Solicitare CMR / CIRCUITE MULTI-ȚARĂ

Circuit Bucuresti – Arad – Bratislava – Dresda – Berlin – Praga – Undeva in Romania – Bucuresti

Trimisă în 16.04.19 21:15
de Adina - addcontSR [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 1988

Intentionam sa facem un circuit, ori vara aceasta, ori viitoarea (daca nu ne incadram in buget dupa Thassos - la care nu vreau sa renunt) in urmatoarele orase:

Bucuresti – Arad – Bratislava – Dresda – Berlin – Praga – Undeva in Ro – Bucuresti

Subsemnata, domnul, un copil minor si un copil major vom calatori cu masina personala.

Sunt in prima faza (momentul T0) de documentare, asa ca apreciez sfaturile si sugestiile celor care au fost recent in aceste orase.

Cazarea ar trebui sa fie intr-o zona centrala, sau de unde sa putem ajunge pe jos la unele atractii locale/ centru. Nu intentionam sa ne deplasam cu masina in orasele pe care le vom vizita, din cauza aglomeratiei, a necunoscutului privind zonele de parcare, dar si a costurilor. Ne place insa sa mergem pe jos, asa descoperind locuri inedite. Nici transportul in comun nu ne deranjeaza, desi personal cred ca diferenta de pret pentru o cazare mai centrala se compenseaza cu costul transportului pentru 4 persoane. Plus confortul si timpul castigat.

Ne intereseaza exclusiv cazari cu parcare asigurata (nu in zone publice).

Ca distanta de transport, am vrea sa evitam sa facem peste 3-400 km intr-o zi.

Pentru retur nu am ales o locatie unde sa dormin o noapte in Romania si unde sa si putem vizita ceva pentru o jumatate de zi.

Personal, am mai fost in orasele de mai sus, in afara de Arad, atractiile importante le-as cam sti pana la proba contrarie, ma intereseaza in special sfaturi si pareri din experiente personale; de cazare, de transport, locuri inedite, unde ati mancat, dar mai ales ce ati face voi altfel dupa ce ati fost acolo

Multumesc.


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8-10
  • BUGET: 3000 eur -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 3 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 15

Răspunsuri

dianameaSE[Bucuresti]1r[16.04.19 23:03]

@addcont: Traseul in circuit ar putea fi: Arad, Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Dresda, Berlin, Wroclaw, Katowice, Debrecen, Oradea. Cum veti stabili etapele si noptile de cazare, depinde de cat timp si buget aveti la dispozitie. Mult succes in etapele de planificare si organizare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Adina - addcontSR[Bucuresti][17.04.19 10:47]

@dianamea:

Multumesc pentru sugestii. Insa traseul nostru va fi in procent de 99 % cel hotarat deja. Am scris in CMR ce ma intereseaza, experiente personale din locatiile mentionate, sugestii punctuale privind cazare, mese, locatii inedite si mai putin cunoscute, etc.

Avand in vedere ca noi avem disponibile 8 zile - maxim 10, un traseu cu 11 orase este mult prea mult si nu am reusi sa vedem mare lucru din nicunul din aceste orase. Traseul propus de Dvs nu mi se pare realizabil in 8 zile, cel putin nu dupa gusturile noastre.

O zi pe oras, sau chiar 2 orase intr-o zi, drum in fiecare zi, impachetat dimineata, despachetat seara, cautat cazare, parcare, condus este departe de ceea ce ne dorim... vrem sa ne simtitm bine, nu sa ne chinuim...

Plus ca mergem si cu copiii, trebuie sa mancam, sa ne dezmortim picioarele, sa facem un dus dupa drum, noi fetele trebuie sa ne aranjam, ca sa iesim frumos in poze E complicata viata de turist cu pretentii de imagine Chiar nu ne putem poza fara machiaj, serios

Nici nu imi dau seama ce ar trebui sa faci mai intai in Budapesta, Viena, Berlin sau Praga intr-o zi... Plange inima in mine numai la gandul de a sta o singura zi, sa nu apuc sa vad nimic in tihna, sa ma bucur de orasele acestea frumoase...

Am mai fost de 2 ori in Berlin si consider ca un minim 3 zile e tot insuficient, iar pentru Praga minim 2 zile. Plus cele 2 nopti de somn la dus si intors in tara, sunt deja 7 zile... Deja e incarcat, am scris 8-10 zile tocmai pentru a lasa o rezerva de o noapte suplimentara undeva - Bratislava sau Dresda - unde am alocat initial cate o singura noapte.

Nu vrem sa mergem nici la Budapesta nici la Viena in acest circuit, si nici sa parcurgem o distanta mai mare de 5000 km cu tot cu plimbarile loco. Grosier, distanta Bucuresti - Berlin si retur ar fi 2200*2, plus ce se mai adauga din plimbarile locale ar cam fi maximul de distanta pentru tot circuitul.

Am fost in 2018 pe urmatorul traseu: Bucuresti - Oradea (2 nopti) - Budapesta (2 nopti, dar in prima zi la ora 10 parcasem deja la Citadella) - Viena (2 nopti insuficiente) - Miskolc Talpoca (1 noapte si a fost prea mult) - Alba Iulia (1 noapte) - Bucuresti.

A fost obositor, dar frumos, vrem sa ne indreptam si in alte directii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][17.04.19 16:25]

Bratislava: evitați să intrați în castel, efectiv sunt pereții goi, n-ai ce vedea, pe afară e destul; în ceea ce privește mâncarea evitați mâncărurile lor tradiționale, sunt îngrozitor de grase și grele, dar cu cârnații nu dați greș, noi i-am prins buni peste tot în Slovacia. În centrul vechi explorați gangurile, sunt niște terase foarte drăguțe, cu mâncare bună și nu foarte scumpă. Și mai puțin aglomerate decât la străzile principale.

Praga: pont berăria Strahov, au o bere artizanală excepțională, cea mai bună pe care am băut-o vreodată, și am băut destulă, absolut excepțională, chihlimbarie la culoare, e ceva cu "amber" în denumire. Sunt și alte feluri tot bune, dar asta mi s-a părut cea mai cea. Mâncarea nu e foarte bună acolo, berea însă daaaa. Dacă mergeți după-amiaza trebuie rezervare, mai bine mergeți înainte de prânz, pe la 11,30-12. Altă chestie foarte faină, dar destul de scumpă - biblioteca Strahov (așa am descoperit berăria), e una din cele 10 cele mai frumoase biblioteci din lume, doar că te cam uiți din ușă, nu te prea lasă să intri în camere. Dar e neaglomerat, lumea nu știe de ea. Loreta, lângă Strahov, e o biserică foarte frumoasă cu un tezaur impresionant (aici, mă rog, depinde ce tezaure ați mai văzut).

Altă chestie faină și nu foarte scumpă la Praga - grădinile Vrtba: mici, supra etajate, neaglomerate, foarte frumos. La fel, nu foarte multă lume știe. La stația de tramvai Troia, lângă grădina Zoo, e un palat cu grădini frumoase, chiar vis-a-vis de Zoo. Grădinile se pot vizita gratuit.

La Berlin obligatoriu Pergamonul, dar dacă ați mai fost probabil știți asta. Și evident palatul de la Potsdam.

La Dresda - Palatul regal (Residentz, nu Zwinger, e fain și Zwinger dacă aveți timp) cu Green Vault - seiful verde, e o colecție impresionantă de bijuterii, miniaturi etc. Atenție e închis marțea, nu lunea ca la majoritatea muzeelor.

Pe drum de la Praga la Dresda puteți trece pe la fortăreața Koenigstein, pe Elba, lângă stânca lui Lorelei. Trebuie însă să coborâți de pe autostradă și să mergeți o bucată pe drum național. Peisajul e fain. Fortăreața e impresionantă. În al doilea război mondial nemții capitulaseră și ei încă luptau. Nu putea fi cucerită efectiv. Au trebuit să le dea prin radio ordinul de capitulare.

Cam astea îmi vin în minte acum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Adina - addcontSR[Bucuresti][17.04.19 21:55]

@RoxanaGRS: Multumesc, imi voi printa recomandarile si le voi lua in calcul.


CostiCO[Piteşti]4r[18.04.19 00:55]

@RoxanaGRS:

Pe drum de la Praga la Dresda puteți trece pe la fortăreața Koenigstein, pe Elba, lângă stânca lui Lorelei.

Faci o mică confuzie. Stânca Lorelei este pe Rin, nu pe Elba. Heinrich Heine a scris o poezie, Die Lorelei, am învățat-o la germană, în liceu, îmi aduc aminte și acum prima strofă:

Ich weiss nicht, was soll es bedeuten,

Dass ich so traurig bin;

Ein Märchen aus alten Zeiten,

Das kommt mir nicht aus dem Sinn.

Dar stânca Lorelei este, fără nicio îndoială, pe Rin!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[Piteşti]4r[18.04.19 01:05]

@addcont:

Cerința ta este greu de îndeplinit, aproape imposibil, în totalitate.

Poate vei obține unele informații, ponturi utile, dar cu siguranță nu unele legate de amănunte, foarte importante, de altfel, într-o astfel de întreprindere.

Asta, dintr-un motiv foarte simplu: oamenii uită amănuntele!

Așa că, eu îți propun altceva: ia pe rând punctele de oprire pe traseu și caută informații despre ele chiar aici, pa AFA. Vei afla mult mai multe lucruri utile din review-uri, pentru că acestea au fost scrise, în majoritatea cazurilor, „la cald”, când cei care le-au scris mai aveau încă proaspete în minte lucruri care între timp, cu siguranță s-au estompat.

Succes la căutat și citit!

Căutatul dă rezultate foarte bune, folosind funcția de căutare, a saitului: pur și simplu, scrii în fereastra „Caută”, din colțul stânga-sus al paginii principale a saitului cuvântul-cheie și obții o listă, exact ca la Google...

Dacă vrei cazări cu parcare (ceea ce este un lucru foarte bun, eu așa fac), folosește booking.com pentru căutarea cazărilor. Poți folosi, pe lângă alte filtre și pe cel privind existența parcării. Bineînțeles, pe pagina cazării respective, verifici ca acea parcare să nu fie stradală, scrie explicit în descriere. Nu strică nici o verificare pe Google Maps, mai ales cu funcția Street View, pentru a vedea configurația locurilor și, în măsura posibilităților, existența parcării. Și ai dreptate, mai bine iei o cazare centrală mai scumpă, îți scoți banii dați în plus scutind costul transportului în comun până în centru, de la o cazare marginală. Nu mai vorbesc de economia de timp. Dacă totuși nu găsești ceva convenabil decât mai la periferie (cum este foarte posibil să ți se întâmple, în special în Germania), atunci poți merge în centru cu mașina personală și să folosești o parcare subterană.

Ai grijă însă că în orașele germane, pentru a avea acces în centru, mașina trebuie să fie cel puțin euro4, lucru certificat de faptul că pe parbrizul acesteia se află o vinietă de mediu, numită Umweltplakette. Se poate obține, pe baza talonului, de la orice centru TUV și costă 5 €. Dacă nu ai această vinietă de mediu, mașina poate fi și electrică, tot plătești amenda. Acum câțiva ani, era 40 €. Vinieta este rotundă și, dacă mașina este cel puțin euro4, este de culoare verde și scrie pe ea cifra 4, dacă e doar euro3, e de culoare galbenă și scrie cifra 3. Într-un spațiu special, este scris și numărul de înmatriculare al mașinii.

Multe mașini second hand, aduse la noi din Germania, au încă în colțul drapta-jos această vinietă, care, prin reînmatricularea în România, și-a pierdut valabilitatea.

Majoritatea posesorilor de astfel de mașini nu au habar ce semnifică această vinietă, dar o păstrează, nu știu de ce.

La o întâlnire AFA de acum câțiva ani, un coleg de sait, văzând vinieta verde din parbrizul Loganului meu, m-a întrebat dacă mi l-am cumpărat din Germania. Am fost foarte mirat atunci, de întrebare, dar m-a lămurit, arătându-mi vinieta. I-am explicat că o obținusem la una din vizitele în Germania care, întâmplător, am făcut-o cam pe același traseu pe care veți merge voi.

Încă o dată, succes la întocmirea în detaliu a traseului și vacanță reușită!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Adina - addcontSR[Bucuresti][18.04.19 10:54]

@Costi: Cu cat primesc mai multe raspunsuri ca acesta, cerinta mea va fi indeplinita. Mic cu mic se face mare Multumesc asadar pentru raspunsuri.

Nu stiam despre vigneta pentru centrul oraselor, deci iata o informatie foarte importanta, care ne ajuta sa ne organizam din timp.

Cazarile le caut de obicei pe Booking, au destule filtre (in special cel cu parcarea plus note peste 8 in acest caz), plus siguranta oferita de seriozitatea site-ului. Nu am folosit pana acum Google Maps, mai ales cu funcția Street View, deci inca o sugestie binevenita. E adevarat ca detaliile legate de parcare pe Booking sunt scrise destul de mic si destul de jos, insa pentru noi parcarea fiind importanta am citit intotdeauna cu atentie. In plus, obisnuiesc sa solicit confirmarea proprietarului legat de existenta parcarii, rezervare, costuri sau detalii suplimentare in acest sens.

Pentru Berlin probabil, din cauza preturilor mai maricele, vom fi nevoiti sa alegem o cazare mai "marginasa"; in cele 2 vizite anterioare la Berlin am avut bicileta, cu care m-am deplasat foarte usor pe orice distante in oras, si nu am mers cu mijloacele de transport in comun, asa ca nu am avut nici un contact cu acestea. Nici cu parcarile. Asadar urmeaza sa ma documentez in legatura cu costurile transportului in comun pe de o parte, iar pe de alta parte sa aflu informatii despre variante de parcare. Desi nu am date legate de costuri pentru niciuna, intuitia imi spune ca e posibil ca pentru 4 persoane sa fie mai ieftin sa platim parcare decat bilete de metrou...

Bineinteles ca voi citi cat mai multe review-uri... e nevoie de timp si rabdare, dar din experienta fiecaruia poti aduna multe informatii utile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[Piteşti]4r[18.04.19 17:42]

@addcont:

Pentru Berlin, în special, îți recomand hotelurile din categoria Ibis, chiar Ibis Budget. Din această ultimă categorie, foarte bune ar fi Ibis budget Berlin City Potsdamer Platz, sau Ibis budget Berlin Alexanderplatz. Fiind 4 persoane, va trebui să luați două camere. Dar ambele hoteluri, situate foarte central, dispun de parcări proprii, subterane.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Adina - addcontSR[Bucuresti][15.08.19 23:57]

Ne-am razgandit fata de intentiile initiale. La un calcul grosier, traseul scris mai sus ne-ar fi dus la un cost de 4000 eur, cam cat o masina... Asa ca am hotarat sa meregm in Thassos. Si sa cautam un citybreak pentru sfarsitul lui august la Berlin sau Praga. Doar ca preturile biletelor de avion au cam crescut, asa ca am revenit la varianta transportului cu masina. Berlinul ramane pentru altadata. Vom pleca la sfarsitul lunii, pe un traseu ceva mai scurt: B - Arad - Bratislava - Praga - Hunedoara - B Tinand cont si de sfaturile primite aici, toate toate rezervarile le-am facit pe Bookingm care de-a lungul timpului s-a dovedit un site serios. Sper sa revin cu review-uri pozitive si cu super amintiri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [9] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039483070373535 sec
    ecranul dvs: 1 x 1