;
Solicitare CMR / UNGARIA

Firma de cupoane (vouchere) in insolventa. Ce ma sfatuiti?

Trimisă în 04.09.12 20:36
de ariellaPM [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 1823

Sper ca nu deranjez dar am o intrebare importanta la care nu am gasit raspuns.

Pe scurt, am cumparat printr-un site de reduceri (***) un voucher in valoare de 111 euro pentru 3 nopti de cazare la H. Golden Park din Budapesta.

Cand sa plec, mi-au trimis un mail ca firma detinatoare a site-ului este in insolventa. Deci si fara vacanta si cu banii luati!

Aveti cumva idee cum pot sa imi recuperez banii? Nu e cine stie ce suma, dar ma enerveaza ideea in sine.

Inteleg ca site-urile astea nu functioneaza dupa regulile agentiilor de turism care au asigurare pentru excursii si iti dau banii in 15 zile.Răspunsuri la solicitare

webmaster[Timisoara]1r[04.09.12 20:42]

Discutiile vor evita referirea la numele firmelor sau site-urilor ce functioneaza pe principii comerciale - as usual

Aceste informatii se pot transmite doar prin mesaje personale.


NasshuSE[Bascov [AG]]2r[04.09.12 20:46]

te interesezi cine este administratorul desemnat ptr procedura de insolventa. Apoi te inscrii la masa credala (a datornicilor).

sincer pentru 111 euro e mai mare bataia de cap. Sunt altii cu prioritati mai mari inainte: statul, banci.

Nu se merita, in plus te mai trezesti chemat si pe la procese.

Pe viitor nu e bine sa intelegi ca ieftin poate insemna scump .

Oricum cu aceste site-uri, care afara functioneaza dupa reguli strice si sunt citeva, la noi este o intreaga polemica pentru ca este un vid legislativ.

Cand se va regla legal , mai mult de 80 % din ele o sa le vezi in insolventa.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

tm67bruPA[Timişoara]2r[04.09.12 20:49]

Cine ti-a trimis mailul - hotelul sau site-ul de reduceri?

Daca mailul nu e de la hotel: scrie/suna prima data la Budapesta, vezi, poate le-a fost facuta plata *inainte* de a intra in insolventa

Sau poate poti negocia cu ei, explicandu-le situatia.


george_btonPM[bucuresti]2r[04.09.12 21:25]

imi pare rau sa te dezamagesc, dar te indemn cu tarie sa iti planifici o alta excursie la Budapesta, iar celor 111 euro sa le pui stampila cu "donatie". daca vrei sa vezi budapesta iti recomand o cazare despre care am scris aici vezi impresii, foarte ieftina si decenta ca si conditii.

@tm67bru cu siguranta nu s-a facut plata, de obicei platile se fac cu intarziere, iar daca firma respectiva a intrat in insolventa, cu certitudine nu s-a efectuat inainte de data sejurului propriu-zis.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][04.09.12 21:31]

@tm67bru: mailul a venit din partea siteului de reduceri, spunandu-mi ca nu mai pot folosi voucherul pentru ca conturile firmei sunt poprite si totodata cerandu-mi datele voucherului pe care il am. Dupa ce am trimis mailul cu datele nu am mai primit nici-o veste.

Sincer, eu mi-am luat la revedere de la bani.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

NasshuSE[Bascov [AG]]2r[04.09.12 21:37]

@ariella: nu inteleg... te contacteaza firma careia i-ai platit, care ti-a trimis un voucher... si in final te suna sa te intrebe ce voucher? cam dubios...

Apropo... in clipa in care ti-au trimis voucher de ce nu ai sunat la hotel sa iti confirme?

Eu asa am procedat si nu am avut surprize.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][04.09.12 21:43]

@george_bton: Sincer, nu e o suma importanta, dar nu mi se pare corect sa se foloseasca de banii mei si sa isi bata joc cum vor ei. Cum am patit eu pot pati mai multe persoane.

De ce naiba le da voie sa infiinteze site-uri din astea daca nu le pot sustine. Ca sa nu mai spun ca nu prea inteleg cum sa nu functioneze bine si sa intre in insolventa, deci - eu platesc suma, din suma aproximativ jumatate ramane la firma de reduceri si de-abia restul se duce la firma prestatoare a serviciului.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][04.09.12 21:47]

@Nasshu: Firma de unde am cumparat voucheul nu mai are nici-o oferta activa de 3 saptamani. I-am dat numele crezand ca daca nu mai e activa am voie, dar se pare ca nu.

Maine o sa sun la hotel sa vad ce imi zic. Nu am sunat ca am fost de-a dreptul demoralizata!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][04.09.12 21:50]

@webmaster: stiu regulile, scuze daca le-am incalcat fara voia mea. M-am gandit ca fiind vorba de o firma care e in insolventa, cu conturle poprite, care nu mai are de 3 saptamani nici-o oferta activa si care mai mi-a facut si probleme pot sa o mentionez.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

renteaPA[București][04.09.12 22:00]

Orice discutie referitoare la acest subiect fara a mentiona numele firmei care a cauzat neplacerile respective este cel putin pierdere de timp. Este foarte important sa stim despre cine vorbim. Sunt (macar 20% dintre firmele de reduceri, vorba cuiva) si companii serioase de reduceri, iar discutand in general despre acest subiect fara a particulariza, este, in acest caz, un exercitiu inutil.

Trebuie sa remarc din nou o incrancenare demna de o cauza mai buna referitoare la interdictia de a mentiona numele unor companii atunci cand APAR PROBLEME care ar putea afecta grav pe multi dintre prietenii siteului acesta.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

NasshuSE[Bascov [AG]]2r[04.09.12 22:06]

@ariella: imi cer scuze ca ma repet. Insa agentiile de turism au niste reguli stabilite prin legislatie dupa care functioneaza. (LICENTA de functionare, publicata in mod oficial, asigurari, etc)

Firmele de reduceri online (a fost un articol in presa despre ****, dupa care au iesit "ciupercile"), pot sa vanda orice vor ele pentru ca - repet - la noi se poate.

Daca erai atenta un pic la presa (ca de scandal, ca obiectiva) ai fi sesizat ca e destul de mare tam-tam-ul pe tema reducerilor in domeniul turismului.

imi pare rau pentru ghinionul tau, cred ca e mai rau ca ti-ai ratat concediul decat ca ai platit 111 euro, dar nu uita ce am spus mai sus... de multe ori ce e ieftin devine foarte scump. (aplicabil nu numai in turism, doar suntem tara ofertelor.)

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

george_btonPM[bucuresti]2r[04.09.12 22:13]

@rentea: de acord. adresez si eu rugamintea pt admin, eventual webmasteri, sa mentioneze daca este vorba de o interdictie care are la baza niste reglementari legale, astfel de cazuri putand genera neplaceri pentru societatea care detine AFA, sau este vorba de o chestiune de principiu legata, pare-se, de intentia de a evita reclama. apreciez ca e foarte utila o astfel de mentiune. altfel, inteleg sa nu recomandam o societate de turism, dar sa nu mentionam numele uneia care ne poate fura oricand, mi se pare deplasat. este, daca vreti, sfidand putin logica si hiperbolizand spre a accentua totusi importanta subiectului, "favorizarea infractorului". pai, cum ar spune niste amici de-ai mei, "daca nu-i dai in gat pe tepari, maine te-nteapa si pe tine".

so, think about it, admin. "as usual".

pe de alta parte, in privinta site-urilor de reduceri, in masura posibilitatii, sunati la societatea care presteaza serviciul propriu-zis. eu am avut o singura astfel de experienta, pentru ca sunt destul de precaut. trebuia sa ajung la stomatolog si ramasesem fara, asa ca am gasit o astfel de oferta, am sunat la cabinetul respectiv, unde mi s-a confirmat colaborarea si pretul, dupa care am cumparat voucher-ul. nu vreau sa par spiritual, dar e cea mai buna solutie cred.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

renteaPA[București][04.09.12 22:20]

@george_bton: Nu cred ca este niciun fel de interdictie legala care ar implica firma care detine siteul amfostacolo. Este ca si cum site-ul unui ziar ar raspunde in vreun fel daca eu scriu un comentariu in care as mentiona numele unei firme. Nici pe departe, nu are nicio legatura, sunt comentarii private ale unor utilizatori anonimi privati.

In acelasi sens ar rebui sa ne temem daca scriem de rau de un hotel ca vor veni proprietarii si ne vor trage la raspundere, pe noi sau siteul acesta.

Exagerari evidente, pe care nu le inteleg.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

webmaster26[Alexandria][04.09.12 23:11]

@rentea, @george_bton: in cazul de fata, este recomandat sa nu dam nici un nume pana nu avem confirmarea ca aceasta firma este in insolventa.

In plus de multe ori nu se stie ce firma este in spatele acestor site-uri de reduceri.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

DragosCO[Bucureşti][05.09.12 00:58]

spunandu-mi ca nu mai pot folosi voucherul pentru ca conturile firmei sunt poprite si totodata cerandu-mi datele vouherului pe care il am. Dupa ce am trimis mailul cu datele nu am mai primit nici-o veste.

Mie chestia asta mi se pare phishing curat!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][05.09.12 10:22]

@Nasshu: am citit si eu diverse articole prin presa sa avem grija la ofertele de turism cumparate prin site-urile de reduceri dar eu am cumparat voucherul din octombrie anul trecut (fiind valabil 1 an).

Am fost convinsa ca il folosesc mult mai repede, dar existenta unor probleme cu soacra mea care a fost imobilizata in pat m-a impiedicat sa plec pana nu am rezolvat problema cu un camin de batrani pentru ea.

Cand sa zic ca ma duc sa imi linistesc creierii, primesc mailul ca nu mai pot folosi voucherul.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][05.09.12 12:00]

@Dragos: Si eu am crezut ca e o gluma proasta, insa cum se face ca de pe 3 august de cand am primit eu mailul respectiv, site-ul de reduceri nu mai are nici-o oferta activa? E decedat mortal!

Si la ce le-ar folosi datele voucherului, era nominal, deci nu pot sa zic ce ar putea face cu el.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

hlliSR[Timişoara]3r[18.09.12 22:21]

@ariella: si cum s-au rezolvat problemele? Ai recuperat banii?


ariellaPM[Bucuresti][19.09.12 10:45]

@hlli: Nu i-am recuperat si nici nu mai sper sa ii recuperez, am mai trimis 2 mailuri dar nu mi-a raspuns nimeni, asa ca vorba cuiva de mai sus, ii consider donatie.


hlliSR[Timişoara]3r[19.09.12 11:57]

@ariella, cu hotelul nu ai luat legatura?


ariellaPM[Bucuresti][19.09.12 12:41]

@hlli: nu am mai luat legatura pentru ca e clar ca firma de reduceri are probleme atata timp cat nu mai are nici-o oferta de o luna si jumatate. si mailul suna asa:

" Prin prezentul e-mail, va informam ca firma ***, proprietara a siteului ****se afla in incapacitate de plata, conturile bancare fiind poprite. In acest context, ne vedem nevoiti sa facem demersuri pentru deschiderea procedurii de insolventa. Prin urmare, va informam ca voucherele emise si care nu au fost folosite nu mai pot fi onorate. In cazul in care aveti un debit, va rugam sa ni-l comunicati precum si datele companiei / persoanei (nume, adresa postala de corespondenta) si datele dvs. de identificare. Va multumim.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

adinasora13CH[fagaras][04.10.12 23:32]

Deci, vreau sa va spun ca si eu am patit acelasi lucru ca si d-stra, si sunt scarbita si dezamagita la maxim!!!

Diferenta la mine e ca oferta e inca activa si ei functioneaza inca, doar ca sub alt nume!!! Ceea ce mi se pare revoltator!!

A fost prima oara cand am cumparat on-line de pe un site romanesc si n-o sa mai fac niciodata gresala asta!! Este foarte rusinos si pacat ca nu poate nimeni sa-i opreasca pe acesti infractori!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

ariellaPM[Bucuresti][23.12.12 21:42]

n caz ca intereseaza pe cinva, punctul final al acestei dscutii este urmatorul: am fost instiintata ca trebuie sa platesc 120 de lei ca sa fiu parte la procesul de insolventa, m-am gandit ca sunt datorii mult mai mari de platit de catre firma respectiva, inclusiv catre stat, asa ca ar fi fost slabe sperante sa imi mai recuperez si eu banii, asa ca ca am ramas si cu banii dati si fara excursie!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

 • [23] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 18.08.19 -- 06:49:03 (acest segment de cache se va actualiza în 18.08 14:49:03)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.115342140198 sec