;
Solicitare CMR / TURCIA

Informatii utile Turcia

Trimisă în 23.04.18 08:20
de zlatnaAU [Râmnicu Vâlcea]
» VIZUALIZĂRI: 2485

Anul acesta mergem pentru prima oară în Turcia, la Kusadasi.

Am nevoie de ajutor dv.

Traseul ales de noi este prin Canakkale, unde v-om face o oprire intermediară.

Mă interesează următoarele:

1. E nevoie de viza pentru Turcia, și dacă da, cât coastă?

2. Programul ferry spre Canakkale, și prețul trecerii?

3. Cum se plătește pe autostradă în Tucia? am înțeles că e un sistem electronic.

4. Trebuie să avem la noi lire turcești sau putem plăti cu euro?

5. La ce peco îmi recomandați să alimentez?

Deocamdată atât, dacă aveți și alte informații le primesc cu plăcere.

Vă mulțumesc.


 • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 5
 • BUGET: 1500 euro -- TRANSPORT: auto
 • ADULŢI: 2

Răspunsuri la solicitare — pag 1 / 5

ana anghelGD[Bucureşti]5r[23.04.18 09:23]

Buna ziua.

pt Turcia nu e nevoie de viza (va trebuie insa pașaport valabil cel puțin 6 luni de la intrarea un țara).

Ferry pleacă de dimineața pana seara. va așezati cu mașina la rând (cam din jumat in jumat ora pleacă).

noi am alimentat doar de la Shell. eu va recomand sa aveți lire pt ca altfel va pun ei ce curs vor la euro.

Autostrada se plătește la PTT

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1750 PMA (3 voturi)]

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]6r[23.04.18 09:40]

@ana anghel: Multumim pentru informatii.


aaaaaPM[Ploiesti]20r[23.04.18 09:40]

@zlatna: Nu e nevoie pentru viza.

Ferry e din jumatate in jumatate de ora incepand cu ora 10 si costa 35 de lire.

Pentru Kusadasi nu e nevoie neaparat de autostrada. Din Izmir mergeti pe un drum paralel cu autostrada.

Se poate plati si in euro.

Evitati sa luati carburant de la statiile BP deoarece eu am luat si era f slaba.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

tata123TIT[Bucuresti]17r[23.04.18 09:43]

@zlatna: Salutare,

În primul rând vă doresc o vacanță reușită în Turcia. O documantare temeinică înainte de călătorie te scutește de eventualele probleme ce se pot ivi.

1. Nu este nevoie de viză pentru Turcia, obligatoriu trebuie pașaport (trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală); vezi info aici: mae.ro/travel-conditions/3753.

2. În timpul sezonului de vacanță ferryboatul circula mult mai des, din oră în oră sau chiar mai des (oogle.ro/translate?hl=ro& ... fer&prev=search). Prețul cred că este acum circa 40 lire/autoturism, conform: slate.google.ro/translate ... d%3D2019&anno=2.

3. Pentru a ajunge la Kusadasi nu trebuie să mergeți pe autostrada și să cumpărați HGS (punct de cumpărare aici: google.com/maps/place/Edr ... 35!4d26.6302371). Ieșiți pe drumul național D100 înainte de punctul de taxare, apoi la Havsa virați dreapta pe D550 (E87) spre Uzunköprü, Keșan, Eceabat. Orașul Izmir se poate străbate pe același D550, fără a intra pe autostradă.

4. Se poate plăti și cu Euro în zonele turistice (la o paritate diferită de cursul oficial, depinde de comerciant), dar e bine să aveți și lire turcești.

5. Prețuri la carburanți găsești aici: cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa. O retea bună au cei de la Petrol Ofisi (.petrolofisi.com.tr/en).

Sunt doar câteva informații, pentru început. Cu siguranță vei primi o mulțime de răspunsuri și îți vei putea schița vacanța. Baftă!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4200 PMA (6 voturi)]

hanibalbogdanGD[Bucureşti]11r[23.04.18 10:11]

1. E nevoie de viza pentru Turcia, și dacă da, cât coastă?

De foarte mult timp nu mai este nevoie de viză pentru intrarea pe teritoriul Turciei. Valabilitatea paşaportului minim 150 zile. In cazul în care maşina are alt propietar este nevoie de procură tradusă în limba turcă de un traducător autorizat şi apostilă consulatul Turciei.

2. Programul ferry spre Canakkale, și prețul trecerii?

Ferry circula din 30 în 30 min +/- (5-10 min) până se umple şi costul variază între 30 – 35 TRY în functie de locul pe unde veri sa treci.

Eceabat – Canakkale – 30 TRY

Kilitbahir – Canakkale – 35 TRY

Posibil ca anul acesta sa fie putin mai scump.

Eu personal traversez pe la Gelibolu – Cardak sau Lapseki (traversare feryboat accesibilǎ nu am stat nici o datǎ mai mult de 15 min.) (E 90 mult mai bun și mai liber în comparaţie cu E 87 unde se lucreazǎ și este aglomerat)

3. Cum se plătește pe autostradă în Tucia? am înțeles că e un sistem electronic.

Pană la Kusadasi prețul autostrăzii este pâna in 8 TRY dus/întors.

Timbrul HGS poate fi achiziţionat de la orice oficiu poştal de pe teritoriul Turciei (PTT), sau la punctele de taxare la ieşirea de pe autostrăzi, în schimbul sumei minime de 45 TL, conţinând un credit de 40 TL.

După ce ai trecut prin barierele de la ieşirea de pe autostrăzi pe partea dreapta este o mare parcare unde se afla un oficiu PTT.

Dacă nu vrei să plăteşti, nu foloseşti autostrada şi circuli doar pe drumurile naţionale care sunt foarte bune şi gratuite poți ocoli autostrada de la Izmir la Aydin pe un drum national D550.

4. Trebuie să avem la noi lire turcești sau putem plăti cu euro?

In ultimul timp gaseşti Lire Turceşti (TRY) la foarte multe case de schimb în Bucureşti şi în tară la un curs bunicel. Nu este rau sa ai la tine ceva lire pentru eventuale opriri cafea, ferry etc.

5. La ce peco îmi recomandați să alimentez?

Incearcă să alimentezi doar la benzinăriile consacrate gen Shell, BP sau locale gen Petrol Ofisi etc. Nu este indicat să alimentezi din altă parte. Unde vezi coadă acolo te duci chiar dacă prețul este puțin mai mare.

Traversarea Bulgariei ar fi trebuit sa te intereseze cel mai mult. Există cam trei variante de traversare a Bulgariei. In ultimii ani s-au cam tot dezbătut pe acest site. In mare cam acestea ar fi:

1. Ruse – Razgrad – Tirgoviste – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli

2. Ruse - Byala - Velico Tarnovo – Gurcovo – Yambol – Elhovo – Lesovo - Hamzabeyli (RECOMAND) este mai accesibil din punct de vedere al calităţii drumului şi parcă mai uşor prin munţi. Dezavantajul mai multe TIR-uri.

3. Ruse - Veliko Tarnovo - Stara Zagora - A4 - Kapitan Andreevo;

Este bine să ai şi un GPS care să funcționeze fără internet. Turcia cam scumpă la internet.

Rugăm pe cei care au fost în ultimul timp, ceva informații referitor la starea drumului prin Bulgaria

TURCIA:Edirne (centura) - Havsa – Uzunkopru – Kesan – Gelibolu – Lapseki Canakkale – Kucukkuyu– Ayvalik – Menemen – Izmir (centura) - Selcuk – Kusadasi

Drumul prin Turcia fǎrǎ probleme și parcǎ mai bun de la an la an. Dacă doreşti evitarea autostrăzii de la Izmir există un drum national D550 care ajunge tot la Selcuk – Kusadasi

Drumurile în Turcia sunt foarte bine semnalizate. Cu puțină documentare în prealabil Google Maps aproape că nu ai nevoie de GPS.

De dezbătut se poate dezbate zile întregi. Fiecare utilizator al acestui site are părerea lui legat de traseul optim sau alte aspecte etc.

Pe acest site găseşti mult mai multe informații.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

ana popaGD[jud. ilfov]2r[23.04.18 10:40]

Bună ziua, în completarea celor scrise anterior, adaug:

1. anul trecut ferry de la Eceabat la Canakkale a fost 25 lire pt. autoturism si șofer + 2,5 lire pt. fiecare pasager, programul de plecare la fiecare 30min. de la 7.00 a. m. până la ora 24.00, noaptea din 2 în 2 ore.

2. alimentarea de la Shell, Lukoil sau Petrol Ofisi.

3. Sfatul meu ar fi să mergeți doar cu lire deoarece lira și leul sunt acum aproape la egalitate și nu merită să schimbați acolo; plus puteți plăti cu card aproape peste tot.

4. atenție la pașaport: minim 6 luni valabilitate de la data intoarcerii din vacantă; de asemenea să aveti asigurarea mașinii valabila pt. Turcia altfel platiti in vama undeva peste 100 de euro.

5. indiferent de ruta aleasa prin Bulgaria nu mai sunt probleme deoarece au modernizat drumurile europene si se circula in deplina siguranta si sunt f bine semnalizate + indicatoare vizibile in alfabet latin.

6. deoarece se construieste f mult, si Kusadasi este in permanenta schimbare, va recomand sa verificati amplasarea hotelului si sa aveti o harta a orasului introdusa in GPS pt a va putea deplasa cu usurinta.

Orice intrebari mai aveti puteti trimite mesaj privat si va raspund cu placere.

Vacanta placuta sa aveti.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

fredutzaPA[Bucureşti][23.04.18 10:44]

@zlatna: Cred ca cu viza si trecerea cu ferryboat-ul te-ai lamurit. Vreau sa-ti spun legat de plata pe autostrada: am ratat Drumul national (paralel cu autostrada) si a trebuit sa intram pe autostrada. Nicio problema pentru ca intri linistit, iar in momentul in care vezi indicatorul pentru Kusadasi faci dreapta-iesire de pe autostrada. Dupa aprox. 200 m este un punct de PPT, tragi pe dreapta si completezi nr masini si ti se da un, abțibild pe care il vei pune deasupra oglinzii din masina. Dupa care treci pe culoarele care din rosu se face verde (ca la granita). De fiecare data cand vei trece prin acest culoar al autostrazii ti se va lua din cont (eu si acum mai am tichetul in parbriz). Sper ca m-am facut inteleasa.

Trecerea din Bulgaria in Turcia am facut-o pe la Hamzabelyi, cu toate ca sunt TIr-uri ai culoar separat pentru masini (nu ai treaba cu ele).

Referitor la combustibil - sa stiti ca motorina este mai ieftina decat benzina - e invers decat la noi. Am folosit cardul VISA de fiecare data, fara probleme. Mi se par f. f. f. corecti. Da, am avut si lire turcesti pe care le-am folosit in bazarul de haine de miercuri din Kusadasi.

In cazul in care veti utiliza autostrada, veti avea ocazia sa intelegeti ce inseamna lucrul bine facut. Si, de asemenea, veti avea indicatoare semnalizate de la 2 km distanta in cazul in care o portiune de drum e in lucru.

In final, nu pot decat sa va spun ca veti regreta ca stati doar 5 zile.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4550 PMA (7 voturi)]

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]6r[23.04.18 10:59]

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]6r[23.04.18 11:02]

@tata123: Mutumesc pentu informatii si urari. Informatile sunt foarte utile.


zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]6r[23.04.18 11:16]

@hanibalbogdan: Mutumesc mult, foarte utile informatiile.

In Bulgaria am in plan sa folosesc primul traseu scris de tine. Folosesc GPS (hartile la zi) nu telefonul.

Multumesc inca odata.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

 • AFIȘATE rsp [1-10] — din total 42 răspunsuri la această solicitare
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 16.06.19 -- 01:02:29 (acest segment de cache se va actualiza în 16.06 09:02:29)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.174051046371 sec