;
Solicitare CMR / ORIENTUL MIJLOCIUîncărcată de pe telefon!

Ierusalim si Bethlehem - Pe cont propriu!

Trimisă în 22.03.18 15:49
de marinica 1976SV [bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 2509

Aș dori să mă ajutați (cei care ați fost sau cunoașteți) Bethlehem'ul si Ierusalimul, cu niste răspunsuri sau ideii, la întrebările mele

mentionez ca merg 3 zile cu 2 nopți de cazare în Bethlehem, iar programul va fi: prima zi in Bethlehem, a doua zi in Ierusalim si in ultima zi in Ierusalim sau Tel Aviv, avem avion seară la ora 23.40

ÎNTREBĂRILE:

1) Care ar fi cel mai convenabil mijloc de transport de la aeroportul Ben Gurion - Tel Aviv si pana in Ierusalim la Poarta Damasc?

2) Care este pretul unui bilet de la Aeroport la Ierusalim si cel de la Ierusalim la Bethlehem?

3) Dacă microbuzele sau autoarele de la aeroport ajung la Poarta Damasc sau ce trebuie sa mai iau sa ajung acolo?

4) Este periculos seară in Ierusalim sau in Bethlehem?

5) Pentru o vizită de o zi in Ierusalim, care ar fi un traseu mai bine facut si de unde sa incep? Am inteles ca cel mai bine as incepe de sus, de la Grădina Ghetimanii, dar as vrea sa fac si Drumul Crucii?

6) Se gasesc magazine sau supermarket-uri in Ierusalim (in cetatea veche)?

7) Unde gasesc, dacă se gasesc, locuri pt depozitat trolerul in Ierusalim sau Tel Aviv?

8) Ajung in Israel pe 1 Aprilie, chiar de Paștele Catolic, va fii aglomerat rau ori vor fii biserici sau obiective turistice închise?

9) Cum sa plătesc acolo? In euro, dolari sau sekeli? Si unde este mai bine sa schimb, dacă este mai bine asa?

10) Mâncarea este scumpă acolo?

Multumesc frumos, anticipat!!!


 • PERIOADA: 04 -- NOPŢI CAZARE: 2
 • BUGET: 600€ -- TRANSPORT: Avion
 • ADULŢI: 14 -- COPII: 2

Răspunsuri la solicitare

AMLGD[Bucuresti]1r[22.03.18 17:06]

cele la care pot raspunde -

4) nu e periculos in sensul de a fi atacat de golani/hoti, este o tara militarizata, peste tot sunt soldati

5) traseu de jos, de la poarta, urcand spre mormantul sfant, pe traseul celebru, si ajungand pe urma la zidul plangerii, aflat foarte aproape. Atentie - coada la mormantul sfant dureaza intre 2 si 4 ore

6) sunt mici magazine, buticuri, tarabe mancare

9) sekeli, de cumparat de la banca din tara, cu programare

10) este o tara foarte scumpa, preturi duble-triple fata de romania cam la orice

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

roraSR[Câmpina]1r[22.03.18 17:07]

Am sa incerc sa va raspund, la ceea ce stiu, in ordinea intrebarilor dvs.

1-Cel mai convenabil mijloc de transport de la aeroportul Ben Gurion in Tel Aviv este taxiul (40-50 euro), daca va ganditi ca va lasa in fata hotelului. Cel mai convenabil, financiar, este trenul, dar apoi urmeaza sa luati un autobuz. Asta inseamna sa va orientati spre cea mai apropiata statie de autobuz, pentru ca uneori soferul uita sa va spuna unde sa coborati.

Din Tel Aviv se ia autobuzul 405 spre Ierusalim (6,60 sekeli), apoi din autogara, trenul pana la statia Poarta Damascului (5,90 sekeli)

2- -

3-sigur sunt

4-in zona centrala, nu; oricum, in Ierusalim exista paza armata

5-o zi in Ierusalim este mult prea putin pentru a vedea toate locurile, dar posibl ca pentru o "tura rapida" ar fi suficient; exista insa zone foarte aglomerate, cum ar fi Biserica Sfantului Mormant si Sfantul Mormant unde, mai ales in perioada in care mergeti, va fi foarte aglomerat

6-supermarketuri sunt, dar nu in zona cetatii vechi, iar magazine in zona cetatii sunt, cu produse de profil

7- -

8-sigur va fi foarte aglomerat

9-este mai convenabil sa platiti in sekeli; puteti schimba in aeroport si la casele de schimb, dolari si/sau euro

10-da, in restaurante

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

dalumianSR[Bucuresti]4r[22.03.18 17:14]

@marinica 1976:

O sa incerc eu sa-ti raspund punctual. In primul rand nuinteleg de ce optati pentru cazarea in Betleeem. Eu as alege cazarea in Ierusalim si deplasarea in Betleem pentru o zi. (Noi am avut un apartament langa Orasul Vechi, la 8 minute de mers pe jos si 15 minute de Poarta Damasc)

Poti alege o cazare in Ierusalim aproape de orasul vechi. (consulta reviewurile mele dar mai ales pe ale dnei Carmen Ion)

1.2. 3. De la aeroport ajungi cu busul 485 pana la Central Station. Pretul este de 16 sau 18 sekeli parca. De aici poti lua tramvaiul 1 care te va duce aproape de Poarta Damasc (parca 6 statii). De aici microbusul pana la la Betleem este 7 sekeli.

4. Ierusalimul nu este periculos. Betleemul nustiu. Mie personal nu mi-a placut Betleemul. Mi-a creat o stare de teama.

5. Poti incepe de oriune. Sunt 2 lucruri diferite in 2 locuri diferite. Pentru Drumul Crucii incepi de la Poarta Leilor. Pentru Gradina Ghetsimani incepi de pe Muntele Maslinilor si cobori cu toate obiectivele de aici.

6. De ce ai vrea sa cumperi de la supermarket din cetatea veche? Gasesti supermarketuri mai peste tot in Ierusalim.

7. Nu stiu.

8. Nu cred sa fie mai aglomerat decat de obicei dar nu stiu.

9. Noi am avut sekeli cumparati din tara. Ajunsi acolo si facand o comparatie am iesit cel mai bine. Poti plati si cu cardul la supermarketuri fara probleme.

10. Preturile ti se vor parea usor mari fata de noi dar nu si fata de alte orase turistice occidentale.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

Carmen IonAU[București]16r[22.03.18 17:56]

@marinica 1976: Foarte multe întrebări care dovedesc că nu ai citit reviewurile de pe AFA, căci răspunsurile le găsești acolo.

Totuși:

1,2, 3: De la aeroportul Ben Gurion la Ierusalim cel mai bine și mai ieftin se ajunge cu autobuzul 485 al firmei AFIKIM: se ia de la nivelul (level) 3 al aeroportului, adică de la Departures și circulă din oră în oră, cu plecare la oră fixă. Biletul costă 16 ILS și drumul durează cca. 50 minute vezi impresii

În Ierusalim oprește la Autogara Centrală (Central Bus Station), și de acolo poți lua tramvaiul 1 (unicul de altfel) până la Poarta Damasc; biletul costă 5,90 ILS vezi impresii.

Nu există autobuz/autocar direct de la aeroport la Poarta Damascului.

De la Ierusalim se ajunge la Bethlehem numai cu autobuze palestiniene, cele evreiești nu au voie să intre în Bethlehem. Se ia autobuzul 231 din autogara situată vizavi de Poarta Damascului, pe Sultan Suleiman Street, biletul costă 6,80 ILS și drumul durează cca. 40 minute vezi impresii.

4. Nu e periculos să te plimbi seara dar nu înțeleg de ce te referi la Bethlehem; Bethlehemul se poate vizita dimineața - o jumătate de zi e suficientă. În Ierusalim nu ai ce face seara în Orașul Vechi, decât poate în cartierul evreiesc; în cartierul creștin bazarurile se închid pe la ora 19 și totul e pustiu. Pt plimbare seara îți recomand Jaffa Road vezi impresii.

5. Poți începe cu Muntele Măslinilor, la care poți ajunge cel mai ușor cu autobuzul 275 palestinian din apropiere de Poarta Damascului, mergând în sus către Poarta lui Irod; biletul costă 4,70 ILS vezi impresii.

Când termini acest traseu, la Biserica Tuturor Națiunilor (Biserica Agoniei), o iei la dreapta pe lângă zidurile cetății pentru a ajunge la Poarta Leilor, punctul de plecare pe Via Dolorosa (Drumul Crucii) și spre Biserica Sfântului Mormânt vezi impresii.

6. În Orașul Vechi nu sunt supermarketuri și magazine, ci bazaruri. Înțeleg că vei avea cazare în zona Porții Damascului, unde sunt multe minimarketuri și mici terase cu prețuri cât de cât rezonabile, însă nu vei găsi alcool nicăieri în împrejurimi - e zonă palestiniană. Pentru o aprovizionare mai bună, inclusiv cu băutură, te sfătuiesc să mergi la supermarketurile de pe Jaffa Road.

7. Nu știu să existe locuri de depozitare bagaje, cred că va trebui să aranjezi cu hotelul să ți le țină după check-out.

Sfatul meu este ca să te limitezi la Ierusalim și Bethlehem, fără Tev Aviv, ca să nu te încurci cu bagajele, iar la întoarcere să iei autobuzul 485 din Central Station (autogara Centrală) din Ierusalim până la aeroport.

În Ierusalim, în afara Muntelui Măslinilor și Drumul Crucii, vei avea timp să vezi și Esplanada Moscheilor vezi impresii și Zidul Plângerii vezi impresii. Vizitează-le în această ordine, deoarece Esplanada Moscheilor se închide dimineața pe la 10.30-11.

8. De Paștele catolic categoric bisericile vor fi deschise și vei avea parte de aglomerație.

9. În Israel nu poți plăti decât în shekeli (poate la hotel să-ți accepte dolari, dar nu miza pe asta). E preferabil să schimbi direct din România lei în shekeli la casele de schimb mai mari (de ex. cea de la intersecția Calea Dorobanților cu Ștefan cel Mare sau cea de pe strada George Enescu, la intersecția cu Magheru). Dacă nu găsești shekeli, schimbă lei în dolari, nu în euro, căci cursul de schimb la euro în Israel nu e avantajos. Dolarii îi poți schimba în shekeli la casele de schimb din Ierusalim sau Bethlehem; dacă poți evita, nu cumpăra shekeli din aeroportul Ben Gurion, au comisioane mari. Îți vor trebui shekeli de cum ajungi în Israel pt autobuzul 485 spre Ierusalim.

10. Israelul este o țară scumpă, mâncarea și transporul îți vor scoate mulți bani din buzunar. Pt câteva exemple de prețuri, vezi primul review la care am făcut trimitere mai-sus.

Pentru orice alte informații, cred că vei găsi răspunsuri în reviewurile menționate de mine, ca și în articolele postate de colegi. Îți trebuie însă timp și un pic de răbdare ca să le parcurgi...

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

Carmen IonAU[București]16r[22.03.18 18:05]

@marinica 1976: Abia acum am observat că ai cazare în Bethlehem - m-a derutat prima întrebare.

La fel precum colegul @dalumian, cred că e o alegere proastă; chiar dacă e mai ieftin hotelul decât în Ierusalim, timpul și banii pe care îi vei pierde făcând naveta la Ierusalim compensează.

Nu în ultimul rând, e complicat de ajuns de la aeroport: va trebui să iei autobuzul până la Central Station din Ierusalim, de acolo tramvaiul până la Poarta Damascului și de acolo autobuzul 231. Nu ai cum să ajungi direct nici măcar cu taxiul, din câte știu, care oricum ar fi fff scump.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

pelerin12345GD[Sibiu]9r[22.03.18 18:10]

1. iesire din aeroport platforma G drept in fata autobuzul nr 458 spre Ierusalim, pret 16 sekeli schimbati la oficiul din interiorul aeroportului; cobori in Central Bus Station Ierusalim, vis a vis de iesire in sens stanga, metroul de suprfata pret 5.90 sekeli, spre poarta Damascului; de acolo in partea opusa putin stanga traversezi si esti in statia ce te duce cu autobuzul 231 in Beit Jala cartier al Bethlhemului, apoi un taxi 10-15 sekeli pana la hotel.

2. nu am inteles in ce zi vei pleca din Bethlehem, ... daca vei pleca Sambata sau Vineri seara ceva mai dificil asa ca incearca atunci cand ajungi la hotelul din Bethlhem, sa rogi receptia pt Nesher sherut firma ce te va prelua (lasati ceva timp drum Tel Aviv 55 minute plus check in) din punctul de cazare; altfel pt ca decolezi in timpul serii ai timp sa refaci traseul descris la punctul 1, ... in cazul 2 Nesher Sherut pretul este de 65 sekeli /persoana

3. nu este periculos deloc in Ierusalim si nici in Bethlehem, categoric; Nu!

4. spui pt "o vizita in Ierusalim" pregateste o zi pt locurile de inchinare; intati partea de est a Ierusalimului-cetatea sfanta: intri pe Poarta Leilor sau Poarta Sf Stefan se afla in sensul acelor de ceasornic stanga ca pozitie urmatoarea, urmezi calea crucii -via dolorosa marcata, intri in Sf Mormant, isei si urmezi placutele cu West Wall adica Zidul Plangerii, iesi de acolo prin iesirea din dreapta ta usor inainte si apoi dreapta in urcare 400 metri si te afli in Orasul lui David unde vizitezi: Foisorul Cinei, Mormantul lui David si Foisorul Adormirii Maicii Sfinte; iesi scurt drum de intoarcere, statie de autobuz, 10 minute pana la Gradina Ghtezimani, urci pietonal pe langa morminte ajungi Manastirea Innaltarii, Biserica Pater Noster, usor cobori dupa ora 14.00 deschisa Manastirea Dominus Flevit, eventual Biserica Ruseasca apoi Gradina si vis a vis Mormantul Maicii Domnului si Grota Tradarii

5. vis a vis de Poarta Damascuui dar si in cetate usor mai ieftin in prima locatie ai tot ce iti trebuie

6. de Pastele Catoli nu vei gasi aglomeratie fata de oricare zi plina de pelerini aflati la inchinare

7. este bine sa ai dolari israeliti socotesc paritate 1:1 fata de euro poti schimba sekeli oriunde in Bethlehem si In Ierusalim ba chiar in Bethlheme si lei laun curs bun

8. mancarea este mult mai ieftina in Bethlhem decat in Ierusalim depinde ce vrei sa mananci poate de post? atunci este ieftina falafel si humus fructe etc pret falafel sand wich 6 sekeli aproximativ 6 ron in Bethlehem

OBSERVATIE: Foarte bun web ul pt o calatorie Do It Yourself, dar graba, tona de informatii cerute si multumescul tau anticipat te ar fi obligat, initial sa urmaresti posturile aflate aici despre cele doua locatii, unde ai fi gasit aceste informatii plus multe altele

sa ai o calatorie binecuvantata de Dumnezeu Doamne ajuta

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

LoghinSV[Deleni [IS]]1r[22.03.18 18:15]

@marinica 1976:

Părere, nu răspuns.

Probabil ai vrut sa faci economie si ai ales "pe cont propriu".

Greșit, pt. 3 zile sau pt 7-8 deplasarea cu avionul te costa la fel deci ești in pierdere pe total.

Trei zile este extrem de putin pentru ce ai de văzut si simțit.

Nu trebuie sa ai sentiment de teama nici in Betleem si nici in Ierusalim, nimeni nu se ia de turiști doar comerțul este oarecum agresiv dar mult mai blând decât in Turcia, adică nu trage nimeni de tine.

Recomandarea mea este pentru toată lumea sa folosească o agenție turistica. Aceștia au experiență sunt informați, au conexiuni cu persoane locale, autocarele închiriate au wi-fi (ca pe rețea romanesca te rupe la bani) negociază preturile la hotel/ masa si totul este mai frumos când ai ghid si nu duci grija la nimic.

Călătorie plăcută!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (2 voturi)]

marinica 1976SV[bucuresti][22.03.18 19:33]

Vă mulțumesc foarte mult pentru informații si ajutor! Am luat 2 apartamente în Bethlehem la preturi... ! Unul de 140 de metri cu 3 camere pt 2 nopți 7 persoane la 176 de dolari prin booking.com! Credeți-mă, am cautat si chiar nu găsești nici macar la pret dublu ceva in Ierusalim de felul acesta! Am dorit apartament pentru a avea bucătărie si terasa, masa de dimineață cu siguranță o vom lua acasă, înainte de plecare!

De obicei imi organizez singur excursiile, si mereu au ieșit aproape de cum mi-am dorit! Am vizionat de pe internet si am citit aproape toate reviurile despre locații, dar am apelat la bunătatea si timpul dumneavoastră pt a fii sigur! Ceea ce trebuia să fie un pelerinaj pt mine si soție, sa transformat în pelerinaj in grup, ceea ce nu este rau! Si... am apelat la una dintre gazde sa vorbească sa închiriem un microbuz, noi fiind 14 persoane, este mai greu si mai scump cu taxiul, încă astept un respins!

Pentru pelerin 12345, voi pleca Duminica dimineața, stiam de faptul că de vineri după-amiază si până duminică dimineața aproape totul este închis!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

pelerin12345GD[Sibiu]9r[22.03.18 20:07]

ma alatur parerii d stre, si spun hotarat si ferm ca un sejur sau pelerinaj in Tara Sfanta cu informatii se poate face mult mai ieftin decat prin oricare agentie din tara:

1. sunt sigur ca ati gasit preturi bune pt avion desigur low cost

2. preturile cazarrilor in Ierusalim sunt ciudat de scumpe- un loc in camera paturi comune pana la 35 $ /pers/noapte

3. mancarea in Israel si aici vizez Ierusalimul (nu cea arabeasca a lui) sunt prohibitive

4. pentru Israelul turistic functie de posibilitatile personale, agenturarea este un scop, dar, ... pt pelerinaj in esenta ati procedat corect, ieftin si bine (parerea mea)

5. PS nu uitati de posibilitatile sheruturilor 7 persoane fiecare din gara centrala din Bethlehem ramnaeti uimit fata de pretul inchirierii pe zi, ... poate fi pana la 400$ full day

Calatorie binecuvantta pace si bucurie sfanta

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

carmenmaUC[Israel][23.03.18 08:35]

@pelerin12345: adaug la celelalte răspunsuri:

In prima săptămână din aprilie anul acesta vor fi Paștele evreiești.

Asta înseamnă mai multă aglomeratie in general. Si înseamnă ca in majoritatea locurilor nu este paine sau orice fel de aluat dospit (pizza, chifle, prajituri etc), caci se mănâncă pasca nedospita. Asta e valabil si la supermarket. Mai sant locale in care nu se vinde nici orez. In magazine arabe probabil esta si paine normala, nu stiu sigur.

inliniedreapta.net/pastele-la-evrei

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti]1r[23.03.18 11:16]

Buna si un pelerinaj binecuvantat. Am citit tot ce au scris ante scriitorii. Acum ai toate datele. Eu mai adaug faptul ca ptr shekeli incearca sa mergi in tara la o banca si sa mergi in Israel cu shekeli.

De asemenea nu uita ca poi plati in multe locuri cu card bancar, in siguranta.

Ptr 3 zile, echipa ta de pelerini ar putea sa aibe rucsace, nu trolere. Rucsacul poti sa il cari comod peste tot.

Si eu prefer sa imi organizez si menegeriez (!?) personal toate excursiile. Sti ce spunea un mare calator, adevarata excursie incepe din momentul cand te-ai ratacitm.

Dumnezeu sa fie cu tine.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

marinica 1976SV[bucuresti][23.03.18 13:52]

@achelici: Multumesc din suflet! In legătura cu shekeli, nu stiu de unde sa iau, am sunat astăzi la banca Leumi, israeliană, au spus că nu au si ca nu gasesc decât, probabil la Bnr.

Am sunat la Bnr si ei nu au casă de schimb valutar sau nu fac operațiuni de schimb valutar cu persoane!

La case de schimb, nu am vazut nicăieri în București! Dacă stie cineva sigur, il rog din suflet sa-mi spuna si mie unde aș putea găsi!

In legătura cu trolerele, sunt 3 zile complete, am vazut la televizor ca sunt peste 30 de grade, deci trebuiesc haine de schimb! Oricum voi lua un rucsac cu mine, peste tot unde am fost, am avut rucsacul cu mine!

Multumesc!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

pelerin12345GD[Sibiu]9r[23.03.18 14:09]

@carmenma: ati dedus bine, in magazinele arabesti atta in Bethlehem cat si in Ierusalimul de est (nu mai departe de partea opusa Potii Damascului) se gaseste orice fel de paine


pelerin12345GD[Sibiu]9r[23.03.18 14:27]

@marinica 1976: spui ca incerci varianta unei inchirieri de microbuz pt cele 14 persoane??? pt ce?

ai doar doua nopti si trei zile la imita pt Bethlhem si Ierusalim, poate un Ein Karem; daca buzul inchiriat nu are placuta de Israel (soferul dublu id) nu vei putea trece cu el in Ierusalim; daca are, ti am scris pret pana la 400 $ inchiriere pe zi, pret platit degeaba pt ca in Cetatea Ierusalimului nu vei putea intra si calatorii decat la pas, altfel pt Bethlehem (poate stai la Assaraya appt).

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

dalumianSR[Bucuresti]4r[23.03.18 14:27]

@marinica 1976: gasesti la OK Exchange la Universitate. Dai un telefon in prealabil.

Ti-a sugerat cineva sa-ti faci timp si sa citești review-urile noastre. si vei gasi răspunsuri la toate întrebările tale. Chiar in postul de mai sus iți scrisesem ca noi am avut sekeli din tara luati.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti]1r[23.03.18 14:48]

@marinica 1976: vezi si pe aici ce mai spune lumea [...]-editat WM

o casa de schimb in Bucuresti este in Piata Romana nr. 9 D&G parca. Am schimbat ieri, Am cumparat 100 secheli cu 112ron. Si nu practica nici un fel de comision. Din cate am inteles, in Is.comisionul este de 6% indiferent de suma. Si poti sa schimbi ce suma doresti

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

webmaster39[Bucuresti][23.03.18 15:34]

@achelici: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).

Ecoul tău a fost editat.


pelerin12345GD[Sibiu]9r[23.03.18 15:46]

@achelici: mare caz si necaz pe schimbul acestor sekeli!!

in aeroport poti sa iti asiguri un schimb de cantitate mica, necesar biletului sau cafelei sau etc:comisionul este de 4%;

apoi in ierusalim si bethlhem sunt extrem de multe case de schimb care nu practica nici un comision _pretul de vanzare cumparare al sekelului find stabilit de Banca Nationala!!

in plus in bethlehem am scris repet si mai spun la fel, fara comision ba poti schimba si dolari in euro sekeli si ce mai vrei, dar, ... poti schimba si lei romanesti: in 19 martie anul acesta pt 100 ron primeai 98 sekeli.

altfel pt autobuz, apa, chestii oficioase este bine sa platesti in sekeli, dar, ... poti cumpara orice in euro sau dolari, numai ca, repet, profitand, atat arabi cat si evrei, paritatea in pretul oferit, la dolar cu euro este 1; 1, si viceversa

Concluzie: cred ca colegul nostru doreste sekeli doar pt necesitatile ridicate, pana la ajungerea in Ierusalim, de acolo fara frica schimba... tot!

imi cer scuze dar schimburi prin conturi de firma ba cele personale banci romanesti si straine case de schimb cu hartogareala

si da! multe comisioane (find o moneda neuzuala aici) mi se par griji de...orgolii?!

griji exista pt tine coleg erijor de grup in Ierusalim, altele decat cele de forma: traseul in vechea cetate, organizare pe obiective in cele trei zile s. a. m. d

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

 • [18] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 20.01.19 -- 22:27:23 (acest segment de cache se va actualiza în 21.01 06:27:23)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 6313 / 03.02.2012 | Polița de asigurare seria I nr 26982 valabilă până în 31.01.2019, emitent: Omniasig Vienna Insurance Group SA București

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.157587051392 sec