Solicitare CMR / UNGARIA

Cazare in Budapesta centru sau nu?

Trimisă în 13.04.18 00:42
autor paulalexandruGD [Cluj Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 22332

Buna, incerc sa sintetizez. E prima data cand ies cu masina din tara, pe langa faptul ca ma tem sa nu ma lase pe acolo mai am inca o suta de mii de intrebari. Vreau sa merg cu sotia in concediu luna viitoare 4 zile, 3 nopti.

Din ce am vazut in centru Pestei pare mai atractiv, adica pe acolo ne-am dori sa ne plimbam in acela 4 zile si ma intrebam daca ar fi bine sa ne cazam acolo ca atunci cand iesim din hotel sa fim direct in "paine" cum s-ar zice sau sa luam undeva mai spre margine ca e mai ieftin.

As da un ban in plus pt centru daca ziceti ca se merita dar vesnica mea problema, ce fac cu masina? Am inteles ca se plateste pe ora, deci eu daca stau 4 zile acolo cred ca ma rup de bani aia. Cum se procedeaza? Gasesc loc, exista o varianta ieftina? Unde se plateste parcarea?

Multe hoteluri zic ca au parcare dar cand ma uit pe google maps nu vad nimic in jurul lor, cu toate astea zic ca te taxeaza intre 15-25 euro pe zi, cine hotelurile? sau politia? sau cine te taxeaza? Cum ma taxeaza aia de la hotel pentru locurile de pe strada?

Nu ma pot decide ce varianta sa aleg, exista hoteluri care ofera parcare gratuita in zona centrala?

Ce ponturi imi mai puteti da, am inteles ca e ceva budapest card, dar pare ca costa vreo 88 euro pe 2 persoane 4 zile parca, merita? Ce imi recomandati?

Cu ce circul acolo cu masina proprie sau cu alte mijloace? Chiar ma simt pierdut, prea multe intrebari si prea putine raspunsuri.

Hotelul/apartametul sau ce o fi vreau sa stam doar eu cu sotia, sa avem un pat dublu, o baie, nu e necesara bucatarie, livingul acela cu patul si baia ca la majoritatea hotelurilor din ro. Daca are si bucatarie, balcon nu ma supar dar nu e necesar. As vrea sa arate putin modern, sa nu fie ca si casa de la bunicii mei sau cu mobila de acum 50 de ani pentru ca daca tot merg acolo as vrea catusi de putin sa simt ca n-am facut downgrade la cazare.

Apropo de parcare, exista hoteluri cu parcare gratis? Am auzit ca unele au parcare subterana dar care? Imi puteti recomanda ceva va rog? Vreau sa rezerv cat mai repede sa nu raman pe langa.

Unele hoteluri nu cer bani avans, sunt sigure acelea? Zic sa platesti acolo, dar ai voie sa renunti doar cu un numar de zile inainte, si aici e un dubiu, cum adica sa te conditioneze sa renunti cu un anumit nr de zile inainte daca nu ai platit nici un ban. Daca refuzi in ultima zi ce iti poate face? Nu inteleg care e principiul, ma puteti lamuri?

Cred ca mai am inca o suta de mii de intrebari dar nu va mai stresez, sper sa gasesc cateva raspunsuri macar.

Ms


  • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: Max 1500 lei -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 4 / 5

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[20.04.18 14:16]

deci care din cele 2 sa aleg? n a votat nimeni. ma gandesc ca voi gasi un loc in zona aia macar public si sa "abandonez" masina acolo pana la plecare. ca apoi fiind in centru circul pe jos sa vad locurile bine

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisstinnaAU8r[20.04.18 14:58]

@paulalexandru: Doar la o simplă Căutare, am găsit:

HID Hotel-cu parcare proprie, receptie non-stop, un turist scria că parcarea a fost gratuită-trebuie să verifici

Residence Baron cu receptie non-stop, parcare 19 euro pe zi aproape de hotel, se vorbește și limba română

Leodardo Hotel, receptie non-stop, parcare 17 euro pe zi

Hotel Erzsebet city center, receptie non-stop, parcare 18 euro pe zi

Asta ziceam mai devreme: alege unul ca sa îl vezi pe hartă booking, apoi mărești harta și vezi hotelurile din jur cu tot cu prețuri.

Cred că ai emoții și de-aia nu te poți concentra. Cred că te pricepi mai bine ca mine având in vedere ocupația ta.

Ce-aș alege eu? Unul mai ieftin, in Pesta, aproape de Dunăre. Bine, la 1-2km asta înseamnă aproape.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisstinnaAU8r[20.04.18 14:59]

krisstinnaAU8r[20.04.18 15:26]

@paulalexandru: Ambele sunt lângă Sinagogă, adică perfect.

Acum:

City nu scrie nimic de receptie, parcarea se asigură cu rezervare, 15 euro pe zi. Nu îți face griji, am stat in zonă, sunt parcări private chiar dacă nu se văd.

Pulse-am trecut zilnic prin fața lui, până la Dunăre, adică la poduri faci 7 minute pe jos. Parcarea costă 13 euro pe zi, contează, e mai ieftin. Receptie nu, asta nu înseamnă ca e de rău, sunt apartamente, proprietarii sunt amabili.

Acum, oricare ar fi alegerea ta, nu vei da greș. Sau vrei să alegem noi și să ne cerți după?

Glumesc, desigur.

Măi, ăia sunt serioși, nu îți face griji, sunt disperați sa scoată bani, sunt sute de camere de închiriat.

Te va aștepta proprietarul acolo, vei tine legatura cu el prin telefon, nu îți face griji!

O să râzi, eu votez Pulse pentru că sunt fumătoare și are balcon.

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[20.04.18 16:00]

@krisstinna: OAre la Pulse am citit ca niste nefumatori au primit o camera care mirosea a fumat? Noi suntem nefumatori, nu suport fumul de tigara. La pulse am sunat, imi ziceau ca parcarea costa 24, pe strada 15 si au ei ceva la 1km distanta care costa tot 15. Trebuie sa le mai cer o data confirmare pe email.

Hotelurile pe care mi le-ai trimis, primul costa 1800 lei. Mai platesc parcare, as da sa zic un maxim 1200 pentru ca mai trebuie platite suveniruri, intrari la obiective, mese, benzina dus intors, bilete de autobuz local daca e cazul si multe altele, cred ca ar iesi spre 1000 de euro ceea ce mi se pare cam mult pentru 3 nopti. O colega de a mea de lucru merge in turcia cu 550euro bilet avion dus intros transport aeroport hotel + hotel all inclusive pe o saptamana.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[20.04.18 16:07]

Hotel Leonardo costa 1300 lei, nu are mic de jun inclus fara de Baron. Are ranking doar 7.6, are parcare dar e platita cu 17 euro pe zi. Toate recenziile au parti negative, toti se plang de ei, am uitat sa zic ca primul lucru la care ma uit dupa locatia e recenziile

Mi se pare ciudat ca la hotelurile aste trebuie sa platesti parcare. La mamaia cand am mers clientii aveau loc de parcare gratis in limita locurilor disponibile

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisstinnaAU8r[20.04.18 16:27]

@paulalexandru: Tu ai zis ca nu găsești hoteluri cu receptie non-stop când ți-a recomandat Roxana

Eu nu am stat sa caut mult, la un simplu click am găsit hoteluri cu recepții deschise permanent.

Nu compara Turcia cu Budapesta, nu are sens, sunt total diferite. Și da, colega ta poate obține un preț bun dacă rezerva din timp. Avem colegi aici și îi cunosc personal care au luat sejur in Turcia pentru 7 zile cu 950 euro, cu avion, cu totul inclus.

Nu înțeleg teama ta, chiar nu trebuie sa te îngrijorezi.

Eu NU le-aș alege pe cele trei, cele scumpe, pe care ți le-am trimis. Eu am dat 776 lei pe cazare pentru trei nopți la Budapesta și mi s-a părut mult. Eu vreau mereu ieftin, nu vreau lux, vreau central, baie proprie și balcon. Notele pe booking nu mă interesează, nici recenziile, unii sunt ciufuți și nu le convine niciodată nimic, nu am încredere in persoane necunoscute.

Dacă nu sunteți fumători, alege-l pe celălalt.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisstinnaAU8r[20.04.18 16:33]

@paulalexandru: Nu compara Mamaia cu Budapesta, cu Europa.

Sa vezi prețuri la parcări cu câțiva euro pe oră, in orașe europene. Apoi înmulțești cu câte ore stai și sa vezi ce frumos e.

Mie nu îmi place Mamaia, așa ca mă abțin maxim.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[20.04.18 21:48]

@krisstinna: Celalat, adica City Elite? Merita mai bine zici? Ca si pozitionare e putin mai departe de dunare, apropo care se considera a fi centru de fapt?


paulalexandruGDAUTOR SOL1r[20.04.18 23:13]

Gata. Am rezervat la city elite apartments. Am gasit si hotelul pe google maps. Par ok termenii din email, inca nu m-am lamurit cu:

1) Veţi plăti hotelului în moneda locală a hotelului (HUF) la cursul de schimb din ziua plăţii.

2) Nu trebuie să plătiţi în avans. Totuși, proprietatea ar putea să blocheze temporar o sumă de pe cardul pe care l-ați furnizat, doar pentru a testa cardul și pentru a garanta rezervarea. Această plată-test vă va fi returnată.

Ideea e ca as da 185 de euro sau cat e in mana la om decat sa imi ceara in HUF la cursul lor care probabil conversia nu e prea ok. I-am scris daca se poate plati in euro, e ok oare?

La punctul 2, am bagat cardul sotiei care e "gol" tot timpul cum s-ar zice asa ca si backup ca nu intelegeam de ce imi cere cardul daca am zis ca platesc la proprietate cash. Daca incearca sa traga bani ca "garant" si vede ca n-am nimic pe cardul ala, poate sa imi anuleze rezervarea?

Am cerut parcare speciala, 17 euro pe noapte, Doamne ajuta. Ma pot razgandi cu 7 zile inainte, sper sa fim sanatosi si sa prindem vreme buna. Acum ca am terminat cu hotelul, trebuie sa ma apuc sa mi fac lista de obiective. Pana acum am:

Palatul Regal Királyi palota

Bastionul Pescarilor

Biserica “Sf Matias”

Piata Eroilor

Biserica “Sf Stefan” (vizita sus in turla catedralei)

Marea Sinagoga

Vaci Utca (Pest - pietonala cu magazine si restaurante)

Centrul vechi al Budei cu stradutele pietruite

Castelul Vajdahunyad

Muzeul de Arta Aplicata

Parcul cu statui comuniste

Bulevardul Andrassy - Unesco

Podul cu lanturi

Castelul Buda

Privit apus din Buda spre pesta

Seara in cartierul evreiesc, restaurante, celebrele baruri-ruina

Mai completati si voi? Ms

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE4r[21.04.18 08:59]

da iti poate anula rezervarea daca nu gaseste bani pe card, depinde de proprietar


icata24PA[21.04.18 11:29]

@paulalexandru:

A pune la dispoziție un card "gol" nu e neapărat un semn de laudă.

Da, plătești când stai, dar și hotelierul trebuie să aibă o garanție că tu ajungi acolo.

Ai o săptămână în avans să te răzgândești, unii oferă chiar și 48 de ore.

Treaba e că, dacă tu de exemplu găsești cu două zile înainte o ofertă mai bună, acel hotel te va pierde de client, moment în care va încerca să recupereze prima noapte de cazare.

De pe un card "gol", evident, hotelul va pierde.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[21.04.18 11:30]

@nrs: pai e super aiurea. nici nu stiu cati bani sa am pe card, daca imi trage 1000 de euro? fiecare face ce vrea de capul lui cu cardul tau?

Ma astept ca sa ma anunte intai sa am o suma pe card garant ceva nu sa anuleze. Ar fi super aiurea sa mi fac asigurare de tractat, de sanatate si sa mi pregatesc toate si sa ma trezesc ca ala imi anuleaza rezervarea.

Si ce mai e aiurea e ca pana sa fac rezervarea propriuzis nu se mentiona absolut nicaieri de treaba asta, abia cand am rezervat m-a pus in tema, m-a luat prin surprindere. Nu ma simt confortabil sa las datele mele de card la booking.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE4r[21.04.18 13:38]

nu e aiurea deloc, nu iti va trage 1000 euro. cel mult iti blocheaza (nu e tot una cu ai trage) contravaloarea cazarii, daca nu te prezinti iti trage banii. e la fel ca la inchirierea unei masini cand iti blocheaza o suma pe card pentru eventualele daune, suma se elibereaza daca totul a fost ok

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[21.04.18 15:03]

@paulalexandru:

1) Veţi plăti hotelului în moneda locală a hotelului (HUF) la cursul de schimb din ziua plăţii.

Este foarte simplu. Pretutindeni plăţile se fac în moneda ţării respective. Tu ai făcut rezervarea pentru o sumă X în euro, dar vei plăti în forinţi la recepţie în momentul cazării, de obicei, la cursul valabil în ziua respectivă.

2) Nu trebuie să plătiţi în avans. Totuși, proprietatea ar putea să blocheze temporar o sumă de pe cardul pe care l-ați furnizat, doar pentru a testa cardul și pentru a garanta rezervarea.

Este vorba doar de o simplă preautorizare a cardului cu care ai făcut rezervarea. Hotelul vrea să se asigure astfel că ai dat datele unui card valid şi că ai în contul respectiv măcar suma aferentă rezervării. Unii blochează, NU debitează, suma aferentă unei nopţi de cazare pentru cazurile de no show. Mie nu mi-au blocat niciodată vreo sumă de bani, dar acest lucru este posibil şi corect, conform condiţiilor rezervării.

La punctul 2, am bagat cardul sotiei care e "gol" tot timpul... Daca incearca sa traga bani ca "garant" si vede ca n-am nimic pe cardul ala, poate sa imi anuleze rezervarea?

Ai ales o "strategie" extrem de proastă folosind un card gol sau cu mai nimic pe el, dând dovadă de o seriozitate cel puţin îndoielnică .

La momentul preautorizării cardului, hotelierul poate şi are tot dreptul să-ţi anuleze rezervarea, însă sunt cazuri în care înainte de a anula, îţi va trimite un mail prin care îţi solicită să alimentezi cardul respectiv cu suma minimă necesară în termen de maxim 1-2 zile. Dacă nu te conformezi, atunci adio rezervare

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[21.04.18 15:23]

@paulalexandru:

pai e super aiurea. nici nu stiu cati bani sa am pe card, daca imi trage 1000 de euro? fiecare face ce vrea de capul lui cu cardul tau?

Nu este nimic aiurea. Probabil, lipsa de experienţă de face exagerat de suspicios.

Nu cred că este atât de complicat să te asiguri că ai pe card o sumă care să acopere costul cazării la hotelul respectiv. Nu cred că este nicidecum vorba de o mie de euro, ci de mai puţini bani.

Nimeni nu face nimic de capul lui cu banii tăi, ci doar verifică bonitatea clientului .

În cazul excepţional în care ar apărea vreun incident nedorit, se face imediat reclamaţie la booking şi se iniţiază un refuz de plată la banca la care ai cardul şi se rezolvă.

Poţi plăti cash la recepţie, preferabil în forinţi. Plata cash în euro poate fi acceptată, dar hotelul nu este obligat legal să-ţi primească ţie euro dacă nu doreşte.

Fii întâi tu corect, dacă doreşti să fii tratat corect de alţii!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[21.04.18 20:14]

@nrs:

e la fel ca la inchirierea unei masini

Nu stiu caci nu am inchiriat niciodata o masina pentru ca detin una.

@nicole33:

Pretutindeni plăţile se fac în moneda ţării respective.

Pe aici am fost sfatuit sa evit sa imi faca conversile ei caci cursul nu va fi unul bun. Totodata ma astept ca daca omu asta are cateva cladiri cu sute de apartamente sa accepte plata prin card pentru ca nu mi-ar placea sa iau prea multi bani cash la mine, adica as lua pt cumparaturi dar hotelul mi-ar parea mai convenabil cu cardul. L-am intrebat daca se poate plati si cu euro la el iar raspunsul lui a fost "Also you can pay by € on spot". Presupun ca e mai ok nu? Sa platesc cu euro, caci atunci ii dau fix cat zice pe site si nu va trebui sa imi mai faca conversie corect? Asa pot duce suma de pe site si gata. Ce parere aveti?

Este vorba doar de o simplă preautorizare a cardului cu care ai făcut rezervarea.

O simpla preautorizare de care nu s-a zis nimic inainte sa rezerv, decat in timp ce completam formularul, la ultimul pas parca mi-a cerut cardul ceea ce nu mi s-a parut fair, adica ma asteptam sa ma anunte de dinainte de asta.

Ai ales o "strategie" extrem de proastă folosind un card gol

Am ales o strategie precauta, spre exemplu un coleg de lucru a primit un telefon din "America" (de fapt nu era America, era ceva caller_id de America dar era alta tara conform accetului). Ideea e ca el a depus cva cerere pt viza de State si a primit confirmare ca a fost acceptat si ca trebe sa ofere datele cardului. Noroc ca a ales si el o "strategie" extrem de proasta precum o numesti tu si nu le-a dat datele de pe card ca altfel l-ar fi lasat fara buget pe saracu om. Deci da, romanul e precaut, ma astept sa te anunte de dinainte ca, chiar daca nu e cu prepayment ei iti pot totusi bloca o suma de bani de pe card. Dar daca ai zis ca e safe, mi-am actulizat datele cardului cu cel al meu, sper sa fie ok.

Fii întâi tu corect, dacă doreşti să fii tratat corect de alţii!

Pai sa fie ei corecti intai si sa te anunte de dinainte ca trebuie sa dai datele cardului chiar daca platesti cash, nu sa te lase sa rezervi si apoi sa iti ceara datele cardului ca altfel s-ar putea sa pierzi rezervarea. Iti dai seama ca nu am nici un interes sa nu merg acolo, am interesul sa merg si sa fie bine, nu cred ca se pune problema ca nu sunt corect, sunt reticent la chestii noi, pot sa fiu rezervat. Merg pe cont propriu, majoritatea colegilor care mai merg in Budapesta/Vienta/etc mai merg in grupuri si deci unii din ei mai au experienta si le e mai usor, nu si aici.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE4r[21.04.18 20:53]

nu toti cei ce detin masina nu inchiriaza una! poate te duci in Tenerife sau Canare si e mai greu cu masina proprie. cat despre carduri nu poti compara sa dai datele cardului la telefon cuiva care nu stii cine este (oricum numai datele fara codul de securitate nu au nici o valoare), alta este sa folosesti cardul pe un site securizat cum este booking!

iti faci prea multe probleme si risti sa ratezi vacanta planuita sau sa nu te bucuri pe deplin de ea

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[21.04.18 21:00]

@nrs: e ok, nu imi fac probleme. cu rezervarea a fost mai greu, de acum ma pot ocupa de chestii mai light cum ar fi sa vad ce se poate vizita

mi-a trimis mesaj omu ca ma asteapta in parcare care cica e la 5 min de apartament, mi-a dat adresa exacta de la parcare, osa fie personal acolo, ceea ce e super ok pt mine.

Abia astept, va zic cum a fost cand revin, dar o sa fie luna viitoare deci mai e ceva. Totusi, e mai ok sa platesc in euro acolo daca accepta omu?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

zlatnaAU11r[21.04.18 21:16]

@paulalexandru: e bine ca te-ai linistit.

Acum fă-ți planul pentru obiectivele pe care le vrei să le vizitezi.

Poti incepe cu cetatea Bună, Bastion Pescarilor, biserica Matias, apoi cobori in Pesta, trecând Dunărea pe Podul cu lanturi. De aici în stânga se află cladirea Parlamentului, e foarte frumoasă. In fața se află catedrala Sf. Stefan. In apropiere e Sinagogă.

Bineinteles îți recomand o croazieră pe Dunăre.

Concediu plăcut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE4r[21.04.18 21:25]

@paulalexandru:

m-am uitat si eu putin si am vazut ca accepta plata cu cardul (asa scrie pe booking) deci nu ar trebui sa iti faci probleme. nu stiu daca ai vazut dar mai ai de platit 15 euro/sejur pentru curatenie!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGDAUTOR SOL1r[21.04.18 23:54]

@nrs: Am vazut chestia cu curatenia, ideea e ca stau 3 zile, ce inseamna asta? ca in alea 3 zile vine sa imi curete camera? Nu imi pasa de banii aia dar chiar nu cred ca vom face camera aia praf incat sa fie nevoie de curatenie in 3 zile. Daca e o taxa de curatenie ca trebuie sa curete dupa ce plecam, asta este. Daca vrea sa faca curat pe timpul sederii, not ok. Adica ar trebui sa optez eu pt asta.

@zlatna 10x mate

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE4r[22.04.18 07:31]

eu inteleg ca este taxa pentru curatenia de dupa sejur, de aceea nu este legata de numarul de zile ci este fixa. nu va veni nimeni sa ia gunoiul sau sa stearga praful


RoxanaGRSPA[24.04.18 09:59]

@paulalexandru: bine că te-ai liniștit. Eu am lipsit câteva zile și eram chiar curioasă dacă ai rezolvat.

Da, e ok să plătești euro cash la om la momentul sosirii.

Cât despre obiective ai o listă mai lungă decât aș fi știut eu să-ți recomand. Deci drum bun, concediu plăcut, și să ne povestești cum te-ai distrat la Budapesta când te întorci.

A, și încă o chestie apropos de restaurante. Vezi că la unguri, ca și la cehi, mulți bagă bacșișul pe nota de plată. Ai să vezi o poziție cu "servizio" sau cam așa ceva, care e între 10 și 15% din sumă. Deci nu mai trebuie să dai alt bacșiș decât dacă ții morțiș . Acest lucru nu e valabil peste tot. Am pățit noi și am plătit sec la o terasă și după aia am văzut că eram cam ofilit băiatul care ne servise. Când ne-am uitat pe notă am văzut că nu avea "servizio" inclus. S-a dus soțul și i-a dat 1000 de forinți și s-a luminat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Adrian.TMGD2r[24.04.18 11:31]

Ma distreaza thread-ul asta lung de 4 pagini pt o "amarata" de excursie la Budapesta, de 3 zile

Sper insa ca Paul s-a lamurit cu toate aspectele si doarme linistit.

Ma intreb ce-o sa fie pe amfostacolo.ro daca Paul va planifica o vacanta-circuit de 3-4 saptamani prin Asia, Africa sau America de Sud - "stiti vreo cazare in Vietnam? - dar sa aiba si parcare!!! "

@paulalexandru: nu mi-o lua in nume de rau. E o distractie nevinovata . Inteleg ca vrei sa ai totul stabilit si planificat la virgula; dar cateodata e bine sa dai piept si cu necunoscutul. Asa te familiarizezi cu lucrurile si asa incep sa-ti placa calatoriile. Cu o doza de necunoscut. Asa, cu totul planificat, suna a excursie monotona. Sau poate depinde de fiecare...

Inca o data - drum bun si distractie placuta! Cat e AMR-ul?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

iulian68PR4r[24.04.18 12:08]

@Adrian. TM: Stai la coada! ????????Asta am spus-o eu acum cateva pagini! Ideea e ca atat i-ar trebui lui Paul, sa nu scrie un review cand se intoarce!


Adrian.TMGD2r[24.04.18 12:16]

@iulian68: ce coada frate?!? ca thread-ul asta nu are capat!

Pai pt review - io zic ca trebuie sa discute direct cu ceva editura - pt o brosura macar, daca nu un mini-roman


paulalexandruGDAUTOR SOL1r[24.04.18 14:09]

@Adrian. TM:

1. Deci in primul rand vreau sa le multumesc persoanelor care mi-au fost alaturi cu sfaturi pe acest thread lung fara sa se sminteasca de mine si de intrebarile mele, in special Roxanei, Cristinei si celorlalti care va stiti. Daca va pot ajuta si eu cu sfaturi, oricand "feel free to contact me".

2. Adrian ma bucur ca ti-am facut ziua mai distractiva cu threadul asta, probabil inainte sa intri aici ziua ta era mai posomorata poate de la ploaia care s-a abatut asupra orasului, deci ramai dator.

3. O amarata excursie in Budapesta pentru tine poate sa fie o excursie complexa pentru alte persoane la fel cum poate un amarat de lucru pentru alte persoane sa fie pentru tine ceva foarte complex. Spre exemplu un catarat pe un munte, alergat cativa zeci de km, tastat 70 de cuvinte pe minut la tastatura, cantat la pian, supravietuire in natura, etc. Ideea de aici este ca oamenii sunt diferiti, fiecare cu calitatile si defectele lor, daca tu ai o calitate, nu inseamna ca toti o au iar daca tu ai un defect nu inseamna ca toti il au. Fiecare e bun la ceva, dar viata ne pune in fata situatii in care toti trebuie sa facem de toate asa ca outcomeul va fi diferit. Spre exemplu, dupa cum vezi mie nu imi prea place gramatica sau limba si literatura romana, in schimb imi place matematica si alte stiinte mai exacte, la altcineva poate e invers. Imi pare putin copilaresc sa judecam pe oameni din prisma noastra. Uite spre exemplu si Roxana poate sa te judece si are tot dreptul sa o faca zicand ca tu la capitolul rabdare esti la -1 in timp ce ea e la zece. Da, suntem diferiti si trebuie sa intelegi asta.

4. Mai trebuie sa intelegi ca multi nu isi permit nici macar o excursie in Budapesta, asa ca in locul tau as alege cuvintele mai cu atentie. Poate nu toti au banii tai incat sa isi permita sa mearga in concediu in strainatate de 2-3 ori pe an, poate unii fac o iesire la 2-3 ani sau poate nici atat. Deci o amarata excursie in Budapesta financiar vorbind de data asta pentru multi in tara asta poate sa fie un lux care intampla o data in viata.

5. Nu trebuie sa iti imaginezi cum o sa fie atunci cand o sa planific o excursie pe vreo 3-4 saptamani pentru ca poate nu o sa fie cazul niciodata, iarasi faci o presupunere fara sa cunosti datele problemei. Poate sunt legat de un lucru si nu imi permit sa fac o iesire mai mare de 2-3 zile, te-ai gandit la aspectul asta vreodata?

6. Poate ca atunci cand un om da piept cu necunoscutul intra in actiune instinctul de supravieturire si o scoate la capat in final, insa nimeni nu a zis ca nu voi da piept de situatii necunoscute acolo oricat de mult as incerca sa planific totul. La urma urmei nu am control asupra la foarte multe lucruri, poate mi se strica masina, poate o sa ploua continuu si nu o sa putem vizita nimic, poate ne imbolnavim si trebuie sa facem o vizita acolo la spital, pot sa se intample multe lucruri pe care nu le-am prevazut, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu voi avea absolut nici o grija acolo, caci nu este cazul.

7. Zici ca planificarea implica monotonie, pentru mine nu, pentru mine neplanificarea implica haos. Eu oriunde merg, am harta pe telefon cu toate obiectivele, am listate foi cu texte pentru fiecare obiectiv, si cand ajung acolo le voi citi, sunt un fel de ghid pentru mine, planific totul ca sa pot sa vizitez cat mai mult cat timp sunt acolo. Nu imi place sa plec pe nepusa masa, imi place sa fiu calculat. Observi din nou ca oamenii sunt diferiti la fel cum unora le place linistea din Buda si la altii agitatia din Pesta. Nu cred ca e nimeni de condamnat, fiecare cu ce ii place si trebuie sa il inteleaga pe celalalt.

8. Poate nu am inteles eu bine cum functioneaza acest forum, dar oare tu primesti alerte cand se posteaza in threadul asta? sau ce te face sa intri aici sa citesti daca nu primesti? Ma astept ca daca nu iti place, sa nu intri nu? Nu-ti place OTV, schimbi canalu'. Daca primesti alerte, cu siguranta exista un mod in care te poti dezabona de la threadul aceasta.

9. Oricat te stradui sa pari ca it's all good si sa nu faci vreo ironie, nu iti iese prea bine, cred ca ar trebui sa mai exersezi la acest capitol, cred ca ti-a fost greu sa nu scri ceva pana acum, probabil te-ai luptat cu eul tau sa nu dai join la conversatie insa se pare ca ai mai slab si ai fost infrant si iata-te aici.

10. Concluzia mea pentru tine e ca incearca sa te pui in pielea altora, si aceeasi justificare pe care ti-o dai tie atunci cand esti mai prejos decat cineva sa o dai si altor persoane cand sunt mai prejos decat tine.

Revin luna viitoare cu un review.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 698 PMA (3 voturi)

Adrian.TMGD2r[24.04.18 14:27]

@paulalexandru: Paul - scuze dar nu am reusit sa citesc in intregime ultima ta postare. Intri prea mult in niste aspecte la care nu am facut deloc referire.

Am pus niste ghilimele acolo si comment-uri de genul "nu mi-o lua in nume de rau". Tot ce am scris a fost in spirit de gluma si nicidecum sa te jignesc sau critic. Ba chiar am vrut sa te ajut (vezi post-urile mele anterioare). In fine...

Iti urez concediu placut si te asteptam cu review bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

iulian68PR4r[24.04.18 14:40]

@paulalexandru: In ciuda faptului ca nu ai facut trimitere directa si la mine, ma vad oarecum obligat sa revin...

Nu e fair sa ironizezi pe cineva care ti-a dat totusi niste sfaturi, nu a intervenit tam-nesam... Sincer sa fiu, eu cand am plecat undeva, si multumesc lui Dumnezeu, am umblat destul, intram pe sait si culegeam informatii pe care le centralizam si cand ajungeam in locul respectiv eram ca si de-al casei.

Si daca tot tastezi 70 de cuvinte pe minut, daca intrai la sectiunea Budapesta gaseai puzderie de hoteluri cu parcari, stiai concret ce sa faci in cele 3 zile, stiai unde sa mananci, stiai unde sa faci shopping si stiai si cati bani iti trebuiesc pentru toate astea.

Aici puteai veni cu intrebari doar daca nu te lamureai de acolo. Nu te supara dar asa se procedeaza...

Iar acum, dupa ce te-ai lamurit in urma a mai mult de 150 de raspunsuri, tragi intr-unul din pianisti... Inca o data, nu e fair!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

  • AFIȘATE rsp [91-120] — din total 141 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12521600723267 sec
    ecranul dvs: 1 x 1