Solicitare CMR / UNGARIA

Cazare in Budapesta centru sau nu?

Trimisă în 13.04.18 00:42
autor paulalexandruGD [Cluj Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 22331

Buna, incerc sa sintetizez. E prima data cand ies cu masina din tara, pe langa faptul ca ma tem sa nu ma lase pe acolo mai am inca o suta de mii de intrebari. Vreau sa merg cu sotia in concediu luna viitoare 4 zile, 3 nopti.

Din ce am vazut in centru Pestei pare mai atractiv, adica pe acolo ne-am dori sa ne plimbam in acela 4 zile si ma intrebam daca ar fi bine sa ne cazam acolo ca atunci cand iesim din hotel sa fim direct in "paine" cum s-ar zice sau sa luam undeva mai spre margine ca e mai ieftin.

As da un ban in plus pt centru daca ziceti ca se merita dar vesnica mea problema, ce fac cu masina? Am inteles ca se plateste pe ora, deci eu daca stau 4 zile acolo cred ca ma rup de bani aia. Cum se procedeaza? Gasesc loc, exista o varianta ieftina? Unde se plateste parcarea?

Multe hoteluri zic ca au parcare dar cand ma uit pe google maps nu vad nimic in jurul lor, cu toate astea zic ca te taxeaza intre 15-25 euro pe zi, cine hotelurile? sau politia? sau cine te taxeaza? Cum ma taxeaza aia de la hotel pentru locurile de pe strada?

Nu ma pot decide ce varianta sa aleg, exista hoteluri care ofera parcare gratuita in zona centrala?

Ce ponturi imi mai puteti da, am inteles ca e ceva budapest card, dar pare ca costa vreo 88 euro pe 2 persoane 4 zile parca, merita? Ce imi recomandati?

Cu ce circul acolo cu masina proprie sau cu alte mijloace? Chiar ma simt pierdut, prea multe intrebari si prea putine raspunsuri.

Hotelul/apartametul sau ce o fi vreau sa stam doar eu cu sotia, sa avem un pat dublu, o baie, nu e necesara bucatarie, livingul acela cu patul si baia ca la majoritatea hotelurilor din ro. Daca are si bucatarie, balcon nu ma supar dar nu e necesar. As vrea sa arate putin modern, sa nu fie ca si casa de la bunicii mei sau cu mobila de acum 50 de ani pentru ca daca tot merg acolo as vrea catusi de putin sa simt ca n-am facut downgrade la cazare.

Apropo de parcare, exista hoteluri cu parcare gratis? Am auzit ca unele au parcare subterana dar care? Imi puteti recomanda ceva va rog? Vreau sa rezerv cat mai repede sa nu raman pe langa.

Unele hoteluri nu cer bani avans, sunt sigure acelea? Zic sa platesti acolo, dar ai voie sa renunti doar cu un numar de zile inainte, si aici e un dubiu, cum adica sa te conditioneze sa renunti cu un anumit nr de zile inainte daca nu ai platit nici un ban. Daca refuzi in ultima zi ce iti poate face? Nu inteleg care e principiul, ma puteti lamuri?

Cred ca mai am inca o suta de mii de intrebari dar nu va mai stresez, sper sa gasesc cateva raspunsuri macar.

Ms


  • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: Max 1500 lei -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 5 / 5

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[24.04.18 15:07]

@iulian68: Iulian, Adrian nu mi-a dat nici un sfat, primul sau mesaj care a fost a fost cel in care a zis ca scriu 4 pagini pentru o amarata de excursie in budapesta si al doilea mesaj care l-a scris a fost cel in care a zis ca trebe sa vorbesc cu o editura pt un miniroman. Deci nu am tras in nici un pianist nici nu am facut trimitere la tine de nici un fel insa probabil esti te simti in aceeasi barca cu Adrian si din acest motiv simti nevoia sa rapsunzi, la fel iti spun si tie, nu te obliga nimeni sa citesti/raspunzi. In principiu dupa cum ai vazut eu am lasat-o mai moale dupa ce am zis ca am rezervat hotel care era cel mai imp aspect pt mine. Cu obiectivele ma descurc, dar cum am dat de oameni faini in mare parte aici le-am cerut si lor parerea daca vor sa contribuie la lista mea de obiective, dar nu e nici o suparare ca nu a contribuit nimeni. Roxana a raspuns azi si m-am gandit sa raspund. E prima mea iesire, pe bookings in dreptul cameri rezervate de mine zice o adresa dar emailul de confirmare de la ei arata alta adreasa, apoi tot pe booking zice ca se poate plati cu card dar omu a zis cash si asta ca am avut inspiratia sa intreb. Nu ma doare gura sa intreb, daca pe tine te doare gura sa raspunzi, nu e nici o problema, daca e cineva sa raspunda ii multumesc, daca nu, ma voi descruca eu cumva simple as that.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adrian.TMGD2r[24.04.18 15:25]

@paulalexandru: eu cand am zis ca e prea lung thread-ul asta - nu m-ai crezut. Nu mai stii cine ti-a raspuns, ce ti-a zis...

Sari la prima pagina si ai sa vezi raspunsul si recomandarile mele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[24.04.18 15:32]

Nu e vorba ca nu mai stiu, dar daca dau pe PG. 1 nu ma duce la pagina 1, ma duce la alta pagina, e ceva busit in site. Acu am scris in browser manual in url p=1 si am vazut. In fine, mersi pentru ajutorul tau dar in continuare sustin ca daca nu mai esti interesat de subiect sa faci unsubscribe la topic si problema s-a rezolvat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[24.04.18 17:45]

@paulalexandru:

Revin luna viitoare cu un review.

Ar fi şi cazul după patru ani de când eşti înscris pe site şi nu ai oferit nimic comunităţii în schimbul informaţiilor pe care le-ai solicitat şi de care ai beneficiat. Dar poate nu ai înţeles cum funcţionează acest site.

Am căutat şi eu să citesc impresiile tale din Corfu, unde, la fel, ai cerut detalii despre toate aspectele posibile de interes pentru tine, dar, ghinion! nu le-am găsit.

Poate după vizita la Budapesta vei fi mai generos

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[24.04.18 19:10]

@nicole33: Nici n am mai tinut minte ca am pus niste intrebari atunci, oricum cred ca ar fi interesant sa vad ce am zis. Nu, nu stiu exact cum functioneaza siteul asta pentru ca nu eu l-am facut dar pot sa iti trimit un site de recenzii pe care l-am facut eu si iti pot zice acela cum functioneaza, ca hint nimeni nu are nici o obligatie sa posteze vreo recenzie. ORicum, daca vrei detalii despre corfu, anytime iti stau la dispozitie. Eu pe acest site niciodata nu am cautat recenzii la hoteluri, acelea le-am citit direct de pe booking, siteul acesta l-am vazut mai degraba ca un fel the chat/forum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

iulian68PR4r[24.04.18 20:01]

@paulalexandru: Afla draga vizitatorul, căci nu pot sa te numesc coleg din moment ce tu nu consideri siteul asta decât un chat sau forum, ca AmFostAcolo este cel mai vizitat sait de turism din Romania, cu informatiile cele mai reale despre cazari, puncte de interes excursii si locuri de luat masa. Numarul membrilor din cate stiu este trecut de 40.000, dar nu-ti bate tu capul cu astea, mergi pe booking si citeste 2 randuri... De aceea nu stii cu ce se mananca hotelurile din Budapesta si na! ca nici booking nu te lamurise s-au chinuit colegii sa iti spuna ce si cum. Asta a fost reunostinta ta fata de acești colegi și fata de acest "forum sau chat"? Eu unul te voi ignora de acum încolo si cred ca si colegii sunt in asentimentul meu!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[24.04.18 20:12]

@iulian68: Ti-a luat cam mult


iulian68PR4r[24.04.18 22:05]

@paulalexandru: Asa este, . i-a luat cam mult... Adică românește, chiar ne-ai vazut ca avem penaj frumos? Sunt curios ce răspunzi tu, dar mai ales ce vor răspunde "perusii" care su-au pierdut timpul și s-au grăbit sa-ti dea cele mai bune sfaturi! Si stii ceva, toti cei de pe aici sunt oameni plimbati prin întreaga lume! Vorba lui AdrianTm, daca trebuia sa pleci mai departe de casă mureau in pragul ușii de atâtea emoții... Asa ca din partea mea iti doresc la Budapesta cam ce ne doresti tu noua, celor de pe canaull tau de chat... Prietene dezvoltator de ce esti tu acolo, niciodata nu vei avea valoarea celor de pe AFA... Ai muri de foame aici la noi cu toate cursurile tale de supraviețuire! "Haidi, pa! " ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[24.04.18 22:58]

@iulian68: Tot respectul pentru sprijinul celor care mi l-au acordat, nu cred ca si-a pierdut nimeni timpul pentru ca dupa fapta si rasplata, sau karma cum vrei tu sa o numesti. Nu stiu ce iti inchipui tu ca iti doresc eu tie incat sa imi doresti la fel, eu nu iti am treaba, m-ai ajutat mersi, nu m-ai ajutat e dreptul tau, nu iti vreau raul sau nu stiu ce iti poate trece prin cap. Nici nu am de gand sa incep si eu sa te jignesc pentru ca nu doar ca nu imi e stilu dar nu vreau sa ma cobor la acel nivel, daca tie iti face placere sa jignesti persoanele, e dreptul tau, lumea e libera. Tot ce pot sa iti recomand e ca daca nu faci o fapta buna din suflet, mai bine nu o mai fa. Lucreaza la tine ca sa ajungi la punctul acela de a face din suflet neconditionat ceva si totodata la capacitatea ta de a intelege ca oamenii sunt diferiti. Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

icata24PA[24.04.18 23:45]

@paulalexandru:

" NASA, we have a problem! "


iulian68PR4r[24.04.18 23:59]

@paulalexandru: daca erai din ploiesti, ti-as fi admirat manevra de întoarcere. Deci după ce dai cu noroi, acum esti Sf Petru. Păcat! Si review despre Budapesta probabil ca vei scrie cum ai scris si despre Corfu...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[25.04.18 07:25]

@iulian68: Nu stiu despre ce manevra de intoarcere vorbesti. Lucrurile au evoluat in felul urmator: eu am pus intrebari, tu te-ai ofticat si ai lasat sa se inteleaga asta mai mult sau mai putin, eu ti-am atras atentia si apoi ai dat-o pe jigniri. Respect pt cei care cu buna inima m-au ajutat a fost si este intotdeauna si nu tin minte vreun moment in care sa iti fi dorit raul sau ceva in genu. Deci despre ce intoarcere vorbesti? Poate te-ai mirat ca nu ti-am raspuns cu jigniri cum te-ai fi asteptat, dar nu cred ca are rost sa te miri de altceva pentru ca am sustinut acelasi lucru de la inceput. N-am nimic cu tine chiar daca ai alta parere si continui sa iti zic ca nu te obliga nimeni sa citesti/raspunzi. PE curand

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[15.05.18 20:31]

Din pacate o sa intarziu cu acel review deoarece am anulat rezervarea. Teoretic saptamana viitoare trebuia sa mergem dar vremea arata ploi cu fulgere fix in acea perioada, din toate cele 4 zile nu exista o zi in care sa nu fie nori cu ploaie, ba chiar mai mult tot restul lunii incepand de azi in Budapesta arata nori de ploaie. Sunt super dezamagit de situatie. Speram sa merg acolo in pantaloni scurti si tricou si sa ma plimb toata ziua pe stradutele lor sa ma pot aseza pe o bordura sa ma odihnesc sa ma pot sprijinii de un pot cand fac o poza, dar se pare ca toatea astea nu le mai pot face avand in vedere conditiile meteo foarte instabile. Exista si posibilitatea ca sa se mai schimbe ceva in bine insa in acelasi timp s-ar putea schimba si in mai rau si nu as vrea sa vin cu o impresie urata de acolo pentru ca stiu ca ar trebui sa se merite. Din pacate hotelul imi ofera anulare gratuita pana azi, altfel daca ar mai fi acceptat cateva zile poate s-ar fi facut lumina mai multe cu vremea si as fi putut lua o decizie mai inteleapta si mai fondata, altfel in acest moment e un fel de loto pt mine. Nu as vrea sa merg si sa stau in "casa" sau sa car umbrela dupa mine in zilele cu ploi mai putine. Sunt foarte dezamagit, am asteptata atata vreme sa vina mometul si acum... vad ca sunt locuri si pe saptamana cealalta (probabil au mai anulat oamenii pentru ca nu erau libere acu ceva timp) insa nici atunci nu pare vremea mai buna. O voi amana, insa nu stiu pe cand, cand sa fie vremea mai buna. O sa incep din nou cu cautarile vietii, poate gasesc ceva sa mi permita anulare gratuita la mai putine zile de data sejurului pentru ca altfel e totul imprevizibil. Nici nu mai zic ca fiicamea e cu febra de ceva zile si nu pot sa risc 200 de euro si apoi sa nu mai merg... Poate undeva in mijlocul lui iunie sau pe final, nici nu stiu cand sa sper sa fie o vreme buna. Inteleg ca mai sunt zile ploioase dar ploi 2 saptamani la rand nu mi se pare ok. PE vara sunt prognoze care anunta soare pur saptamani la rand...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

zlatnaAU11r[15.05.18 21:59]

@paulalexandru: Păcat, Budapesta e foarte frumoasă.

Dacă ai anulat la hotel (pe booking) încearcă mâine să rezervați din nou la același hotel, poate noua rezervare vă putea fi anulată (dacă e cazul) mai aproape de ziua plecării.

Toate cele bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[16.05.18 00:08]

@zlatna: Ms de pont, am incercat acum in 16.05.2018 si imi zice ca: "Anulare GRATUITĂ înainte de 15 mai 2018 ora 23:59"... din pacate nu. Nu renunt nici vorba, doar ca aman peste o luna sau o luna jumate ma gandesc. Oare se recomanda sa schimb locatia? E suparat proprietarul ca am anulat sau intelege ca se mai intampla si nu o ia cu rea vointa. Mi sa nu merg a doua oara acolo si sa mi ma lase fara camera

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

RoxanaGRSPA[16.05.18 08:22]

@paulalexandru: Nu se supără nimeni dacă anulezi rezervarea în termenul permis. Astea sunt regulile jocului și hotelierul și le asumă. Nu trebuie să te justifici față de el. Deci, dacă îți convine hotelul, poți să iei tot la ei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[25.06.18 16:27]

Salut, si ultima intrebare inainte de recenzia mea: am inteles ca imi trebuie rovinieta de autostrada in ungaria si ca de pe net iesi mai bine decat sa cumperi de pe drum. Stiti cumva unde pot sa o cumpar de pe net? Am primit ceva siteuri unguresti dar n-am inteles nimic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

zlatnaAU11r[25.06.18 22:45]

@paulalexandru: cel mai simplu e să o cumperi de la orice benzinărie Mol din România. Costă în jur de 50 de lei pentru 10 zile.

O cumperi de acasă și până la Budapesta nu mai ai nicio treaba.

Vigneta e electronică ca la noi.

Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[25.06.18 23:09]

Ms fain. MAcar drumul sa fie bun daca vremea e mai aiurea ca acum o luna cand am amanat din cauza vremii. Intervalul e 27-30, in 2 zile am 90% sanse de ploaie, fix in cele 2 din mijloc, prima zi 60% si ultima 10% cand ma intorc acasa. Speram sa merg in tricou si pantaloni scurti, acum ma duc cu geaca ghete si umbrela. Dar asta e, fie ce o fi, sper sa nu ploa chiar toata ziua si sa mai apuc sa si vizitez ceva. Nu doar ca nu mai pot amana, dar daca as amana ar fi pentru a 3 oara si deja m-am scarbit, in felul asta stau toata vara in casa in asteptarea vremii perfecte. ORicum, se vede de departe ca vremea e de cacao de vreo 2 luni incoace, foarte instabila, furtuni, ploi grindina chiar, tot ce vrei numa soare si insolatie nu vara asta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[02.07.18 15:34]

http://amfostacolo.ro/im.php?id=86827


  • AFIȘATE rsp [121-141] — din total 141 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09627103805542 sec
    ecranul dvs: 1 x 1