cu plăci de faianță strălucitoare şi mozaicuri în culori deschise, prietenoase. Influența artei maure, atât de puternică în Andaluzia, este de netăgăduit, ea împletindu-se cu aerul Art-Nouveau-ului. Balustrăzile sunt simple, dar simple în limbajul lui Gaudi. Ca prin multe din clădirile lui scările sunt înguste, claustrofobia nefiind băgată în seamă.

Trecem pe lângă nişte uşi în spatele cărora presupunem spațiul pentru locuit şi pătrundem într-o încăpere înaltă, mai albă decât laptele. Austeritate sau simplism? Organizatorii turului au decis să n-o mobileze poate pentru a nu devia atenția de la liniile drepte pe care Gaudi le-a folosit la acestă clădire mai mult decât oriunde.

Podul clădirii oferă imaginea unei structuri de rezistență alcătuită din cărămizi roşcate. Arcul pentru susținerea acoperişului, multiplicat pe lungime şi lățime, se sfârşeşte cu pilaştri drepți. Doar ca în sus arcele se continuă cu o rețea asemănătoare cu o combinație de grinzi cu zăbrele. Nu sunt pereți interiori, doar piloni de susținere, tot din cărămizi, care te fac să crezi că admiri un uriaş joc Lego monocolor. O ladă ferecată şi nişte piese de mobilier cu aspect vetust, în aceleaşi nuanțe cromatice, se inşiră pe laturi, vegheate de ferestre.

Şi precum la celelalte lucrări gaudiene pe care le-am admirat în Barcelona şi aici terasa de pe acoperiş este partea cea mai spectaculoasă, locul în care artistul şi-a dezlănțuit fantezia. Prin două ferestre duble, înalte, ne supraveghează bănuitor un dragon. Nu este nici o glumă, imaginația lui Gaudi a plasat deasupra Casei Figueres un uriaş balaur. Evident este cel ucis de St Jordi (Sfântul Gheorghe), patronul şi ocrotitorul Cataluniei. Cu nările fremătând (de fapt alte ferestre duble) stă acoperit de solzi cenuşii în bătaia necruțătoare a soarelui. Doar coada i se ridică arogantă spre văzduh, terminată cu o porțiune în roşu şi galben, culorile Cataluniei, deasupra căreia este o cruce. De aici de pe terasă se vede Barcelona, se vede Mediterana, se vede de unde s-a născut ideea numelui "Bellesguard".

Accesul la Torre Bellesguard nu este facil ca la Casa Batllo sau Sagrada familia, iar imaginea lui n-o s-o găsiți pe afişe pretutindeni. Dar el este mai mult decât o operă arhitectonică, el reprezintă un omagiu adus Cataluniei de Gaudi.

Să aveți un drum frumos în față.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 17.07.2017 16:13:36

Validat / Publicat: 17.07.17 17:11:45


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 697


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42300 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- cristina47
[17.07.17 19:12:48]
» mesaj pers

   Superbe fotografiile.

   Multumesc mult pentru acest articol. Nu cred ca s-a mai scris despre acest obiectiv. Putina lume stie de existenta lui. Las' ca ma duc eu inapoi in Barcelona. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[18.07.17 16:08:58]
» mesaj pers

   @cristina47: Asta inseamna sa te uiti si peste review-urile mele, nu doar ale prietenilor apropiati :)

   Vacante frumoase mai departe. Si inca una la Barcelona.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[18.07.17 19:45:44]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Torre Bellesguard, in toata splendoarea sa -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876805">Şterge vot</a></div><span id="v9876805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Torre Bellesguard, in toata splendoarea sa
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Un mic patio la intrarea pe domeniu -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876808">Şterge vot</a></div><span id="v9876808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Un mic patio la intrarea pe domeniu
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Torre Bellesguard vazut din alt unghi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876813">Şterge vot</a></div><span id="v9876813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Torre Bellesguard vazut din alt unghi
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Partea din sud -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876817">Şterge vot</a></div><span id="v9876817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Partea din sud
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [MAY-2017] Neogotic marca Gaudi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876818">Şterge vot</a></div><span id="v9876818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Neogotic marca Gaudi
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Detaliu -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876819">Şterge vot</a></div><span id="v9876819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Detaliu
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [MAY-2017] Bancile de la intrare, acoperite cu mozaic -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876820">Şterge vot</a></div><span id="v9876820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Bancile de la intrare, acoperite cu mozaic
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Dragonul de pe acoperis -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876821">Şterge vot</a></div><span id="v9876821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Dragonul de pe acoperis
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Torre Bellesguard vazut din alt unghi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876822">Şterge vot</a></div><span id="v9876822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Torre Bellesguard vazut din alt unghi
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] In curtea conacului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876823">Şterge vot</a></div><span id="v9876823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] In curtea conacului
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Scara interioara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876824">Şterge vot</a></div><span id="v9876824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Scara interioara
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Pe acoperis -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876825">Şterge vot</a></div><span id="v9876825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Pe acoperis
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [MAY-2017] Latura nordica a Casei Figueres -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876826">Şterge vot</a></div><span id="v9876826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Latura nordica a Casei Figueres
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Podul casei pare un joc de Lego -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876827">Şterge vot</a></div><span id="v9876827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Podul casei pare un joc de Lego
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Zid de cetate -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876828">Şterge vot</a></div><span id="v9876828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Zid de cetate
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAY-2017] Banca de la intrarea in casa -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876829">Şterge vot</a></div><span id="v9876829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Banca de la intrarea in casa
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Patio de la intrare in curte -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876830">Şterge vot</a></div><span id="v9876830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Patio de la intrare in curte
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Holul de la intrarea in casa -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876831">Şterge vot</a></div><span id="v9876831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Holul de la intrarea in casa
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Varful cozii dragonului, de fapt varful turnului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876833">Şterge vot</a></div><span id="v9876833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Varful cozii dragonului, de fapt varful turnului
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Detaliu de pe acoperis -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876835">Şterge vot</a></div><span id="v9876835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Detaliu de pe acoperis
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Detaliu din interiorul casei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876838">Şterge vot</a></div><span id="v9876838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Detaliu din interiorul casei
foto Radu Tudoran [17.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.201126098633 sec