;
Solicitare CMR / ITALIA

Sejur Roma 31 dec 2017 - 04 ian 2018

Trimisă în 13.10.17 09:05
de mirceabrasovGD [Brasov]
» VIZUALIZĂRI: 1523

Am contractat o excursie la Roma din 31 dec. -04 ian. Pt prima data in Italia. Cazarea e la hotel Black via Rafaello Sardielli, pe la capatul via Aurelia (8 km de centru). As dori sa aflu in primul rand:

- cum se ajunge cu transportul in comun din Ciampino la hotel:

- idem hotel centrul Romei si retur;

- daca dorim sa petrecem "Capo d'ano" in centru, sunt metrouri sau autobuze de noapte care sa ne aduca la hotel;

- daca pe 01 ian se pot vizita obiective turistice din centrul istoric;

- orice alte sugestii ce ne pot face excursia mai placuta;

Va multumesc anticipat.

...


 • PERIOADA: dec 2017 -- NOPŢI CAZARE: 4
 • BUGET: 850 euro -- TRANSPORT: avion
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri la solicitare

AlbinoiumSR[București]5r[13.10.17 09:42]

Precis vor curge indicatiile, care mai de care mai amanuntite ref. transport si vizitare.

Cel mai simplu pentru transport se rezolva cu site-ul atac.roma.it unde se pun punctele de plecare-sosire si da traseul pas cu pas.

La fel, pe baza listei de intentii, toate programele se pot gasi tot pe internet. Va recomand sa va faceti o lista cu tot ce va doriti sa vedeti si, cu google earth sau google maps in fata, sa le grupati pe zile si arie, astfel incat sa mergeti cu Atac-ul pana si de la zona respectiva iar apoi sa tropaiti de la un obiectiv la celalalt.

La ora aceea vremea la Roma este splendida insa ar putea ploua din cand in cand asa ca aveti in vedere umbrelele si pardesiu de tercot.

Puteti sa faceti cate un printscreen pentru zonele avute in vedere, la care ati marcat (cu ajutorul "paint") locurile de interes si sa le puneti pe telefon sau sa le printati. Oricum, chiar daca pare desuet, o busola de calitate este sfanta pentru ca gps-ul mai face figuri prin stradutele inghesuite.

De la Ciampino puteti folosi autobuzele Terravision, cele mai ieftine, la care cumparati bilete online de acasa si aveti prioritate la imbarcare. Atentie la ora aleasa, mai ales la plecare, pentru ca circulatia la Roma este uneori distrugatoare, deci aveti in vedere cam 3 ore inainte de ora decolarii. Mai bine stati in aeroport mai mult dar sigur.

Fiind vorba despre prima intalnire cu Cetatea Eterna, orasul meu de suflet, va sugerez sa (re) vedeti filmul "Vacanta la Roma" si sa bifati unele dintre obiectivele prezentate acolo (hihi).

Oricum, nu va incrancenati pe obiective fixe si obligatorii pentru ca simplele plimbari la inspiratie prin Roma sunt adevarate regaluri. Totul este sa mergeti spre interior si nu spre exteriorul ei.

Succes si vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

Oana.euSV[Bucuresti]1r[13.10.17 10:19]

Noi am fost in mai 2017 la Roma. vezi impresii

Buget pt Intrari 150 euro/2 persoane, dar fara a sta la coada.

Ne-am alaturat unor ghizi care formau grupuri si astfel evitam cozile. Am considerat foarte util acest lucru pentru la Vatican se statea aproximativ 4-5 ore la coada.

In aeroport exista Centre de informare turistica de unde poti lua harti cu toate obiectivele din oras. Sunt foarte folositoare si foarte bine facute, includ toate strazile orasului. Noi am preferat sa mergem pe jos, pentru ca asa vizitezi mult mai bine, dar asta tine de fiecare si daca va tin picioarele.

In legatura cu deplasarea catre centru, din Ciampino am luat autobuzul Terravision cu 4 euro/persoana la dus, si 6 euro/persoana la intorcere spre aeroport, pana la/de la Termini (Gara). Biletele se cumpara tot din aeroport, sunt casele de bilete in zona de Informare turistica.

Nu stiu daca obiectivele sunt deschise si de sarbatori. Cel mai bine verififcati pe site uri programul lor.

Piazzetele sunt fara intrare, le poti vizita oricand.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

gcristianPM[Timişoara]2r[13.10.17 10:46]

buna ziua!!

de la ciampino sunt autobuze din jumate in jumate de ora costa cam 5-6 euro, pana la gara centrala

iar cu transportul in comun este totul pe google harti cum se ajunge si cu ce!! un bilet costa 1,5 euro si e valabil 90 de min, se poate schimba mai multe mijloace de transport, doar metroul nu, daca se iese din statie

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

AuriciAU[Bucureşti]28r[13.10.17 10:54]

@mirceabrasov: Pentru că te-au lămurit colegii noștri cum ajungi de la aeroport în oraș, nu mai insist, dar pentru că și eu am stat pe Via Aurelia îți pot spune cum ajungi acolo. Deci de la aeroport iei autobuzele Terravision care au stație la Gara Termini. În Roma toate drumurile duc la Termini, nodul de unde poți ajunge în toate direcțiile.

Pentru Via Aurelia iei metroul de la Termini, 7 stații până la stația Cornelia și după ce ieși la suprafață, la prima intersecție, la dreapta, este Via Aurelia. Ești la 3 stații de Vatican. Ca să ajungi înapoi în centru, metroul de la stația Cornelia, pînă la Termini sau la oricare stație unde ai de făcut ceva.

Pentru că noi am stat în Roma 6 zile ne-a ajutat mult cardul Roma Pass. La transport, dar am avut și reduceri sau gratuități la diverse obiective. Așa că fă-ți socotelile și vezi câte drumuri ai de făcut și achiziționează-l dacă consideri că merită.

Chiar dacă obiectivele turistice sunt închise pe 1 ianuarie nu trebuie să-ți faci griji. Roma este un muzeu în aer liber și ai ce face acolo fără să fie nevoie neapărat să plătești o intrare undeva.

Vacanță plăcută, te așteptăm cu impresii.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4200 PMA (6 voturi)]

CostiCO[Piteşti]26r[13.10.17 11:26]

@mirceabrasov:

Să le luăm în ordine:

1. Transferul de la aeroportul Ciampino la Roma (gara Termini) este descris suficient de bine pe saitul AFA, rubrica: Cu avionul spre Roma și transfer aeroport. Vei vedea acolo că sunt mai multe posibilități de transfer, dintre care firma Terravision nu e nicidecum cea mai ieftină.

Poți citi și review-ul meu, unde am dat suficiente detalii pentru a putea să te descurci.

2. Hotelul Black este situat cam excentric, dar ajungi astfel: de la Termini iei metroul, linia A, spre Battistini și cobori la penultima stație, Cornelia. De acolo, poți ajunge pe jos la hotel, sunt cam 2 km, pe care îi faci în jumătate de oră. Dar poți merge și cu autobuzul, pe aceeași rută, ca cea pietonală: ieși de la metrou, mergi cam 100 de metri spre sud, pe strada Circonvallazione Cornelia, până la intersecția cu Via Aurelia. Acolo, faci la dreapta, pe Via Aurelia și, puțin mai departe, pe partea dreaptă a străzii, cum mergi spre vest (adică așa cum ai făcut la dreapta în intersecție), e stația de autobuz. Pe acolo, trec liniile 246, 246P și 247. Poți lua oricare autobuz care trece pe acolo, mergi șase stații și cobori la stația „Via della stazione Aurelia”. Acolo, pe partea opusă e un camping, iar pe partea pe care cobori, este un supermarket Panorama și Deichmann. În spatele lui Deichmann este hotelul Black. Deci de la stația de autobuz la hotel, sunt cam 100 m.

Pentru mers în oraș, poți face același traseu, în sens invers, coborând însă înainte de Termini, de exemplu, la stația Flaminio, pentru Piazza del Popolo sau, mai devreme, la stația Cipro, pentru Musei Vaticani. Aici însă poți ajunge direct, fără să mai schimbi mijlocul de transport, cu autobuzul 247 (cobori la stația Cipro).

3. Există autobuze de noapte, dar în preajma sărbătorilor ele au program special. Trebuie să te informezi, eventual întrebi la recepție sau cauți pe saitul transportului în comun, atac.roma.it.

4. Pe 1 ianuarie, toate obiectivele turistice sunt închise. Dar asta este foarte bine, veți avea timp să vă plimbați pe Corso, de la Piazza del Popolo la Piazza Venezia și Foro Traiano și apoi, mai departe, spre Colosseo, făcând câte un mic ocol pentru Piazza Navona, Fontana di Trevi, Panteon și multe alte lucruri frumoase, pe care le puteți vedea, pentru că nu se închid niciodată.

Călătorie frumoasă!

P. S. Să vă procurați o hartă, sau să aveți un navigator pe telefon!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

maria55SE[Eforie Sud]1r[13.10.17 14:05]

@mirceabrasov: am sa par mai dură nitel, dar nu pot sa nu va intreb, care a fost criteriul hotărâtor pt alegerea acestui hotel! O fi bun, nu contest, dar este o aventura sa te deplasezi atat din aeroport cat si spre centru!

Cu metrou, ai zeci de statii, schimbi de 3 ori, la finsl tot mai ai de mers pe jos spre hotel, aprox 800m!

In concluzie, rezolva cu un transfer privat macar pt drumul aeroport-hotel si invers! Te asiguri pt zbor, fara riscul unor intarzieri! Apoi pt centru, autobuzul... mult in trafic pierdere din timpul alocat superbei Roma!

Daca mai ai timp, schimba hotelul!!!

Si mai vreau sa stii că Afa are un colaborator pt transferuri, la preturi bune, ramane sa caut adresa/telefonul lor, daca doresti!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

mirceabrasovGD[Brasov]2r[13.10.17 19:50]

Multumesc frumos. Doresc un transfer direct Ciampino - hotel si la final invers. Ma putet ajuta?


AlbinoiumSR[București]5r[14.10.17 09:25]

Am studiat mai in amanunt distantele si nu pare a fi chiar jale dar hotelul pare destinat exclusiv celor cu masina.

Luati in calcul si orele de sosire-plecare a avionului, intentiile de a vedea Ostia Antica (de exemplu) sau Termele si alte obiective din marginea Romei, putand sa inchiriati o masinuta care nu costa prea mult si se poate folosi Circomvallazione (centura) pentru intrarea din exterior dupa ce parcati in locuri dinainte cautate pe Google maps. Am folosit metoda cand ne-am cazat la extremitatea Romei si am iesit pe plus cu toate.

Ramane sa apreciati cat de bine va adaptati la un stil de condus destul de rapid dar cooperant al italienilor (necazul acolo este tot cu masinile romanasilor, din pacate).

Oricum, cu masina sau pe jos, fara gps si organizare stricta pe grupe de obiective este greu sa vedeti prea multe.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

deeagheGD[Bucuresti]1r[19.10.17 14:12]

De la aeroport poti lua autobuzul sau taxi. Cand am fost noi era 35 de euro taxiul oriunde in roma. Ca mergeai 2km sau 20 tot 35 de euro era. Transportul in comun este bine pus la punct, in statii exista placute cu nr autobuzelor si traseul lor.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

mirceabrasovGD[Brasov]2r[19.10.17 16:26]

Multumesc DEEAGHE.

Aș vrea să mai stiu si daca acest program riguros e la fel si in 31 decembrie.

La noi sigur diferă.


 • [10] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 22.01.19 -- 03:11:37 (acest segment de cache se va actualiza în 22.01 11:11:37)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 6313 / 03.02.2012 | Polița de asigurare seria I nr 26982 valabilă până în 31.01.2019, emitent: Omniasig Vienna Insurance Group SA București

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.122140169144 sec