ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Câteva instantanee din Barcelona

Ilustrație video-muzicală
Luis Cobos - Popurri


TIPĂREȘTE

Oferta de program turistic a agenţiei era de patru excursii din care în trei era cuprins şi se repeta turul Barcelonei cu autocarul. Acesta era cuplat cu alte obiective pe care doream să le vedem. Pe mine personal mă avantajează forma de turism cu autobuzul în principal, mai ales dacă-mi găsesc un loc în dreptul unui geam curat şi fără perdeluţă de unde pot fotografia. Trebuie să recunosc însă, că mersul pe jos este incomparabil mai eficient şi cu mai mari satisfacţii turistice. Să nu vorbim de poze care atunci când le faci de pe trotoar le poţi prinde din unghiuri avantajoase, pe când din autocar, pomii şi viteza vehicolului sunt duşmani redutabili

S-au scris review-uri foarte documentate pe afa privind Barcelona. Practic s-a scris despre tot la nivel de top de foarte mulţi useri pe care ca să nu fac discriminare sau clasament subiectiv nu am să-i citez. Citind aceste review-uri am avut un sentiment de neîmplinire pentru că nu am văzut nici jumătate din obiectivele despre care s-a scris. Să nu dau vina numai pe proasta organizare a excursiei. Chiar dacă aşi vrea nu aşi mai putea să stăbat bulevarde şi să vizitez muzee de dimineaţa până seara. Aşa că să tac, să nu mai mânii pe Dumnezeu şi să fiu mândră că am fost acolo. În dorinţa de a-mi aduce mica mea contribuţie completez şi eu cu câteva cuvinte şi mai multe poze din obiectivele ceva mai puţin comentate.

Fântânile magice de pe Montjuic. Autocarul a oprit în faţa Palau Nacional, o clădire care ca stil pare de câteva secole dar a fost construită în 1929 cu ocazia marii Expoziţii Universale. Acum aici funcţionează Muzeul Naţional de Artă Catalană. De aici am luat fotografii superbe asupra Barcelonei desfăşurată la picioarele noastre. În faţa Palau Nacional se află o scară monumentală care se termină pe o mică esplanadă în dreptul Marei Fântâni Magice. Aceasta ca şi întregul ansamblu de fântâni care coboară pe Avenida Maria Cristina au fost proiectate de Carlos Buigas şi construite de 3000 de oameni într-un singur an, tot pentru Expoziţia Universală. Ansamblul fântânilor începe din Piaţa Spaniei, cea mai mare piaţă din Barcelona şi a doua din ţară. La intrare sunt două turnuri veneţiene înalte de 47 m Fântânile au fost distruse în timpul războiului, renovate în 1955 şi perfecţionate cu ocazia olimpiadei din 1992. Am ajuns la Fântână cu puţin înainte de ora 21 când începea spectacolul. Fiind început de septembrie era întuneric şi cu greu am distins pe unde să ne strecurăm printre sutele de oameni din acel loc, în realitate mii dacă ţinem seama de cei aşezaţi pe scările palatului, pe cele două poduri şi pe avenida. Ne-am aşezat ca şi alţi novici pe o rampă destul de aproape de havuz. După primul show în care coloana de apă s-a ridicat la câţiva zeci de metri înălţime am făcut o baie în toată regula care ne-a alungat la câţiva zeci de metri distanţă. Un gardian încerca să se plimbe printre noi atrăgându-ne atenţia să ne ţinem poşetele în faţă şi aparatele după gât. Spectacolul a început într-o exclamaţie unanimă a mulţimii. Jocurile de arteziene şi lumini erau acompaniate de muzică din toate genurile. Nu mi s-a părut potrivită muzica foarte modernă americană ci scenele care au fost acompaniate de Edith Piaf, Fredy Mercury, Elton Jones chiar şi Pink Floyd, apoi valsuri de Straus dar mai ales finalul apoteotic pe muzică de Wagner. Am reuşit să fotografiez cu sau fără capete de oameni. Fiind foarte mică de înălţime a fost o problemă să scot cadre curate şi să mă strecor pe sub umeri şi camere video dar în general am reuşit. Show-urile durează fiecare cam 10-15 minute după care se schimbă designul şi culorile. Din 30 în 30 de minute sunt scurte pauze. Extrag dintr-un pliant: sunt 3620 jeturi independente de apă cu un debit de 2600 l/ sec. şi se consumă 1500 kw pentru pornirea luminilor. Apa provine dintr-un izvor din capătul Avenidei Maria Cristina şi este recirculată de 5 pompe. Programul de funcţionare este: din octombrie în aprilie, vineri şi sâmbătă de la 19-20.30; din mai în septembrie de joi până duminică de la 21-23. Se ajunge acolo cu foarte multe autobuze sau metrou liniile L1 si L3, statia Placa Espanya. Las fotografiile să vorbească pentru că prin cuvinte nu se poate sugera magia spectacolului.

Piaţa Bockeria numită oficial Sant Josep de la Boqueria este cea mai veche piaţă din Barcelona fiind atestată documentar din 1217. De atunci a trecut prin multe renovări, a ars, a fost refăcută dar s-a găsit tot timpul la locul ei pe Ramblas cam la o treime din distanţa dintre Piaţa Catalunya şi statuia lui Cristofor Columb. Cu standuri multicolore care conţin de la fructe şi legume exotice până la brânzeturi, carne, mezeluri, dulciuri, peşte, patiserie, cu gherete în care ţi se poate prepara pe loc un suc din ce fruct doreşti, cafenele şi chiar restaurante în care turişti în picioare pândesc să se elibereze un loc, piaţa cuprinde 800 de tarabe, fiecare dintre ele stimulându-ţi glandele papilare. Este vizitată de o mare de oameni, localnici şi turişti care se pot uşor rătăci prin labirintul de culoare. Poate numai piaţa de mirodenii din Istanbul o egalează în culori şi aranjamentele standurilor. Dacă treceţi pe Ramblas, pierdeţi-vă un sfert de oră să vizitaţi măcar o parte a pieţii.

Acvariul din Barcelona este cel mai important acvariu din lume pe tematica mediteraniană. Este situat în portul Vell într-o clădire comună cu Mall d´Espagna Maremagnum, cel mai mare mall din Barcelona. Acesta mall a fost inaugurat în 1996, se întinde pe 55 de hectare şi cuprinde zeci de restaurante, baruri, buticuri, etc. În Maremagnum funcţionează 8 săli de cinema şi un IMAX care are un ecran înalt cât 6 etaje, o cupolă de 900 mp şi transmite în 3D. Acvariul cuprinde 35 de bazine- vitrină în care înnoată sau se târăsc 450 de specii diferite care includ 11000 de vieţuitoare marine printre care rechini, peşti pirania, pisică şi căluţ de mare, caimani şi pinguini. Acvariul este organizat în şase bazine specifice din care: mediteranian, tropical, Planeta Apă, oceanariul. Oceanariul este unicat în Europa fiind construit ca un tunel transparent din polimetacrilat lung de 80 m prin care înaintează vizitatorii. De jur împrejur, deasupra capului tău şi de pe laterale înnoată rechini şi alte specii de peşti. Impresia creată este că te afli pe fundul mării şi te mişti printre ei. Datorită unicităţii sale acvariul a fost vizitat de la inaugurare de peste 14 mil. de persoane. Dacă veniţi de pe Ramblas, din capătul ei dinspre statuia lui Cristofor Columb aveţi cca. 15 minute de mers pe Passeing de Colom pentru a ajunge la Acvariu. Cu metroul L3 se coboară la staţia Drassanes, cu L4 la staţia Barceloneta sau autobuzele 19,40. Costul unui bilet de intrare în acvariu este de 17 eu, cu reducere pentru copii şi pensionari. Programul de funcţionare este de la 9.30 la 21 zilnic, în iulie şi august programul fiind prelungit.

Stadionul FC Barcelona. Scuzaţi modul neortodox de exprimare dar de când mama m-a făcut n-am călcat pe un stadion. Aşa e viaţa! Unii se topesc de dorinţa de a vedea acest stadion celebru şi în schimb îl vizitează o neavenită care nu are nimic comun, nici în clin, nici în mânecă cu fotbalul. Vizitarea stadionului era însă la pachet cu fântânile magice aşa că nu puteam renunţa. Stadionul Camp Nou cunoscut în toată lumea datorită echipei F. C. Barcelona a fost inaugurat în 1957. Prin măriri succesive el a ajuns la capacitatea de 99000 spectatori dar există un proiect de desvoltare de până la 120000. Este atât de bine conceput, încât vizibilitatea este perfectă din orice punct al gradenelor. Partea construită în care sunt cabinele, sălile de conferinţă, muzeul, birourile şi anexele însumează o suprafaţă desfăşurată foarte mare care se sprijină numai pe suporţi exteriori, aceasta fiind o premieră în construcţii. Vizita a început cu o trecere în revistă a meciurilor FC Barcelona, galeria preşedinţilor de club, cupele de argint câştigate inclusiv a celor obţinute în alte ramuri sportive. Am urcat la etaj şi am vizitat sala conferinţelor de presă, vestiarele şi sălile de masaj şi relaxare. A urmat o capelă în care fotbaliştii se roagă înaintea meciurior iar la etajul cinci de unde se observa întregul stadion era biroul de presă. Muzeul expune ghete, maiouri (ale lui Hagi şi Gică Popescu au fost eliminate la rearanjarea muzeului), instantanee şi portrete ale celor mai mari fotbalişti. Tot stadionul inclusiv intrările erau împânzite cu reclame mari ale Quatar Airways, principalul sponsor al echipei.

Barcelona Bus Turistic. Nu pot să închei această relatare fără să pomenesc despre turul Barcelonei cu Bus Turistic. Aceeaşi firmă pune la dispoziţie turiştilor trei linii cu trasee diferite şi staţii fixe care acoperă practic toată Barcelona. Există linia roşie care ajunge în port Vell şi mai târziu pe Montjuic; linia albastră trece prin faţa caselor construite de Gaudi pe Passeing de Garcia şi prin faţa Sagrada Familia; linia verde mai scurtă urmează coasta maritimă. Toate pleacă din piaţa Catalunya însă de pe diferite laturi ale ei. Spre deosebire de hip-on, hop-off din alte oraşe care nu permit trecerea de la o linie la alta, cu acest Bus Turistic poţi trece de la o culoare la alta în staţiile comune. Pentru cei care vor să-şi facă o privire generală asupra Barcelonei într-o singură zi sau două, scutind în acelaş timp oboseala unor distanţe mari, Bus Turistic este o soluţie. Costul unui bilet pentru un adult este de 26 eu pentru 24 de ore şi 34 eu. pentru 48 ore. Copiii între 4-12 ani plătesc 15 eu pentru o zi şi 19 eu pentru două zile. Biletul este însoţit de căşti care transmit în limbi de circulaţie ce se vede pe traseu. Biletul la bus turistic conferă reduceri începând cu 10% la unele muzee, magazine, restaurante. Noi am mers cu Bus Turistic în penultima zi a sejurului în care nu aveam program oferit de agenţie. Am început turul la nouă dimineaţa cu busul bleu. Am coborât la Pedrera să vedem casele construite de Gaudi, am urcat din nou ca să coborâm la Sagrada Familia, parcul Guell l-am sărit, ne-am plimbat prin faţa Palau Reial, am schimbat linia cu cea roşie, am urcat şi coborât pentru poze pe Montjuic iar urcă şi coboară, treci pe linia verde. Pe după amiază am prins două locuri cu deschidere totală în faţă la etajul busului, n-am mai coborât să nu pierdem locurile din care se vedea tot şi după ce am luat trenul din piaţa Catalunya, am ajuns pe la nouă seara în Calella.


[fb]
---
Trimis de Michi in 26.09.13 09:39:43
Validat / Publicat: 26.09.13 14:13:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4194 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P43 La etajul 5 camerele jurnaliştilor care transmit meciurile
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster
[26.09.13 13:13:23]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

MCM
[26.09.13 20:50:11]
»

un adevarat tur de forta. Bravo mama Michi

Frumoasa plimbare

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / SPANIA
[26.09.13 21:48:10]
»

@Michi:

Un gardian încerca să se plimbe printre noi atrăgându-ne atenţia să ne ţinem poşetele în faţă şi aparatele după gât.

La fântânile magice de pe Montjuic, în 2009 când am fost noi, nu ţin minte să fi fost gardieni care să avertizeze că în zonă operează hoţii.

O doamnă din grupul nostru a rămas fără portofelul cu bani şi acte. Neavând paşaport, nu i s-a permis trecerea în Maroc şi a rămas singură în Tarifa aşteptându-ne 6 zile. Trist! De câte ori îmi amintesc de fântânile magice de la Barcelona, o văd părăsită, cu ochii în lacrimi, în portul spaniol. A fost cu nebăgare de seamă şi asta i-a stricat o bună parte din vacanţă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[26.09.13 21:58:52]
»

....cu drag... ...Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

MichiAUTOR REVIEW
[26.09.13 22:07:41]
»

@webmaster13: Mulţumesc WEB

@Iulianic: am avut şi eu un minut de panică crezând că mi s-a furat aparatul foto. Aparatul ca aparatul, are o vechime şi nu e prea scump dar avea încărcate fotografiile excursiei. Ce se întâmplase? Soţul se depărtase de mine să găsească un loc mai bun de filmat şi eu reflex, mi-am ascuns aparatul sub geacă, uitând un minut-două de el.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[27.08.16 21:28:11]
»

@Michi: Multumim pentru informatii, ca intotdeauna utile si binevenite, se pare ca ajung in Barcelona la final de septembrie si impresiile de mai sus imi sunt foarte binevenite.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, iulianic, MCM, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂ'Must see' în Barcelona:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061988830566406 sec
    ecranul dvs: 1 x 1