;
Întrebare [în rubrica] Vacanța pe Costa del Sol

Costa del Sol

Trimisă în 14.03.16 14:59
de VeneraaCH [Craiova]
» VIZUALIZĂRI: 1483

Buna ziua,

In vara aceasta am programat concediul in zona Costa del Sol, Spania. As dori sa stiu daca se poate ajunge cu trenul, autobuzul din Malaga catre principalele puncte turistice: Cordoba, Granada, Sevilla, Cadiz, Gibraltar sau trebuie sa inchiriez masina? Este mai rentabil sa mergi cu trenul/autocar sau sa inchiriezi masina? Suntem 2 persoane.

Exista excursii organizate catre Gibraltar si Tanger? Daca da, care este costul lor? Este nevoie de pasaport pentru a trece in Tanger?

Va multumesc anticipatRăspunsuri la întrebare

ameroPR[Bucuresti]ConsAFA[14.03.16 15:15]

Buna ziua. Din Malaga se poate ajunge cu autobuzul de la autogara centrala in orice oras al Andaluziei. Transportul este foarte confortabil, autocarele sunt dotate corespunzator, comode si suficient de rapide. Costurile nu sunt mari. Eu recomand aceasta varianta. Pentru doua persoane eu cred ca nu este nevoie de inchirierea unei masini, sigur ar fi mai comod insa circulatia este suficient de intensa si mai exista si disconfortul parcarilor in marile orase. Parcarile sunt scumpe si chiar trebuie sa va descurcati foarte bine in orase precum Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda, din punct de vedere al orientarii fie si cu GPS. Mai aveti si varianta de a merge in excursii organizate de nenumaratele agentii turistice care isi au sediul in Malaga. Este o alegere buna, comoda si aveti avantajul unui ghid care va sta la dispozitie pentru orice informatie si intrari la obiectivele din program cu orar sigur si explicatii profesionale. Incercati sa nu luati excursii organizate de agentiile de turism numai cu turisti romani din varii motive. Pentru Tanger si Gibraltar va trebuie pasaport. Si aceste excursii le puteti achizitiona de la agentiile de turism spaniole aflate din abundenta in Malaga. Daca nu ma insel excursia in Gibraltar costa in jur de 50 eur iar Tangerul depinde de anumite optiuni 80 eur. Va doresc sedere si excursii frumoase.

N.B.: amero este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația SPANIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][14.03.16 15:21]

@amero - Multumesc mult pentru informatii!


VeneraaCH[Craiova][14.03.16 15:51]

@amero - Ati vizitat Gibraltar si Tanger? Merita timpul si banii?


ameroPR[Bucuresti]ConsAFA[14.03.16 16:05]

@Veneraa: Am vizitat Gibraltarul si desi vremea nu ne-a fost favorabila excursia mi-a. placut in mod deosebit, o ecperienta foarte frumoasa. Va sfatuiesc sa nu o ratati. In Tanger nu am fost cu acea ocazie insa cei care au fost au vrniy dezamagiti datorita timpului pierdiut cu traversarea si a viziyarii restrictionate ca durata a orasului in sine, iar pretil excursiei li s-a parut prea mare. Eu as opta pentru o zi in Ronda, o bijuterie andaluza lmult mai aproape fe Malaga; la circa 2 ore distanta cu autocarul.

N.B.: amero este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația SPANIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][14.03.16 16:19]

@amero - Am citit despre Ronda ca este frumoasa ca punct turistic. In SATELE ALBE ati fost? Dar in Cadiz? Ce imi mai puteti spune despre zona? Orice informatie este utila pentru noi.

Multumesc pentru ponturi.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ameroPR[Bucuresti]ConsAFA[14.03.16 16:29]

@Veneraa: am avut cazare in Marbella, merita sa faceti o vizita combinata ci Porto BAnus. cand ai timp citrste te rog rew. mele. Imi propun sa ma intorc in Andaluzia mai am multe de vazut si zona este foarte frumoasa iat preturile sunt rezonabile comparativ cu alte regiuni mai bogate ale Spaniei.

N.B.: amero este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația SPANIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

AlbinoiumSR[București]1r[14.03.16 16:44]

In zona aceea e pacat sa nu inchiriati o masina pentru a vedea tot ce se poate vedea (si chiar aveti ce). Parcarile nu sunt disperate decat in marile orase si am gasit de fiecare data o solutie.

Gibraltarul nu trebuie ratat si NU trebuie pasaport (este Anglia). Aici trebuie atentie si indemanare la parcare in locuri mici dar se poate. Oricum, nu uitati sa plecati de acolo cu plinul facut pentru ca este mult mai ieftina benzina/motorina decat in Spania. Pentru Tanger (trebuie pasaport) dar nu prea este de vizitat, cel putin nu acum - parerea mea.

Cadizul cu imprejurimile si Sevilla sunt de vazut neaparat.

La Cordoba se poate merge usor dar parcati inainte de a trece peste rau, fara probleme. Mezquita este senzationala, ca si cartierul din jur.

La Granada este cam imbulzeala si haos iar Alhambra nu m-a dat pe spate, poate din cauze comparatiei cu Sevilla. Aici parcarea este chiar problematica si trebuie localizat bine castelul si drumul iar gps-ul cam face probleme prin inghesuiala de pe deal.

De asemenea, excursiile organizate au preturi ciudat de mari, puse cap la cap si adunate. Un nou motiv de inchiriere masina.

Daca inchiriati, va sugerez sa fotografiati fara exceptie locul unde ati parcat, eventual cu o cladire sau ceva reprezentativ, pentru a putea apela la localnici pentru gasirea masinii dupa tropaiala prin oras. Oricum, pozele vor avea si valoare sentimentala.

In final, as cauta cazare mai pe la jumatatea distantei dintre Malaga si Gibraltar (sunt multe Urbanizacion, cu apartamente super de inchiriat). Astfel reduceti foarte mult pretul cazarii si al mancarii, precum si cel total.

Va urez succes in programare si o vacanta splendida.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

Carmen IonAU[București]1r[14.03.16 18:01]

@Veneraa - Dacă vrei să vizitezi Andaluzia sfatul meu este să închiriezi o maşină, pentru a nu depinde de orarul autobuzelor sau trenurilor şi a nu fi "alergaţi" de cine ştie ce agenţie. În plus, sunt absolut convinsă că veţi ieşi mai ieftin. În al treilea rând, unele distanţe sunt destul de mari - de exemplu până la Cadiz - şi greu de străbătut cu autobuzul/trenul.

Sugestia cazării undeva la mijlocul distanţelor e bună - poţi alege chiar şi o staţiune pe Costa del Sol ca să fii mai aproape de Ronda, Sevilla, Cordoba, Gibraltar şi Cadiz. Nu sunt de acord cu observaţia userului Albinoium în legătură cu Alhambra - e un loc fabulos, are şi o parcare mare, însă atenţie! nu se poate intra decât cu rezervare în prealabil pe site-ul lor sau telefonic. Dacă ar fi să aleg, aş alege categoric Granada în detrimentul Gibraltarului, şi asta nu numai datorită Alhanbrei. Dacă totuşi vrei să vizitezi Gibraltarul, imediat după ieşirea de pe pista aeroportului (aşa e intrarea în oraş!), pe dreapta e o parcare imensă. Gibraltarul eu zic că e mai degrabă o curiozitate - o enclavă britanică într-un teritoriu spaniol - care are prea puţin de-a face cu spiritul andaluz. Dacă ai timp, du-te, dacă nu, nu vei pierde prea mult.

În schimb, Ronda şi celelalte pueblos blancos merită cu prisosinţă cercetate - ele sunt adevărata Andaluzie.

Eu am postat pe AFA un serial despre Andaluzia (Sevilla, Granada, Cordoba, Mala şi Costa del Sol, Cadiz şi alte locuri de pe ţărmul Atlanticului): primul articol îl găseşti aici vezi impresii.

Alegeri inspirate şi concediu plăcut!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

DabatorSE[București][14.03.16 19:36]

@Veneraa: Eu am ales varianta închirierii unei mașini. Am ales Europcar, compania de la care am închiriat mașină ori de câte ori am fost în Spania. Prețurile în Spania la închiriat mașini sunt destul de mici. Dacă o închiriezi 5 zile sau 7 prețul este același. Mașina e bine să fie rezervată de pe acum, în timp prețurile pot crește. Se poate anula rezervarea și cu 24 de ore înainte, așa că aveți timp să vă gândiți și răzgândiți.

E drept că trebuie să iei în calcul și alte costuri suplimentare - taxe de parcare, de autostradă și benzina. Noi am fost 5 persoane și sigur a meritat.

Costul excursiilor organizate este destul de mare dar ai avantajul ghidului, dar și dezavantajul plimbării cu autocarul pe la toate hotelurile din stațiunile de pe Costa del Sol, pentru a fi ridicați ceilalți turiști.

Sevilla și Cordoba merită vizitate cu prisosință. În Granada nu am fost decât la palat, căci am combinat și cu Nerja. Gibraltarul este interesant.

Despre Tanger am povestit aici. Pe mine excursia m-a costat 62 de EUR și am achiziționat-o de la o agenție din Benalmadena. Și acum mi-e greu să spun dacă merită sau nu.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][14.03.16 22:28]

@Dabator: Multumesc mult pentru sfaturi!


VeneraaCH[Craiova][14.03.16 23:04]

@Albinoium - Multumesc foarte mult!


VeneraaCH[Craiova][14.03.16 23:15]

@Carmen Ion - Multumesc foarte mult!


VeneraaCH[Craiova][14.03.16 23:20]

@Veneraa - Despre Cadiz si Jerez de la Frontera imi puteti spune ceva? Ce se poate vizita, locuri de cazare, etc.


Carmen IonAU[București]1r[15.03.16 08:30]

@Veneraa - Poate că înainte de a pune alte întrebări ar fi bine să citeşti reviewurile postate pe AFA la rubrica Spania, subcapitolele 1) Andaluzia şi 2) Costa del Sol. Sunt sigură că astfel te vei putea lămuri.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][15.03.16 09:31]

@Carmen Ion: Am citit foarte mult. Am citit chiar si Traveler -Spania. Pe mine ma interesează ponturi, raportul calitate/ pret.


AlbinoiumSR[București]1r[15.03.16 10:08]

@Veneraa - Cadizul este de pe alta planeta si merita vazut in viata aceasta. De la Gibraltar se poate merge prin Tarifa (cu adevarat cel mai sudic punct din Europa), apoi cap compas San Fernando si foarte aproape, una dintre cele mai tari plaje vazute de mine, langa Camposoto (gps 36.425159; -6.227805). De aici se poate merge la Jerez (care chiar nu m-a emotionat, dupa atatea vazute inainte) si apoi mai departe, pana la Huelva si in final, Vila Real de Santo Antonio in Portugalia. Am vazut ca varsta dvs nu va va pune nicio problema in abordarea unor distante mai mari dar pe drumuri perfecte si fara aglomeratie exagerata. Daca iesiti in Portugalia, va atrag atentia sa avizati la inchirierea masinii ca veti parasi Spania in Portugalia (este de la sine inteles la majoritatea firmelor dar e bine sa fie scris, pentru a nu avea probleme cu asigurarea in caz de...). Iesirea la Santo Antonio a fost super pentru a remarca o diferenta spectaculoasa intre cele doua tari, chiar si la natura din ele. Nu este o diferenta in rau sau in bine ci doar o diferenta.

Dupa cum puteti remarca, am abordat sugestiile numai din perspectiva inchirierii unei masini pentru ca altfel nu am calatorit in frumoasa Spanie (mai putin Madridul, pe care l-am tropait sanatos si fara poluare).

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

Carmen IonAU[București]1r[15.03.16 10:12]

@Veneraa - Eu ţi-am sugerat să citeşti cu răbdare articolele de pe AFA: de pildă, la rubrica "Andaluzia - Alte zone - La pas prin Andaluzia şi Oraşe mai puţin vizitate" ve găsi multe sfaturi utile şi ponturi, inclusiv despre Cadiz sau Jerez.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][15.03.16 10:28]

@Albinoium: Multumesc foarte mult. Sigur o sa inchiriem masina pentru ca vreau sa vedem tot ce se poate vedea, mai putin Tanger😁. Abordarea distantelor cu trenul iese din discutie. Ati închiriat masina online, de la ce firma ati închiriat? In afara de permis si CI, mai sunt necesare si alte documente pentru inchiriere?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][15.03.16 10:32]

@Carmen Ion: Multumesc! 😉


AlbinoiumSR[București]1r[15.03.16 11:22]

@Veneraa - Am inchiriat de fiecare data Fiesta si niciodata nu am avut parte de el (ci de mai bune). Trebuie studiate foarte atent conditiile de inchiriere care nu sunt puse chiar la vedere neaparat. Poate incercati sa castigati simpatia persoanei de la desk-ul din aeroport (cum va pricepeti mai bine) si sa primiti o masina Diesel care va va ajuta atat la consum cat si la cuplu in situatia reliefului foarte ondulat.

Trebuie card de credit cu suma disponibila minima cat excess-ul (fransiza care se plateste in caz de necaz din buzunarul personal si abia dupa suma respectiva plateste asiguratorul).

Cand primiti masina, se va bloca suma de excess (peste o mie de euro, in general) si se va debloca dupa ce au primit masina in buna regula. Se poate (si chiar ar trebui) plati o suma in plus pentru "no excess" sau doar diminuarea lui la cateva zeci sau sute de euro care nu ne lasa dezbracati in caz de accident. In acest caz chiar ca suntem linistiti deci recomand calduros "no excess". Este foarte important si mai putin cunoscut ca este bine ca noexcess-ul sa il faceti tot la aceeasi firma pentru a evita falsurile sau limitarile (sunt si ei oameni). S-ar putea ca si acest noexcess sa fie purtator de comison, ca in tot domeniul asigurarilor si de aici riscul de necazuri. La ridicarea masinii va rog sa filmati toata suprafata ei, inclusiv pe dedesubt (doar bagati mana cu camera pe sub caroserie de jur imprejur) si tapiteria pentru a nu avea discutii neprincipiale la predarea ei.

Folositi cu incredere orice drum (A-7, N-340 sau whatever) dar niciodata AP-7 care este cu plata si catre care duc toate drumurile inclusiv gps-urile. Uitati-va cu atentie pe Google maps si o sa intelegeti. Daca v-a pacalit si ati intrat, iesiti la prima poarta si scapati cu cativa euro. Se plateste de pe geam, direct cu cardul si fara nicio alta operatiune. Stiu ca se seteaza gps fara plata dar o sa vedeti ca tot spre AP-7 incearca sa va pacaleasca.

Am folosit de fiecare data alta firma de inchirieri si nu m-a dezamagit niciuna. La Malaga am folosit Centauro dar acum s-a extins dar s-a "stilat" si pretul. Oricum, firmele de inchiriere au o parcare imensa chiar in usa aeroportului si tot acolo o veti preda, nu neaparat in prezenta cuiva ci aruncand cheile pe geamul din spate putin lasat si usa incuiata anterior.

Eu obisnuiesc sa fac o tura de aeroport dupa ce ridic masina, pentru a nu bajbai dupa intrare atunci cand plec spre casa si timpul este pretios. Cu aceasta ocazie ma obisnuiesc si cu masina. Oricum, de cand cu diferitele tipuri de cruise control, care este o minune in cazul drumurilor lungi, insist sa il frecati la cap pe cel care va preda masina si sa aflati toate specificitatile, inclusiv deschiderea capotelor (nu glumesc, am cautat la Ford Focus clenciul de la capota pana am renuntat) si mai ales a rezervorului.

Fara sa ii fac reclama, am avut o relatie eleganta cu Rentalcars, unde este si o persoana care vorbeste romaneste si care, acum 3-4 ani, era o romanca fermecatoare si cooperanta.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][15.03.16 11:52]

@Albinoium: Foarte folositor tot ceea ce mi-ati scris, de mare ajutor. No excess= asigurarea aceea de 20-25 €/ zi?


AlbinoiumSR[București]1r[15.03.16 13:50]

@Veneraa: Chiar ma bucur sa nu mai dati piept cu aceste mici smecherii comerciale. Nu este neaparat 20/30 euro. Va recomand sa rasfoiti cu indarjire ofertele dar cu accent pe acest subiect. Pentru noexcess ideale sunt ofertele cu el cuprins direct. Oricum nu luati decat de la acelasi cu cel care inchiriaza chiar daca sunt si oferte colaterale mai mici /logic/. Studiul faceti-l cu calculiciul alaturi si veti avea surprize. Daca va apucati de aceasta activitate imediat dupa biletele de avion si cazare aveti timp sa purtati o corespondenta bogata cu 3/4 firme unde ati gasit acceptabil, va mai coditi putin si ii laudati discret ref ce ati auzit de la prieteni culminand dupa 3/4 ravase cu solicitarea apocaliptica "va rog sa imi faceti ultima oferta de pret in conditiile discutate". Succes!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

VeneraaCH[Craiova][15.03.16 14:59]

@Albinoium: Multumesc


 • [23] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 20.03.19 -- 12:31:33 (acest segment de cache se va actualiza în 20.03 20:31:33)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.084212064743 sec