Solicitare CMR / GRECIA

Cazare Thassos - Vara 2015

Trimisă în 09.03.15 19:09
autor pitigoiroxanaUC [Valcea]
» VIZUALIZĂRI: 9007

Buna ziua,

Datorita faptului ca este prima data cand plecam cu masina in vacanta in afara tarii, am ales ca destinatie insula Thassos.

Am tot citit informatii pe AFA, dar inca nu m-am lamurit cum e mai bine si unde ar fi mai bine sa mergem, de aceea apelez la bunatatea voastra.

V-as ruga sa ma ajutati cu cateva informatii:

- ce sa alegem vacanta cu masa inclusa sau fara masa?

- daca alegem vacanta cu masa, sa fie mic dejun/demipensiune/all inclusive?

- in ce zona a insulei sa mergem?

- daca ma puteti ajuta cu cateva hoteluri la care ati fost ar fi super.

Multumesc anticipat.

O zi buna,

Roxana


  • PERIOADA: iulie - august -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 400 euro/pers -- TRANSPORT: Individual
  • ADULŢI: 8

Răspunsuri — pag 2 / 2

ebirsanPA24r[10.03.15 02:41]

Probabil fiind din Constanta și sătui de plaje cu nisip fin și intrare lina in apă, nici nu am luat în calcul Golden Beach sau Paradise Beach.

Ori cum impresia cea mai proastă ne-a facut-o superaglomerata și murdara Marble Beach. Nici când era amenajată nu văd de ce a fost catalogată ca un "must sea" pt. Thassos. Plaja de la Makriammos situată 3 km mai la nord are un peisaj mai ok și nu trebuie să înghiți tonele de praf alb ridicate de zecile de mașini care merg în șir indian, bară la bară, în ambele sensuri spre/dinspre Marble Beach.

Dar in orice zonă turistică există "un pom lăudat" unde turiștii trebuie să-și ia țeapa de rigoare. Nici Giola nu e foarte departe de această definiție. Adevărul este că drumul este atât de prost până la aceste două locații și mai ai de mers și pe jos prin soarele ucigător, încât o data întors de acolo nu-ți vine să recunoști că ai fi putut foarte bine elimina de pe agenda ta de turist aceste două obiective.

Cam la fel e și cu plaja Egremni din Lefkada. După ce ai coborât, dar mai ales urcat cele 200 și ceva de trepte de ce ai recunoaște că apa e la fel ca cea de la Kathisma beach iar peisajul de la Porto Katsiki nu are rival în Lefkada (și sunt de urcat numai 100 de trepte).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mario 110PM3r[10.03.15 09:09]

Personal prefer coasta vestica; aici soarele rasare mai tirziu, dupa ora 7:30-8:00 dar tine pina seara tirziu; cine vrea sa prinda rasariturile de soare alege partea estica.

Referitor la cazare, chiar daca alegeti o vila intreaga (daca gasiti) sau camere la diverse vile apropiate, sunt in totalitate de acord cu cei care sustin regimul fara masa; pe linga tavernele de care s-a vorbit mai sus, pentru masa de dimineata nu e nevoie sa carati din Romania salam de sibiu si alte brinzeturi, pentru-ca au ei acolo la supermaket-uri salamuri si brinzeturi foarte bune si la preturi decente (10-15% mai mari decit cele de acasa). Iar pentru celelalte mese, nu pot sa cred ca n-o sa duceti dorul unui gratar...,

Noi am fost anul trecut la Villa George in Skala Rachoniou, am fost foarte multumiti si anul asta o sa mergem tot acolo - cititi review-ul.

Concediu placut tuturor, oriunde mergeti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

calatorulPA12r[10.03.15 09:58]

@pitigoiroxana - Destinatia aleasa, perioada si bugetul sunt ok, si transportul individual e de preferat, indiferent cate persoane sunt in masina, atentie ca la greci intre 15-30 august e cel mai aglomerat si mai scump. Inndicatii despre drum veti gasi aici pe AFA cu diferite variante, le alegeti pe cele care va convin. Odata ajunsi in Grecia, orice varianta de drum spre Thassos e la fel de buna, fie pe drumul vechi fara taxa dar cu viteze mai mici, fie pe autostrada noua Egnatia, mai repede si cu ceva taxe de 3/4 euro de masina.

Pentru ferryboat va recomand sa treceti de Kavala, si sa mai mergeti 15 minute pana la Keramoti, sunt idicatoare pe toate drumurile, unde veti gasi un ferry mai ieftin, mai des si mai rapid care va duce in capitala Limenas, in nordul insulei. Vapoarele pleaca la fiecare 30 min. dar e bine sa ajungeti pe lumina, pana la 8 seara, ca sa fiti siguri ca prindeti traversarea, care costa vreo 4 euro de om si 15-20 de masina, insa e o frumoasa plimbare cu vaporul pe mare. Gasiti pe net programul vapoarelor si taxele.

Insula e plina de romani si multi greci au invatat romaneste, dar oricum majoritatea celor din turism si magazine stiu engleza. Va recomand sa faceti si turul insulei, nu va ia mai mult de o zi cu masina, cu pauza de masa si plaja cu tot. Partea estica si sudica este mai abrupta si cu ceva serpentine dar foarte frumoasa si cu cele mai bune plaje, vestul si nordul au resorturi mai mari dar mai izolate si cu plaje mai slabute despre care am scris pe AFA la Septembrie in Thassos vezi aici vezi impresii. Noi am ales in est o statiune mare Skala Panaghia si un apartament de 4 persoane intr/o vila pe panta unui deal/munte de unde vedeam toata marea, rasaritul din balcon, extraordinar, si puteam ajunge la plaja si pe jos.

Parerea mea e ca 8 persoane sunt un grup mare si greu de sincronizat si ar fi bine sa va alegeti o cazare langa o plaja mare, chiar si fara mic dejun, pe care si/l poate gati fiecare singur, ca acasa, pensiunile scriu pe site daca au sau nu chicineta unde fiecare isi poate face un mic dejun la ora lui de trezire. Daca erau copiii cineva trebuia sa se ocupe de ei, dar asa fiecare cu cafeaua sa. Nici la pranz nu trebuie sa gateasca nimeni caci sunt destule taverne de toate felurile si de toate preturile.

Zona de care spun leaga doua statiuni litorale Skala Panaghia si Skala Potamia, in golful cu cea mai grozava plaja Golden Beach, nisip, apa limpede, calda, minunat. Sa nu va cazati in localitatile/satele Panaghia sau Potamia ca sunt la cativa km de plaja, statiunea litorala se cheama cu Skala etc. Noi am gasit intre zecile de taverne de pe faleza una care ne/a invitat sa folosim gratis sezlongurile lor cu umbrele de pe plaja, fiindca mancam la ei. Am fost si la alte plaje si alte taverne, am mancat de pranz cu 6-10 euro de caciula un fel principal sau doua mici cu o bautura, ca sa nu stam sa gatim.

Unde am locuit noi la Golden Beach Inn aveau gratare in curte iti puteai face fripturi, si bucatarii pe holul camerei, unde unii mai frigeau cate ceva in pauza de plaja de la pranz. Faleza era plina cu magazine si mancare pentru toata lumea, de unde luam si bautura pentru hotel/pensiune, la jumate de pret fata de taverna.

Cazarea langa o plaja buna va permite celor mai harnici sa ajunga la timp la plaja, fara drumuri suplimentare si tras de maneca pe cei mai lenesi. Dupa care va puteti face orice program va place, la alegere, si merita sa cautati plajele frumoase din insula Aliki, Pefkari, Psilli, Makriammos, Marble beach, Paradise beach, le gasiti si pe net, dar cu siguranta grecul gazda o sa va spuna cum sa ajungeti unde vreti voi. Succes si vacanta frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

olteanul2010PA11r[10.03.15 10:33]

Depinde mult de spiritul dumneavoastra si de ce va doriti de la vacanta. Poate nu este nimerit sa va dau sfaturi pentru ca fac parte din alta categorie de varsta. Dar si copii mei sunt diferiti: fata este atrasa de o vacanta la vila dar baiatul nu concepe decat un hotel de minim 4* cu HB. Noi am fost de 2 ori in Thassos, prima data la un hotel de 3* (real 2*) in Limenas iar apoi la un hotel de 4* in Tripiti (langa Limenaria). Despre Blue Dream Palace am postat cateva impresii, ne-a placut si il recomand. Din punctul meu de vedere as recomanda un hotel de 4* cu demipensiune amplasat intr-o statiune sa nu stati tot timpul in masina. Daca mergeti pe 3* atunci alegeti doar cu mic dejun care poate fi sumar si monoton dar totusi este ceva. Parca in vacanta este bine ca macar dimineata sa nu ai grija mesei, aceasta este opinia sotiei. Aici cina este modesta si nu merita nici 5 E. In Grecia exista multe hoteluri clasificate peste valoarea reala mai ales in zonele unde mergem noi romani.

Personal va recomand Potos amplasata in sud la jumatatea distantei Est -Vest, a mai recomandat cineva Potos. Este o staiune mai populata si mai animata ideala pentru tineri. Cu putin efort puteti sa luati un hotel de 4* cu impresii bune pe mai multe site-uri. Eu as recomanda Alexandra Beach sau Astir Notes pe care le puteti gasi la oferta cu 60E/noapte cu HB. Un alt hotel care ma atrage este Kamari Beach de 3* amplasat pe o plaje deosebita San Antonio si despre care ma mir ca nu a recomandat-o nici-un coleg. Ce mai bun hotel din zona este Atrium dar este destul de scump si nu prea mai apare in oferta din Romania. Decat sa stati 7 nopti intr-o vila mai bine stati 6 nopti intr-un hotel de 4*. Este adevarat ca plajele mai bune sunt pe partea de Est dar nu prea sunt hoteluri noi accesibile la pret. O alta plaje buna relativ aproape de Potos este Aliki unde se ajunge usor cu masina si sunt si niste ruine. Un hotel bun pe coasta de vest pe care l-am vizitat este Aleea Suite dar este un pic mai scump si este departe de restul plajelor.

Noi cred ca vom merge din nou in Thassos dupa 15 august intr-una din locatile mentionate si nu cred ca vom cheltui mai mult de 1000 E pentru 6 nopti dar nici nune vom indopa cu fructe de mare si miel la protap (de fapt nu ne plac).

Eu va recomand sa consultati impresiile pe mai multe site-uri (AFA, Booking, Tripadvizor), sa alegeti un hotel cu nota peste 8, cu mai multe impresii pe care sa le cititi cu atentie si sa tineti cont ca cu cat creste numarul de stele cu atat cresc si pretentile turistilor. O sa vedeti o gramada de vile cu note de peste 9 dar de cine au fost acordate. Renuntati la All sau la FB, care nu sunt pentru Thassos. Faceti un calcul daca cina la HB face mai mult de 12 E atunci luati doar BB.

Va doresc o vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Lupu RalucaUC1r[10.03.15 11:47]

Buna ziua!

Si prima noastra experienta legata de Grecia a fost Thassos. Noi am fost la hotel Potos din Potos, pe care il recomand cu caldura. Am avut un apartament superb, noi am fost 3 adulti si un copil. Am avut demipensiune si daca as mai merge as alege la fel. Am incercat sa mancam la diverse taverne din insula, dar mie nu mi-a placut mâncarea lor, este prea grasa si prea grea pentru mine si evident pentru copil. La hotel am gasit o supa (sau ciorba) gustoasa in fiecare zi, un gratar si alte preparate care pot fi date si unui copil cu incredere.

Mâncarea este foarte scumpa la ei, si repet, deloc pe gustul meu. Multe pane-uri, iar unele supe sunt gretoase de nu se pot manca. Noi ne-am plimbat in toata insula, am facut plaja si la Paradise Beach si la Marble, Golden etc.

Vacanta placuta si spor in alegerea locatiei perfecte!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

nickrotrmJR1r[10.03.15 13:17]

@pitigoiroxana - noi am fost 10 zile cu demipensiune in Thassos si cred ca e o alegere buna pentru familiile cu copii. Pentru grup numai de adulti cred ca micul dejun e suficient, deoarece astfel veti putea merge seara la taverne pentru renumita "seara greceasca" bouzukia"

noi am stat in Kynira, care era aproape de Skala Potamia... oricum eu as alege sudul sau parte de est a insulei si datorita statiunilor care sunt acolo.

Am stat la Maranton Beach, un hotel pe care eu il recomand.

De vizitat satul Theologos...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (4 voturi)

edbica2000GD[10.03.15 19:38]

@vega06 - om vedea pana la vara ce va fi. Deocamdata preturile sunt egale cu BG si mai mici decat in RO. Si asta din noiembrie 2014.


carmen_22_09SR5r[10.03.15 23:57]

@vega06 - "frumusetea unui loc este data de ochii celui care priveste. ", ma faci sa si rad, atunci am putea sta acasa sa privim pe directia dorita si sa nu mai cheltuim energie si timp si bani...

Nu stiu de ce esti asa incrancenata spre a impune plaja aceea care chiar este "no, must see" si dupa cum vezi mai sunt si altii de aceeasi parere cu mine (vezi ce zice si ebirsan, care este un om al litoralului)

Iti propun sa-i lasam pe cei care au lansat intrebarea sa se organizeze singuri in ceea ce vor sa faca si ce nu, mai ales ca au solicitat referinte pentru cazare si masa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

pitigoiroxanaUCAUTOR SOL[11.03.15 01:32]

Salut,

Multumesc mult celor care si-au facut timp sa imi raspunda, iar in acelasi timp sa ne ofere sfaturi utile pentru vacanta.

Dupa multe cautari si pareri impartite, am facut rezervare la un hotel de 3* in Skala Potamias, fara masa. In camere avem si chicineta in caz ca vrem sa ne facem noi micul dejun.

O sa revin cu impresii din vacanta.

Vacante placute tuturor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

vega06PR5r[11.03.15 01:38]

@carmen_22_09 -

1.

"frumusetea unui loc este data de ochii celui care priveste. ", ma faci sa si rad, atunci am putea sta acasa sa privim pe directia dorita si sa nu mai cheltuim energie si timp si bani...

Daca atat ai inteles din propozitia aceea, no comment...

2.

Nu stiu de ce esti asa incrancenata spre a impune plaja aceea care chiar este "no, must see" si dupa cum vezi mai sunt si altii de aceeasi parere cu mine (vezi ce zice si ebirsan, care este un om al litoralului)

Acelasi lucru as putea sa-l zic si eu despre tine, incrancenare in a nu merge acea plaja, dar n-o fac. Eu nu sunt deloc incrancenat si nu incerc sa impun nimic. De ce as face-o? Mi-am spus parerea asa cum ti-ai spus-o si tu. Si asa cum unii sunt de acord cu tine, tot asa altii sunt de acord cu mine (vezi @crismis in review-ul ei “'La mare' in Thassos”). Am dat o posibila locatie de vizitat si cateva detalii despre ea, optiunea finala de a o alege sau nu apartinand-ui normal lui @ pitigoiroxana.

3.

Iti propun sa-i lasam pe cei care au lansat intrebarea sa se organizeze singuri in ceea ce vor sa faca si ce nu, mai ales ca au solicitat referinte pentru cazare si masa.

Chiar daca solicitarea a fost pentru cazare si masa, pentru ca vin pentru prima oara in Thassos si cum la punctul 3 apare intrebarea “In ce zona a insulei sa mergem? ”, care poate fi interpretata si ca o solicitare cu privire la zonele de vizitat , nu cred ca va fi deranj daca vor afla si cateva zone “must see” ale insulei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (5 voturi)

ebirsanPA24r[11.03.15 08:27]

Emotiile pe care un anumit obiectiv turistic le generează diferă evident de la om la om și țin de o multitudine de factori subiectivi (de exemplu de starea de spirtit generală pe care ai avut-o când ai vizitat acel loc).

Este în avantajul celui care citește postările AFA și urmează să viziteze și el o anumită destinație să afle opiniile cât mai multor antemergători. Ca urmare poate decide în deplină cunoștință de cauză dacă se duce sau nu să viziteze și el respectivul obiectiv, și dacă o va face va putea la rândul lui să se poziționeze ulterior într-una din taberele LIKE sau NOT LIKE.

Discutiile de tip "cine a fost mai obiectiv" în aprecierea unei destinații turistice sunt sortite din start eșecului, pt. că așa cum spuneam aprecierile țin de gusturile fiecăruia și de experiențele anterioare la care involuntar ne vom raporta întotdeauna.

Lucrul pe care eu îl consider însă esential este cel legat de descrierea cât mai corectă a unor experiențe care implică costuri semnificative. De exemplu o excursie dedicată vizitării unui anumit obiectiv turistic și nu mă refer la croaziere gen "corabia piraților" de 10-20 euro, ci la costuri mai mari de minim 50-60 euro/pers. Pt. astfel de situații, dacă considerăm că excursia respective nu a meritat efortul și investiția este corect să spunem acest lucru, nu să-i încurajăm și pe alții să dea banii degeaba.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

AlexSGD7r[11.03.15 10:12]

pitigoiroxanaUCAUTOR SOL[11.03.15 10:25]

@AlexS: Ariadni Hotel Bungalows.


vega06PR5r[11.03.15 12:40]

@ebirsan -

Corect ce-ai punctat si sunt in totalitate de acord cu toate afirmatiile facute.

Emotiile pe care un anumit obiectiv turistic le generează diferă evident de la om la om și țin de o multitudine de factori subiectivi (de exemplu de starea de spirtit generală pe care ai avut-o când ai vizitat acel loc).

Dar aici, eu as mai spune ca sunt implicati si factori obiectivi in aprecierile turistilor privind o locatie anume. De exemplu daca din mare in apropierea tarmului exista o stanca in apa, unii o vor aprecia ca fiind exceptionala prin valoare estetica integrata in peisaj, pe cand altii se vor gandi la faptul ca s-ar putea rani apropiindu-se prea mult de ea, sau la aricii de mare ce-si fac veacul pe langa stanci . Din start vom avea opinii contrare si acest aspect vroiam sa-l subliniez prin citatul :

Asa cum spunea o doamna mare a acestui site, frumusetea unui loc este data de ochii celui care priveste.

O propozitie plina de adevar si sensibilitate si care lasa loc oricaruia dintr noi in a aprecia sau nu o destinatie turistica.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (4 voturi)

vega06PR5r[11.03.15 12:50]

@pitigoiroxana -

Si eu ca si @calatorul50 va felicit pentru alegere. Am cautat hotelul si l-am gasit intr-o zona plina de verdeata, camere mari, recent renovat, gradina, piscina proprie, ce mai... O alegere foarte buna.

Si asa cum am mai zis, pentru cã

la punctul 3 apare intrebarea “In ce zona a insulei sa mergem? ”, care poate fi interpretata si ca o solicitare cu privire la zonele de vizitat, nu cred ca va fi deranj daca vor afla si cateva zone “must see” ale insulei.

haideti sa va dau si cateva locatii vizitate de noi, de data aceasta in interiorul insulei si pe care vi le propun si voua.

In Limenas, capitala insulei, veti putea vizita Agora antica, muzeul de arheologie, ruinele templelor zeului Pan si al zeitei Atena, manastirea Vatopediou simbol al capitalei si care se afla suspendata pe o stanca, in apropierea apei, iar drumul pana la manastire il veti face printr-o frumoasa padure de pini. Pe traseu poti sa-ti bucuri privirea comparand verdele insulei, cu albastrul de visl al marii, priveliste ce n-o veti uita curand.

Apoi puteti merge sa vizitati Bisericile Sf. Demetrios si Sf. Paraskevi din Theologos (vechea capitala a insulei), Manastirea Archangelos si fosta cariera de marmura din Aliki (datata inca din sec. VI) si Manastirea Sf. Panteleimonas din Kazaviti.

Neaparat trebuie insa vizitat si satul Panagia al carui nume in traducere inseamna Maica Domnului, un loc uitat de timp si de civilizatie, unde puteti descoperi satul traditional grecesc. Aici se afla si Biserica Panagia, ridicata cu pietre din ruinele templelor antice de pe insula si considerata ca fiind cea mai impunatoare constructie din Thassos. In biserica puteti admira icoane vechi bizantine din secolele 14-15, o colectie de monede vechi - bakires, care au circulat in trecut aici, precum si vesminte ale cruciatilor care se pare ca au facut un popas pe insula in drumul lor spre Ierusalim in timpul cruciadelor lui Richard Inima de Leu. Tot aici (in Panagia nu in biserica ) se poate vizita gratuit o fabrica de ulei de masline traditionala (si functionala inca), ale carei prese sunt puse in functiune de apa unui raulet ce strabate localitatea. Langa, exista o fabrica mai din zilele noastre ce produce ulei si alte diverse produse pe baza de ulei de masline, iar din magazinasul de prezentare puteti achizitiona ulei extra-virgin (EVO), diverse sapunuri si creme cosmetice, toate pe baza aceluiasi ulei de masline.

Si cu asta va doresc si eu sa aveti un concediu reusit si abia asteptam impresiile si parerile voastre din “Insula de smarald”.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (4 voturi)

ebirsanPA24r[11.03.15 13:14]

Am impresia ca Ariadni Hotel Bungalows este o alegere ok. Are piscine, are gradina, are parcare mare, este pe teren plat. La 70 euro dubla superioară fără nici o masă mi se pare totuși puțin cam mult pt. Thassos, dar ati ales totusi virf de sezon. Poate obtineti pret mai bun daca contactati direct hotelul.

Daca al doilea dormitor al apartamentului nu ar fi fost atât de mic (cum rezulta din poze) as fi considerat si varianta cu 2 apartamente.

Vacanta placuta! si nu uitati:

In Grecia insulară lozinca este "One day - one beach! "

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Paul-CorneliuGD9r[11.03.15 13:54]

Buna ziua,

am primit solicitarea dvs. anul acesta voi merge in Thassos pt a treia oara. de fiecare data m-am cazat in Limenas dar am vizitata tot ce era de vizitatat pe insula. in Limenas am gasit de fiecare data cazarea potrivita gustului si bugetului, traversarea cu ferry este mai scurta din Keramoti (35/40 min), pretul traversarii mai mic. in oras sunt o multime de restaurante, taverne si fast food-uri, pt toate buzunarele, exista si cateva cluburi (micute) precum si cateva taverne cu muzica traditionala greceasca live. de obicei merg pe plaja de langa portul vechi unde seslongurile nu te costa decat o mica consumatie de la taverna care le are in administrare. apa este curata si cu intrare lina. ca si concluzie eu va recomand Limenas.

succes si vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

emylutSV2r[11.03.15 15:29]

Vad ca ai primit o gramada de sugestii foarte bune la care subscriu :

Depinde de grup, daca aveti copii cu voi, dar mai mult ca sigur un sejur cu demipensiune va va conveni din urmatoarele motive :

- iesiti mai ieftin decat daca mancati la terase

- iesiti cam pe acolo daca v-ati gati singuri la o cazare gen vila, dar scapati de cumparaturi, pregatiri si spalarea vaselor ca doar nu de aia plecati in concediu

- masa dimineatza si seara in regim bufet suedez va scapa de griji si va da posibilitatea sa explorati toata insula intre cele 2 mese nefiind legati de masa de pranz... si in Thassos chiar avetzi ce sa vedetzi (mai mult ca sigur veti avea ziua si plaja)

Ca sa va conving, va marturisesc ca de fiecare data cand am fost in Grecia am fost cu demipensiune si nu mi-a parut rau niciodata (mai depinde si genul persoanelor - ni s-a intamplat intr-un an ca o domnisoara sa doreasca sa bea o cafea in Salonic la vreo 100 km departare- dar era dorinta ei )

Despre cazare nu prea am recomandari pentru ca iar depinde de comoditate, dar la cat de frumoasa e insula nu merita sa va cazati la hotel pe plaja pentru ca mai mult de 1 zi nu o sa stati pe plaja hotelului.

Pont : Daca nu v-ati documentat inca, va recomand sa mergeti prin vama (BG-GR) deschisa de 2 ani Makaza -traseul e mult mai scurt!

Sejur placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

calatorulPA12r[11.03.15 15:48]

@pitigoiroxana - Daca ajungeti pe plaja de la Golden Beach si dati de bolovani si pietre sa nu va speriati, mergeti pe malul marii spre partea din stanga golfului si veti gasi, trecand pe langa niste dune de nisip cu stuf, o plaja minunata cu nisip moale si fin si o apa cristalina fara pietris. Tot acolo faleza e plina cu taverne si magazine.

Succes si vreme buna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

pitigoiroxanaUCAUTOR SOL[11.03.15 21:59]

A trebuit sa punem in balanta mai multe aspecte.

Cel putin mie Thassos-ul, din cele citite pe net, mi se pare un loc in care ti-ai dori sa stai cat mai mult.

Fiind vorba de un grup de 8 tineri, toti intre 25-30 ani am zis ca mergem sa ne si simtim bine, sa ne distram, sa ne plimbam si sa cunoastem imprejurimile.

Asa cum ne-ati recomandat mai multi, am ales fara mancare, chiar daca am fi putut optat si pt mic dejun, dar ce rost are sa rezervam de acum, ca noi poate nici nu ajungem la micul dejun. Oricum hotelul ne ofera posibilitatea de a plati micul dejun si in ziua respectiva.

Vom vedea cum va fi.

O sa impartasesc cu voi impresii din vacanta la momentul respectiv.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

vega06PR5r[11.03.15 22:05]

@pitigoiroxana -

Like

V-ati orientat bine.

Asteptam impresiile si va doresc o vacanta de exceptie.


danbucoroviciJR2r[12.03.15 12:52]

@pitigoiroxana - Hallo, Roxana, e greu sa dai sfaturi utile daca nu cunosti pretentiile. Parerea mea: zona idealaa este Macriamos (bungalouri) exclusivista, 3km. de Limenas. Nu sfatuiesc "all inclusive", grecii nu exceleaza in gastronomie + nu ai libertate de miscare.

Puteti merge cu buget redus la vile cu chicineta, va gospodariti singuri 100%. Sunt multe locatii bune, depinde de ce-ti doresti. Perioada de 7 zile si numarul participantilor nu necesita locatie speciala, oriunde va fii bine. Sa nu uitati esentialul: cit mai repede rezervarea, in iulie august este foarte aglomerat.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

mihai_p2006JR1r[15.03.15 12:50]

Thassos, capitala Limenas, hotel Timoleon, aproape de port cu mic dejun f f bun. Nimic nu se compara cu vederea din balcon a feriboturilor case intra si ies din port. Curatenie exemplara la hoteL. E recomandat ca in fiecare zi sa se mearga in alta plaja in toate statiunile insulei.

Mancarea la orice taverna e f buna dar cel mai rustic mi s-a parut pe stradutele perpendiculare cu bazarul. O zi se poate vizita orasul Kavala, pe continent. Pe insula e o atmosfera boema,

concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

pitigoiroxanaUCAUTOR SOL[15.03.15 15:57]

@mihai_p2006: la Timoleon am incercat, dar in perioada dorita nu mai au libere 4 camere.


dnipPM9r[31.03.15 09:34]

Buna ziua. Thassos o recomand din inima. Noi am fost de 2 ori, tot in Limenas cazati la vila Periclis un pic mai departe de plaja dar ok pozitionat si la vila Caro vsv de plaja. Am ales Limenas pt ca este cel mai mare oras de pe insula, sunt taverne, magazine, plaja superba. Turul insulei merita facut. Veti descoperi o insula absolut superba. Recomand Golden beach pt. ca este de vis: plaja intinsa cu apa cristalina. Marble beach anul trecut nu era amenajata dar este frumoasa oricum

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-56] — din total 56 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18102192878723 sec
    ecranul dvs: 1 x 1