;
Solicitare CMR / ROMÂNIA - MUNTENIA

Obiective in Bucuresti - 2 zile

Trimisă în 06.12.17 21:51
de gabim2002PM [Arad]
» VIZUALIZĂRI: 1785

Buna ziua tuturor!

In vederea organizarii concediului de anul viitor, avem in plan o oprire de doua zile (pline) in Bucuresti. As dori sa stiu care ar fi obiectivele care ar trebui neaparat vizitate si care ar putea fi vizitate intr-un interval de 2 zile de catre o familie cu copii (9 si 11 ani) care ajunge in Bucuresti destul de rar, o data la 5 -7 ani.

Multumesc anticipat!


 • PERIOADA: Iulie -- NOPŢI CAZARE: 3
 • BUGET: 0
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 9,11

Răspunsuri la solicitare

DragosCO[Bucureşti]ConsAFA191r[06.12.17 22:19]

@gabim2002: Un tur cu autobuzul turistic și apoi, vă alegeți și poposiți mai mult la ce obiective vă vor fi plăcut dintre cele pe lângă care veți fi mers.

Sugestii: Muzeul Satului, Muzeul de științe naturale Grigore Antipa, poate chiar și Muzeele de Geologie și cel al Țăranului român, aflate în imediata apropiere.

Apoi, după o vizită în parcul Cișmigiu, se poate trece peste Dâmbovița și se admiră (măcar pe dinafară) Palatul Parlamentului... Nu ar strica nici o scurtă vizită în Parcul Carol, la Monumentul Eroilor și / sau Muzeul Tehnic ing. Dimitrie Leonida, sau prin Parcul Tineretului, Sala Polivalentă dar și locurile de joacă din marea incintă.

Offf... locuri sunt multe. Timp nu prea aveți...

Spor la alergat!

N.B.: Dragos este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

mishuAU[Bucuresti]173r[06.12.17 22:22]

@gabim2002: Bucurestiul ofera multe si sunt convinsa ca vei primi o multime de propuneri din care vei avea ce alege. Avand in vedere ca sunt si doi copii la mijloc as sugera Muzeul Antipa in primul rand pentru ei darsi pentru voi.

Muzeul Satului mi se pare foarte interesant si relaxant fiind in natura.

Palatul Regal, Muzeul Th Aman si galeriile de arta aflata vizavi de acest muzeu sunt iarasi interesante ca obiectiv dar si ca arhitectura deosebita.

Un tur al orasului cu autobuzul turistic este iarasi util, vedeti astfel orasul si eventual daca vi se pare interesanta zona puteti cobori, vizita si apoi luat autobuzul turistic mai departe.

Recomand ca interes, trebuie studiat insa pentru ca e o line introdusa din noiembrie, Autobuzul Cultural, informatii aici tarancutaurbana.ro/autobu ... -linia-muzeelor

Sunt multe binenteles si probabil o sa descoperiti ca doua zile nu sunt suficiente.

Concediu placut si alegeri reusite.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4200 PMA (6 voturi)]

deeagheGD[Bucuresti]2r[06.12.17 22:40]

Pentru copii ar fi interesant muzeul Antipa si muzeul Taranului roman. Sunt unul langa altul.

Vis-a-vis se găsește si muzeul de geologie.

Parcuri Herăstrău, Cismigiu.

Pentru voi centrul in plimbare la picior, centrul vechi.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (4 voturi)]

mircea123JR[Bucureşti]2r[06.12.17 22:44]

Buna,

mai jos ai cateva din recomandarile mele, sper sa-ti fie de folos:

Daca-ti plac parcurile iti recomand parcurile Carol, Cismigiu si Herastrau. In parcul Carol (sau Libertatii) este si Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” un muzeu foarte interesant, dar mai putin vizitat.

Daca-ti plac muzeele iti recomand Muzeul Antipa, Muzeul Militar, Muzeul Satului si cel din parcul Carol „Prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Daca vrei sa petreci putin timp intr-un mall iti recomand Afi Cotroceni Park Lake sau Baneasa Mall

Daca vrei sa te plimbi poti sa incepi din Piata Victoriei continuand prin Piata Romana, Piata Universitatii, Piata Unirii si apoi o scurta relaxare in zona veche a orasului (langa Piata Unirii)

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

elviramvioAU[jud. Ilfov]107r[07.12.17 00:21]

@gabim2002:

Presupunând că vrei să le arăți copiilor câteva din comorile Bucureștiului, ți-aș propune să-ți faci un traseu pe o hartă a capitalei și cu ce obiective vrei să vezi, eventual orarul în cazul muzeelor dar și prețurile de intrare.

Dintre muzee ți-aș recomanda înainte de toate Muzeul Național de Istorie (Calea Victoriei nr. 12) unde copiilor le este de folos copia Columnei lui Traian cu explicații pentru fiecare tablou și tot acolo expoziția Tezaur unde poți admira printre alte comori și coroanele regelui Ferdinand și ale reginei Maria, ultima superbă. Mergând la acest muzeu poți admira pe dinafară clădirea Palatului CEC, minunată, apoi treci spre centrul istoric și ar fi bine să intri la Biserica Stavropoleos, o adevărată bijuterie.

Apoi pe străduțele centrului vechi spre Curtea Domnească și biserica Sf. Anton și peste drum, Hanul lui Manuc.

Dacă poți să te înscrii cu ceva timp înainte, muzeul Băncii Naționale este tot în zonă, n-ar strica dar, așa cum am zis, trebuie luată legătura cu ei, pe site sau telefonic, cu ceva timp înainte de vizită.

Dacă timpul îți permite, o vizită pe Colina Patriarhiei este indicată să vedeți biserica dar în special Palatul cu un trecut istoric bogat și care încă este cu circuit deschis dar pentru puțini ani. Biserica lui Brâncoveanu, Sf. Gheorghe și monumentul Kilometrul 0 din curte bisericii (arhitect fiul lui Ion Creangă), apoi poți admira din stradă Palatul Șuțu/ Muzeul Municipiului București, treci prin Piața Universității spre Ateneul Român - crede că merită interiorul - și în drum poți vedea fostul Palat Regal, azi Muzeul de Artă.

În zonă sunt muzeul Th. Aman, Parcul Cișmigiu, Catedrala catolică Sf. Iosif, superbă în interior. Mai departe, cu ceva transport în comun, ajungi în Piața Victoriei unde ai grupate Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie și Muzeul Țăranului Român. Cu puțin efort și cu ochiii după casele vechi, deosebite arhitectonic, merită să le arăți copiilor Arcul de Triumf și aproape ai ajuns și la Muzeul Satului.

Și iar dacă mai poți, nu departe sunt casele Minovici cu Muzeul de Artă Medievală, o frumusețe și fântâna Miorița.

M-am cam lungit dar cred că ai ce alege gândindu-mă că vii cu doi elevi și așa le oferi o vacanță activă. Despre unele din obiectivele amintite am scris și eu aici anul trecut dar și colegii au articole foarte bine documentate.

Numai bine și alegere cât mai inspirată!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 5600 PMA (8 voturi)]

fan bulgariaPM[Piatra-Neamţ]4r[07.12.17 08:23]

Buna ziua

Avind in vedere ca am fost exact in aceeasi situatie cu dumneavoastra in urma cu 2 ani, va spun cum am facut noi in speranta ca v-ar putea ajuta.

Ne-am cazat intr-un apartament cu 2 camere intr-un bloc de linga Intercontinental, rezervarea fiind facuta pe booking, si am platit cred ca 300 de lei pentru 2 nopti.

Cazarea a fost perfecta, camerele mari iar pozitia ultracentrala ne-a permis sa mergem cam peste tot pe jos.

Am inceput vizita in Capitala cu Muzeul Antipa iar seara am fost in Centrul Vechi unde am si mincat.

Trebuie musai sa mergeti la Libraria Carturesti care i-a fascinat pe copii.

A doua zi am vizitat Muzeul Satului si Parcul Herastrau iar dupa amiaza am petrecut-o in Afi Palace Cotroceni spre incintareea celor mici. In afara de shopping s-au dat in montagne russe, au patinat si s-au distrat copios.

Seara am facut o plimbare in zona Universitatii iar a doua zi dimineata am vizitat Palatul Parlamentului si apoi parcul Cismigiu.

Sper sa va fi fost de folos.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

tata123TIT[Bucuresti]540r[07.12.17 09:26]

@gabim2002: Bună dimineața! Greu pentru un bucureștean să recomande o serie de obiective turistice care să placă altei persoane venite din afara Capitalei. Colegii au încercat să vă ofere câteva repere, datoria voastră e să selectați ceea ce credeți că se potrivește sferei de interes și pasiunilor familiei. Cu riscul de a repeta o serie din obiectivele propuse, vă ofer și eu o listă:

1. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (antipa.ro/ro) – exponatele și dioramele vor constitui o încântare pentru copii.

2. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (muzeul-satului.ro) – incursiunea pe ulițele „satului” românesc reprezintă o etapă de cunoaștere a vieții materiale a țăranului român.

3. Parcul Herăstrău, unde ar trebui să efectuați o plimbare cu vaporașul + Arcul de Triumf.

4. Parcul de agrement Tei (vezi impresii) – ideal pentru copii, spectaculoasă „călătoria” cu Roata Mare.

5. Centrul Vechi + Librăria Cărturești-Carusel

6. În ceea ce privește lăcașuri de cult, dacă vă interesează: Dealul Patriarhiei cu tot ansamblul de construcții de acolo, Mănăstirea Antim, Mănăstirea Radu Vodă.

7. Parcuri acvatice: Divertiland Water Park (divertiland.ro) sau Therme Balotești (therme.ro) – la margine de București, obiective consumatoare imense de timp liber.

Muzeele, numeroase și interesante, nu pot ocupa întreg timpul alocat vizitării Capitalei. E rolul tău să selectezi combinația cea mai reușită între plimbare, vizite la muzee și distracție + satisfacția culinară

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]188r[07.12.17 11:17]

@gabim2002: Și noi mergem destul de rar la București.

V-aș recomanda să vizitați Centrul Vechi unde sunt mai multe obiective turistice, printre care amintesc mănăstirea Stravopoleul, Hanul lui Manuc, Curtea Domnească și altele.

Pentru copii cred că muzeul Antipa iar încânta.

Toate cele bune.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (4 voturi)]

valentinagSV[Bucuresti]3r[07.12.17 13:25]

V-au dat colegii sfaturi bune, as adauga, daca aveti timp, sa vizitati Palaltul Parlamentului in interior!

Si sa luati masa la Carul cu Bere! Noi pe cine am dus acolo, n-a existat unu sa nu-i placa!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

liviu49PA[Brăneşti [IF]]27r[07.12.17 15:09]

@gabim2002: Colegii mei v-au facut recomandari si pentru parinti si, poate si pentru copii. Eu incerc sa va sugerez ce cred eu ca i-ar putea interesa pe copii.

Ca muzee, daca au rabdarea de a vizita asa ceva ceva, cred ca i-ar putea interesa Muzeul Antipa, poate Muzeul Satului sau eventual Muzeul Tehnic. Daca sunt baieti, in mod sigur se vor bucura de o vizita la Coelctia de Autoturisme Ion Tiriac, din Otopeni, in apropierea Aeroportului. Eu am fost cu nepotul de 5 ani de doua ori si plange mereu sa-l mai ducem acolo.

Daca timpul va permite, la Teatrul Ion Creanga sau la Excelsior puteti viziona spectacole de teatru pentru copii.

Daca le place distractia in natura aveti suficiente posibilitati in parcurile din |Bucuresti, in special in Herastrau, Titanii, sau Lacul Tei.

Parintii s-ar putea sa se simta frustrati pentru ca vor trebui sa-si faca programul dupa cel al copiilor si nu totdeauna va fi acelasi. Daca veniti in Bucuresti pentru copii, faceti-va, obligatoriu, programul dupa cel al copiilkor.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

Mitica49SE[Brăila]60r[07.12.17 15:55]

@gabim2002: Anul acesta am avut două sejururi (dacă le pot spune așa) de câte două săptămâni fiecare, "în interes de serviciu" (adică am stat la copii cu nepoata noastră care tocmai intrase în vacanță) și am organizat, împreună cu nepoata, bucureșteancă, planuri de vizite la diferite obiective din Capitală.

Am vizitat în acest mod: Ateneul, Muzeul Cotroceni, Mănăstirea Antim și biserica Mihai Vodă (strămutată de Ceaușescu), Muzeul Antipa, Muzeul BNR (cu informații foarte interesante, pentru copii și adulți, referitoare la leul românesc și nu numai), Grădina Botanică și Muzeul Grădinii Botanice. Dacă timpul v-ar permite o fugă la Mogoșoaia v-ar prinde tare bine, pentru că ați scăpa 2 - 3 ore de poluarea Bucureștiului.

Vă doresc drumuri bune și excursii frumoase!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

gabim2002PM[Arad]16r[07.12.17 15:55]

Va multumesc foarte mult pentru sugestii. Intr-adevar 2 zile par putine, dar vom incerca sa ne facem un program pe care sa-l respectam cat de cat pt a cuprinde cat mai multe locuri


gabim2002PM[Arad]16r[08.12.17 17:49]

As dori sa va intreb daca stiti ca unele muzee sa fie deschise in ziua de Luni, stiind ca de obicei Lunea sunt inchise.

Intreb fiindca una din cele doua zile rezervate pentru a vizita Bucurestiul va fi o zi de Luni.

Multumesc.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

deeagheGD[Bucuresti]2r[08.12.17 17:51]

@gabim2002: Nu. Ziua de luni, din cate știu, este o zi internațională in care muzeele sunt inchise. In Romania cel putin nu găsești niciun muzeu deschis lunea.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

DragosCO[Bucureşti]ConsAFA191r[08.12.17 23:12]

@gabim2002:

una din cele doua zile rezervate pentru a vizita Bucurestiul va fi o zi de Luni

Îmi permit să remarc faptul că nu e o alegere foarte inspirată, dar dacă e pe-așa, rămâne să faceți lunea turul cu bus-ul turistic, o eventuală raită prin Herăstrău (în zona dintre Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaule (Televiziune) e și o parte amenajată ca parc de aventură cu trasee prin copaci).

Pentru după-amiază - o raită la pas prin centrul vechi plus Cișmigiu și Casa Poporului (exterior) și nu cred că mai puteți mișca piticii în altă parte decât la masă și la nani.

Marți veți decide dintre cele văzute din autobuz ce anume veți „aprofunda” eventual și pe dinăuntru.

N.B.: Dragos este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

dianameaSE[Bucuresti]6r[09.12.17 20:35]

Therme este un loc pe care trebuie neaparat sa il vizitati.

Nu va faceti griji ca e la Balotesti, deoarece sunt autobuze gratuite care circula vara din ora in ora, pe traseul: Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere, Otopeni, Therme.

Intrati pe site_ul de la Therme ca sa vedeti programul autobuzelor, descrierea zonelor, ce gasiti acolo: tobogane, piscine, jacuzzi, saune, piscina cu valuri, piscine cu apa sarata de la Marea Moarta, cu Magneziu si Calciu, cu Litiu, sezlonguri, baldachine, hamace, plaja cu nisip, fotolii pe plaja, restaurante, baruri, seara sunt torte si luminite ca stelele pe tavan, biblioteca, sala de jocuri, pereti de sare de Himalaia, etc.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

deeagheGD[Bucuresti]2r[09.12.17 22:01]

@gabim2002: Intrati pe siturile muzeelor pe care vreti sa le vizitați pentru a verifica orarul. Muzeul de Istorie este inchis lunea si marțea.

Am fost eu in dupa amiaza asta. Programul este miercuri duminică până la ora 17 si parca deschide la 9. Sigur se inchide la 17.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

KarunaJR[ploiesti]1r[18.12.17 01:11]

Copiii de 9 si 11 ani vor fi incantati sa mearga la Therme, langa Bucuresti sau... Divertiland.

Muzeul Antipa este de asemeni o mare atractie ptr copii.

Oraselul copiilor din Parcul Tineretului poate fi de asemeni un loc minunat ptr copii. Herastrau si o plimbare pe lac cu vaporasul.

Afi Cotroceni daca va plac Mall-urile are un perete cu trasee pe care copii aventurosi se pot catara.

Distractie placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

 • [18] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 17.10.19 -- 06:44:18 (acest segment de cache se va actualiza în 17.10 14:44:18)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 1.23114299774 sec