Solicitare CMR / UNGARIA

Cazare in Budapesta centru sau nu?

Trimisă în 13.04.18 00:42
de paulalexandruGD [Cluj Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 21989

Buna, incerc sa sintetizez. E prima data cand ies cu masina din tara, pe langa faptul ca ma tem sa nu ma lase pe acolo mai am inca o suta de mii de intrebari. Vreau sa merg cu sotia in concediu luna viitoare 4 zile, 3 nopti.

Din ce am vazut in centru Pestei pare mai atractiv, adica pe acolo ne-am dori sa ne plimbam in acela 4 zile si ma intrebam daca ar fi bine sa ne cazam acolo ca atunci cand iesim din hotel sa fim direct in "paine" cum s-ar zice sau sa luam undeva mai spre margine ca e mai ieftin.

As da un ban in plus pt centru daca ziceti ca se merita dar vesnica mea problema, ce fac cu masina? Am inteles ca se plateste pe ora, deci eu daca stau 4 zile acolo cred ca ma rup de bani aia. Cum se procedeaza? Gasesc loc, exista o varianta ieftina? Unde se plateste parcarea?

Multe hoteluri zic ca au parcare dar cand ma uit pe google maps nu vad nimic in jurul lor, cu toate astea zic ca te taxeaza intre 15-25 euro pe zi, cine hotelurile? sau politia? sau cine te taxeaza? Cum ma taxeaza aia de la hotel pentru locurile de pe strada?

Nu ma pot decide ce varianta sa aleg, exista hoteluri care ofera parcare gratuita in zona centrala?

Ce ponturi imi mai puteti da, am inteles ca e ceva budapest card, dar pare ca costa vreo 88 euro pe 2 persoane 4 zile parca, merita? Ce imi recomandati?

Cu ce circul acolo cu masina proprie sau cu alte mijloace? Chiar ma simt pierdut, prea multe intrebari si prea putine raspunsuri.

Hotelul/apartametul sau ce o fi vreau sa stam doar eu cu sotia, sa avem un pat dublu, o baie, nu e necesara bucatarie, livingul acela cu patul si baia ca la majoritatea hotelurilor din ro. Daca are si bucatarie, balcon nu ma supar dar nu e necesar. As vrea sa arate putin modern, sa nu fie ca si casa de la bunicii mei sau cu mobila de acum 50 de ani pentru ca daca tot merg acolo as vrea catusi de putin sa simt ca n-am facut downgrade la cazare.

Apropo de parcare, exista hoteluri cu parcare gratis? Am auzit ca unele au parcare subterana dar care? Imi puteti recomanda ceva va rog? Vreau sa rezerv cat mai repede sa nu raman pe langa.

Unele hoteluri nu cer bani avans, sunt sigure acelea? Zic sa platesti acolo, dar ai voie sa renunti doar cu un numar de zile inainte, si aici e un dubiu, cum adica sa te conditioneze sa renunti cu un anumit nr de zile inainte daca nu ai platit nici un ban. Daca refuzi in ultima zi ce iti poate face? Nu inteleg care e principiul, ma puteti lamuri?

Cred ca mai am inca o suta de mii de intrebari dar nu va mai stresez, sper sa gasesc cateva raspunsuri macar.

Ms


  • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: Max 1500 lei -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 1 / 5

iulian68PR[București]4r[13.04.18 07:33]

Goszdu Court Aparthotel a fost pentru mine o foarte buna alegere cand am fost la budapesta. A mai fost si hotelul Charles, ambele au preturi bune iar accesul la centru e facil.

Nu stiu unde e parcarea 'cu ora, eu la ambele am parcat fără să plătesc si fără să fie probleme.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 07:46]

@iulian68: Unde ai parcat mai exact? au curte interioara? au parcare proprie? ai parcat pe strada undeva? Cum e in Cluj sau in orice oras mare, parcare in centrul orasului costa.

Oare tu ai fost in weekend? ca am inteles ca atunci nu se plateste.

La kingstreet uite ce zice: "Private parking is possible on site (reservation is needed) and costs EUR 15 per day." Ce inseamna asta ?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]11r[13.04.18 07:52]

@paulalexandru: Buna dimineața.

Am fost de mai multe ori in Budapesta, dar cazare am avut doar odată.

Rezervarea am facut-o pe booking, fara plata in avans, am platit la plecarea din hotel. Hotelul se numește Vila Kristal. vezi impresii

Cladirea este cam la 20 de minute de cetatea Buda. Zona e linistita. Parcarea gratuita in curtea interioara a hotelului. Hotelul este intr-o cladire de prin 1900.

Noi am stat o singura noapte si am scris ca l-aș recomnda pentru tranzit prin Budapesta, dar merită să-i aruncați o privire.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Deborah77PM[Bucuresti][13.04.18 07:55]

Metroul din Budapesta este excelent, merge f repede, de la periferie ajungi in centru in max 15 min.

Recomand Hotelul Chesscom, la intrarea in oras, aproape de autostrada si de statie de metrou. Au si un mic dejun absolut decent.

Noi l-am folosit pentru o noapte de tranzit, dar as sta acolo si 3-4 nopti pt un sejur mai lung.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 07:55]

@zlatna: mersi fain. ma uit acum


RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 08:18]

Eu nu recomand cazarea în Pesta. E destul de înghesuită partea centrală și puțin probabil să găsești hotel cu parcare acolo, sau costă o avere. Hotelul Charles recomandat de @iulian68 mai sus e un hotel elegant și bun, destul de aproape de Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, Citadela etc. Are parcare cu plată în jur de 8-10 euro/zi. Parcarea cred că e subterană, dar au și o parcare chiar lângă hotel. Au și studiouri, adică cameră cu o mică kitchinetă. Alte cazări rezonabile le poți găsi la viluțe pe dealul Gelert, pe lângă Citadelă. Astea au parcare în curte de obicei gratuit. Cartierul Gelert e splendid, verde, cu vile. E destul de aproape de centru se poate merge pe jos. Doar treci podul Elisabeta (Erjebet) și ești în centru. Noi de obicei stăteam la Vila Kristal, pe strada Tars Utca, o viluță elegantă pe dealul Gelert. Una dintre recepționere vorbea românește, ceilalți engleză. Au și un mic dejun stil bufet destul de bun. Mașina o pui în curtea lor și nu se plătește pentru parcare.

15-20 de euro parcare, cum ai văzut tu, în Budapesta e enorm. Nu te sfătuiesc.

Pentru a te deplasa în Budapesta există metrou și autobuze, dar centrul se poate face super lejer pe jos. Noi dimineața plecam pe jos de la Vila Kristal și la întoarcere luam un autobuz că eram cam frânți.

Sunt multe hoteluri care nu-ți cer bani în avans la rezervarea pe booking. Sunt cât se poate de sigure aceste rezervări. Vorbesc de cele prin booking. Altă agenție de rezervare n-am folosit. Dacă faci rezervare cu posibilitate de anulare gratuită, atunci ți se spune o dată până la care poți anula rezervarea. Dacă anulezi după acea dată atunci ți se va retrage de pe card o sumă de penalizare, care de asemenea ți se comunică când faci rezervarea. Dacă anulezi înainte de data limită nu plătești nimic. Rezervările cu anulare gratuită sunt mai scumpe, decât cele la care nu mai poți ulterior anula. De obicei plătești direct la hotel când ajungi. În Ungaria la hotel în general se acceptă plata în euro. În rest trebuie să ai forinți sau plătești cu card-ul acolo unde se poate. Atenție, că sub o anumită sumă sunt magazine care nu acceptă plata cu card. Forinți poți să iei din țară de la sucursala centrala a Băncii Transilvania din Cluj (că am văzut că ești din Cluj). Sau poți schimba acolo la casele de schimb. Noi am avut întotdeauna luați din țară.

Să nu uitați să luați vignetă pentru Ungaria. Se poate lua de la orice benzinărie Mol din România. Vigneta minimă e pe 10 zile. Vigneta e electronică, exact ca la noi, deci nu se lipește nimic în parbriz.

În Budapesta bani pe muzee nu prea ai unde să dai decât dacă ții morțiș. Cred că se plătește la Bastionul pescarilor, doar dacă vrei să urci pe zidurile alea, dar se pot foarte bine admira și de jos. Palatul Regal și Parlamentul se admiră pe afară. Intrarea la domul Sf. Ștefan, din câte stiu e gratuită, se plătește doar urcarea în turn și nu era mult. O plimbare pe Bulevardul Andrassy până la Piața Eroilor, la fel e gratuită. E un bulevard superb, nu-l ratați. Pe Insula Margareta la fel te plimbi gratis, pe Podul cu Lanțuri la fel. La Citadelă de asemenea parcă se intra gratuit. Se poate plăti o croazieră pe Dunăre. Dacă luați așa ceva, luați seara, ca să prindeți luminate clădirile de pe maluri.

Pentru mâncare vă recomand restaurantul de la Hotelul Charles, mai sus menționat. E stilat, destul de scump, dar merită. Încercați rața. E excepțională. Deserturile sunt de asemenea deosebit de rafinate.

Dacă mai întrebări poți să mi le pui. Dacă știu, îți răspund cu dragă inimă. Budapesta e un oraș superb.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7700 PMA (11 voturi)

iulian68PR[București]4r[13.04.18 08:30]

@paulalexandru: Am avut mașina în weekend lasata undeva, insa mașinile erau parcate pe străzile de jur împrejurul hotelului, pe sistem care gaseste loc, parchează... Si crede-mă, am fost interesat de aspectul asta...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSE[Bucureşti]1r[13.04.18 08:53]

Pentru viitor, ca informație generală, vizavi de întrebările legate de parcarea hotelurilor, e bine să știi că, dacă hotelurile zic că au parcare, chiar au. Nu trebuie să le vezi neapărat pe google maps, poate fi vorba de un garaj situat la cîteva străzi distanță. Iar cînd e vorba de taxă, e taxa percepută de parcare (nu de poliție, aia se numește amendă ), dar e posibil să o plătești la hotel, dacă nu ai contact direct cu parcarea (adică ți-au preluat și parcat mașina cei de la hotel).

Pe booking deseori găsești și informații mai clare despre parcare, dacă cauți la detalii. De pildă îți spune dacă e vorba de parcarea hotelului, sau o parcare în zonă, sau pe stradă, cu sau fără rezervare necesară etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 09:09]

@RoxanaGRS: Hello. Mersi tare fain pentru raspunsul tau detaliat si lung. Chiar mersi.

Vila Kristal nu am gasit-o pe bookings. Hotelul charles e ocupat in perioada mea, apartamentul recomandat de el e inca disponibil mai are un loc disponibil.

Vigineta e pt circulat pe autostrazi sau taxa de autostrada la ei e altceva? Am auzit de ceva budapest card, 88euro pe 4 zile pt 2 persoane, ce e? se merita? Ms

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 09:16]

@paulalexandru: Salut Paul!

Cred ca esti prea agitat si ar prinde bine sa te linistesti in primul rand. Toate intrebarile tale au raspuns, ba unele sunt chiar simple.

Nu stiu daca iesirea la Budapesta (cu sau fara masina) e prima ta iesire din tara, sau daca ai mai folosit site-uri de rezervare pt hoteluri sau pensiuni. Din intrebarile tale inclin sa cred ca nu.

Deci hai sa le luam pe rand:

1. daca vrei sa iesi cu masina din tara - trebuie sa te asiguri ca e functionala, corect echipata (anvelope si restul), actele (ITP, rovigneta, asigurare, etc.) sunt si ele OK. Important de mentionat aici este faptul ca pt. Ungaria, daca mergi pe autostrazi, va trebui sa iti iei vigneta. Poti sa o cumperi din benzinariile Mol, online, din vama sau chiar din Ungaria. Cred ca cea de 10 zile e cea care ti se potriveste.

2. Recomand un GPS sau un smartphone care sa te ajute sa ajungi cu bine la destinatie.

3. La vama romano-ungara - probabil vei sta un timp, pt ca ungurii controleaza mai detaliat actele si masina. Pot sa-ti ceara si talonul masinii. Depinde de noroc.

4. La Budapesta si oriunde altundeva in vestul Europei (vorbind aici numai de Europa), lucrurile sunt foarte bine facute - si ma refer aici la parcari, cazare, mijloace de transport in comun, obiective de vizitat, politete, turism, etc. Ei au infrastructura si mijloace de transport care chiar respecta programul afisat. Chiar iti recomand sa lasi masina la hotel/pensiune si sa va deplasati cu mijloacele de transport.

5. Legat de cazare - personal, iti recomand Prince Apartments (gasesti pe net) - e foarte central, preturi bune si camere spatioase. Noi am luat chiar un studio (bucatarie + living si un dormitor), la un pret mai mult decat decent. La receptie erau tineri care stiau engleza si ne-am inteles foarte usor. Am rezervat prin booking.com. Hotelul are si parcare subterana - nu mai tin minte care e taxa pe zi - dar ar fi cool daca prinzi un loc acolo. Noi am fost de 1 decembrie, acum vreo 2-3 ani si am parcat pe strada. Fiind central e putin mai greu sa gasesti loc de parcare; si atunci era mai aglomerat. Parcarea se plateste la automate speciale, aflate pe trotuar. Nu mai retin tarifele, dar le gasesti mentionate pe automatele respective - in maghiara si engleza. Retin insa ca dupa 18.00 ora locala si in weekend - nu se mai percepea taxa de parcare. Daca parchezi la hotel, va trebui sa achiti contravaloarea parcarii la receptie.

6. Cu obiectivele turistice - nu insist. Sunt o gramada si le gasesti usor pe net. Ar fi bine sa va faci un plan - ce anume sa vizitati pe zi.

7. Iti recomand sa cumperi forinti din tara, dar sa ai si un card valabil, cu care sa platesti acolo. Vor fi locuri unde nu vei putea plati cu cardul si e bine sa ai si forinti. E bine sa ai si marunt - pt parcari.

8. Pt rezervarea cazarii (hotel, pensiune, etc.) - exista in general 3 metode: a) prin agentie; b) pe site-ul de internet al hotelului/pensiunii respective; c) pe site-uri speciale de rezervare gen booking.com. De pe acest site am facut si noi rezervarea. Cum ziceai si tu - sunt unitati de cazare care iti cer un avans, atunci cand vrei sa faci rezervarea, si altele care nu-ti cer niciun ban. Asta depinde de politica de functionare a fiecareia. Unele hoteluri/pensiuni isi iau masuri de precautie - si te taxeaza eventual cu contravaloarea unei nopti de cazare, in cazul in care renunti si nu anunti in timp util/deloc.

Sper ca am reusit sa raspund la o parte (importanta) din intrebarile tale.

Iti recomand sa folosesti cu incredere internetul - ai sa gasesti multe informatii utile, foarte usor.

Bafta si concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 09:31]

@paulalexandru: Vigneta la unguri e pentru circulat pe autostrăzile lor. Dar n-are sens să te complici să mergi doar pe naționale. De la Cluj ieși pe la Borș, și de la Debrețin te sui pe autostradă până la Budapesta. Vigneta pentru 10 zile cred că e vreo 40 și ceva de RON. Pentru mers pe naționale nu se plătește. Nu există taxă de drum ca la noi.

Budapest card nu știu exact ce oferă, dar nu cred că merită. Ți-am scris pe unde se plătește și cam ce merită vizitat. Văd că include pe Budapest card intrare la băile turcești. Recunosc că deși am fost de multe ori în Budapesta, băile nu m-au atras niciodată, deci aici nu te pot sfătui. Știu că sunt scumpe. Era ceva de 3800 forinți/zi de persoană, adică vreo 13 euro. Dar fiind turcești, bărbații sunt separat de femei. Mie nu mi-a convenit să mă despart de soț.

Alte muzee cu plată care să merite eu nu prea știu. La Sinagogă iar e scump, dar pe noi nu ne-a interesat. La Palatul Regal în interior e ceva muzeu de istorie de-al lor, muzeu de artă etc. De asemenea, n-am intrat.

În Budapesta te plimbi pur și simplu prin oraș și admiri.

Bilete de transport luați individuale. Nu cred că veți folosi foarte mult transportul în comun. Budapesta e o capitală mică. Dar foarte frumoasă. Clujul cred că e mai mare ca oraș. De exemplu, dacă traversezi Budapesta prin centrul centrului, pe Andrassy, faci de la placa de intrare în oraș până la cea de ieșire 30 de minute. De multe ori când trecem doar în tranzit noi o luăm prin centru nu pe inele, pentru a mai admira frumusețea orașului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 09:50]

@RoxanaGRS: mersi fain


paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 09:56]

@Adrian. TM: agitat e putin spus, sunt disperat stau de cateva nopti incoace sa caut loc de cazare pana la 2 noaptea si nu gasesc nimic din cauza parcarilor alea. prima data cand ies cu masina din tara, afara am mai fost de putine ori cu avionul.

Prince Apartments arata bine, nu e chiar in centru, au parcare? PE booking zice ca da si ca costa 12 euro pe zi.

Uite i-am mai vazut pe astia City Elite Apartments, sunt cam la fel la pret si conditii, si ei zic ca au parcare dar sunt mai in centru. Si ma intreb unde au parcarea aia

Mersi pt raspuns. Mai da mi sfaturi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 10:15]

@paulalexandru: Paul - stai jos si trage aer adanc in piept!

Si hai sa-ti mai zic un secret - a mai zis cineva aici - daca hotelul respectiv zice ca are parcare - atunci asa e! Nu-si permit sa minta pe booking.com. Fa abstractie de mistocareala si fraiereala romaneasca. In strainatate e altfel - ei pun accent pe diplomatie, corectitudine, politete. Stiu sentimentul asta mioritic al tau - de a-ti lua masuri de precautie sa nu fii pacalit sau tepuit. Dar, e OK - vesticii chiar cred in turism .

Revenind la parcare - am zis - la Prince Apartments - e parcare subterana, deci nu te mai obosi sa o cauti pe google maps sau aiurea. E acolo! .

Referitor la conditii de cazare - daca vrei cu mic dejun inclus - Prince Apartments nu e solutia; dar, cum ziceam - daca iei un studio o sa ai si o mini-bucatarie (mai mult de chicineta as zice) - unde ai posibilitatea sa-ti gatesti repede un mic dejun. Noi am primit si cafea si ceai gratis, din partea casei.

Si, again, forjeaza google-ul pt orice info!

Spor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 10:21]

Dacă e prima dată când mergi și prima dată când rezervi prin booking, eu nu te-aș sfătui să te arunci la apartamente. Sunt un pic mai altfel decât hotelurile. De obicei trebuie să te înțelegi cu ei pe email sau telefon de unde iei și unde dai cheia. La adresa de preluare/predare a cheilor trebuie să știi cum ajungi și ce faci cu mașina.

E posibil să-ți rețină la check-in un depozit în bani pentru eventuale daune pe care ți-l înapoiază la check-out, dar banii ăia trebuie să-i ai fizic și să te dispensezi de ei. De obicei scrie despre asta pe site-ul de rezervări, dar eu am pățit și să am surpriza la fața locului. De obicei ți se cere o taxă de curățenie, care nu e inclusă în preț. Iarăși, de obicei apare pe site-ul de rezervări.

Poți să ai supriza să nu ai așternuturi sau prosoape sau săpun sau hârtie igienică. Ar trebui să scrie pe site-ul de rezervări, dar... Se arde un bec sau nu merge clima sau frigiderul, până iei legătura cu proprietarul... e mai complicat. Nu zic că e de nefăcut, dar pentru un începător e un stres în plus.

Nu-mi lua în nume de rău că îți atrag atenția asupra acestui aspect. Sper că nu sunt prea pisăloagă , dar îmi amintești de mine când am început și noi să umblăm prin străinătățuri. Eram exact la fel ca tine

Eu și acum, după atâția ani de experiență, nu aleg cazare la apartamente decât dacă avantajele sunt serioase. Altfel prefer întotdeauna hotelurile sau pensiunile.

Orice ai alege, dacă scrie pe site-ul de rezervări că trebuie să faci rezervare pt. locul de parcare, folosește căsuța de cereri speciale la momentul rezervării și scrie că ai nevoie de un loc de parcare (one parking place needed).

Poți să scrii asta chiar dacă nu zice că e nevoie de rezervare pt. parcare. Eu scriu întotdeauna să nu zică că n-au știut că vin cu mașina

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 10:26]

@RoxanaGRS: Hey, mersi, nu esti pisaloaga. Eu sunt omul detaliilor, pot scrie pagini intregi dar si sa citesc. Nu ma plictisesc, orice detaliu sau pont e binevenit.

Ai dreptate, nu mi-am pus problema asta. Acum am in vizor: City Elite Apartments si Prince Apartments. Astea par blocuri intregi de apartamente. La astea ma astept ca nu trebuie sa merg pe nu stiu unde dupa cheie nu? Adica ma astept ca e un proprietar acolo tot timpul sau ma insel?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Bunzo0oJR[Timişoara]1r[13.04.18 12:06]

Salut.

Nu toate parcarile din Budapesta sunt cu plata. unde am gasit noi cazare era parcarea gratis, cu conditia sa gasesti loc. Noi am avut cazare pe undeva pe langa octogon.

De plimbat prin oras, noi am avut bilete la autobuzele hop-on, hop-off, care trec pe la mai toate obietivele turistice, si ai si croaziere pe dunare incluse. Daca nu vrei sa mergi foarte mult pe jos, e o solutie foarte buna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 12:17]

@paulalexandru: M-am uitat un pic la cele 2 cazări pe care le ai în vizor. Vezi că la una dintre ele, cred că la Prince, scrie că la check-in trebuie să prezinți un act de identitate cu poză (până aici nimic de obiectat) și un card de credit.

Eu când mi se cere obligatoriu card de credit mă uit cam chiorâș. În primul rând la ce le trebuie card, dacă eu le plătesc cazarea cash la check-in? În al doilea rând eu nu am card de credit. Doar de debit. Știu, nu exist .

Dacă totuși le dai card-ul, ai grijă ce sumă blochează și dacă blochează. Eventual pune-ți SMS alert pe telefon ca să vezi imediat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 12:30]

@RoxanaGRS: hai ca m ai pus pe ganduri acum


Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 12:33]

@RoxanaGRS: poate vor sa te ajute cu plata datoriilor just saying. :-D

Personal - mi-a placut la Prince Apartments. Receptia e imediat acolo, la parterul imobilului. Sunt apartamente in regim hotelier, dar receptia e acolo - nu trebuie sa te duci nu stiu pe unde, sa iei cheia sau sa dai garantii peste garantii.

La parcarea subterana stiu ca practicau aceleasi preturi cu parcarea publica, de-afara. Avantajul - evident masina la subsol, pazita si ferita de pericole - asta pt Paul care e deja stresat:-D

Apartamentele/Studiourile sunt super. In baie tin minte ca aveam inclusiv masina de spalat rufe. Deci poti sa stai lejer acolo cate zile de concediu si bani 'oi avea

Alt avantaj e si zona - o gramada de magazine, restaurante si mijloace de transport la dispozitie.

Ah - cu cardul - mie nu mi-au cerut nimic - doar plata la plecare; si cum ziceam, au fost foarte amabili.

Prin Danemarca am intalnit un hotel care mi-a cerut card - doar pt siguranta - cu toate ca totul era super aranjat (confirmat prin companie, etc.) - dar, asa e politica unor hoteluri - asta nu inseamna ca iti si trag bani de-acolo cum vor ei.

Sporuri!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 12:43]

@Adrian. TM: Sunt foarte bune precizările, mai ales că ai stat la ei și știi exact cum e. Poate l-ai liniștit pe @paulalexandru care e deja stresat. Eu n-am vrut să-l stresez suplimentar, doar i-am atras atenția asupra unor mențiuni de pe booking.

Eu m-am trezit că-mi cer card de credit în Portugalia la un hotel vai de mama lui. Și m-am uitat super pătrat, mai ales că pe booking nu se preciza așa ceva. Când au văzut cash-ul în față, le-a trecut .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Dan&EmaTIT[Bucuresti]3r[13.04.18 12:43]

Salut Paul

Iti dau in continuare 2 recomandari de 3 si respectiv 4 stele referitoare la hoteluri

vezi impresii si

vezi impresii.

Primul mi-a placut la nebunie si l-am numit hotelul cu biciclete ca totul se invarte in jurul acestui motiv. Al doilea si el e modern, arata super, are o stea in plus si cere euroi mai multi. Primul are parcare proprie adiacenta hotelului, al doilea te trimite sa parchezi prin niste "curti" vecine inchiriate, care te cam sperie ca si aspect, dar cica sunt safe. Despre cat costa parcarea te poti interesa pe net, este in jur de 10 - 15 eur / zi. Nu pe ora!

Eu as merge pe booking ca si canal de rezervare fara nicio grija si emotie. Asta o spun acum, dar prima data cand am vazut cate date personale pun pe tava (mai rau pun pe net) incluisv numar card bancar, m-am temut. DE atunci insa am tot folosit booking-ul si pentru rezervari si pentru anulari de rezervari si am ajuns cred client Genius (inseamna niste facilitati in plus). Lumea din toata lumae spune ca bookingul este foarte safe ca nu isi permit sa dea tepe etc.

Mijloacele de transport incluisv metroul sunt ok. Harti ai hoteluri. Nu te deplasa cu masina proprie in Budapesta. Nu ai de ce!

Succes in alegere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 13:06]

@Dan&Ema: Ce misto e hotelul ala cu biciclete! Il notez si eu pe lista, pt data viitoare.

Inca o data se confirma ceea ce am scris - unii chiar stiu sa faca turism...

Vacante si drumetii frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 13:07]

@Dan&Ema: Hey mersi fain, o sa arunc o privire


paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 13:13]

@Dan&Ema: Cel cu biciclete e liber celalalt de 4 stele e ocupat. La cel cu biciclete parcarea e proprie? Platesti la hotel sau e gratis? Sau e parcare pe unde apuci, cui platesti 10-15 euro?


Dan&EmaTIT[Bucuresti]3r[13.04.18 13:16]

@paulalexandru: E parcarea hotelului si platesti la receptie. Nu te panica, e safe.


Dan&EmaTIT[Bucuresti]3r[13.04.18 13:18]

@Adrian. TM:

Chiar ii da alt look. Iar pe tine ca turist te face sa te simti bine. Si daca pe langa look mai pui ceea ce conteaza si mai mult serviciile confortul mancare care sunt super astea impreuna se definesc cum ai scris tu:

Stiu sa faca turism

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 13:18]

@Dan&Ema: Hahaha - ma distreaza Paul asa panicat.

@Paul - daca vrei, venim cu tine

Glumesc! - hai ca te descurci tu! Nu e rocket science.


paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 13:20]

@Adrian. TM: Mi s-a recomandat asistenta 24 pt masina, ce imi recomandati?


Dan&EmaTIT[Bucuresti]3r[13.04.18 13:21]

@Adrian. TM:

Ii trece acolo cand va vedea ca romancele din Ungaria sunt mai frumoase ca unguroaicele din Ungaria. Presupunand ca nu are restrictii la privit! ????


  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 141 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12050199508667 sec
    ecranul dvs: 1 x 1