85690 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Smederevo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.05.2018
DE
Avatar ungureanica
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Reșița
înscris/ă în 25.10.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
240 dinari
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Smederevo, o capitală europeană pentru scurt timp


Urmare de aici

Am plecat de acasă hotărâți să vedem, în sfârșit, Clisura Dunării și de la vecinii noștri sârbi.

Pentru a ajunge pe Clisura Dunării în Serbia, venind din partea noastră, trebuie să intri în Serbia prin PCTF Naidăș, să ajungi la Golubac (Golubăț- în sârbă) iar de acolo drumul merge pe malul Dunării până la Porțile de Fier I unde poți să intri din nou în țară.

Pentru a ajunge la Golubac trebuie să treci Dunărea iar pentru a face asta sunt două variante: ori treci cu bacul pe la Stara Palanka ori peste primul pod care se află în apropierea orașului Smederevo.

Noi am ales cea de a doua variantă pentru că am văzut pe net că în zonă este o cetate despre care nu știam nimic și dacă tot eram așa aproape ne-am hotărât să o includem pe lista obiectivelor din acea zi.

Despre traseul din acea zi o să detaliez mai mult în review-ul despre Clisura Dunării.

Acum vreau să vă prezint o cetate minunată care se află foarte aproape de țara noastră și în drumul multor turiști din vestul țării, pentru că majoritatea celor care merg spre Grecia intră aici la Smederevo pe autostrada spre Macedonia.

Am intrat pe site-ul cetății și am copiat următoarele date despre ea:

„Când despotul Djuradj Brankovic a început construcția noii capitale a Serbiei medievale, a vrut să creeze o capitală modernă și nu doar o fortăreață militară sigură. Pe parcursul timpului, cetatea Smederevo a primit toate elementele importante ale orașului mare medieval. Pentru o perioadă destul de scurtă, Smederevo a devenit centrul politic, religios, cultural, comercial și economic vibrant al Serbiei.

Din nefericire, circumstanțele istorice au contribuit la faptul că ideea principală a fost realizată doar parțial în primele trei decenii ale existenței sale (1428-1459). În istoria ulterioară, Smederevo nu a avut niciodată un rol atât de important cum a fost planificat la început.

După moartea bruscă a despotului Ștefan Lazarević în 1427, noul despot sârb Djuradj Branković a fost obligat să predea capitala Belgrad la maghiari, conform unui acord anterior. Motivele geo-strategice și politice au avut un impact asupra deciziei sale de a construi o nouă capitală la 40 de kilometri în aval de Belgrad și zece kilometri în amonte de locul în care Velika Morava se varsă în Dunăre într-una dintre cele mai importante locații din Peninsula Balcanică. Această alegere a oferit posibilitatea unei balanțe politice între Ungaria în nord și Turcia în sud care au încercat să-și realizeze interesele prin ocuparea teritoriilor sârbe. Motivele practice au influențat decizia sa de a alege o suprafață ușor înălțată la confluența râurilor Jezava și Dunăre, într-o zonă simplă, ceea ce nu era caracteristic pentru fortificațiile din aceste zone până în acel moment. Locația a avut linii bune de transport și potențial militar-strategic pentru apărare și a oferit suficient spațiu pentru extinderea orașului în viitor și bogate resurse agricole pentru viața cotidiană a locuitorilor. Având în vedere zona de 10,5 hectare închise în interiorul zidurilor, acesta este clasificat printre cele mai mari fortificații din Europa. ”

Pentru a ajunge la cetate am făcut dreapta imediat după ce s-a terminat podul peste Dunăre și am luat-o la stânga pe drumul care trece pe sub pod, am mers așa aprox. 2 km și am văzut cetatea pe partea dreaptă. Am ajuns la cetate și am parcat mașina gratis în parcarea foarte mare aflată acolo.

Am intrat pe o poartă de fier și am ajuns în interiorul cetății care acum este un mare parc. În partea de către Dunăre este o frumoasă faleză unde te poți plimba.

Partea cea mai frumoasă și interesantă a cetății este colțul din partea dreaptă de către Dunăre, unde s-a păstrat cel mai mult din cetate și unde se reabilitează în continuare.

Pentru a intra în această zonă se plătește 120 dinari (aprox. 5 lei), la un chioșc aflat la intrare. Se trece peste un pod de lemn construit peste un canal plin cu apă care străjuiește colțul acesta de cetate și se intră într-o micuță curte interioară unde era cel mai important loc al cetății pentru că aici sunt cele mai multe turnuri și toate s-au păstrat intacte sau au fost reconstruite. Chiar și acum erau muncitori pe schelele amplasate pe pereții exteriori ai zidurilor care munceau de zor.

Din curtea interioară se poate urca pe zidurile și în turnurile acestei mici fortificații, de unde ai o panoramă superbă asupra cetății, a fluviului și a orașului.

Ne-am urcat în turnuri, ne-am plimbat pe ziduri, am admirat Dunărea și parcul din interiorul cetății și cu greu ne-am hotărât să plecăm mai departe. Dar a trebuit să ne desprindem de acest obiectiv pentru că mai aveam mult drum înainte și multe alte locuri frumoase de văzut în acea zi.

Ne-am promis că o să revenim neapărat aici pentru a vizita și orașul Smederevo de care nu am mai avut timp acum.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de ungureanica in 03.05.2018 20:11:04

Validat / Publicat: 03.05.18 20:44:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SERBIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1969


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44900 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de ungureanica? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[03.05.18 20:41:19]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Smederevo, VELIKO GRADISTE" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.05.18 21:32:27]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   =====

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[03.05.18 21:58:14]
» mesaj pers

   @ungureanica: Chiar impresionantă cetatea asta, de ținut minte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[04.05.18 08:18:54]
» mesaj pers

   @ungureanica: Un obiectiv istoric interesant, mulțumim pentru semnalare. Felicitări vecinilor pentru restaurarea și întreținerea monumentului istoric. Impresionantă imaginea Dunării privită de pe zidurile vechii fortificații. Îmi plac și biletele personalizate cu imaginea cetățiii, ele pot constitui obiectul unei colecții (am păstrat și eu câteva bilete personalizate din diverse locuri).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[04.05.18 21:22:42]
» mesaj pers

   Frumoasă-i Dunărea la Smederevo. Frumoasă P20.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[09.05.18 16:58:58]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Parcarea de la cetate -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963366">Şterge vot</a></div><span id="v9963366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Parcarea de la cetate
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963369">Şterge vot</a></div><span id="v9963369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Parcul
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963372">Şterge vot</a></div><span id="v9963372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Biletele de intrare -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963373">Şterge vot</a></div><span id="v9963373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Biletele de intrare
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963376">Şterge vot</a></div><span id="v9963376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963378">Şterge vot</a></div><span id="v9963378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963379">Şterge vot</a></div><span id="v9963379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963381">Şterge vot</a></div><span id="v9963381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963383">Şterge vot</a></div><span id="v9963383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963385">Şterge vot</a></div><span id="v9963385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963388">Şterge vot</a></div><span id="v9963388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963391">Şterge vot</a></div><span id="v9963391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963393">Şterge vot</a></div><span id="v9963393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963394">Şterge vot</a></div><span id="v9963394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963396">Şterge vot</a></div><span id="v9963396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963398">Şterge vot</a></div><span id="v9963398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963399">Şterge vot</a></div><span id="v9963399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963400">Şterge vot</a></div><span id="v9963400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963402">Şterge vot</a></div><span id="v9963402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963404">Şterge vot</a></div><span id="v9963404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Cetatea Smederevo -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 03.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av963405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv963405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=963405">Şterge vot</a></div><span id="v9963405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(963405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f963405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e963405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Cetatea Smederevo
foto ungureanica [03.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.111986875534 sec