Solicitare CMR / UNGARIA

Cazare in Budapesta centru sau nu?

Trimisă în 13.04.18 00:42
autor paulalexandruGD [Cluj Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 22269

Buna, incerc sa sintetizez. E prima data cand ies cu masina din tara, pe langa faptul ca ma tem sa nu ma lase pe acolo mai am inca o suta de mii de intrebari. Vreau sa merg cu sotia in concediu luna viitoare 4 zile, 3 nopti.

Din ce am vazut in centru Pestei pare mai atractiv, adica pe acolo ne-am dori sa ne plimbam in acela 4 zile si ma intrebam daca ar fi bine sa ne cazam acolo ca atunci cand iesim din hotel sa fim direct in "paine" cum s-ar zice sau sa luam undeva mai spre margine ca e mai ieftin.

As da un ban in plus pt centru daca ziceti ca se merita dar vesnica mea problema, ce fac cu masina? Am inteles ca se plateste pe ora, deci eu daca stau 4 zile acolo cred ca ma rup de bani aia. Cum se procedeaza? Gasesc loc, exista o varianta ieftina? Unde se plateste parcarea?

Multe hoteluri zic ca au parcare dar cand ma uit pe google maps nu vad nimic in jurul lor, cu toate astea zic ca te taxeaza intre 15-25 euro pe zi, cine hotelurile? sau politia? sau cine te taxeaza? Cum ma taxeaza aia de la hotel pentru locurile de pe strada?

Nu ma pot decide ce varianta sa aleg, exista hoteluri care ofera parcare gratuita in zona centrala?

Ce ponturi imi mai puteti da, am inteles ca e ceva budapest card, dar pare ca costa vreo 88 euro pe 2 persoane 4 zile parca, merita? Ce imi recomandati?

Cu ce circul acolo cu masina proprie sau cu alte mijloace? Chiar ma simt pierdut, prea multe intrebari si prea putine raspunsuri.

Hotelul/apartametul sau ce o fi vreau sa stam doar eu cu sotia, sa avem un pat dublu, o baie, nu e necesara bucatarie, livingul acela cu patul si baia ca la majoritatea hotelurilor din ro. Daca are si bucatarie, balcon nu ma supar dar nu e necesar. As vrea sa arate putin modern, sa nu fie ca si casa de la bunicii mei sau cu mobila de acum 50 de ani pentru ca daca tot merg acolo as vrea catusi de putin sa simt ca n-am facut downgrade la cazare.

Apropo de parcare, exista hoteluri cu parcare gratis? Am auzit ca unele au parcare subterana dar care? Imi puteti recomanda ceva va rog? Vreau sa rezerv cat mai repede sa nu raman pe langa.

Unele hoteluri nu cer bani avans, sunt sigure acelea? Zic sa platesti acolo, dar ai voie sa renunti doar cu un numar de zile inainte, si aici e un dubiu, cum adica sa te conditioneze sa renunti cu un anumit nr de zile inainte daca nu ai platit nici un ban. Daca refuzi in ultima zi ce iti poate face? Nu inteleg care e principiul, ma puteti lamuri?

Cred ca mai am inca o suta de mii de intrebari dar nu va mai stresez, sper sa gasesc cateva raspunsuri macar.

Ms


  • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: Max 1500 lei -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 3 / 5

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 08:45]

@paulalexandru: Chiar mă întrebam daca ai reușit până la urmă să rezervi ceva.

Este posibilă parcarea publică la proprietate (nu este necesară rezervare) şi costă 10 EUR pe zi"

Înseamnă, cum ți-a zis și @icata24, că hotelul se află într-o zonă unde se poate parca pe stradă contra cost. Se plătește la parcomat și se pune chitanța în parbriz.

Eu nu m-aș baza însă pe asemenea opțiuni. Este cam... la noroc și ai toate șansele să nu găsești, mai ales dacă esti în zona centrală. Acolo e tot timpul aglomerat.

Dar vorba lui @icata24, de ce nu cauți unul... nu la periferie, dar nu chiar în centru, pe lângă o stație de metrou?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

abancorSE[Bucureşti]1r[20.04.18 09:27]

@paulalexandru:

Cineva zicea ca daca scrie la hotel ca are parcare, inseamna ca, chiar are.

Io ziceam. Mai exact formulat, „dacă hotelul menționează că ai unde parca, înseamnă că ai unde parca”.

Tot eu ziceam să citești detaliile, unde afli dacă e vorba de parcarea hotelului, un garaj privat sau parcare publică, pe stradă.

De pildă, în exemplul tău, Mor Apartments are parcare, cu mențiunea despre care întrebi tu în al doilea paragraf. Asta înseamnă exact ce scrie acolo: se parchează într-o parcare publică (în cazul ăsta pe stradă), care costă 10 euro pe zi. Nu e necesară rezervare, adică nu se poate rezerva, e pe principiul parchezi unde găsești loc liber.

Dacă vrei mai multe detalii, te uiți pe google street view, și observi că pe toate străzile din zonă e permisă parcarea. Prin urmare, cînd ajungi la cazare, dai ture pe străzi pînă găsești un loc. Familiarizează-te cît de cît cu sensurile unice din zonă, ca să te învîrți în jurul hotelului, să nu te trezești la 5 străzi distanță.

Dacă nu-ți convine, rămîne să cauți un hotel care are parcare proprie și îți poate rezerva un loc. Dar, de regulă, astea sînt mai scumpe, sau mai la marginea orașului.

Io zic să rezervi unde îți convine, cu parcare publică, că de găsit, o să găsești loc. Mai ales că ai nevoie de loc o singură dată, cînd ajungi. Să nu uiți să treci zilnic pe la automat să plătești parcarea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

krisstinnaAU[București]8r[20.04.18 09:58]

@paulalexandru: Eu m-aș caza doar in Pesta, nu aș folosi mijloacele de transport in comun. Dacă tot plătesc parcare atunci nu mișc mașina și merg numai pe jos, obiectivele principale sunt apropiate unele de altele.

Așa am și făcut, când am fost in decembrie.

La cât de mari sunt emoțiile tale nu garantez că nu vei sta cu gândul la mașina parcată, la eventualele “rătăciri” cu mijoacele de transport in comun.

Plus că dacă te cazezi la periferie vei pierde farmecul noptilor centrale, luminile și mirajul fluviului noaptea. Mă îndoiesc că veți sta pe drum de dimineața până noaptea. Noi ne plimbam, vizitam, mâncam, urcam in apartament, apoi ieșeam din nou seara.

Mie îmi place forfota și oboseala orașului, e important să urc, să mă odihnesc și apoi să străbat la pas obiectivele, bulevardele, din nou.

Ce faci seara la periferie? Eu m-as plictisi îngrozitor, sigur nu mi se potrivește.

Sunt parcări private, noi am avut parcare in subteran, așa erau multe in Pesta. Ele nu se văd mereu pe hartă pentru că sunt sub blocuri.

Buda nu mi-a plăcut, e tristă pentru gusturile mele. Excepție face doar malul ei, cu obiectivele superbe, la care ajungi ușor, trecànd podurile din Pesta.

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 10:12]

@RoxanaGRS: Avand in vedere ca stau doar 3 zile... nu as merge la periferie ca apoi o sa fac prea multe drumuri spre oras. Adica e prea putin timpul sa vad tot ce trebuie vazut si daca stau in centru. Dar daca stau la periferie cu atat mai putin.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 10:19]

@krisstinna: Mersi, cam pe acelasi principiu sunt si eu.


abancorSE[Bucureşti]1r[20.04.18 10:53]

Uite de pildă o parcare privată, unde poți rezerva loc, la cîteva sute de metri de hotel: google MAPS

E ceva mai scumpă decît parcarea pe stradă, dar ai loc asigurat.

Și mai sînt cîteva ca asta în zonă, dacă ți-e că nu găsești loc pe stradă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 10:57]

@abancor: Asta nu inteleg inca, deci unele hoteluri iti zic ca au parcare in ceva zona in apropiere si costa x euro pe zi nu? Dar parcarea aia nu e a lor, cu toate astea ei o mentioneaza ca fiind a lor?

Nu ar trebui sa zica ca n au loc de parcare sa iti asigure ei, dar ca e parcare publica in apropiere. Gen sa zica "Parcare publica in apropiere". Altfel te induce in eroare.

Si banii aia cat zic ei ca, costa parcare asta la ei o platesti sau la tonomatul ala? Si daca parchez pe strada, tre sa ma trezesc la ora 8 sa merg sa cumpar tiket sau cum? Nu pot plati o data pe 3 zile sau cat e?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSE[Bucureşti]1r[20.04.18 11:17]

@paulalexandru:

Nu o menționează ca fiind a lor, mai ales dacă specifică că e parcare publică. Ideea e că ai unde să parchezi.

Așa și zic, parcare publică.

Altă situație posibilă (ca să știi pe viitor): unele hoteluri pot avea locuri închiriate, sau tarife preferențiale, la parcări private. Iarăși, nu e parcarea lor, dar nu asta contează. Contează să existe posibilitate de parcare în zonă.

Decide ce e mai important: amplasarea în centru, sau hotel cu parcare proprie.

Despre plata parcării publice, nu știu cum e în mod special la Budapesta. Poate poți plăti în avans mai multe zile, poate nu. Ideea e să nu uiți să plătești toată perioada, sau, dacă nu se poate, să nu depășești durata platită fără să prelungești.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 12:00]

In acest moment am 2 variante:

City Elite Apartments

Pulse Jackquaters

Ce votati?


RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 12:30]

@paulalexandru: Vezi că Pulse Jackquartes e exact la intersecța dinte Kosuth și bd. Karol. E o intersecție f. aglomerată. Dacă iei acolo identifică întâi unde e parcarea în zonă ca să te duci întâi să lași mașina și apoi să te duci după chei. E posibil să fie zgomot noaptea și nu numai. Celălalt e mai pe o străduță.

Dacă vrei chiar în buricul-buricului târgului, ambele sunt ok. Eu personal n-aș sta niciunde în centrul-centrului nici dacă îmi dă gratis. Voi poate sunteți mai tineri și nu vă deranjează aglomerația și zgomotul. Eu mai ca provincialul așa..., când văd aglomerație îmi vine să scot grandele defensive. Seara preferăm o terasă într-o zonă verde, cu liniște, nu cu hoarde de turiști sau (după dispoziție) un restaurant elegant cum e Charles. Dacă vreți aglomerație pe Vaci Utca găsiți din plin. E cam ca în centrul vechi în București.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 12:45]

@RoxanaGRS: I am sunat pe amandoi. La pulse mi-a zis ca accepta cash+card, proprietarul mai simpatic parca, parcare

1) undeva aprope din ce am inteles la 24euro pe zi,

2) la 1 km distanta la 15 euro pe noapte

3) public parking 15 euro pe noapte

Zicea ca raspunde si la emailuri pt informatii oricand.

La city elite, proprietarul mi-a zis ca ma resuna el ca e cu un client, m a resunat in 5 min, prefera cash ca asa e mai usor pt el, parcarea nu am inteles exact, parca trebuie specificat, rezervare, costa 10 euro pe noapte zicea.

Altceva n am mai intrebat.

Apropo, plata se face la sosire sau la plecare? Aceste 2 locatii sunt apartamente asai? Adica trebuie sa merg sa ma intalnesc intr-un loc anume ca sa iau cheia? Nu vine sa imi arate el casa?

Inca ceva. City elite numa nu reusesc sa mi dau seama pe google maps street view care e.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 12:52]

@paulalexandru: Văleu! Cum măi Paul 24 de euro. E enorm. Pt. celelalte, dacă ai parcare la 1 km, cum descarci bagajele? Vii un km cu trolerul după tine? Întreabă-i dacă au un loc sau 2 în față pt. descărcat/încărcat bagaje.

Plata se face cum scrie în contractul de închiriere. Dacă nu scrie îți spun ei cum preferă. Eu plătesc întotdeuna la început, ca să-mi iau grija. Să știu cu ce bani rămân pt. distracție. De asemenea eu prefer să plătesc cash în euro. Dar trebuie să ai și rezervarea făcută în euro (îți alegi de sus din booking moneda). Altfel îți trag un curs .... Sau cu card-ul în forinți și atunci e cursul băncii, n-ai ce comenta.

Cu cheile depinde cum te înțelegi cu ei. Se poate să vină ei la apartament, dar trebuie să te înțelegi cu ei la ce oră (de obicei îi spui aproximativ ora sosirii când faci rezervarea, apoi îi suni în ziua sosirii când îți spune GPS-ul că mai ai 30-40-60 de minute până la destinație și îi spui mai exact ora); se poate și să te cheme la o altă adresă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 13:00]

@RoxanaGRS: deja incepe sa ma doara capul si mai rau


RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 13:08]

@paulalexandru: Atunci ia-ți hotel cu parcare privată și recepție proprie și nu mai ai bătaie de cap. Eu ți-am zis de la început că e mai simplu cu un hotel decât cu un apartament.

Hai măi că nu-i așa de complicat... trebuie doar puțină atenție.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 13:09]

@RoxanaGRS: n am vazut pe booking asa ceva


RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 13:16]

@paulalexandru: Ce n-ai văzut? De unde îți alegi moneda? Sus de tot unde scrie booking.com pe albastru, un pic mai încolo e simbolul monedei în care se face rezervarea. Dacă dai click pe el îți deschide o fereastră din care alegi moneda. Mai încolo e un steag. De obicei e steagul României, pentru că ai accesat site-ul din România. Dacă dai click pe el îți poți alege limba în care faci rezervarea. E bine să o faci în engleză ca să înțeleagă și hotelierul. La listare îți dă opțiunea să tipărești rezervarea în limba în care ai făcut-o (engleză/română) sau în limba hotelierului. Eu listez două: una în engleză, cealaltă în limba hotelierului, pentru cazul când ăla nu știe engleză.

Sau n-ai văzut hotel cu parcare privată și recepție proprie? În buricul târgului probabil că nu sunt. Sau au un preț ceva de speriat. Așa e și la noi. De aia zic caută pe la capătul metroului, uită-te cu pietonul pe Google Maps dacă îți place zona, să nu fie vreo mahala și bazează-te pe metrou. Metroul circulă până la ora 23 sigur, poate și mai târziu, deci dacă vrei să ieși seara nu-i problemă. La cât de mare e Budapesta, sigur nu faci mai mult de 15 minute cu metroul de la margine până în centru. Nu-ți imagina că e cât București-ul nostru. E mai mică.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

krisstinnaAU[București]8r[20.04.18 13:20]

@paulalexandru: Of

Ia vezi unde m-am cazat eu, in Budapesta.

Paralel cu strada aceea, pe o straduță paralelă, erau două parcări private. Una intr-o clădire, cu multe etaje, alta “pe pământ” unde am parcat noi până am găsit “hotelul”. Acolo era un nene intr-o încăpere Micuță și ne-a spus că parcarea se plătește la final, dăm tichetul achiziționat la intrare, el introduce codul in calculator și vom plăti la plecare.

Sunt in autobuz, altfel îți puneam un link.

Pe Google Maps știi să cauți?

Sau pe harta booking?

Of, tare aș vrea sa te ajut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisstinnaAU[București]8r[20.04.18 13:21]

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 13:25]

@krisstinna: Mulțumesc , și eu încerc să-l ajut. E la prima ieșire, e speriat saracul, e normal. După ce prinde gustul, n-o să-l mai putem opri. Cred că așa am fost toți .


paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 13:28]

@krisstinna: Sunt developer web, cred ca stiu sa caut pe google maps Ms de help

@RoxanaGRS: Rezultatele cautarii pe bookings nu imi da hoteluri, probabil din cauza filtre. Am pus maxim 460 lei pe noapte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

iulian68PR[București]4r[20.04.18 13:28]

@RoxanaGRS: Nu cred ca mai exista atatea ecouri cate au fost la această cerere! ????????Si suntem exact de unde am plecat... Si toate pentru parcare! Eu cred ca e imposibil sa nu găsești loc undeva, asa ca nu inteleg de ce atata zarvă? De aceea am încetat sa-mi mai dau cu parerea... ????????Drum bun PAUL, sa dea 'necuratul' cand vii sa nu scrii impresii!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 13:35]

@paulalexandru: Ooo, păi asta e 100 de euro. La 100 de euro pe noapte ar trebui să găsești hotel. Ai pus vreo bifă că vrei doar apartamente? Sau că vrei musai kitchinetă? Sau că vrei musai aer condiționat? Uită-te atent ce bife ai pus la filtre, în afară de cea de preț. Sau bifă că vrei musai în Pesta sau în centru?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 13:39]

Filtrele mele sunt:

zona centrala

parcare

filtru de pret de care am zis

renuntare gratuita

no prepayment

8+

@iulian68 - de obicei chiar scriu recenzii, imi place si nu ma zgarcesc, am cateva scrise dar probabil ca una face cat tot threadul asta asa ca nu are rost sa iti trimit Dar daca se intampla sa nu imi placa de obicei nu mai scriu ca sa nu ma mai incarc negativ, trebuie sa fi fost foarte dezastru cazarea incat sa ma vreau sa scriu o recenzie mai mult ca sa ii previn pe altii sa treaca prin ce am trecut eu. Altfel imi place sa scriu cuvinte faine daca merita Eu intotdeuana asa am fost, tipul care pune prea multe intrebari, eram mai greu de cap, inca din scoala, dar dupa ce prindeam "schema" veneau colegii la mine sa le explic desi in momentele in care puneam intrebari ii epuizam.

Dar as mintii daca as zice ca nu imi place placere sa vorbesc cu voi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 13:42]

@iulian68: Măi nu răde , mașina e membru al echipajului, ea beneficiază de drepturi. Întotdeuna m-am îngrijit de ea. Ea ne duce și ne aduce. Și, în cazul nostru, ne-a dus până în Portugalia și înapoi. Dacă pățește ceva e nasol. Și în poșetă sau în buzunar nu poți s-o pui. Și eu consider la fel. Alt membru de bază al echipajului e GPS-ul, unul real, nu cel de pe telefon. E bun și ăla de pe telefon, ca să te scoată din necaz ca pieton.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 13:46]

@paulalexandru: Prinzi cumva weekend-ul? Vezi că ungurii au o politică nasoală în ceea ce privește weekend-urile. Adică nu scot camerele pe booking, speră că le dau ei la liber și nu mai plătesc comision la booking. Întotdeauna am pățit așa la unguri și nu doar la Budapesta. În cazul ăsta nu știu ce să-ți zic, decât să te reorientezi fără weekend-uri sau să încerci să te înțelegi cu un proprietar de apartamente.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 13:54]

@RoxanaGRS: ajung miercuri la ei si ma intorc sambata


iulian68PR[București]4r[20.04.18 13:58]

@RoxanaGRS: Eu consider mașină membru al familiei! Stii cum se spune, mașină și nevasta, nu se dau! Dar crede-mă, am fost in Austria, Germania, Franța, si vorbesc de Viena, Nurenberg, Dusseldorf, Paris, Lyon, Budapesta nu o mai pun ca am scris deja, si nici macar nu s-a pus problema să nu gasesc un loc pt masina. Asa ca pot face pariu ca nu va fi nicio problemă pt Paul. Doar ca se streseaza prea rau si sincer, nu cred ca va fi asa de greu sa se descurce. Mai greu găsești loc în București decât la budapesta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 14:05]

@paulalexandru: Da, vineri spre sambata e considerat weekend si nu-l scot pe booking.


paulalexandru[autor]GD[Cluj Napoca]1r[20.04.18 14:07]

pe booking apare liber la ambele in perioada aia


RoxanaGRSPA[Iaşi][20.04.18 14:08]

@iulian68: Unde vrea el cazare e posibil sa fie mai greu cu parcarile. Si drscarcarea bagajelor iar e o problema in zonele alea super centrale.


  • AFIȘATE rsp [61-90] — din total 141 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.092242956161499 sec
    ecranul dvs: 1 x 1