;
Solicitare CMR / CIRCUITE MULTI-ȚARĂîncărcată de pe telefon!

Circuit Bucuresti - Barcelona, retur prin Elvetia

Trimisă în 15.03.16 21:07
de SWEETEVYCH [BUCURESTI]
» VIZUALIZĂRI: 2266

Buna seara, in iunie vrem sa plecam intr-un circuit in europa iar traseul ar fi cam asa:

La ducere

- bucuresti-venetia (2 nopti cazare)

- coasta de azur (nisa, 2 nopti cazare)

- barcelona (3nopti cazare)

- madrid (10 nopti la rude)

La intoarcere

- costa brava 2 nopti (plaja)

- aix les bains 2 (la prieteni)

- elvetia 1 noapte

- viena 1 noapte

Orice sfaturi sunt bine venite despre aceste orase (cazare, restaurante, plaje, plimbari etc .

Specific ca nu ma intereseaza muzee sau catedrale, vrem sa ne plimbam si sa descoperim lucruri si zone noi.

Mulutumim anticipat.


 • PERIOADA: Iunie -- NOPŢI CAZARE: 20
 • BUGET: 5000 -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 6

Răspunsuri la solicitare

cristina47SE[Bucureşti][15.03.16 23:21]

Nu te pot ajuta prea mult.

Eu cunosc doar Madrid, Barcelona si Costa Brava. Insa pe mine m-au interesat si catedralele, si muzeele.

Vacanta placuta!


mh_iuliaPM[Cluj]1r[16.03.16 00:21]

Hello,

Pare ca ai un traseu chiar ok. Banuiesc ca inclusiv distantele sunt calculate.

Ce stiu eu e ca Elvetia e f frumoasa si extrem de scumpa.

Eu am stat in Lausanne dar uitandu-ma pe scurt la traseu cred ca poti opti pentru o vizita in Lausanne si o cazare mai inspre Luzern. Sau daca vrei mai muntos... Interlaken. (vezi impresii)

Nu pot recomanda cazari, dar sunt site-uri de inspiratie. Daca e prea scump poti opta sa ajungi in Germania, poate chiar in Lindau. Acolo e tot frumos dar alte preturi.

Nisa - 2 nopti. Pare ok. Promenada des Anglais e faina dar plaja e cu pietre. E mai fain din punctul meu de vedere la Saint Tropez si obligatoriu as merge o zi in Montecarlo. In Nisa noi am stat intr-un apartament. Decent. Residence Lamartine se numeste.

La restul imi e greu sa imi dau cu parerea. De ex: Bucuresti - Venetia, 2 nopti. Prima undeva pe traseu, a 2a in Venetia? Sau 2 pana in Venetia?

Spor la cautari si pare un traseu lung dar frumos.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

carmen_22_09SR[Deva][16.03.16 00:39]

In Elvetia se plateste vigneta pentru un an de zile, nu stiu daca merita doar o zi alocata. Ma intreb ce poti sa vezi intr-o zi. Noi am fost in Saint Gallen si la Zurich.

Circuitul vostru este complex,

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

SWEETEVYCH[BUCURESTI][16.03.16 07:29]

@mh_iulia: clar o zi este pentru vizita in monte carlo, 2 nopti doar in venetia am uitat sa specific si cazarea intermediara pe care ma gandesc sa o fac pe langa langa lacul balaton.


SWEETEVYCH[BUCURESTI][16.03.16 07:33]

@carmen_22_09: Elvetia dupa cum ai vazut vrem sa o tranzitam la intoarcere dupa vreo 20 si ceva de zile de vacanta, doar pentru faptul ca merita vazuta in drumul pe casa macar pentru peisajele sale frumoase, rovinieta ai ideie cat costa?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

MichaellSR[Honolulu][16.03.16 07:53]

@SWEETEVY - probabil te referi la vigneta elvetiana si nu la cea romaneasca (ROvigneta?)

Cea elvetiana costa in jur de 40 chf.

Cazare adecvata si potrivita te greu de recomandat pentru ca nu stiu ce buget si ce preferinte ai. Booking.com cred ca poate fi de ajutor.

Daca cauti ceva ieftin si nu departe de autostrada, contacteaza-ma sau vezi in review-urile mele daca gasesti ceva potrivt.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

giulianiSR[Stuttgart [DE]][16.03.16 09:24]

@SWEETEVY - Intr-adevar, in Elvetia platesti vigneta pentru un an intreg, si costa 38,5 Euro, stiu de la cineva care a mers acum 2 saptamani acolo.

Am fost in Elvetia ca turist in Zurich si Luzern, clar ca e foarte scumpa cu preturi aproximativ duble ca in Germania. Daca la Zurich am gasit hotel la un pret decent, (4 stele, undeva la 90 de euro/noapte pentru doua persoane) in Luzern a fost mult mai scump. Pentru un hotel de 3 stele preturile erau cam la 130 de euro/2 persoane /noapte.

Ce doream sa spun cu asta e ca in Elvetia (din ce am vazut eu) in zonele turistice, de munte, in oraselele idilice mai mici, oferta de cazare e mai redusa, asadar e mai greu de gasit cazare la pret decent. In orasele mari sunt mai multe hoteluri si ai de unde alege (tot in Zurich stiu pe cineva care a stat cu 130euro/noapte /4 persoane).

Booking va ajuta cel mai mult insa.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

MichaellSR[Honolulu][16.03.16 10:54]

@giuliani - Din pacate ma simt nevoit sa te contrazic din nou si anume in privinta posibilitatiilor de cazare in afara oraselor sau centrelor turistice.

Cu ocazia vizitelor mele in decursul anilor am avut ocazia sa intilnesc locuri si posibilitati de cazare intr-o multime cum n-am mai vazut niciunde. Nu stiu daca e voie sa public adrese de site-uri aici (webmaster, te rog daca nu este permis, stergeti) dar as sugera, pentru bugeturi mai mici, site-ul b&b.ch. Este vorba de un site cu cazari mai ales la privat, dar numai, sunt si hoteluri mici, deseori in regim garni. La fel interesant este si airbnb.ch.

Din pacate autoarea nu a specificat ruta / traseul, resp. locul unde doreste sa intre, resp. sa iasa din Elvetia.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

Carmen IonAU[București][16.03.16 11:09]

@SWEETEVY - Mi se pare un traseu foarte interesant dar şi foarte obositor pentru un copil de şase ani, şi chiar şi pentru voi, oricât de tineri aţi fi. Numai gândindu-mă la câte hoteluri veţi schimba şi cât timp veţi pierde la check-in, şi mă ia cu ameţeală...

Totuşi:

Pentru cazarea la Veneţia îţi recomand un hotel din Mestre, de unde să iei autobuzul şi în câteva minute să ajungi la Veneţia. La Mestre nu vei avea probleme cu parcarea în timp ce la Veneţia ar trebui să laşi maşina la intrarea în oraş. La Veneţia, de luat vaporetto pentru o plimbare până la Piazza San Marco şi zona adiacentă. De reţinut că preţurile la mâncare în Veneţia sunt uriaşe. Dacă vă rămâne timp puteţi vizita insula Murano şi un atelier de sticlărie.

Nisa - aici m-ai omorât: 2 nopţi? Foarte puţin! Venind din Veneţia, n-ai cum să ajungi la Nisa decât seara, deci practic nu vei avea la dispoziţie decât o zi pentru o vizită în oraşul vechi şi o plimbare pe Promenade des Anglais - plaja e cu pietre mari şi în iunie şansele de a face baie în mare sunt destul de scăzute. Un hotel recomandabil pentru poziţia bună şi parcarea publică alăturată ar fi Comte de Nice - îl găseşti pe booking.

Barcelona - Traseu lung Nisa-Barcelona, nu vei vedea nimic din Coasta de Azur: ca să ajungi în ziua aceea la Barcelona va trebui să circuli pe autostradă, de unde nu se vede nimic din frumuseţea drumului de coastă - mare păcat, în locul tău aş mai tăia din zilele de Madrid în favoarea unei zile în plus la Nisa şi a unei opriri intermediare, la Montpellier, de exemplu, ca să ai timp să circuli de l Nisa la Montpellier pe "moyenne corniche" şi să te opreşti măcar un pic la Cannes, Monaco şi Saint Tropez.

De vizitat în Barcelona (ţinând cont de preferinţele tale şi de faptul că eşti cu un copil): Ramblas şi Mecato Boqueria, Parcul Guel, de urcat la Montjuic cu telecabina, văzut spectacolul de seară la Fontana Magica. Noi am stat în Barcelona la un hostel pe care nu-l recomand, dar vei găsi cu siguranţă hoteluri bune în centru.

Costa Brava - nu am fost, dar din câte ştiu plajele nu sunt grozave.

În Elveţia nu am fost. Noi ne-am întors de la Nisa prin Menton, Genova, Milano, Veneţia, Austria - poate că e o alternativă mai bună prin prisma costurilor mai mici la taxele de autostradă.

În Viena îţi recomand pentru cazare Pension Columbia, la două străzi de Ring şi Radhaus. Iarăşi, la o cazare de o singură noapte înseamnă că vei ajunge târziu şi, presupunând că a doua zi vei porni dimineaţa înapoi spre casă, nu vei avea timp să vezi nimic.

Cu excepţia Madridului, unde 10 zile sunt suficiente (inclusiv pentru a ajunge în câte o zi la Toledo şi Segovia, nu includ aici şi Escorial, din moment ce nu vă interesează muzeele), toate celelalte locuri în care vă veţi opri sunt popasuri fff scurte şi din care, după părerea mea, nu veţi rămâne cu mare lucru.

Dacă totuşi insişti să ajungi la Madrid cu maşina, dacă aş fi în locul tău eu aş renunţa la Costa Brava pentru că Barcelona are o plajă foarte bună şi aş regândi numărul de zile alocat Madridului (chiar dacă înţeleg că aceasta este destinaţia cea mai importantă, la rude) pentru a vedea câte ceva din Coasta de Azur şi a aloca şi Vienei măcar o zi. Oricum, chiar şi din traseul creionat de tine rezultă că vei depăşi cele 20 de zile preconizate!

Sunt chiar curioasă cum vei proceda în final şi sper că vei posta la întoarcere articole despre această excursie.

Alegeri înţelepte şi concediu plăcut!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

giulianiSR[Stuttgart [DE]][16.03.16 11:27]

@Michaell - Eu ma refeream in general la hoteluri, fiindca la asta am apelat de fiecare data. Posibil sa fie altfel la siteuri gen airbnb, dar eu nu am apelat niciodata la asa ceva. Oricum, ideea e ca preturile sunt mai mari in Elvetia.

Evident, depinde de gustul si bugetul fiecaruia, eu mi-am prezentat doar experienta personala.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

SWEETEVYCH[BUCURESTI][16.03.16 12:23]

@Carmen Ion: Multumesc, foarte punctuala, voi tine cont de sfaturile tale (mai mult ca sigur voi plusa 1 noapte peste cele programate la Nisa)

iar despre Costa Brava am luat in calcul sa ne oprim la intoarcere (tinand cont de distanta madrid-lyon) ca si cazare intermediara 2 nopti si de ce nu 1 zi de relax la plaja.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti][16.03.16 13:10]

Buna, frumos traseu.

Ai grija ca in Elvetia platesti degeaba autostrada, poti merge linistit pe nationale, deci intra in Elvetia pe o nationala.

In Franta e cam 9-10 euro suta de km, cam pe aici e si in Italia. In Spania e mai ieftin, undeva la 6 euro.

Cazari poti lua de pe www.booking.com, fara avans.

Si eu recomand o vizita de macar o zi in Venetia si la Madrid viziteaza gara Atocha.

Aaa poate o zi de Viena ar fi grozav.

Drum bun.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 699 PMA (2 voturi)]

MichaellSR[Honolulu][16.03.16 13:45]

Ai grija ca in Elvetia platesti degeaba autostrada, poti merge linistit pe nationale, deci intra in Elvetia pe o nationala
.

N-as fi crezut c-o mai aud si pe asta vreodata.


carmen_22_09SR[Deva][16.03.16 19:12]

@SWEETEVY - Daca imi amintesc bine costa 38 euro.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

SWEETEVYCH[BUCURESTI][16.03.16 19:25]

@Michaell: Plecand de la Lyon mai mult va sigur intram in Elvetia pe langa Geneva iar de acolo spre Austria astept sfaturi de la voi (traseu cu peisaje frumoase ce oras merita cel mai mult sa vizitez in elvetia, cazare etc

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti][17.03.16 08:12]

Eu, venind tot din FR, am intrat in Germanis si apoi pe nationala in Schaufeisen fara sa platesc cei 38 euroi.

Orasul e minunat. Aici sunt cascadele Rinului, cu cativa euroi facu cateva ture pe sub cascade, faci niste poze de o sa te invidieze toti prietenii!

Cu bine

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

horachiraPM[Bistriţa][17.03.16 09:20]

Invidiez un astfel de traseu bravoo

Doar atit -eu mi-am facut niste calcule dar cu intoarcere pe Franta-Germania nu Elvetia si mi-a iesit cam 1000 euro doar motorina si autostrazile si doar pina la Barcelona nu Madrid.

Sper ca-s euro aia din buget hehe

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

SWEETEVYCH[BUCURESTI][26.03.16 07:52]

Multumesc tuturor pentru informati, dar tot nu am primit detaliile asteptate (locuri de vizitat, unde putem face plaja, unde se mananca la preturi decente (asta va intreb ca am luat niste tepe prin paris 😂) hoteluri recomandate etc, despre barcelona si nisa-monte carlo ma intereseaza mai ales.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

 • [18] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 16.02.19 -- 08:26:16 (acest segment de cache se va actualiza în 16.02 16:26:16)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.0615129470825 sec