;
Solicitare CMR / ROMÂNIA - OLTENIA

Govora: tratament si vacanta

Trimisă în 03.04.18 14:46
de cristina47SE [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 2163

Nu pot spune nici ca sunt, nici ca nu sunt mare amatoare de "vacante in statiune".

Mai multi colegi m-au sfatuit sa merg la Govora, sa fac o cura, intrucat am probleme din ce in ce mai mari cu respiratia: BPOC, astm, bronsiectazii.

O, vremea cand fumam 2 pachete de tigari pe zi!! Si ziceam ca mie nu mi se va intampla nimic! Imi placea nespus de mult sa fumez. Tigara de cafea, tigara sociala, tigara de nervi, de pauza, de plictiseala...

Colegii mi-au spus ca la Govora se fac minuni, insa nu mi-au dat detalii. Mi-au zis asa, in mare...

Eu nu am fost niciodata la Govora. Este frumos? Ce se mai poate face in afara de tratament? Escaladari nu pot face, ca e vai de mine, am capacitatea respiratorie redusa cu 58%. Excursii prin imprejurimi?

Trebuie bilet de trimitere de la medic, inainte de-a merge acolo? Se face programare? Se contacteaza un medic? Este sustinut tratamentul si de CNAS?

Am trecut un buget aproximativ. Sotul nu are probleme (sau asa vrea sa creada). El m-ar insoti doar ca sa nu-l las singur acasa.

Multumesc mult pentru orice raspuns.


 • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 10
 • BUGET: 1500 -- TRANSPORT: -
 • ADULŢI: 2 -- COPII: -

Răspunsuri la solicitare

FloriaPR[Bucuresti]ConsAFA50r[03.04.18 17:16]

Govora nu este o staţiune mare, posibilităţile de cazare sunt limitate în prezent la patru hoteluri mari, fiecare cu bază proprie de tratament, Palace, Oltenia, Belvedere şi Parc la care se adaugă multe pensiuni şi vile care oferă condiţii bune de cazare.

Cel mai elegant hotel din staţiune este hotelul Palace, monument istoric, restaurat şi modernizat în întregime. Am petrecut mai multe minivacanţe la Palace după renovare, îmi pare rău că nu am scris până acum... promit să-mi găsesc timp după Paşte. La Palace există centru spa şi o bază modernă de tratament, am văzut multe familii cu copii cu probleme respiratorii, din întreaga ţară. Este un hotel destul de scump, puteţi studia însă ofertele speciale care includ proceduri de tratament, prezentate pe site.

Hotelurile Oltenia şl Belvedere lucrează cu Casa de Pensii şi sindicatele, având tarife mai mici decât Palace. În ultimii ani s-au făcut multe modernizări şi la aceste hoteluri, arată foarte bine din exterior dar n-am stat la niciunul dintre ele. Belvedere are o poziţie de excepţie, în zona de sus a Govorei, în mijlocul unui parc foarte frumos. Oltenia se află în mijlocul staţiunii, dar Govora este foarte liniştită, fără baruri zgomotoase. La Oltenia există o bază bună de tratament, piscină interioară şi exterioară.

Nu mi-a plăcut cum arată hotelul Parc, are nevoie cu siguranţă de renovări serioase. Nu vi-l recomand în niciun caz!

Sunt multe pensiuni cochete în Govora, cu grădini mari pline de pomi fructiferi şi trandafiri. Dacă în plin sezon este prea scumpă cazarea la Palace puteţi încerca varianta cu cazare la vila Mădălina, peste drum de Palace şi tratament la hotel. Vila Mădălina este nouă, are restaurant propriu şi oferă condiţii decente de cazare, în apropierea parcului staţiunii.

Govora este o staţiune în care s-au întâmplat multe lucruri bune în ultimii ani. Parcul staţiunii, unul dintre cele mai mari şi mai frumoase parcuri balneare din România, arată impecabil, păcat de ruinele fostului Pavilion de Băi, o clădire cu valoare excepţională, aflată în ruină... A fost renovat Cazinoul din parc, construit de prima femeie arhitect din ţara noastră, Virginia Andreescu-Haret. A fost renovată vila Iliescu, în apropierea parcului, în care s-a mutat muzeul oraşului. S-au amenajat numeroase alei pentru plimbare, spre izvoarele cu ape minerale, pe malurile pârâului Hinţa, prin pădure spre satul Curături.

În Govora există multe magazine alimentare bine aprovizionate, cu preţuri de oraş, nu de staţiune. Restaurante sunt puţine şi slăbuţe, nu sunt punctul forte al staţiunii... Nu recomand restaurantul Cascade din parc în schimb restaurantul elegant de la Palace oferă mâncare bună la preţuri de terasă din Bucureşti. Foarte bună este cofetăria Olimpia, peste drum de hotel Oltenia.

Govora este o staţiune foarte liniştită, fără "cântări" la restaurante în miez de noapte, un orăşel înconjurat de păduri, un loc în care respiri aer curat, dormi, te plimbi... Pentru mine este locul în care mă liniştesc, îmi odihnesc mintea, îmi revin după doar trei zile de leneveală.

Din Govora se pot face excursii scurte de o jumătate de zi sau cel mult o zi la Salina Ocnele Mari, Horezu, culele de la Măldăreşti, trovanţii de la Costeşti, mânăstirile Govora, Hurezi, Bistriţa, Arnota, Surpatele, Mânăstirea Dintr-un Lemn, Parcul Naţional Buila-Vânturariţa cu minunatele chei ale Bistriţei. Pentru cei care nu călătoresc cu autoturismul personal există şi varianta unor excursii organizate din staţiune, oferta se află la recepţia hotelurilor.

Dacă mai pot fi de ajutor cu alte informaţii... oricând vă stau la dispoziţie, cu mare drag.

N.B.: Floria este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 13300 PMA (19 voturi)]

quarcSV[Râmnicu Vâlcea][03.04.18 18:34]

Imi e rusine sa recunosc ca, desi sunt la nici 20 km de Govora, nu am mai fost pe acolo de vreo 10 ani. Adica nu in statiune, merg frecvent la Manastirea Govora, dar asta e la vreo 3-4 km de statiune.

Pot sa va asigur insa ca 10 zile in Govora fac minuni. Exista o structura unica a aerului si s-au facut studii serioase, de catre cercetatori renumiti (in medicina) cu privire la efectele benefice ale acestor... hai sa le zic "aerosoli".

Din pacate ca in majoritatea statiunilor noastre, nu prea s-a mai investit in infrastructura - inclusiv facilitati de cazare. Exista insa cateva hoteluri foate bune, inclusiv unul de 4 stele (pe merit...)

Pagina oficiala a statiunii e aici: http://bailegovora.ro/ aveti detalii atat cu privire la factorii de cura cat si la unitati de cazare.

Din cate mai stiu (e drept ca n-am mai verificat in ultimii ani) exista si posibilitatea de cazare la localnici, iar majoritatea ofera conditii foarte bune.

Nu prea mai am ce adauga la postarea foarte completa a doamnei Floria... decat ca, daca aveti probleme cu sistemul respirator, chiar e musai sa mergeti la salina Ocnele Mari. Cadrul natural al statiunii e superb iar Manastirea Govora merita vizitata nu doar pentru incarcatura istorica (e locul unde s-a realizat prima tiparitura din Tarile Romane) dar si pentru oamenii minunati de aici.

Daca va hotarati sa veniti dati-mi un semn... sunt doar la 20 km

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 5950 PMA (9 voturi)]

cristina47SE[Bucureşti]44r[03.04.18 18:53]

@quarc: Multumesc pentru raspuns si pentru invitatia inimoasa de-a va da un semn.

Deja se vede ce oameni minunati sunt acolo.


cristina47SE[Bucureşti]44r[03.04.18 18:57]

@Floria: Multumesc pentru raspunsul mai mult decat complex.

Voi tine seama de sfaturile dumneavoastra. Mi-ati dat o idee cu sindicatul. Voi tatona si partea asta, ca sunt platitoare la sindicat, lunar, si ei stiu sa se faca ministri, si de noi uita...

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

NicuSE[Timisoara]31r[03.04.18 21:21]

Am fost la bai la Govora la Hotel Parc.

Cea mai buna baza de tratament din statiune este la acest hotel de 2*. De acord ca hotelul e plin de pensionari veniti la tratament dar trebuie tinut cont ca baza de tratament e punctul forte.

Daca nu vreti sa platiti mult mai mult trebuie bilet de trimitere de la medicul de familie, se elibereaza o data la sase luni.

Sejurul trebuie sa fie de cel putin 10 zile ca sa aiba rost tratamentul.

Puteti obtine bilete de la agentii de turism si atunci aveti si tratamentul in acest hotel cu trimitere de la medic.

Sau luati legatura direct cu hotelul, exista site, dar sa specificati ca vreti la aceasta baza de tratament.

Nu fac nici un fel de reclama hotelului, hotelul e plin de pensionari, aici ma refer la baza de tratament.

De la alte hoteluri lumea vine aici la tratament.

Divertisment in zona... zero dar parcul din statiune foarte frumos unul din cele mai frumoase din Romania.

Pana la urma si daca vreti si daca nu vreti tot acolo veti ajunge adica la... Bai la Govora.

Statiune de sau pentru pensionari? A fost o data, acum deja se pune altfel problema.

Biletul de trimitere se obtine foarte usor si e valabil o luna de la eliberare.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

IngridbJR[Ramnicu Valcea][03.04.18 22:25]

Buna, sunt din Rm Valcea si iti pot da detalii despre zona.

Iti recomand procedurile de la Govora. Am fost si eu cu copilul acum cativa ani.

Insa trebuie sa stii ca nu sunt multe de facut la Govora. Exista un singur parc unde iti poti petrece timpul. In rest, nu sunt multe de facut.

Dar daca veniti cu masina, puteti vizita localitatile din apropiere (Rm Valcea, Olanesti, Calimanesti).

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

tata123TIT[Bucuresti]479r[04.04.18 08:51]

@cristina47: Govora are o așezare superbă, acolo chiar se simte aerul curat. Parcul balnear este un loc minunat pentru plimbările zilnice, a fost reabilitat, alături de alte câteva clădiri emblematice. Păcat de Pavilionul central de băi, o bijuterie arhitecturală rococo lăsată în paragină (vezi impresii).

Cel mai apropiat obiectiv de stațiune este Mănăstirea Govora, la circa 5 km distanță (vezi impresii). Tot din domeniul spiritual vă pot recomanda Mănăstirea Surpatele, la circa 15 km, descrisă atât de frumos de @Floria (vezi impresii) și, în apropierea acesteia, Mănăstirea Dintr-un Lemn. Un loc aparte, cu peisaje încântătoare și o liniște duhovnicească deplină am găsit la Mănăstirea Jgheaburi (vezi impresii).

Din perspectivă laică, istorică și muzeistică, puteți merge la Casa memorială „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (vezi impresii), la culele din Complexul Muzeal Măldărești sau la Muzeul satului vâlcean din Bujoreni (vezi impresii).

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

indiralisa_26SR[Piteşti]25r[04.04.18 12:42]

@cristina47: Buna, eu am fost acum 2 ani in septembrie cu baiatul meu, am stat la hotel Palace si am avut trimitere de la medicul ORL, insa doctorul care stabileste tratamentul nu mi-a solicitat-o.

Am sunat inainte la hotel sa fac rezervare si am specificat ca procedurile le face doar juniorul...nu mi-am dat seama si nici ei nu au spus ca puteam alege si eu masaj..jacuzii... etc. Am achitat totul la check out.

hotelul Palace este foarte frumos, baza de tratament arata foarte bine, micul dejun este bufet suedez si este bun si diversificat, camerele sunt frumoase, curate, personalul restaurantului este format din pustani necizelati, fara experienta in domeniu... un fel de zilieri adunati din lumea larga,

preturile in restaurant sunt deh... ca de 4 stele si portiiile nu sunt f generoase.

Statiunea in sine are un aer trist, de vechi /ponosit... caini vagabonzi... cladiri in ruina... desi are un potential urias... "pacat de saraca tara bogata"...

o saptamana rezisti... mai mult... iti iei ceva de citit... sa treaca timpul mai repede

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

cristina47SE[Bucureşti]44r[04.04.18 14:02]

@indiralisa_26: Multumesc. Cazarea si tratamentul le-ati suportat 100% dumneavoastra?

Floria spune ca la H Oltenia exista si o piscina exterioara. Ma gandesc ca daca ma duc vara asta, imi iau laptopul, carti, filme. Poate exista un loc unde se pot inchiria jocuri de table, dame, etc

Cert este ca trebuie sa ajung musai acolo.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

indiralisa_26SR[Piteşti]25r[04.04.18 14:39]

@cristina47: Da.

in septembrie 2016 am platit 1185 lei, pret ce a inclus cazare 5 nopti cu mic dejun, consult medic balneolog, 3 proceduri pe zi, acces nelimitat la centrul spa, internet, parcare si taxa de statiune, 1 adult si un copil de 7 ani, cazarea se face duminica dupa ora 16.00. Exista o piscina exterioara micuta si la Palace dar in septembrie nu era functionala.

La Palace aveti avantajul zonei Spa + sala de fitness.

Exista piscina la Oltenia, am vazut-o, arata binisor. Atentie cu servirea mesei... sunt cateva localuri bomba (unul este Cascade), unul din motivele pt care am preferat sa platesc un pret mai mare la Palace ca sa putem manca totusi...

In privinta eficientei tratamentului am intalnit multe persoane cu care am stat de vorba si spuneau ca afectiunile li s-au ameliorat sau vindecat intr-adevar dar dupa niste ani de tratament insemnand cate doua cure pe an. In ce priveste copilul meu eu nu am revenit pt ca juniorul are un fond alergic de cauza necunoscuta ( asa zis necunoscuta ca la cate chimicale sunt in jurul nostru... este un fel de ala bala portocala sa descoperi exact) nu are un astm instalat...asta am aflat dupa ce am consultat mai multi medici O.R.L.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

MykeRSV[Craiova]1r[06.04.18 16:43]

Buna seara,

Eu am avut multiple experiente in Govora in copilarie si doua foarte recente, in martie 2017 (vezi impresii) si la ultimul revelion.

Statiunea este mica, practic in 2 zile se viziteaza toata portiunea turistica pe jos, dar este linistita si curata.

Am stat in martie la Palace - foarte frumos, dar preturi pe masura - si de revelion la Oltenia, unde am fost foarte multumiti de cazare, masa si servicii. Au si o baza de tratament pusa la punct si mai au un mic SPA cu piscine - inclusiv exterioara. Aici au camere simple si un soi de garsoniere - noi acolo am stat, curate, foarte confortabile.

In apropiere - pe o raza de 15-50 km - exista muzeul de trovanti care merita o vizita, manastirea Dintr-un Lemn, manastirea Horezu, manastirea Arnota, superb renovata, cu priveliste de vis, manastirea Bistrita cu cheile Bistritei care sunt foarte frumoase, culele de la Maldaresti care sunt unice, Horezu cu ceramica lui, mai departe Novaci si Ranca, Tismana sau, in partea opusa, Rm Valcea si mai departe Olanesti sau Calimanesti - Caciulata.

In gura parcului din Govora, ca sa spun asa, exista un magazin tip minimarket din reteaua locala Anabelle, bine aprovizionat, preturi normale, cu servire foarte amabila, si un restaurant Cascade, cochet, unde am mancat foarte bine, la preturi excelente. Acolo este chiar inghesuiala la pranz.

Pentru cei care merg dinspre Craiova, o ruta foarte lejera spre Govora, chiar daca nu de mare viteza, este prin Simnic - Balcesti, care evita nebunia din Bals si dupa Ganeasa.

Sper sa va fie utile informatiile, am incercat sa fiu mai succint ca sa nu plictisesc.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

cristina47SE[Bucureşti]44r[06.04.18 17:16]

Multumesc mult. Orice sfat este binevenit si bineprimit.


julyalinaGD[Bucureşti]22r[18.04.18 09:29]

Buna! am descoperit acum aceasta intrebare. Eu am fost 3 ani la rand la tratament acolo, de 2 ori/ an, primavara in mai-iunie si toamna in octombrie-noiembrie.

chiar am scris mai multe reviewuri aici.

amfostacolo.ro/hotel9.php ... -govora&id=5203

Am stat la Hotel Parc si la un apartament in regim hotelier.

Am fost ci cu masina personala si cu autocarul. In ambele cazuri am putut sa ne plimbam de colo colo pe la diferite obiecte. Cel mai importante sunt cele care le-au spus mai sus.

In plus, cred ca poti vizita si Tg Jiu sau poti face Transalpina.

Apropo: noua ne-a spus medicul ca nu este indicat ca in cursul tratamentului respirator cu sulf sa mergem in salina. Am fost odata dar doar atat.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

 • [13] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 26.03.19 -- 07:37:16 (acest segment de cache se va actualiza în 26.03 15:37:16)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.68908905983 sec