;
Solicitare CMR / ROMÂNIA

Circuit turistic in Romania

Trimisă în 21.08.13 10:57
de cosminpSR [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 6307

Asa cum imi place, vreau sa organizez din timp urmatoarea vacanta.

Insa, nu mai plecam peste mari si peste tari, ne dorim un circuit in Romania, cu plecare si sosire din/la Bucuresti.

Locurile de cazare le voi cauta dupa ce stabilesc traseul, pe care vreau sa-l incep invers mersului acelor de ceas.

Eu ma gandeam la circuitul mare: Bucuresti-Brasov-Covasna-Harghita-Neamt-Suceava-Maramures-Bihor-Arad/Timis/Alba-Caras Severin-Mehedinti-Gorj-Bucuresti.

Ce parere si recomandari aveti pentru stabilirea traseului si eventual obiective de vizitat?

Perioada va fi de circa 10 zile pana la 2 saptamani.

Trebuie sa atingem cel putin urmatoarele obiective: Lacu Rosu, manastirile din Moldova si Bucovina, Sapanta, Scarisoara, Hateg, Defileul Dunarii, Horezu.


 • PERIOADA: 10-14 zile
 • BUGET: il calzulez dupa ce stabilesc traseul

Răspunsuri la solicitare

bogdan10GD[Bucuresti]5r[21.08.13 11:07]

@cosminp:

Cam scurt timpul pt. tot ce vrei sa vizitezi. Numai Lacul Rosu + manastirile din Bucovina (marea majoritate nu chiar toate) iti vor ocupa ca timp 7 zile (inclusiv ziua plecarii din Bucuresti). Daca tot vrei sa te axezi pe aceasta zona mai include si Maramuresul (nu doar Sapanta). Mai poti vedea manastirile din lemn din acea zona, Borsa si mai ales nu rata o plimbare cu mocanita din Viseul de Sus. Eventual la intoarcere mai poti vizita Clujul si salina de la Turda, care este foarte frumoasa de cand a fost modernizata cu fonduri UE.

Lasa zona vestica si sud vestica pt. alt circuit. Decat sa vezi atat de multe pe fuga, mai bine vezi mai putine dar pe indelete, ca doar esti in concediu nu la maraton!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[21.08.13 11:15]

@bogdan10: Multumesc pentru sfaturi. Enumerarea mea este rezumativa si va include atatea obiective cate vom putea vedea.

In mare parte, eu le-am vazut, dar vreau sa merg si cu copiii.

Oricum nu poti vedea tot, de aceea cred ca 2 saptamani sunt de ajuns, daca mai faci un al doilea circuit.

In acest caz, 2 nopti in zona Bicaz, 2-3 nopti in zona Vatra Dornei-Sucevita, 2-3 nopti in Maramures, 1-2 nopti Hateg, 2-3 nopti Defileu, 1-2 nopti Horezu.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

sunflowerSE[Alba Iulia]48r[21.08.13 13:24]

Va recomand sa nu ignorati Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia este o adevarata bijuterie... O vizita aici, chiar si scurta, va fi ceva incantator, garantat!


CostiCO[Piteşti]66r[21.08.13 14:02]

@cosminp:

Traseul aproximativ, pe care îl sugerezi ar fi cel de aici: Google Maps.

Spun "aproximativ", pentru că sunt o mulţime de mici ocoluri pe care va trebui să le faci, pentru a ajunge la diferite obiective. Din ce se vede, Alba Iulia este un ocol prea mare, rezervă această destinaţie pentru altă dată.

Chiar şi aşa mie mi se pare un traseu foarte încărcat, nu vei putea să-l faci decât în mare grabă şi e păcat.

Eu, de exemplu, am făcut acum câţiva ani un traseu numai cu mănăstirile din nordul Moldovei şi Bucovina care mi-a luat două săptămâni.

E păcat să treci "ca vântul" prin atâtea locuri, sau să te lungeşti prea mult ca timp, ceea ce devine obositor şi spre sfârşitul traseului nu vei mai avea chef de nimic.

Eu zic să împarţi acest traseu în mai multe, pe care să le faci separat.

De exemplu:

1. Moldova şi Bucovina

2. Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

3. Ardealul şi Ţara Crişurilor

4. Ţinutul Secuiesc şi Braşov

5. Banat şi Mehedinţi

6. Vâlcea şi Gorj

Eventual, se pot grupa câte două.

După ce te hotărăşti, îţi mai pot da sugestii cu privire la ce e de văzut.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1750 PMA (3 voturi)]

CostiCO[Piteşti]66r[21.08.13 14:06]

@sunflower:

Apropo de Alba Iulia. Ceremonia schimbării gărzii la cetate se desfăşoară în fiecare zi? Din câte ştiu, e la 12, dar nu ştiu la care poartă.


Ion NegruSV[Constanta]1r[21.08.13 14:49]

dacă tot mergi prin Covasna şi Harghita, eu nu aş rata tinovul Mohoş (cu ghid local) şi lacul Sfânta Ana (se află la circa 2 km distanţă unul de celălalt, la care aş adăuga o mică eventuală escală - plimbare de 1 oră la peştera sulfatară - aer specifc zonei), pentru ca ulterior să poţi face o comparaţie interesantă cu lacul Roşu (în ziua următaoare - când vei putea vizita şi alte obiective din zona Cheilor Bicazului);

- va fi un pic cam obositor traseul propus de tine ("2 nopti in zona Bicaz, 2-3 nopti in zona Vatra Dornei-Sucevita, 2-3 nopti in Maramures, 1-2 nopti Hateg, 2-3 nopti Defileu, 1-2 nopti Horezu"), pt că va trebui să schimbi des locurile de cazare şi vei avea destul de condus, însă cred că vei putea atinge principalele obiective turistice, din aceste zone, extrem de interesante.

-achiesez şi eu la recomandarea lui bogdan10 privind "o plimbare cu mocanita din Viseul de Sus"

succes! cred că poţi face traseul, iar dacă ai mai fost prin aceste locuri, nu ştiu dacă mai ai nevoie de multe recomandări.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

sunflowerSE[Alba Iulia]48r[21.08.13 15:49]

@Costi: doar sambata,se desfasoara Ceremona Schimbarii Garzii la poarta a III-a, incepand cu ora 11,30 e bine sa fiti in zona.

Insa, in fiecare weekend, de obicei, vinerea, in Cetate apar dacii si romanii, iar spectacolul oferit este exceptional, cateva informatii si fotografii gasiti aici: alba24.ro/foto-garda-roma ... tii-217891.html.

Am participat si eu, de cateva ori la aceste spectacole, este ceva extraordinar de frumos, numarul turistilor, fiind in continua crestere.

Deci, daca va decideti pentru a ajunge si la Alba Iulia sfatul meu e sa va programati aici dupa-amiaza de vineri si prima parte a zilei de sambata.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

CostiCO[Piteşti]66r[21.08.13 16:07]

@sunflower:

Mulţumesc foarte mult.

M-ai făcut să-mi schimb datele rezervărilor, dar am încredere în ce mi-ai spus şi voi decala plecarea, astfel ca să fim vinerea viitoare la Bălgrad.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

sunflowerSE[Alba Iulia]48r[21.08.13 16:28]

@Costi, mi-ar placea sa va fiu mini-ghid , insa vinerea viitoare voi fi in Maramu. Am sa ma interesez insa daca "ies" dacii si romanii si am sa va dau de stire.


abancorSE[Bucureşti]ConsAFA28r[22.08.13 12:17]

La prima vedere, pentru traseul dorit de tine ai nevoie de 9 - 11 locuri de cazare, adică cam 1 noapte per destinație. Să schimbi zilnic hotelul nu e prea comod, după a 4-a cazare deja n-o să mai ai chef nici de condus, nici de alergat pe la obiective, nici de cărat și desfăcut bagaje. În plus, fiecare zi va fi zi de condus, de acces către zona următoare și tot ce se va vizita va fi „în trecere”.

Pentru ca să te simți cît de cît în concediu, să nu fi numai pe fugă, să ai timp să stai în tihnă în curtea unei mănăstiri sau pe malul unei gîrle și să nici nu plictisești copiii, care probabil la a 10 mănăstire vor fi deja sătui de mănăstiri, cred că trebuie să aloci între 2 și 4 zile per loc de cazare și să alegi maxim 4 destinații de cazare.

Alege 1 sau 2 dintre grupele sugerate mai sus de Costi, fă o listă cu obiectivele de bază pe care vrei să le vezi, încă una cu obiective de rezervă și simulează cîteva zile de concediu, ca să vezi ce ai timp efectiv să faci într-o zi. O să vezi că abia ai timp de 3 - 4 obiective pe zi, plus masa de prînz.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[22.08.13 14:12]

cred ca nu s-a inteles, poate dintr-o exprimare lacunara (?), ca in acest circuit nu vreau sa vad chiar toate manastirile, cascadele, lacurile, izvoarele, etc.

vreau sa vedem obiectivele semnificative, cele mai importante, si asa cum am spus mai sus, sa fie un prim circuit. nu poti vedea absolut tot in 2 saptamani, asa ca va urma si al doilea circuit.

nu poti merge in zig-zag sa nu scapi ceva, dar poti face mai multe ture.

acolo unde ne oprim 2-3 nopti, vizitam pe o raza de macar 100 km.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

Dan&EmaAU[Bucuresti]335r[22.08.13 14:41]

Plec pe itinerariul planuit de tine, ca sa restrangem putin doar la obiectivele de pe aceste rute cu mici deviatii.

Bucuresti - Brasov poti merge prin Slanic Prahova, cu popas la Salina ca. 1 - 2 ore, apoi via Valenii de munte - Cheia - Sacele.

In Brasov un popas in zona pietonala este binevenit pentru vizitarea Bisericii Negre dar si pentru a servi o masa la o terasa.

De la Brasov merota sa te abati prin Covasna sa vizitezti o mofeta 1 ora, apoi sa revii in traseu si sa urci spre Tusnad - Gheorgheni.

de la Gheorgheni sa traversezi muntii pe la Lacu Rosu - Cheile Bicazului, locuri superbe de popas. La BIcaz poti sa inoptezi pe lac intr-unul din hotelurile plutitoare.

De la Bicaz spre Piatra Neamt cu o plimbare pe jos in curtea Domneasca, dar si una cu gondola.

Intri in zona Manastirilor si poti include pe traseu Agapia si Neamt, apoi cand urci spre Suceava, avem in primul rand cetatea, dar si celebrele manastiri Moldovita, Sucevita, Voronet, Humor, Arbore. Din Moldovita exista si mocanita. Cazare exceptionala ca si servicii, conditii si amplasare la Casa Vero in Vama, plasata central fata de pozitionarae manastirilor. Aceasat zona merita cateva zile bune de popas.

TRaversam din nou muntii (obcinele) si treci din Bucovina in Maramures prin Pasul Prislop via Borsa. Peisaje superbe din pas.

In Maramures iti recomand sa te abati putin de la traseul cel mai scurt si sa cobori spre Manastirea Barsana, dar sa te opresti si langa Sighetul marmatiei la Sapanta (sa viztezi si valtorile), si Muzeul Maramuresului (Satului).

Invest orasele in sine Oradea, Arad, si Timisoara cu Catedrala Metropolitana, si zona Pietaonala sunt superbe.

La Deva, Cetatea, apoi trebuie sa te hotarasti daca vrei sa neaparat Alba Iulia pentru cetate sau zona Orsova - Drobeta cu defileul Dunarii, aici cred ca nu poti sa te indrepti catre amandoua pentru ca sunt prea mult timp de stat in masina calatorind in directie opusa.

Daca mergi la Alba, atunci continua spre Sebes de unde incepe Transalpina, senzatie, veti ajunge la 2100 metri altitudine in peisaje de vis. Apoi Ranca - Novaci s9 zona Baia de Fier care merita popas (P Andreea). Aici aveti Pestear Muierii, Pestear Polovragi, Manastira Polovragi, apoi spre Horezu, Manastirea Hurezi, Manastirea dintr-un lemn. Inainte de ramnicu Valcea vizitati Salina de la Ocnele Mari.

de la Ramnicu Valcea recomand un ocol prin Curtea de Arges pe la Manastire si Curtea Domneasca, apoi Campulung - si atentie Targoviste. Turnul Chindiei si Parcul vor fi un popas binemerotat aproape de destinatia finala.

Si din nou acasica.

Daca vrei mai multe detalii poti gasi ceva informatii in review-urile mele dan&ema sau intreba-ma si iti dau multe, multe, multe detalii.

Eu iubesc mult tara asta (am calatorit prin toata lumea) si stiu multe locuri pe care merita sa le cunoastem

Iti urez idei bune la planificarea rutei de care depinde reusoita excursiei. O tura de forta dar adevarata!

Succes!

dan

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3499 PMA (6 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[22.08.13 15:30]

@Dan&Ema: multumesc pentru recomandari. intradevar, acesta este, in mare parte, si itinerariul gandit de mine, cu mici exceptii.

majoritatea obiectivelor le-am vazut pana acum, dar vreau sa le vada si copiii.

pe de alta parte, copiii vor neaparat sa vada cascada Bigăr, cea mai frumoasa din lume la acest moment, asa ca de la bifurcatia Deva, vom merge spre Resita si Clisura Dunarii, iar in continuare Tg. Jiu si traseul propus de tine.

pana cand voi face aceasta excursie, mai avem timp de povestit despre obiective si cazari. in zona Moldovei, ma gandisem la cazare la Pensiunea casa Elena sau Popas Bucovina, unde am fost si sunt foarte bune, dar ma voi informa si despre propunera ta.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

Dan&EmaAU[Bucuresti]335r[22.08.13 17:38]

@cosminp: cazare super la 15 km de Baia Mare - Hotel Secret Garden vezi review separat de la mine.

La Brasov eu stau de obieci la Vila trapez in sacele unde eok, dar nu esti in oras (depinde ce conteaza pt voi), la timisoara e super la del pack, la valcdea e ok la hotel castel, la slanic (15 km de salina) pensiunea dor de alunis - rustic, modest, dar f ospitalier si o curte imensa cu gazon, la arad h continental care e scump dar super

mai intreaba-ma daca ai nevoie de ceva.

Iar cu Bigar m-ai provocat pentru ca e unul din putinele obiective remarcabnile din tara care mi-a scapta + toata delta.

dan

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[23.08.13 10:24]

@Dan&Ema: chiar la Secret Garden aveam de gand sa stau.

in rest, cred ca in zona Neamtului va fi prima cazare.

despre alte cazari, sigur vom mai discuta dupa ce pun la punct traseul.

am fost in zona cascadei in urma cu o saptamana, dar, din pacate, a trebuit sa mergem pe alt drum, asa ca trebuie sa ajungem neaparat si acolo.

zilele trecute a mai fost un reportaj la TV despre cascada.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

CristicopGD[Rosiori de Vede]16r[24.08.13 02:35]

@cosminp: Ba mai bine ia-o prin Giurgiu, Alexandria, Rosiori de Vede, Caracal, umple-ti plamanii cu aer curat si civilizatie si apoi vei merge in celelalte zone ale tarii cu si mai mare chef.

Daca pleci din Bucuresti nu-ti ia decat vreo patru, cinci ore dar va fi sublim!

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

baby eyesPM[Geoagiu-Băi [HD]]23r[24.08.13 20:31]

@cosminp: S-au scris deja multe păreri însă acesta e punctul meu de vedere: cred că cel mai important e vârsta copiilor, preferințele lor (natură, istorie, religie etc.) și rezistența pe care o au la astfel de excursii (mie mi se pare un circuit cam obositor pentru 14 zile).

Cred că merită vizitate cetatea din Alba Iulia (e restaurată relativ recent şi e fermecătoare) și castelul Huniazilor/Corvinilor din Hunedoara, cetatea din Deva mi se pare mai puţin importantă/interesantă decât celelalte două.

Sunt curioasă totuși, la ce obiective v-ați gândit pentru Hateg?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

preda_florin06CH[ramnicu-valcea]1r[25.08.13 11:56]

@cosminp: in traseul propus de tine, nu ai inclus una dintr-e cele mai interesante zone: Rm-valcea-Cozia-Manastirea Turnu-Caciulata-cascada Lotrisor. In schimb ai inclus Horezu, care nu ca n-ar fi interesant, dar mai mult de una ora nu ai ce cauta in acel orasel. E frumusel, dar pt un mega-circuit nu cred ca merita popasul . "Pierderea" e mai mare fara ce ti-am propus eu. Noemal, tu stii mai bine, tu hotarasti. Drum bun si vreme pe masura!!!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[26.08.13 08:55]

@Cristicop: imi cer scuze, dar ce pot vedea pe acolo???

eu am parcurs acest traseu, inclusiv cel prin Zimnicea, Magurele, Bechet, Calafat.

sa inteleg din partea a doua a frazei ca daca ma duc pe acolo, celelalte zone mi se vor parea extraordinar de frumoase?

dintre cele doua trasee, il prefer pe cel de pe malul Dunarii, dar nu voi face niciunul dintre ele in concediu.

iar la final, nu inteleg care ar fi sublimul.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[26.08.13 09:02]

@baby eyes: practic, este vorba de zona Hategului.

vrem sa mai mergem inca o data la Manastirea Prislop, la Sarmizegetuza si altele din zona.

nu cred ca Alba Iulia va intra in acest circuit. avem o tara foarte frumoasa si cu multe locuri care merita vazute, dar nu le poti vedea pe toate in doua saptamani, asa ca vom lasa unele obiective pentru alte circuite.

cred ca vom atinge Hunedoara si Deva.

P.S.: rezervatia de zimbri a fost bifata in urma cu vreo 2-3 ani.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[26.08.13 09:05]

@preda_florin06: nu este vorba numai de Horezu, ci de toata zona dintre Tg. Jiu si Rm. Valcea.

Plecand din Tg. Jiu, Polovraci, Baia de Fier, Muzeul Trovantilor si altele.


cosminpSR[Bucuresti]56r[26.08.13 09:11]

mia-m adus acum aminte de Podul lui Dumnezeu despre care am scris aici vezi impresii, dar pe care, din pacate, inca nu l-am vazut.

cred ca merita sa nu merg pe traseul clasic de la Orsova la Tg. Jiu si sa merg prin Herculane, Baia de Arama, Podul lui Dumnezeu, Tg. Jiu.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

webmaster[Timisoara][26.08.13 09:21]

@cosminp: Să înțelegem că ai pus cu bună-știință un articol despre un loc în care încă NU ai fost?!? (nu de alta, dar nicăieri în textul acela nu scrie CLAR că e vorba despre o poveste luată integral „de pe surse”!!!)

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

cosminpSR[Bucuresti]56r[26.08.13 09:36]

@webmaster: am scris la inceput ca am aflat detalii de pe google, am scris sursele de documentare si am scris intrun ecou ca vreau sa vad acest pod.

a fost un articol documentar, ca atatea altele de pe site.

trebuia mai clar? o spun acum: am scris un articol documentar despre un loc pe care nu l-am vazut. e ok?

P.S.: de fapt, un loc pe care ina nu l-am vizitat, pentru ca am trecut pe acolo.

prin cate locuri nu trecem fara sa stim ce obiective sunt acolo? apoi revenim special pentru a le vedea.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + -1 PMA (1 voturi)]

baby eyesPM[Geoagiu-Băi [HD]]23r[26.08.13 09:44]

@cosminp: dacă timpul vă permite merită să strecuraţi în lista voastră şi biserica din Densuş (în cazul în care nu aţi văzut-o deja), ar mai fi castelul din Sântămărie Orlea şi valea Râului Mare cu ale sale baraje impresionante.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

preda_florin06CH[ramnicu-valcea]1r[27.08.13 08:45]

@cosminp: da, intradevar e un traseu frumos, dar cu conditia sa nu treci ca "prin branza" cum se zice Si da, pe aceasta portiune, ai multe, multe de vizitat, explorat...


 • [27] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 18.03.19 -- 14:53:34 (acest segment de cache se va actualiza în 18.03 22:53:34)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 1.25421404839 sec