Solicitare CMR / TURCIA

Drum cu masina proprie din Cluj pana in Antalya (SIDE) Turcia

Trimisă în 03.09.19 15:13
autor SzabyUC [Cluj-Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 4147

Salut prieteni.

La inceput de Octombrie voi merge cu sotia in Turcia. Pentru prima data. Si am hotarat sa mergem cu masina.

Plecarea se va face de la Cluj si trebuie sa ajungem in Side. Nu este problema ca sunt 1800km, am mai fost in Creta, Zakynthos, Corfu etc cu masina. Dar fiind toate destiantii UE nu am avut nici o problema.

As avea nevoie de ceva recomandari, despre traseu care trebuie urmat, am citit multe lucruri de HGS-ul lor, nu stiu exact cum se va folosii.

Aproximativ cati bani trebuie incarcati pe acel dispozitiv dus intors, podul peste bosfor aproximativ cat este.

De unde recomandati sa alimentam, Bulgaria sau Turcia?

O sa stam 5 nopti in Side, 1 noapte la Pamukkale si 2 nopti in Istambul, la intoarcere.

As dorii cateva sfaturi legate de drum, taxe pe turcia si restrictii daca sunt.

Iar la intoarcere, as dorii sa stiu ce as avea voie sa cumpar din bazar si sa nu am probleme in Vama.

Multumesc, si orice sfat e bine primit.


  • PERIOADA: octombrie -- NOPŢI CAZARE: 5+3
  • BUGET: 0 -- TRANSPORT: Autoturism
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri — pag 2 / 2

Szaby[autor]UC[Cluj-Napoca][05.09.19 17:35]

@narcisa: mulțumesc frumos de sfaturi, avem rezervare pentru nopti intermediare pe booking, in cazul acesta ce fac daca nu pot accesa booking sa le arat rezervarea?

Iar lire turcesti, pot lua din vama, sa cumpar acel hgs sau trebuie sa am de acasa cateva lire pentru hgs dupa care scot din oras banii de pe card.

De alimentat da, ma gandeam tot la Shell, iar Bulgaria o stiu, am tranzitat mult spre Grecia, pana am descoperit traseul prin Serbia Macedonia (net superior fata de bulgari)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[05.09.19 18:36]

Szaby[autor]UC[Cluj-Napoca][05.09.19 18:46]

@Yoda: le voi printa si eu in cazul acesta, sa fiu sigur


nrs †SE[Craiova]42r[05.09.19 19:43]

la Ziraat am primit un curs groaznic! 5.79 cand la casa de schimb de alaturi am primit 6.05, stiu ca este o cobinatie rea card ING Ziraat — dar macar nu am comision la retragere )

sfat: intri in Edirne si schimbi euro la banca sau la casa de schimb (de banci e plin mai ales la iesirea spre Havsa, la parterul RYS HOTEL, case de schimb ai in centru langa o piateta cu multe banci dintre care iti sare in ochi ING)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

narcisaSR[bacau]33r[05.09.19 21:47]

Este recomandat sa aveti listate rezervarile de pe booking. O alta problema la booking, apare in momentul in care doriti schimbarea unei rezervari in perioada anularii gratuite. Personal, in Turcia, daca am dubii ca nu voi respecta planul initial, prefer sa fac unele rezervari pe hotels.com si aleg hoteluri cu anulare gratuita cat mai aproape de check-in.

Referitor la bancomatele bancilor care le-am enumerat, le recomand doar pentru retragerea sumelor in lire de pe cardul de debit in lei.

Si in Turcia si in Romania, casele de schimb au cotatii mai avantajoase pentru schimb valutar. Acest lucru este valabil daca aveti euro sau dolari si doriti sa schimbati in lire.

In Turcia noi folosim card de credit pentru plati la pos si card de debit in lei pentru a ridica lire turcesti. De euro ne folosim doar in duty-free la Hamzabeyli si la iesirea din vama turca si intrarea in vama bulgara pentru plata celor 3 eur taxa de dezinsectie.

In ceea ce priveste cardul HGS, asa cum parca se mentiona anterior pe firul discutiei, din momentul in care treceti pentru prima data prin dreptul portilor de taxare pe autostrada exista o perioada de gratie in care trebuie sa-l achizitionati. Sper sa nu gresesc cu ultima afirmatie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

valimiPA[Slobozia]2r[17.09.19 11:56]

Doar ce m-am intors din Turcia calare, am fost la Canakkale (o noapte), Pamukkale (o noapte), Side (7 nopti) si Bursa (o noapte).

Daca nu mergi cu 160-170 km/ora nu te incumeta sa faci drumul dintr-o bucata. Cam 5 ore le pierzi prin Bulgaria, apoi in vama cu turcii, dupa mila lui Dumnezeu/Allah.

Intrat in Turcia, pana in Side pe traseul asta nu ai nevoie sa intri pe autostrazi, deci platesti yok. De la Canakkale la Denizli mergi pe coasta, sa nu o scurtezi pe Balikesir ca i sa injuri de toti Alahii. Am mers si mi-am amintit mult de bulgaratata.

La intoarcere doar de la Bursa ai autostrazi, dar poti plati si cu cash/card la primele doua bariere din dreapta.

Noi nu ne-am achizitionat nici un HGS sau alte maimute de-astea. Doar ultima iesire de pe autostrada a avut ceva de obiectat, ca nu avea "caserie" , dar am trecut si ne-am vazut de drum spre vama. Asta era chiar inainte de Edirne.

Iesi pe la Hamzabeyli, nu te speria de coada de tiruri, turismele depasesc coloana prin stanga si au trecere separata.

Despre viteza, vant din pupa. Doar daca vezi turcii ca franeaza ca nebunii incetineste un pic. Au camere la intrari/iesiri din localitate (pe DN-uri) si mai incolo pandesc gagii. Nu am vazut decat masini turcesti oprite, in general autocare.

Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[17.09.19 12:08]

iti zic eu un traseu mai bun de la Edirne la Denizli: Edirne - Gelibolu - Cardak - Bandirma - Susurluk - Akhisar - Denizli, ai autostrada de la Susurluk la Akhisar in rest numai drum expres foarte bun.

tu ai trecut de la Canakkale prin Can la Balikeshir?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Szaby[autor]UC[Cluj-Napoca][17.09.19 12:19]

@valimi: deci pana la urma imi poti zice mai detaliat pe ce traseu sa merg? Si vaporul in canakkale cat este? Am nevoie de programare?


nrs †SE[Craiova]42r[17.09.19 13:06]

nu exista programare la ferry nici la Gelibolu, nici la Eceabat, nici la Kilitbahir, ferry costa la primele doua 60 TL iar la al treilea vreo 55TL.

daca vrei neaparat prin Canakkale sa ajungi la Denizli trebuie sa o iei prin: Ayvacik - Edremit - Bergama - Soma - Akhisar - Denizli, eu iti recomand traseul dat de mine mai sus,

pe coasta e mai frumos dar ai 15-20 km cu doar 2 benzi zona de urcare unde daca prinzi un camion lenes iti blestemi zilele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Szaby[autor]UC[Cluj-Napoca][17.09.19 13:07]

@nrs: am inteles, nu am fost niciodată in TR cu masina, acuma va fii prima data si nu stiu pe unde sa merg. Nu este mai oke pe autostrazi?


nrs †SE[Craiova]42r[17.09.19 13:57]

este mai ok, dar depinde ce traseu vrei sa urmezi.

mie nu imi e clar ce anume vrei. daca vrei de la granita sa ajungi in Side traseul care il urmeaza cei mai multi este prin Istanbul,

daca vrei sa ocolesti Istanbulul (pentru a evita posibila, si foarte probabila aglomeratie din zilele lucratoare) traseul care mie mi s-a parut cel mai ok dupa indelungi studii si stiind o parte din drumuri a fost cel scris mai sus: Edirne - Gelobolu - Cardak - Bandairma - Susurluk - Akhisar - Denizli - Antalya.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Szaby[autor]UC[Cluj-Napoca][17.09.19 14:02]

@nrs: daca merg pe traseul dat de tine, am nevoie de HGS? Avand in vedere ca spre casa voi venii spre Istanbul deoarece am 2 nopti cazare acolo.


nrs †SE[Craiova]42r[17.09.19 14:08]

pe traseul dat de mine nu ai nevoie de HGS bucata de autostrada Susurluk-Akhisar se plateste la ghiseu, dar la intoarcere ai nevoie de HGS ai autostrada Bursa-Istanbul-Edirne


valimiPA[Slobozia]2r[18.09.19 08:25]

@Szaby: De la Canakkale mergi spre Izmir, apoi spre Denizli. E drumul mai bun, dar nu e cel mai scurt.

Pe noi ne-a pacalit GPS-ul. La ferry am dat 20 de euro si mi-a dat rest 60 de lire turcesti, deci e cam 10 euro sau 55-60 lire.

Nu e nici o programare, nu stai mai mult de 20 de minute. Sunt multe vase si vin unul dupa altul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-45] — din total 45 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17818689346313 sec
    ecranul dvs: 1 x 1