;
Solicitare CMR / ROMÂNIA - MOLDOVA

Vf. Toaca / Cascada Duruitoarea / Schitul Ceahlau

Trimisă în 07.03.18 14:08
de camelia_corneaCH [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 1839

Buna tuturor,

Ma intereseaza Vf. Toaca si Cascada Duruitoarea, ca obiectiv.

Din ce localitate/statiune se poate ajunge mai usor catre aceste obiective?

Urcusul este abrupt/lin/drum forestier?

Care este diferenta de nivel si cat se face ca timp?

Ca dificultate, unde se incadreaza?

Va multumesc


 • PERIOADA: 8 -- NOPŢI CAZARE: 2
 • BUGET: 500
 • ADULŢI: 1 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri la solicitare

magdanaCH[piatra neamt][07.03.18 15:17]

@camelia_cornea: Se pleaca din Statiunea Durau. Traseul este unul normal, nici prea lin, nici prea abrupt. Depinde foarte mult de rezistenta fiecaruia la urcat pe munte. Noi am urcat copii de 5-6 ani pe acest traseu.

Poate va ajuta link-ul de mai jos:[***]

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

MariaJR[Piatra Neamt][07.03.18 15:19]

@camelia_cornea: Pe vârful Toaca și la cascada Duruitoarea se poate urca din stațiunea Durău. La Durău se ajunge din localitatea Piatra-Neamț.

Urcușul nu este foarte greu dar este necesară rezistența fizică și echipament corespunzător (în special bocanci).

Traseul Durău - cascada Duruitoarea - Vârful Toca are aproximativ 8 Km și se parcurge în 4-5 ore.

Până la cascadă este destul de ușor. După cascadă devine mai abrupt și stâncos pe alocuri.

Odată ajunsă la Vf. Toaca mai poți merge 1/2 h până la Cabana Dochia.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

webmaster26[Alexandria][07.03.18 15:20]

@magdana: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


dumpingGD[Piatra-Neamţ]5r[07.03.18 15:24]

Salut. Cred ca te va dezamagi raspunsul meu dar...

In principiu poti sa ajungi la aceste obiective pe mai multe trasee din masivul Ceahlau, dar nu iti recomand niciu unul, cel mai bine e sa iei legatura fie cu cei de la Salvamont Neamt sau cu cei de la Parcul National Ceahlau pentru a verifica exact ce trasee sunt deschise pentru public.

Iarna nu sunt deschise decat unul sau doua trasee din cate stiu eu.

Ai avea posibilitatea sa te cazezi in zona Izvorul Muntelui sau in zona statiunii Durau in functie de ce traseu este deschis. Acest lucru ti-l va spune doar cei de la Salvamont sau Parcul National.

In general pe munte dar mai ales iarna, vremea se schimba brusc si cel mai bine e sa urci sau nu, si pe unde anume doar cum iti recomanda specialistii, respectiv cei de la Salvamont.

uite si linkurile de la site-urile lor: salvamont-neamt.ro; ceahlaupark.ro

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2450 PMA (4 voturi)]

avozaurusCH[piatra neamt][07.03.18 15:24]

@camelia_cornea: Trebuie sa luati in considerare faptul ca traseul propus e un traseu de vara. Intrebati la Slavamont despre starea traseului


instalcoJR[Piatra Neamt]1r[07.03.18 15:27]

Sarut mana,

Cele doua obiective pot fi facute prin realizarea unui traseu circular cu plecare din statiunea Durau sau cu plecare de la Cabana Izvorul Muntelui (acces cu auto) catre Cabana Dochia (prin Jgheabu cu Hotaru sau prin Lutu Rosu).

De la Cabana Dochia se pot realiza obiectivele: Vf Toaca, Schitul Ceahlau, Cascada Duruitoarea.

Traseele indicate din Ceahlau sunt pentru un nivel de pregatire / antrenament mediu spre avansat. Sunt trasee de 4-6 ore.

Cazarea la Cabana Dochia este foarte buna, recomand rezervare telefonica in prealabil [...].

Detalii despre traseele din Ceahlau pe siteurile:

viziteazaneamt.ro/categor ... masivul-ceahlau

sau ceahlau.neamt.ro/trasee_turistice.php

sau ceahlaupark.ro/trasee-turistice

Multa bafta si drumetii placute!

Daca este nevoie de alte detalii va stau la dispozitie [..]

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

magdanaCH[piatra neamt][07.03.18 15:31]

@webmaster26: Imi cer scuze, am citit descrierea de pe site, mi s-a parut ok pentru ce are nevoie.


camelia_corneaCH[Bucureşti][07.03.18 15:31]

@Maria:

Cat timp dureaza traseul Durau-cascada Duruitoarea?

Dupa 4-5 ore pana la Toaca, se recomanda cazare in apropiere, banuiesc? In afara de Dochia, exista si alte unitati de cazare?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

clubmovJR[p.neamt][07.03.18 15:42]

@camelia_cornea: Din statiunea Durau se urca pana la Fantanele (o jumatate de ora, mai abrupt cand va apropiati de Fantanele) eventual va cazati si mergeti 2 ore spre cascada Duruitoarea (drum lejer).

De la Cascada luteti urca catre Dochia, ajungeti mai intai sa urcati Toaca si apoi mergeti catre Cabana Dochia, dar traseul acesta (Duruitoare-Dochia) este destul de greut, spre capatul traseului ajungi cam terminat, daca nu ai conditie fizica.

Parerea mea este sa vedeti cele 2 locuri propuse in 2 zile iar urcarea catre Toaca sa o faceti pe traseul obisnuit Fantanele-Dochia. Depinde de timp, conditie fizica...

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

webmasterX[București][07.03.18 15:45]

@instalco: Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


instalcoJR[Piatra Neamt]1r[07.03.18 15:49]

Durau-Duruitoarea este un traseu de 2-2 1/2 h dus. Se poate reveni de la Cascada Duruitoarea - Cabana Fantanele (aprox 1 1/2h) si circuitul se poate inchide cu C Fantanele-Durau (aprox 1 h).

Vf Toaca nu este accesibil de la Duruitoarea in sezonul de iarna.

Se poate opta de la Cabana Fantanele la un traseu de aprox 3 h pentru atingerea vf Toaca.

Pentru Toaca recomand urcare dinspre Cabana Izvorul Muntelui (2 trasee deschise iarna = Jgheabul cu Hotaru si Lutul Rosu pana pe Platou si apoi tresee facile spre Vf Toaca, Cabana Dochia si Schitul Ceahlau).

Cele bune!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

AnaLeeJR[Piatra Neamt][07.03.18 16:04]

@camelia_cornea:

La Cascada Duruitoarea și Vf. Toaca se ajunge din stațiunea Durău, sunt trasee montane marcate, de dificultate medie. Dacă vrei să atingi ambele obiective în aceeași zi, ai următoarele variante:

- marcaj cruce roșie: Durău – Cascada Duruitoarea – Polița cu Ariniș – Curmătura Piciorului Șchiop – Cabana Dochia. Diferența de nivel e de circa 1000 de metri, iar timpul de parcurs, 4 ore și jumătate – 5 ore (depinde de condiția fizică a fiecăruia). De la Cabana Dochia ajungi la Vf. Toaca urmând linia crestei (marcaj bandă roșie).

- marcaj cruce albastră de la Durău până la Cascada Duruitoarea, iar de aici continui pe cruce roșie, pe traseul menționat anterior. Diferența de nivel și timpii de parcurs - cam aceiași ca în cazul primului traseu.

Sau poți face un traseu în circuit, cam așa: pleci din Durău pe bandă roșie, urci la Cabana Fântânele, apoi continui spre Cușma Dorobanțului, Stânca Panaghia, Vârful Toaca (pe care-l urci sau te mulțumești să-l admiri de la baza lui), Cabana Dochia. Timp de parcurs: 3 ore și jumătate – 4 ore, diferență de nivel – circa 1100 metri (fără urcușul pe Vf. Toaca). Traseul e foarte frumos și poate fi folosit și iarna, spre deosebire de traseul dintre Cascada Duruitoarea și Cabana Dochia, care e interzis iarna și dificil de parcurs pe timp ploios.

De la Cabana Dochia te poți întoarce în Durău pe traseul marcat cu cruce roșie.

Dacă ai o condiție fizică medie spre bună, poți face traseul dus/întors în aceeași zi. Dacă nu, te poți caza la Cabana Dochia (e singura opțiune în vârful muntelui) sau poți coborî până la Cabana Fântânele.

Însă n-am înțeles în ce anotimp vrei sa mergi pe Ceahlău, vara sau iarna?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

LucienSE[Miercurea Ciuc]104r[07.03.18 16:39]

@Maria: La Durău nu se ajunge doar din Piatra Neamț care este destul de departe, ci și dinspre Târgu Neamț, Toplița - Borsec și chiar dinspre Vatra Dornei.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

camelia_corneaCH[Bucureşti][07.03.18 16:46]

@instalco:

Dar Cabana Izvoru Muntelui unde se afla mai exact? Este in Durau, sau aproape de Durau?


camelia_corneaCH[Bucureşti][07.03.18 16:49]

@AnaLee:

vara, multumesc pentru toate aceste informatii

cunoasteti cumva si o agentie in jud. Neamt, care organizeaza aceste drumetii in Ceahlau?


fraSR[Paşcani [IS]]23r[07.03.18 20:32]

Exact asta am vrut sa spun si eu: cand doriti sa mergeti?

Noi am fost in noiembrie pe traseul acesta: durau - duruitoarea - dochia - cabana fantanele -durau. Am preferat traseul mai solicitant la urcare, in ideea ca am fi odihniti (cel mai solicitant este pe langa cascada spre dochia, deoarece urci aproape vertical pe langa cascada).

Dar nu recomand neaparat aceasta varianta. Chiar pe langa cascada, traseul e format dintr-un fel de trepte destul de inalte. Adica simti nevoia sa te prinzi cu mana de ceva sa reusesti sa urci.

Altfel nu e dificil niciun traseu. Noi am urcat pana la dochia si am coborat in aceeasi zi, si de pe partea cu durau si de pe partea cu piatra neamt-bicaz.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

AnaLeeJR[Piatra Neamt][08.03.18 10:45]

@camelia_cornea: N-am auzit să existe, în Neamț, agenții de turism care organizează drumeții pe Ceahlău, însă vă puteți organiza foarte bine singuri (cred că vii însoțită de un grup de prieteni, nu?).

Din câte știu, sunt câteva cluburi montane în București care se ocupă de așa ceva; nu cred că le pot enumera aici, s-ar considera reclamă, însă dacă te interesează îți pot trimite mesaj pe privat. Dar vă puteți planifica totul singuri, nu e deloc complicat...

Referitor la Cabana Izvorul Muntelui, aceasta se nu se află în apropiere de Durău, ci pe partea cealaltă a Masivului Ceahlău (în est, Durăul e în nord-vest). Îți pun link la o hartă, te vei orienta mai ușor... ceahlaupark.ro/harti

Din Izvorul Muntelui poți să ajungi la Cabana Dochia și Vf. Toaca pe 3 trasee marcate, însă în acest caz nu vei mai vedea Cascada Duruitoarea.

Sau o poți vedea dacă urci din Izvorul Muntelui și cobori pe un traseu ce ajunge în Durău.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

 • [17] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 22.01.19 -- 13:23:07 (acest segment de cache se va actualiza în 22.01 21:23:07)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 6313 / 03.02.2012 | Polița de asigurare seria I nr 26982 valabilă până în 31.01.2019, emitent: Omniasig Vienna Insurance Group SA București

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.19139289856 sec