;
Solicitare CMR / ITALIA - NAPOLI [CAMPANIA]

Traseu Bucuresti - Lido de Jesolo - Amalfi si retur

Trimisă în 01.04.14 17:21
de KyandraPA [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 1355

Intrucat de ceva vreme imi doream sa ajung sa vad Coasta Amalfi, am rezervat pentru luna iulie un sejur de 6 nopti in Conca dei Marini. La dus, am mai rezervat 2 nopti in Mira, langa Venetia, pentru Aqualandia din Lido Di Jesolo, iar la intoarcere, o noapte la Trieste.

V-as ruga sa-mi sugerati un traseu auto pe ruta Bucuresti - Lido di Jesolo (Mira) Conca dei Marini (coasta Amalfi), cu retur Conca dei Marini - Trieste - Bucuresti.

Multumesc.


 • PERIOADA: iulie, 9 nopti
 • BUGET: N. A.

Răspunsuri la solicitare

CostiCO[Piteşti]26r[01.04.14 19:58]

@Kyandra:

Din ce am căutat, am obținut, traseul de aici.

La ducere traseul este cu ieșire pe la Porțile de Fier I, Belgrad, Zagreb, Trieste, Bologna, Florența, Roma, Napoli, Conca dei Marini.

La întoarcere, traseul ar fi prin San Marino, apoi Bologna, după care traseul se suprapune cu cel de la venire.

Eventual, așa cum se poate vedea și pe hartă, în locul variantei prin Belgrad-Zagreb, se poate opta pentru varianta prin Budapesta, sau la ducere poți merge pe o variantă, la întoarcere pe cealaltă. Nu sunt diferențe notabile între cele două variante.

Drum bun și vacanță plăcută!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

KyandraPA[Bucuresti]2r[01.04.14 21:16]

Multumesc.


claudiu 71SE[Wiener Neustadt]14r[01.04.14 22:40]

@Kyandra: Eee asta imi place :-). Conca dei Marini, am petrecut sase zile superbe aici. Locul este ideal ales prin prisma pozitionarii pe Coasta Amalfitana. Apropo inainte sa trecem la traseu si la ce este important permite sa fiu indiscret si sa te intreb: care este locatia rezervata?

Traseul recomandat de Costi este Ok prin distanta in km. asa zice si via michelin cat si Google map dar nu este cel mai scurt ca timp.

Daca te uiti atenta se mai da unul prin: Arad - Nadlac - Budapesta - M0. directia M7 Balaton - directia Slovenia - Maribor - A1 (Slovenia) - Ljubliana - A1 Triest - Italia. E70 - Venezia - Iesire Lido di Jesolo. Lido di Jesolo E45/a14 directia Bologna si pe Autostrada del Solle pana la Napoli.

De la Napoli atentie se poate merge pe mai multe rute am testat 3-4 dar ceea mai buna este directia Salerno E45, iesire Costiera Amalfitana SS163 (Nastro Azzura) Vietri sul Mare.

Atentie drumul prin Sorrento si Castelmare pare mai scurt dar este infernal. Mai bine mergeti pe el zilele urmatoare, nu cred ca dupa 8-900 km de la Lido nu doriti sa ajungeti mai repede la locul de cazare.

Drumul prin Ungaria, Slovenia este folosit de majoritatea romanilor ce traiesc in Italia si cred ca stiu ei de ce.

Trecand prin Serbia, Croatia ai puncte de control la frontiera si drum cel putin prin Serbia mai greu.

google.ro/maps/dir/Conca+ ... 9!2d44.4325!3e0

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

CostiCO[Piteşti]26r[01.04.14 23:41]

@claudiu 71:

Păi asta îi spuneam și eu, că are două variante la alegere: prin Serbia și Croația, sau prin Ungaria. Ba chiar i-am propus să meargă pe una la ducere și pe cealaltă la întoarcere.

Acum însă, nu știu dacă și de ce românii știu ei de ce merg prin Ungaria... poate că s-au obișnuit de pe vremea când pe dincolo aveau nevoie de pașapoarte... De exemplu, turcii care vin din Germania și se întorc acolo, preferă varianta prin fosta Iugoslavie.

Eu am fost pe amândouă drumurile (de mai multe ori) și drept să-ți spun (dar e o chestie subiectivă), îl prefer pe cel prin Serbia, care nu mi se pare deloc mai greu. Și nu mă refer la partea din afara României, unde, pe ambele variante este autostradă (plus, în Serbia, un drum splendid pe malul drept al Dunării). Dar în România, DN1 este infernal, în timp ce drumul Pitești - Craiova - Turnu-Severin este lejer și se parcurge cu ușurință.

E drept, acum, de când cu crâmpeiele de autostradă date în folosință pe DN1 s-a mai ușurat traseul, dar porțiunea Deva - Arad rămâne infernală.

Oricum însă, asta este doar părerea mea subiectivă, totul depinde de experiențele fiecăruia. Dar cred totuși că ar fi o idee bună, pentru variație, să folosească cele două variante una la ducere, cealaltă la întoarcere. Asta și pentru a se convinge cu propriii ochi dacă una din variante este de preferat. Astfel, la următoarele ieșiri va ști ce să aleagă.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

KyandraPA[Bucuresti]2r[01.04.14 23:45]

@claudiu71: multumesc mult pentru sugestii. In Conca dei Marini am rezervat la o pensiune, se numeste B&B Il Pavone si are recenzii excelente pe site-urile de specialitate. Am inteles ca este la vreo 50 de metri de Monastero Santa Rosa. Ma intereseaza care este procedura cu vigneta la sloveni si italieni (pana acum nu am ajuns cu masina pe la ei). Ne trebuie pasaport pentru intrarea/iesirea din Slovenia?

Traseul ideal ar cuprinde o sosea de calitate buna, nu foarte dificila/aglomerata, pe care sa putem ajunge dintr-o singura etapa din Bucuresti in Lido di Jesolo (alta cazare intermediara nu mai avem)... daca plecam seara din Bucuresti, oare ajungem pana a doua zi la pranz?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

KyandraPA[Bucuresti]2r[01.04.14 23:50]

@Costi: O idee excelenta, probabil ca ne vom duce pe un fir si ne vom intoarce pe altul... insa revin si aici cu intrebarea legata de pasapoarte si vigneta: banuiesc ca pasaport ne trebuie si la sarbi si la croati, la ei cum e cu vigneta? De unde se cumpara, cat costa, care este perioada de valabilitate? Multumesc.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

claudiu 71SE[Wiener Neustadt]14r[01.04.14 23:58]

@Costi: Ai perfecta dreptate am citit doar partea cu Serbia si am vazut traseul afisat pe acolo-

M-a luat valul de la Conca

Turcii saraci ar venii cu drag prin Romania dar nu gasesc drumurile . am prieteni turci si in timpul conflictului din ex Yugo veneau pe la noi dar s-au speriat de rutele noastre.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

CostiCO[Piteşti]26r[02.04.14 00:23]

@Kyandra:

La sârbi și croați nu trebuie pașaport, merge cu cartea de identitate (și actele mașinii, cu cartea verde) Croații sunt în UE, sârbii sunt în procedura de preaderare. Nu se plătește vinietă, doar taxele de autostradă, vreo 12-15 € în total. La intrarea pe autostradă iei un tichet și la ieșire îl prezinți și plătești (euro, moneda locală, sau cu cardul) Ai de plătit însă vinieta la sloveni, care este destul de scumpă, 15 € pe 7 zile, sau 30 € pe o lună. Poți evita plata vinietei slovene, dacă de la Zagreb nu mergi spre Ljubljana, cum e figurat pe hartă, ci spre Rjeka, de unde te îndrepți pe A7 spre Slovenia. Înainte de graniță ieși de pe A7 și mergi pe DN7/E61 până la Trieste. Traseul ar fi acesta și este mai scurt cu câțiva km față de cel prin Ljubljana și mai lung ca timp cu doar un sfert de oră.

În altă ordine de idei, drumul București - Lido di Jesolo durează după estimările Google Maps 15 ore și jumătate pe varianta prin Serbia/Croația și aproape 16 ore prin Budapesta. Ca să faceți această rută dintr-o bucată, fie sunteți doi șoferi, fie, dacă e unul singur, trebuie să fie unul foarte bun.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

claudiu 71SE[Wiener Neustadt]14r[02.04.14 00:57]

@Kyandra: Eu vin cu partea slovena:

Slovenia este membra Schengen nu mai sunt puncte de control la granita dealtefel la fel si Ungaria.

Vigneta Ungaria cca. 11€actual valabil 10zile doar autostrazi.

Slovenia, atentie se procura de la puncte de vanzare aflate in fosta vama sau prima benzinarie se controleaza imediat dupa granita de regula. Cost 15€ penru 7 zile.

Italia: la intrare de la automat se emite un card care trebuie atent pastrat pana la iesire (Lido sau Salerno nu mai sunt statii de taxare intermediare)

Frumos B&B este un adevarat cuib de vulturi chiar langa Monastera. Nu vreau sa te sperii dar pana la mare ai in linie aeriana 4-500metri dar pe jos va trebuie 30 minute!! Cu auto circa 12 minute, hotelul are niste trepte direct din strada privelistea este mirifica. De la hotelul unde am avut sejurul locatia voastra se afla chiar deasupra la nici 300 metri linie dreapta dar pe serpentinele de acolo iti trebuia cca 10 minute. Vezi aici minunea de sosea

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

arubGD[Orăştie [HD]][03.04.14 15:05]

daca folositi ruta pe Ungaria va recomand sa aveti forinti, vignieta se poate plati in lei inainte de vama in Nadlac, si imediat dupa vama in euro sau forinti

atentie s-a dat in folosinta noul M0 centura Budapestei.

Cost autostrada Tarviso -Roma--68 euro pe sens m-am intors duminica

ACU cu noua scumpire a combustibililor convine sa alimentati in Ungaria dar platind cu card sau forinti

in Austria puteti iesi in Villach sa alimentati e mai ieftin ca pe autostrada iar in Italia pe autostrada sunt afisate preturile la urmatoarele 5-6 statii

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

iulianmeclaUC[giurgiu][19.05.14 08:16]

Foarte interesant traseul si mai ales locatiile. Cred ca as fi interesat dar ptr inceput as dori sa am o idee "costul"drumurilor dus intors de la A la Z. Ar putea sari de... 250E?


claudiu 71SE[Wiener Neustadt]14r[20.05.14 20:14]

@iulianmecla: Cu siguranta mult peste, vazut pe via Michelin traseul prin Budapesta-Maribor-Triest insumeaza 2250km asta inseamna trei plinuri de carburant+autostrazile vreo 120€ pe sens, ajungem la 350-400€.

Daca doresti doar coasta Amalfi sa o vizitati ceea mai buna solutie este cu avionul, am impresia ca sunt bilete dus intors chiar sub 100€ dus intors spre Napoli din Bucuresti

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

papaulJR[ploiesti][12.06.14 19:00]

@Costi: Draga Costi, in iulie plec si eu la Verona si ma intereseaza cateva amanunte legate de drumul pin Serbia, pe care tu il preferi. Cat costa, de unde incepe autostrada, cam cat dureaza drumul si unde imi recomanzi sa opresc.

Bineinteles cand si daca ai timp. Multumesc!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

CostiCO[Piteşti]26r[12.06.14 22:50]

@papaul:

Salut!

Mă bucur că-ți pot fi de folos.

Traseul pe care ar trebui să mergi este acesta: goo.gl/maps/mDzhV.

Acum să le luăm pe rând. Drumul prin România este mai scurt decât dacă ai merge prin Budapesta și, oricum, mai lejer. Eventual, de la Ploiești la Pitești, poți alege varianta mai lungă, pe autostradă.

Apoi, până la Turnu Severin, drumul este foarte bun, modernizat.

De la intrarea în Serbia, vei merge în cea mai mare parte pe malul Dunării, pe un drum destul de puțin circulat, dar cu peisaje foarte frumoase.

La Ralja intri pe autostradă, pe care mergi până la Belgrad și apoi până la granița cu Croația.

Total de plată, pe traseul BEOGRAD – ŠID: 340 dinari, mai puțin de 2 € (vezi prețuri aici: serbia.travel/useful-info/arrival/car, click pe Road tolls). Autostrada se continuă și în Croația. Mergi pe A3 până la Zagreb, după care treci pe A1, până la Rjeka. Costul este ceva mai mare (vezi aici: hellotourist.net/info.php#autopalyadijak; alege punct de plecare: Babino Greda, punct de sosire: Rjeka, click apoi pe CALCULEAZĂ), 144 kune, adică aproximativ 20 €. De la Rjeka se trece pe A7, pe care mergi până la granița cu Slovenia.

De fapt, așa cum se poate vedea pe harta indicată, nu mergi pe A7 până la intrarea în Slovenia, ci ieși ceva mai devreme, pe DN8/E61, pe care continui și în Slovenia până la intrarea în Italia, în apropiere de Trieste. În Slovenia, dacă nu folosești autostrăzile, nu ai nevoie să iei vinietă, deci aici nu plătești nimic.

De la Trieste ai autostradă (A4) până la Verona.

Timpul estimat de Google Maps pentru parcurgerea întregului traseu este de aproximativ 17 ore și jumătate, evident asta dacă l-ai face dintr-o bucată. Este însă bine să te oprești pe traseu, măcar o dată. Unde anume? asta depinde de cât vrei să stai (doar o noapte, sau să mai și vizitezi câte ceva), de timpul avut la dispoziție și de ce-ți place să vezi.

O primă opțiune de oprire ar fi Belgradul, care este un oraș frumos și merită o vizită, fie ea și mai scurtă.

La fel de bine ar fi să te oprești la Zagreb, dacă reziști până acolo (pentru asta trebuie să pleci cu noaptea-n cap, ca să ajungi pe lumină). O altă opțiune demnă de luat în considerare ar fi să faci o mică deviere de la traseu, ca să mergi la Plitvice.

Oricum, călătorie plăcută și vacanță reușită!

Dacă mai ai întrebări, nu ezita să le pui.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

CostiCO[Piteşti]26r[13.06.14 07:41]

@papaul:

Am omis în răspunsul de mai sus câteva amănunte.

Unul ar fi acela că un popas ar merita să-l faci și la Rjeka.

Al doilea amănunt ar fi acela că, în loc să mergi spre Rjeka, de la Zagreb poți merge spre Liubliana, continuând pe A3, pe care vii dinspre Belgrad.

După intrarea în Slovenia, autostrada se continuă, ea numindu-se A2. În acest caz, trebuie să cumperi vinieta slovenă, lucru pe care-l poți face (recomandabil) chiar la punctul de graniță dintre cele două țări, în partea slovenă.

În acest caz, un alt loc de popas interesant ar fi chiar Liubliana, sau, și mai interesant, peștera Postoina.

De la Liubliana, continui spre Italia pe A1.

Distanța este aceeași ca pe varianta prin Rjeka. Diferența este că mergi doar pe autostradă, dar și că trebuie să cumperi vinieta slovenă, în valoare de 15 € pentru o săptămână.

De asemenea, precizez faptul că, atât în Serbia, cât și în Croația, plata autostrăzii se poate face cash, în dinari/kune, sau euro, sau cu cardul internațional în lei (cea mai bună și mai rapidă variantă). Modalitatea de plată este asta: la intrarea pe autostradă iei un tichet, pe care-l păstrezi cu sfințenie până la ieșirea de pe autostradă, unde-l prezinți și plătești suma corespunzătoare.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

 • [15] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 18.11.19 -- 13:01:35 (acest segment de cache se va actualiza în 18.11 21:01:35)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.241428136826 sec