Solicitare CMR / CARAIBE

Republica Dominicana sau Bali

Trimisă în 11.11.16 11:40
autor Catalin MatePM [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 8601

Salutare tuturor,

Vreau sa incep prin a multumi anticipat pentru viitoarele raspunsuri!

De ceva vreme planuiesc sa ajung in viitorul apropiat intr-un loc exotic, singurul loc vizitat pana acum de catre mine fiind Grecia. Dupa o analiza a diferitelor variante imi doresc cel mai mult sa ajung in Republica Dominicana, insa iau in calcul si Bali. E binevenita oricare alta varianta similara ca peisaj, care ar presupune de asemenea si preturi (costuri) similare.

Am decis sa va cer ajutorul asadar, neavand nicio experienta pe aceste meleaguri. Republica Dominicana imi place mult, ma incanta ideea de all inclusive dar am inteles ca e posibil sa intervina "plictiseala", cam totul fiind limitat in cadrul resortului. Excursiile optionale cat costa? Se poate negocia? All inclusive inseamna chiar TOTUL inclus in cadrul resortului??

Daca nu sunt indiscret si cineva ma poate ajuta cu un exemplu de buget cheltuit pentru o astfel de destinatie, apreciez.

In ce perioada e cel mai potrivit sa mergi?

Acum despre Bali, nu stiu prea multe. Din ce am citit am inteles ca ar fi mai multe de facut si vazut inafara resortului, la preturi accesibile. E doar o ipoteza. Astept parerile voastre. La fel si aici, daca ma poate ajuta cineva cu un buget cheltuit pentru 7 nopti, apreciez.

Inca un lucru. Au preturi mai avantajoase agentiile din strainatate? Nu e nevoie de exemple concrete.

Multumesc frumos!


  • PERIOADA: Decembrie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 2000 € -- TRANSPORT: Avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 2

nicole33APL[București]2r[13.11.16 01:51]

@adri-nico:

Grand Palladium


halekulaniGD[Bucureşti][14.11.16 13:51]

Recomand Bali, mai ales ca este vorba de honeymoon; pentru cazare-zona de sud- Nusa Dua. In Bali, sezonul ploios inseamna sa ploua 2-3 zile din 10, cate 2 ore, iar apoi, in jumatate de ora, totul este uscat (asta o stiu de la localnici); in decembrie este super ok de mers, chiar daca multi spun ca este ssezon ploios; noi am fost anul trecut, in decembrie, si a fost super ok.

Dominicana este destul de plictisitoare. Si este pacat sa stai la un resort all inclusive intr-o vacanta de genul. In Dominicana se merita pt ca mancarea lor nu este wow; in schimb, in Bali, mancarea este foarte ieftina si absolut minunata. Plus ca tot in Bali aveti si o groaza de chestii de facut/ descoperit;

Pont pt biletele de avion: Qatar Airways are mereu oferte de genul 1+ 1 gratis; anul acesta a avut de 3-4 ori; abonati-va la newsletterul lor, ca sigur veti gasi o promotie; sau cautati pe site

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

halekulaniGD[Bucureşti][14.11.16 15:41]

@adri-nico: da, am fost; iar in cele 2 saptamani pe care le-am stat acolo, n-am gasit mare lucru de facut; plus ca daca iesi din resort, risti sa te intorci acasa cu o mare depresie; e o saracie lucie acolo;

si in bali oamenii sunt saraci, dar nu-i vezi decat cu zambetul pe buze; in Dominicana e cu totul altceva; facand o comparatie intre cele doua, in Dominicana n-as mai merge a doua oara, iar in Bali m-as muta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

adri-nicoPR[Buzău]21r[14.11.16 16:27]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Valer*UC[Focsani]1r[14.11.16 17:39]

@adri-nico: nu v ati gindit ca poate saracia care o striga cei din dominicana e si un motiv de a cere bacsis?


adri-nicoPR[Buzău]21r[14.11.16 22:05]

@Valer: Nu eu sint cea care a adus vorba desre saracie, dar, cum sint cea care a scris cel mai recent articol despre excursiile din Dominicana (intoarsa doar de citeva zile) mi-am permis sa dau un sfat vis-a-vis de ceea ce am trait si simtit.

vezi impresii

Puteti vedea aici imagini dintr=o piata care nu cred ca a putut fi "aranjata" pentru turisti cum s-ar fi putut intimpla cu "casa del campo" pe care am vizitat-o.

Ceea ce ma uimeste pe mine este ca nu pot sa inteleg cum cineva recomanda Bali, unde media notelor date este de 2,92 vezi impresii

(spunind ca in Dominicana e saracie si plictiseala.)

Vreau ca a noastra colega sa imi ofere un raspuns si multumesc anticipat pentru el.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

halekulaniGD[Bucureşti][15.11.16 04:44]

@adri-nico: era strict o comparatie dintre cele doua- ce as alege daca ar trebui sa merg intr-una din ele; cred ca se intelege foarte bine (pt cine citeste post-ul respectiv) de ce pentru Kuta am dat o nota foarte mica; in schimb, prin comparatie, as alege oricand Baliul (nu Kuta, ci Nusa Dua-cum am scris intr-un comment mai sus) in detrimentul Rep. Dominicane

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[25.11.16 08:39]

@adri-nico: da, am fost; iar in cele 2 saptamani pe care le-am stat acolo, n-am gasit mare lucru de facut; plus ca daca iesi din resort, risti sa te intorci acasa cu o mare depresie; e o saracie lucie acolo;

Gica contra e la datorie.

Unora le place jazzul... altora apa, soarele si palmierii.

E drept, eu am stat doar 10 zile, dar au fost prea putine. Nici resortul meu nu l-am descoperit pe tot.

Vreau sa spun ca depinde si de om, de tipul de turist. Am avut si eu o virusa pe cap ce ma freca la icre in fiecare dimineata, "azi ce facem? ". Cind eu voiam doar sa lenevesc pe sezlong... sa mai deschid un ochi cind si cind, sa admir peisajul... si peisajele care treceau prin fata...

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adri-nicoPR[Buzău]21r[25.11.16 10:48]

@sirbuvio: Welcome back! Astept sa imi comentezi relatarile din vacanta. la urmatoarea postare o sa am o surpriza pentru tine.

Aoleu,acum mi-am dat seama ca prima parte a ecoului,cu scrisul mai aplecat,nu iti apartine. Chiar ma miram cum sa te fi plictisit in resort ... La a doua citire am inteles cum sta treaba. Nici tu nu ai apucat sa cutreieri cit ti-ai fi dorit.

Stii care a fost treaba la mine,eu n-am vazut din resort decit aleea spre plaja pe laturile careia gaseai receptia,barurile,piscina si restauratele...ce era mai important...,nu ca ar fi avut si alte atractii pe gustul meu. Dar un ochi tot am aruncat cind a trebuit sa caut farmacia,unde mi-am dat intilnire cu fotograul saonist. Sau dupa bancomat... resortul ala era mai mare decit orasul meu. Am mers cam de la un cap la altul...si tot nu am vazut in intregime ce ar fi fost pe-acolo.


sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[25.11.16 18:03]

Uf.

Nu stiu cind o sa am timp sa citesc, sa si rumeg. Cam balamuc aici la mine. Oricum, din cit am citit pina acum, parca nu mai esti asa exuberanta ca data trecuta...

Oricum. La unde am stat parca nu era room service daca imi amintesc bine... venisem intr-o seara dupa inchiderea restaurantelor si... zuzi mea avea foame. Da' rau, frate. Eu m-am rezolvat usor, o tuica doua beri si niste alune la un barulet si gata, dar ea nu si nu. Batman. Deci, nu-mi venea sa cred ca nu stia de sports bar... whoaa, sa vezi ce ochi de broasca a facut cind am dus-o acolo, pe la 2 noaptea, si cind a vazut oferta... se astepta doar la pizza, dar erau de toate, chiar si gratar. De asta zic, unii nu reusesc nici resortul sa si-l cunoasca.

Mi-a parut rau ca nu am tras cu arcul, ca nu am luat caiac de la hotel macar o juma' de zi (era free), ca nu am pierdut citeva ore pe terenul de baschet, ca nu am fost la gym, ca nu a fost soata la masaj/fitness si alte chestii/pănărămi d-alea de femei ce mai aveau aia pe-acolo, ca nu am fost cu parapanta, ca nu am sarit gardul la Steve's bar unde era TA Meet&Greet in fiecare marti si joi parca, ca nu am fost la pescuit cu MikeFisher, ca nu am fost in turul lui PuntacanaMike, ca am pierdut al doilea beach party, ca nu am luat mai multe lectii de dans cu animatorii, ca nu am vazut eternul lor spectacol "Michael Jackson bla-bla"... maruntisuri, dar uite asa trece timpul. La disco n-am fost, la Casino n-am fost... Daca poti sa crezi, nici macar la bazarul Cortecito n-am fost, si era imediat la dreapta pe plaja cum ieseam din... "hotel". Ceva mai incolo era un restaurant cu peste si fructe de mare, i-am uitat numele, Captain Morgan parca sau pe acolo, sau Cook? Soata e nebună dupa fructe de mare si chiar mi-am dorit sa ajungem acolo, n-am apucat. Ca nu am batut plaja aia de la un cap la altul.

Ma rog. Eu am facut 5 excursii in 10 zile, si poate si de aia mi s-a părut ca a trecut timpul repede... De aia am zis tuturor, daca tot dai o fuga pina acolo, e mai bine sa faci un efort si sa mergi doua săptămini, ca nu se stie cind mai ajungi, si mai bine te plictisesti acolo pe plaja cu un cuba libre sau mojito in fata, decit sa iti para rau ca ai stat prea putin.

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[25.11.16 18:15]

Ooo, esti on...

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE

adri-nicoPR[Buzău]21r[25.11.16 20:46]

@sirbuvio: sint on... mai mult la masina de cusut!

Eu am facut de toate:

- am tras la tinta si am cistigat mama juana. locul 1 pe resort, in viata mea n-am facut asa ceva

- la prima lectie de dan s-a oprit aimatorul si mi-a zis ca am doua picioare stingi, apoi m-a luat de mina si m-a invatat bachata

- la primul aquagim eram in piscina

- la stretching pe plaja era io si antrenorul...

-la bingo -ora 5 in fiecare zi, am fost de 2 ori (atreia am ratat inceputul ca fusesem la casute) si am cistigat un tricoul... linie!!!

- am facut scufundari in piscina -free... si cind a venit rindul sa imi bage "aia " in gura... am icnit. o data... de doua ori... la fel ca acum n'spe ani. iar sotul si-a facut lectia pina la capat dupa care a iesit in aplauzele tinerilor... unde le-a replicat "eu sint scafandru profesionist"... si le-a inchis gura.

-la parasailing nu m-am bagat desi era punctul de plecare aproape de noi, ce vrei, mi-e frica de apa...

-am jucat "baschet" si aproape toate jocurile care se initiau si tu zici ca n-am mai fost exuberanta?

- in 7 zile am facut 3 excursii cu bani, 1 grats si una in plimbare... ti se pare ca am fost statica???

Comeon! Ieri a fost oferta de 599e/pers la 5 stele, plecarea miine. Ah, ce m-as fi dus!!! Si-o sa ma mai duc!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[27.11.16 06:21]

N-am zis frate ca ai fost statica, ci ca parca n-ai mai fost asa exuberanta ca data trecuta, cel putin asa mi s-a parut din cele citeva rinduri citite pe ici-pe colo.

Pai stai, nu ma mai bîrîi la cap, lasa-ma sa citesc in pace! !

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[27.11.16 06:36]

@Catalin Mate:

De ceva vreme planuiesc sa ajung in viitorul apropiat intr-un loc exotic,

No. Bag sama ca din viitorul apropiat s-o mai scurs o saptamîna... te-ai hotarit? ! Nu ne zici si noua? Ca asa sintem curiosi...

Pentru honeymoon eu as zice mai degraba Mexic... sau Thailanda. Daca vrei si actiune.

Daca actiunea nu e neaparat cel mai important element, atunci Dominicana fara doar si poate. Sau chiar Maldive... Dupa ce am citit experienta colegului @halekulani... nu m-as duce nici platit in Bali.

Nu ca n-ai avea si tu google, da' asa ca sa ti se umfle buza, ia si viseaza. Poate te hotarasti. youtube

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[27.11.16 07:44]

Hai ca am mai gasit doua, nu sint exact ce cautam dar ar trebui sa fie destul ca sa te zgîndăre.

youtube,youtube

Pfoaaaiii, la minutul 1.20... ce vremuri...

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE

Catalin Mate[autor]PM[Oradea][28.11.16 08:06]

@Catalin Mate: Multumesc tuturor pentru comentariile, impresiile si experientele personale impartasite! Defapt multumesc intregii comunitati AFA. Intr-un final am ales: Republica Dominicana! Pana la urma sunt multe lucruri de facut, multe de vazut. Pe unii dintre voi cu siguranta o sa va contactez inainte de plecare, cand o fi ea, pentru sfaturi si indrumari.

Multumesc inca odata!

Salutari tuturor

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Valer*UC[Focsani]1r[28.11.16 18:18]

@Catalin Mate: Drum bun.


  • AFIȘATE rsp [31-49] — din total 49 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.13197183609009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1